|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
|
|
#2822 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio patrzyłam na kombinezony w h&m i piękny był taki jeden niebieski za ... 278 zł ![]() A te buty widziałaś (macałaś) na żywca? Ciekawa jestem czy miękkie
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane
Przed wejściem na sale myślałam, że padnę, tak mi słabo było A jak się rozgadałam to musieli mnie zatrzymywać i kazali przechodzić do kolejnych pytań Ogólnie miałam bardzo dużo pytań, ale to raczej z czystej ciekawości, bo bardzo zaciekawiły ich moje badania. Jak wszyscy zdawali po 10 min, tak ja 20, ale za to z najlepszą oceną![]() Brumku, dokładnie na luzie Domcio dumny, jak wróciłam dostałam bukiety od moich panów i bony do moich ulubionych sklepów od męża, w ramach "nagrody" W ogóle zmieniłam szkołę, jutro jadę złożyć dokumenty nie do Opola a do Katowic, na zarządzanie przedsiębiorstwem Ale zjazdy co drugi tydzień, tylko sobota i niedziela Mam nadzieję, że to dobra decyzja. Nie chcę rachunkowości, to nie moja bajka... Telik, myślisz, że ten kręgosłup to od biegania? ![]() Carmela, fajny ten dwuczęściowy kombinezon zdzierstwo! Na jeden sezon. Szukam dalej.Mowa była o rozmiarach, Domek nosi buty 20, ubrania 80/86. Bella, ![]() za bardzo dobre nowiny!!! Cieszę się razem z Tobą ![]() Zdrówka dla chorowitków Patik, niezła cwaniara z Twojej córy A ja w końcu mam czas dla mojego dziecka, od zeszłej środy nie miałam dla niego prawie w ogóle czasu
|
|
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Że Twoi Panowie się spiszą, to nie miałam wątpliwości ![]() Co do oceny zresztą te nie A decyzja o Katowicach moim zdaniem jest bardzo dobra Dziewczyny - kiedy dzieci przesatają wszystko brać do buzi? Pytam serio? Kiedy nadejdzie moment, że Tymek coś weźmie, popatrzy i odłoży, rzuci, porwie, ale NIE ZJE Ja teraz go nawet nie mogę spokojnie do piaskownicy puścić. Tzn. puszczam, ale muszę siedzieć na wyciągnięcie reki, bo chce zjadać wszystko: piasek, listki, kamyki, niedopałki petów, foremki innych dzieci I w domu to samo. I wszędzie indziej. Kiedy? Dwa lata? Wcześniej?
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku ja widze bo Agacie, ze coraz częściej nie bierze już do buzi. jak znajdzie jakąś drobinkę to przynosi, zresztą jak jej jedzenie spadnie na podłogę to tez już nie zje
Ogólnie coraz mniej rzeczy ląduje w buzi, ale się zdarza.Czy ktoś wie, czemu nie spie
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
na facebooku - brumku nie wylapalam ze Ania go wstawiala
![]() Cytat:
Jesli ktso nie wierzy ze FATUM wisi nad nasza rodzina - wlasnie TZ pogotowie zabralo do szpitala. Obudzil sie z bolami brzucha i nie mogl oddychac. Zabrali go, zeby mu zrobic usg brzucha.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pytania, to ja też czekam na ten moment kiedy Dominik przestanie pakowac różne rzeczy do buzi ![]() Fakt, widzę że coraz mniej bierze, ale jeszcze mu się zdarza. Ostatnio np. wyciagalismy mu z buzi żołędzia I to jeszcze tak ścisnął usta, że nie moglismy ich otworzyć.Dzień dobry ![]() A co się dzieje z Agulą? Jadę pozałatwiać sprawy z uczelnią. Domek będzie mi towarzyszył ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
![]() Oby mężowi nie było nic poważnego!
|
||
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie jakieś licho się do Was przyplątało Zdrówka dla Marysi, dla Tzta i dla Ciebie Idę coś nadrobić, bo zaraz mam spotkanie ![]() U mnie w pracy się napieprzyło, czuję się jakbym wszystkim zawadzała I jeszcze do tego nie ma wypłaty, a u mnie na koncie 0,00 A tak w ogóle to dzień dobry
|
|
|
#2830 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spryciarz z Tymka! ![]() a ja obcasy uwielbiam, przy każdej możliwej okazji ![]() to trzeba go było widzieć wczoraj, jak usiłował załadować na swoją ciężarówkę całą stertę żwiru Brudny, ale proporcjonalnie do stopnia ubrudzenia coraz bardziej szczęśliwy ![]() Cytat:
Gratulacje!!!!Cytat:
Cytat:
Ale fakt że Adaś od dłuższego czasu jak coś znajdzie, to zwykle mi podaje, zamiast wpakować do buzi ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- eveewe, ale Was pech trzyma Oby szybko się to skończyło!
|
|
|
#2831 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() O tej nieludzkiej porze obudził mnie mąż, bo dziecko jeszcze śpi ![]() I co robię? Zamiast pracować czytam bloga tej babki od aukcji wózka z allegro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A wiadomo już, co to mogło być? Skąd takie silne bóle?A do kiedy będziesz miała gips? Cytat:
O tak, szczękościsk małe dzieci mają z prawdziwego zdarzenia ![]() Cytat:
Cytat:
Tak?
|
|
#2832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2. ja od koleżanki usłyszałam, że dzieci dzielą się na czyste (czysto ubrane) i szczęśliwe. |
|
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Eve
współczuję strasznie (po trochu rozumiem bo nad moją rodziną też fatum) , oby wszystko wróciło do normy, ZDRÓWKA !!Natka gratuluje !!!! Brumek to chyba jakoś mija z tym jak dziecko bardziej kumate sie robi Choć mój to ewenement, przynosi mi wszystko łącznie ze słodyczami które znalazł na podłodze (zrzuciłam orzeszki z parapetu w trakcie akcji wietrzenia mieszkania po zapaleniu się mikroweli ) I to moje kochane dziecko z tym orzeszkiem do mnie podeszło , podało i mówi "maś " ![]() Bry My dziś na kontrolę zaraz jedziemy z młodym, oby już było ok
|
|
|
|
#2834 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ani ja drobna, ani blondynka Brunetka ze mnie też nie bardzo, raczej taka brązowo-nijaka Niekoniecznie wysoka, bo mam całe 165 cm A dziewczynka to już w ogóle nie Jak miałam 14 lat to bez problemu kupowałam mamie papierosy Najlepiej się czuję w spodniach Muszę pomyśleć jak by się Wam tu ukazać ![]() Cytat:
A ziemia z kwiatka - mniam ![]() Cytat:
Aż się przykro i smutno robi na takie coś Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dla Jasia I współczuję bólu pleców Ja też mam z tym problemy Czasami nie mogę się schylić, żeby wyjąć Amelkę z lóżeczka, albo żey umyć głowę nad wanną Cytat:
![]() Ja kupiłam jeden jednoczęsciowy, jedna kurtkę i płasczyk, a tu przedwczoraj siostra męża przywiozla mi cala torbe kurtek dla Amelki (po swoich córkach). Mała bedzie miała inną kurtkę na kazdy dzien tygodnia Tylko jeszcze spodnie narciarskie musze jej dokupić
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Mamy z rana kupkę i siuśki w nocniczku ![]() Wczoraj był jednorazowy wybryk ze spaniem- spał do 8:35. Dziś już 6:30 pobudka, ale nie narzekam, oj nie Eve masakra jakaś u Was ![]() Co tż może być? Może się czegoś najadł? Natka Ty szczęściaro ![]() Rzeczywiście, Agula gdzie Cie wcięło? Madziara też coś nie chce z nami pisać ![]() Brumek, Stronczek dzięki ![]() Zaraz koło mnie mieszka bardzo sympatyczna dziewczyna, która ma synka starszego o 5 dni od Radzia. Często się spotykamy, gotujemy na zmianę dla nas i dzieciaków, spacerujemy. No fajnie jest ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Dziubek Radek od 3 dni chodzi z moim telefonem przy uchu i nawija "tatatatatatatatatata ", nawet mu się udaje w formie zapytania, czasem krzyknie. Dzwoni do taty żeby już wracał
|
|
|
|
#2836 |
|
Raczkowanie
|
Za kontrolę
![]() Eve - oby z mężem było dobrze! Pamiętaj, zła passa się odwróci i potem będziesz pisać o samych pozytywnych wydarzeniach. CarmelaSoprano - kombinezony świetne! Ja nie potrafię wyłapywać takich okazji! Lili - świetnie, że się tak dogadałyście z koleżanką, u mnie na ulicy nie mieszka nikt z małym dzieckiem brumku - nie ludzka pora?Wiem, wiem Ty nocną sową jesteś. Też wczoraj czytałam ten blog - dobrze się czyta. agawoo - oby się w pracy szybko poprawiło no i kaska wpłynęła. |
|
|
|
#2837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buty macałam, jak na kozaki sa dość miękkie Cytat:
|
||
|
|
|
#2838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest taka szansa Cytat:
1 - i to w nich lubię jak to mówią "w szpilkach się nie chodzi, w nich się wygląda " 2 - o tak, widzę to po swoim ![]() oby!!no to ![]() a powiedz mi, sam wołał czy po prostu posadziłaś?
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
gratuluję wszystkim obronionym paniom mgr ![]() ![]() klask i:Brumku może trochę rozjaśnię Ci jak wygląda Agawoo ... szczupła ciemna blondynka wyglądająca na 5 lat mniej niż ma w rzeczywistości hehheee i nie wyobrażam sobie jej zupełnie w garniturku , raczej w zwiewnej sukieneczce ach dziś piątek jak cudownie ![]() czytam książkę diabeł ubiera sie u prady i zdecydowanie wolę film ![]() Marinko jak katarek u Igorka? jak minie to daj znać to sie spotkamy ... może przyjedziecie do mnie? Agawoo może jutro pójdziemy na plac zabaw z dzieciakami? jak będzie ładna pogoda oczywiście |
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
dziubku wy rowniez sie trzymajcie - wiem ze nie jestem sama
musialam wyrzucic to z siebieTZ juz wraca, nie wiadomo od czego, wczoraj nie jadl, zestresowany byl tym pogrzebem. kazali mu zrobic gastroskopie.
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane w krzaczorach czasem siedze... czytam Was niestety pobieżnie...
Natko gratuluje obrony! Eve niech te wszystkie nieszczescia Was juz opuszcza... Wszystkim chorowitkom zdrowia! Nie mam zbytnio czasu ani nastroju siedziec na forum bo mamy troche stresu... napisze w K. bo nie chce na forum. |
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czasem jednak nie. zalezy od dziecka. kinga na zawolanie wypluwa wiec moze to jest jakies wyjscie - nauczyc wypluwac pety, kamienie, liscie i kwiaty (peta nie jadla jeszcze, zdazylam wyjac z reki). piasku juz nie je. ale kamienie i owszem. ma tez jakieegos smaka na takie male biale kwiatki na mojej dzialce i liscie od słonecznika (w sumie płatki też)
|
|
|
|
|
#2843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciemny blond? Może Mam włosy kolorowo-nijakie, nawet fryzjerzy mi się pytają, czy farbowałam włosy, bo z każdej strony mam inny kolor.... Słoneczko, fajnie by było, ale jeszcze nie wiem jak mi się plan dnia ułoży (chcę zaprosić teściową na godzinke, bo od poniedziałku ma zostać z Amelką i muszę z nia obgadać co i jak), i jeszcze do tego brat TZta miał urodziny i robi jakąś imprezkę, i jeszcze nie wiem o której to godzinie i czy pójdziemy Ale wiesz, na plac mamy blisko, to możemy si nawet w ostatniej chwili zgadać Może podam Ci numer na pw, to się zdzwonimy? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Też mam nadzieję, że to chwilowe i się poprawi, bo mnie wczoraj wyprowadzili z równowagi, a dzisiaj poprawili
|
|
|
#2844 |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuniaste
no dziś u nas kopara wywozimy gruz z przed domu równamy teren mały miał atrakcję roku normalnie ![]() eve biedni Wy ale już będzie dobrze zobaczysz kajolku jak nasz bliźniak się ma? tż razem z braćmi kończy podbitkę i roboty znowu przy garach mam ehhhh
|
#2845 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pokazać to albo przyjedź do Wawy sie spotkać, albo zdjęcie pokaż. Najlepiej jeszcze z Amelką ![]() Cytat:
Jak się mówi halo halo, to zaraz bierze i do ucha. A potem mi przykłada ![]() Ale...tak samo przykłada pilot od TV Cytat:
A położyłam sie po 2 :roleyes:Ja chyba pójdę do H&M, poprzymierzam, żeby wiedzieć który rozmiar najlepszy i potem też kupię na allegro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe, swoją drogą to ciekawe, że każdy widzi co innego
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Sadzam
Ale jak zrobi siku i chce go wziąć to płacze strasznie bo chce jeszcze siedzieć ![]() I zaraz jest kupka więc chyba coś jest na rzeczy ![]() Jak chce tylko siku to schodzi bez zająknięcia. Cytat:
Radek jak dorwie pilota to staje przed tv, naciska guziki i patrzy na ekran czy coś się zmieniło |
|
|
|
|
#2848 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej...
Przyznaje sie, ze dzisiaj ja Was pobieznie przelecialam, bo tu spacer, zakupy, zupa dla Antka, upiec biszkop, ugotowac ziemniaki, no i na wizaz malo czasu... Carmela fajne kombinezony! Brumku powiem Ci, ze z tym braniem do buzi, to sprawa indywidualna ja mysle. Wiki nigdy nie brala, nawet jak byla malutka moglam jej dac guziki, czy monety do zabawy, za to Zuzka od zawsze i wszystko. Do dzisiaj (a ma 4 lata!) nagminnie bierze rozne duperele do buzi. Antek jest tak pomiedzy nimi, bo bierze, ale nie zawsze i nie wszystko. Carmela i Brumek co do butow z decathlonu. Dziewczyny maja takie, fajne sa na chlape, ale jak jest duzy mroz (taki jaki byl w ta zime), to jednak nie polecam. Mimo, ze sa ocieplane, to na takim mrozie ta guma sztywnieje i wydaje mi sie, ze dziecku zimno w nozki. Dziewczyny wracaly z zimnymi stopami. Eve przytulam. Agula Ciebie tez. Natko Ty to masz przekochanych tych swoich panow. Chyba troche zazdroszcze. Lili fajnie masz z ta kolezanka. Zwlaszcza teraz jak jestes sama. Antek rano wstal, zszedl z lozka, przyniosl nocnik i kazal sie posadzic. Siku polecialo... |
|
|
|
#2849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj... Cytat:
no to pięknie! ![]() Cytat:
kolejny zdolniacha ![]() ![]() klask i:u nas ogranicza się na razie do zabawy nocnikiem, chociaż mówi że tam się robi "siiiiii". Tak samo jak tylko wejdę do łazienki, to słyszę zaraz "siiiii". Może spróbujemy sadzać ![]() Zrobiłam kopytka z sosem pieczarkowym
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Antoniego ![]() Aniu jak robisz kopytka? To z ziemniaków i mąki? Ja jeszcze nigdy nie robiłam ![]() A sos pieczarkowy to mogą już jeść nasze maluchy? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

, dwuczęściowy H&M za 50zł (tu aż brunetkę zaangażowałam, bo właśnie wracaliśmy z wakacji 

zębole
klask i:
musialam wyrzucic to z siebie

Zakończone: 2