Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-27, 13:51   #3451
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez ruda_not_grazyna Pokaż wiadomość
A i Maru, sprawę mam. Powiedz mi, gdzie Ty do gina chodzisz? Prywatnie czy na nfz? Bo wydaje mi się, że czytałam, że na nfz i że małe 'kolejki' są, możesz mi podać adres czy jakiś namiar? Bo dzwoniłam do swojej przychodni (prywatnie jakoś nie uśmiecha mi się iść, żeby robić badania wszystkie - cytologie itp, bo wiem, że na jednej wizycie się nie skończy, a nie chce też wydawać milionów..) i tam dopiero mogę się zapisać na koniec października !
A i dziewczyny - dostałam swoje pierwsze zlecenia ! Oby się biznes rozkręcił
Chodzę na NFZ, do jednego ciężko się dostać, ale w sumie jest w miarę ok, bo się przejmuje pacjentkami i można u niego zrobić monitoring, choćby cząstkowy ale zawsze coś.
A drugi to ten w nowej przychodni właśnie, gdzie z marszu możesz się zapisać, bo nie ma w ogóle ludzi.
No i tak - pierwszy to Leszek Gottwald, przyjmuje w Remedium na Dąbrowskiego i na nfz chyba jeszcze w Salve na Łokietka, ale tam nie jestem już pewna.
A ten drugi, a właściwie przychodnia (bo ginów 3 tam jest i pewnie u każdego pustki) to przychodnia Modra na ul. Wilczej (stary Widzew).
Tam na dzień dobry zrobią Ci cytologię z jakiegoś programu państwowego, chociaż nie dam głowy, czy on nie obejmuje czasem kobitek >30.

Aa a jaki biznes kręcisz?

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Kurcze a miałam wrażenie że ja tu jedna z nielicznych które starają się tak długo... A Twój TŻ się badał? Mam wizytę w klinice leczenia niepłodności 9 października i juz zapobiegawczo z moim TŻ rozmawiałam, czy jeśli będzie taka konieczność to się zbada i mówił ze pewnie, nie ma problemu A bałam się że będę musiała go namawiać. Tyle że to było na weselu jak był troszke nietrzeźwy, zobaczymy jak to będzie na trzeźwo
Wiesz ., my już ok rok, ale tak na luzie. Pewnie w części cykli nie wycelowaliśmy nawet.
Tak na serio to właściwie odkąd biorę to Clo, wtedy już pilnowałam co i jak
A TŻ jeszcze się nie badał, w sumie może czas najwyższy ...
Stary 2012-09-27, 14:03   #3452
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:
Ja pizze Robie, nie kupuje Ciasto zrobiłam już wczoraj bo jak przez noc poleży w lodówce, to później jest takie pyszne, puszyste Rano zrobiłam sos pomidorowy na spód z moich pomidorków które rosną pod folią, czosnku, świeżej bazylii i oregano więc musi wyjść dobra
Pizze to zawsze mój Tż robi, jest przeepyszna ! Zawsze jest pełno dodatków, aż się wokół rozsypuje Ja jakoś nie mam daru do ciast drożdżowych ani takich bajerów, więc wolę to zostawić Tż
Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Chodzę na NFZ, do jednego ciężko się dostać, ale w sumie jest w miarę ok, bo się przejmuje pacjentkami i można u niego zrobić monitoring, choćby cząstkowy ale zawsze coś.
A drugi to ten w nowej przychodni właśnie, gdzie z marszu możesz się zapisać, bo nie ma w ogóle ludzi.
No i tak - pierwszy to Leszek Gottwald, przyjmuje w Remedium na Dąbrowskiego i na nfz chyba jeszcze w Salve na Łokietka, ale tam nie jestem już pewna.
A ten drugi, a właściwie przychodnia (bo ginów 3 tam jest i pewnie u każdego pustki) to przychodnia Modra na ul. Wilczej (stary Widzew).
Tam na dzień dobry zrobią Ci cytologię z jakiegoś programu państwowego, chociaż nie dam głowy, czy on nie obejmuje czasem kobitek >30.

Aa a jaki biznes kręcisz?

Wiesz ., my już ok rok, ale tak na luzie. Pewnie w części cykli nie wycelowaliśmy nawet.
Tak na serio to właściwie odkąd biorę to Clo, wtedy już pilnowałam co i jak
A TŻ jeszcze się nie badał, w sumie może czas najwyższy ...
Dzięki za namiary, zgłoszę się tam jak tylko mnie to przeziębienie opuści I trzymam kciuki co by Tż nie musiał się badać, bo będzie dzidziol w tym cyklu (albo i dwa ).
Biznes - projektowanie wnętrz. Ogólnie to wzięłyśmy się za to z koleżanką, bo jako jedyne z roku (studiujemy architekturę wnętrz) nie mamy żadnych znajomości w tej branży.. A wiadomo - ciężko się gdzieś dostać bez znajomości.. No więc jak na razie chcemy zbierać jakieś doświadczenie, ogłosiłyśmy się, że wykonamy projekty koncepcyjne itp, milionów na tym nie zarobimy jako studentki, ale zależy nam przede wszystkim na doświadczeniu, a po zakończeniu studiów (czyli za rok) chcemy otworzyć już biuro pełną gębą. I szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że w ogóle ktoś zadzwoni - a tu już dwa zlecenia i zaproszenie na konferencję związaną z projektowaniem i wszystko wciągu tygodnia!
ruda_not_grazyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:08   #3453
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Oo, fajnie to trzymam kciuki za szybki rozwój firmy
Stary 2012-09-27, 14:09   #3454
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Oo, fajnie to trzymam kciuki za szybki rozwój firmy
Nie dziękuję - co by nie zapeszyć
Spadam zrobić obiadek, znalazłam jakieś roladki z pastą brokułową, zobaczymy czy to dziadostwo jest jadalne
Do wieczora !
ruda_not_grazyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:09   #3455
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie tu piękne nowiny ! Color gratulacje ! I gdzieś mi się jeszcze rzuciło, że mamy jeszcze jedną fasolkę? W każdym razie - gratuluję !
Maru trzymam kciuki, co by to było wypasione ciałko a nie torbiel
Mamuśkom wszystkim życzę zdrówka dla Was i maleństw !
A tym co dostały okres (magbes, anteria i czy ktoś jeszcze?) - trzymajcie się Skarbeńka, wiem, wiem - łatwo mówić, ale cóż tu innego powiedzieć? W końcu musi się udać !
Pisałam z pamięci, więc mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam
A mnie przeziębienie złapało I w domu jestem, ale gdzie tam, człowiek poleżeć nie może spokojnie, bo zaraz znajduje sobie nowe zajęcia Ogarnęłam mieszkanie, pranie zrobiłam i teraz patrzę przez okno, bo coś się zachmurzyło i jak teraz zacznie padać to się zdenerwuję
Cóż tu na obiad zrobić? Kawałek schabika wyjęłam z zamrażarki, ale jakoś weny nie mam, a zwykłego schabowego jeść mi się nie chce może coś podsuniecie?
A i Maru, sprawę mam. Powiedz mi, gdzie Ty do gina chodzisz? Prywatnie czy na nfz? Bo wydaje mi się, że czytałam, że na nfz i że małe 'kolejki' są, możesz mi podać adres czy jakiś namiar? Bo dzwoniłam do swojej przychodni (prywatnie jakoś nie uśmiecha mi się iść, żeby robić badania wszystkie - cytologie itp, bo wiem, że na jednej wizycie się nie skończy, a nie chce też wydawać milionów..) i tam dopiero mogę się zapisać na koniec października !
A i dziewczyny - dostałam swoje pierwsze zlecenia ! Oby się biznes rozkręcił
Dzięki Kochana

Cytat:
Powodzenia i czekamy na relację

Kurcze a miałam wrażenie że ja tu jedna z nielicznych które starają się tak długo... A Twój TŻ się badał? Mam wizytę w klinice leczenia niepłodności 9 października i juz zapobiegawczo z moim TŻ rozmawiałam, czy jeśli będzie taka konieczność to się zbada i mówił ze pewnie, nie ma problemu A bałam się że będę musiała go namawiać. Tyle że to było na weselu jak był troszke nietrzeźwy, zobaczymy jak to będzie na trzeźwo

Ja pizze Robie, nie kupuje Ciasto zrobiłam już wczoraj bo jak przez noc poleży w lodówce, to później jest takie pyszne, puszyste Rano zrobiłam sos pomidorowy na spód z moich pomidorków które rosną pod folią, czosnku, świeżej bazylii i oregano więc musi wyjść dobra
Mniam pizzaaaaaa, ale narobiłaś mi smaka, Uwielbiam. I też sama robie, ale robiłam dawno i zapomniałam hehe. Później poproszę CIę o dokładny przepis na ciasto na priwa
Tyle,żeby był taki na 2-3 blachy bo u mnie to na drugi dzień jeszcze pochłaniają i mniej nie opłaca mi się nawet robić eheh

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:12   #3456
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Ja robiłam niedawno pizzę ale 1 raz i nie bardzo trafiłam z przepisem na ciasto.
Wyszła w miarę dobra, ale to ciasto nam nie podeszło.
Jak macie jakiś dobry przepis to przygarnę chętnie (może być w klubie w kulinarnym nawet)
Stary 2012-09-27, 14:14   #3457
07_Pati_07
Raczkowanie

Cytat:
Pizze to zawsze mój Tż robi, jest przeepyszna ! Zawsze jest pełno dodatków, aż się wokół rozsypuje Ja jakoś nie mam daru do ciast drożdżowych ani takich bajerów, więc wolę to zostawić Tż

Dzięki za namiary, zgłoszę się tam jak tylko mnie to przeziębienie opuści I trzymam kciuki co by Tż nie musiał się badać, bo będzie dzidziol w tym cyklu (albo i dwa ).
Biznes - projektowanie wnętrz. Ogólnie to wzięłyśmy się za to z koleżanką, bo jako jedyne z roku (studiujemy architekturę wnętrz) nie mamy żadnych znajomości w tej branży.. A wiadomo - ciężko się gdzieś dostać bez znajomości.. No więc jak na razie chcemy zbierać jakieś doświadczenie, ogłosiłyśmy się, że wykonamy projekty koncepcyjne itp, milionów na tym nie zarobimy jako studentki, ale zależy nam przede wszystkim na doświadczeniu, a po zakończeniu studiów (czyli za rok) chcemy otworzyć już biuro pełną gębą. I szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że w ogóle ktoś zadzwoni - a tu już dwa zlecenia i zaproszenie na konferencję związaną z projektowaniem i wszystko wciągu tygodnia!
Ale super, szkoda że tak daleko mieszkasz, bo też miałabym dla Ciebie zlecenie nie mogę już patrzeć na nasze mieszkanie
trzymam kciuki za rozwój firmy
co do ciast i pizzy to ja też jakoś nie mam do tego talentu jedyne co umiem piec, i nie przechwalając się wychodzi mi pyyyszne to muffiny
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:25   #3458
pszczoua
Zakorzenienie

To zaraz napiszę przepis z którego korzystam w klubie
Stary 2012-09-27, 14:27   #3459
Linka1984
Zakorzenienie

Witajcie dziewojki
Nie było mnie 2 dni ..bo mialam jelitówkę marudzilam ze mnie jajniole bolą od 10 dc to dostalam za to marudzenie karę..2 dni wyjęte z życiorysu.Schudłam ze 2 kilo :P zolądek przeszedł to wróciły bóle jajnikowe nie boli już tak mocno..ale czuje , cholera ciągle czuje. Nie wiem nadwyrężyły sie przy produkowaniu pęcherzyka? dziś jest 20 dc

Color
GRATUUUUUUUUUUUUUUUUUULUJ E KOCHANA!!!!!!!!!!!! ZAZDROSZCZAM
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:37   #3460
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
To zaraz napiszę przepis z którego korzystam w klubie
Super

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewojki
Nie było mnie 2 dni ..bo mialam jelitówkę marudzilam ze mnie jajniole bolą od 10 dc to dostalam za to marudzenie karę..2 dni wyjęte z życiorysu.Schudłam ze 2 kilo :P zolądek przeszedł to wróciły bóle jajnikowe nie boli już tak mocno..ale czuje , cholera ciągle czuje. Nie wiem nadwyrężyły sie przy produkowaniu pęcherzyka? dziś jest 20 dc

Color GRATUUUUUUUUUUUUUUUUUULUJ E KOCHANA!!!!!!!!!!!! ZAZDROSZCZAM
Dzięki, zobaczysz i ty za kilka dni dołączysz razem z innymi dziewczynami, a mam tu na oku kilka pewniaków

A tak wogóle to na naszym wątku tylko ja będe wielodzietna? Sama , samiuteńka??? Boje sieeeee

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-27, 14:39   #3461
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Super

Dzięki, zobaczysz i ty za kilka dni dołączysz razem z innymi dziewczynami, a mam tu na oku kilka pewniaków

A tak wogóle to na naszym wątku tylko ja będe wielodzietna? Sama , samiuteńka??? Boje sieeeee
mam nadzieje ze ja bede Twoim typem pewniaka :P a poza tym nie martw się...tata mojego Tż był jednym z bliźniaków,.a to sie lubi co drugie pokolenie ujawnić
Stary 2012-09-27, 14:42   #3462
karolina2121
siedzę i myślę

Już jestem razem z wynikami

1094,o mIU/ml

Czyli wychodzi 5-6 tydzień
Stary 2012-09-27, 14:47   #3463
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieje ze ja bede Twoim typem pewniaka :P a poza tym nie martw się...tata mojego Tż był jednym z bliźniaków,.a to sie lubi co drugie pokolenie ujawnić
No kochana Ty między innymi również, jeszcze kilka dni i sama się przekonasz
No weź mi nawet nie mów, moja babcia miała bliźniaki, najpierw miała mojego tate,później właśnie bliźniaki, ale jedno zmarło przy porodzie no i później 3 syna.
Kurka co drugie pokolenie mówisz? A jak padnie na mnie?
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

1094,o mIU/ml

jeeeeeeeklaski :

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-27, 14:51   #3464
07_Pati_07
Raczkowanie

Cytat:

1094,o mIU/ml

GRATULACJE!!!

Color ciekawe jakie jeszcze masz pewniaki?
Stary 2012-09-27, 14:53   #3465
dedra
Zadomowienie

Cytat:

1094,o mIU/ml

Super Karolina! Chyba się rozwiązał worek fasolkowy na naszym wątku. Oby teraz poszło lawinowo. Zarażaj nas proszę

Cytat:
Witajcie dziewojki
Współczuję jelitówki. Może teraz wynagrodzi Ci matka natura fasolką te 2 dni wycięte z życiorysu.

Cytat:
Kurka co drugie pokolenie mówisz? A jak padnie na mnie?
To będziesz się cieszyć Nie będziesz miała wyjścia...
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:56   #3466
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość

Współczuję jelitówki. Może teraz wynagrodzi Ci matka natura fasolką te 2 dni wycięte z życiorysu.
Oby!!!! Trzymam kciuki..nawet te na stopach

Karlinka - Gratuluje!!!! prześlij nam prądki ciążowe pocztą co? albo nie! DHL'em..bedzie szybciej

Cytat:
No kochana Ty między innymi również, jeszcze kilka dni i sama się przekonasz
No weź mi nawet nie mów, moja babcia miała bliźniaki, najpierw miała mojego tate,później właśnie bliźniaki, ale jedno zmarło przy porodzie no i później 3 syna.

a jak za 13 dni okaże się ze nie miałaś racji to Cie udusze ok?

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2012-09-27 o 14:57
Stary 2012-09-27, 14:56   #3467
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
GRATULACJE!!!

Color ciekawe jakie jeszcze masz pewniaki?

Tak szczerze z najbliżej testujących to : Ty,Linka, Kejthx, Maru...
Dalej się okaże

Cytat:
Super Karolina! Chyba się rozwiązał worek fasolkowy na naszym wątku. Oby teraz poszło lawinowo. Zarażaj nas proszę

To będziesz się cieszyć Nie będziesz miała wyjścia...
Wyobrażasz sobie? 2 już na stanie dających tak czadu,że głowa mała i dodatkowo 2 w łóżeczku płacząca na dwa głosy??? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaa

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-27, 14:59   #3468
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Wyobrażasz sobie? 2 już na stanie dających tak czadu,że głowa mała i dodatkowo 2 w łóżeczku płacząca na dwa głosy??? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaa
A może się trafią takie aniołki, że słychać ich nie będzie prawie wcale? Mojego TŻ siostra ma dwie córy. Pierwsza tak dała czadu, że mamuśka nie wiedziała co ze sobą zrobić jak się okazało, że jest drugi raz w ciąży. A teraz się cieszy, bo ta druga jest tak spokojniutka jakby jej nie było.
Stary 2012-09-27, 15:02   #3469
07_Pati_07
Raczkowanie

Cytat:
Tak szczerze z najbliżej testujących to : Ty,Linka, Kejthx, Maru...
Dalej się okaże

nawet nie mogę sobie tego wyobrazić będzie dobrze nie ma co gdybać i martwic się na zapas a Ty wybierasz się na betę?
Ja jako pewniak to raczej nie ale dzięki
Stary 2012-09-27, 15:07   #3470
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

jeeeeeeeklaski :
Cytat:
GRATULACJE!!!

Cytat:
Cytat:

Karlinka - Gratuluje!!!! prześlij nam prądki ciążowe pocztą co? albo nie! DHL'em..bedzie szybciej

Dziękuję

Jakie to zadziwiające ... w tamtym miesiącu gdy dużo się staraliśmy to się nie udało, a w tym miesiącu gdy męża lub mnie często nie było w domu to się udało Byłam pewna, że ten miesiąc już jest stracony dopóki nie pojawiły się 1 dniowe mdłości, a następnie stan podgorączkowy niezwiązany z chorobą - wtedy już wiedziałam

Uwaga czaruje :
Czary mary, czary mary, ciążo nawiedź wszystkie chętne pary !
Stary 2012-09-27, 15:14   #3471
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję

Jakie to zadziwiające ... w tamtym miesiącu gdy dużo się staraliśmy to się nie udało, a w tym miesiącu gdy męża lub mnie często nie było w domu to się udało Byłam pewna, że ten miesiąc już jest stracony dopóki nie pojawiły się 1 dniowe mdłości, a następnie stan podgorączkowy niezwiązany z chorobą - wtedy już wiedziałam

Uwaga czaruje :
A widzisz, nasze ciało i matka natura płata nam różne figle. Nigdy niczego nie można być pewnym. Swoją drogą to zadziwiające zdolności mają nasze organizmy. Nie sądzicie? Skomplikowane cykle, niesamowite zapłodnienia itp. Mnie to wciąż zadziwia
Stary 2012-09-27, 15:21   #3472
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
A może się trafią takie aniołki, że słychać ich nie będzie prawie wcale? Mojego TŻ siostra ma dwie córy. Pierwsza tak dała czadu, że mamuśka nie wiedziała co ze sobą zrobić jak się okazało, że jest drugi raz w ciąży. A teraz się cieszy, bo ta druga jest tak spokojniutka jakby jej nie było.
Kochana ja Cię błagam wypluj te słowa jak najdalej
Kobieto to by już dało 4 dzieci. Nieeee.. Jako pierwsza ciąża bliźniaki były by super bo zawsze marzyłam o nich, jako druga ciąża też. Ale nie jak mam już 2 dzieci Zlituj sie eheheheh

Cytat:
nawet nie mogę sobie tego wyobrazić będzie dobrze nie ma co gdybać i martwic się na zapas a Ty wybierasz się na betę?
Ja jako pewniak to raczej nie ale dzięki
Nie mów nigdy Nie idę na betę, 2 testy pozytywne mi starczą, czekam cierpliwie (no nie dokońca ) na pierwszą wizytę

Cytat:
Dziękuję

Uwaga czaruje :
Też tak miałam przez kilka dni wieczorami miałam ręce i stopy jak lody a policzki aż mnie parzyły od środka i oczy i byłam pewna ,że gorączke mam, ale nie miałam

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Oby!!!! Trzymam kciuki..nawet te na stopach

a jak za 13 dni okaże się ze nie miałaś racji to Cie udusze ok?
Ciężarnych się nie bije

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-27, 15:21   #3473
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Kobieto to by już dało 4 dzieci. Nieeee.. Jako pierwsza ciąża bliźniaki były by super bo zawsze marzyłam o nich, jako druga ciąża też. Ale nie jak mam już 2 dzieci Zlituj sie eheheheh
tfu tfu tfu!
Stary 2012-09-27, 15:24   #3474
Linka1984
Zakorzenienie

colorowa ale Ty mnie podbudowałaś kobieto...jesteś moim dobrym aniołem
Stary 2012-09-27, 15:27   #3475
07_Pati_07
Raczkowanie

Cytat:
A widzisz, nasze ciało i matka natura płata nam różne figle. Nigdy niczego nie można być pewnym. Swoją drogą to zadziwiające zdolności mają nasze organizmy. Nie sądzicie? Skomplikowane cykle, niesamowite zapłodnienia itp. Mnie to wciąż zadziwia
ja też tak uważam, fascynuje mnie ludzki organizm, i to jak to się dzieje, że z kom jajowej i maciupkiego plemnika powstaje życie...
Stary 2012-09-27, 15:29   #3476
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja raczej na pierwszą wizytę pójdę do innego gin, tej mojej średnio ufam jeśli chodzi o ciąże Ale napewno o wszystkim powiem

Noo już siostra już)
Piękne II kreseczki!!!

Cytat:
Byłam dzisiaj na becie chciałam jeszcze zrobić toksoplazmozę, ale zabrakło mi pieniędzy...
Nie wiedziałam, że to takie drogie... beta 50zł, a toksoplazmoza 70zł.

Na liście badań laboratoryjnych zauważyłam jeszcze próbę ciążową za 8zł... Czym to się różni od bety ?
Strasznie drogo, ja płaciłam 19 zł w szpitalu.

Cytat:

1094,o mIU/ml

Gratulację!

Witam się popołudniowo

Jak mnie dziś głowa boli Nie wiem czy to od pogody czy co ale masakra...
W ogóle w pracy mnie zdenerwowali bo przyjechał prezesik i wielkie zmiany wprowadza które mi się nie uśmiechają...
U mnie dziś 17 dc więc działamy cały czas z Tż Tak bardzo bym chciała żeby w tym cyklu się udało...Color dawaj pozytywne fluidki ciążowe :P
Idę wcinać obiad,później zajrzę.

P.S : Ale fajnie- lista mamusiek się Nam powiększa

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-09-27 o 15:36
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 15:42   #3477
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

Maru trzymam kciuki za to Twoje Żółtko I za moje też trzymam

W tym cyklu brałam to nieszczęsne Clo i powiem Wam, że normalnie miałam zaburzenia widzenia, rozmazywał mi się obraz. Więc zgłosiłam to lekarce, a ona mi na to, że to i tak mały skutek uboczny bo często Clo powoduje depresję I chyba teraz też to odczuwam, jakiś obniżony nastrój mam Ale dostałam dwa tygodnie zwolnienia, z racji tego, że u mnie w pracy mononukleoza szaleje i różyczka A po co się narażać, tyle czasu już walczę o tą ciążę, że się boje wśród zarazków siedzieć.

Dziś mnie okropnie bolała lewa strona brzucha, a właśnie z lewego jajnika miałam dwa piękne pęcherzyki Zobaczymy.

No i głowa też mi dziś daje popalić

Buziaki dla Wszystkich

Edytowane przez dmoc4
Czas edycji: 2012-09-27 o 15:43
dmoc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 15:42   #3478
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Helołłl, a ja? Nie będziesz sama.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 15:45   #3479
Luna0
Zakorzenienie

Isia trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Laski,mnie tez głowa wczoraj napierdzielała strasznie. Nic nie wzięłam, chciałam być twarda. W nocy nadal czułam, że boli. Dziś rano skapitulowałam i wzięłam 2 apapy. Ale mimo to, czuję, że gdzieś tam ćmi nadal.
Dziś na 17 do ginka. Mam nadzieję, że przyniosę dobre wieści.

To pa....
Mnie tak głowa boli regularnie co 3 dni ale takie migrenowe bóle sa podobno normalne.. wczoraj oglądnełam 10 min filmu i zasnęłam bo tak bolało, na szczeście ze wogole zasnełam

Cytat:
Co robicie dobrego na obiad? Ja zupke z kalafiorem i groszkiem
Ja ja k zawsze frytki bo niczego innego nie tknę
a TŻ schabowe ale to zaczne robic kolo 21 zeby mial swieze jak wroci z pracy...

Cytat:
Może kawkę sobie wypij, nie powinna zaszkodzić. Mniej jak głowa boli to kawa bardziej pomaga niż tabletki, tylko, że ja mam wtedy niskie ciśnienie...
Kawa jak najbardziej tylko ze jak mnie głowa boli to czuje takie mdlenie ze w zyciu bym kawy nie wypiła akurat wtedy co jej potrzebuje

Cytat:

1094,o mIU/ml

juhu piekna becia

Cytat:
Moja siostra ma na odwrót, super grzeczna córcia więc szczeliła sobie drugie czyli diabełek mówiąc delikatnie
nawet ostatnio atrzylysmy jak sie dziecko na ulicy strasznie wydziera, baba je szarpie a siostra mowi "kiedys bym pomyslala ze masakra jakie dziecko, a teraz tą babke doskonale rozumiem" i tak sobie przypomniałyśmy że starsza tylko płakała a to całkiem co innego bo ta się wydziera tak ze slychac jak gardło zdziera

Cytat:
To Ci tak "dokopie" ze wczoraj czytałam w MjakMama ze wieksze prawdopodobienstwo na blizniaki mają mamy których to jest 3 ciąża niż normalnie i na dodatek po 30 ale Ty chyba nie jesteś więc tylko jedno pasuje

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-09-27 o 15:49
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 15:55   #3480
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
tfu tfu tfu!

Cytat:
colorowa ale Ty mnie podbudowałaś kobieto...jesteś moim dobrym aniołem

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Piękne II kreseczki!!!

Strasznie drogo, ja płaciłam 19 zł w szpitalu.

Gratulację!

Witam się popołudniowo

Jak mnie dziś głowa boli.Nie wiem czy to od pogody czy co ale masakra...
W ogóle w pracy mnie zdenerwowali bo przyjechał prezesik i wielkie zmiany wprowadza które mi się nie uśmiechają...
U mnie dziś 17 dc więc działamy cały czas z Tż Tak bardzo bym chciała żeby w tym cyklu się udało...Color dawaj pozytywne fluidki ciążowe :P
Idę wcinać obiad,później zajrzę.

P.S : Ale fajnie- lista mamusiek się Nam powiększa
Parę postów wcześniej zarażałam i przesyłałam fluidki, Ale dla Ciebie wyjątkowo zrobię to znowu a coooo

:mag ia:: magia:

Cytat:
Napisane przez dmoc4 Pokaż wiadomość
Maru trzymam kciuki za to Twoje Żółtko I za moje też trzymam

W tym cyklu brałam to nieszczęsne Clo i powiem Wam, że normalnie miałam zaburzenia widzenia, rozmazywał mi się obraz. Więc zgłosiłam to lekarce, a ona mi na to, że to i tak mały skutek uboczny bo często Clo powoduje depresję I chyba teraz też to odczuwam, jakiś obniżony nastrój mam.Ale dostałam dwa tygodnie zwolnienia, z racji tego, że u mnie w pracy mononukleoza szaleje i różyczka.A po co się narażać, tyle czasu już walczę o tą ciążę, że się boje wśród zarazków siedzieć.

Dziś mnie okropnie bolała lewa strona brzucha, a właśnie z lewego jajnika miałam dwa piękne pęcherzyki Zobaczymy.

No i głowa też mi dziś daje popalić

Buziaki dla Wszystkich
Ściskamy mocno kciuki, niech te lata starań Bozia wynagrodzi Ci 2 maluszków w Twym brzuchu) Tego Ci życzę!!!

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Helołłl, a ja? Nie będziesz sama.
ehehe Pamiętam o Tobie,pamiętam.. Ale ja tu jedyna chyba poszalałam z ilością eheheh Buźka!!!

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Isia trzymam kciuki za wizytę

Mnie tak głowa boli regularnie co 3 dni , ale takie migrenowe bóle sa podobno normalne.. wczoraj oglądnełam 10 min filmu i zasnęłam bo tak bolało, na szczeście ze wogole zasnełam

Ja ja k zawsze frytki bo niczego innego nie tknę
a TŻ schabowe ale to zaczne robic kolo 21 zeby mial swieze jak wroci z pracy...

Kawa jak najbardziej tylko ze jak mnie głowa boli to czuje takie mdlenie ze w zyciu bym kawy nie wypiła akurat wtedy co jej potrzebuje

juhu piekna becia

Moja siostra ma na odwrót, super grzeczna córcia więc szczeliła sobie drugie czyli diabełek mówiąc delikatnie
nawet ostatnio atrzylysmy jak sie dziecko na ulicy strasznie wydziera, baba je szarpie a siostra mowi "kiedys bym pomyslala ze masakra jakie dziecko, a teraz tą babke doskonale rozumiem" i tak sobie przypomniałyśmy że starsza tylko płakała a to całkiem co innego bo ta się wydziera tak ze slychac jak gardło zdziera

To Ci tak "dokopie" ze wczoraj czytałam w MjakMama ze wieksze prawdopodobienstwo na blizniaki mają mamy których to jest 3 ciąża niż normalnie i na dodatek po 30 ale Ty chyba nie jesteś więc tylko jedno pasuje
Luncia plisssssss.. Na szczęście do 30stki mi brakuje więc może mnie ominie eheheh.. Błagam trzecie to będzie dla mnie wywrotka w życiu totalna, a o bliźniakach teraz aż się boję myśleć.
Przez Was zaczynam się bać pierwszej wizyty i USG

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości