Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-27, 23:54   #2821
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/elddis-typhoon-gtx...637281809.html
moze nie az tak dobre jak poprzedni linka, ale tez gosciu ma talent
Ania go już wczoraj wstawiała

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałabym zapiec łososia w cieście francuskim, tylko nie wiem co na tego łososia położyć jeszcze...
Kiedyś jadłam łososia ze szpinakiem i dodatkowo w środku zapiekany był ser, taki biały. Co to mógł być za ser?
Pyszne to było
Do łososia to i camembert, i ricota, i feta pasuje
Stary 2012-09-27, 23:56   #2822
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ania go już wczoraj wstawiała
musiałam przegapić
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 23:58   #2823
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
marzena_S wstawiem kombinezony Sarenki, oba rpzmiar 74 -ciut jeszcze za duże, ale do zimy jeszcze chwila, myslę że będą OK.

Jednoczęściowy KappAhl kupiłam za 25 zł z przesyłką , dwuczęściowy H&M za 50zł (tu aż brunetkę zaangażowałam, bo właśnie wracaliśmy z wakacji )

Zimowe buty planuję jakieś z Decathlonu : http://www.decathlon.com.pl/PL/buty-...uchy-10571757/
Cudny ten dwuczęściowy A jakim cudem (gdzie) taka oakzję znalazłaś?
Ostatnio patrzyłam na kombinezony w h&m i piękny był taki jeden niebieski za ... 278 zł

A te buty widziałaś (macałaś) na żywca? Ciekawa jestem czy miękkie
Stary 2012-09-27, 23:59   #2824
Natka_
Zakorzenienie

Dziękuję kochane

Przed wejściem na sale myślałam, że padnę, tak mi słabo było A jak się rozgadałam to musieli mnie zatrzymywać i kazali przechodzić do kolejnych pytań Ogólnie miałam bardzo dużo pytań, ale to raczej z czystej ciekawości, bo bardzo zaciekawiły ich moje badania. Jak wszyscy zdawali po 10 min, tak ja 20, ale za to z najlepszą oceną

Brumku, dokładnie na luzie Przez moment zapomniałam, że to obrona
Domcio dumny, jak wróciłam dostałam bukiety od moich panów i bony do moich ulubionych sklepów od męża, w ramach "nagrody"

W ogóle zmieniłam szkołę, jutro jadę złożyć dokumenty nie do Opola a do Katowic, na zarządzanie przedsiębiorstwem Ale zjazdy co drugi tydzień, tylko sobota i niedziela
Mam nadzieję, że to dobra decyzja. Nie chcę rachunkowości, to nie moja bajka...

Telik, myślisz, że ten kręgosłup to od biegania?

Carmela, fajny ten dwuczęściowy kombinezon Ja Domkowi też mam w planie kupić dwuczęściowy. Bardzo fajne były z zarze, ale komplet 230 zł zdzierstwo! Na jeden sezon. Szukam dalej.

Mowa była o rozmiarach, Domek nosi buty 20, ubrania 80/86.

Bella, za bardzo dobre nowiny!!! Cieszę się razem z Tobą

Zdrówka dla chorowitków

Patik, niezła cwaniara z Twojej córy

A ja w końcu mam czas dla mojego dziecka, od zeszłej środy nie miałam dla niego prawie w ogóle czasu
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 00:45   #2825
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Przed wejściem na sale myślałam, że padnę, tak mi słabo było A jak się rozgadałam to musieli mnie zatrzymywać i kazali przechodzić do kolejnych pytań Ogólnie miałam bardzo dużo pytań, ale to raczej z czystej ciekawości, bo bardzo zaciekawiły ich moje badania. Jak wszyscy zdawali po 10 min, tak ja 20, ale za to z najlepszą oceną

Brumku, dokładnie na luzie Przez moment zapomniałam, że to obrona
Domcio dumny, jak wróciłam dostałam bukiety od moich panów i bony do moich ulubionych sklepów od męża, w ramach "nagrody"

W ogóle zmieniłam szkołę, jutro jadę złożyć dokumenty nie do Opola a do Katowic, na zarządzanie przedsiębiorstwem Ale zjazdy co drugi tydzień, tylko sobota i niedziela
Mam nadzieję, że to dobra decyzja. Nie chcę rachunkowości, to nie moja bajka...
Ale fajnie, że już po. Naprawdę bardzo się ciesze z Tobą
Że Twoi Panowie się spiszą, to nie miałam wątpliwości
Co do oceny zresztą te nie
A decyzja o Katowicach moim zdaniem jest bardzo dobra zrobiłabym tak samo.

Dziewczyny - kiedy dzieci przesatają wszystko brać do buzi? Pytam serio? Kiedy nadejdzie moment, że Tymek coś weźmie, popatrzy i odłoży, rzuci, porwie, ale NIE ZJE Ja teraz go nawet nie mogę spokojnie do piaskownicy puścić. Tzn. puszczam, ale muszę siedzieć na wyciągnięcie reki, bo chce zjadać wszystko: piasek, listki, kamyki, niedopałki petów, foremki innych dzieci
I w domu to samo.
I wszędzie indziej.
Kiedy? Dwa lata? Wcześniej?
Stary 2012-09-28, 01:02   #2826
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumku ja widze bo Agacie, ze coraz częściej nie bierze już do buzi. jak znajdzie jakąś drobinkę to przynosi, zresztą jak jej jedzenie spadnie na podłogę to tez już nie zje Ogólnie coraz mniej rzeczy ląduje w buzi, ale się zdarza.

Czy ktoś wie, czemu nie spie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 07:19   #2827
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Eve gdzie ty to znalazlas ? Rewelka
na facebooku - brumku nie wylapalam ze Ania go wstawiala

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Eve - obyście szybko wrócili do zdrowia. Wyrazy współczucia dla calej rodzinki, a nie wiem czy pisałaś - co wykazała sekcja?
sekcja nie wykazala udzialu osob trzecich, wiec sprawe zamknieto

Jesli ktso nie wierzy ze FATUM wisi nad nasza rodzina - wlasnie TZ pogotowie zabralo do szpitala. Obudzil sie z bolami brzucha i nie mogl oddychac. Zabrali go, zeby mu zrobic usg brzucha. Marysia obudzila sie o 2 i do 4 marudzila i bawila sie na zmiane. Wstanie "jade" do lekarza, bo ja widac ze gardlo boli jak pokasluje, muszw kogos sciagnac, aby ze mna pojechal. Ja z ta noga w gipsie a chu..... by to strzelil.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 07:52   #2828
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajnie, że już po. Naprawdę bardzo się ciesze z Tobą
Że Twoi Panowie się spiszą, to nie miałam wątpliwości
Co do oceny zresztą te nie
A decyzja o Katowicach moim zdaniem jest bardzo dobra zrobiłabym tak samo.

Dziewczyny - kiedy dzieci przesatają wszystko brać do buzi? Pytam serio? Kiedy nadejdzie moment, że Tymek coś weźmie, popatrzy i odłoży, rzuci, porwie, ale NIE ZJE Ja teraz go nawet nie mogę spokojnie do piaskownicy puścić. Tzn. puszczam, ale muszę siedzieć na wyciągnięcie reki, bo chce zjadać wszystko: piasek, listki, kamyki, niedopałki petów, foremki innych dzieci
I w domu to samo.
I wszędzie indziej.
Brumku, wiesz że jesteś kochana?

A co do pytania, to ja też czekam na ten moment kiedy Dominik przestanie pakowac różne rzeczy do buzi
Fakt, widzę że coraz mniej bierze, ale jeszcze mu się zdarza. Ostatnio np. wyciagalismy mu z buzi żołędzia I to jeszcze tak ścisnął usta, że nie moglismy ich otworzyć.

Dzień dobry

A co się dzieje z Agulą?

Jadę pozałatwiać sprawy z uczelnią. Domek będzie mi towarzyszył

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:

Jesli ktso nie wierzy ze FATUM wisi nad nasza rodzina - wlasnie TZ pogotowie zabralo do szpitala. Obudzil sie z bolami brzucha i nie mogl oddychac. Zabrali go, zeby mu zrobic usg brzucha. Marysia obudzila sie o 2 i do 4 marudzila i bawila sie na zmiane. Wstanie "jade" do lekarza, bo ja widac ze gardlo boli jak pokasluje, muszw kogos sciagnac, aby ze mna pojechal. Ja z ta noga w gipsie a chu..... by to strzelil.
Ooo kurcze, faktycznie jakieś czarne chmury nad Wami
Oby mężowi nie było nic poważnego!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 08:18   #2829
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Jezu, weszłam żeby ponadrabiać, i Tówj post rzucił mi się w oczy

Faktycznie jakieś licho się do Was przyplątało
Zdrówka dla Marysi, dla Tzta i dla Ciebie

Idę coś nadrobić, bo zaraz mam spotkanie

U mnie w pracy się napieprzyło, czuję się jakbym wszystkim zawadzała I jeszcze do tego nie ma wypłaty, a u mnie na koncie 0,00

A tak w ogóle to dzień dobry

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 08:21   #2830
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie chodzę na obcasach

Mój mąż rano jak wychodził, pakował po kolei portfel, laptopa, zegarek zakładał w łazience i zastanawiał, co jeszcze musi wziąć. Tymuś był w naszej sypialni. I w pewnym momencie Tymek wchodzi do tej łazienki z męża okularami w ręku i je wyciąga w jego stronę Wiem, że to był przypadek, ale wyszło przekomicznie Szkoda tylko że dostał chwilowej histerii, jak mąż sobie te okulary wziął i założył

spryciarz z Tymka!

a ja obcasy uwielbiam, przy każdej możliwej okazji

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Aania, ale masz czyścioszka w domu.

to trzeba go było widzieć wczoraj, jak usiłował załadować na swoją ciężarówkę całą stertę żwiru
Brudny, ale proporcjonalnie do stopnia ubrudzenia coraz bardziej szczęśliwy
Cytat:
Dziewczyny, dziękuję za kciuki, jak zwykle okazały się magiczne, bo OBRONIŁAM SIĘ!!! Aaaaale jestem szczęśliwa, mogę iść dalej
wiedziałam Gratulacje!!!!
Cytat:
Ja oglądałam sprawę dla reportera.
W głowie sie nie mieści jak w rodzinie Moga sie takie cyrki wyprawiac...
oj tak, choć ja czytałam nieraz że ta prowadząca różnych sztuczek próbuje, potrafi ludzi skłócić czy doprowadzić do łez, żeby wyglądało jeszcze dramatyczniej niż jest.
Cytat:
Nie mam pojęcia Ale fakt że Adaś od dłuższego czasu jak coś znajdzie, to zwykle mi podaje, zamiast wpakować do buzi

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

eveewe, ale Was pech trzyma Oby szybko się to skończyło!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 08:32   #2831
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry
O tej nieludzkiej porze obudził mnie mąż, bo dziecko jeszcze śpi

I co robię? Zamiast pracować czytam bloga tej babki od aukcji wózka z allegro Od wczoraj czytam i czytam i już w połowie (od końca) jestem

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku ja widze bo Agacie, ze coraz częściej nie bierze już do buzi. jak znajdzie jakąś drobinkę to przynosi, zresztą jak jej jedzenie spadnie na podłogę to tez już nie zje Ogólnie coraz mniej rzeczy ląduje w buzi, ale się zdarza.
Czyli jest nadzieja

Cytat:
Eve, nie do wiary! A wiadomo już, co to mogło być? Skąd takie silne bóle?
A do kiedy będziesz miała gips?

Cytat:
Brumku, wiesz że jesteś kochana?

A co do pytania, to ja też czekam na ten moment kiedy Dominik przestanie pakowac różne rzeczy do buzi
Fakt, widzę że coraz mniej bierze, ale jeszcze mu się zdarza. Ostatnio np. wyciagalismy mu z buzi żołędzia I to jeszcze tak ścisnął usta, że nie moglismy ich otworzyć.

O tak, szczękościsk małe dzieci mają z prawdziwego zdarzenia

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
U mnie w pracy się napieprzyło, czuję się jakbym wszystkim zawadzała I jeszcze do tego nie ma wypłaty, a u mnie na koncie 0,00
Mam nadzieję, że to chwilowe problemy.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia Ale fakt że Adaś od dłuższego czasu jak coś znajdzie, to zwykle mi podaje, zamiast wpakować do buzi
No to skoro we trzy mówicie, że już coraz rzadziej, to czekam jeszcze te 2-3 miesiące i mam spokój Tak?
Stary 2012-09-28, 08:34   #2832
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
pnkt 1 - a ja obcasy uwielbiam, przy każdej możliwej okazji

pnkt 2 - to trzeba go było widzieć wczoraj, jak usiłował załadować na swoją ciężarówkę całą stertę żwiru Brudny, ale proporcjonalnie do stopnia ubrudzenia coraz bardziej szczęśliwy
1. Ja też głównie chodzę na obcasach - te kilka cm sprawia, że czuję się szczuplejsza, zgrabniejsza itp.

2. ja od koleżanki usłyszałam, że dzieci dzielą się na czyste (czysto ubrane) i szczęśliwe.
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 08:36   #2833
dziubek79
Zakorzenienie

Eve współczuję strasznie (po trochu rozumiem bo nad moją rodziną też fatum) , oby wszystko wróciło do normy, ZDRÓWKA !!

Natka gratuluje !!!!

Brumek to chyba jakoś mija z tym jak dziecko bardziej kumate sie robi Choć mój to ewenement, przynosi mi wszystko łącznie ze słodyczami które znalazł na podłodze (zrzuciłam orzeszki z parapetu w trakcie akcji wietrzenia mieszkania po zapaleniu się mikroweli ) I to moje kochane dziecko z tym orzeszkiem do mnie podeszło , podało i mówi "maś "

Bry
My dziś na kontrolę zaraz jedziemy z młodym, oby już było ok
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 08:40   #2834
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Nie potrafię sobie Ciewyobrazić Raz widzę drobną blondyneczkę, raz wysoką brunetkę, raz kobietę w garsonce i na obcasach, raz dziewczynkę
Taka tajemnicza jesteś dla mnie
Spróbuję wytłumaczyć
Ani ja drobna, ani blondynka Brunetka ze mnie też nie bardzo, raczej taka brązowo-nijaka Niekoniecznie wysoka, bo mam całe 165 cm A dziewczynka to już w ogóle nie Jak miałam 14 lat to bez problemu kupowałam mamie papierosy Garsonek nienawidzę Ale jak do pracy trzeba to ubiorę. Ale czuję się wtedy przebrana, a nie ubrana Najlepiej się czuję w spodniach Muszę pomyśleć jak by się Wam tu ukazać
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Nie wytrzymam z tą dziewczyną dzisiaj.
Najadła się ziemi z kwiatka. Zostawiłam ją w łóżeczku żeby spała, słysze coś kaszle. Wchodze...a Sarcia stoi cała czarna, firanka zerwana, kwiatek ledwo stoi na parapecie.
Wcześniej zjadła liścia z tegoż kwiatka, mam nadzieje że nie trujący
Sprytna jest A ziemia z kwiatka - mniam
Cytat:
Hej.

Napisze Wam co dzis widziałam. Do tej pory z szoku nie moge sie otrząsnąć.
Porażka Aż się przykro i smutno robi na takie coś
Cytat:
Dziewczyny, dziękuję za kciuki, jak zwykle okazały się magiczne, bo OBRONIŁAM SIĘ!!! Aaaaale jestem szczęśliwa, mogę iść dalej
Natko, gratulacje
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
W ramach zbiorowego narzekania
Muszę powiedzieć ze znowu plecy/ kręgosłup mi wysiadaja
Z dobrych wieści
Moje dziecko przesypia nocki w całości w swoim pokoiku w łóżeczku
Teliczku, dla Jasia
I współczuję bólu pleców Ja też mam z tym problemy Czasami nie mogę się schylić, żeby wyjąć Amelkę z lóżeczka, albo żey umyć głowę nad wanną
Cytat:
Jednoczęściowy KappAhl kupiłam za 25 zł z przesyłką , dwuczęściowy H&M za 50zł (tu aż brunetkę zaangażowałam, bo właśnie wracaliśmy z wakacji )
Super te kombinezony

Ja kupiłam jeden jednoczęsciowy, jedna kurtkę i płasczyk, a tu przedwczoraj siostra męża przywiozla mi cala torbe kurtek dla Amelki (po swoich córkach). Mała bedzie miała inną kurtkę na kazdy dzien tygodnia Tylko jeszcze spodnie narciarskie musze jej dokupić

Stary 2012-09-28, 08:45   #2835
Lili 83
Zakorzenienie

Hej!

Mamy z rana kupkę i siuśki w nocniczku

Wczoraj był jednorazowy wybryk ze spaniem- spał do 8:35.
Dziś już 6:30 pobudka, ale nie narzekam, oj nie

Eve masakra jakaś u Was
Co tż może być? Może się czegoś najadł?

Natka Ty szczęściaro

Rzeczywiście, Agula gdzie Cie wcięło?

Madziara też coś nie chce z nami pisać

Brumek, Stronczek
dzięki

Zaraz koło mnie mieszka bardzo sympatyczna dziewczyna, która ma synka starszego o 5 dni od Radzia.
Często się spotykamy, gotujemy na zmianę dla nas i dzieciaków, spacerujemy.
No fajnie jest

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Dziubek

Radek od 3 dni chodzi z moim telefonem przy uchu i nawija "tatatatatatatatatata ", nawet mu się udaje w formie zapytania, czasem krzyknie.
Dzwoni do taty żeby już wracał
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 09:12   #2836
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

Bry
Za kontrolę

Eve - oby z mężem było dobrze! Pamiętaj, zła passa się odwróci i potem będziesz pisać o samych pozytywnych wydarzeniach.

CarmelaSoprano - kombinezony świetne! Ja nie potrafię wyłapywać takich okazji!

Lili - świetnie, że się tak dogadałyście z koleżanką, u mnie na ulicy nie mieszka nikt z małym dzieckiem

brumku - nie ludzka pora?Wiem, wiem Ty nocną sową jesteś.
Też wczoraj czytałam ten blog - dobrze się czyta.

agawoo - oby się w pracy szybko poprawiło no i kaska wpłynęła.
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 09:25   #2837
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Cudny ten dwuczęściowy A jakim cudem (gdzie) taka oakzję znalazłaś?
Ostatnio patrzyłam na kombinezony w h&m i piękny był taki jeden niebieski za ... 278 zł

A te buty widziałaś (macałaś) na żywca? Ciekawa jestem czy miękkie
Kombinezony z all.
Buty macałam, jak na kozaki sa dość miękkie

Cytat:
Dziewczyny - kiedy dzieci przesatają wszystko brać do buzi? Pytam serio? Kiedy nadejdzie moment, że Tymek coś weźmie, popatrzy i odłoży, rzuci, porwie, ale NIE ZJE
I w domu to samo.
I wszędzie indziej.
Sara wcale nie bierze do buzi, przynosi mi wszystko co znajdzie. Za to ma inna zajawkę przegląda się w lusterku, jak sobie je, jak pije, generalnie gapi się i zaciesza

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 09:28   #2838
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
No to skoro we trzy mówicie, że już coraz rzadziej, to czekam jeszcze te 2-3 miesiące i mam spokój Tak?

jest taka szansa

Cytat:
1. Ja też głównie chodzę na obcasach - te kilka cm sprawia, że czuję się szczuplejsza, zgrabniejsza itp.

2. ja od koleżanki usłyszałam, że dzieci dzielą się na czyste (czysto ubrane) i szczęśliwe.

1 - i to w nich lubię jak to mówią "w szpilkach się nie chodzi, w nich się wygląda "

2 - o tak, widzę to po swoim

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Bry
oby!!
Cytat:
Hej!

Mamy z rana kupkę i siuśki w nocniczku

no to

a powiedz mi, sam wołał czy po prostu posadziłaś?

Stary 2012-09-28, 09:42   #2839
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

hej dziewczyny

gratuluję wszystkim obronionym paniom mgr klask i:

Brumku może trochę rozjaśnię Ci jak wygląda Agawoo ... szczupła ciemna blondynka wyglądająca na 5 lat mniej niż ma w rzeczywistości hehheee i nie wyobrażam sobie jej zupełnie w garniturku , raczej w zwiewnej sukieneczce

ach dziś piątek jak cudownie

czytam książkę diabeł ubiera sie u prady i zdecydowanie wolę film

Marinko jak katarek u Igorka? jak minie to daj znać to sie spotkamy ... może przyjedziecie do mnie?

Agawoo może jutro pójdziemy na plac zabaw z dzieciakami? jak będzie ładna pogoda oczywiście

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 09:44   #2840
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

dziubku wy rowniez sie trzymajcie - wiem ze nie jestem samamusialam wyrzucic to z siebie

TZ juz wraca, nie wiadomo od czego, wczoraj nie jadl, zestresowany byl tym pogrzebem. kazali mu zrobic gastroskopie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 09:50   #2841
agulaaabar
Zakorzenienie

Kochane w krzaczorach czasem siedze... czytam Was niestety pobieżnie...

Natko gratuluje obrony!

Eve niech te wszystkie nieszczescia Was juz opuszcza...

Wszystkim chorowitkom zdrowia!

Nie mam zbytnio czasu ani nastroju siedziec na forum bo mamy troche stresu... napisze w K. bo nie chce na forum.

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 10:29   #2842
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
I w domu to samo.
I wszędzie indziej.
wczesnije ale czasem jednak nie. zalezy od dziecka. kinga na zawolanie wypluwa wiec moze to jest jakies wyjscie - nauczyc wypluwac pety, kamienie, liscie i kwiaty (peta nie jadla jeszcze, zdazylam wyjac z reki). piasku juz nie je. ale kamienie i owszem. ma tez jakieegos smaka na takie male biale kwiatki na mojej dzialce i liscie od słonecznika (w sumie płatki też)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 11:40   #2843
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Brumku może trochę rozjaśnię Ci jak wygląda Agawoo ... szczupła ciemna blondynka wyglądająca na 5 lat mniej niż ma w rzeczywistości hehheee i nie wyobrażam sobie jej zupełnie w garniturku , raczej w zwiewnej sukieneczce
[...]
Agawoo może jutro pójdziemy na plac zabaw z dzieciakami? jak będzie ładna pogoda oczywiście
Hahaha, no to ja troche inny opis podałam
Ciemny blond? Może Mam włosy kolorowo-nijakie, nawet fryzjerzy mi się pytają, czy farbowałam włosy, bo z każdej strony mam inny kolor....

Słoneczko, fajnie by było, ale jeszcze nie wiem jak mi się plan dnia ułoży (chcę zaprosić teściową na godzinke, bo od poniedziałku ma zostać z Amelką i muszę z nia obgadać co i jak), i jeszcze do tego brat TZta miał urodziny i robi jakąś imprezkę, i jeszcze nie wiem o której to godzinie i czy pójdziemy

Ale wiesz, na plac mamy blisko, to możemy si nawet w ostatniej chwili zgadać

Może podam Ci numer na pw, to się zdzwonimy?

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Nie mam zbytnio czasu ani nastroju siedziec na forum bo mamy troche stresu... napisze w K. bo nie chce na forum.
Agula, nie wiem o co chodzi i pewnie się nie dowiem, bo ja nie klubowa, ale mocno przytulam

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
agawoo - oby się w pracy szybko poprawiło no i kaska wpłynęła.

Cytat:
Mam nadzieję, że to chwilowe problemy.

Też mam nadzieję, że to chwilowe i się poprawi, bo mnie wczoraj wyprowadzili z równowagi, a dzisiaj poprawili

Stary 2012-09-28, 12:08   #2844
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuniaste

no dziś u nas kopara wywozimy gruz z przed domu równamy teren mały miał atrakcję roku normalnie

eve biedni Wy ale już będzie dobrze zobaczysz

kajolku
jak nasz bliźniak się ma?

tż razem z braćmi kończy podbitkę i roboty znowu przy garach mam ehhhh
Stary 2012-09-28, 12:18   #2845
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Spróbuję wytłumaczyć
Ani ja drobna, ani blondynka Brunetka ze mnie też nie bardzo, raczej taka brązowo-nijaka Niekoniecznie wysoka, bo mam całe 165 cm A dziewczynka to już w ogóle nie Jak miałam 14 lat to bez problemu kupowałam mamie papierosy Garsonek nienawidzę Ale jak do pracy trzeba to ubiorę. Ale czuję się wtedy przebrana, a nie ubrana Najlepiej się czuję w spodniach Muszę pomyśleć jak by się Wam tu ukazać
Jak dla mnie to wysoka :d (mam 162).
A pokazać to albo przyjedź do Wawy sie spotkać, albo zdjęcie pokaż. Najlepiej jeszcze z Amelką

Cytat:
Radek od 3 dni chodzi z moim telefonem przy uchu i nawija "tatatatatatatatatata ", nawet mu się udaje w formie zapytania, czasem krzyknie.
Dzwoni do taty żeby już wracał
Tymek tez uwielbia z telefon przy uchu paradować Jak się mówi halo halo, to zaraz bierze i do ucha. A potem mi przykłada
Ale...tak samo przykłada pilot od TV

Cytat:
brumku - nie ludzka pora?Wiem, wiem Ty nocną sową jesteś.
Też wczoraj czytałam ten blog - dobrze się czyta.
Nieludzka, bo do 9 mogłabym spokojnie dospać A położyłam sie po 2 :roleyes:

Cytat:
Kombinezony z all.
Buty macałam, jak na kozaki sa dość miękkie
Ja chyba pójdę do H&M, poprzymierzam, żeby wiedzieć który rozmiar najlepszy i potem też kupię na allegro

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
No proszę, to zupełnie inaczej niż sama Agawoo sie widzi

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
wczesnije ale czasem jednak nie. zalezy od dziecka. kinga na zawolanie wypluwa wiec moze to jest jakies wyjscie - nauczyc wypluwac pety, kamienie, liscie i kwiaty (peta nie jadla jeszcze, zdazylam wyjac z reki). piasku juz nie je. ale kamienie i owszem. ma tez jakieegos smaka na takie male biale kwiatki na mojej dzialce i liscie od słonecznika (w sumie płatki też)
WYpluwa? A gdzie tam! U nas, jak zwrócę uwagę na to, że coś gryzie/memła to od razu zaciska zębiska

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry Kuniaste

no dziś u nas kopara wywozimy gruz z przed domu równamy teren mały miał atrakcję roku normalnie

eve biedni Wy ale już będzie dobrze zobaczysz

kajolku
jak nasz bliźniak się ma?

tż razem z braćmi kończy podbitkę i roboty znowu przy garach mam ehhhh
A ciociuni już nie ma, tak?
Stary 2012-09-28, 12:26   #2846
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie to wysoka :d (mam 162).
A pokazać to albo przyjedź do Wawy sie spotkać, albo zdjęcie pokaż. Najlepiej jeszcze z Amelką

[...]
No proszę, to zupełnie inaczej niż sama Agawoo sie widzi
No pomyślę nad jakąś fotką

hehehe, swoją drogą to ciekawe, że każdy widzi co innego

Stary 2012-09-28, 12:40   #2847
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

oby!!

no to

a powiedz mi, sam wołał czy po prostu posadziłaś?
Sadzam Ale jak zrobi siku i chce go wziąć to płacze strasznie bo chce jeszcze siedzieć
I zaraz jest kupka więc chyba coś jest na rzeczy
Jak chce tylko siku to schodzi bez zająknięcia.

Cytat:
Tymek tez uwielbia z telefon przy uchu paradować Jak się mówi halo halo, to zaraz bierze i do ucha. A potem mi przykłada
Ale...tak samo przykłada pilot od TV

Radek jak dorwie pilota to staje przed tv, naciska guziki i patrzy na ekran czy coś się zmieniło
Stary 2012-09-28, 13:02   #2848
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Hej...

Przyznaje sie, ze dzisiaj ja Was pobieznie przelecialam, bo tu spacer, zakupy, zupa dla Antka, upiec biszkop, ugotowac ziemniaki, no i na wizaz malo czasu...

Carmela fajne kombinezony!

Brumku powiem Ci, ze z tym braniem do buzi, to sprawa indywidualna ja mysle. Wiki nigdy nie brala, nawet jak byla malutka moglam jej dac guziki, czy monety do zabawy, za to Zuzka od zawsze i wszystko. Do dzisiaj (a ma 4 lata!) nagminnie bierze rozne duperele do buzi. Antek jest tak pomiedzy nimi, bo bierze, ale nie zawsze i nie wszystko.

Carmela i Brumek co do butow z decathlonu. Dziewczyny maja takie, fajne sa na chlape, ale jak jest duzy mroz (taki jaki byl w ta zime), to jednak nie polecam. Mimo, ze sa ocieplane, to na takim mrozie ta guma sztywnieje i wydaje mi sie, ze dziecku zimno w nozki. Dziewczyny wracaly z zimnymi stopami.

Eve przytulam.

Agula Ciebie tez.

Natko Ty to masz przekochanych tych swoich panow. Chyba troche zazdroszcze.

Lili fajnie masz z ta kolezanka. Zwlaszcza teraz jak jestes sama.

Antek rano wstal, zszedl z lozka, przyniosl nocnik i kazal sie posadzic. Siku polecialo...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 13:12   #2849
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam nadzieję, że to chwilowe i się poprawi, bo mnie wczoraj wyprowadzili z równowagi, a dzisiaj poprawili

oj...

Cytat:
Sadzam Ale jak zrobi siku i chce go wziąć to płacze strasznie bo chce jeszcze siedzieć
I zaraz jest kupka więc chyba coś jest na rzeczy
Jak chce tylko siku to schodzi bez zająknięcia.

no to pięknie!

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Antek rano wstal, zszedl z lozka, przyniosl nocnik i kazal sie posadzic. Siku polecialo...

kolejny zdolniacha
klask i:
u nas ogranicza się na razie do zabawy nocnikiem, chociaż mówi że tam się robi "siiiiii". Tak samo jak tylko wejdę do łazienki, to słyszę zaraz "siiiii". Może spróbujemy sadzać

Zrobiłam kopytka z sosem pieczarkowym

Stary 2012-09-28, 13:16   #2850
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Lili fajnie masz z ta kolezanka. Zwlaszcza teraz jak jestes sama.

DlAtego doceniam koleżankę

dla Antoniego

Cytat:
Zrobiłam kopytka z sosem pieczarkowym [/COLOR]
Aniu jak robisz kopytka? To z ziemniaków i mąki?
Ja jeszcze nigdy nie robiłam
A sos pieczarkowy to mogą już jeść nasze maluchy?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości