Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-27, 19:38   #3721
anika75
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Hej Dziewczynki
Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
kasik ja sie cieszylam jak sie obudzilam ze cos mi wystaje z klaty pozycji lezacejna drugi dzien chcialam sie cofnac w czasie...
Hihihi, pamiętam jak pisałaś, że nie chcesz pisać o bólu, żeby mnie nie wystraszyć . No i przeszłyśmy to wszystko . Zrób USG jak pisała Horo, to Cię uspokoi

Cytat:
Napisane przez horo_2 Pokaż wiadomość
nieee noooo... życia to zatruwać sobie brzuchem nie będę ... za jakiś czas nad nim popracuję, bo ciachanie nie wchodzi w grę...
piersi tak, bo z nimi nic bym nie dała rady zrobić, ale reszty ciała nie położę pod skalpel
Mądra Dziewczynka . Ja też nie wyobrażam sobie kolejnych operacji, choć byłoby co poprawiać

Cytat:
Napisane przez olcikk_92 Pokaż wiadomość
Jestem po !

Miałam mastopeksje,implanty,zmia nę położenia i wielkości sutek. Operacja od 19:30 do 3 rano.
Obecnie jestem już w domu, ból jest ale praktycznie żaden, ketonalu nie brałam, kroplowki tez. 3h po operacji byłam na nogach. Próg bólu mam wysoki, sama przyjemnosc póki co. Cycki są twarde jak skala,mam krwiaka i ogromne,brazowo-czarne since.

Zobaczymy jak bedzie dalej
No to super . A dlaczego ta operacja tak dłuuuugo trwała?
Stary 2012-09-27, 20:04   #3722
Katarsis87
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez Anoooleczka Pokaż wiadomość
Drogie Wzizzażystki! Szukam odważnej przebojowej Pani, która bardzo, by chciała powiększyć sobie biust, ale mąż nie chce jej na to dać pieniędzy.

Lub też młodej nastolatki, która marzy o większych piersiach, ale rodzice są temu przeciwni.

Przychodzi wam ktoś taki do głowy?

Liczę na was drogie forumowiczki!
Pozdrawiam Anka
Ja zawsze
Stary 2012-09-27, 20:27   #3723
olcikk_92
Raczkowanie

Trwała tak długo bo to nie było tylko powiększanie ale i modelowania,plastyka, zmienianie sutka i wycinanie skory,pełna poważna operacja 8godzinna
Stary 2012-09-27, 20:31   #3724
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
A u kogo robisz? podaj inicjały lekarza i miasto nie wiemy jakie masz pytania zapisane napisz to moze wtedy cos podpowiemyjezeli pominelas cos waznego
No właśnie nie wiem jakie mam, bo z tego wszystkiego zostawiłam notatnik w pracy:/// Rano muszę grzać, żeby go zabrać.
Na konsultację idę do dr u M.S. z Warszawy. Mam mętlik w głowie głównie dlatego, że nie mam czasu, a ostatnio to już kaplica z zapie...w pracy, żeby poczytać, pomyśleć i już mam wyrzuty sumienia, że się odpowiednio nie przygotowałam.
Do tej pory bardziej się zastanawiałam nad tym co i jak po operacji. Nie myślałam w ogóle wielkości, rodzaju, producencie wkładek, ponieważ uznałam, że dr jest na tyle doświadczony, że powinnam zaczekać na jego opinie i nieczego nie sugerować.
Zastanawiam się, jak długo mogę męczyć doktora swoimi pytaniami na konsultacji, ile ona może trwać. Tak naprawdę pewnie masa pytań nasunie mi się jakiśczas po konsultacji i będę chciała się wbić na jeszcze jedną a to nie jest takie proste...
przedpo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:32   #3725
Precelka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez belseno Pokaż wiadomość
i jak idziesz kupić strój kąpielowy a pani w sklepie szczena opada, podaje opaski a one wszystkie na cyckach się trzymają i wyglądają zarąbiście a pani mówi "no jak natura dała takie piersi to można każdy stój nosić"
I jak się ciuchy przymierza to jest zupełnie inaczej, wszystko nagle jakoś tak ładnie leży a tam gdzie była wolna przestrzeń i zapadnięcia teraz fajne wypełnienie. No bez dwóch zdań życie jest pieknę jak się ma cycki....

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

t
Właśnie o to w tym wszystkim chodzi Ja się czuję dużo bardziej atrakcyjna
Stary 2012-09-27, 21:26   #3726
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Matti Pokaż wiadomość
Pół roku?! Kupno stanika w NORMALNYM rozmiarze to pierwsze co chciałabym zrobić, bielizna jest taka piękna, taaaki wybór no ale wiadomo, trzeba poczekać cierpliwie.

Tak sobie myslę... jakie to musi być cudowne uczucie obudzić się po operacji i mieć cycki..
Matti, ja idę na konsultację jutro do tej samej kliniki, z tego co kojarzę, więc daj znać, jak będziesz ustalała termin. Może będziemy w podobnym czasie)
Stary 2012-09-27, 21:35   #3727
anika75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olcikk_92 Pokaż wiadomość
Trwała tak długo bo to nie było tylko powiększanie ale i modelowania,plastyka, zmienianie sutka i wycinanie skory,pełna poważna operacja 8godzinna
O matko kochana, strasznie długo

Cytat:
Napisane przez przedpo Pokaż wiadomość
Zastanawiam się, jak długo mogę męczyć doktora swoimi pytaniami na konsultacji, ile ona może trwać. Tak naprawdę pewnie masa pytań nasunie mi się jakiśczas po konsultacji i będę chciała się wbić na jeszcze jedną a to nie jest takie proste...
Moja konsultacja trwała ok. godziny, dr wszystko szczegółowo wyjaśniała, odpowiadała na każde pytanie. Nie krępuj się co do czasu - to nie jest żadne męczenie, chcesz wiedzieć jak najwięcej i bardzo dobrze, w końcu to Twoje ciało i Twoje pieniądze
Stary 2012-09-27, 21:40   #3728
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Matti Pokaż wiadomość
Pół roku?! Kupno stanika w NORMALNYM rozmiarze to pierwsze co chciałabym zrobić, bielizna jest taka piękna, taaaki wybór no ale wiadomo, trzeba poczekać cierpliwie.

Tak sobie myslę... jakie to musi być cudowne uczucie obudzić się po operacji i mieć cycki..
Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
O matko kochana, strasznie długo

Moja konsultacja trwała ok. godziny, dr wszystko szczegółowo wyjaśniała, odpowiadała na każde pytanie. Nie krępuj się co do czasu - to nie jest żadne męczenie, chcesz wiedzieć jak najwięcej i bardzo dobrze, w końcu to Twoje ciało i Twoje pieniądze

Kurczeee, a rozbieranko, oglądanko i macanko na początku, czy najpierw rozmowa..? Jeju denerwuję się. Czuję, że mi myśli pouciekają na wszystkie strony. Mam nadzieję, że lekarz przejmuje inicjatywe i co do zasady jaką wiedzę przekazuje na każdej konsultacji. Chyba go nagram...co by nie pozapominać...
Stary 2012-09-27, 21:49   #3729
anika75
Zadomowienie

Cytat:
Kurczeee, a rozbieranko, oglądanko i macanko na początku, czy najpierw rozmowa..? Jeju denerwuję się. Czuję, że mi myśli pouciekają na wszystkie strony. Mam nadzieję, że lekarz przejmuje inicjatywe i co do zasady jaką wiedzę przekazuje na każdej konsultacji. Chyba go nagram...co by nie pozapominać...
Najpierw dr obejrzała moje piersi, następnie wybrała mi rozmiar (na oko), później zmierzyła metrówką, by utwierdzić się w swoim wyborze. Potem dokładnie opowiadała jak to wszystko przebiega, jak będę się czuć po operacji, jakie mogą być komplikacje, dużo mówiła też jakości implantów... Właściwie tak mi wszystko objaśniła, że chyba nawet nie miałam zbyt wielu pytań, nie pamiętam . Ta jedna konsultacja w zupełności mi wystarczyła .
Nie denerwuj się, lekarze doskonale zdają sobie sprawę z tego, jaki to dla nas stres, napisz jutro jak Ci poszło
Stary 2012-09-27, 21:50   #3730
marzenie3
Raczkowanie

PRZEDPO u mnie na konsultacji jak tylko weszlam od razu z grubej rury "prosze pokazac co tam mamy", a ja w szoku bo myslalam ze najpierw porozmawiamy, rece ze stresu mokre, az sie trzeslam , ale po chwili wszystko mi przeszlo, pomacal, poopowiadal ,tlumaczyl i po bolu
marzenie3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 21:59   #3731
przedpo
Raczkowanie

coś mi się wydaję, że niedospana pójdę na tą konsultację, bo chyba posiedzę w necie trochę..., zaraz idę sobie kawkę zrobić i czytam dalej. Cycorków dziś nie oglądam tylko czytam czytam, czytam

Tak się zastanawiam, czy któraś z Was pali? Przeczytałam gdzieś, że na dwa tyg przed op trzeba zaprzestać i potem też lepiej nie, bo się gorzej goi... A to trochę będzie problem dla mnie...
Stary 2012-09-27, 22:29   #3732
belseno
Zadomowienie

Cytat:
dr poprosi Cię do gabinetu, przywita się ładnie, siądzie przy biurku a Ty naprzeciwko niego, zapyta z czym do niego przychodzisz. Następnie poprosi żebyś poszła za szybe, taka mleczna i tam się rozebrała i wyszła do niego, podejdzie obejrzy, będziesz stała przed lustrem bo zapewne będzie chciał Ci pokazać co i jak. I naprawdę nic a nic się nie musisz wstydzić, dla niego to chleb powszedni i on jest lekarzem i patrzy na Ciebia jak lekarz. Pytania jak masz to najlepiej sobie zapisz i pod pytaniem zostaw wolne miejsce jeśli miałabyś potrzebe wpisać odpowiedz. Zeszycik z długopisem na biureczko i po badaniu wysłuchasz doktora a potem lecisz po kolei z pytaniami, jeśli wogóle bedzie jeszcze coś czego sam nie powiedział. Dobrze by było, żebyś opowiedziała o swoich preferencjach co do wielkości, ja np. wzięłam ze sobą zdjęcie piersi jakie mi się podobały i pokazałam, że takie chciałabym mieć A co do firmy implantów to zdaj się na fachowca.
Palić nie wolno i na 100% o tym Ci powie. Niestety jest to dosyć ważne.

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-09-27 o 22:31
belseno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 22:35   #3733
belseno
Zadomowienie

Mój pierwszy "dorosły" stanik. Z fiszbinami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stanik.jpg (70,3 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-09-27 o 22:39
Stary 2012-09-27, 22:58   #3734
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
dr poprosi Cię do gabinetu, przywita się ładnie, siądzie przy biurku a Ty naprzeciwko niego, zapyta z czym do niego przychodzisz. Następnie poprosi żebyś poszła za szybe, taka mleczna i tam się rozebrała i wyszła do niego, podejdzie obejrzy, będziesz stała przed lustrem bo zapewne będzie chciał Ci pokazać co i jak. I naprawdę nic a nic się nie musisz wstydzić, dla niego to chleb powszedni i on jest lekarzem i patrzy na Ciebia jak lekarz. Pytania jak masz to najlepiej sobie zapisz i pod pytaniem zostaw wolne miejsce jeśli miałabyś potrzebe wpisać odpowiedz. Zeszycik z długopisem na biureczko i po badaniu wysłuchasz doktora a potem lecisz po kolei z pytaniami, jeśli wogóle bedzie jeszcze coś czego sam nie powiedział. Dobrze by było, żebyś opowiedziała o swoich preferencjach co do wielkości, ja np. wzięłam ze sobą zdjęcie piersi jakie mi się podobały i pokazałam, że takie chciałabym mieć A co do firmy implantów to zdaj się na fachowca.
Palić nie wolno i na 100% o tym Ci powie. Niestety jest to dosyć ważne.
No to lipa z tym palenie, ale trudno - jakoś sobie poradzę.
Jutro albo w weekend postaram się opisać wrażenia z konsultacji. ...tylko co ja mam włożyć na siebie ....
Zaciekawiło mnie dziś stwierdzenie w jednym art, że przez jakiś czas po op trzeba być bardzo ostrożnym w trakcie seksu..., ale na martwienie się o to przyjdzie jeszcze czas...

W trakcie czytania Waszych wypowiedzie można wyciagnąć wniosek, że po op można dzownić do lekarza, który ją wykonywał, bądź jeżeli coś niepokojącego się dzieje, to biec na konsultację. Czy w praktyce tak jest naprawdę, że nie ma problemu z dodzwonieniem się bezpośrednio do lekarza, bądz mozna się sotać na konsultację. Skoro teraz czekałam w kolejce na konsulatcję kilka miesięcy, to aż mi trudno uwierzyć, że ktoś mnie otoczy taką troską po op;/?? No i ja z płatnościami za te "usługi dodatkowe"?
Stary 2012-09-27, 23:13   #3735
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Jutro albo w weekend postaram się opisać wrażenia z konsultacji. ...tylko co ja mam włożyć na siebie ....
Zaciekawiło mnie dziś stwierdzenie w jednym art, że przez jakiś czas po op trzeba być bardzo ostrożnym w trakcie seksu..., ale na martwienie się o to przyjdzie jeszcze czas...

W trakcie czytania Waszych wypowiedzie można wyciagnąć wniosek, że po op można dzownić do lekarza, który ją wykonywał, bądź jeżeli coś niepokojącego się dzieje, to biec na konsultację. Czy w praktyce tak jest naprawdę, że nie ma problemu z dodzwonieniem się bezpośrednio do lekarza, bądz mozna się sotać na konsultację. Skoro teraz czekałam w kolejce na konsulatcję kilka miesięcy, to aż mi trudno uwierzyć, że ktoś mnie otoczy taką troską po op;/?? No i ja z płatnościami za te "usługi dodatkowe"?
W zasadzie to nie ma potrzeby dzwonić codziennie, ja bezpośrednio do dr bo może ze 2 razy ale za każdym razem odebrał i udzielił wyczerpującej odpowiedzi, po zabiegu bardzo chętnie zapraszają Cię za każdym razem jak masz wątpliwości, obejrzenie cycek po zabiegu to już kwestia 5 min i nie mają z tym problemu w tej klinice Ja korzystałam z emeila i z każda pierdołą wysyłałam razem z fotką i za każdym razem miałam odpowiedz. Wizyty po zabiegu są bezpłatne. Po pierwszej konsultacji już po wpłaceniu kasy i ustaleniu terminu miałam jeszcze jedną konsultację bo zmieniałam wielkość implantu i też za tą konsultację nie płaciłam.
Natomiast pierwsza konsultacja jak dla mnie to trwała jakoś tak krótko, w sumie czasu nie mierzyłam ale gdyby nie to, że wiedziałam przed konsultacją, że chcę właśnie u tego dr to po tej pierwszej wizycie gdybym miała tylko na niej opierać decyzję to raczej bym się nie zdecydowała

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-09-27 o 23:16
Stary 2012-09-27, 23:27   #3736
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:

Witam.
Włóż elastyczną koszulkę lub bluzeczkę żeby było ładnie widać implanty które będziesz mierzyć. Czasem lekarze dają staniczek który zakładasz pod bluzkę i w który wkładasz implanty, czasem nie i mierzy się je tylko pod bluzeczką.
Jak wygląda kontakt z Twoim lekarzem po operacji warto sprawdzić jeszcze przed operacją- koniecznie dopytaj o to inne jego pacjentki . Niestety to wygląda różnie i ja mam dość niemiłe wspomnienia- kontakt telefoniczni z moim pierwszym lekarzem był wręcz niemożliwy i kończył się na recepcji. Pamiętam że nawet w dzień kiedy mi się przekręcił implant od rana do 21 wisiałam na telefonie i nie było żadnego lekarza w klinice ( nie marzyłam nawet o rozmowie z samym A.S.) który mógłby ze mną porozmawiać i powiedzieć mi co mam robić. Więc pomoc w nagłym wypadku żadna
Co do wizyt kontrolnych po operacji są bezpłatne i z pewnością po operacji nie będziesz musiała długo na nie czekać bo lekarz ma część dnia przeznaczoną właśnie na opiekę pooperacyjną. No przynajminiej tak powinno być

Olivko- nie martw się na zapas. W tym miejscu - zaraz nad blizna- raczej nie może to być nic groźnego. Gruczołu już tam nie ma. Ale umów się na USG i wyjaśnij sprawę. A może to ta zagoniona nitka

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 23:33   #3737
przedpo
Raczkowanie

No ja w sumie nie rozpatrywałam innego dr. Chcę to załątwić jak najszybciej, a wiem, że jakbym zaczeła biegać na kosultacje po równych to mogłoby mi się namącić w głowie. Poza tym M.S jest powszechnie uznany, więc chyba nie ma powodu do kombinacji, no i nie będę szukać lekarza w np. Poznaniu skoro mieszkam pod Warszawą, bo w razie co zawsze to bliżej. Tak czy sia mętlik mam, ale zdecydowana jestem. Zobaczymy co powie jutro dr.

Potem kombinacja odnośnie terminu, jak to zorganozować i z tym też będzie wesoło ze względu na pracę, łatwo nie będzie.

Chyba czas na kąpiel i spanie, co by się przyzwoicie prezentować jutro.
Stary 2012-09-27, 23:36   #3738
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
No proszę konkretny staniczek pierwsze prawdziwe zakupy zaliczone!!!!
Ale ja będę mało orginalana i powiem, że Twoje panienki bardziej mi się podobają w miękkim, elastycznym staniczku gdzie je widać No ale ja mam takie skrzywienie A sam satniczek śliczny super kolorki- akurat dziś mierzyłam bluzeczkę do niego

15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Stary 2012-09-27, 23:38   #3739
belseno
Zadomowienie

Dziewczynki byłam na kontroli po 3 miesiącach i lekarz pow. że wszystko jest bardzo dobrze. Pow. że mogę już chodzić w stanikach jakich chce i nie ma potrzeby spania w staniku. Mogę wrócić do sportu i generalnie mam żyć jak przed operacją i z niczym się już nie ograniczać. Co do odrętwienia to powiedział, że to może potrwać nawet 8-9miesięcy.
Więc z tej radości, poszłam dziś do sklepu z biustonoszami, pani dobrała mi rozmiar 70 E - dla jasności sportowy mam 75 C podobało mi się 6szt. + 1 sportowy ale jako, że ceny były od 180zł do 309zł to z bólem serca wybrałam jeden a kilka sfotografowałam i umieściłam w albumie, żeby nie zapomnieć, że mam je kupić i myślałam żeby w pierwszej kolejności kupić ten kremowy z perełką do białych koszul. Ten drugi kremowy super cycki do góry wypycha tylko ma wypukłą koronkę i nie wiem czy nie bedzie przebijał. Pójdę w białej koszuli i sprawdze no i niebieski i czarno-różowy tezmi się podoba a ten żółty to taki śmiszny jest...wesolutki...no i co ja mam zrobić? Aaaaa był jeszcze jeden cudny, przypomniałam sobie taki blado niebieski, kurcze ale nie zrobiłam mu foty no nic może z tych mi coś doradzicie? Wrzuciłam do albumu Bielizna/stroje

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Ale ja będę mało orginalana i powiem, że Twoje panienki bardziej mi się podobają w miękkim, elastycznym staniczku gdzie je widać No ale ja mam takie skrzywienie A sam satniczek śliczny super kolorki- akurat dziś mierzyłam bluzeczkę do niego
Mya, witaj do tego konkretnie staniorka mierzyłaś?

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-09-27 o 23:42
Stary 2012-09-27, 23:42   #3740
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki byłam na kontroli po 3 miesiącach i lekarz pow. że wszystko jest bardzo dobrze. Pow. że mogę już chodzić w stanikach jakich chce i nie ma potrzeby spania w staniku. Mogę wrócić do sportu i generalnie mam żyć jak przed operacją i z niczym się już nie ograniczać. Co do odrętwienia to powiedział, że to może potrwać nawet 8-9miesięcy.
Więc z tej radości, poszłam dziś do sklepu z biustonoszami, pani dobrała mi rozmiar 70 E - dla jasności sportowy mam 75 C podobało mi się 6szt. + 1 sportowy ale jako, że ceny były od 180zł do 309zł to z bólem serca wybrałam jeden a kilka sfotografowałam i umieściłam w albumie, żeby nie zapomnieć, że mam je kupić i myślałam żeby w pierwszej kolejności kupić ten kremowy z perełką do białych koszul. Ten drugi kremowy super cycki do góry wypycha tylko ma wypukłą koronkę i nie wiem czy nie bedzie przebijał. Pójdę w białej koszuli i sprawdze no i niebieski i czarno-różowy tezmi się podoba a ten żółty to taki śmiszny jest...wesolutki...no i co ja mam zrobić? Aaaaa był jeszcze jeden cudny, przypomniałam sobie taki blado niebieski, kurcze ale nie zrobiłam mu foty no nić może z tych mi coś doradzicie? Wrzuciłam do albumu Bielizna/stroje

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Mya, witaj do tego konkretnie staniorka mierzyłaś?
hihihi- nie, nie nie do tego staniczka tylko bluzeczka była w takich kolorkach i by był z tego fajny komplecik Ale nie kupiłam bo ja dziś byłam tylko poprzymierzać żeby sobie humor poprawić
I już pędzę do albumiku

Stary 2012-09-27, 23:45   #3741
belseno
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
hihihi- nie, nie nie do tego staniczka tylko bluzeczka była w takich kolorkach i by był z tego fajny komplecik Ale nie kupiłam bo ja dziś byłam tylko poprzymierzać żeby sobie humor poprawić
I już pędzę do albumiku
aaa myślałam, że miałaś taki na sobie hihii... no ja nie mam nic przeciwko temu sportowemu i myślałam ze już tylko w takich będę chodzić i nigdy fiszbin nie założę ale jak dziś wpadłam do tego sklepu to bożeee jedynyy...no oszalałam ze szczęścia patrząc na te wypchane koronki ja w zyciu takich staników nie miałam

Mya a w czym Ty śpisz? No niby mogę bez niczego ale gdzieś tam w tle mam obawy...

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-09-27 o 23:59
Stary 2012-09-28, 00:32   #3742
tonia87
Rozeznanie

Cytat:
No ja w sumie nie rozpatrywałam innego dr. Chcę to załątwić jak najszybciej, a wiem, że jakbym zaczeła biegać na kosultacje po równych to mogłoby mi się namącić w głowie. Poza tym M.S jest powszechnie uznany, więc chyba nie ma powodu do kombinacji, no i nie będę szukać lekarza w np. Poznaniu skoro mieszkam pod Warszawą, bo w razie co zawsze to bliżej. Tak czy sia mętlik mam, ale zdecydowana jestem. Zobaczymy co powie jutro dr.

Potem kombinacja odnośnie terminu, jak to zorganozować i z tym też będzie wesoło ze względu na pracę, łatwo nie będzie.

Chyba czas na kąpiel i spanie, co by się przyzwoicie prezentować jutro.
czasem warto się poświęcić i pojechać gdzieś kawałek dalej. ja, mimo że pod nosem mam kilku chirurgów, pojechałam 100km do sprawdzonego lekarza. lepiej pojechać dalej do kogoś poleconego niż brać pierwszego lepszego i potem mieć kłopoty przemyśl to bo to nie jest zakup bluzki, że jak się popruje to poszyjesz/wyrzucisz/kupisz nową a pieniądze też niemałe

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
Mya a w czym Ty śpisz? No niby mogę bez niczego ale gdzieś tam w tle mam obawy...
ja po ponad pół roku ośmieliłam się spać bez stanika i to było w sumie jakieś 7 nocy. a jak mój TŻ się cieszył no a tak to ciągle w staniku śpię bo się boję, że mi uciekną
tonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 00:50   #3743
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tonia87 Pokaż wiadomość
ja po ponad pół roku ośmieliłam się spać bez stanika i to było w sumie jakieś 7 nocy. a jak mój TŻ się cieszył no a tak to ciągle w staniku śpię bo się boję, że mi uciekną
moje to takie cały czas na baczność i nigdzie się nie przemieszczają, więc obaw przed uciekaniem nie mam, tylko nie wiem czy można im w ten sposób w jakiś sposób zaszkodzić? Bo mi to wygodnie jest spać bez stanika

Mya a powiedz mi co jest nie tak w tym kremowym z perełką? Bo on strasznie mnie zauroczył ale kurde jak mam wydać tyle kasy na coś co jest spieprzone to żal....

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-09-28 o 00:52
Stary 2012-09-28, 00:56   #3744
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
aaa myślałam, że miałaś taki na sobie hihii... no ja nie mam nic przeciwko temu sportowemu i myślałam ze już tylko w takich będę chodzić i nigdy fiszbin nie założę ale jak dziś wpadłam do tego sklepu to bożeee jedynyy...no oszalałam ze szczęścia patrząc na te wypchane koronki ja w zyciu takich staników nie miałam

Jej - normalnie zawrót głowy- błękitne, złote, perłowe chyba z godzinę w przymierzalni siedziałaś No jasne, że nie wolno sobie odbierać tej radości i obowiązkowo trzeba zakupić jakieś koronki do kuszenia.

Co do spania to ja Cię bardzo ładnie proszę śpij w topiku Nawet panie z naturalnym, sporym biustem powinny tak spać w ramach profilaktyki "Sterczące piersi". A problem polega na tym, że jak dziś się położymy bez stanika to jutro rano nie będzie żadnej zmiany, piersią nic sie nie stanie. I jutro, i nawet po tygodniu. No i to cały problem - bo gdyby efekty były widoczne od razu lekarze by przywiązywali do profilaktyki większą wagę bo pacjentki by im łby pourywały. Jak Ci piersi po roku obwisną - nikt Ci nie powie, że przyczyniło się do tego też spanie bez stanika. Winna będzie słaba skóra i spory implnat - o i tyle się dowiesz jak lekarz doradzi po roku podwieszanie. No a w ramach profilaktyki jak się ma słaba skórę i spory implant należy:
-dbać o skórę stosując odpowiednie kremy i zabiegi,
- nie przegrzewać piersi : długie, gorące kąpiele, słońce lub solarium,
- nie postarzać skóry piersi: słońce i solarium,
- nie chodzić bez stanika,
- nie spać bez stanika,
- nie niszczyć tkanki piersi uciskiem: nie spać na brzuchu, chodzić w odpowiednich stanikach,
- nie tracić szybko i dużo na wadze,
To są zasady które tyczą się między innymi kobiet w ciąży i karmiących, oraz tych które maja duże piersi. A nasze piersi potrzebują przecież takiej samej troski a może i większej bo często są już po przejściach a ich stan powiększenia nie jest przejściowy.
Ja śpię w topiku- choć Pani dr pozwoliła mi już bez. Ale jak spytałam :czy spanie w topiku mi w czymś zaszkodzi?- odpowiedziała z wielką radością: to nie może zaszkodzić.

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Cytat:
czasem warto się poświęcić i pojechać gdzieś kawałek dalej. ja, mimo że pod nosem mam kilku chirurgów, pojechałam 100km do sprawdzonego lekarza. lepiej pojechać dalej do kogoś poleconego niż brać pierwszego lepszego i potem mieć kłopoty przemyśl to bo to nie jest zakup bluzki, że jak się popruje to poszyjesz/wyrzucisz/kupisz nową a pieniądze też niemałe

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Hejeczka Nocny Marku
Dobrze mówisz z tym lekarzem pod ręką ja pierwszego miałam za rogiem i guzik mi to pomogło Potem do Pani dr bym i na Księżyc poleciała
To że lekarz jest pod nosem nie może być jedynym kryterium

A i dodam jeszcze, że moje też by pewnie mi zaczęły na boki uciekać jakbym ich w nocy nie ubrała- tak myślę choć nie będę sprawdzać

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2012-09-28 o 00:58
Stary 2012-09-28, 00:58   #3745
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Jej - normalnie zawrót głowy- błękitne, złote, perłowe chyba z godzinę w przymierzalni siedziałaś No jasne, że nie wolno sobie odbierać tej radości i obowiązkowo trzeba zakupić jakieś koronki do kuszenia.

Co do spania to ja Cię bardzo ładnie proszę śpij w topiku Nawet panie z naturalnym, sporym biustem powinny tak spać w ramach profilaktyki "Sterczące piersi". A problem polega na tym, że jak dziś się położymy bez stanika to jutro rano nie będzie żadnej zmiany, piersią nic sie nie stanie. I jutro, i nawet po tygodniu. No i to cały problem - bo gdyby efekty były widoczne od razu lekarze by przywiązywali do profilaktyki większą wagę bo pacjentki by im łby pourywały. Jak Ci piersi po roku obwisną - nikt Ci nie powie, że przyczyniło się do tego też spanie bez stanika. Winna będzie słaba skóra i spory implnat - o i tyle się dowiesz jak lekarz doradzi po roku podwieszanie. No a w ramach profilaktyki jak się ma słaba skórę i spory implant należy:
-dbać o skórę stosując odpowiednie kremy i zabiegi,
- nie przegrzewać piersi : długie, gorące kąpiele, słońce lub solarium,
- nie postarzać skóry piersi: słońce i solarium,
- nie chodzić bez stanika,
- nie spać bez stanika,
- nie niszczyć tkanki piersi uciskiem: nie spać na brzuchu, chodzić w odpowiednich stanikach,
- nie tracić szybko i dużo na wadze,
To są zasady które tyczą się między innymi kobiet w ciąży i karmiących, oraz tych które maja duże piersi. A nasze piersi potrzebują przecież takiej samej troski a może i większej bo często są już po przejściach a ich stan powiększenia nie jest przejściowy.
Ja śpię w topiku- choć Pani dr pozwoliła mi już bez. Ale jak spytałam :czy spanie w topiku mi w czymś zaszkodzi?- odpowiedziała z wielką radością: to nie może zaszkodzić.
bardzo dziękuję dodam tylko, że dziś zakupiłam też topik ten gatta na szerokich ramiączkach, więc przeznacze go do spania. A jeszcze jedno, czy taki topik zastępuje stanik w ciągu dnia?
W przymierzalni hmmm... noo ponad godzine a byłam z koleżanką i o 18 pani sklep zamknęła ale tak nam się dobrze gadało, że drugą godzinę przegadałyśmy i wyszłyśmy o 19
Stary 2012-09-28, 01:05   #3746
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo dziękuję dodam tylko, że dziś zakupiłam też topik ten gatta na szerokich ramiączkach, więc przeznacze go do spania. A jeszcze jedno, czy taki topik zastępuje stanik w ciągu dnia?
W przymierzalni hmmm... noo ponad godzine a byłam z koleżanką i o 18 pani sklep zamknęła ale tak nam się dobrze gadało, że drugą godzinę przegadałyśmy i wyszłyśmy o 19
no to ładnie się Wam musiała gadka kleić
Nie - ten topik nie zastąpi stanika w ciągu dnia. Trzeba by dwa założyć-jeden na drugi Do chodzenia w ciągu dnia mogą być topy do uprawiania sportów o dużym obciążeniu.

Stary 2012-09-28, 08:35   #3747
horo_2
Zadomowienie

Cytat:
ładniutki
następny kup ten kremowy ... piersiaki idealnie w nim leżą

Cytat:
u mnie Dr na początku zapytał, czy jestem pewna operacji i czy to mój pomysł, czy podpowiedź kogoś innego...
potem usłyszałam, ze zanim wybierzemy implanty, musi zobaczyć, czy operacja jest zasadna, czy nie...
ale jak się rozebrałam........... był pewien, ze to nie kaprys i przeszedł do rzeczy

Cytat:

a ja w miarę szybko zaczęłam spać bez stanika
strasznie niewygodnie jest mi spać nawet w zwykłym topiku

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

w albumiku moja miesięczna córcia ... na razie podobna do tatusia ...
wczoraj moja 5-letnia, macając malutką po drugiej szyi pyta "co to jest?" i sprawdza u siebie, czy też tak ma

3.02.2014 - wracam do ćwiczeń

Edytowane przez horo_2
Czas edycji: 2012-09-28 o 09:02
horo_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 09:11   #3748
celina777
Rozeznanie

HORO Ty laska jestes naprawde,ja miesiac po porodzie wygladalam jak kaszalot w ciazy
Bylam w albumie i widzialam...wiec nie narzekaj na brzuszek tylko sie ciesz ,ze geny masz wspaniale.
Malutka przesliczna...przeslodka. ..i kochana.
Stary 2012-09-28, 09:19   #3749
horo_2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez celina777 Pokaż wiadomość
HORO Ty laska jestes naprawde,ja miesiac po porodzie wygladalam jak kaszalot w ciazy
Bylam w albumie i widzialam...wiec nie narzekaj na brzuszek tylko sie ciesz ,ze geny masz wspaniale.
Malutka przesliczna...przeslodka. ..i kochana.
Celinko,
brzuszek kamufluję i dlatego tak się nie rzuca w oczy
A malutka rzeczywiście jest kochaniutka ... taki rozdarty słodziak

3.02.2014 - wracam do ćwiczeń
horo_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 09:27   #3750
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez horo_2 Pokaż wiadomość
ładniutki
następny kup ten kremowy ... piersiaki idealnie w nim leżą
no w tym najładniej się układały ale podreptam troszkę kołoniego bo z rabatem będzie kosztował mnie 278zł. Cholera! Ja naprawdę nie byłam świadoma, że tyle może biustonosz kosztować
A córeńka przesłodka... taka kruszyneczka

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości