|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
![]() Konczi, co to za laleczka? wiem, że kiedyś wklejałaś link, ale nie zapisałam i teraz nie mogę odszukać. Jak taka fajna, to i mojej zakupię - zgłupialam na punkcie Małej. Wczoraj trafiłam w księgarni na promocję więc kupiłam jej bajki z pięknymi obrazkami i twardymi kartkami za jedyne 19,90! i książeczkę o szczeniaczku za 4 zł. Musze się pilnować, żeby dziecka nie rozpuścić
|
|
|
#3212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli wypija powyżej 300ml mm to podawać samą D. Cytat:
Sama nie chcę już zmieniać.. Poczekam za wizytą u pediatry. Cytat:
Może to też dobry sposób na odparzenie? ![]() Widzisz, a tak bałaś się o wartość mleka. ![]() Bafi, Sojka i Marta - Mamy dość ciężki dzień.. Więc wybaczcie, jutro będzie wszystko wysłane.. .
|
|||
|
|
|
#3213 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwoncia, słodziaka masz w domu
! Co do porad na pierwszej stronie to ja bardzo proszę dziewczyny z dzieciaczkami jesteście już do przodu a ja nie będę pamiętać co i jak na odparzenia ![]() Kasiam a jak Ci idzie z karmieniem? Po SR jestem strasznie napalona (jak to brzmi ) na karmienie piersią, i swoją drogą, na zajęciach było super
|
|
|
|
#3214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- dziewczyny, teraz ja Wam blokuję kolejkę Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-09-27 o 19:22 |
|
|
|
|
#3215 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorem.
Dziś była u nas położna na wizycie,bardzo sympatyczna kobietka,rozmawiałyśmy o porodzie i o maluszku.Podobno mają być takie 4wizyty,chyba że ktoś nie chce.We wtorek mam skontrolować wagę niunia i żółtaczkę,bo coś nie blednie.. Byliśmy na spacerku po południu,ale strasznie wiało.Zaraz Kubuś wstanie i idziemy się kąpać i w cyckach mi pulsuje ![]() Cytat:
Czekam na Twój opis,ja swojego dziś chyba też nie napiszę,znowu ciężka noc... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
katiem zrobiłam,chyba się udało...
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pediatra mówiła, że to jest często grzybkowe i dlatego Clotrimazol. Myć przegotowaną wodą, nie pocierać, odstawić chusteczki (akurat my ich nie używaliśmy prawie) no i kupiliśmy Pampers premium care. Mam nadzieję, że mu to zejdzie
|
|
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt mi nie powie co z tą napoleonką?
Stoi w lodówce i się na mnie gapi!!! |
|
|
|
#3218 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3219 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
Olga dziś miała jakiś kryzys i w sumie cały dzień na piersi - padam na nos i zaraz idę spać, ale musiałam się wpaść i przywitać z Wami no i moja panienka ma dziś miesiąc
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech.. jednak mamy skutki uboczne szczepienie - gorączka i widać, że Małą boli, bo strasznie płacze. Dałam Jej przeciwbólowe kropelki i zasnęło zmęczone maleństwo moje
|
|
|
#3221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i dzieki za odp. Dzwonilam do mojej poloznej i tez wspomniala o tym tormentiolu i innym specyfiku bez kwasu bornego. W aptece mieli tormentilae Ziaji - bez kwasu - wzielam - zobaczymy. ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Katee bardzo dziekuje
|
|
|
|
|
#3222 |
|
Wtajemniczenie
|
i mały kibic dla Was
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też blokuję.
![]() Dziewczyny, a w Polsce nie podaje się noworodkowi zastrzyku z wit. K po urodzeniu? U nas jest zastrzyk albo trzy dawki doustne w pierwszym miesiącu życia. I z tego co wiem to u nas nie podaje się wit. K później na własną rękę, jedynie wit. D. |
|
|
|
#3224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Maggie biedna maleńka ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Daje sie - ale oprocz tego do 3 miesiaca sie daje tym na cycu. I juz w jednej kapsulce masz D i K razem |
|
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to się dziwię, że on od mleczka tak reaguje, bo ja piłam mleko w malutkich ilościach - odrobinę w bawarce i odrobinę w ince, czyli nawet nie szklankę... W sumie ja jako niemowlę też miałam uczulenie na krowie mleko, może on też ma biedaczek. A powiedzcie mi szczerze - Wasze dzieciaczki w pierwszym miesiącu były grzeczne i spały...? I potem zaczęły się jakieś historie brzuszkowo - płaczące? Czy może mają jakiś w miarę stały temperament od urodzenia? Muszę się pochwalić, że tak jak miałam meeegaaa cellulitis w ciąży, tak teraz tydzień po porodzie nie zostało nic! W ogóle miałam mnóstwo wody w nogach, bo znowu są szczupłe jak kiedyś. Ale brzucholek nadal wystaje jak 5 miesiąc ![]() Po cesarce pewnie dłużej schodzi... |
|
|
|
|
#3226 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak to w sumie nie bolalo tak bardzo jak myślałam poza tym jak slyszalam krzyki rodzacych przez te dni pobytu to matko u nas z karmieniem jest tak, ze mala pije malo a czesto. nie jest w stanie wypic za jedynm razem np 60, tzn czasem wypije ale rzadko...i ja sie martwie tym wiec odciagam zeby wiedziec ile wypila. przystawialam ja kilka razy zeby pobudzic laktacje i do najprzyjemniejszych to nie nalezy wiec glownie sciagam, a ze nie mam zbyt duzo jak na razie to wiecej jednak je butli niz cyckowego. i laktator kupilam ten co ty i jestem bardzo zadowolona Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeszcze pediatry sie popytam po niedz jak pojdziemy na wizyte.![]() Cytat:
zobaczymy jak sie pokarm rozkreci jak to bedzie, bo na razie cycki nie urosły zbytnio aaaaaaaa i jestem z ujastka bardzo zadowolona ( no moze oprocz śniadań i kolacji ) !! bardzo pomagaja w przystawianiu do piersi, zachecaja, kilkanascie razy w ciagu dnia polozna przychodzi i pyta czy nie pomoc przystawic. ja akurat lezalam z dziewczyna co maluch w ogole niechcial ssac, mial zaburzony rytm ssania i pomoc bez problemu otrzymala. tak pisze o tym bo wiele slyszalam jak to na ujastku dokarmiaja itd, ze nie zależy im na laktacji. bzdura Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3228 |
|
Zadomowienie
|
Kajaja jest w szpitalu, zostawili ją na obserwacji, leży podpięta pod KTG, ma skurcze ale to jeszcze nie te. zobaczymy co dalej
|
#3229 | ||
|
Zadomowienie
|
Coventry gratuluję Mateuszka
Bardzo proszę ,cała przyjemność po mojej stronie![]() słodka za miesiąc OlgiCytat:
choć staram się hamować,bo nigdy nie schudne.W sumie to już apetyt mi się normuje i nie jem tak dużo![]() Nie wiem jak to jest po cesarce,ja po sn też mam jak na 5miesiąc ale Tobie ładnie waga leciCytat:
I idę już spać,widzę tutaj też już cisza zapadła...Pa!
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-09-27 o 22:41 |
||
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero wrociliśmy z ostatnich wyjazdowych zakupów. Padam na twarz.
Trzymam kciuki za Kajaja. ![]() Do jutra
|
#3232 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Colds napisala ze jada z Mala do szpitala, zeby sie chociaz upewnic, cos wykluczyc Kajaja kciuki trzymam |
|
|
|
#3233 |
|
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny za slowa otuchy- macie racje niech sobie gadaja trzeba uzbroic sie w cierpliwosc i takie komentarze puszczac mimo uszu.
u mnie chyba cos jest na rzeczy. brzuch mi sie spina co jakis czas i zaczyna bolec i twardniec. a ja nawet nie mam do was nr. tel zeby dac znac co i jak. najwyzej jak bedzie po to sie odezwe. leże z zegarkiem i bede liczyla co ile pojawaiaja sie skurcze. dearlie; pytala jak tam sie wszystko ulozylo, dobrze. mam i szpital i lekarza tak wiec tylko rodzic pozostaje.
|
#3234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3235 | ||
|
Raczkowanie
|
Godzina jakaś nieludzka a ja przed komputerem, ale z drugiej strony jest czas żeby nadrobić
Spać nie mogę już drugą noc, jakoś mi duszno i gorąco, a pocę się w takich miejscach, o których w życiu bym nie pomyślałą że można a jutro to na rzęsach chyba będę chodziła...znaczy się dziś... Cytat:
![]() Z jedzeniem moim też było słabiuteńko, nabiał odpadł od razu, w żadnej postaci nie mogłam go przyjmować-sama miałam uczulenie na krowie mleko jak byłam niemowlakiem. Moja mama też wpadła na genialny pomysł i z mięsa przynosiła mi tylko cielęcinę, bo to najdelikatniejsze mięsko w końcu... Oj jaka była jej mina kiedy usłyszała, że to najgorszy pomysł jeśli dziecina karmiona piersią ma problemy z brzuszkiem ![]() Katarzinka, Iwoncia słodkie maleństwa Almariel i Covenrty GRATULACJE!!!!Kajaja i axxxa trzymam kciuki, choć do tej pory może już coś w sprawach porodowych ruszyło!!!! ---------- Dopisano o 03:16 ---------- Poprzedni post napisano o 03:02 ---------- Cytat:
Dogadacie się na pewnio!!!U mnie było troszkę inaczej bo to moja mama bardzo się wtrącała, a mieszkamy właśnie z moimi rodzicami, kiedy na świat przyszła Lenka . Dużo w tym mojej winy bo nie umiałam się postawić mój mąż za to stawiał się bardzo.No i było ciężko... Teraz, po tych ponad trzech latach widzimy z mężem jak wiele to między nami psuło Ale teraz jesteśmy mądrzejsi!!! To NASZA rodzina i już, a babcie, w tym przypadku, są tylko babciami!!!
|
|
#3236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
??Mąż wrócił z pracy to mówie luknę,a tu takie info ![]()
|
||
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
.U Nas już troszke cieplej na dworze to przestali grzać i rano jak sie wstaje znowu jest chłodno,barany jedne Trzeba iść zrobić cherbatke i jakieś śniadanko
|
|
|
|
#3238 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny pomóżcie błagam, od niedawna mam obfitsza wydzielinę. Jest lekko zoltawa, taka kleista ale niezbyt gęsta. Myślicie że mogłam coś złapać? To końcówka ciąży, nie zdążę nawet zrobić badania
nie wiem co robić.
|
#3239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mialam przez cala ciaze obfita wydzieline, a wiekszosc z nas na koncowce miala mokro w majtkach
|
|
|
|
|
#3240 |
|
Zadomowienie
|
dziendoberek
![]() u nas nocka pieknie przespana zasnela 0 21,potem 2:30 karmienie i nastepne dopiero o 7![]() zbieram sie zaraz bo idziemy Wiktora do szkoły zapisac
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

2 sierpnia 2018