Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-27, 16:54   #3241
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
A wypuszczą potem?
Nie wiem, może kiedyś sprawdzę.
Chyba idąc tam nie podpisuję umowy, że coś kupię.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:57   #3242
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post36787125
Ostatnia i przedostatnia strona tego wątku. Wiem, że temat o seksie przed ślubem vs. wiara, religia wałkowany był po tysiąckroć, ale wypowiadam się w tym wątku dłuższy czas, w miarę ogarnięte dziewczyny mi się wydawały, a tu taki zonk.
Dziwi mnie postawa „jestem katolikiem, ale nie uważam, że KK ma rację, ja wiem lepiej”. Argument „jestem katolikiem, ale dla mnie coś tam nie jest grzechem” też do mnie nie trafia
Ale temat religii to temat rzeka

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Niektórzy mają chyba takie mechanizm obronny - przekonują uparcie siebie i wszystkich wokół, że dobrze zrobili, bo w gdzieś w środku wiedzą że odwalili straszną głupotę
Oczywiście To się nazywa zmniejszanie dysonansu poznawczego
Stary 2012-09-27, 17:00   #3243
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallary Pokaż wiadomość
Moja koleżanka (165 cm wzrostu bodajże) została w sklepie zmierzona od stóp do głów przez dwie wysokie dziewczyny, po czym usłyszała "Boże, jaka ona niska...".WTF. Każdy ma tyle, ile ma i może wyglądać dobrze, jeżeli się postara. Sama nie jestem duża, ale nie znoszę obelg, chamstwa odnośnie i wysokich, i niskich osób. Może wszystkich niskich uwięźmy w jakiejś wiosce hobbitów, coby nie psuli walorów estetycznych innym?
OJ ja bym mogła zamieszkać w Shire
Cytat:
W ogóle też dziwi mnie, że jakieś dwie baby w sklepie, zamiast zajmować się fejsowaniem towaru albo czymkolwiek , to stoją sobie i komentują wchodzące osoby Przecież to w ogóle jest nieprofesjonalne i żenujące. Jeszcze nie wiem, jakieś smarkule spotkane na dworze, to można zrozumieć, że sobie obgadują. Ale pracownicy sklepu?
Przez to nie lubię chodzić do sklepów w godzinach, kiedy jest mało kupujących .
Cytat:
I jeszcze w kwestii tego, co mnie dziwi: dziwi mnie upijanie się przy rodzicach do stanu, kiedy człowiek doświadcza bliskich kontaktów z kibelkiem. Byłam ostatnio u rodziny na urodzinach. Był tam mój kuzyn i nasi koledzy. To było takie "rodzinne" przyjęcie. I ja ogólnie lubię wypić lampkę/dwie wina, dobrej jakości piwo, jakiś likier kawowy, czy dobry drink. Nie przepadam za wódką pitą "żeby się upić". I ja tak sobie siedziałam sącząc, co akurat było pod ręką bezalkoholowego (robiłam za szofera), a oni (mój kuzyn i jego znajomi) koło godziny 23.00 byli kompletnie pijani, dlatego opusciłam ich skromne progi i udałam się do domu. Potem od rodziców, którzy zostali dłużej dowiedzialam się, że impreza dla "młodzieży" zakończyła się zatruciem, /uwaga obrzydliwa czynność - wymiotowaniem - koniec obrzydliwej czynności/ i kompletnym straceniem kontroli nad sobą. Wszystko, przypominam, przy rodzicach, którzy dodatkowo byli uszczęśliwieni takim rozwojem sytuacji, bo: "Ale mają głowę", "O! Dzieci już są tak dorosłe, że z nami piją", itp. Byłam tym lekko przerażona. ogólnie nie upijam się tak, żeby mi się film urwał, zdarzyło mi się może ze dwa razy w życiu (ale przy znajomych, nie przy rodzicach), a i tak było mi strasznie głupio w stosunku do gospodarzy imprezy. A jeżeli bym się tak upiła przy rodzicach, to bym im chyba przez miesiąc w oczy nie spojrzała. Na koniec zaznaczam, że żaden margines społeczny to to nie był.
W życiu się nie upiłam przy rodzicach. Jakoś głupio by mi było. Głupio było, jak mnie koleżanka przyniosła do domu po moim panieńskim. Jedyne, co pamiętam, to to jak przepraszałam wszystkich, że się schlałam jak prosiaczek. Na drugi dzień byłam zombie .

Co do kupowania jakichś dziwnych rzeczy z pokazów... to moja babcia jest w tym mistrzynią a potem rozdaje to na prawo i lewo.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 17:36   #3244
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Zaraz wróci temat gołej pusi na ulicy - tamta dyskusja też się zaczęła od publicznego karmienia piersią
Cytat:
O boże. Ja bym pewnie krzyknęła: gdzie z tym gównem!!
Dziewczyny uwielbiam Was. Poprawiłyście mi humor
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 17:45   #3245
guglak
Raczkowanie

Moja babcia też uwielbia pokazy. Doszło do tego,że jedno z nas musi z nią jechać i cały czas przekonywać,że to nie warto. Ostatnio chciała kupić super hiper mega odkurzacz i urządzenie do czyszczenia parą za jakieś 5tys. Ile to ja się nagadałam,że to żadne nowości, odkurzacz z podobnymi bajerami to my w sklepie nie dla idiotów w promocji za 200zł kupiliśmy a urządzeniem na parę do ja czyszczę samochód i nawet nogę z nim przyjść i posprzątać.

Ale sporo droższe to i lepsze. Poza tym na tych pokazach starsi ludzie dobrze się bawią, gdzieś pojadą, pogadają z ludźmi w swoim wieku, miłą atmosfera itp. i łatwiej pieniądze oddają.

I w końcu dużo osób jest naiwnych. Moja babcia kiedyś pracowała w sklepie i uważa,że sprzedawcy mówią zawsze prawdę o sprzedawanych produktach tak jak kiedyś.

guglak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 18:21   #3246
invisible_01
Zakorzeniona

Dziwi mnie moja znajoma. Wychodząc za swojego wtedy chłopaka, a obecnie męża, wiedziała, jaką on ma pracę - pracuje w policji. Wiedziała, że ma pracę zmianową, że nie ma opcji pracy 7:00-15:00, że jest wzywany o różnych porach, nawet w dni wolne itp. Wiedziała o tym wszystkim doskonale i wychodząc za niego zgodziła się na to. A teraz po ślubie ciągle marudzi - że przecież teraz są małżeństwem i że jakby chciał i mu zależało, to by załatwił, żeby mieć pracę na jedną zmianę, że mógłby odmówić i nie jechać na wezwanie tylko zostać z nią, że ważniejsza jest praca niż ona i że ma dość. Dziwi mnie to, bo będąc z nim wiedziała, jak wygląda jego życie zawodowe, a teraz wymaga, żeby zmienił je dla niej.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 18:27   #3247
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie moja znajoma. Wychodząc za swojego wtedy chłopaka, a obecnie męża, wiedziała, jaką on ma pracę - pracuje w policji. Wiedziała, że ma pracę zmianową, że nie ma opcji pracy 7:00-15:00, że jest wzywany o różnych porach, nawet w dni wolne itp. Wiedziała o tym wszystkim doskonale i wychodząc za niego zgodziła się na to. A teraz po ślubie ciągle marudzi - że przecież teraz są małżeństwem i że jakby chciał i mu zależało, to by załatwił, żeby mieć pracę na jedną zmianę, że mógłby odmówić i nie jechać na wezwanie tylko zostać z nią, że ważniejsza jest praca niż ona i że ma dość. Dziwi mnie to, bo będąc z nim wiedziała, jak wygląda jego życie zawodowe, a teraz wymaga, żeby zmienił je dla niej.
Aaaaa bo baby są dziwne

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 18:31   #3248
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaa bo baby są dziwne
Też mnie takie baby dziwią. Tak samo, jak dziwią mnie baby nie puszczające swoich facetów na piwo do pubu, ale same chętnie śmigające z koleżaneczkami na drinki .
Stary 2012-09-27, 18:36   #3249
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez guglak Pokaż wiadomość
Moja babcia też uwielbia pokazy. Doszło do tego,że jedno z nas musi z nią jechać i cały czas przekonywać,że to nie warto. Ostatnio chciała kupić super hiper mega odkurzacz i urządzenie do czyszczenia parą za jakieś 5tys. Ile to ja się nagadałam,że to żadne nowości, odkurzacz z podobnymi bajerami to my w sklepie nie dla idiotów w promocji za 200zł kupiliśmy a urządzeniem na parę do ja czyszczę samochód i nawet nogę z nim przyjść i posprzątać.

Ale sporo droższe to i lepsze. Poza tym na tych pokazach starsi ludzie dobrze się bawią, gdzieś pojadą, pogadają z ludźmi w swoim wieku, miłą atmosfera itp. i łatwiej pieniądze oddają.

I w końcu dużo osób jest naiwnych. Moja babcia kiedyś pracowała w sklepie i uważa,że sprzedawcy mówią zawsze prawdę o sprzedawanych produktach tak jak kiedyś.
Mnie też dziwi taka łatwowierność. A jeszcze bardziej dziwi mnie nieuczenie się na błędach. Jak ktoś się raz natnie, to następnym razem powinien dmuchać na zimne… Ale jak widać nie każdy tak ma.

Za to jeżdżenie na pokazy, żeby pogadać z innymi w swoim wieku, mnie nie dziwi. Każdy ma jakiś sposób spędzania wolnego czasu

Cytat:
Też mnie to dziwi… Wiedziała na co się decyduje… I skoro słowa nie mówiła na ten temat, to dziwne, że teraz ma pretensje
Stary 2012-09-27, 19:18   #3250
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Ja ze swojej perspektywy myślę, że powinna się cieszyć, że jej mąż ma stałą pracę na innych zasadach niż większość młodych ludzi obecnie. Dostaje też pewnie w miarę normalną pensję... No, nie powinna narzekać

Stary 2012-09-27, 19:24   #3251
invisible_01
Zakorzeniona

Też uważam, że nie powinna narzekać. Ona mówi, że wiedziała jaką on ma pracę, ale myślała, że oczywiste będzie dla niego, że po ślubie powinien zmienić zasady, na jakich tam pracuje
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 19:30   #3252
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ja ze swojej perspektywy myślę, że powinna się cieszyć, że jej mąż ma stałą pracę na innych zasadach niż większość młodych ludzi obecnie. Dostaje też pewnie w miarę normalną pensję... No, nie powinna narzekać
I o ile dobrze mi wiadomo ma wvczesną wysoką emeryturę.
Nie wiem jak wy ale ja widziałam kolejki do tej pracy któregoś dnia w wiadomościach - ludzie prawie o nią zabijali
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 19:40   #3253
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
I o ile dobrze mi wiadomo ma wvczesną wysoką emeryturę.
Nie wiem jak wy ale ja widziałam kolejki do tej pracy któregoś dnia w wiadomościach - ludzie prawie o nią zabijali
Ja kiedyś widziałam taką kolejkę w Gdańsku. W pierwszej kolejności myślałam, że tłuszcza zrobiła zbiegowsko wokół wypadku, bo to akurat obok "ciężkiego" skrzyżowania

Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Czas edycji: 2012-09-27 o 19:44
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 19:41   #3254
Brangien
Rozeznanie

Cytat:
Chyba jednak lepiej by żyli w nieświadomości. To ja znam prawdę i aż dosłownie serce mi pęka a co dopiero im....
Dorzucę jeszcze o tych pokazach i garnkach. Mam koleżankę, która ostatnio mnie powaliła w tym temacie. Zwiedzałam jej nowe mieszkanie, zachwycam się, że piękne klamki, że super kolorki, że fajne krzesła, takie tam duperelki. Ona mi pokazuje zestaw garnków i mówi z niesamowitą pewnością, że taka okazja jej się przytrafiła - na pokazie za 6 garnków z pokrywkami zapłaciła tylko 4000 zł i jeszcze kołdrę puchową za darmo dostała. I na raty wzięła, już w połowie 2014 roku spłaci.
Normalnie
Mimo to nie miałam serca mówić jej jak koszmarnie przepłaciła, bo wydawała się być zadowolona z niezłego interesu i zadowolona z tych garnków
Stary 2012-09-27, 19:44   #3255
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Też uważam, że nie powinna narzekać. Ona mówi, że wiedziała jaką on ma pracę, ale myślała, że oczywiste będzie dla niego, że po ślubie powinien zmienić zasady, na jakich tam pracuje
Kolejna, co myślała, że po ślubie się "zmieni". No ta, bo już teraz to Pan Mąż i on jest uprzywilejowany.

Stary 2012-09-27, 20:12   #3256
Kojaniskatsi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
co do nauczycieli, to faktycznie, masz racje, ale w przypadku na przyklad kasjerow - przeciez brak klientow w danym momencie nie oznacza, ze oni nie swiadcza pracy. im leca normalnie godziny pracy, tylko po prostu maja luzniej. patrzac w ten sposob, ja tez moglabym powiedziec, ze mam okienko, kiedy w pracy czytam Wizaz.
Jak pracowałam w sklepie jako kasjer i nie miałam klientów, to miałam jeszcze gorszą robotę zadawaną, niż gdy ich miałam Klienci i ich obsluga byli dla mnie "przerwą" ale ja pracowałam w sieciówce z ciuchami, nie wiem jak jest gdzie indziej.

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
O, to samo miałam pisać

Nie mam studiów, ani dziecka. Czym mam się ekscytować??
Mam podobny problem ja nie mam także pracy, chyba zostaje mi tylko pogoda

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Tak przy okazji tego tematu - oni tam mają płacone po prostu od godziny, czy też np. od rozmowy? Że rozmowa musi trwać określony czas, czy coś tam? Bo kiedyś tak słyszałam. A odkąd o tym wiem, to czasem jak mam dobry humor, konwersuję sobie z call center Raz jedna studentka z Orange dzwoniła. To nic, że ja mam telefon w T-Mobile Zupełnie mnie Orange nie interesowało, ale nawet udało mi się panią po drugiej stronie rozbawić Przynajmniej jej się humor poprawił, mimo że nie chciałam przenieść się do Orange, nie chciałam internetu mobilnego ani żaden mój znajomy nie chciałby takiego.
Tam gdzie pracowałam ja (przeprowadzanie ankiet przez telefon) była stawka godzinowa, ale przewspaniali supervisorzy jeszcze od niej odejmowali jakąś tam efektywność itp. Pracownik ma swoje skrypty idiotyczne, które musi czytać i ma obowiązek proponować coś kilka razy, gdyż supervisorzy z braku zajęcia siedzą i słuchają czy się prawidłowo mówi, a jak jest coś nie tak to robią problemy. Zwiałam stamtąd po 2 mcach[COLOR="Silver"]

"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza"
Albert Einstein
Kojaniskatsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:29   #3257
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Brangien Pokaż wiadomość
Dorzucę jeszcze o tych pokazach i garnkach. Mam koleżankę, która ostatnio mnie powaliła w tym temacie. Zwiedzałam jej nowe mieszkanie, zachwycam się, że piękne klamki, że super kolorki, że fajne krzesła, takie tam duperelki. Ona mi pokazuje zestaw garnków i mówi z niesamowitą pewnością, że taka okazja jej się przytrafiła - na pokazie za 6 garnków z pokrywkami zapłaciła tylko 4000 zł i jeszcze kołdrę puchową za darmo dostała. I na raty wzięła, już w połowie 2014 roku spłaci.
Normalnie
Mimo to nie miałam serca mówić jej jak koszmarnie przepłaciła, bo wydawała się być zadowolona z niezłego interesu i zadowolona z tych garnków
Interes życia Boże 6000 na jedzenie to nie wiem czy ja w ciągu roku wydaję
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 21:04   #3258
Kojaniskatsi
Raczkowanie

Moja mama dała się nabrać na super hiper total wypasione urządzenie do mycia podłogi za 3000zł. Że niby myje parą i w sumie nie wiem co więcej. Grunt, że nie jest wcale używane, bo mamy podłogi w drewnie a okazało się, że drewna tym myć nie można. Dla samej kuchni nie opłaca się tego taszczyć z piwnicy

Mój teść dał sie nabrać na magię tzw urządzenia medycznego,w którym jest 1000rzeczy na raz, a tak naprawdę było zwykłym, chińskim, badziewnym odkurzaczem za 5000zł a On całe święta Wielkanocne łaził i podniecał się tym dziadostwem, sugerował, że powinniśmy z tż to kupić, wyobraźcie sobie, że ze 40minut przy obiedzie wielkanocnym opowiadał nam bzdury, które słyszał na prezentacji (np że jakieś dziecko lubiło wąchać zapachowy odkurzacz a jak koleś prezentujący badziewia z chin pokazał, ile zwykły odkurzacz rodziny emituje zarazek, to odpowiedzialny ojciec rodziny ze słowami NIE BĘDZIESZ MI BABO DZIECKA TRUŁA!! wywalił odkurzacz za okno )

Do dziś nie mogę uwierzyć, że moja mama, prawnik, ponad 30 lat pracy na odpowiedzialnym, kierowniczym stanowisku oraz teść, dorosły człowiek, prowadzący własną działalność nabrali się na takie coś. No przez głowę mi to nie może przejść ani z lewa ani z prawa

"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza"
Albert Einstein

Edytowane przez Kojaniskatsi
Czas edycji: 2012-09-27 o 21:06
Stary 2012-09-27, 21:14   #3259
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez Kojaniskatsi Pokaż wiadomość

Mam podobny problem ja nie mam także pracy, chyba zostaje mi tylko pogoda
Dajesz

Stary 2012-09-27, 21:20   #3260
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Do dziś nie mogę uwierzyć, że moja mama, prawnik, ponad 30 lat pracy na odpowiedzialnym, kierowniczym stanowisku oraz teść, dorosły człowiek, prowadzący własną działalność nabrali się na takie coś. No przez głowę mi to nie może przejść ani z lewa ani z prawa
To jest dobre pytanie może to zależy od nastawienia?
Stary 2012-09-27, 21:31   #3261
Kojaniskatsi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
To jest dobre pytanie może to zależy od nastawienia?
W sumie moja mama na wszystko do sprzątania daje się naciągnąć. Mam wrażenie, że to jej drugie życie - co zresztą też znajduje się wśród zachowań ludzkich, które mnie dziwią Wyobraźcie sobie, że mama potrafi się popłakać widząc bałagan (zaznaczam, że ja uważam za bałagan kompletnie co innego niż ona). To jest dla mnie nie-po-ję-te!

Albert Einstein
Stary 2012-09-27, 22:48   #3262
IzzieSt
Zakorzenienie

Moja mama kupiła koc za ponad 1000zl, bo babka jej powiedziała, że jak będzie na nim spała to nie będzie miała problemów z kręgosłupem
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 22:49   #3263
BioIvO
Zakorzenienie

Swego czasu byłam na kilku takich prezentacjach. Ciekawe doświadczenie. Najbardziej podobały mi sie garnki, faktycznie porządna rzecz ale cena jest powalająca. Żal mi było tych wszystkich staruszków na pokazie. Siedzieć bite 3 godziny bez przerwy i non stop słuchać o garnkach to trzeba mieć końskie zdrowie.
Poza tym zdziwiłam sie, że dziadkowie maja tyle kasy. Nie przeraziły ich gigantyczne kwoty za pościel czy gary, bo to przecież na raty

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 22:50   #3264
Zahia
Raczkowanie

Dorzucę coś od siebie. Coś, co mnie chyba nie przestanie dziwić.
Otóż, dziwią mnie paniusie przychodzące na treningi sportów walki. Jeśli na trening przyjdzie dziewczyna z pasją, z którą praca w parze będzie przyjemnością to nie mam z tym problemu. Ale czasem też przychodzą panie nastawione na to, że sport walki będzie czymś w rodzaju fitnessu. Ostatnio na trening przyszła dziewczyna, która na starcie mi oświadczyła, żebym "nie kopała mocno, bo ją boli to i to" i żebym "nie biła mocno, bo nie ma ze sobą ochraniaczy". W takim razie po co przyszła na trening, na którym głównym elementem jest walka? Ja wyprowadzałam na nią normalne, mocne kopnięcia, bo nie obchodzi mnie to, że ktoś oczekuje taryfy ulgowej, a dziewczyna stała jak wryta ze zdezorientowaną miną - po co?
Wiem, że każdy jakoś zaczynał, ale powinien dawać z siebie w takim razie 150% i dążyć do tego, żeby się rozwijać, a nie nastawiać się na to, że sport/sztuka walki będzie czymś w rodzaju zumby, czy fitnessu, na którym się ładnie zaprezentuje, pozna koleżanki i pójdzie do domu.
Zahia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 22:54   #3265
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zahia Pokaż wiadomość
Otóż, dziwią mnie paniusie przychodzące na treningi sportów walki. Jeśli na trening przyjdzie dziewczyna z pasją, z którą praca w parze będzie przyjemnością to nie mam z tym problemu. Ale czasem też przychodzą panie nastawione na to, że sport walki będzie czymś w rodzaju fitnessu. Ostatnio na trening przyszła dziewczyna, która na starcie mi oświadczyła, żebym "nie kopała mocno, bo ją boli to i to" i żebym "nie biła mocno, bo nie ma ze sobą ochraniaczy". W takim razie po co przyszła na trening, na którym głównym elementem jest walka? Ja wyprowadzałam na nią normalne, mocne kopnięcia, bo nie obchodzi mnie to, że ktoś oczekuje taryfy ulgowej, a dziewczyna stała jak wryta ze zdezorientowaną miną - po co?
Wiem, że każdy jakoś zaczynał, ale powinien dawać z siebie w takim razie 150% i dążyć do tego, żeby się rozwijać, a nie nastawiać się na to, że sport/sztuka walki będzie czymś w rodzaju zumby, czy fitnessu, na którym się ładnie zaprezentuje, pozna koleżanki i pójdzie do domu.
Ja tam bym się bała iść... wolę oglądać MMA w tv . Swoją drogą dziwią mnie babeczki walczące w MMA. Wolę jak się goście biją tak, że krew leci. Jakoś jestem z tych zumbowych albo na wielkich piłkach .
Stary 2012-09-27, 22:55   #3266
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zahia Pokaż wiadomość
Nie rozumiem czemu z taką pogardą wypowiadasz się o fitnessie czy o zumbie. Rozumiem że sztuki walki to zupełnie inny sport niż ww, ale nie znaczy, że lepszy, więc po to ta deprecjacja? Myślę, że dziewczyna nie była przygotowana na to, co zobaczyła i pewnie więcej na zajęciach się nie pojawi.

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 22:57   #3267
201604181004
Konto usunięte

Ja nie zauważyłam pogardy dla fitnessu ale dla kobiet ze złym podejściem do danej dziedziny sportu
Stary 2012-09-27, 23:06   #3268
Zahia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
Nie rozumiem czemu z taką pogardą wypowiadasz się o fitnessie czy o zumbie. Rozumiem że sztuki walki to zupełnie inny sport niż ww, ale nie znaczy, że lepszy, więc po to ta deprecjacja? Myślę, że dziewczyna nie była przygotowana na to, co zobaczyła i pewnie więcej na zajęciach się nie pojawi.
Nie miało zabrzmieć pogardliwie, tak jak mówi drabineczka, odniosłam się pogardliwie jedynie do kobiet ze złym podejściem do danego sportu.
Ja nie mam żadnego problemu z dziewczynami, które lubią zumbę, czy jakieś inne aerobiki, przeszkadza mi po prostu, że idą na treningi nie mając w ogóle pasji i przychodzą z nastawieniem "o, fajnie wygląda jak dziewczyna walczy, może poznam też jakiegoś fajnego chłopaka/koleżanki".

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ja tam bym się bała iść... wolę oglądać MMA w tv . Swoją drogą dziwią mnie babeczki walczące w MMA. Wolę jak się goście biją tak, że krew leci. Jakoś jestem z tych zumbowych albo na wielkich piłkach .
Ja nie trenuję MMA. Za dużo parteru, wolę wszelkie odmiany boksu. Tak jak ty, MMA w wykonaniu facetów uważam za ciekawsze.
Zahia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 23:09   #3269
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Ja nie zauważyłam pogardy dla fitnessu ale dla kobiet ze złym podejściem do danej dziedziny sportu
Dokładnie. Przewrażliwione jesteście

Stary 2012-09-27, 23:09   #3270
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Chodziło mi o zdanie "Wiem, że każdy jakoś zaczynał, ale powinien dawać z siebie w takim razie 150% i dążyć do tego, żeby się rozwijać, a nie nastawiać się na to, że sport/sztuka walki będzie czymś w rodzaju zumby, czy fitnessu, na którym się ładnie zaprezentuje, pozna koleżanki i pójdzie do domu."

Ja myślę, że to jest takie prawo żółtodzioba i nie widzę sensu w krytyce takiego zachowania (jeśli jest mowa o osobach, które były pierwszy raz, w przypadku osób, które chodzą od dłuższego czasu to rzeczywiście dziwne). Każdy ma prawo przyjść i zobaczyć, jak to jest, zazwyczaj z samego opisu zajęć nie da się w pełni wszystkiego wywnioskować. Jeśli (zakładam że tak było) dziewczyna była pierwszy raz to mogłaś jej odpuścić.

Może jestem przewrażliwiona, bo wkurza mnie, jak słyszę, że aerobik to nie sport i że my sobie tam tylko pląsamy ; p

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

Edytowane przez asioollka
Czas edycji: 2012-09-27 o 23:11
asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości