|
|
#1681 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Koty- część V
Cytat:
![]() Cytat:
Wyściskałam od cioci Laisli imieninowo Cytat:
![]() Cytat:
To zależy od kota, Zyzio wypieszczony, ukochany przez nas i teściów też nie przychodzi na kolana, a wychowywany tak samo, jak pozostałe dwa ![]() Cytat:
Cytat:
Ale smutna opowieść, mam nadzieję, że teraz już z kotkami będzie wszystko dobrze. Fajnie, że myślisz o wybiegu osiatkowanym I czekamy na zdjęcia
|
||||||
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Daktylek, piękna historia o Twoich kotach, szkoda, że musiałaś pożegnać kilka z nich
Rozwaliło mnie na łopatki imię dla kota Tatuś xD od razu sobie wyobraziłam wielkiego okrągłego kocura z cylindrem, jak Tatuś Muminka :P |
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to lubi bawić się sztucznymi kwiatami.
|
|
|
|
|
#1684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noo..niedługo ją chyba przerośnie ![]() Cytat:
![]() Daktylek Twoja opowieść przypomniała mi o wszystkich moich zwierzętach, które odeszły..i do tej pory nie umiem sobie poradzić z myślą, że obecnych też kiedyś zabraknie. Pięknie to opisałaś. |
||
|
|
|
#1685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie chorowala, stalo sie to tak nagle . Nie moge sie z tym pogodzic, ze juz jej nie ma ![]() Teraz mam 2 kotki i strasznie sie o nie boje.
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejna wizyta u weterynarza, znów 5 dni antybiotyku, zmiana kropli do oczu - na 10 dni, dwa tygodnie do trzech leczenia świerzbu jeszcze... Ech, wg tego lekarza Iskierka ma miesięcy 4, może więcej - cóż, mam cztero do pięciomiesięczną kotkę
I trochę dzisiaj poczułam się jak rodzic wracający od lekarza z receptą do apteki
|
|
|
|
#1687 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
nawet dzis padnięty rybek mnie okropnie zasmucił ![]() psa jednego nie ma juz prawie rok a nie ma dnia zebym o niej nie myslała jak fajnie z nią było. Kotecki tak samo. I również okropnie sie boje o te zwierza, które posiadam - u weta mam kartę stałego klienta ( taki żart) bo zostawiam tam znaczną część pensji, latam z każdą pierdołą, byle niczego nie przegapić. asiek mojej kotce ostatnio wetka dała zamiast antybiotyku w tabletkach jakis w iniekcji, działający 2 tyg - żeby nie meczyc ani jej ani siebie, ciekawe czy u Twojej byłaby taka możliwość? |
|
|
|
|
#1688 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Przyznaję, że jeżeli chodzi o kocie imiona to nie jestem zbyt kreatywna, przeważnie jak mi się powie w pierwszej chwili to tak już zostaje ![]() Cytat:
Każdy z moich kociaków był jedyny w swoim rodzaju, ale każdy niesamowicie kochany. Miały swoje typowe zachowania, upodobania, które stanowiły o ich wyjątkowości. Potrafiłam je rozpoznać po miauczeniu, mruczeniu, odgłosu łapek po podłodze. O każdym mogłabym napisać bardzo dużo. Na pewno będę o nich pamiętać. A oto moje dwa potworki ![]() Trikolorka to właśnie moja mała kotka, ze mną od 2 tygodni. Ma ok. 2,5 mies. Już rozkochała mnie w sobie. Łobuziara niesamowita, ale przy tym strasznie kochana. Do spania upodobała sobie miejsce na mnie, pomiędzy biustem a szyją Wtula się mrucząc i śpi. Na razie zwana Niusią, Niunią, Niutką lub Niuńcią, a także Niuńką, gdy broi za bardzo ![]() Biały z szaro-brązowymi pręgowanymi łatkami to właśnie Tatuś. Niesamowicie rozgadany i rozśpiewany kot. Chce coś (chrupek, zmiany kuwety, na podwórko, na ręce, pod kołdrę, na kołdrę itp.) to mi to mówi. Będzie krążył i "gadał" do póki nie dostanie tego czego chce. A co najlepsze ja potrafię go zrozumieć, doskonale rozróżniam jego "mowę" i wiem co chce w danej chwili. Tak samo bezbłędnie czytam z mowy jego ciała. Oczywiście najczęściej wtedy go nachodzi, gdy mam coś do zrobienia.
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Dostała jakiś zastrzyk na samym początku, ale wetka po 24h kazała już podawać tabletki, więc to pewnie nie to. Zresztą to akurat nie problem, Iskierka wszystko zje, byle odpowiednio podane (zawinięte w mięsko jakieś, jak wypadnie to i tak zje, bo mięsem pachnie xD)
|
|
|
|
#1690 |
|
Kazar Lady
|
daktylek1987
piękna kociarnia !! strasznie fajne są te trikolorki asiek - jak nie ma problemu z podawaniem to lux torpeda ! moje brały wtedy jeszzce immunodol, to faktycznie mogły sie zlisić - zreszta i tak paczyły na mnie oczami "na długich" |
|
|
|
#1691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pilnowałam by dostał tabletki i opiekowałam się nim jak dzieckiem![]() Cytat:
Mój kituś też potrafi " mówić" jak coś chce chodzi i ględzi ![]() Jak chce żeby mu otworzyć drzwi do łazienki będzie stał pod drzwiami i marudził
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Chwilę temu Iskierka zaczęła wydawać odgłosy jak krztusząca się staruszka, może ją coś podrażniło, może czkawka, na szczęście już przeszło, ale się najadłam stresu...
|
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo kichać... ale skuli się i przestaje..też zawsze lecę do niego i panikuję co mu się dzieje..
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie bo już nie wiem co się mi z kotkiem dzieje.. Chodzi o to że przychodząc z podwórka zaczyna tak skórę na grzbiecie marszczyć jak by go coś gryzło lub mrówki po nim chodziły
Co to może być?
|
|
|
|
#1695 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pchły? U moich dokładnie tak to wyglądało, gdy zdarzyło im się jakieś pchły złapać na podwórku. Jak ta pchła przesuwała się po skórze to właśnie tak było. Nie wiem czy używasz coś przeciw "robactwu", ja swoje psikałam Fiprexem, na kilka tyg. spokój z kleszczami, pchłami i innymi paskudztwami.
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja zielona jestem w takich sprawach
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie możliwe dbam o to by nie był zapchlony gdyż mam również psy nie pozwalam na inwazje pcheł w domu!
Mama powiedziała, że to może "robaki" daliśmy tabletkę na odrobaczenie dalej to samo..---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
Mieszam ją z inną od weta
|
|
|
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż teraz po tej kastracji jak przejadę dłonią po jego grzbiecie nie mam jego sierści... a wcześniej było jej mnóstwo Możliwe, że to właśnie przez kastrację?
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale od czasu jak wychodzi a raz dziennie ja wypuszczam bo jak przyjdzie do domku to juz nie wychodzi nie naciaga sie do wymiotow , wiec pewnie tez miala " klaczek " , ja kiedys posadzilam trawke w donicy i piekna wyrosla ( w poprzedniej czesci watku sa zdjecia ) ale co z tego jak koty mi jej nie chcialy jesc ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Ale jak pisza i mowia najlepiej zapobiegac niz patrzyc jak kotek sie naciaga i czesac systematycznie koty ja tez zainwestowalam w sucha karme bogata w wlokno czyli odklaczajaca i zobaczymy .........
|
|
#1702 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Smiechowo wyglada, jakby faktycznie coś mu łaziło po grzbiecie tak szybko skórą rusza
|
|
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy by jadł
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Ja posadziłam, trawka służy do wyrywania i zabawy, do jedzenia niekoniecznie
|
|
|
|
#1705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do trawki mozesz posadzic , ale nie zawsze koty ja jedza , moje nie jadly a kupilam jak glupia trzy woreczki ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
u mnie jeden sie kladl w tej posadzonej przeze mnie trawce
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to muszą być w nastroju odpowiednim. No i Kryśka zawsze gada do swojego ulubionego misia gdy go tarmosi![]() Daktylek Cudowności Kryśka i obszarpany misiek: Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-09-28 o 00:18 |
|
|
|
|
#1707 |
|
Wtajemniczenie
|
jak o trawce mowicie, zasadzilam 3 dni temu i wlasnie zaczela kielkowac. Mam nadzieje, ze wyrosnie mi aczkolwiek mam dwie lewe rece do roslin... Nie wiem czy moj lubi trawke skubac.
|
#1708 | |
|
Rozeznanie
|
Ale fajne
Cytat:
Jak mu czegoś zabraniamy mówiąc "nie wolno", to się tak śmiesznie odzywa, ni to miauczenie, ni to warczenie i jest to odgłos, który wydaje tylko gdy mu czegoś nie wolno, a on się nie zgadza ![]() I żeby nie było, że te moje koty to takie słodziaki, wklejam zdjęcia z pola bitwy
|
|
|
|
|
#1709 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety mieszkam w bloku na osiedlu blisko drogi, zresztą jakby nie wrócił zapłakałabym się chyba za nim Kituś poza tym jest strasznie bojaźliwym kotkiem, boi się obcych ludzi najlepiej czuje się w naszym domowym towarzystwie. Boi się nawet wyjść na klatkę schodową jakby nie wiem co tam na niego czyhałoCytat:
![]() Cytat:
No ale zobaczymy. A to ma być jakaś specjalna trawka? czy taka zwykła? Widziałam kiedyś w którymś z marketów taką długą i nazywała się " kocia trawka" to o coś takiego chodzi? Cytat:
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, mam pytanie. Iskierka jest od 6 dni na antybiotyku, z czego od od trzech zostawia w kuwecie coś śmierdzącego (zapach potrafi się nieść przez cale pomieszczenie, a kuweta kryta) i zakopuje to z pasją dłużej niż zwykle. Obstawiałabym luźną kupę, chociaż normalną też robi, ale ten zapach pochodzi od innej grudki... Czy to może być skutek uboczny leczenia? Stres? Kłaczków się za dużo najadła?
Nie traci apetytu, cala reszta jest ok. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

Rano w trójce mówili, ze dziś imieniny Euzebiusza tak więc wyściskaj go koniecznie o ile jeszcze tego nie zrobiłaś

albo kichać... ale skuli się i przestaje..też zawsze lecę do niego i panikuję co mu się dzieje..