|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
No no... colorowa... Może akurat bliźniaki faktycznie będą
Ale by były jaja Właśnie tak było u znajomej. Tylko że najpierw miała 2 dziewczynki, a później ciąża bliźniacza i 2 chłopców się urodziło ![]() A my z TŻ w tym cyklu zmieniamy strategię i będziemy się przytulać co 2gi dzień. Zobaczymy co z tego wyniknie... |
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Color, przehandlujemy jakoś, razem z moimi czworaczkami
tu przecież chętne były
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli 5 - 6 tydzień to zapisz się tak mniej więcej za tydzień na wizytę, będzie już widać serduszko. I dbaj o siebie! |
|
|
|
|
#3484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zapomniałam, wyślemy jednym kurierem-taniej będzie
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
ale fajnie tu dziś
dziewuszki Wy zafasolkowałyście a nam sie wszystkim widze humor poprawił jakaś taka nadzieja we mnie tkneła juuuuuupi jestem typem na ten miesiąc ![]() ps. kurde drugi kursant mi dziś nie przyszedł..nie mam co ze sobą zrobić,do domu mam za daleko aby pojechać i wrócic do centrum bo na 19.15 do dentysty sadysty ide...wrrrrrrrrr Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2012-09-27 o 16:25 |
|
|
|
#3486 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam takie pytanie, może się orientujecie może czy ta faza po owulacyjna zawsze trwa 14dni???
Ja generalnie zawsze miałam sykle takie 32-dniowe, ostatnio mi się to trochę rozregulowało, no ale tak było w tym cyklu miałam monitoring moich jajników i wyszło że owulację miałam między 14 a 16 dc ... licząc od owulacji te 14 dni to już dawno powinnam dostać @ a jej nie ma... 26dc robiłam test i był negatywny.... dzisiaj jest 32 dc
|
|
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faza lutealna powinna trwac 14 dni ale jeśli masz jakieś zaburzenia to raz może trwac 13 a raz 16 dni ja mam cykle 31-36 ale rok temu mialam np 26 dniowy i też sie nigdy nie skupialam na tym. Teraz zaczelam w tym cyklu liczyc i ni cholere mi sie nic nie zgadza. Owulacja powinna była być koło 18 dnia a była 14go , nie wiem kiedy mam sie spodziewać @ . Z jednych obliczeń wynika ze 8 a z innych ze 10. Zatestuje lepiej 10go jeśli @ nie przylezie.
|
|
|
|
|
#3488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CZEKAM!!!! Jakby nie było jest po terminie @ więc wyjdzie już nawet po południu. I nie próbuj się wykręcać! Cytat:
Lepiej zrób te 2 dni później będzie pewniejsze
|
|
|
#3489 | ||||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Ja ciągle nie mogę tego ogarnąć swoją małą głową, że we mnie rozwija się mały człowieczek To jakaś magia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3490 |
|
Raczkowanie
|
mam stracha testować teraz
|
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
eeeee noooo ja czekam
![]() Najwyżej powtórzysz jak @ dalej nie przyjdzie. Co Ci szkodzi
|
|
#3492 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to wizyta u gina Cię czeka jak tak dalej bedzie się spóźniać wredota jedna
|
|
|
#3494 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Colorowa 2 dni poźniej czy mam zrobic 12go czy 10go ?? nie wiem kiedy sie spodziewam @ :P pytanie zasadnicze brzmi : mam liczyć jak zawsze cykle 31 dniowe? wtedy powinnam dostać 8.10 a jak licząc faze lutealną 14 dniową od owu która wyszła według gina 14dc to wyjdzie ze powinnam dostać 5.10 @ a jak patrząc na moje odczucia + śluz to owu była 17dc wiec @ powinna przyjść 8.10..sama głupieje |
|
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie wiem co źle robimy
Bo do tej pory przytulaliśmy się kiedy tylko mieliśmy ochotę (czyli co 2-3 dzień) a w momencie kiedy wyszedł test owu pozytywny, działaliśmy 3 dni z rzędu. Wyczytałam gdzieś że tak częste współżycie może osłabiać plemniki, ale żeby aż tak że te z wcześniejszych strzałów by nie przetrwały... No nie wiem...Cytat:
Kurcze, póki nie ma @ jest nadzieja...
|
|
|
|
|
#3497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No widzisz my przytulaliśmy się 10dc oraz 11dc (rano i wieczorem ).Czyli często,a owu była chyba 12dc-14dc. Więc jak widać przetrwały. No chyba,że był psikus i owu była 11dc mimo braku odpowiedniego śluzu, a te bóle małpowe 12dc i 13dc to były bóle ale już poowulacyjne. Wtedy strzał by był odrazu... Kurde chyba muszę się nastawić na 3 chłopa w domu hahaha, ale będe miala obstawe
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
28 to taki ideał, ale chyba mało która kobieta tak ma. Ja właściwie od zawsze mam własnie 31-32 i to jest ok. I ten, mimo owulacji potwierdzonej też taki będzie. Po prostu ja mam owu nie 14dc tylko trochę później
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję kolejnej fasolinki
![]() A mnie czeka zmiana lekarza. Dzwoniłam do swojego starego, poszłam do położnej, która pracuje w przychodni 20 lat już i no zna pacjentki w tym i mnie i lekarz jak i ona powiedzieli mi, żebym jak najszybciej zmieniała i co mnie podkusiło do Niego iść. Kurcze znam dwie dziewczyny, które prowadziły ciąże u Niego, opinie na necie też dobre stąd wybór ![]() Położna mi powiedziała, że na pewno nie posadzi mnie na samolocie, ani nie zleci żadnych badań, bo ona nie wie jak on to robi, ale prowadzi wszystkim ciąże parząc się tylko w USG ![]() Aaaa i co najlepsze pytam się położnej o tą przyzierność a ona oczy na mnie a co to za badanie? I że u nas się go nie robi ![]() Ona namawiała mnie bym przyszła do nich, ale jeszcze nie wie kto u nich będzie przyjmował od 1 października. I u nich w gabinecie nie ma USG, tylko dostaje się skierowanie i dopiero wtedy :| No a jak się zdecyduje stricte prywatnie, bo poleciła mi fajnego lekarza, ale bez możliwości badań na NFZ to może mi któraś powie ile to mniej więcej kosztuje (badania)
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-09-27 o 18:35 |
|
|
|
#3500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny co chętne do rozdawania bobasów! ja nadal chętna także czekam na kuriera
|
|
|
#3501 |
|
siedzę i myślę
|
Powiedzcie mi bo jestem nieogarnięta w tej kwestii... ile mg kwasu foliowego trzeba brać dziennie?
|
#3502 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witam wieczorkiem ! ![]() Ledwo żyje.. Normalnie nie wiem czy to nie jakieś 'grubsze' choróbsko mnie bierze, czy jak, bo normalnie gardło mnie boli, że ledwo mogę coś przełknąć ! Taka głodna jestem, ale nic nie mogę zjeść, aż mi się cofa bleee. Nie wiem, angina czy coś? Edytowane przez ruda_not_grazyna Czas edycji: 2012-09-27 o 19:07 |
||||
|
|
|
#3503 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedna @ przyszła po 22 dniach, druga po 27 dniach a trzeciej nie ma![]() Ale uważam że cykle 30-32 są całkiem ok. Cytat:
Co do badań to te podstawy typu krew i mocz to grosze, gorzej z toxo i tak dalej, ale to też zależy gdzie. W jednym labie 50zł a w drugim 20zł. To takie przykłady Najlepiej iść u siebie i zapytać o cennik badań.Cytat:
Cytat:
[QUOTE=ruda_not_grazyna;36 792046]a może zrób z porannego moczu? Tylko np. pojutrze jeśli @ się nie pojawi? Ja bym testowała jak najpóźniej, czyli 8, jeśli @ ma nie przyjść to tak czy tak nie przyjdzie ![]() Przytulajcie się co 2 dni, każdy sposób trzeba wypróbować, a może tym się uda? trzymam kciuki Kuruj się tam szybko i wracaj do zdrowia! Witam się wieczorkiem, mój mężul dopiero z pracy wraca i zaraz będzie. Dzieciaki dzisiaj zeżarły mi nerwów ile wlazło, mam dość. Ide ich myć, kolacja i spać, a ja zrobie koło siebie , położe się i zaglądne do Was
|
|
|
#3504 |
|
siedzę i myślę
|
Dzięki, już mi mężuś kupił
|
#3505 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Color- dziękuje za fluidy przydadzą się ![]() Hallo Isia, jak wizyta???? Daj znać czy już wiadomo co ma Twoja dzidzia między nóżkami![]() W ogóle to testy owulacyjne wychodzą mi 3 dni z rzędu pozytywne... tak więc działamy.. ale żeby nie było że zrobię w niedzielę i znowu pozytywny bo już zgłupieje do reszty, tempka dziś 36,5 zobaczymy czy pójdzie w górę... Dziś byłam z mamą i chrześniakiem (synkiem mojego brata) na małych zakupach, obkupiłyśmy małego od stóp do głów, dresik z jego kochanym Zig Zakiem McQin (czy jakoś tak to się pisze) i z Złomkiem i kurteczkę zimową ![]() ![]() Ale się cieszył maluch ![]() ![]() Mój brat ma teraz problemy rodzinne i małe finansowe więc chociaż tak mogłyśmy pomóc... Uciekam na "Na Wspólnej", jutro po pracy zajrzę. Buziaki
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#3506 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą.
Już po wizycie. Spóźnienie standard - 2 godz. Tak to długo trwa, bo on każdą pacjentkę dokładnie ogląda, poza tym zawsze robi USG. Dziś miałam robione przez brzuch a potem dowcipnie, bo coś mu łożysko na przodujące wyglądało, ale potem okazało się, że jest ok. Nadal nie wiem co mam . Poza tym im więcej mam tych usg robionych tym bardziej mnie przerażają zdjęcia. Dziś Wam nie pokażęTo tyle na dziś. Zmykam. Pa pa. ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Aha, następna wizyta 8 listopada. Wtedy to już mi chyba powiedzą co mam? Na 12.00 mam USG połówkowe w poradni genetycznej a potem na 14.00 u niego. A do tego czasu zwolnienie i mam się oszczędzać. No i z tymi bólami głowy mam się zgłosić do neurologa. Ech...
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Och pójdę przed kolejną wizytą do innego i zobaczymy, który mi bardziej podpasuje
![]() Ale ten pierwsszy to żadnych badań nawet nie zlecił ![]() Kupię sobie USG i sama będę sobie lekarzem ![]() IsiaG a nie chcesz mieć niespodzianki? ![]() ![]() Zrobiliśmy z TŻ Kopiec kreta, a teraz ja nadrabiam forumowe zaległości, a on leży na podłodze i skleja sobie model samolotu Dzieciak
|
#3508 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co TŻ to ciesz się, jak urodzi się małe to będą razem się bawić, a Ty będziesz mieć chwile dla siebie![]() Co do kupna USG to koszt 300tysi heheh, nie mam tyle drobnych to sobie nie kupie bo nie chce mi się rozmieniać Cytat:
Oglądałam przed chwilą fotki z usg w necie z każdego tygodnia, więc wiem jak wygląda maluch w 17stym tygodniu , jak mały gorylek ehheh ) Może to będzie dziewczynka jak tak się zakrywa Ale ja życzę Ci tego siusiaka![]() Cytat:
) To bardzo wiele, sam fakt,że on ma świadomość,że może na Ciebie i mame liczyć to już bardzo wiele
|
|
|
#3509 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Ja dziś na usg byłam. Bardzo fajny lekarz
Okazało się, że ten mój całodzienny ból brzucha nie do zniesienia do jajeczko z lewego jajnika (21 mm) powiedział, że w ciągu 2 godzin pęknie bo jest na skraju ! A mąż w delegacji Zadzwoniłam do niego i pow co i jak, a on na to : "no to ja będę za 2 godzinki" Zero dyskusji z nim nie było. Uparł się Tak więc spędziliśmy 1,5 godzinki przytulanki i z nogami w górze leżałam (raz 20 min, a drugi 30min) Nie chcę się nastawiać ale nie potrafię o tym nie myśleć ! Poza tym na usg wyszła mi torbiel endometrialna 16 mm. Na tym samym jajniku co owulka ale na razie nie będę się nią przej,ował. Tż już pojechał z powrotem... eh życie.
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wielkie brawa dla Twojego TŻta za te akcje ![]() ![]() klaski:Kurde to odrazu widać jak bardzo zależy mu na tym maluszku Z delegacji się wyrwał na bzykanko![]() ahah Supeer!!! To teraz się tam nie stresuj i czekaj. Sam środek owu więc musi wyjść innej opcji nie ma
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

Ale by były jaja 

tu przecież chętne były 

ja mam cykle 31-36 ale rok temu mialam np 26 dniowy i też sie nigdy nie skupialam na tym. Teraz zaczelam w tym cyklu liczyc i ni cholere mi sie nic nie zgadza. Owulacja powinna była być koło 18 dnia a była 14go , nie wiem kiedy mam sie spodziewać @ . Z jednych obliczeń wynika ze 8 a z innych ze 10. Zatestuje lepiej 10go jeśli @ nie przylezie.