|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
hej hej
tak w ogóle to wstyd się przyznać, ale dopiero idę się przebrać w coś normalnego, bo do teraz w piżamie siedzę...
|
#4202 | |||
|
Zadomowienie
|
Córcia
Zuzia lub Julia. Mąż obstawia pierwsze imię ja drugie. Piesek - amstaff ![]() Cytat:
![]() Mi brzuch twardnieje nawet jak leżę.. dziś akurat położyłam się na chwilkę i cały czas był twardy... teraz jak siedzę jest już w miarę ok. Jak postoję czy pochodzę to już w ogóle tragedia... twardy jak kamień Cytat:
Cytat:
i zacytowałam kilka odpowiedzi udało się yeah
|
|||
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Karla- współczuje ciężkich nocy..ja od kilku dni źle śpię, ale to przez uczucie duszności, bo mam macicę już strasznie wysoko i mam wrażenie, ze uciska mi płuca i serce
![]() Kia_mia- sliczne imiona To będziecie robic losowanie co do imienia ?
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
kia brawo! : ) widzisz to nie takie trudne
mi ostatnio też brzuch twardnieje nawet bez żadnego wysiłku... ale biorę nospę tak jak trwa to dłużej... i pomaga, mam nadzieję że tak wytrzymam do wizyty |
|
|
|
#4206 |
|
Zadomowienie
|
Co do staników do karmienia to ja czekam raczej do ostatniej chwili, jeszcze troszkę czasu mam a może jeszcze mi tu i ówdzie urośnie więc nigdy nie wiadomo jak to będzie
![]() U mnie z rana tak pięknie było, słoneczko świeciło a teraz.. okropnie Przemknął mi gdzieś temat wyprawkowy. Ja już w zasadzie bardzo dużo mam, wózek, wanienkę, przewijak, ciuszki (miliard), lóżeczko, kołyskę, krzesełko do karmienia, leżaczek, coś dziwnego do skakania dla dziecka Zostały mi tylko do kupienia rzeczy kosmetyczne dla Małej i dla mnie do szpitala.
|
|
|
|
#4207 |
|
Zadomowienie
|
Emilka, cieszę się razem z Wami!
Jak wygram w totka, to pierwszym zakupem będzie zastawa stołowa na 20 osób...mam już wybraną, tylko tych milionów jakiś brak ![]() Witam dwie nowe mamusie! Gratuluję i Synusia i Córci.Kia, a można wiedzieć skąd ze Śląska?
|
#4208 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe dziewczyny - ja też niedawno dołączyłam
![]() Emylka -ale masz szczęsliwy dzień!!! Gratuluje!!! To moze wózek dziś wybierzesz i się uda ten zakup? Na co w koncu stawiasz? Troche sie na Tobie wzoruje, bo ja tez na pietro bede wnosic - II co prawda, ale zawsze ![]() Weronika - czekam na wiadomosc na PW, powiedz mi masz namiary na jakąs fajna polozna? Ja mam 2 na oku i nie wiem co zrobic. Do szpitala nie bierz torby tylko duza reklamowke - tak nam wczoraj powiedziala pani polozna na porodowce - bo szafki przy lozkach sa male, a maz zawsze moze doniesc jak czegos zabraknie. Podobno sudokrem jest na oddziale? Piękne zdjęcia - brzuszkow, sukienki ![]() Dotarł do mnie dziś moj wygrany na all kombinezon - super, choć na zdjeciu wygladal jakby zewnetrzna warstwa byla przeciwdeszczowa, a to po prostu material - ale dostalam ciepla czapeczke i szalik gratis ![]() Mam wyniki badan - mocz ok, TSH tez, a w morfologii niska hemoglobina - ciekawe co gin na to w poniedzialek powie. Cukier dzis mierze i niestety - placki ziemniaczane to nie to - po godzinie po 4 plackach z keczupem - 130. Muszę bardziej dbać o siebie. |
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj jak wracałam z sr to mi Laura takiego kopniaka zaserwowała, że aż się zgięłam i krzyknełam z bólu
![]() a tż taki przestraszony co mi sie stało ![]() ciekawe czy pościel mi dziś wyślą tak jak pisali .....
Edytowane przez MiciaKicia Czas edycji: 2012-09-27 o 14:00 |
|
|
|
#4210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiem szczerze, że mąż cały czas mówi "Zuzia to, Zuzia tamto" i już jakoś się przyzwyczaiłam ale sama np nie potrafię mówić do brzuszka Julia itp.. nie wiem czy wiecie o co mi chodzi mam nadzieję, że kiedy ją zobaczę, będę wiedzieć czy to Julcia czy Zuzia
|
|
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Emylka
witam nowe mamusie
|
|
#4213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Marti oszalałam
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4214 |
|
Zadomowienie
|
A tak wtrącę się na temat "ciąż z zaskoczenia" (może nie tak masakrycznych jak w programie) ale moja ciocia dowiedziała się że jest w ciąży jakoś w 5-6 miesiącu. Miała 42 lata. Bardzo chcieli z wujkiem mieć dzieci ale przez 20 lat się nie udawało, kiedyś nawet lekarz powiedział im że nigdy nie będą mieli dzieci - są bezpłodni i tyle. I ciocia jak zatrzymał jej się okres w wieku 42 lat to stwierdziła że chyba zaczęła wcześniej przekwitać. Po paru miesiącach poszła kontrolnie do gina a on do niej że jest w ciąży. Wyobrażacie sobie zaskoczenie i szok.
Potem jeszcze raz zaszła w ciążę w wieku 46 lat (ale już wiedziała ).
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niteczka- co za historia tej Twojej cioci.. szok.. ................. Wlewam sobie własnie wodę do wanny i będę się moczyc w oliwce ![]() Tak wiec uciekam na trochę
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-09-27 o 14:05 |
|
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie mam jeszcze spakowanej torby. Narazie gromadzę niezbędne akcesoria
. Póki co nie mam chyba najważniejszej rzeczy - koszul do szpitala.
|
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Doris ja się spakuję do szpitala jakoś w połowie października. Wolę to już mieć
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4220 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zabrze... <boi sie> własnie miałam się spytać skąd dokładnie jesteś bo już wcześniej widziałam, że Zabrze ja mieszkam na Janku.Cudowne te nasze miasto, prawda? ![]() Cytat:
a ostatnio mam tak, że czuję, że mała w brzuszku rusza się tak, jakby ktoś nią potrząsał O_O czy to jest normalne? to jest czkawka?
|
||
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
pizza w piekarniku a ja zmykam
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to się mówi: nigdy nie mów nigdy
|
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Twoich pytań to niestety nie pomogę
|
|
|
|
|
#4224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Emylka- u mnie brzuch twardnieje przy chodzeniu.... ale to chyba normalne już na tym etapie... W ogóle jakoś ten 3 trymestr mnie nie cieszy, nie to żebym się nie cieszyła z dziecka , tylko dla mnie jest już pełen strachu i niepokoju.... To ciśnienie mnie dobija, ale zapewne też jest podwyższone, bo wiem że muszę go pilnować i się tym denerwuję, że coś będzie nie tak.... I właśnie a propos pakowania się do szpitala- jeszcze chciałam z miesiąc poczekać, ale muszę zakupić drobiazgi brakujące i się spakować.... W razie czego.... :\
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam na imię Aniela , jestem z Poznania bardzo milo ze jesteś-szkoda ze dopiero w koncowce ale lepiej poźno niż wcale ![]() a ktoy masz teraz tydzien i co bedziesz miec-sorry ale jestem zagubiona w czasoprzestrzeni bo robie obiad i znowu wchodze a tu tyle do nadrobienia , ze mózg za mały |
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to jakiś cykor jestem.. bo rozglądam się za własnymi 4 kątami, ale boję się, że nie damy rady kredytu spłacać.. zwłaszcza jak za 2-3 lata stopy wzrosną do poprzedniego poziomu.. na tę chwilę rata byłaby tyle co teraz za wynajem płacimy, ale jak stopa wzrośnie to będzie to rata 80% większa A nie wiem jak to będzie z pracą jak urodzę, bo teoretycznie cały etat na mnie czeka, ale nie wiem jak to z wychowaniem dziecka pogodzę.. więc i chciałabym i boję się
|
|
#4229 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sąsiadka moich rodziców (i jak się później okazało mama mojej koleżanki z klasy ) miała już 3 odchowanych dzieci, powiedzmy po kilkanaście lat. Normalnie miesiączkowała, ale okropnie wymiotowała, a po kilku miesiącach wręcz zaczęła czuć bardzo mocne skurcze jelit...Tak przynajmniej twierdzili lekarze, do których chodziła z dolegliwościami od początku. Dopiero trzecia z naszych sąsiadek, świętej pamięci już, położna, oświeciła ją co jest grane...chyba w 6 miesiącu! I takim sposobem ja urodziłam się 21 marca, a koleżanka 26 Wszystko jest możliwe, ale ja sobie nie potrafię wyobrazić, że kobieta mająca trójkę dzieci nie wie, że jest w ciąży. Przecież ruchów dziecka nie da się z niczym pomylić ![]() Cytat:
Kia, ja jestem z Poremby, a teraz mieszkam w Mikulczycach Także same najlepsze dzielnice
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-09-27 o 14:15 |
||
|
|
|
#4230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
także jesteśmy usprawiedliwione
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

potem przeszlam na dolny śląsk aż znalazłam się na opolszczyźnie i chyba tu dłuzej zabawie
, termin mam na 13 grudnia i urodzi się Szymon
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012
płakać , kładą mnie do szpitala. Uprosiłam lekarza żeby dopiero w poniedziałek się zgłosić nie chce weekendu spędzić w szpitalu. Mąż i tak nie będzie mógł przyjechyac bo będzie zajęty, a nie chcę aby rodzice wiedzieli. Mama zacznie się martwic a ojciec bedzie mi tylko głowe truł że to i tam , Bedzie się tylko wymandrzał i wk****ał
Potem jeszcze raz zaszła w ciążę w wieku 46 lat (ale już wiedziała