Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-27, 18:40   #3211
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Możesz odliczyć za sierpień. Nawet jak tylko jeden dzień w sierpniu by był to i tak ulga się należy
dzięki Tamlin
Konczi, co to za laleczka? wiem, że kiedyś wklejałaś link, ale nie zapisałam i teraz nie mogę odszukać. Jak taka fajna, to i mojej zakupię - zgłupialam na punkcie Małej. Wczoraj trafiłam w księgarni na promocję więc kupiłam jej bajki z pięknymi obrazkami i twardymi kartkami za jedyne 19,90! i książeczkę o szczeniaczku za 4 zł. Musze się pilnować, żeby dziecka nie rozpuścić

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 18:57   #3212
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
mamuśki powiedzcie mi jak to jest z witamina K i D, jak sie karmi mm i jeszcze sciaga z cycka?
Mi położna kazała wtedy zapisywać ile dziecko wypija mm.
Jeżeli wypija powyżej 300ml mm to podawać samą D.

Cytat:
Colds a może zmienić mleczko trzeba... A herbatki z koperku czy ruminku jej dajesz?
Daje Jej z kopru, natomiast ta herbatka zaczęła dopiero teraz Ją zaspakajać. Myślę żeby zmienić na rumianek.
Sama nie chcę już zmieniać.. Poczekam za wizytą u pediatry.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dziś dzień pełen wrażeń - najpierw wizyta położnej. Na mocno odparzoną pupkę zaleciła Tormentiol, co mi się nie do końca spodobało... Dobrze, że potem mieliśmy wizytę kontrolną w szpitalu. Pediatra powiedziała, żeby kupić TORMENTOLUM, bo ma podobne właściwości, tylko nie ma tego kwasu borowego, który jest szkodliwy.

Mamy używać Clotrimazolum+Sudocrem, Bepanthen i Tormentolum.

A co do wagi, czyli głównego powodu mego stresu - mały ma 3940, czyli wychodzi przyrost 42 g na dobę, czyli jest idealnie!

Aaaa no i pediatra powiedziała, że mam przestać pić mleko i rosoły, bo t wodnista lejąca się non stop kupka jest właśnie od tego, że za kwaśno.
Tak mi będzie smutno bez bawarek, kawy zbożowej i rosołku!

I teraz pytanie - czy mogę zjeść napoleonkę w związku z tym, że nie wolno mi mleka? Czy może przetworzone mleko mogę...?

Tak czytam i czytam o tych przygodach z brzuszkami i strasznie boję się co będzie jak Henio będzie starszy...
My Clotrimazolum używałyśmy na grzyba u małej, na zmianę z Tormentiolem. Dodatkowo fioletem przemywałyśmy dupkę.
Może to też dobry sposób na odparzenie?

Widzisz, a tak bałaś się o wartość mleka.

Bafi, Sojka i Marta - Mamy dość ciężki dzień.. Więc wybaczcie, jutro będzie wszystko wysłane.. .
Stary 2012-09-27, 19:12   #3213
lourose
Wtajemniczenie

Iwoncia, słodziaka masz w domu !

Co do porad na pierwszej stronie to ja bardzo proszę dziewczyny z dzieciaczkami jesteście już do przodu a ja nie będę pamiętać co i jak na odparzenia

Kasiam a jak Ci idzie z karmieniem? Po SR jestem strasznie napalona (jak to brzmi ) na karmienie piersią, i swoją drogą, na zajęciach było super
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 19:23   #3214
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Nie no on się jej nie pyta ani nie radzi, tylko ona jest typem osoby, która chce za wszelką cenę wszystkim pomóc, co jak wiadomo na dłuższą metę jest strasznie wkurzające.... Ale on nie widzi w tym nic złego
moja teściowa jest identyczna tyle, że mój małżonek zawsze stanie murem za mną. czasem tak ją opierdzieli, że jest mi jej zwyczajnie szkoda ale nigdy nie wtrącam się w ich sprzeczki, przynajmniej nie bezpośrednio.

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

dziewczyny, teraz ja Wam blokuję kolejkę

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-09-27 o 19:22
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 19:36   #3215
Katee27
Zadomowienie

Witam wieczorem.
Dziś była u nas położna na wizycie,bardzo sympatyczna kobietka,rozmawiałyśmy o porodzie i o maluszku.Podobno mają być takie 4wizyty,chyba że ktoś nie chce.We wtorek mam skontrolować wagę niunia i żółtaczkę,bo coś nie blednie..
Byliśmy na spacerku po południu,ale strasznie wiało.Zaraz Kubuś wstanie i idziemy się kąpać i w cyckach mi pulsuje

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ja przez cala I faze porodu łaziłam po sali,kołysalam biodrami a nawet tańczylamna pilke usiadlam ale jak przyszedl skurxcz to od razu z niej zeszlam na łóżko porodowe wskoczylam jak bylo 8 cm i wtedy polozna podala mi cos za zmiekczenie szyjki.po paru minutach bylo juz 10cm.kilka partych w pozycji bocznej i bylo po wszystkim
ja z porodu wyszlam bez szwanku ale Pola byla sina
Ja też chodziłam i pomagało mi kołysanie biodrami,mąż w tym był niezawodny.Ja miałam pozycję na kolanach,pośladki oparte na piętach.Gdy przechodził skurcz prostowałam się i położna badała tętno a ja miałam uspokajać oddech.
Czekam na Twój opis,ja swojego dziś chyba też nie napiszę,znowu ciężka noc...

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Tak a propo pierwszej strony.

Przy następnym wątku wszystkie informacje powrócą, jak były do tej pory. Na chwilę obecną musiałam sporo skasować, bo nie można już było dodawać urodzonych dzieciaczków.
Więc po prostu przy następnym wątku wezmę 'zaklepię' dwie pierwsze strony.
Dodam też wtedy linki do opisów porodów.
Super!Spokoju dla Was i Melci

Cytat:
Padłam
http://allegro.pl/wozek-jedo-bartati...ium=LikeButton
przeczytajcie opis i uwagi na dole pod zdjęciami
Dobre!!!

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
siedze sobie z tżtem w kuchni a on do mnie-"Sandruś cycek ci przecieka".kurcze te wkladki co mam sa da dupy,zwijają sie
a jakie masz?

katiem zrobiłam,chyba się udało...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 19:48   #3216
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Kurcze ja juz nie wiem co ma zrobic z ta jego pupcia. Ma tez na siusiaczku i woreczku Odstawilam chusteczki. Teraz pomyslalam ze moze pieluchy - to zalozylam wielorazowa. Myje pupe w wodzie i bialym jeleniu.
Gda Twoj gdzie ma to zapalenie? Moze tez wezme ten Clotrimazol???

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Ja pisalam pismo do Zusu. Recznie, ze prosze o dodatkowy urlop. I zanioslam do Zusu.
Mój ma na pośladkach przy odbycie...

Pediatra mówiła, że to jest często grzybkowe i dlatego Clotrimazol.

Myć przegotowaną wodą, nie pocierać, odstawić chusteczki (akurat my ich nie używaliśmy prawie) no i kupiliśmy Pampers premium care.

Mam nadzieję, że mu to zejdzie
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 19:53   #3217
gda
Zakorzenienie

Nikt mi nie powie co z tą napoleonką?

Stoi w lodówce i się na mnie gapi!!!
Stary 2012-09-27, 19:55   #3218
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:

to powiedz jej żeby zamknęła oczy :P ja dziś zżarłam pyszne, pyszne ciasto
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:20   #3219
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry

Olga dziś miała jakiś kryzys i w sumie cały dzień na piersi - padam na nos i zaraz idę spać, ale musiałam się wpaść i przywitać z Wami

no i moja panienka ma dziś miesiąc
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:22   #3220
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

Gda, ja bym chyba nie ryzykowała, choć po jednej napoleonce wielkiej tragedii być nie powinno
ech.. jednak mamy skutki uboczne szczepienie - gorączka i widać, że Małą boli, bo strasznie płacze. Dałam Jej przeciwbólowe kropelki i zasnęło zmęczone maleństwo moje

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:26   #3221
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja bym zjadla

i dzieki za odp. Dzwonilam do mojej poloznej i tez wspomniala o tym tormentiolu i innym specyfiku bez kwasu bornego. W aptece mieli tormentilae Ziaji - bez kwasu - wzielam - zobaczymy.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Katee bardzo dziekuje

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:27   #3222
katarzinka
Wtajemniczenie

i mały kibic dla Was
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mały_kibic.jpg (27,0 KB, 67 załadowań)
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:28   #3223
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
dziewczyny, teraz ja Wam blokuję kolejkę
Ja też blokuję.

Dziewczyny, a w Polsce nie podaje się noworodkowi zastrzyku z wit. K po urodzeniu? U nas jest zastrzyk albo trzy dawki doustne w pierwszym miesiącu życia. I z tego co wiem to u nas nie podaje się wit. K później na własną rękę, jedynie wit. D.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:31   #3224
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
dzień dobry

Olga dziś miała jakiś kryzys i w sumie cały dzień na piersi - padam na nos i zaraz idę spać, ale musiałam się wpaść i przywitać z Wami

no i moja panienka ma dziś miesiąc
No to brawo

Maggie biedna maleńka

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ja też blokuję.

Dziewczyny, a w Polsce nie podaje się noworodkowi zastrzyku z wit. K po urodzeniu? U nas jest zastrzyk albo trzy dawki doustne w pierwszym miesiącu życia. I z tego co wiem to u nas nie podaje się wit. K później na własną rękę, jedynie wit. D.
Daje sie - ale oprocz tego do 3 miesiaca sie daje tym na cycu. I juz w jednej kapsulce masz D i K razem

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-27, 20:58   #3225
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Gda, ja bym chyba nie ryzykowała, choć po jednej napoleonce wielkiej tragedii być nie powinno
ech.. jednak mamy skutki uboczne szczepienie - gorączka i widać, że Małą boli, bo strasznie płacze. Dałam Jej przeciwbólowe kropelki i zasnęło zmęczone maleństwo moje
Zjadłam trzy kęsy i górę bez kremu...

Ja to się dziwię, że on od mleczka tak reaguje, bo ja piłam mleko w malutkich ilościach - odrobinę w bawarce i odrobinę w ince, czyli nawet nie szklankę...

W sumie ja jako niemowlę też miałam uczulenie na krowie mleko, może on też ma biedaczek.

A powiedzcie mi szczerze - Wasze dzieciaczki w pierwszym miesiącu były grzeczne i spały...? I potem zaczęły się jakieś historie brzuszkowo - płaczące? Czy może mają jakiś w miarę stały temperament od urodzenia?

Muszę się pochwalić, że tak jak miałam meeegaaa cellulitis w ciąży, tak teraz tydzień po porodzie nie zostało nic! W ogóle miałam mnóstwo wody w nogach, bo znowu są szczupłe jak kiedyś.

Ale brzucholek nadal wystaje jak 5 miesiąc
Po cesarce pewnie dłużej schodzi...
Stary 2012-09-27, 21:06   #3226
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
Kasia, witaj w domu

mówisz, że cc nie takie złe
ja się cesarki nie boję, chyba by mi ulżyło gdyby mi ją zrobili, naprawdę. bardziej przeraża mnie to całe wywoływanie, baloniki, kroplówki i inne dziadostwa... będę po kolei próbować i patrzeć jak się wyginam

Kasia, właśnie, jak u Ciebie z tym karmieniem? przekonałaś się jednak choć trochę do karmienia piersią czy jednak stanęło na butli?
ja jeszcze jestem niezdecydowana w tej kwestii...
w sumie to jedyny dyskomfort tej cesarki to ze trudno z lozka wstac. trzeba opracowac taktyke a tak to w sumie nie bolalo tak bardzo jak myślałam poza tym jak slyszalam krzyki rodzacych przez te dni pobytu to matko

u nas z karmieniem jest tak, ze mala pije malo a czesto. nie jest w stanie wypic za jedynm razem np 60, tzn czasem wypije ale rzadko...i ja sie martwie tym wiec odciagam zeby wiedziec ile wypila. przystawialam ja kilka razy zeby pobudzic laktacje i do najprzyjemniejszych to nie nalezy wiec glownie sciagam, a ze nie mam zbyt duzo jak na razie to wiecej jednak je butli niz cyckowego. i laktator kupilam ten co ty i jestem bardzo zadowolona

Cytat:
Witam D dajesz caly czas. moja pediatra kaze nawet do roku dawac,
Wit K dla karmiacych piersia wiec wydaje mi sie ze Ty nie musisz.
dziekuje

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
dzięki Tamlin
Konczi, co to za laleczka? wiem, że kiedyś wklejałaś link, ale nie zapisałam i teraz nie mogę odszukać. Jak taka fajna, to i mojej zakupię - zgłupialam na punkcie Małej. Wczoraj trafiłam w księgarni na promocję więc kupiłam jej bajki z pięknymi obrazkami i twardymi kartkami za jedyne 19,90! i książeczkę o szczeniaczku za 4 zł. Musze się pilnować, żeby dziecka nie rozpuścić
to ta ; http://allegro.pl/lamaze-kolorowa-za...599203437.html

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Mi położna kazała wtedy zapisywać ile dziecko wypija mm.
Jeżeli wypija powyżej 300ml mm to podawać samą D.
no ja wlasnie tez zaczelam dzis zapisywac i podlicze jutro jeszcze pediatry sie popytam po niedz jak pojdziemy na wizyte.

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Iwoncia, słodziaka masz w domu !

Co do porad na pierwszej stronie to ja bardzo proszę dziewczyny z dzieciaczkami jesteście już do przodu a ja nie będę pamiętać co i jak na odparzenia

Kasiam a jak Ci idzie z karmieniem? Po SR jestem strasznie napalona (jak to brzmi ) na karmienie piersią, i swoją drogą, na zajęciach było super
tak jak pisalam agaton nie jest zle zobaczymy jak sie pokarm rozkreci jak to bedzie, bo na razie cycki nie urosły zbytnio

aaaaaaaa i jestem z ujastka bardzo zadowolona ( no moze oprocz śniadań i kolacji ) !! bardzo pomagaja w przystawianiu do piersi, zachecaja, kilkanascie razy w ciagu dnia polozna przychodzi i pyta czy nie pomoc przystawic. ja akurat lezalam z dziewczyna co maluch w ogole niechcial ssac, mial zaburzony rytm ssania i pomoc bez problemu otrzymala. tak pisze o tym bo wiele slyszalam jak to na ujastku dokarmiaja itd, ze nie zależy im na laktacji. bzdura

Cytat:
i mały kibic dla Was

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ja też blokuję.

daja daja, moja dostala ale wiem ze podaja sie tez ekstra

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 21:32   #3227
colds
Zakorzenienie

Dodałam zdjęcia na maila
Stary 2012-09-27, 21:44   #3228
Sojka1990
Zadomowienie

Kajaja jest w szpitalu, zostawili ją na obserwacji, leży podpięta pod KTG, ma skurcze ale to jeszcze nie te. zobaczymy co dalej
Stary 2012-09-27, 22:37   #3229
Katee27
Zadomowienie

Coventry gratuluję Mateuszkaumknęło mi wcześniej

Cytat:
Katee bardzo dziekuje
Bardzo proszę,cała przyjemność po mojej stronie

Cytat:
i mały kibic dla Was
słodkaa ten bodziak na jaki rozmiar,bo duży się wydaje?
za miesiąc Olgi

Cytat:
Muszę się pochwalić, że tak jak miałam meeegaaa cellulitis w ciąży, tak teraz tydzień po porodzie nie zostało nic! W ogóle miałam mnóstwo wody w nogach, bo znowu są szczupłe jak kiedyś.

Ja bym pewnie zjadła całąchoć staram się hamować,bo nigdy nie schudne.W sumie to już apetyt mi się normuje i nie jem tak dużociastka i wafelki grzecznie leżą na szafce
Nie wiem jak to jest po cesarce,ja po sn też mam jak na 5miesiącale Tobie ładnie waga leci

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Kajaja jest w szpitalu, zostawili ją na obserwacji, leży podpięta pod KTG, ma skurcze ale to jeszcze nie te. zobaczymy co dalej
Trzymam kciuki zatem.

I idę już spać,widzę tutaj też już cisza zapadła...Pa!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-09-27 o 22:41
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 22:39   #3230
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Converty gratuluję Mateuszkaumknęło mi wcześniej

Bardzo proszę,cała przyjemność po mojej stronie

słodkaa ten bodziak na jaki rozmiar,bo duży się wydaje?
za miesiąc Olgi

Ja bym pewnie zjadła całąchoć staram się hamować,bo nigdy nie schudne.W sumie to już apetyt mi się normuje i nie jem tak dużociastka i wafelki grzecznie leżą na szafce
Nie wiem jak to jest po cesarce,ja po sn też mam jak na 5miesiącale Tobie ładnie waga leci

Trzymam kciuki zatem.
Ja też bym kochana zjadła całą, a nawet trzy! Tylko lekarz kazał odstawić mleko i się boję, że zrobiłabym Heniowi masakrę w brzuszku
Stary 2012-09-27, 22:46   #3231
kraven
Zakorzenienie

Dopiero wrociliśmy z ostatnich wyjazdowych zakupów. Padam na twarz.

Trzymam kciuki za Kajaja.

Do jutra

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 23:15   #3232
katiem
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny!

Colds napisala ze jada z Mala do szpitala, zeby sie chociaz upewnic, cos wykluczyc

Kajaja kciuki trzymam

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-27, 23:18   #3233
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

dzieki dziewczyny za slowa otuchy- macie racje niech sobie gadaja trzeba uzbroic sie w cierpliwosc i takie komentarze puszczac mimo uszu.

u mnie chyba cos jest na rzeczy. brzuch mi sie spina co jakis czas i zaczyna bolec i twardniec. a ja nawet nie mam do was nr. tel zeby dac znac co i jak. najwyzej jak bedzie po to sie odezwe.

leże z zegarkiem i bede liczyla co ile pojawaiaja sie skurcze.

dearlie; pytala jak tam sie wszystko ulozylo, dobrze. mam i szpital i lekarza tak wiec tylko rodzic pozostaje.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 23:19   #3234
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za slowa otuchy- macie racje niech sobie gadaja trzeba uzbroic sie w cierpliwosc i takie komentarze puszczac mimo uszu.

u mnie chyba cos jest na rzeczy. brzuch mi sie spina co jakis czas i zaczyna bolec i twardniec. a ja nawet nie mam do was nr. tel zeby dac znac co i jak. najwyzej jak bedzie po to sie odezwe.

dearlie; pytala jak tam sie wszystko ulozylo, dobrze. mam i szpital i lekarza tak wiec tylko rodzic pozostaje.
Jak wolisz zdawac relacje na biezaco to moge Ci wyslac na priva

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-28, 03:16   #3235
Aneczka_G
Raczkowanie

Godzina jakaś nieludzka a ja przed komputerem, ale z drugiej strony jest czas żeby nadrobić Spać nie mogę już drugą noc, jakoś mi duszno i gorąco, a pocę się w takich miejscach, o których w życiu bym nie pomyślałą że można a jutro to na rzęsach chyba będę chodziła...znaczy się dziś...

Cytat:
Zjadłam trzy kęsy i górę bez kremu...

Ja to się dziwię, że on od mleczka tak reaguje, bo ja piłam mleko w malutkich ilościach - odrobinę w bawarce i odrobinę w ince, czyli nawet nie szklankę...

W sumie ja jako niemowlę też miałam uczulenie na krowie mleko, może on też ma biedaczek.

A powiedzcie mi szczerze - Wasze dzieciaczki w pierwszym miesiącu były grzeczne i spały...? I potem zaczęły się jakieś historie brzuszkowo - płaczące? Czy może mają jakiś w miarę stały temperament od urodzenia?

Moja Lenka od pierwszej doby urządzała dzikie płacze w nocy a potem jeszcze doszedł prawie brak snu w dzień, kolki i tak przez jakieś 3/4 miesiące, a potem już tylko niechęć do snu w dzień jej pozostała a nocki spane cudnie
Z jedzeniem moim też było słabiuteńko, nabiał odpadł od razu, w żadnej postaci nie mogłam go przyjmować-sama miałam uczulenie na krowie mleko jak byłam niemowlakiem.
Moja mama też wpadła na genialny pomysł i z mięsa przynosiła mi tylko cielęcinę, bo to najdelikatniejsze mięsko w końcu... Oj jaka była jej mina kiedy usłyszała, że to najgorszy pomysł jeśli dziecina karmiona piersią ma problemy z brzuszkiem
Katarzinka, Iwoncia słodkie maleństwa
Almariel i Covenrty GRATULACJE!!!!
Kajaja i axxxa trzymam kciuki, choć do tej pory może już coś w sprawach porodowych ruszyło!!!!

---------- Dopisano o 03:16 ---------- Poprzedni post napisano o 03:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, dzisiaj jak wróci z pracy, to postaram się z nim pogadać... W sumie nie rozmawialiśmy o tym, co on myśli na temat tej sytuacji, ale na pewno nie widzi problemu i tylko stwierdzi, że ja robię z igły widły i co mi to w ogóle przeszkadza, a druga synowa nie robiła z tego żadnego problemu... No ale zobaczymy.... No właśnie czułabym się jakoś tak swobodniej, jakbyśmy byli tylko we 3, moglibyśmy porozmawiać podczas powrotu do domu, bo w szpitalu jednak o wszystkim rozmawiać się nie da, bo inne babki i w ogóle, a później w domu też nie bardzo, bo ciągle się ktoś będzie kręcił....

W ogóle teściówka ostatnio stwierdziła, że ona może jechać z TŻtem pozałatwiać te wszystkie sprawy związane z zapisaniem Małego i załatwianiem papierkowych spraw.... No kurde, on ma 25 lat, a nie 5 i nie jest sierotką, żeby nie umiał załatwić swoich spraw. No ale jej powiedziałam, że mu wszystko wytłumaczyłam co i gdzie ma załatwić i nie będzie musiał nikt z nim jechać. Ale wkurza mnie, że tak się ładuje na chama w nasze sprawy Przecież jakbyśmy potrzebowali jej pomocy, to byśmy powiedzieli.... Ostatnio dobija mnie ta kobieta

Dziewczyny, jak będziemy wychodzić ze szpitala, to chyba rożka nie trzeba będzie brać? No bo zapakuje się Małego do fotelika, to rożek będzie zbędny, nie?
No współczuję tej sytuacji, ale jak porozmawiasz z TŻtem i wytłumaczysz, że to w końcu WASZA rodzina zaczyna nowy etap i chciałabyś tylko we trójkę przeżyć powrót do domu to powinien zrozumieć, choć niekoniecznie musi to być łatwa rozmowa, ale i na to są sposoby Dogadacie się na pewnio!!!
U mnie było troszkę inaczej bo to moja mama bardzo się wtrącała, a mieszkamy właśnie z moimi rodzicami, kiedy na świat przyszła Lenka . Dużo w tym mojej winy bo nie umiałam się postawić mój mąż za to stawiał się bardzo.No i było ciężko... Teraz, po tych ponad trzech latach widzimy z mężem jak wiele to między nami psuło Oj wisiało na włosku to nasze wspólne życie wisiało.
Ale teraz jesteśmy mądrzejsi!!! To NASZA rodzina i już, a babcie, w tym przypadku, są tylko babciami!!!
8 grudnia 2010
Maja 2 października 2012
Aneczka_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 03:37   #3236
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
No to trzymamy kciuki aby pięknie się rozkręciło
Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość

I jak kochana,rodzimy??

Mąż wrócił z pracy to mówie luknę,a tu takie info

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 07:35   #3237
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry.

U Nas już troszke cieplej na dworze to przestali grzać
i rano jak sie wstaje znowu jest chłodno,barany jedne

Trzeba iść zrobić cherbatke i jakieś śniadanko

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 07:36   #3238
Agnes!84!!
Rozeznanie

Dziewczyny pomóżcie błagam, od niedawna mam obfitsza wydzielinę. Jest lekko zoltawa, taka kleista ale niezbyt gęsta. Myślicie że mogłam coś złapać? To końcówka ciąży, nie zdążę nawet zrobić badania nie wiem co robić.
Stary 2012-09-28, 08:04   #3239
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie błagam, od niedawna mam obfitsza wydzielinę. Jest lekko zoltawa, taka kleista ale niezbyt gęsta. Myślicie że mogłam coś złapać? To końcówka ciąży, nie zdążę nawet zrobić badania nie wiem co robić.
wiesz niekoniecznie. a czujesz jakies pieczenie, swedzenie?
ja mialam przez cala ciaze obfita wydzieline, a wiekszosc z nas na koncowce miala mokro w majtkach

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-28, 08:05   #3240
sandra23s
Zadomowienie

dziendoberek
u nas nocka pieknie przespanazasnela 0 21,potem 2:30 karmienie i nastepne dopiero o 7

zbieram sie zaraz bo idziemy Wiktora do szkoły zapisac

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości