Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-26, 17:08   #391
wiolkau
Przyczajenie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Trzymajcie za Nas kciuki...
Mam mega angine... czopy na migdalach i strasznie obolale gardlo... jade za godzine do lekarza, pewnie dostane antybiotyk... Do tego zauwazylam wlasnie jakies lekkie brazowe plamienia... kluje mnie w lewym boku... ((( Jutro o 13 do giekologa. Tak sie boje...
wiolkau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 17:11   #392
sharpnowaja
Zakorzenienie

wiolkau trzymam kciuki żeby było dobrze i DUŻO DUŻO zdrowia życzę!!!
Stary 2012-09-26, 17:18   #393
maarchewka
Zakorzenienie

U mnie jak na razie powiedzieliśmy rodzicom i rodzeństwu. A ja jeszcze musiałam w pracy szefowi powiedzieć, bo przekombinował mi z umową i musiałam odkręcić, bo bym miała problemy z zasiłkiem macierzynskim, ale to już dłuższa opowieść. Pewnie po Usg powiemy znajomym.

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 18:03   #394
wynalazek23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Wynalazku, lacze sie z Toba w tym bolu. I mnie podobnie tylko bez wymiotow. Choc pewnie i one przyjda bo czuje sie coraz gorzej. Do tej pory slyszalam o takich.metodach: woda z cytryna malymi lyczkami, zucie skorki od chleba, zjedzenie ciastka przed wstaniem z lozka, imbir(ale nie wiem w jaki sposob), i podobno migdaly(choc na sama mysl o nich robi mi sie bardziej niedobrze.) Mi pomaga suchy chleb, bardzo wolno jem sobie kromeczke i jest lepiej. Cos czuje, ze ten pierwszy trymestr przezyje o chlebie tylko i to bialym. A do tej pory jadl.malo pieczywa i tylko pelnoziarniste...
Imbir - jako herbata, z wodą i nawet tabletki imbirowe na mnie nie działają. Woda z cytryną też nie pomaga, ale piję, bo mi smakuje jedzenie przed wstaniem z łóżka nie pomogło, a więc teraz spróbuję skórki od chleba, bo najchętniej w ogóle nie wchodziłabym do kuchni.
Do tego od soboty ćmi mnie głowa, w ogóle czuję się jak wrak człowieka, ale i tak jestem szczęśliwa że noszę naszego małego groszka w brzuszku

My z TŻ ustaliliśmy, że do 3 mca nie mówimy nikomu, ale ja powiedziałam swojej mamie - tylko prosiłam by narazie nikomu nic nie mówiła, a mąż swojej - i też miała nikomu nie mówić. W rezultacie wie już chyba cała najbliższa rodzina i moje 2 przyjaciółki.
Znajomych jeszcze nie ustsliliśmy kiedy poinformujemy.

Dziewczyny, mam pytanie do tych, które znają się na prawie pracy.
Pracuję w urzędzie, wiec oprócz Kp obowiązuje mnie ustawa o pracownikach samorządowych jeśli ma to znaczenie.

Mam umowę na czas nieokreślony na stanowisku referenta a od ponad roku zostałam powołana na pełniącą obowiązki kierownika referatu i to powołanie mam do 31 grudnia 2012. Wtedy będę w 5 mcu ciąży. Boje się, że jeśli szef dowie się o ciąży nie przedłuży mi powołania na kierownika, a jest to dla mnie o tyle istotne, że dodatek funkcyjny z tytułu pełnienia obowiązków kierownika stanowi prawie 50% mojej pensji, bo samą podstawę jak to w samorządach mam niską.

Wiem, że po skończeniu 3 mca ciązy jestem chroniona, ale nie jestem pewna, czy skoro jestem na stanowisku p.o. kierownika a nie kierownika moge być przez szefa przeniesiona na moje poprzednie stanowisko, a co za tym idzie zostanie obniżone moje wynagrodzenie?
wynalazek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 18:09   #395
Jusiaczku
Raczkowanie

dziewczyny, miałam iść na 20 na zumbę ale padam na pysk i zasypiam na siedząco... a jak myślę, że jeszcze bym miała tam tańcować to już całkiem nie mam sił

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
o to fajnie, a jakie zabawki macie? dla tych najmłodszych czy starszych dzieciaków?
zabawki mamy różne dla małych i większych, ciągle szukamy nowych
mogę adres podać na priva, żeby mnie nie zbanowali za reklamę

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolkau Pokaż wiadomość
Mam mega angine... czopy na migdalach i strasznie obolale gardlo... jade za godzine do lekarza, pewnie dostane antybiotyk... Do tego zauwazylam wlasnie jakies lekkie brazowe plamienia... kluje mnie w lewym boku... ((( Jutro o 13 do giekologa. Tak sie boje...
trzymamy..!
Jusiaczku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 18:44   #396
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiolkau Pokaż wiadomość

ojć współczuje ja ledwie żyłam w weekend a to tylko przeziębienie było. trzymam mocno kciuki !

my właśnie wróciliśmy z kontroli. Maleństwo ma 3 cm za dwa tyg mamy zrobić badania prenatalne, a ja dostałam pozwolenie na wychodzenie z domu tylko wszystko ostrożnie, nie męczyć się, sprzątać itp nadal nie mogę, ale spacer czy wyjście do znajomych na chwilkę już mogę. cieszę się strasznie. pytałam też o to, czy to źle, że nadal nie mam mdłości pomimo ogromnych dawek progesteronu, no i wyszło na to że mam taki niedobór tego hormonu że dopiero leki go uzupełniają. ale dziwne, że żadnych badań w tym kierunku nie miałam ...
wrzucam zdjęcie usg

my rodziców powiadomiliśmy od razu, ja dwie moje przyjaciółki też powiadomiłam po zrobieniu testu - a teraz wie bliższa rodzina i znajomi, z którymi mamy kontakt "na co dzień", czyli też ci bliźsi. No i w pracy, tam chyba wiedzieli najwcześniej, bo mamy dużo dźwigania i jak tylko zrobiłam test to powiedziałam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie usg.jpg (20,3 KB, 76 załadowań)

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-09-26 o 18:53
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 19:37   #397
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Witajcie Kobietki Mogę podpiąć się do wątku?

Mam 24 lata, i jestem w 8tc. Z mężem bardzo szybko udało nam się zajść ciążę, właściwie, w 1 cyklu. Na razie mam skierowania na podstawowe badania, a później mam zgłosić się na USG, bo mój lekarz powiedział że najlepiej zrobić je do 12 tc. Ogólnie czuję się dobrze, czasem mam lekkie mdłości, ale apetyt dopisuje mi naprawdę spory U nas jeszcze nikt praktycznie nie wie o ciąży, jedynie moja mama, i 1 koleżanka może się domyślać, bo nie chcemy informować wszystkich zbyt wcześnie. Pewnie po pierwszym Usg powiemy rodzinie i znajomym. Ogólnie bardzo się cieszymy z ciąży, jesteśmy prawie 8 lat w związku, 3 miesiące w małżeństwie , ale jesteśmy trochę przestraszeni tą nową sytuacją, pierwsza ciąża, nie wiemy po prostu czego się spodziewać.......

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

VIL 84 przez takie zdjęcia można się rozmarzyć cudowne! Nie mogę się doczekać kiedy ja takie będę miała!
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 19:44   #398
Paulina 87
Wtajemniczenie

hej kobietki
witam nowe panie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
U nas też jeszcze nikt nie wie.
Tzn wie przyjaciółka, która jest siostrą mojego byłego, ale sama się domyśliła. Zna mnie już na wylot po 10 latach przyjaźni.
Mama dowie się 8 października w swoje urodziny.
Rodzina się dowie po niej (nie liczę mamy i siostry TŻ, bo one mieszkają 400 km i dowiedzą się przez naszą pocztę, bo dostaną USG maluszka)
Przyjaciele dowiedzą się po usłyszeniu serduszka.
Najgorzej będzie mi to oznajmic mojej przyjaciółce od 16 lat, bo sama 2 msc temu poroniła.

A ja dziś mam ruskie, zrobione przez mojego Kochanego
my też 8.10 mowimy bo wtedy ide na usg jesli będzie serduszko
narazie nikt nie wie
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Moja mama ma urodziny 7.10 i tez sie wtedy dowie razem z reszta mojej rodziny.
Na ten moment wiedza moje najblizsze przyjaciolki i rodzina tza.
Wszystkim innym powiemy w drugim tyg. Pazdziernika (10 tc) wtedy tez oglosze wiesci w pracy. Juz sie nie moge doczekac.
A pracowac bede, az dopoki bede mogla spokojnie moja prace wykonywac
moja mama ma 28.09 urodziny tez planowalam jej zrobić prezent i powiedzieć ale pewnie wieść by sie od razu rozeszlaa chcemy wszystkim powiedziec w jednakowym czasie bo potem tesciowie mieliby pretensje że im w 2 kolejności powiedzieliśmy albo co

Cytat:
Napisane przez wynalazek23 Pokaż wiadomość
Imbir - jako herbata, z wodą i nawet tabletki imbirowe na mnie nie działają. Woda z cytryną też nie pomaga, ale piję, bo mi smakuje jedzenie przed wstaniem z łóżka nie pomogło, a więc teraz spróbuję skórki od chleba, bo najchętniej w ogóle nie wchodziłabym do kuchni.
Do tego od soboty ćmi mnie głowa, w ogóle czuję się jak wrak człowieka, ale i tak jestem szczęśliwa że noszę naszego małego groszka w brzuszku

My z TŻ ustaliliśmy, że do 3 mca nie mówimy nikomu, ale ja powiedziałam swojej mamie - tylko prosiłam by narazie nikomu nic nie mówiła, a mąż swojej - i też miała nikomu nie mówić. W rezultacie wie już chyba cała najbliższa rodzina i moje 2 przyjaciółki.
Znajomych jeszcze nie ustsliliśmy kiedy poinformujemy.

Dziewczyny, mam pytanie do tych, które znają się na prawie pracy.
Pracuję w urzędzie, wiec oprócz Kp obowiązuje mnie ustawa o pracownikach samorządowych jeśli ma to znaczenie.

Mam umowę na czas nieokreślony na stanowisku referenta a od ponad roku zostałam powołana na pełniącą obowiązki kierownika referatu i to powołanie mam do 31 grudnia 2012. Wtedy będę w 5 mcu ciąży. Boje się, że jeśli szef dowie się o ciąży nie przedłuży mi powołania na kierownika, a jest to dla mnie o tyle istotne, że dodatek funkcyjny z tytułu pełnienia obowiązków kierownika stanowi prawie 50% mojej pensji, bo samą podstawę jak to w samorządach mam niską.

Wiem, że po skończeniu 3 mca ciązy jestem chroniona, ale nie jestem pewna, czy skoro jestem na stanowisku p.o. kierownika a nie kierownika moge być przez szefa przeniesiona na moje poprzednie stanowisko, a co za tym idzie zostanie obniżone moje wynagrodzenie?
takto jest jak sie mamie powie dlatego ja sie musze powstrzymac choćby nie wiem co
a na prawie pracy sie nie znam więc nie pomogę.
a sama niestety nie pracuje, tylko małżonek..może na staż sie załapię z UP ale to i tak żadne świadczenia mi po tym nie będą przysługiwać nawet jak pracodawca przedłuży umowę prawda??
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ojć współczuje ja ledwie żyłam w weekend a to tylko przeziębienie było. trzymam mocno kciuki !

my właśnie wróciliśmy z kontroli. Maleństwo ma 3 cm za dwa tyg mamy zrobić badania prenatalne, a ja dostałam pozwolenie na wychodzenie z domu tylko wszystko ostrożnie, nie męczyć się, sprzątać itp nadal nie mogę, ale spacer czy wyjście do znajomych na chwilkę już mogę. cieszę się strasznie. pytałam też o to, czy to źle, że nadal nie mam mdłości pomimo ogromnych dawek progesteronu, no i wyszło na to że mam taki niedobór tego hormonu że dopiero leki go uzupełniają. ale dziwne, że żadnych badań w tym kierunku nie miałam ...
wrzucam zdjęcie usg

my rodziców powiadomiliśmy od razu, ja dwie moje przyjaciółki też powiadomiłam po zrobieniu testu - a teraz wie bliższa rodzina i znajomi, z którymi mamy kontakt "na co dzień", czyli też ci bliźsi. No i w pracy, tam chyba wiedzieli najwcześniej, bo mamy dużo dźwigania i jak tylko zrobiłam test to powiedziałam.
piekny dzidziolek ja też chce już fotkeee ach jeszcze tyle czasu do 8.10 ale co tam te 2 tygodnie w porównaniu do 16 cykli starań.. teraz to pikuś

Edytowane przez Paulina 87
Czas edycji: 2012-09-26 o 19:45
Paulina 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 07:20   #399
Ashyshqa
Zakorzenienie

Witaj Pawie oczko!
Vil cudowne zdjecie Wasz szkrab pieknie rosnie.
Tez juz bardzo chce podejrzec nasze malenstwo (jeszcze 5 dni).
Ja wlasnie jestem w drodze do pracy. Zaliczam kolejny dzien koszmarnych mdlosci a autobusy i tramwaje jedynie pogarszaja sprawe... Oj oby to szybko minelo.... Byle do.piatku kobitki!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 08:31   #400
colorblue
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Narazie nieśmiało bo po 2 testach pozytywnych,ale chciałabym dołączyć
Kiedy został założony ten wątek wpisałam się,aby pogratulować majowym mamusiom i napisałam wtedy,że mam zamiar dołączyć na czerwiec 2013, no i jestem
Według kalkulatora to 4 tydzień ciąży i tp na 08.06.2013r..
Czekam teraz 2-3 tyg na pierwszą wizytę u ginekologa.
To będzie nasze 3 dziecko, mamy już 2 synów

Pozdrawiam Was wszystkie i gratuluje maluszków

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 08:44   #401
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

Mam 24 lata, i jestem w 8tc. Z mężem bardzo szybko udało nam się zajść ciążę, właściwie, w 1 cyklu. Na razie mam skierowania na podstawowe badania, a później mam zgłosić się na USG, bo mój lekarz powiedział że najlepiej zrobić je do 12 tc. Ogólnie czuję się dobrze, czasem mam lekkie mdłości, ale apetyt dopisuje mi naprawdę spory U nas jeszcze nikt praktycznie nie wie o ciąży, jedynie moja mama, i 1 koleżanka może się domyślać, bo nie chcemy informować wszystkich zbyt wcześnie. Pewnie po pierwszym Usg powiemy rodzinie i znajomym. Ogólnie bardzo się cieszymy z ciąży, jesteśmy prawie 8 lat w związku, 3 miesiące w małżeństwie , ale jesteśmy trochę przestraszeni tą nową sytuacją, pierwsza ciąża, nie wiemy po prostu czego się spodziewać.......

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

VIL 84 przez takie zdjęcia można się rozmarzyć cudowne! Nie mogę się doczekać kiedy ja takie będę miała!
Witamy

Cytat:

wrzucam zdjęcie usg

Piękny maluszek, ciekawe kiedy mój taki będzie...

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Kiedy został założony ten wątek wpisałam się,aby pogratulować majowym mamusiom i napisałam wtedy,że mam zamiar dołączyć na czerwiec 2013, no i jestem

Czeeść Kochana

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 09:01   #402
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Hej kochana widze, że zawitałaś na wątek majowo- czerwcowych mamusiek Jupiiiiii Gratuluje kochana!!!! Sobie też wywróżyłaś 2 kreski jak mi?? No to trzymam kciuki za Ciebie i fasolkę

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

Witamy Spokojnych 9 miesięcy

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:

wrzucam zdjęcie usg

Śliczne maleństwo Dbaj o siebie kochana

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Ja odpoczywam u rodziców spacery z kochanym psem i mężulkiem pod ręką dobrze mi robią U mnie to 7tc, zero nudności, chyba, że jestem masakrycznie głodna to wtedy, ale za to zauważyłam, że mi włosy zaczeły bardziej wypadać niż do tej pory, ale ponoć to normalne??!! Usg w poniedziałek oby wytrwać i trzymajcie kciuki żeby z dzidzią było wszytko w porządku!!!!!Buźki
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 09:05   #403
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej kochana widze, że zawitałaś na wątek majowo- czerwcowych mamusiek Jupiiiiii Gratuluje kochana!!!! Sobie też wywróżyłaś 2 kreski jak mi?? No to trzymam kciuki za Ciebie i fasolkę

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Witamy Spokojnych 9 miesięcy

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Śliczne maleństwo Dbaj o siebie kochana

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Ja odpoczywam u rodziców spacery z kochanym psem i mężulkiem pod ręką dobrze mi robią U mnie to 7tc, zero nudności, chyba, że jestem masakrycznie głodna to wtedy, ale za to zauważyłam, że mi włosy zaczeły bardziej wypadać niż do tej pory, ale ponoć to normalne??!! Usg w poniedziałek oby wytrwać i trzymajcie kciuki żeby z dzidzią było wszytko w porządku!!!!!Buźki

Hej
Szczerze? Mimo wszystko w szoku byłam! Byłam pewna że @ przyjdzie, wszystko na to wskazywało..Jakby teraz się zastanowić to jakieś objawy były ale ja wszystko zwalałam na PMS i tak dalej
Buziaki

Motylku witam Cię i tutaj

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-27, 11:27   #404
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Witam w klubie Maj po 1 usg potwierdzającym ciąże
Goffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 11:35   #405
maja rosee
Raczkowanie

[QUOTE=pawie_oczko;3677131 9]Witajcie Kobietki Mogę podpiąć się do wątku?

Mam 24 lata, i jestem w 8tc. Z mężem bardzo szybko udało nam się zajść ciążę, właściwie, w 1 cyklu. Na razie mam skierowania na podstawowe badania, a później mam zgłosić się na USG, bo mój lekarz powiedział że najlepiej zrobić je do 12 tc.

Witaj ja też jestem w 8 tygodniu. 2 dni temu byłam na pierwszym usg w tajemnicy przed moim lekarzem bo też uważa, że powinno się robić dopiero w 12 tc. jednak ja poszłam i miałam zrobione przez brzuch dla bezpieczeństwa fasolki która ma 17,5 mm. termin wyszedł na 5 maja a serduszko szybko bije. Pobolewa mnie brzuch ale chyba z powodu moich wzdęć a wszystko wina tego wyostrzonego węchu i smaku no i apetytu.

Mam nadzieję wszystko będzie dobrze. To trudny czas dla kobiety i matki. Wiem to bo mam już 9 letnią córkę.

Pozdrawiam Was kochane i życzę zdrowiutkich fasolek i pięknych pierwszych zdjęć.

Ps. nie wiem czemu jak robię cytuj to wychodzi jw. ?

Edytowane przez maja rosee
Czas edycji: 2012-09-27 o 11:38
maja rosee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 12:37   #406
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
mam dokładnie tak samo, aż boję się sama wychodzić z domu bo już parę razy bym zemdlała w sklepie.

Cytat:
wydaje mi się że nie mogą Ci zrobić czegoś takiego, najlepiej poszukaj na jakimś forum prawnym tam Ci udzielą odpowiedzi.

Jusiaczku to proszę o adres na PW

vil cudowna ta Twoja kruszynka i już taka duża to Ty cały czas leżałaś? ja musiałam tylko przez tydzień a teraz robię wszystko normalnie. Dziś posprzątałam trochę mieszkanie, jeszcze sporo muszę zrobić ale myślę że prawie 2 godz sprzątania mi wystarczą na jeden dzień. Wolę to sobie rozłożyć na kilka dni niż żeby później z dzidzią było coś nie tak (tfu tfu).

vil w którym Ty jesteś tygodniu?

Paulina a nie możesz się gdzieś zatrudnić nawet na 2 meisiace? nawet jakbyś sobie miała składki sama opłacać i nie dostawać wypłaty, któraś dziewczyna już o tym pisała. Przynajmniej przez okres ciąży dostawałabyś jakieś pieniążki, małe bo małe ale zawsze coś.

Ja pracuję na zastępstwo więc zostaje mi tylko czekać aż dostanę wypowiedzenie

colourblue wielkie gratulacje!!! widać że masz już wprawę!! napisz coś więcej o sobie

maja rose Witaj
na końcu czyjejś wiadomości kasujesz [/QUOTE] i dlatego tak Ci wychodzi.
Jak masz termin na 05.05.2013 to czasem nie jesteś w 9 tc? bo chyba powinnaś mieć 8 tyg i ileś tam dni czyli 9 tc.
Ja mam termin na 03.05 i według OM w niedziele zaczyna mi się 10 tc, a według USG 10 tc zaczyna się już jutro.

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-09-27 o 12:38
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 12:48   #407
colorblue
Zakorzenienie

Hej i dzięki za miłe przywitanie

Coś więcej o sobie Jestem po ślubie 7,5 roku, mój starszy syn ma skończone 7 l, a młodszy skończone 4l...
Teraz czekamy na małego okruszka
Nie wiem co bym mogła więcej napisać, wyjdzie w praniu

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-27, 12:50   #408
sharpnowaja
Zakorzenienie

colorblue polujecie na dziewczynkę ?
Stary 2012-09-27, 13:52   #409
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

vil cudowna ta Twoja kruszynka i już taka duża to Ty cały czas leżałaś? ja musiałam tylko przez tydzień a teraz robię wszystko normalnie. Dziś posprzątałam trochę mieszkanie, jeszcze sporo muszę zrobić ale myślę że prawie 2 godz sprzątania mi wystarczą na jeden dzień. Wolę to sobie rozłożyć na kilka dni niż żeby później z dzidzią było coś nie tak (tfu tfu).

vil w którym Ty jesteś tygodniu?
10 tydzień no niestety, trzy tyg temu wylądowałam w szpitalu na 4 dni i potem musiałam leżeć. ale wiadomo, jak to bywa z leżeniem w domu kilka dni faktycznie wstawałam tylko do wc czy po herbatę jak Męża nie było, a teraz to coś tam w domu porobię ale potem się kładę znów. wczoraj się dowiedziałam że mogę wychodzić więc zaraz idę do sklepu i umówić się na badania prenatalne też bym chciała się wziąć za sprzątaie, ale wczoraj zaś dostałam zakaz moje sprzątanie ogranicza się do umycia umywalki czy wrzucenia rzeczy do zmywarki, a tak wszystko na głowie Męża - sprzątać sprząta, ale jednak z męskim sprzątaniem to różnie bywa

Stary 2012-09-27, 13:56   #410
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
a tak wszystko na głowie Męża - sprzątać sprząta, ale jednak z męskim sprzątaniem to różnie bywa
no właśnie mam ten sam "problem", sprzątać posprząta ale jak to już lepiej nie mówić, bo większość rzeczy to dla niego jest "ale po co mam to robić", a ja jestem maniaczka i kurzu mieć nie mogę (więc co tydz sprzątanie na szafach, lampach, gniazdkach i wszędzie gdzie może być kurz) jedynie łazienkę mu zostawiam i czyszczenie kuchenki
Stary 2012-09-27, 13:56   #411
whatIthink
Raczkowanie

Hej, chętnie się dołącze

Mam 24 lata, jestem w 5tc. Jeszcze niedawno byłam na wątku staraczkowym, ale w 2 miesiącu starań udało się Jestem mężatką i pracuję. Termin porodu to początek czerwca.

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:10   #412
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Hej, chętnie się dołącze

Mam 24 lata, jestem w 5tc. Jeszcze niedawno byłam na wątku staraczkowym, ale w 2 miesiącu starań udało się Jestem mężatką i pracuję. Termin porodu to początek czerwca.
Witaj
Wielkie gratulacje!!! życzę cudownych 9 miesięcy i zdrowego dzieciątka.

Byłaś już u lekarza?
Stary 2012-09-27, 14:29   #413
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
Witaj
Wielkie gratulacje!!! życzę cudownych 9 miesięcy i zdrowego dzieciątka.

Byłaś już u lekarza?
jeszcze nie. byłam na becie wczoraj - prawie 600 mi wyszło. Chciałam iść do gina publicznie, bo mam niedaleko przychodnię, ale dowiedziałam się, że wolne numery są dopiero w listopadzie teraz mąż dowiaduję się, jakie z racji naszego wspólnego ubezpieczenia zdrowotnego w jego pracy przysługują mi uprawnienia, czy np. tam mogą iść do gina i na usg. A Wy jak sobie organizujecie lekarzy? Prywatnie/ publicznie?

Dziękuję za gratulacje i życzenia i nawzajem

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:30   #414
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
colorblue polujecie na dziewczynkę ?
Hahaah skąd wiedziałaś?:P
Trzymaliśmy się metody żeby kochać się 2-3 dni przed owulką. Ale kurde nie mam pewności kiedy ona była
Przypuszczam,że była między 12-14 dc, ostatnie przytulanie było 11dc.
Ale nie mam pewności czy nie była właśnie tego 11 dc i z dziewczynki nici i będzie siusiak trzeci do kolekcji A wtedy zwariuję z tą moją armią

Cytat:
10 tydzień no niestety, trzy tyg temu wylądowałam w szpitalu na 4 dni i potem musiałam leżeć. ale wiadomo, jak to bywa z leżeniem w domu kilka dni faktycznie wstawałam tylko do wc czy po herbatę jak Męża nie było, a teraz to coś tam w domu porobię ale potem się kładę znów. wczoraj się dowiedziałam że mogę wychodzić więc zaraz idę do sklepu i umówić się na badania prenatalne też bym chciała się wziąć za sprzątaie, ale wczoraj zaś dostałam zakaz moje sprzątanie ogranicza się do umycia umywalki czy wrzucenia rzeczy do zmywarki, a tak wszystko na głowie Męża - sprzątać sprząta, ale jednak z męskim sprzątaniem to różnie bywa
Uważaj na siebie kochana i odpoczywaj ile możesz. Sprzątaniem męża się nie przejmuj,grunt ,że Ci pomaga na ile umie. Przemilcz i ciesz się tym ehehh
Ja mam nadzieję,że u mnie takich problemów będzie bo przy 2 łobuzów to ja nie poleżę:/

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Hej, chętnie się dołącze

Hej) Gratuluje

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-27, 14:37   #415
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaah skąd wiedziałaś?:P
Trzymaliśmy się metody żeby kochać się 2-3 dni przed owulką. Ale kurde nie mam pewności kiedy ona była
też tak zrobiłam ale ciiiii

ja chodzę prywatnie, i z tego co wiem na ubezpieczenie męża Ci wszytsko przysługuje bez ograniczeń
Stary 2012-09-27, 14:42   #416
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
też tak zrobiłam ale ciiiii

ja chodzę prywatnie, i z tego co wiem na ubezpieczenie męża Ci wszytsko przysługuje bez ograniczeń

ehheh ok to będzie nasza tajemnica

A powiedzcie mi dziewczyny ma któraś tu już dzieci, czy tylko ja tak się rozpędziłam z 3

Nie mogę się doczekać pierwszego USG ,żeby przekonać się ,że wszystko wporządku z okruszkiem

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-27, 15:53   #417
zaaaabcia
Zakorzenienie

Gratulacje dla wszystkich mam Zycze Wam spokojnych 9 miesiecy

Mama brzdaca z czerwca 2012

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:48   #418
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie mam ten sam "problem", sprzątać posprząta ale jak to już lepiej nie mówić, bo większość rzeczy to dla niego jest "ale po co mam to robić", a ja jestem maniaczka i kurzu mieć nie mogę (więc co tydz sprzątanie na szafach, lampach, gniazdkach i wszędzie gdzie może być kurz) jedynie łazienkę mu zostawiam i czyszczenie kuchenki

mnie najbardziej rozbraja pościeranie kurzu w salonie z półeczek i parapetu, odkurzenie i dumna mina "posprzątałem" a to, że w garderobie bałagan, że dwa inne maleńkie pokoiki są do posprzątania i łazienka, podłoga do umycia, to jakoś już się nie liczy ... bo się zrobi "w sobotę" mamy salon z kuchnią więc chociaż w kuchni jest porządek. no ale już nic nie mówię, i tak jest cudowny

Cytat:

A powiedzcie mi dziewczyny ma któraś tu już dzieci, czy tylko ja tak się rozpędziłam z 3
u nas pierwsze chciałabym dwoje, ale nie wiem czy finanse pozwolą na to

Stary 2012-09-27, 17:13   #419
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
mnie najbardziej rozbraja pościeranie kurzu w salonie z półeczek i parapetu, odkurzenie i dumna mina "posprzątałem" a to, że w garderobie bałagan, że dwa inne maleńkie pokoiki są do posprzątania i łazienka, podłoga do umycia, to jakoś już się nie liczy ... bo się zrobi "w sobotę" mamy salon z kuchnią więc chociaż w kuchni jest porządek. no ale już nic nie mówię, i tak jest cudowny
tak tak, a w sobotę "mogę posprzątać na tygodniu? przecież nie będziemy mieli gościu", a na tygodniu "to może już w sobotę posprzątamy"

Cytat:
u nas pierwsze chciałabym dwoje, ale nie wiem czy finanse pozwolą na to
moje też pierwsze a chciałabym 3 o ile oczywiście finanse pozwolą. W ogóle to bardzo chciałabym kiedyś wybudować piękny DUŻY dom i "stworzyć" rodzinę zastępczą.

Ale się u mnie rozpadało ...
Stary 2012-09-27, 18:01   #420
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Witam również nowe dziewczyny i życzę spokojnych 9 miesięcy

Sharp- najpierw śluby w ten sam dzień, a teraz terminy porodu na 03.05.2013, niezła synchronizacja heheheh

Hmmm a która dziewczyna pisała o tym zatrudnieniu nawet na 2 msc.? żeby później móc dostawać jakieś pieniądze? przeszukałam wątek, ale nie znalazłam...
Ja mam taką skomplikowaną sytuację z pracą, bo pracuję w instytucji kulturalnej ( u prywaciarza ) od 2 lat, ciągle mam umowę- zlecenie wcześniej mi to nie przeszkadzało, bo studiowałam, więc nawet było mi to na rękę, że miałam bardzo elastyczny czas pracy, mogłam brać wolne kiedy chciałam itd. , poza tym zarobki miałam lepsze niż ludzie na etatach więc nie marudziłam..... ale teraz, przydałaby mi się jakaś umowa o pracę, bo chyba mając umowę zlecenie to nic mi nie przysługuje Mam w miarę fajną szefową, więc może udałoby mi się z nią umówić, żeby dała mi umowę o pracę a ja sama opłacałabym składki, tylko nie wiem jak się do tego zabrać, w sensie, ile tych miesięcy musiałabym być zatrudniona i kiedy mogłabym wybrać się na macierzyński? Proszę o jakieś info jeśli ktoś wie coś w tym temacie

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
tak tak, a w sobotę "mogę posprzątać na tygodniu? przecież nie będziemy mieli gościu", a na tygodniu "to może już w sobotę posprzątamy"

moje też pierwsze a chciałabym 3 o ile oczywiście finanse pozwolą. W ogóle to bardzo chciałabym kiedyś wybudować piękny DUŻY dom i "stworzyć" rodzinę zastępczą.

Ale się u mnie rozpadało ...
Mój mąż jest kochany.... ale niezbyt chętnie sam udziela się przy sprzątaniu, jak już się za coś bierze to bardzo dokładnie, ale przeważnie trzeba mu o czymś przypomnieć, a nie żeby tak sam z siebie. Z jednej strony mu się nie dziwię, bo ma ciężką pracę po min. 10 h, a później z racji tego, że się budujemy czasem działamy coś przy budowie, więc się już nie czepiam

Ja też planowałam dużą rodzinę, ale myślę, że jeszcze mi się to kilka razy zmieni, zobaczymy co czas pokażę, na razie czekamy na naszą pierwszą fasolkę
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości