Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-28, 09:28   #4651
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

Dzień Dobry dziewycznki

Ma_Majka hmmm rozbudziłaś moje fantazje tym bambusem

Ewcia kochana trzymaj się!!!! Wszystko będzie dobrze!!! Trzymam kciuki za mamę!!

Dziewczynki, gratuluję ślicznych brzuszków, noworozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za wizyty o ile takie są!!

A ja w nocy źle spałam... głowa mnie bolała, miałam masakryczną zgagę do tego Młody szalał, co 2 godziny do kibelka koszmar jakiś normalnie
Ale zauważyłam własnie jak wstawałam do lazienki pierwsza siarę Tylko ze to nie miało żółtego koloru

A dzisiaj Ja Ma_Majka i T'ai zaczynamy 29 tc, Gratuluję dziewczynki

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

O 17:30 przjeżdża fotograf Ciekawe czy mąż da sie namówić na kilka fotek.

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 09:30   #4652
emylka86
Zakorzenienie

witam się z rana dziewczynki moje kochane : )))

ale wczoraj wcześnie padłam... nawet filmu nie oglądnełam do końca... a niby taka zmęczona nie byłam...

trzymam kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty i nowe tygodnie... a i my sami zaczynamy dziś już 30 TYDZIEŃ !!! o boziu poważna liczba ; p

miłego dzionka ; *

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 09:36   #4653
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
witam się z rana dziewczynki moje kochane : )))

ale wczoraj wcześnie padłam... nawet filmu nie oglądnełam do końca... a niby taka zmęczona nie byłam...

trzymam kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty i nowe tygodnie... a i my sami zaczynamy dziś już 30 TYDZIEŃ !!! o boziu poważna liczba ; p

miłego dzionka ; *

P

Szymonek
Stary 2012-09-28, 09:36   #4654
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mad85 Pokaż wiadomość
A nie wiecie czy furaginum mozna łączyc z duomoxem?
Można, ja miałam połączyony. Ale musisz sie poradzić lekarza odnośnie dawki no i musi Ci recepte wypisać

Dzięki za info z sr, poczytałam, mam nadzieję, że u mnie będą podobnie gadać. Bo jak nie to bede miała mętlik w głowie

Było pytanie o chustę. Ja takowej nie kupuję, dla mnie jest to rzecz mega zbędna.

Ja też czuje sie gruba i brzydka. Strasznie poszło mi w nogi Ale po porodzie zapisuje sie na fitness - to już postanowione!

Jedziemy dziś do rodziców ale do popołudnia posiedze z Wami

Zaczynamy 31 tydzień!

dla rozpoczetych tygodni
za wizyty

Ciekawe jak Muminek po operacji ,,, znaczy córeczka..

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 09:36   #4655
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Neipys cudny zestawik
Dziewczyny gratki za nowy tydzień!
A ja dzisiaj nawet dobrze spałam, ale juz drugi dzień nad ranem budze sie i Mała uprawia jakiś jogging jak nic

Co do listy rzeczy co jeść w czasie karmienia, nam położna powiedziała ze te listy są bezsensu i jeść wszystko, ale powiedzmy nie na raz mandarynki, ogórki i śledzia, i nie przesadzać w żadna stronę, wprowadzać po prostu rożne rzeczy do jadłospisu powoli żeby ewentualnie wiedzieć na co mogła być gorsza reakcja. Chociaż ja np tatara czy plesniowych teraz nie jem, surowego nie bo nigdy nie jadlam akurat i po urodzeniu jeść nadal nie zamierzam, ale ryby wedzone czy owoce lub jogurty...jakoś nie rozumiem zupełnie czemu maja zaszkodzić.

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha

Edytowane przez Gabi2
Czas edycji: 2012-09-28 o 09:41
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 09:36   #4656
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Witajcie, przebrnęłam przez morze postów, ale nadrobiłam wszystko
Ale miałyście tematy wczoraj:adm in:

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość

A dzisiaj na sr przyszła do nas babka z chustami do noszenia dziecka...hmmm...co Wy o nich myślicie? Kupujecie te chusty?
ja na razie nie kupuję, ale mam zamiar. Fajnie się w tym nosi maluszka, mnie się to podoba. Na sr o tym było i położna chwaliła, że maluszek się fajnie rozwija, jak ma taki bliski kontakt z rodzicem.

śliczne. Też patrzyłam na te rzeczy. Ten ręczniczek z pieskiem jest przefajny

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzięki za masę przydatnych informacji! Ja nie chodzę na sr, bo mam przeciwwskazania - nie mogę brać udziału w ćwiczeniach przygotowujących do sn, także bardzo chętnie wielu rzeczy się dowiem, zwłaszcza z tej części pielęgnacyjnej
a nie mogłabyś chodzić na same wykłady bez ćwiczeń?? U nas jest taka opcja
Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Witam!

Postaram się nadrobić wczorajsze popołudnie i wieczór, jak już wrócę od mamy.
Pochwalę się moja nocną wygraną licytacją - nie mogę się doczekać tych ciuszków!
http://allegro.pl/zestaw-ubranek-dla...663630820.html

A potem tylko dwa dni i zobaczę naszego okruszka!
Jakis dobry dzień się zapowiada.

Buziaki
śliczne ciuszki

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
A tak w ogóle dopada mnie dół - że jestem brzydka, gruba.. no dosłownie prawie się nie popłakałam jak się w lustrze przeglądam.. wczoraj już diety oglądałam - żeby po porodzie zacząć.. kiedyś wykupiłam sobie dietę na Vitalli, ale był problem z produktami, bo często w przepisie były rzeczy, których nie mogłam dostać tu w polskim sklepie (typu warzywa na patelnie hortexu). Zastanawiam się teraz nad Weight Watchers albo czymś podobnym.. Eh...
po porodzie, to sobie taką grupę wsparcia tu zorganizujemy, że wszystkie będziemy jak modelki wyglądać
Stary 2012-09-28, 09:37   #4657
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Dzień Dobry dziewycznki

Ewcia kochana trzymaj się!!!! Wszystko będzie dobrze!!! Trzymam kciuki za mamę!!

Dziewczynki, gratuluję ślicznych brzuszków, noworozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za wizyty o ile takie są!!

A ja w nocy źle spałam... głowa mnie bolała, miałam masakryczną zgagę do tego Młody szalał, co 2 godziny do kibelka koszmar jakiś normalnie
Ale zauważyłam własnie jak wstawałam do lazienki pierwsza siarę Tylko ze to nie miało żółtego koloru

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

fotograf... kurcze też muszę się na sesję umówić, zwłaszcza że to moja kumpela cyka fotki : )

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-09-28, 09:38   #4658
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Witam!

Pochwalę się moja nocną wygraną licytacją - nie mogę się doczekać tych ciuszków!

Buziaki
świetne ciuczki
Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dylemat ..
wczoraj dowiedziałam się że siostra mojej kumpeli nie żyje zmarła w szpitalu (albo na skutek pobicia albo przepicia, tego nie wiem ), ta moja kumpela jest za granicą wraz z młodszą siostrą zostały adoptowanie i nie mają kontaktu z rodziną. Do polski Monika nie może przyjechać bo nie chce zostawiać Kingi. . Mój dylemat polega na tym czy powiedzieć dla Moniki że jej starsza nie żyje. Byłyśmy z Moniką przyjaciółkami potem się pokłóciłyśmy ale kontakt odnowiłyśmy... pomóżcie
ja bym powiedziala,jesli nie ma zadnego innego kontaktu z rodzina
Cytat:
mój brzusio
jaki ladny, okraglutki
Cytat:
Morning dziewczynki
Ja nie wiem czy uda mi się was nadrobić.. no, ale cieszę się, że jeszcze jest stary wątek Sny dziwne mi się śniły.. ale w ogóle zauważyłam pewną rzecz, dosyć często jak jestem w ciąży śni mi się morze - różnie i w różnych konfiguracjach..

A tak w ogóle dopada mnie dół - że jestem brzydka, gruba.. no dosłownie prawie się nie popłakałam jak się w lustrze przeglądam.. wczoraj już diety oglądałam - żeby po porodzie zacząć.. kiedyś wykupiłam sobie dietę na Vitalli, ale był problem z produktami, bo często w przepisie były rzeczy, których nie mogłam dostać tu w polskim sklepie (typu warzywa na patelnie hortexu). Zastanawiam się teraz nad Weight Watchers albo czymś podobnym.. Eh...
kochana to hormonki szaleja i dlatego tak sie smutasz. Moze zrob dzis cos tylko dla siebie, takie domowe spa, naloz makijaz,pomaluj paznokcie,albo pociagnij usta blyszczykiem - co lubisz i przejdz sie do sklepu po cos co uwielbiasz na pocieszenie,a waga sie kompletnie nie przejmuj, po porodzie bedziemy dietke matek karmiacych stosowac + latanie do dziecka i same kilogramy poleca nie wiadomo kiedy. Wszelkie suplementy diety do odchudzania to syf.
Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Hej kochane

na chwilę dorwałam się do laptopa na którym wizaż normalnie działa. A więc, dziękuję Wam za słowa otuchy, z mamą troszkę lepiej. Miała paraliż lewej strony ciała (w szczególności twarzy) ale się cofnął. Teraz została jeszcze mowa... Trzeba baaardzo jej podpowiadać co chciała powiedzieć, troszkę się jąka i mówi jak pijana, ale dziś jest o niebo lepiej niż wczoraj. Jest szansa że zmiany całkowicie się cofną i po wylewie nie będzie namacalnego śladu... W każdym razie potrzebuje opieki 24 na dobę bo nawet zapomina gazu wyłączyć
ze mną dziś też troszkę lżej. Wczoraj jeszcze dostałam tak bolesnego skurczu że płakałam z bólu, ale później już się nie powtórzył a Kuba fika w brzuszku jak gdyby nigdy nic może nie będzie aż tak źle
no i nasz laptop w naprawie bo mój kochany mąż postanowił walnąć w niego ręką, bo coś nam się matryca psuła i lubił skakać ekran - no to teraz matryca całkowicie do wymiany bo cały ekran pękł namacalny dowód na to, że spotkanie z ręką mojego męża nie należy do przyjemnych

jeśli coś się nie daj Boże pogorszy z mamą albo ze mną to Wam napiszę, postaram się wejść jeszcze później na chwilkę ale nie obiecuję, bo babcia ma przyjechać w odwiedziny... Kocham Was bardzo
ogromne za Was obie i duzo zdrowka
Cytat:
Dzień Dobry dziewycznki

super, bedzie sesyjka, mam nadzieje,ze maz da sie namowic,to taka sliczna pamiatka

hej dziewczynki, jestem po sniadanku i brykamy z tz do fryzjera
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 09:39   #4659
emylka86
Zakorzenienie

u nas chodzą dziewczyny co nie mogą ćwiczyć, zresztą ćwiczen jest niedużo a reszta to teoria...

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-09-28, 09:44   #4660
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Gratuluję kolejnych tygodni i gtrzymam kciuki za wizyty, bo widziałam, że takie są

Ewcia, trzymam kciuki za mamę i za Ciebie, żeby chociaż ta końcówka ciąży przebiegła spokojna

Micia, zazdroszczę fitnessu. Ja chodziłam na różne zajęcia, najbardziej lubiłam salsę i step ale teraz będę mogła pomarzyć przez kilka lat. Jak Mikołaj będzie malutki, to nie będę go ciągle gdzieś podrzucać. Mąż co 2 tydzień pracuje po południu więc kiszka, a mamę i tak będę musiała wykorzystywać, bo korki mam po południu i nie będzie codziennie latać do mnie. Ale jak podrośnie planuję go zabierać ze sobą do kąciku malucha, tyle, że to z 3 lata musi mieć
Stary 2012-09-28, 09:46   #4661
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

peperonik, Napisałam jej na fb. co do brzuszka to już od dwóch tygodni robi się okrąglutki
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 09:50   #4662
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Dobra kochane uciekam idę ogarnąć domek i siebie, pewnie do sklepu bede musiala skoczyc jeszcze. do później

P

Szymonek
Stary 2012-09-28, 09:53   #4663
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość

Micia, zazdroszczę fitnessu. Ja chodziłam na różne zajęcia, najbardziej lubiłam salsę i step ale teraz będę mogła pomarzyć przez kilka lat. Jak Mikołaj będzie malutki, to nie będę go ciągle gdzieś podrzucać. Mąż co 2 tydzień pracuje po południu więc kiszka, a mamę i tak będę musiała wykorzystywać, bo korki mam po południu i nie będzie codziennie latać do mnie. Ale jak podrośnie planuję go zabierać ze sobą do kąciku malucha, tyle, że to z 3 lata musi mieć
no mój też właśnie co drugi tydzien chodzi na II zmiane cholerka nie pomyślałam ..... to chyba se zrobie fitness w domu

Stary 2012-09-28, 09:55   #4664
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
no nie wytrzymam nie dość, że nie ma rozstepów i cellulitu to jeszcze zgagi nigdy nie miała takiej to dobrze
nie no az tak dobrze nie ma, mi też macica już uciska przepone przez co czasami ciężej jest oddychać i synek po żebrach nawala, na plecach to mogę raptem z pół godziny poleżeć, a na prawym boku to tylko jak śpi, jak kopie to nie da rady, bo ma nóżki po mojej prawej i nawala i pod koniec dnia plecy bolą ale ogólnie czuję się świetnie i mam dobry humor aż dziwne, nie?
Stary 2012-09-28, 09:56   #4665
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra kochane uciekam idę ogarnąć domek i siebie, pewnie do sklepu bede musiala skoczyc jeszcze. do później
ja ja za śniadanko, inkę i siebie, mąż dzwonił że dziś o 10 kończy pracę ! jupi!!!! i sorki ale mało mnie dziś tu będzie w takim razie

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-09-28, 10:01   #4666
musso4
Zakorzenienie

i powiem Wam, że jak czytam o tej szkole rodzenia, to cieszę się, że nie chodziłam i nie chodzę, bo niektóre porady mi się w ogóle nie podobają i nigdy ich nie zastosuję, a niektórych nawet się nie da zastosować, bo często teoria ma się nijak do praktyki, wszystko zależy od dziecka, jakie będzie
Stary 2012-09-28, 10:01   #4667
MiciaKicia
Zakorzenienie

paczka z pościelą do mnie jedzie moja princess

Stary 2012-09-28, 10:03   #4668
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
a nie mogłabyś chodzić na same wykłady bez ćwiczeń?? U nas jest taka opcja
Właściwie, to nie dowiadywałam się, bo trochę nam się to nie opłaca. Planuję rodzić w szpitalu w innym mieście i bez sensu byłoby nam dojeżdżać na same wykłady. Zwłaszcza, że płaci się pewnie za cały cykl zajęć.

Syn mojej chrzestnej oświadczył się wczoraj swojej dziewczynie i się zgodziła! Bardzo się cieszę, są taką cudowną parą...normalnie mam farta, że mi się taka świetna "bratowa" trafi

Edytowane przez magdaef
Czas edycji: 2012-09-28 o 10:04
magdaef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 10:03   #4669
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
ja ja za śniadanko, inkę i siebie, mąż dzwonił że dziś o 10 kończy pracę ! jupi!!!! i sorki ale mało mnie dziś tu będzie w takim razie
mój ma dzisiaj wolne, wypiliśmy rano kawkę i poszedł na grzybki
Stary 2012-09-28, 10:08   #4670
weronika23
Zakorzenienie

ale wam zazdrosze moj tz zjadl i wyszedl i znow siedzimy same dobrze ze poznij na budowe pojedzimey
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 10:09   #4671
halwaya
Zakorzenienie

Gratuluję nowych tygodni dziewczynki klask i:

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
kochana to hormonki szaleja i dlatego tak sie smutasz. Moze zrob dzis cos tylko dla siebie, takie domowe spa, naloz makijaz,pomaluj paznokcie,albo pociagnij usta blyszczykiem - co lubisz i przejdz sie do sklepu po cos co uwielbiasz na pocieszenie,a waga sie kompletnie nie przejmuj, po porodzie bedziemy dietke matek karmiacych stosowac + latanie do dziecka i same kilogramy poleca nie wiadomo kiedy. Wszelkie suplementy diety do odchudzania to syf.
Makijaż robię codziennie.. na pazurkach mam shellac (kolor masquerade) - u fryzjera byłam 2 tyg temu.. nie wiem co jeszcze mogę zrobić.. zakupy? no idę dziś do miasta, ale widzisz - dopadł mnie dół jeszcze jeśli chodzi o finanse, wiem, że teraz dużo wydatków a i kasy na macierzyńskim będzie mniej.. i jak mam przewrażliwienie na temat wagi to nawet oglądanie ciuchów mnie nie jara :/ Hehehe - no tragedia ze mną!

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 10:09   #4672
AnitkaKotek
Raczkowanie

Witam z rana;] Dziewczynki kochane;]
Spało sie kiepsko;( takie miałam bole jak miesiączkowe. Tak mi sie kotłowało w podbrzuszu ze szok;/

Niteczka83 Nie graj takiego aniołka, nie oszukasz nas.
dobrze wiemy co robisz kiedy wszyscy spą

Natalka niestyty nie mam gumowego przyjaciela, ale Coreczka ma
gumewe zabawki ;p niektore by sie nadawały.

Mamajka ja bym wolała tego z reklamy "siedze na koniu"
olspais czy jakos ;p;p fajny ma języczek ;p;p

dorocia2020 piękny brzuszek;]

Gratuluje nowych tygodni;]
AnitkaKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 10:13   #4673
DeKajka
Zakorzenienie

Witajcie ..
Ale mi sie snilo .. dostalam krwawienia i szykowalam sie na porodowke .. a potem wyczulam palcami glowke mlodego .. i balam sie ze mu krzywde zrobilam .. Glupie sny

A dzisiaj TŻet ma tylko pierwsza zmiane i po 15 jedziemy na meeega zakupy .. planuje pobuszowac po lumkach , do H&M po spodnie ciazowe , do Reala bo sa fajne promocje na bejbikowe rzeczy i do chinczora .

Karolla - trzymam mocno
Micia - gratuluje nowego tygodnia
Landi - trzymaj sie kochana i mocno trzymam kciuki za Twoją mamę
Majka, Tai i Jasiu - gratuluje kochane

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 10:15   #4674
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!

za nowe tygodnie

Jedziemy dzisiaj do rodziców, więc mało mnie będzie w weekend. Pewnie nie załapię się na nowy wątek

Cytat:
Napisane przez Karla1983 Pokaż wiadomość
Cooo??? Ja też !!
Oo, to możemy zrobić potrójną imprezę urodzinową U mnie jeszcze może się zdarzyć, że będę świętować na porodówce

Cytat:
mój brzusio
Piękny

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam wizytę ok.13 więc proszę o kciuki!!! Ja nie wiem skąd ten stres przed wizytą
Kciuki

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Hej kochane

na chwilę dorwałam się do laptopa na którym wizaż normalnie działa. A więc, dziękuję Wam za słowa otuchy, z mamą troszkę lepiej. Miała paraliż lewej strony ciała (w szczególności twarzy) ale się cofnął. Teraz została jeszcze mowa... Trzeba baaardzo jej podpowiadać co chciała powiedzieć, troszkę się jąka i mówi jak pijana, ale dziś jest o niebo lepiej niż wczoraj. Jest szansa że zmiany całkowicie się cofną i po wylewie nie będzie namacalnego śladu... W każdym razie potrzebuje opieki 24 na dobę bo nawet zapomina gazu wyłączyć
ze mną dziś też troszkę lżej. Wczoraj jeszcze dostałam tak bolesnego skurczu że płakałam z bólu, ale później już się nie powtórzył a Kuba fika w brzuszku jak gdyby nigdy nic może nie będzie aż tak źle
no i nasz laptop w naprawie bo mój kochany mąż postanowił walnąć w niego ręką, bo coś nam się matryca psuła i lubił skakać ekran - no to teraz matryca całkowicie do wymiany bo cały ekran pękł namacalny dowód na to, że spotkanie z ręką mojego męża nie należy do przyjemnych

jeśli coś się nie daj Boże pogorszy z mamą albo ze mną to Wam napiszę, postaram się wejść jeszcze później na chwilkę ale nie obiecuję, bo babcia ma przyjechać w odwiedziny... Kocham Was bardzo
Kciuki za Ciebie i mamę

I znowu mi nie pocytowało wszystkiego
Stary 2012-09-28, 10:19   #4675
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Produkty dozwolone w ciągu pierwszych 3 miesięcy karmienia:

- pieczywo jasne, graham, pełnoziarniste pieczywo razowe ( nie więcej jak 4 kromki dziennie), pieczywo chrupkie, sucharki

- wszystkie rodzaje kasz, ryż, makaron

- mąka pszenna, razowa, kukurydziana, gryczana

- mleko 2% tłuszczu do 2 szklanek dziennie ( jeśli matka lub ojciec są alergikami wskazane jest wyeliminowanie z diety matki karmiącej mleka i zastąpienie go przetworami mlecznymi gł. poleca się jogurty naturalne, jabłkowe, morelowe, brzoskwiniowe, gruszkowe, a także kefiry, twarożki, sery białe, żółte, topione);

-przetwory mleczne: jogurty do 2% tłuszczu gł. naturalne, jabłkowe, morelowe, brzoskwiniowe,
gruszkowe i śliwkowe w ograniczonych ilościach ze względu na możliwość wystąpienia wzdęć i kolek u dziecka,
kefiry, maślanki, półtuste sery białe, sery żółte i topione

- chuda śmietana

- jajka sadzone, na miękko, jajecznica na parze ( co to jest ) lub niewielkiej ilości masła ( białko jaja należy do produktów, które mogą uczulać dziecko, dlatego mama karmiąca , która sama skłonność do alergii nie powinna jeść więcej niż 2 jajka w tygodniu

- chude mięsa i wędliny, parówki odtłuszczone, chude kiełbasy drobione ( w rodzinach alergicznych wskazane jest spożywanie wędlin własnej roboty)

- ryby także należą do produktów uczulających niemowlęta, mamy ze skłonnością do alergii muszą wyeliminować je z diety, pozostałe mamy mogą jeść wszystkie rodzaje ryb jednak nie więcej niż 2 razy w tygodniu

- masło, miękkie margaryny, oleje ( rzepakowy, bezerukowy, słonecznikowy, sojowy), oliwa z oliwek

- warzywa takie jak: marchew, kapusta pekińska ( w małych ilościach), cykoria, buraki, cukinia, dynia, koper, kukurydza w kolbach, marchew, ogórek, szparagi, szpinak, ziemniaki,
pietruszka i seler mogą również być przyczyną alergii u niemowląt
pomidor bez skóry w ograniczonych ilościach ( najlepiej wprowadzić do diety jak dziecko ma już miesiąc),
kiełki słonecznika,
w pierwszym miesiącu karmienia piersią poleca się wyżej wymienione warzywa w formie gotowanej, natomiast od drugiego miesiąca życia dziecka można stopniowo wprowadzać warzywa surowe zaczynając od małych ilości( gł. marchew, ogórek, kapusta pekińska , cykoria);

- owoce:
w pierwszym miesiącu karmienia piersią można jeść jabłka i banany 2 szt. dziennie; pozostałe owoce wyszczególnione poniżej wprowadzać od drugiego miesiąca karmienia piersią:
melon, morele, brzoskwinie, awokado, arbuz, cytryna - sok, czarne jagody, gruszki, śliwki

- słodycze w ograniczonych ilościach, większa ilość spożywanych słodyczy może być przyczyną kolek u niemowląt
dozwolone słodycze: biszkopty, ciasta biszkoptowe z galaretką i ww. owocami, ciasta drożdżowe, dżemy niskocukrowe, miód, galaretki

- soki z jabłek, dyni, marchwi, bananów

CDN
Za chwilę o produktach przeciwwskazanych
Może warto byłoby wrzucić takie informacje na pierwszą stronę gdzieś...

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 10:19   #4676
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

a mi coraz bardziej ucieka humor.. jestem głodna sklep normalny daleko i nie wiem co zjeść .. przez ten cukier dostane k****cy

Stary 2012-09-28, 10:37   #4677
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Witam!

Buziaki
Cudowne ciuszki !!

Cytat:
Morning dziewczynki
Ja nie wiem czy uda mi się was nadrobić.. no, ale cieszę się, że jeszcze jest stary wątek Sny dziwne mi się śniły.. ale w ogóle zauważyłam pewną rzecz, dosyć często jak jestem w ciąży śni mi się morze - różnie i w różnych konfiguracjach..

Co do snów... Ja też miałam głupie sny... śniło mi się, że urodziłam chłopca? miałam już go w domu i dowiedziałam się, że mój mąż mnie zdradza O_o i ogólnie takie głupoty z nim związane... (chyba za dużo się wczoraj tu naczytałam ) wstałam o 4 nad ranem i byłam taka zła na niego, już myślałam, że go zaraz obudzę poszłam spać po 6 dopiero...

Co do wyglądu... szkoda słów.. ja się tak strasznie w ciąży czuję... wyglądam jak wiesia, średnio chcę mi się stroić, wiecznie w tych samych spodniach.. nie wiem jakoś nie mam w ogóle weny do strojenia się... a jak sobie pomyślę, że będę jeszcze większa to już w ogóle taka radość mnie ogarnia... jupiiiiiiiiiiiiiiii...... .... biedny mój mąż musi mnie taką oglądać... już zapowiedział, że po porodzie będzie mi dawał kasę, żebym coś ze sobą robiła, chyba rzeczywiście już nie może na mnie patrzeć spoko mnie się kasa zawsze przyda wypłaty wysokiej nie mam

W ogóle witam wszystkich
Dziś mam wizytę na 16 45, jeszcze wcześniej muszę się wybrać po wyniki krwi, moczu i glukozy 50g.... Mam nadzieję, że wyniki będą ok..
Kurde, ale się wczoraj zdenerwowałam.... Już dawno nie widziałam szwagra i szwagierki, pojechaliśmy do nich, a oni pierwsze co powiedzieli jak mnie zobaczyli.. czy dobrze się czuję, bo strasznie wyglądam, jestem taka blada, że aż przezroczysta.... Jak miło takie słowa usłyszeć nie dość, że ogólnie czuję się świetnie teraz w ciąży to jeszcze same komplementy lecą w moją stronę
Musiałam się wyżalić...

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość

bardzo dobry pomysł!
Mnie również przydadzą się te informacje, ponieważ nie chodzę na sr
kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 10:46   #4678
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość

Co do snów... Ja też miałam głupie sny... śniło mi się, że urodziłam chłopca? miałam już go w domu i dowiedziałam się, że mój mąż mnie zdradza O_o i ogólnie takie głupoty z nim związane... (chyba za dużo się wczoraj tu naczytałam ) wstałam o 4 nad ranem i byłam taka zła na niego, już myślałam, że go zaraz obudzę poszłam spać po 6 dopiero...

Co do wyglądu... szkoda słów.. ja się tak strasznie w ciąży czuję... wyglądam jak wiesia, średnio chcę mi się stroić, wiecznie w tych samych spodniach.. nie wiem jakoś nie mam w ogóle weny do strojenia się... a jak sobie pomyślę, że będę jeszcze większa to już w ogóle taka radość mnie ogarnia... jupiiiiiiiiiiiiiiii...... .... biedny mój mąż musi mnie taką oglądać... już zapowiedział, że po porodzie będzie mi dawał kasę, żebym coś ze sobą robiła, chyba rzeczywiście już nie może na mnie patrzeć spoko mnie się kasa zawsze przyda wypłaty wysokiej nie mam
za wizytę

a co do wyglądu mój tż już powiedział, że jak będę chciała to się zapiszę na siłkę - to on z dzieckiem posiedzi hehehehe- czyli też się ze mną zgadza.. ale co tu się nie zgadzać, gdy waga już pokazuje 3 cyferki!
Dobra - im wieksza waga tym silniejsza motywacja

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 10:51   #4679
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Neipys cudny zestawik
Dziewczyny gratki za nowy tydzień!
A ja dzisiaj nawet dobrze spałam, ale juz drugi dzień nad ranem budze sie i Mała uprawia jakiś jogging jak nic

Co do listy rzeczy co jeść w czasie karmienia, nam położna powiedziała ze te listy są bezsensu i jeść wszystko, ale powiedzmy nie na raz mandarynki, ogórki i śledzia, i nie przesadzać w żadna stronę, wprowadzać po prostu rożne rzeczy do jadłospisu powoli żeby ewentualnie wiedzieć na co mogła być gorsza reakcja. Chociaż ja np tatara czy plesniowych teraz nie jem, surowego nie bo nigdy nie jadlam akurat i po urodzeniu jeść nadal nie zamierzam, ale ryby wedzone czy owoce lub jogurty...jakoś nie rozumiem zupełnie czemu maja zaszkodzić.

ja tatara nie lubie ale camemberty jem prawie co dzien
bo w p[olsce mozna je bezpiecznie jesc-sa z mleka pasteryzowanego

co do chusty chcialabym kupic ale juz troszke pozniej-taka dla straszego dziecka albo jakies takie nosidelko ..nie wiem co radzicie?chociaz zastanawiam sie czy bede umiala to obslugiwac
]
ja dzis niewyspana, w nocy ciągle siku poza tym zgaga mnie meczyla.. i wogole nie do zycie jestem gardlo mnie boli...ale wypilam prenalen sobie i moze przejdzie
\ide nadrabiac

gratuluje tygodni jasiowa i nei pamietam kto

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
te zbardzo prosze o wrzucenie na pierwsza stronke

kia mia ja tez mam ostatnio sny jak z kosmosu same ☠☠☠☠☠☠☠y
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 10:52   #4680
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

ja na chwile obecną przytyłam około 8 kilo tylko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości