|
|
#391 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Trzymajcie za Nas kciuki...
Mam mega angine... czopy na migdalach i strasznie obolale gardlo... jade za godzine do lekarza, pewnie dostane antybiotyk... Do tego zauwazylam wlasnie jakies lekkie brazowe plamienia... kluje mnie w lewym boku... ((( Jutro o 13 do giekologa. Tak sie boje...
|
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
wiolkau trzymam kciuki żeby było dobrze i DUŻO DUŻO zdrowia życzę!!!
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jak na razie powiedzieliśmy rodzicom i rodzeństwu. A ja jeszcze musiałam w pracy szefowi powiedzieć, bo przekombinował mi z umową i musiałam odkręcić, bo bym miała problemy z zasiłkiem macierzynskim, ale to już dłuższa opowieść. Pewnie po Usg powiemy znajomym.
|
|
|
|
#394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jedzenie przed wstaniem z łóżka nie pomogło, a więc teraz spróbuję skórki od chleba, bo najchętniej w ogóle nie wchodziłabym do kuchni.Do tego od soboty ćmi mnie głowa, w ogóle czuję się jak wrak człowieka, ale i tak jestem szczęśliwa że noszę naszego małego groszka w brzuszku ![]() My z TŻ ustaliliśmy, że do 3 mca nie mówimy nikomu, ale ja powiedziałam swojej mamie - tylko prosiłam by narazie nikomu nic nie mówiła, a mąż swojej - i też miała nikomu nie mówić. W rezultacie wie już chyba cała najbliższa rodzina i moje 2 przyjaciółki. Znajomych jeszcze nie ustsliliśmy kiedy poinformujemy. Dziewczyny, mam pytanie do tych, które znają się na prawie pracy. Pracuję w urzędzie, wiec oprócz Kp obowiązuje mnie ustawa o pracownikach samorządowych jeśli ma to znaczenie. Mam umowę na czas nieokreślony na stanowisku referenta a od ponad roku zostałam powołana na pełniącą obowiązki kierownika referatu i to powołanie mam do 31 grudnia 2012. Wtedy będę w 5 mcu ciąży. Boje się, że jeśli szef dowie się o ciąży nie przedłuży mi powołania na kierownika, a jest to dla mnie o tyle istotne, że dodatek funkcyjny z tytułu pełnienia obowiązków kierownika stanowi prawie 50% mojej pensji, bo samą podstawę jak to w samorządach mam niską. Wiem, że po skończeniu 3 mca ciązy jestem chroniona, ale nie jestem pewna, czy skoro jestem na stanowisku p.o. kierownika a nie kierownika moge być przez szefa przeniesiona na moje poprzednie stanowisko, a co za tym idzie zostanie obniżone moje wynagrodzenie?
|
|
#395 | ||
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, miałam iść na 20 na zumbę ale padam na pysk i zasypiam na siedząco... a jak myślę, że jeszcze bym miała tam tańcować to już całkiem nie mam sił
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
dla małych i większych, ciągle szukamy nowych ![]() mogę adres podać na priva, żeby mnie nie zbanowali za reklamę ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojć współczuje ja ledwie żyłam w weekend a to tylko przeziębienie było. trzymam mocno kciuki !my właśnie wróciliśmy z kontroli. Maleństwo ma 3 cm za dwa tyg mamy zrobić badania prenatalne, a ja dostałam pozwolenie na wychodzenie z domu tylko wszystko ostrożnie, nie męczyć się, sprzątać itp nadal nie mogę, ale spacer czy wyjście do znajomych na chwilkę już mogę. cieszę się strasznie. pytałam też o to, czy to źle, że nadal nie mam mdłości pomimo ogromnych dawek progesteronu, no i wyszło na to że mam taki niedobór tego hormonu że dopiero leki go uzupełniają. ale dziwne, że żadnych badań w tym kierunku nie miałam ... wrzucam zdjęcie usg ![]() my rodziców powiadomiliśmy od razu, ja dwie moje przyjaciółki też powiadomiłam po zrobieniu testu - a teraz wie bliższa rodzina i znajomi, z którymi mamy kontakt "na co dzień", czyli też ci bliźsi. No i w pracy, tam chyba wiedzieli najwcześniej, bo mamy dużo dźwigania i jak tylko zrobiłam test to powiedziałam. Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-09-26 o 18:53 |
|
|
|
|
#397 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kobietki
Mam 24 lata, i jestem w 8tc. Z mężem bardzo szybko udało nam się zajść ciążę, właściwie, w 1 cyklu. Na razie mam skierowania na podstawowe badania, a później mam zgłosić się na USG, bo mój lekarz powiedział że najlepiej zrobić je do 12 tc. Ogólnie czuję się dobrze, czasem mam lekkie mdłości, ale apetyt dopisuje mi naprawdę spory U nas jeszcze nikt praktycznie nie wie o ciąży, jedynie moja mama, i 1 koleżanka może się domyślać, bo nie chcemy informować wszystkich zbyt wcześnie. Pewnie po pierwszym Usg powiemy rodzinie i znajomym. Ogólnie bardzo się cieszymy z ciąży, jesteśmy prawie 8 lat w związku, 3 miesiące w małżeństwie , ale jesteśmy trochę przestraszeni tą nową sytuacją, pierwsza ciąża, nie wiemy po prostu czego się spodziewać....... ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- VIL 84 przez takie zdjęcia można się rozmarzyć |
|
|
|
#398 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej kobietki
![]() witam nowe panie ![]() Cytat:
jesli będzie serduszkonarazie nikt nie wie ![]() Cytat:
Cytat:
a na prawie pracy sie nie znam więc nie pomogę. ![]() a sama niestety nie pracuje, tylko małżonek..może na staż sie załapię z UP ale to i tak żadne świadczenia mi po tym nie będą przysługiwać nawet jak pracodawca przedłuży umowę prawda?? Cytat:
piekny dzidziolek ja też chce już fotkeee ach jeszcze tyle czasu do 8.10 ale co tam te 2 tygodnie w porównaniu do 16 cykli starań.. teraz to pikuś
Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2012-09-26 o 19:45 |
||||
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Pawie oczko!
Vil cudowne zdjecie Wasz szkrab pieknie rosnie.Tez juz bardzo chce podejrzec nasze malenstwo (jeszcze 5 dni). Ja wlasnie jestem w drodze do pracy. Zaliczam kolejny dzien koszmarnych mdlosci a autobusy i tramwaje jedynie pogarszaja sprawe... Oj oby to szybko minelo.... Byle do.piatku kobitki! |
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Narazie nieśmiało bo po 2 testach pozytywnych,ale chciałabym dołączyć ![]() Kiedy został założony ten wątek wpisałam się,aby pogratulować majowym mamusiom i napisałam wtedy,że mam zamiar dołączyć na czerwiec 2013, no i jestem ![]() Według kalkulatora to 4 tydzień ciąży i tp na 08.06.2013r.. Czekam teraz 2-3 tyg na pierwszą wizytę u ginekologa. To będzie nasze 3 dziecko, mamy już 2 synów ![]() Pozdrawiam Was wszystkie i gratuluje maluszków
|
|
#401 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#402 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widze, że zawitałaś na wątek majowo- czerwcowych mamusiek Jupiiiiii![]() Gratuluje kochana!!!! Sobie też wywróżyłaś 2 kreski jak mi??![]() No to trzymam kciuki za Ciebie i fasolkę---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
Śliczne maleństwo ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Ja odpoczywam u rodziców spacery z kochanym psem i mężulkiem pod ręką dobrze mi robią U mnie to 7tc, zero nudności, chyba, że jestem masakrycznie głodna to wtedy, ale za to zauważyłam, że mi włosy zaczeły bardziej wypadać niż do tej pory, ale ponoć to normalne??!! Usg w poniedziałek oby wytrwać i trzymajcie kciuki żeby z dzidzią było wszytko w porządku!!!!!Buźki
|
|||
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej ![]() Szczerze? Mimo wszystko w szoku byłam! Byłam pewna że @ przyjdzie, wszystko na to wskazywało..Jakby teraz się zastanowić to jakieś objawy były ale ja wszystko zwalałam na PMS i tak dalej ![]() Buziaki Motylku witam Cię i tutaj
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w klubie Maj
po 1 usg potwierdzającym ciąże
|
#405 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=pawie_oczko;3677131 9]Witajcie Kobietki
Mam 24 lata, i jestem w 8tc. Z mężem bardzo szybko udało nam się zajść ciążę, właściwie, w 1 cyklu. Na razie mam skierowania na podstawowe badania, a później mam zgłosić się na USG, bo mój lekarz powiedział że najlepiej zrobić je do 12 tc. Witaj ja też jestem w 8 tygodniu. 2 dni temu byłam na pierwszym usg w tajemnicy przed moim lekarzem bo też uważa, że powinno się robić dopiero w 12 tc. jednak ja poszłam i miałam zrobione przez brzuch dla bezpieczeństwa fasolki która ma 17,5 mm. termin wyszedł na 5 maja a serduszko szybko bije. Pobolewa mnie brzuch ale chyba z powodu moich wzdęć a wszystko wina tego wyostrzonego węchu i smaku no i apetytu. Mam nadzieję wszystko będzie dobrze. To trudny czas dla kobiety i matki. Wiem to bo mam już 9 letnią córkę. Pozdrawiam Was kochane i życzę zdrowiutkich fasolek i pięknych pierwszych zdjęć. Ps. nie wiem czemu jak robię cytuj to wychodzi jw. ? Edytowane przez maja rosee Czas edycji: 2012-09-27 o 11:38 |
|
|
|
#406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jusiaczku to proszę o adres na PW ![]() vil cudowna ta Twoja kruszynka to Ty cały czas leżałaś? ja musiałam tylko przez tydzień a teraz robię wszystko normalnie. Dziś posprzątałam trochę mieszkanie, jeszcze sporo muszę zrobić ale myślę że prawie 2 godz sprzątania mi wystarczą na jeden dzień. Wolę to sobie rozłożyć na kilka dni niż żeby później z dzidzią było coś nie tak (tfu tfu).vil w którym Ty jesteś tygodniu? Paulina a nie możesz się gdzieś zatrudnić nawet na 2 meisiace? nawet jakbyś sobie miała składki sama opłacać i nie dostawać wypłaty, któraś dziewczyna już o tym pisała. Przynajmniej przez okres ciąży dostawałabyś jakieś pieniążki, małe bo małe ale zawsze coś. Ja pracuję na zastępstwo więc zostaje mi tylko czekać aż dostanę wypowiedzenie ![]() colourblue wielkie gratulacje!!! widać że masz już wprawę!! napisz coś więcej o sobie ![]() maja rose Witaj na końcu czyjejś wiadomości kasujesz [/QUOTE] i dlatego tak Ci wychodzi. Jak masz termin na 05.05.2013 to czasem nie jesteś w 9 tc? bo chyba powinnaś mieć 8 tyg i ileś tam dni czyli 9 tc. Ja mam termin na 03.05 i według OM w niedziele zaczyna mi się 10 tc, a według USG 10 tc zaczyna się już jutro. Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-09-27 o 12:38 |
||
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Hej i dzięki za miłe przywitanie
![]() Coś więcej o sobie Jestem po ślubie 7,5 roku, mój starszy syn ma skończone 7 l, a młodszy skończone 4l... Teraz czekamy na małego okruszka ![]() Nie wiem co bym mogła więcej napisać, wyjdzie w praniu
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
colorblue polujecie na dziewczynkę ?
|
|
|
|
#409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no niestety, trzy tyg temu wylądowałam w szpitalu na 4 dni i potem musiałam leżeć. ale wiadomo, jak to bywa z leżeniem w domu kilka dni faktycznie wstawałam tylko do wc czy po herbatę jak Męża nie było, a teraz to coś tam w domu porobię ale potem się kładę znów. wczoraj się dowiedziałam że mogę wychodzić więc zaraz idę do sklepu i umówić się na badania prenatalne też bym chciała się wziąć za sprzątaie, ale wczoraj zaś dostałam zakaz moje sprzątanie ogranicza się do umycia umywalki czy wrzucenia rzeczy do zmywarki, a tak wszystko na głowie Męża - sprzątać sprząta, ale jednak z męskim sprzątaniem to różnie bywa
|
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie mam ten sam "problem", sprzątać posprząta ale jak to już lepiej nie mówić, bo większość rzeczy to dla niego jest "ale po co mam to robić", a ja jestem maniaczka i kurzu mieć nie mogę (więc co tydz sprzątanie na szafach, lampach, gniazdkach i wszędzie gdzie może być kurz) jedynie łazienkę mu zostawiam i czyszczenie kuchenki
|
|
|
|
#411 |
|
Raczkowanie
|
Hej, chętnie się dołącze
Mam 24 lata, jestem w 5tc. Jeszcze niedawno byłam na wątku staraczkowym, ale w 2 miesiącu starań udało się Jestem mężatką i pracuję. Termin porodu to początek czerwca.
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wielkie gratulacje!!! życzę cudownych 9 miesięcy i zdrowego dzieciątka. Byłaś już u lekarza? |
|
|
|
|
#413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz mąż dowiaduję się, jakie z racji naszego wspólnego ubezpieczenia zdrowotnego w jego pracy przysługują mi uprawnienia, czy np. tam mogą iść do gina i na usg. A Wy jak sobie organizujecie lekarzy? Prywatnie/ publicznie?Dziękuję za gratulacje i życzenia i nawzajem
|
|
#414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hahaah skąd wiedziałaś?:P
Trzymaliśmy się metody żeby kochać się 2-3 dni przed owulką. Ale kurde nie mam pewności kiedy ona była ![]() Przypuszczam,że była między 12-14 dc, ostatnie przytulanie było 11dc. Ale nie mam pewności czy nie była właśnie tego 11 dc i z dziewczynki nici i będzie siusiak trzeci do kolekcji A wtedy zwariuję z tą moją armią![]() Cytat:
![]() Ja mam nadzieję,że u mnie takich problemów będzie bo przy 2 łobuzów to ja nie poleżę:/ Cytat:
) Gratuluje
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chodzę prywatnie, i z tego co wiem na ubezpieczenie męża Ci wszytsko przysługuje bez ograniczeń |
|
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehheh ok to będzie nasza tajemnica ![]() A powiedzcie mi dziewczyny ma któraś tu już dzieci, czy tylko ja tak się rozpędziłam z 3 Nie mogę się doczekać pierwszego USG ,żeby przekonać się ,że wszystko wporządku z okruszkiem
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla wszystkich mam
Mama brzdaca z czerwca 2012
|
|
#418 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie najbardziej rozbraja pościeranie kurzu w salonie z półeczek i parapetu, odkurzenie i dumna mina "posprzątałem" a to, że w garderobie bałagan, że dwa inne maleńkie pokoiki są do posprzątania i łazienka, podłoga do umycia, to jakoś już się nie liczy ... bo się zrobi "w sobotę" mamy salon z kuchnią więc chociaż w kuchni jest porządek. no ale już nic nie mówię, i tak jest cudowny ![]() Cytat:
chciałabym dwoje, ale nie wiem czy finanse pozwolą na to
|
||
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje też pierwsze a chciałabym 3 o ile oczywiście finanse pozwolą. W ogóle to bardzo chciałabym kiedyś wybudować piękny DUŻY dom i "stworzyć" rodzinę zastępczą.Ale się u mnie rozpadało ...
|
|
|
|
|
#420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam również nowe dziewczyny i życzę spokojnych 9 miesięcy
Sharp- najpierw śluby w ten sam dzień, a teraz terminy porodu na 03.05.2013, niezła synchronizacja heheheh ![]() Hmmm a która dziewczyna pisała o tym zatrudnieniu nawet na 2 msc.? żeby później móc dostawać jakieś pieniądze? przeszukałam wątek, ale nie znalazłam... Ja mam taką skomplikowaną sytuację z pracą, bo pracuję w instytucji kulturalnej ( u prywaciarza ) od 2 lat, ciągle mam umowę- zlecenie ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
Ja też planowałam dużą rodzinę, ale myślę, że jeszcze mi się to kilka razy zmieni, zobaczymy co czas pokażę, na razie czekamy na naszą pierwszą fasolkę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

((( Jutro o 13 do giekologa. Tak sie boje...

jedzenie przed wstaniem z łóżka nie pomogło, a więc teraz spróbuję skórki od chleba, bo najchętniej w ogóle nie wchodziłabym do kuchni.
tylko wszystko ostrożnie, nie męczyć się, sprzątać itp nadal nie mogę, ale spacer czy wyjście do znajomych na chwilkę już mogę. cieszę się strasznie. pytałam też o to, czy to źle, że nadal nie mam mdłości pomimo ogromnych dawek progesteronu, no i wyszło na to że mam taki niedobór tego hormonu że dopiero leki go uzupełniają. ale dziwne, że żadnych badań w tym kierunku nie miałam ...
U nas jeszcze nikt praktycznie nie wie o ciąży, jedynie moja mama, i 1 koleżanka może się domyślać, bo nie chcemy informować wszystkich zbyt wcześnie. Pewnie po pierwszym Usg powiemy rodzinie i znajomym. Ogólnie bardzo się cieszymy z ciąży, jesteśmy prawie 8 lat w związku, 3 miesiące w małżeństwie 

piekny dzidziolek ja też chce już fotkeee ach jeszcze tyle czasu do 8.10
ale co tam te 2 tygodnie w porównaniu do 16 cykli starań..