|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Cytat:
![]() po prostu bede musiala odstawic ja obok dlatego pomyslalam o czyms takim bo zaden mebel nie bedzie tam stal a cala sciana pusta glupio wyglada wiec chce postawic taka komodke i dac duza naklejke nascienna nad nia Wojtusia ![]() moj maly tez nie chce chodzic nadal niestety, ale walczymy dalej, przekonuje, tlumacze, obiecuje, ze smutkiem ale idzie
![]() |
#1772 |
Ola-Unhola
|
![]() Svi, ja kiedyś myslałam o takich komodach do chłopaków, ale w końcu nie kupiłam. Fajne są ![]() Wojtusiu, moim zdaniem słuszna decyzja ![]() Zdrowka dla Chorowitków ![]() U Antosia doszedł do kaszlu lekki katar, dzisiaj w nocy mu przeszkadzał, ciekawe jak będzie tej nocy. Do przedszkola chodzi ![]() *** Ja nabawiłam się zapalenia pęcherza, wrrrr. Leczę się Urinalem, ale dzisiaj chyba doszedł krwiomocz, więc musze iśc do lekarza... Jak nie urok to...
#1773 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() O mamo ![]() ![]() *** Dzień doby, u Zosi nic nadzwyczajnego, lekkie przeziębienie-katar, kaszel. Mamy Hedelix i Bioaron. Ale ten kaszel taki męczący, została w domu z nianią ![]() Poza tym jest ostatnio walka w nocy, bo umyśliła sobie, że będzie z nami spać ![]() A my się naprawdę z Nią nie wysypiamy ![]() ![]()
![]() |
#1774 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja tez przekonywałam obiecywałam, zabawiałam, no wszelkimi sposobami i nic. powiedziała ze woli siedziec w domu i zadnych bajek nie oglądać niż iść do przedszkola. odpuszczę sobie. spróbujemy za rok. Cytat:
![]() zdrówka dla Antosia ojej, współczuję bardzo Cytat:
wszędzie w około wszyscy zakatarzeni, ja też trochę, gardło na szczęście szybko mnie przestało bolec, płukalam tylko szałwią. za to męża dalej boli, to już chyba 3 tydzień. my też sie z Oli nie wysypiamy, ona różnie robi, czasem przespi całą noc sama, a czasem koło 1-2 w nocy przychodzi do nas, ona wykopuje się, nogi wyciąga na kołdrę i wtedy ja marznę i mąż, nie mozna się przykryć normalnie. Ostatnio jeszcze ze 2 razy zasikała nam łóżko. dalej ma katar, na szczęście nic poza tym. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Wtajemniczenie
|
Ola, jak tam? lepiej?
angy, zdrówka dla Zosi ![]() *** U nas też różnie z tym spaniem, są tygodnie że przesypia całą noc a jest tak że budzi sie ok2-3 w nocy i mnie woła, że albo mam ja przytulic, albo przykryc (choc jest przykryta), albo wysmarkac (choc nie ma kataru, itp) na całe szczęscie nie pzrychodzi do nas do łóżka, dopiero rano więc chociaż z tym jest OK, ale pamiętam byl taki okres. Teraz ją próbuję oduczac tego wołania mnie w nocy (tata byc nie może) bo w poniedziałek nie spałam od 1:30 do 4:20, bo cały czas coś... Ostatnie 2 noce nie poszłam do niej, zagryzłam zeby i powiedziałam że śpię i że ona tez powinna spac i po kilku takich razach usnęła bez mojego wstawania. Może się oduczy ![]() Za to z jedzeniem się gorzej zrobiło. Ostatnio mega grymasi. Chleb je tylko z masłem, żadnej szynki, sera, nawet pomidora nie chce, co jeszcze z 2 tygodnie temu same jadła... Zupy tez są ble,m coś tam zje, ale tez zależy jaka, a wszystkie jadła. Niemogę jej nauczyc jedzenia skórek z chleba, obgryzie mniej więcej i zostawia. 2 x jak wybierałam ją z przedszkola to widziałam nietknięty podwieczorek jeśli był budyn, wczoraj nawet chrupki kukurydziane leżały. na moje pytania czy je w przedszkolu albo nie odpowie wcale, albo jak coś lubi to sie dowiem, wczoraj jadla chleb z masłem i mleko, a na obiad była kulka z grzybów (niewiem co to...). Mam nadzieję, że jej to przejdzie ![]()
#1776 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No u nas ewidentnie wszystkie problemy zaczęły się razem z przedszkolem, więc mam nadzieję, że to jednak chwilowe.... Wcześniej pięknie przesypiała całe noce ![]() Cytat:
![]() My dzisiaj zawalczyliśmy konkretnie, myślę, że jeszcze może parę razy i się oduczy ![]() Nie ma opcji, żeby spała z nami ![]() A z jedzeniem to myślę, że przejściowe ![]() Ja nigdy nie mogę się dowiedzieć, ile Zosia zjadła. Ale widzę, że nadrabia w domu ![]() Martwi mnie co innego. Wczoraj się dowiedziałam od znajomej, że spotkała własne dziecko (grupa Zosi) na spacerze bez kurtki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1777 |
Wtajemniczenie
|
Zuza wczoraj tez była na spacerze i mi powiedziała że Pani zapomniała jej bluzę założyc, nie było zimno ale niewiem o której byli.
A dzis strasznie wieje, wytłumaczyłam jej że jak będzie wychodzic na spacer zeby sobie chustkę pod szyje założyła, miała poprosic Panią żeby jej założyła, ciekawe jak wyszło w realu ![]()
#1778 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Wojtusia na scianie nie chce nic wieszac bo pod nia dzieci beda mialy glowy podczas spania a nie chce zeby cos im wisialo nad glowa
#1779 |
Zakorzenienie
|
![]() Nie pisalam, bo mieszkalam w pracy, a Antos mial przez 3 dni jakiegos wirusa, goraczkowal 38-39 stopni i zadnych innych objawow. Lekarka tez nie umiala nic znalezc. Teraz wyslalam chlopakow do fryzjera i mam chwile spokoju. Wczoraj i w nocy nadrabialam braki w spaniu. Generalnie nic mi sie nie chce i mam jakies doly mniejsze i wieksze, z tych samych powodow co zawsze. Wieczorami, jak jestem w domu, zakopuje sie w koce, siadam z kubkiem herbaty i czytam. Niespecjalnie mnie ciagnie do internetu i tv. Zreszta mam jakies przerwy w dostawie internetu, cos tam ciagle grzebia i zdarza sie, ze poczytam (lub nie zdarze), ale nieczesto mam okazje juz cos napisac. Dobra wiadomosc to taka, ze wrocila stara szefowa i znowu mam jakis ludzki grafik w pracy i wiecej luzu pomiedzy dyzurami ![]() Sciskam was serdecznie ![]()
#1780 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Dziekuje za przytulaski-kochane jestescie ![]() ![]() ![]() Jutro mamy ta impreze co wam kiedys pisalam- spotkanie rocznika 82....tak wiec sobota pewnie bedzie meczaca dla mnie ![]() Widze ze chorobska nie odpuszczaja- zdrowka ![]() kto ma ochote na golabka?? ![]()
#1781 |
Ola-Unhola
|
![]() U mnie dzisiaj troszkę lepiej. Szukałam Urologa, ale po pierwsze najbliższy termin w poniedziałek, a po drugie to koszt 145 zł ![]() Może mi przejdzie... czeko Sto lat raz jeszcze ![]()
#1782 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dziekuje, mam ogorkowa ![]() Cytat:
![]() zdrowka ![]() i dolaczam sie do zycze dla Czeko
![]() |
#1783 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje Olu ![]() ![]() Cytat:
![]() gardzisz moimi golabkami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1784 | |||||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() i trzymam nadal ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Oby tylko na przeziebieniu się skończyło ![]() ![]() Bartosz rzadko do nas przychodzi,a jak się zdarzy,to też mi ciasno (choć łóżko duże) i jakoś tak ![]() ![]() Ja się nie wysypiam,ale z innych powodów ![]() ![]() ![]() Trzymam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() c.d.n |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jak głowy, to też bym nic nie powiesiła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1786 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ucałuj Antosia ![]() Cytat:
![]() Udanej imprezy ![]() Ja mam ![]() ![]() czeko ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1787 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() My juz od tygodnia na swoim. Powoli ogarniam wszystko, jeszcze kilka pudel zostało. Dopiero dzisiaj podłaczyli nam internet, juz nie mamy neostrady tylko jakis radiowy. (ale nie jest najgorzej). Dzieciaki szybko sie za klimatyzowały. Bałam sie o Kube czy mu sie tu spodoba ale juz chyba zapomniał o "starym" domku ![]() Jak znajde wiecej czasu ponadrabiam zaległości.
![]() |
#1788 |
Zakorzenienie
|
Czekoladko
wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin! ![]() ![]()
![]() |
#1789 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj już widziałam skutek zeszłonocnej wojenki-ładnie spała u siebie ![]() Mnie też ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1790 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekuje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1791 |
Zakorzenienie
|
Sylko
![]() Cass, a jakies zdjecia beda? ![]() Musimy jechac na zakupy, a tak mi sie nie chce...
#1792 |
Zakorzenienie
|
Czekoladko przyjmij i ode mnie spóźnione życzenia wszystkiego najlepszego
ale mam katar i glowa mnie boli. dobrze że Oli już przechodzi. Mayaha, powiedz mi jakie ty witaminy bierzesz? ja kupiłam femibion natal, ale drogie to ze szok. |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystkiego najlepszego czeko ![]() ![]() zdrówka dla Ciebie ja teraz też mam femibion natal classic ![]() za 60 tabletek dałam 27,30zł wcześniej brałam prenatal classic, ale tu za 30 tabletek płaciłam też iecałe 30zł chyba, więc te i tak taniej wychodza *** mamy mały problem z przedszkolem, potem napiszę, bo teraz ide z Zuzą na dwór
![]() |
#1794 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() jak dobrze że dużo nie naklikałyście, kilka dni byłam bez internetu, no głupue uczucie boshhhhe ![]() Cass wstaw foteczki wszego gniazdka ![]() OlaUnhola ![]() ![]() i więcej nie pamiętam zmykam spać acha, dziś od ciotki(byłej intendentki w przedszkolu) słyszałam opowieści dziwnej treści jak to panie specjalnie otwierały okna żeby dzieci się pochorowały ![]() U L strasznie mało dzieci chodzi,przychodzą na 2,3dni i nie ma ich min 10dni.Mała garstka jest na co dzień.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Ola-Unhola
|
![]() czeko, robię nasiadówki i biorę Urinal. Dzisiaj jest lepiej, krwiomocz ustapił i mniej boli. Chodzę w reformach, ale pomaga ; Kasiu ![]() Te praktyki znane, podobno przeszlość, choć co jakiś czas zdarza się usłyszeć, że gdzieniegdzie jeszcze aktualne ![]() Cass, super ![]() Pochwal się ![]() Więcej nie pamietam ![]() Miłego ![]()
#1796 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Mariolka, ściskam Cię mocno ![]() ![]() Ola, cieszę się już lepiej ![]() zaraz Ci odpiszę na maila sylka, faktycznie jedzenie Zuzi popsuło sie jak do przeszkola poszła ![]() ale rozmawiałam z Panią wczoraj i podobno ładnie je ![]() a nie sądzę żeby mnie kłamała bo mam do niej duże zaufanie, miałam nadzieję że to ona będzie Zuzi wychowawczynią, znałam ją wcześniej Cass, super, że już jesteście u siebie ![]() ![]() wrzuc parę fotek plissss ![]() Cytat:
*** a teraz chciałam o tym przedszkolu napisac Tak więc, w czwartek jak mąż odbierał Zuzię z przedszkola, to ta jak go zobaczyla podbiegła i rozpłakała się Nic nie mógł z niej wyciagnac, poza tym, że ona nie lubi przedszkola i już nie będzie chodziła No ale się uspokoiła i nie było tematu. Do rana w piątek. Podczas ubierania znów się rozpłakała i nie chciała do przedszkola. Pytałam, czy ktoś ja uderzyl, czy jej dokuczał. Ona, że nie, że inna dziewczynkę bije chłopczyk. ale w końcu wyciągnęłam z niej, że jeden chłopczyk ją pocałował. Sama niewiedziałam co o tym myślec, ale w końcu ubrała się i pojechalismy. Przez całą droge ok, buty zmieniła, ale przed salą znów bek i nie chciała wejsc do sali. Wniosłam ją ale cały czas płakała i nie chciała mnie puścic. Pani była tez zdziwiona, powiedziałam jej co się stało, obiecała zbadac temat, ale tez powiedziała że nie zauwazyła żeby ktoś jej dokuczał. W końcu ją odciągnęła ode mnie i wyszłam, ale stałam po drzwiami. Jak inny rodzic odprowadzał dziecko to mnie zobaczyła i wyszła. Powiedziała, że wszystko ok, że Zuza siadła do śniadania i żebym się nie martwiła. No ale ja w drodze do auta się poryczałam sama... Jak ją odbieralam znów miała łezki ale nie rozpłakała się. Pani powiedziała, że zbadała temat i faktycznie jeden chłopak ją pocałował (de facto przystoniak ![]() ![]() ale się opisałam ![]()
![]() |
#1797 |
Zakorzenienie
|
![]() pocztałam, ale pocytować nie zdążę :\ czeko wszystkiego naj naj naj ![]() Ola - zdrówka ![]() jestem u mamy ... ale musze lecieć, bo idę sadzić truskawki ![]() ![]() buziaki dla wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1798 |
Wtajemniczenie
|
![]()
#1799 |
Zakorzenienie
|
![]() widać ze Zuzia bardzo wrażliwa jest i nie spodziewała się takich "atrakcji" w przedszkolu coś pusto tu |
![]() ![]() |
![]() |
#1800 |
Zakorzenienie
|
Hej,
ja jestem ale ledwo siedzę... 863_1_.jpg ![]() *** Byliśmy w kinie wczoraj na Jesteś Bogiem-super film ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.