|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Nie wiem, może kiedyś sprawdzę
.Chyba idąc tam nie podpisuję umowy, że coś kupię .
|
#3242 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Ale temat religii to temat rzeka ![]() Cytat:
|
|
#3243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Co do kupowania jakichś dziwnych rzeczy z pokazów... to moja babcia jest w tym mistrzynią a potem rozdaje to na prawo i lewo. |
|||
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3245 |
|
Raczkowanie
|
Moja babcia też uwielbia pokazy. Doszło do tego,że jedno z nas musi z nią jechać i cały czas przekonywać,że to nie warto. Ostatnio chciała kupić super hiper mega odkurzacz i urządzenie do czyszczenia parą za jakieś 5tys. Ile to ja się nagadałam,że to żadne nowości, odkurzacz z podobnymi bajerami to my w sklepie nie dla idiotów w promocji za 200zł kupiliśmy a urządzeniem na parę do ja czyszczę samochód i nawet nogę z nim przyjść i posprzątać.
Ale sporo droższe to i lepsze. Poza tym na tych pokazach starsi ludzie dobrze się bawią, gdzieś pojadą, pogadają z ludźmi w swoim wieku, miłą atmosfera itp. i łatwiej pieniądze oddają. I w końcu dużo osób jest naiwnych. Moja babcia kiedyś pracowała w sklepie i uważa,że sprzedawcy mówią zawsze prawdę o sprzedawanych produktach tak jak kiedyś.
|
#3246 |
|
Zakorzeniona
|
Dziwi mnie moja znajoma. Wychodząc za swojego wtedy chłopaka, a obecnie męża, wiedziała, jaką on ma pracę - pracuje w policji. Wiedziała, że ma pracę zmianową, że nie ma opcji pracy 7:00-15:00, że jest wzywany o różnych porach, nawet w dni wolne itp. Wiedziała o tym wszystkim doskonale i wychodząc za niego zgodziła się na to. A teraz po ślubie ciągle marudzi - że przecież teraz są małżeństwem i że jakby chciał i mu zależało, to by załatwił, żeby mieć pracę na jedną zmianę, że mógłby odmówić i nie jechać na wezwanie tylko zostać z nią, że ważniejsza jest praca niż ona i że ma dość. Dziwi mnie to, bo będąc z nim wiedziała, jak wygląda jego życie zawodowe, a teraz wymaga, żeby zmienił je dla niej.
|
|
|
|
#3247 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3249 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Za to jeżdżenie na pokazy, żeby pogadać z innymi w swoim wieku, mnie nie dziwi. Każdy ma jakiś sposób spędzania wolnego czasu ![]() Cytat:
|
|
#3250 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#3251 |
|
Zakorzeniona
|
Też uważam, że nie powinna narzekać. Ona mówi, że wiedziała jaką on ma pracę, ale myślała, że oczywiste będzie dla niego, że po ślubie powinien zmienić zasady, na jakich tam pracuje
|
|
|
|
#3252 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie wiem jak wy ale ja widziałam kolejki do tej pracy któregoś dnia w wiadomościach - ludzie prawie o nią zabijali
|
|
|
|
|
#3253 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a Czas edycji: 2012-09-27 o 19:44 |
|
|
|
|
#3254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Normalnie ![]() Mimo to nie miałam serca mówić jej jak koszmarnie przepłaciła, bo wydawała się być zadowolona z niezłego interesu i zadowolona z tych garnków
|
|
#3255 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. No ta, bo już teraz to Pan Mąż i on jest uprzywilejowany.
|
|
#3256 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Klienci i ich obsluga byli dla mnie "przerwą" ale ja pracowałam w sieciówce z ciuchami, nie wiem jak jest gdzie indziej.---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
ja nie mam także pracy, chyba zostaje mi tylko pogoda ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#3257 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Boże 6000 na jedzenie to nie wiem czy ja w ciągu roku wydaję |
|
|
|
|
#3258 |
|
Raczkowanie
|
Moja mama dała się nabrać na super hiper total wypasione urządzenie do mycia podłogi za 3000zł. Że niby myje parą i w sumie nie wiem co więcej. Grunt, że nie jest wcale używane, bo mamy podłogi w drewnie a okazało się, że drewna tym myć nie można. Dla samej kuchni nie opłaca się tego taszczyć z piwnicy
![]() Mój teść dał sie nabrać na magię tzw urządzenia medycznego,w którym jest 1000rzeczy na raz, a tak naprawdę było zwykłym, chińskim, badziewnym odkurzaczem za 5000zł a On całe święta Wielkanocne łaził i podniecał się tym dziadostwem, sugerował, że powinniśmy z tż to kupić, wyobraźcie sobie, że ze 40minut przy obiedzie wielkanocnym opowiadał nam bzdury, które słyszał na prezentacji (np że jakieś dziecko lubiło wąchać zapachowy odkurzacz a jak koleś prezentujący badziewia z chin pokazał, ile zwykły odkurzacz rodziny emituje zarazek, to odpowiedzialny ojciec rodziny ze słowami NIE BĘDZIESZ MI BABO DZIECKA TRUŁA!! wywalił odkurzacz za okno Do dziś nie mogę uwierzyć, że moja mama, prawnik, ponad 30 lat pracy na odpowiedzialnym, kierowniczym stanowisku oraz teść, dorosły człowiek, prowadzący własną działalność nabrali się na takie coś. No przez głowę mi to nie może przejść ani z lewa ani z prawa ![]()
Edytowane przez Kojaniskatsi Czas edycji: 2012-09-27 o 21:06 |
|
|
|
#3259 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
#3260 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
może to zależy od nastawienia?
|
|
|
|
|
#3261 |
|
Raczkowanie
|
W sumie moja mama na wszystko do sprzątania daje się naciągnąć. Mam wrażenie, że to jej drugie życie - co zresztą też znajduje się wśród zachowań ludzkich, które mnie dziwią
Wyobraźcie sobie, że mama potrafi się popłakać widząc bałagan (zaznaczam, że ja uważam za bałagan kompletnie co innego niż ona). To jest dla mnie nie-po-ję-te!
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama kupiła koc za ponad 1000zl, bo babka jej powiedziała, że jak będzie na nim spała to nie będzie miała problemów z kręgosłupem
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Swego czasu byłam na kilku takich prezentacjach. Ciekawe doświadczenie. Najbardziej podobały mi sie garnki, faktycznie porządna rzecz ale cena jest powalająca. Żal mi było tych wszystkich staruszków na pokazie. Siedzieć bite 3 godziny bez przerwy i non stop słuchać o garnkach to trzeba mieć końskie zdrowie.
Poza tym zdziwiłam sie, że dziadkowie maja tyle kasy. Nie przeraziły ich gigantyczne kwoty za pościel czy gary, bo to przecież na raty
|
|
#3264 |
|
Raczkowanie
|
Dorzucę coś od siebie. Coś, co mnie chyba nie przestanie dziwić.
Otóż, dziwią mnie paniusie przychodzące na treningi sportów walki. Jeśli na trening przyjdzie dziewczyna z pasją, z którą praca w parze będzie przyjemnością to nie mam z tym problemu. Ale czasem też przychodzą panie nastawione na to, że sport walki będzie czymś w rodzaju fitnessu. Ostatnio na trening przyszła dziewczyna, która na starcie mi oświadczyła, żebym "nie kopała mocno, bo ją boli to i to" i żebym "nie biła mocno, bo nie ma ze sobą ochraniaczy". W takim razie po co przyszła na trening, na którym głównym elementem jest walka? Ja wyprowadzałam na nią normalne, mocne kopnięcia, bo nie obchodzi mnie to, że ktoś oczekuje taryfy ulgowej, a dziewczyna stała jak wryta ze zdezorientowaną miną - po co? Wiem, że każdy jakoś zaczynał, ale powinien dawać z siebie w takim razie 150% i dążyć do tego, żeby się rozwijać, a nie nastawiać się na to, że sport/sztuka walki będzie czymś w rodzaju zumby, czy fitnessu, na którym się ładnie zaprezentuje, pozna koleżanki i pójdzie do domu. |
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Swoją drogą dziwią mnie babeczki walczące w MMA. Wolę jak się goście biją tak, że krew leci. Jakoś jestem z tych zumbowych albo na wielkich piłkach .
|
|
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3267 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie zauważyłam pogardy dla fitnessu ale dla kobiet ze złym podejściem do danej dziedziny sportu
|
|
|
|
#3268 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie mam żadnego problemu z dziewczynami, które lubią zumbę, czy jakieś inne aerobiki, przeszkadza mi po prostu, że idą na treningi nie mając w ogóle pasji i przychodzą z nastawieniem "o, fajnie wygląda jak dziewczyna walczy, może poznam też jakiegoś fajnego chłopaka/koleżanki". Cytat:
|
||
|
|
|
#3269 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, że to jest takie prawo żółtodzioba i nie widzę sensu w krytyce takiego zachowania (jeśli jest mowa o osobach, które były pierwszy raz, w przypadku osób, które chodzą od dłuższego czasu to rzeczywiście dziwne). Każdy ma prawo przyjść i zobaczyć, jak to jest, zazwyczaj z samego opisu zajęć nie da się w pełni wszystkiego wywnioskować. Jeśli (zakładam że tak było) dziewczyna była pierwszy raz to mogłaś jej odpuścić. Może jestem przewrażliwiona, bo wkurza mnie, jak słyszę, że aerobik to nie sport i że my sobie tam tylko pląsamy ; p
Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it. Edytowane przez asioollka Czas edycji: 2012-09-27 o 23:11 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

.

.

a On całe święta Wielkanocne łaził i podniecał się tym dziadostwem, sugerował, że powinniśmy z tż to kupić, wyobraźcie sobie, że ze 40minut przy obiedzie wielkanocnym opowiadał nam bzdury, które słyszał na prezentacji (np że jakieś dziecko lubiło wąchać zapachowy odkurzacz a jak koleś prezentujący badziewia z chin pokazał, ile zwykły odkurzacz rodziny emituje zarazek, to odpowiedzialny ojciec rodziny ze słowami NIE BĘDZIESZ MI BABO DZIECKA TRUŁA!! wywalił odkurzacz za okno