Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-27, 15:23   #3181
sandra23s
Zadomowienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, dzisiaj jak wróci z pracy, to postaram się z nim pogadać... W sumie nie rozmawialiśmy o tym, co on myśli na temat tej sytuacji, ale na pewno nie widzi problemu i tylko stwierdzi, że ja robię z igły widły i co mi to w ogóle przeszkadza, a druga synowa nie robiła z tego żadnego problemu... No ale zobaczymy.... No właśnie czułabym się jakoś tak swobodniej, jakbyśmy byli tylko we 3, moglibyśmy porozmawiać podczas powrotu do domu, bo w szpitalu jednak o wszystkim rozmawiać się nie da, bo inne babki i w ogóle, a później w domu też nie bardzo, bo ciągle się ktoś będzie kręcił....

W ogóle teściówka ostatnio stwierdziła, że ona może jechać z TŻtem pozałatwiać te wszystkie sprawy związane z zapisaniem Małego i załatwianiem papierkowych spraw.... No kurde, on ma 25 lat, a nie 5 i nie jest sierotką, żeby nie umiał załatwić swoich spraw. No ale jej powiedziałam, że mu wszystko wytłumaczyłam co i gdzie ma załatwić i nie będzie musiał nikt z nim jechać. Ale wkurza mnie, że tak się ładuje na chama w nasze sprawy Przecież jakbyśmy potrzebowali jej pomocy, to byśmy powiedzieli.... Ostatnio dobija mnie ta kobieta

Dziewczyny, jak będziemy wychodzić ze szpitala, to chyba rożka nie trzeba będzie brać? No bo zapakuje się Małego do fotelika, to rożek będzie zbędny, nie?
ja rozka nie brałam.mialam tylko cienki kocyk.

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Bidna ta Twoja mała... ponoć dobre są rozgrzewające woreczki z pestkami wiśni. Można sobie zrobić też z ryżem, który długo trzyma ciepło.
z tymi pestkami wisni trzeba uwazac,bo one rozgrzewają sie od srodka.po wyjeciu z mikrofalówki sa takie letnie a po chwili robią sie gorące,wiec łatwo maluszka poparzyc.jak bylam w szpitalu to owijali je dodatkowo w recznik i dopiero kladli na brzuszku

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 15:30   #3182
Iwoncia81
Zakorzenienie

Jezuniu jaka ja niewyspana dzisiaj
W ogóle to mam stresa jak noc przeżyje bo mężuś idzie na pierwszą nocke po porodzie - ogólnie pierwszy raz po porodzie.
Jak ja dam rade sama z tym małym ulewającym szkrabem, który uwielbia płakać jak nie ma cycka albo butli w buzi
Dzisiaj wyszłam na 20 sekund do łazienki i jak wróciłam to poducha mokra bo chlustnęło mu z buzi
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 15:52   #3183
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

nie odzywam się ostatnio dużo bo małżonek częściej bywa w domu
wczoraj byłam na ktg i tętno małej w porządku za to u mnie regularne, bolące skurczyki, dochodzące do 50 seks i masaż brodawek działa

położna chciała mnie już zostawić na oddziale i wspomóc akcję ale na szczęście był mój ginekolog i pozwolił mi wrócić do domu by tu poczekać na ciąg dalszy. w końcu mamy jeszcze trochę czasu, nie będę niczego przyspieszać.
jeśli do poniedziałku nie urodzę to kładą mnie na oddział i czekają ile będzie można, ale za to muszę być pod stałą obserwacją. najpóźniej za tydzień wywołają poród albo zrobią cc.
z jednej strony chciałabym już mieć małą przy sobie ale z drugiej wolę jeszcze poczekać, może jeszcze mała nie jest gotowa do wyjścia więc po co ją na siłę wyganiać
tym bardziej, że termin z pierwszego usg mija dopiero jutro.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:07   #3184
Iwoncia81
Zakorzenienie

O, a miałam sie pochwalić że mój mały skrzek w ciągu trzech tygodni przybrał na wadze 600gr
Wczoraj został zważony i zbadany i wsio z nim okey
Dzidziolek już zaczyna mieć dobre ciuszki w rozmiarze 56 co mnie cieszy.
Teraz spi smacznie - mój tż też
Oni w nocy spią i w dzień a ja nie i zamiast korzystać i pospać to siedze w necie

A tu focie z kąpieli i ze spacerku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1348754812326.jpg (168,9 KB, 104 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1348754824303.jpg (76,0 KB, 82 załadowań)
Stary 2012-09-27, 16:22   #3185
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość

Też jestem za tym, żeby te porady na pierwszą stronkę wrzucić, bo będą na jedno kliknięcie dostępne, ja już czuję, że mam jak to mówią "łeb jak sklep" od tych wszystkich zasad pielęgnacyjno-karmieniowo-ubraniowych samego dzieciaczka, a jeszcze o sobie też trzeba myśleć i podczytywać o postępowaniu po cc, dbaniu o ranę itd i dobrze, że i w tych kwestiach jesteście skarbnicami wiedzyi wsparciem w pozytywnym myśleniu.
też jestem za
i jeszcze linki odnośnie urlopu macierzyńskiego, wychowawczego, itp. by się przydały

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Nie było mnie bo znowu na grzybki wybyłam i taki lasek odkryliśmy co pełno prawdziwków rosłomoja mama się śmieje,że tak aktywnej fizycznie kobiety w ciąży nie widziała,bo ja cały czas jestem w ruchu
Trzeba korzystać z okazji,bo jak się Fabianek urodzi to już sobie nie pojeżdże.
ja też korzystam dopóki mogę mam już całkiem pokaźny wianuszek ususzonych podgrzybków będą jak znalazł na wigilie.

Almariel, Coventry
, gratuluję
Stary 2012-09-27, 16:23   #3186
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

dziękuje bardzo za miłe słowa na temat Giulii, jesteście kochane

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

nie odzywam się ostatnio dużo bo małżonek częściej bywa w domu
wczoraj byłam na ktg i tętno małej w porządku za to u mnie regularne, bolące skurczyki, dochodzące do 50 seks i masaż brodawek działa

położna chciała mnie już zostawić na oddziale i wspomóc akcję ale na szczęście był mój ginekolog i pozwolił mi wrócić do domu by tu poczekać na ciąg dalszy. w końcu mamy jeszcze trochę czasu, nie będę niczego przyspieszać.
jeśli do poniedziałku nie urodzę to kładą mnie na oddział i czekają ile będzie można, ale za to muszę być pod stałą obserwacją. najpóźniej za tydzień wywołają poród albo zrobią cc.
z jednej strony chciałabym już mieć małą przy sobie ale z drugiej wolę jeszcze poczekać, może jeszcze mała nie jest gotowa do wyjścia więc po co ją na siłę wyganiać
tym bardziej, że termin z pierwszego usg mija dopiero jutro.
aga kochana trzymam kciuki zeby cos juz ruszylo i w razie czego cc nie jest wcale takie zle

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
O, a miałam sie pochwalić że mój mały skrzek w ciągu trzech tygodni przybrał na wadze 600gr
Oni w nocy spią i w dzień a ja nie i zamiast korzystać i pospać to siedze w necie

slodziak

mamuśki powiedzcie mi jak to jest z witamina K i D, jak sie karmi mm i jeszcze sciaga z cycka?

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-09-27 o 16:24
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:32   #3187
kajaja
Zadomowienie

.GRcorrect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRSpellingCor rect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRspelling { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRline { POSITION: absolute; BOTTOM: 0px; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; HEIGHT: 3px; RIGHT: 0px; LEFT: 0px}.GRnoMark { BACKGROUND: none transparent scroll repeat 0% 0%}.GRwrapper { BORDER-BOTTOM: transparent 0px solid; POSITION: absolute; BORDER-LEFT: transparent 0px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; OVERFLOW: hidden; BORDER-TOP: transparent 0px solid; BORDER-RIGHT: transparent 0px solid; PADDING-TOP: 0px}.GRcontour { POSITION: absolute; MARGIN: 0px}.GRrichText { BORDER-BOTTOM-COLOR: transparent; PADDING-BOTTOM: 3px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px; BORDER-TOP-COLOR: transparent; MARGIN: 0px; DISPLAY: block; WHITE-SPACE: pre-wrap; BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; COLOR: transparent; BORDER-RIGHT-COLOR: transparent; OVERFLOW: hidden; BORDER-LEFT-COLOR: transparent; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; -webkit-text-fill-color: transparent}.GRinputWrapp er .GRrichText { POSITION: absolute; TOP: 50%}.GRtextareaWrapper .GRrichText { }#GRmenuList { BOX-SIZING: content-box; POSITION: relative; BORDER-LEFT: #8ed231 2px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 8px; WIDTH: 108px; PADDING-RIGHT: 8px; BACKGROUND: #fff; FLOAT: left; BORDER-RIGHT: #8ed231 2px solid; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px; LIST-STYLE-TYPE: none; MARGIN: -1px 0px 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; FLOAT: left; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL LI { FONT: 12px/18px tahoma; WHITE-SPACE: nowrap; FLOAT: left; COLOR: #484848; CLEAR: left; CURSOR: pointer}#GRmenuList UL LI:first-child { FONT-WEIGHT: bold}#GRmenuList UL LI:hover { COLOR: #000}#GRtop { BORDER-TOP: #8ed231 2px solid; TOP: -7px}#GRbottom { BORDER-BOTTOM: #8ed231 2px solid; BOTTOM: -6px}.GRcorner_cnt { POSITION: absolute; WIDTH: 112px; BACKGROUND: #fff; HEIGHT: 7px; LEFT: 6px}#GRcontact { Z-INDEX: 1; POSITION: relative; TEXT-ALIGN: center; WIDTH: 100%; BOTTOM: -4px; DISPLAY: inline-block; FONT: 11px/18px tahoma; BACKGROUND: url(undefinedbottom-line-mid.png) left top; FLOAT: left; HEIGHT: 19px; COLOR: #fff; TEXT-DECORATION: none}#GRcontact:hover { BACKGROUND-POSITION: left bottom}#GRcontact STRONG { COLOR: #fff; FONT-SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px}hej Laski jak odroznić wody plodowe od moczu???i czy od razu duzo ich wypływa???
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:35   #3188
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

mamuśki powiedzcie mi jak to jest z witamina K i D, jak sie karmi mm i jeszcze sciaga z cycka?
Witam D dajesz caly czas. moja pediatra kaze nawet do roku dawac,
Wit K dla karmiacych piersia wiec wydaje mi sie ze Ty nie musisz.

Iwonciarozkoszny maluch

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:35   #3189
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dziękuje bardzo za miłe słowa na temat Giulii, jesteście kochane

aga kochana trzymam kciuki zeby cos juz ruszylo i w razie czego cc nie jest wcale takie zle

slodziak

Kasia, witaj w domu

mówisz, że cc nie takie złe
ja się cesarki nie boję, chyba by mi ulżyło gdyby mi ją zrobili, naprawdę. bardziej przeraża mnie to całe wywoływanie, baloniki, kroplówki i inne dziadostwa... będę po kolei próbować i patrzeć jak się wyginam

Kasia, właśnie, jak u Ciebie z tym karmieniem? przekonałaś się jednak choć trochę do karmienia piersią czy jednak stanęło na butli?
ja jeszcze jestem niezdecydowana w tej kwestii...
Stary 2012-09-27, 16:36   #3190
gda
Zakorzenienie

Dziś dzień pełen wrażeń - najpierw wizyta położnej. Na mocno odparzoną pupkę zaleciła Tormentiol, co mi się nie do końca spodobało... Dobrze, że potem mieliśmy wizytę kontrolną w szpitalu. Pediatra powiedziała, żeby kupić TORMENTOLUM, bo ma podobne właściwości, tylko nie ma tego kwasu borowego, który jest szkodliwy.

Mamy używać Clotrimazolum+Sudocrem, Bepanthen i Tormentolum.

A co do wagi, czyli głównego powodu mego stresu - mały ma 3940, czyli wychodzi przyrost 42 g na dobę, czyli jest idealnie!

Aaaa no i pediatra powiedziała, że mam przestać pić mleko i rosoły, bo t wodnista lejąca się non stop kupka jest właśnie od tego, że za kwaśno.
Tak mi będzie smutno bez bawarek, kawy zbożowej i rosołku!

I teraz pytanie - czy mogę zjeść napoleonkę w związku z tym, że nie wolno mi mleka? Czy może przetworzone mleko mogę...?

Tak czytam i czytam o tych przygodach z brzuszkami i strasznie boję się co będzie jak Henio będzie starszy...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:40   #3191
katiem
Wtajemniczenie

kajaja przede wszystkim wod nie da rady wstrzymac
poloz sie na chwile a potem wstan i zobacz czy cos poleci.
A rozna ilosc jest. Bo czasem chlusna, a czasem sie sacza.

Dziewczyny potraficie powiedziec ile godzin spia Wasze maluchy a ile czuwaja w dzien?

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-27, 16:41   #3192
kajaja
Zadomowienie

.GRcorrect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRSpellingCor rect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRspelling { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRline { POSITION: absolute; BOTTOM: 0px; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; HEIGHT: 3px; RIGHT: 0px; LEFT: 0px}.GRnoMark { BACKGROUND: none transparent scroll repeat 0% 0%}.GRwrapper { BORDER-BOTTOM: transparent 0px solid; POSITION: absolute; BORDER-LEFT: transparent 0px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; OVERFLOW: hidden; BORDER-TOP: transparent 0px solid; BORDER-RIGHT: transparent 0px solid; PADDING-TOP: 0px}.GRcontour { POSITION: absolute; MARGIN: 0px}.GRrichText { BORDER-BOTTOM-COLOR: transparent; PADDING-BOTTOM: 3px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px; BORDER-TOP-COLOR: transparent; MARGIN: 0px; DISPLAY: block; WHITE-SPACE: pre-wrap; BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; COLOR: transparent; BORDER-RIGHT-COLOR: transparent; OVERFLOW: hidden; BORDER-LEFT-COLOR: transparent; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; -webkit-text-fill-color: transparent}.GRinputWrapp er .GRrichText { POSITION: absolute; TOP: 50%}.GRtextareaWrapper .GRrichText { }#GRmenuList { BOX-SIZING: content-box; POSITION: relative; BORDER-LEFT: #8ed231 2px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 8px; WIDTH: 108px; PADDING-RIGHT: 8px; BACKGROUND: #fff; FLOAT: left; BORDER-RIGHT: #8ed231 2px solid; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px; LIST-STYLE-TYPE: none; MARGIN: -1px 0px 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; FLOAT: left; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL LI { FONT: 12px/18px tahoma; WHITE-SPACE: nowrap; FLOAT: left; COLOR: #484848; CLEAR: left; CURSOR: pointer}#GRmenuList UL LI:first-child { FONT-WEIGHT: bold}#GRmenuList UL LI:hover { COLOR: #000}#GRtop { BORDER-TOP: #8ed231 2px solid; TOP: -7px}#GRbottom { BORDER-BOTTOM: #8ed231 2px solid; BOTTOM: -6px}.GRcorner_cnt { POSITION: absolute; WIDTH: 112px; BACKGROUND: #fff; HEIGHT: 7px; LEFT: 6px}#GRcontact { Z-INDEX: 1; POSITION: relative; TEXT-ALIGN: center; WIDTH: 100%; BOTTOM: -4px; DISPLAY: inline-block; FONT: 11px/18px tahoma; BACKGROUND: url(undefinedbottom-line-mid.png) left top; FLOAT: left; HEIGHT: 19px; COLOR: #fff; TEXT-DECORATION: none}#GRcontact:hover { BACKGROUND-POSITION: left bottom}#GRcontact STRONG { COLOR: #fff; FONT-SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px}SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px}nikt mi nie odpowie na moje pytanie????
30.03.2016 Antek Fabian

Edytowane przez kajaja
Czas edycji: 2012-09-27 o 16:42
Stary 2012-09-27, 16:44   #3193
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hej Laski jak odroznić wody plodowe od moczu???i czy od razu duzo ich wypływa???

wiem tylko tyle, co mi lekarz powiedział

po pierwsze po zapachu.
po drugie spróbuj zacisnąć mięśnie, jeśli przestanie lecieć, to mocz, jeśli leci mimo to, to wody.
po trzecie dziewczyny radziły by włożyć sobie watę w gatki i się położyć, jeśli wata będzie sporo nasiąknięta, to wody.

poza tym wody mogą odejść gwałtownie i pójdzie ich naprawdę sporo albo mogą się sączyć przez dłuższy czas.

tyle z teorii

a myślisz, że odeszły Ci wody?
u mnie od kilku dni prawdziwa powódź w majtkach. lekarz mówił mi, że to normalne przed porodem.ale jak nie jesteś pewna, lepiej to sprawdzić. ja np. poleciałam do ginekologa, który na podstawie usg ocenił ilość wód i wyszło, że wsio ok.
Stary 2012-09-27, 16:45   #3194
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:

iwoncia ale ty schudłas

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:48   #3195
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Coventry urodzila wczoraj przez cc!!Mateusz, 21.20, 3170gram i 57cm. Zadne baloniki ani dwie kroplowki z oksy nie pomagaly wiec pocieli
No w końcu! Pomęczyła się troszke ale już ma MateuszkaGratulu je!

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A ja jestem uratowana! Znajoma, która opiekuje się 1,5 rocznym maluchem zadzwoniła, że też dostają na głowę w domu, bo zanosi się na deszcz i nie mogą wejść, więc czy wpadnę do nich... no to lecę bawić się z Małym. Ubóstwiam tego dzieciaka.

Miłego dnia Wam życzę i pewnie popołudniu zajrzę do Was.

Ciekawe czy Anusia na grzybach czy na porodówce.
Kochana po 6 rano wyruszyłam w lasnazbieraliśmy dużo grzybków

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Padłam
http://allegro.pl/wozek-jedo-bartati...ium=LikeButton
przeczytajcie opis i uwagi na dole pod zdjęciami
O szlak:hah aha:

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Powiedzcie mi jak to jest z urlopem dla ojca dziecka? Jest go dwa tygodnie? Czy mój macierzyński zostanie skrócony o te dwa tygodnie?
Kochana urlop ojcowskima dwa tyg i nie wpłynie na Twój urlop

Cytat:
Dziewczyny, jak DELIKATNIE powiedzieć mężowi, żeby przyjechał po nas do szpitala SAM? Chodzi o to, że teściówka już się zapowiedziała, że przyjedzie z nim, bo przecież ktoś musi wziąć moje rzeczy, kiedy będziemy wychodzić ze szpitala, a TŻ weźmie dziecko.... Była ze swoim drugim synem i przy wychodzeniu z pierwszym i drugim dzieckiem i do nas też się ostro szykuje, ale mnie się to jakoś nie bardzo podoba.... No bo po co mi tam ona???? Jak chce Małego zobaczyć, to może przyjechać w odwiedziny (na pewno to zrobi), a mieszkamy z nią, więc jak wrócimy ze szpitala, to też będzie się mogła napatrzeć. Może dziwna jestem, ale wolałabym żeby TŻ sam przyjechał po nas. A torbę z rzeczami bez problemu sama wezmę, bo nie mam tam cegieł.... Tylko nie wiem jak powiedzieć o tym TŻtowi, żeby nie powiedział, że wymyślam i się czepiam....
Ale to nie trzeba delikatnie,tylko powiedz mu prosto z mostu.
Ja bym szybko wybiła teściowej ten pomysł z głowy
Cytat:

Sliczniutkoi jakie mały ma oczyska.

U Nas nic sie nie dzieje,czasami poboleje podbrzusze jak na okres i tyle

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Gda gratuluje wagi Henia!!!
widzisz jak się sprawują Twojej cyce

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 17:20   #3196
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:

Słodki Maluszek, widać, że zadowolony . Zazdroszczę spacerku, jak urodzę w terminie to już pewnie będzie zimno i moja mała zobaczy słońce i zieleń dopiero na wiosnę.

Cytat:

po pierwsze po zapachu.
po drugie spróbuj zacisnąć mięśnie, jeśli przestanie lecieć, to mocz, jeśli leci mimo to, to wody.
po trzecie dziewczyny radziły by włożyć sobie watę w gatki i się położyć, jeśli wata będzie sporo nasiąknięta, to wody.

poza tym wody mogą odejść gwałtownie i pójdzie ich naprawdę sporo albo mogą się sączyć przez dłuższy czas.

tyle z teorii

u mnie od kilku dni prawdziwa powódź w majtkach. lekarz mówił mi, że to normalne przed porodem.ale jak nie jesteś pewna, lepiej to sprawdzić. ja np. poleciałam do ginekologa, który na podstawie usg ocenił ilość wód i wyszło, że wsio ok.
Po zapachu powiadasz? Te wody jakoś śmierdzą, czy co?

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:

Kochana po 6 rano wyruszyłam w lasnazbieraliśmy dużo grzybków
Ja tam myślałam, że Ty już rodzisz, a nie grzybki zbierasz .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 17:29   #3197
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Wniosek o dodatkowe 4 tygodnie macierzyńskiego trzeba złożyć najpóźniej na 7 dni przed końcem podstawowego urlopu macierzyńskiego.

Kochana a orientujesz się może jakie papiery trzeba złożyć do tego wniosku o dodatkowy urlop macierzyński bo mamy w firmie taką księgową ze nic nie wie a nie chciałabym żeby mi to potem przepadło?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 17:29   #3198
Sojka1990
Zadomowienie

Ciekawa jak tam Laura Muminka po operacji...

Tamlllin tak więc czekam na te radosne wieści skoro to takie proste :P
Stary 2012-09-27, 17:29   #3199
kajaja
Zadomowienie

.GRcorrect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRSpellingCor rect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRspelling { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRline { POSITION: absolute; BOTTOM: 0px; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; HEIGHT: 3px; RIGHT: 0px; LEFT: 0px}.GRnoMark { BACKGROUND: none transparent scroll repeat 0% 0%}.GRwrapper { BORDER-BOTTOM: transparent 0px solid; POSITION: absolute; BORDER-LEFT: transparent 0px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; OVERFLOW: hidden; BORDER-TOP: transparent 0px solid; BORDER-RIGHT: transparent 0px solid; PADDING-TOP: 0px}.GRcontour { POSITION: absolute; MARGIN: 0px}.GRrichText { BORDER-BOTTOM-COLOR: transparent; PADDING-BOTTOM: 3px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px; BORDER-TOP-COLOR: transparent; MARGIN: 0px; DISPLAY: block; WHITE-SPACE: pre-wrap; BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; COLOR: transparent; BORDER-RIGHT-COLOR: transparent; OVERFLOW: hidden; BORDER-LEFT-COLOR: transparent; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; -webkit-text-fill-color: transparent}.GRinputWrapp er .GRrichText { POSITION: absolute; TOP: 50%}.GRtextareaWrapper .GRrichText { }#GRmenuList { BOX-SIZING: content-box; POSITION: relative; BORDER-LEFT: #8ed231 2px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 8px; WIDTH: 108px; PADDING-RIGHT: 8px; BACKGROUND: #fff; FLOAT: left; BORDER-RIGHT: #8ed231 2px solid; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px; LIST-STYLE-TYPE: none; MARGIN: -1px 0px 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; FLOAT: left; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL LI { FONT: 12px/18px tahoma; WHITE-SPACE: nowrap; FLOAT: left; COLOR: #484848; CLEAR: left; CURSOR: pointer}#GRmenuList UL LI:first-child { FONT-WEIGHT: bold}#GRmenuList UL LI:hover { COLOR: #000}#GRtop { BORDER-TOP: #8ed231 2px solid; TOP: -7px}#GRbottom { BORDER-BOTTOM: #8ed231 2px solid; BOTTOM: -6px}.GRcorner_cnt { POSITION: absolute; WIDTH: 112px; BACKGROUND: #fff; HEIGHT: 7px; LEFT: 6px}#GRcontact { Z-INDEX: 1; POSITION: relative; TEXT-ALIGN: center; WIDTH: 100%; BOTTOM: -4px; DISPLAY: inline-block; FONT: 11px/18px tahoma; BACKGROUND: url(undefinedbottom-line-mid.png) left top; FLOAT: left; HEIGHT: 19px; COLOR: #fff; TEXT-DECORATION: none}#GRcontact:hover { BACKGROUND-POSITION: left bottom}#GRcontact STRONG { COLOR: #fff; FONT-SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px}
Cytat:

po pierwsze po zapachu.

tyle z teorii

no właśnie nie jestem pewna
zrobiłam siku wstałam z kibelka tyle co zaciągnęłam gacie a tu poleciało cała wkładka mokra
mąż chce jechać na ip dziś wyszly mi na ktg dosc regularne skurcze ale jakoś stanowczo sie nie nasilaja
30.03.2016 Antek Fabian
Stary 2012-09-27, 17:30   #3200
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Kochana a orientujesz się może jakie papiery trzeba złożyć do tego wniosku o dodatkowy urlop macierzyński bo mamy w firmie taką księgową ze nic nie wie a nie chciałabym żeby mi to potem przepadło?
wejdź sobie na stronę ZUS-u i tam wszystko jest opisane
Stary 2012-09-27, 17:31   #3201
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Iwonciarozkoszny maluch
Jak spokojny i jak spi to jest super ale jak wrzeszczy to.mi w uszach dzwoni i maluch zamienia sie w diabełka

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
iwoncia ale ty schudłas

schudłam 12kg i chudne 1kg w ciągu trzech dni.
Staram sie jeść 3x dziennie jak mam czas bo przy małym nie mam go wcale

Cytat:
Sliczniutkoi jakie mały ma oczyska.

na razie ma niebieskie i wielkie jak sie zdziwi.
Stary 2012-09-27, 17:35   #3202
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co wiem to składasz wniosek pracodawcy a on musi do Zusu dostarczyć odpowiednie wnioski ( Zus Z-3 ).

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Tamlllin tak więc czekam na te radosne wieści skoro to takie proste :P
Zaraz wyślę Ci pw.

Colds a może zmienić mleczko trzeba... A herbatki z koperku czy ruminku jej dajesz?
Stary 2012-09-27, 17:49   #3203
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

maggie trzymam kciuki my już po .... ufff kolejny stres za 6 tygodni

-
i jesteśmy po szczepieniu. Nie wiem, jak i czym zasłużyłam sobie u Tego na Górze (czyżby wrednawym mężem) na takiego aniołka jakim jest moja najdzielniejsza córeczka.
Wybraliśmy szczepionkę nieskojarzoną czyli 3 ukłucia. Zuzanka troszkę popłakała, gdy pielęgniarka wbijała igłę a później bez problemu dała się utulić i uspokoić. Moja zuch dziewczynka. Teraz troszkę w domu marudziła, ale tak delikatnie. Zasnęła przy cycu... i smacznie sobie śpi... krasnalek mój maleńki. Oby gorączka i zaczerwieniona skóra ją ominęła
Cytat:
Przykro mi ale nie pomogę, bo niewiem jak to jest. Nigdy się w to nie zagłębiałam.
A myślałam, że wiesz. Ba, byłam pewna W swoim czasie mocniej się zainteresuje tematem
Cytat:
właśnie jak jest z przerwą na karmienie ???? jakieś zaświadczenia trzeba czy jak ?
w pracy powinno się przedstawić zaświadczenie od lekarza, że karmisz piersią. Wiadomo żaden lekarz sprawdzać nie będzie (przynajmniej tak myślę), czy faktycznie karmisz, czy nie. Moja znajoma karmiła 6 mcy a z przerwy w pracy korzystała do skończonego 2 roku (lekarz bez problemu stosowne zaświadczenie wypisywał). Nie wiem tylko na jak długo takie zaświadczenie jest ważne i co ile trzeba z nowym przychodzić
Cytat:

na szczepieniu Dusia była dzielna przy pierwszym wkłuciu zajęczała i zrobiła oczy jak 5 zł po czym w ryk .. po tuliłyśmy się i przy drugim zaczęła płakać już jak wkłuwała się pielęgniarka ... ale ogólnie nie było źle ja nie płakałam czego bałam się panicznie .. po tuliłyśmy się i jak wracałyśmy to Niunia przytuliła się do swojej lali tak mocno że az mi łzy popłynęły pierwszy raz to zrobiła ... lala leży koło niej a ta obróciła się na boczek i ja tak mocno przytuliła ... śliczny widok .. zasnęła i spała całą drogę do domu .. teraz też śpi chociaż już ponad 4 h od karmienia ...

ogólnie polecam tę lale z lamaze bo Dusia ja uwielbia!

Dzielne te nasze panienki. Chyba obie jako pierwsze z dzieciaczków zaliczyły szczepienie. Mi się serce krajało, jak zaczynała kwilić z powodu tej igły. A Zuzanka dzielniejsza niż ja jest, bo z trudem powstrzymałam sie od łez.. wiem, że to dla Jej dobra, ale nie wiem, co bym zrobiła, gdyby ktoś moje dziecko skrzywdził. Zatłukłabym chyba...
i coś mi się wydaje, że jak miałaby przez kogoś płakać (nawet w dorosłym życiu), to ten ktoś zarobiłby w zęby

W ogóle strasznie mi przykro, że Wasze maluszki tak się męczą i nie wiadomo, jak im pomóc. DObrze, że Dusia już spokojniejsza, Teraz niech wszelkie bóle od Melci odejdą
BTW Konczi, moja dziś ważyła 4250g czyli w 6 tygodni prawie 1,5 kg przybyło a więc książkowo i nic mi lekarz o odchudzaniu nie mówił. jak również wybił z głowy martwienie się, że mam za mało pokarmu.
Cytat:

W ogóle teściówka ostatnio stwierdziła, że ona może jechać z TŻtem pozałatwiać te wszystkie sprawy związane z zapisaniem Małego i załatwianiem papierkowych spraw.... No kurde, on ma 25 lat, a nie 5 i nie jest sierotką, żeby nie umiał załatwić swoich spraw. No ale jej powiedziałam, że mu wszystko wytłumaczyłam co i gdzie ma załatwić i nie będzie musiał nikt z nim jechać. Ale wkurza mnie, że tak się ładuje na chama w nasze sprawy Przecież jakbyśmy potrzebowali jej pomocy, to byśmy powiedzieli.... Ostatnio dobija mnie ta kobieta

Dziewczyny, jak będziemy wychodzić ze szpitala, to chyba rożka nie trzeba będzie brać? No bo zapakuje się Małego do fotelika, to rożek będzie zbędny, nie?
Oj to Kochana współczuję... co ten Twój mąż taki nieogarnięty? spódnicy mamusi musi się trzymać
Tak sobie myślę, że możesz go podejść troszkę i pojechać mu po ambicji, np. pożartować, że taki duży chłop i bez mamusi by zginął, że musi z nim jego dziecko odbierać albo urzędowe sprawy załatwiać. I czy pytał mamusi, jak się dziecko "robi" i czy nie prosił o instruktaż w tej kwestii? No chyba, że miałby się obrazić na amen, to nie pytaj.
Nie wiem, co Ci faceci z tymi mamami mają, że tak są ich uczepieni i zależni. Dorosłe chłopy. Ja przez 2 lata z moim walczyłam w tej kwestii. Ale teraz mam święty spokój i już mu do głowy nie przychodzi, żeby mamusi pytać o zdanie
Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Nam, na samo wyjście rożek nie był potrzebny.
W ogóle to wcześniej wszystkie zbędne rzeczy mąż zaniósł do samochodu i zostały tylko ciuszki Mai na wyjście i fotelik, więc właściwie wychodziliśmy bez żadnych bagaży.
Rożek zbędny. Możesz wziąć kocyk cieńszy lub grubszy (w zależności od pogody), żeby dodatkowo ochronić maluszka

Cytat:

o jak pięknie!
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Mamy używać Clotrimazolum+Sudocrem, Bepanthen i Tormentolum.

A co do wagi, czyli głównego powodu mego stresu - mały ma 3940, czyli wychodzi przyrost 42 g na dobę, czyli jest idealnie!

Aaaa no i pediatra powiedziała, że mam przestać pić mleko i rosoły, bo t wodnista lejąca się non stop kupka jest właśnie od tego, że za kwaśno.
Tak mi będzie smutno bez bawarek, kawy zbożowej i rosołku!

I teraz pytanie - czy mogę zjeść napoleonkę w związku z tym, że nie wolno mi mleka? Czy może przetworzone mleko mogę...?

Tak czytam i czytam o tych przygodach z brzuszkami i strasznie boję się co będzie jak Henio będzie starszy...
Gda, po ppierwsze za piękną wagę! nie było się co martwić I jak w końcu karmisz? tylko piersia, czy również mm?
Po drugie - też uwielbiam bawarki - rany... chyba tego mi teraz najbardziej brakuje. Zrobiłam bład, bo za często pozwalałam sobie na nabiał w różnej postaci i mała najprawdopodobniej ma alergię na mleko krowie (ma na buziaku drobne krosteczki, które naiwnie brałam za trądzik niemowlęcy - już jest na to za "stara"). Tak więc mam polecenie odstawić nabiał w każdej postaci Jak ja to wytrwam w preparaty z wapniem musze się koniecznie zaopatrzyć. Dziś z tego wszystkiego zapomniałam zapytać, co mogę brać, bo Mała była wazniejsza...

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Cytat:
Z tego co wiem to składasz wniosek pracodawcy a on musi do Zusu dostarczyć odpowiednie wnioski ( Zus Z-3
to samo powiedziano mi w kadrach

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

po przeczytaniu artykułu, który dziś wrzuciłyście, zastanawiam się a propos ulg na dziecko. Byłam przekonana, że rozliczając się za 2012r. żadna ulga nie będzie z tego tytułu przysługiwała ponieważ nie było pełnego roku kalendarzowego (tak jak aby rozliczać się wspólnie z małżonkiem trzeba być małżeństwem cały miniony rok kalendarzowy). A z tego artykułu by wynikało, że za każdy miesiąc, gdy Zuzia jest na świecie (tylko pytanie: czy skoro urodziła się 17 sierpnia uwzględniać można i sierpień, czy dopiero od września?) mozemy odliczyć te 92 zł

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 18:00   #3204
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość

raczej mocz czuć amoniakiem, wiadomo
a wody raczej mają neutralny zapach i kolor., raczej nie żółte.

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
no właśnie nie jestem pewna
zrobiłam siku wstałam z kibelka tyle co zaciągnęłam gacie a tu poleciało cała wkładka mokra
mąż chce jechać na ip dziś wyszly mi na ktg dosc regularne skurcze ale jakoś stanowczo sie nie nasilaja
u mnie było identycznie, zrobiłam siku, podnoszę się z sedesu, nawet majtek nie zdążyłam zaciągnąć i chlup, poleciało na podłogę. też się przestraszyłam, że to wody ale było tego niewiele, poza tym nic więcej się nie sączyło. gdyby były to wody to dalej by choć po trochu ciekło.

u mnie wczoraj wyszły dosyć regularne skurcze, ale lekarz mnie odesłał i kazał wrócić jak się nasilą.

sprawdzaj majtki co jakiś czas, jakby coś się nadal sączyło to nie ma na co czekać.

daj znać jak sytuacja się rozwija.
Stary 2012-09-27, 18:03   #3205
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Słodki Maluszek, widać, że zadowolony . Zazdroszczę spacerku, jak urodzę w terminie to już pewnie będzie zimno i moja mała zobaczy słońce i zieleń dopiero na wiosnę.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Ja tam myślałam, że Ty już rodzisz, a nie grzybki zbierasz .
Chciałabymale w razie czego będę informowała więc spokojnie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

po przeczytaniu artykułu, który dziś wrzuciłyście, zastanawiam się a propos ulg na dziecko. Byłam przekonana, że rozliczając się za 2012r. żadna ulga nie będzie z tego tytułu przysługiwała ponieważ nie było pełnego roku kalendarzowego (tak jak aby rozliczać się wspólnie z małżonkiem trzeba być małżeństwem cały miniony rok kalendarzowy). A z tego artykułu by wynikało, że za każdy miesiąc, gdy Zuzia jest na świecie (tylko pytanie: czy skoro urodziła się 17 sierpnia uwzględniać można i sierpień, czy dopiero od września?) mozemy odliczyć te 92 zł
Kochana ulga na dziecko odliczana jest za każdy miesiąc gdy Zuzia jest na świecie.
Ale nie wiem czy liczyć można od połowy sierpnia czy września

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 18:10   #3206
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz odliczyć za sierpień. Nawet jak tylko jeden dzień w sierpniu by był to i tak ulga się należy
Stary 2012-09-27, 18:20   #3207
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

schudłam 12kg i chudne 1kg w ciągu trzech dni.
Staram sie jeść 3x dziennie jak mam czas bo przy małym nie mam go wcale
ojej, w takim tempie to niedługo całkiem znikniesz
Stary 2012-09-27, 18:25   #3208
katiem
Wtajemniczenie

Maggie brawa dla malutkiej dzielne sloneczko

Co do ulgi na dziecko za ten rok masz od dnia narodzin do ostatniego dnia grudnia. - ja dobrze rozumiem ze o to Ci chodzi?

Kurcze ja juz nie wiem co ma zrobic z ta jego pupcia. Ma tez na siusiaczku i woreczku Odstawilam chusteczki. Teraz pomyslalam ze moze pieluchy - to zalozylam wielorazowa. Myje pupe w wodzie i bialym jeleniu.
Gda Twoj gdzie ma to zapalenie? Moze tez wezme ten Clotrimazol???

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Ja pisalam pismo do Zusu. Recznie, ze prosze o dodatkowy urlop. I zanioslam do Zusu.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-27, 18:35   #3209
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to Kochana współczuję... co ten Twój mąż taki nieogarnięty? spódnicy mamusi musi się trzymać
Tak sobie myślę, że możesz go podejść troszkę i pojechać mu po ambicji, np. pożartować, że taki duży chłop i bez mamusi by zginął, że musi z nim jego dziecko odbierać albo urzędowe sprawy załatwiać. I czy pytał mamusi, jak się dziecko "robi" i czy nie prosił o instruktaż w tej kwestii? No chyba, że miałby się obrazić na amen, to nie pytaj.
Nie wiem, co Ci faceci z tymi mamami mają, że tak są ich uczepieni i zależni. Dorosłe chłopy. Ja przez 2 lata z moim walczyłam w tej kwestii. Ale teraz mam święty spokój i już mu do głowy nie przychodzi, żeby mamusi pytać o zdanie

Rożek zbędny. Możesz wziąć kocyk cieńszy lub grubszy (w zależności od pogody), żeby dodatkowo ochronić maluszka
Nie no on się jej nie pyta ani nie radzi, tylko ona jest typem osoby, która chce za wszelką cenę wszystkim pomóc, co jak wiadomo na dłuższą metę jest strasznie wkurzające.... Ale on nie widzi w tym nic złego

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 18:40   #3210
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
ojej, w takim tempie to niedługo całkiem znikniesz
Tego sie obawiam
Żałuje że powyrzucałam moje fajne ciuchy w które sie nie mieściłam przed ciążą

Tak czytam o szczepieniach Waszych maluchów i samej mi łezki stanęły w oczach bo nienawidze jak takie maluszki są kłute i płaczą.
Ja za 3 tygodnie mam szczepienie i widze to jak sie porycze bo ja sie zrobiłam bardziej wrażliwa na takie rzeczy niż w ciąży
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości