|
|
#2551 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Hej u nas jak zwykle nocka przespana, mała obudziła się po 6 - karmienie, przewijanie i mega kupa
Ja się pytam gdzie ta kupa raz na 10 dni - co niby jest możliwe przy karmieniu tylko piersią. U nas jest codziennie ![]() Teraz śpi, ostatnio jest na dworze chłodniej więc zaś zawijam ją ciasno w kocyk i Amelka ślicznie zasypia. Zdrówka Używałam tylko tabletek na gardło, bo zostały mi jeszcze z ciąży. A poza tym pilnowałam, żeby nie kichać i nie kaszleć na małą. A jak miałam więcej kataru to karmiłam ją w maseczce - ale to może w sumie ze 3 karmieni Ja już zdrowa, a małej też nic nie jest.Cytat:
Cytat:
No niestety po leczeniu kanałowym ząb jest osłabiony i tak może się stać... Będziesz musiała iść do dentysty Cytat:
Trochę gazet dzieciowych kupiłam jeszcze w ciąży - wszystkie z przeceny na dworcu pkp, czytałam jest do poduszki. A tak to i tak zdecydowane wolę szukać pomocy na wizażu niż w gazetach ![]() Cytat:
Cytat:
Tylko te ciuszki, mam dużo ślicznych z których już powyrastała, albo wręcz takie które założyła raz albo dwa razy. Ale te ładniejsze mam zamiar sobie zachować na następne dziecko Super informacja Ciekawe po ile będą pampki w realu, znaczy, że muszę małża wyciągnąć na zakupy ![]() Mi na pewno też czegoś brakuje - też kiedyś muszę iść zrobić morfologię, ale jakoś weny nie mam. Tak samo jak do Femibionu - mam jeszcze dwa opakowania i jakoś nie mogę zabrać się do łykania ![]() Cytat:
Ad 2. Jak się kręci to może spróbuj owinąć ją ciasno w kocyk - u nas super pomaga. Cytat:
![]() Fajnie, że masz kolegów z pracy. Miły dzień się zapowiada |
|||||||
|
|
|
#2552 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wyjeżdżaliśmy, to było ciepło i nie dawała się zapakować w kombinezon, więc jechała w bluzie. Tylko przed powrotem uświadomiłam sobie, że ten kombinezon (przewiewny, milutki) został tam, gdzie ją ubierałam, czyli w domu obok łóżeczka. To był błąd nr 1 i czułam się w tym fatalnie. Numerem 2 było to, że przywiozłam stamtąd kartonik ciuszków kupionych przez mamę i 3 siaty ciuszków od kuzynek i kuzynów. Jest wśród nich m.in. sztruksowa kurteczka na futerku, czyli coś w sam raz na tamten zimny wieczór. To była trasa na 120-130 km i żadnych cyrków nie odstawiała. Na samym początku kazałam się tż zatrzymać, bo miał ja chwilę potrzymać do odbicia, a ubrał i zapakował do fotelika, więc po chwili jazdy zaczęła płakać. Swoją drogą śpiworki do MaxiCosi oglądałam w maju, a nie kupłam do teraz. |
|
|
|
|
#2554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
canona też mamy i jesteśmy zadowoleni, ale i tak mam dylemat co kupić ![]() Cytat:
Palec w gównie to na szczęście Na komisji dasz sobie radę i pewnie pieniążki Ci przyznają Jeśli chodzi o jazdę samochodem to w aucie mam ją zawsze lekko ubraną - teraz jedna warstwa z długim rękawem. Raz zostawiłam jej dwie warstwy bo wydawało mi się, że będzie jej zimno to z fotelika wyjęłam przepocone i gorące dziecko... Edit: zapomniałam dopisać, ze mam zawsze dla małej kocyk i w razie potrzeby albo ja przykrywam albo odkrywam Nie mam pojęcia czy zwracają za dojazd - wydaje mi się, że nie bo ZUS do dawania kasy niezbyt jest wyrywny. Ale mam nadzieję, że się mylę Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-09-28 o 09:52 |
||
|
|
|
#2555 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jak czytam o Waszych nockach to naprawdę Wam współczuje. Ja pod tym względem mam dziecko idealne! Idzie spać 21-22, koło 3 w nocy wybudzam ją na jedzenie, które trwa maks 15 minut i potem mała śpi do 8-9, rzadko nam się zdarzają jakieś zaburzenia tego rytmu. Tym sposobem ja już od dawna się spokojnie wysypiam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Linka moim zdaniem to już teraz dzieci ujawniają swój charakter, pisałam wam kiedyś jak spotkałam się z dziewczyną która rodziła tego samego dnia co i ja, i wyraźnie było widać różnice w charakterze dzieciaczków - moja żywa, kontaktowa, ciekawa świata i spokojna, jej - maruda przylepiona do mamy i tylko szukająca cycusia
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-09-28 o 09:51 |
|||
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejko, wiesz to było 27 lat temu to faceci też inaczej myśleli
A co do herbatki uspokajającej z hippa, Mała już wypiła 2 puszki, 3 w trakcie (oczywiście na przemian z 2 innymi) i na nią kompletnie nie działa. Dla mnie to zwykły chwyt marketingowy, no ale możliwe że na inne działa. |
|
|
|
#2557 |
|
Wtajemniczenie
|
Maciejko helloł-odpowiesz mi
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mleko AR też działa, ale dla Róży chyba jest zbyt gęste, albo zbyt "klejące", bo widzę, że po nim chce jej się pić i co prawda nie ulewa po mleku, ale za to po herbatce. Jeśli Lilka chętnie pije wodę lub herbatki i ma wystarczająco długie przerwy pomiędzy karmieniami, to może być mleko AR. Wolę Bebilon 1+zagęszczacz. Nie konsultowałam podania go z pediatrą, bo sama nic mądrego mi nie poradziła, chociaż o ulewaniu mówiłam. Jak powiedziałam, że na wymioty pomogło odstawienie nabiału, to zaczęła zastanawiać się nad mlekiem bezlaktozowym, co jak widać nie jest konieczne. Za to na razie słucham jej w kwestii pozostania przy Bebilonie, na którym zaczęła ładnie przybierać. Delicol też zaczęłam podawać bez konsultacji, ale bywam u gina i przy okazji rozmawiam z położną, więc chyba mnie za ten brak konsultacji nie op... A jeśli nawet, to nie zamierzam się tym przejmować. Zwłaszcza, że nie mam z kim zostawić małej, więc położna nie tylko o niej słyszy, ale też ją ogląda. A Asia dodaje łyżkę czegoś takiego: http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...check_cookie=1 tylko w porozumieniu z pediatrą. Pisała, że Patryk po takim dodatku nie ulewa. |
|
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
cos bardzo produktywne jestescie od wczoraj ![]() U nas nocka ladna mala zasnela okolo 22.40 i pobudka 5. 30, mnie juz o 3 obudzil bol przepelnionych piersi laktator w rece i heja mala znow obudzila sie o 7 i strasznie stekala nie umiala sie odgazowac ale masowalam jej brzusio chyba z bol godziny dalam smoka i jakos zasnela teraz lezy i dyskutuje z karuzelka ![]() Ja czekam na przesylke mam nadzieje ze moja ostatnia deska ratunku w koncu przyjdzie ![]() ja czuje sie srednio dobrze , cos ostatnimi czasy nie sprzyja mi dobre samopoczucie. Ide dzis tez na miasto oddac moje wczorajsze dabytki po przymierzeniu w domu okazalo sie ze jednak to nie to. Musze jakas kawe spic bo normalnie zamykaja mi sie oczy
|
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2561 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Ahh zrobilam sobie bardzo duza kawe mam nadizeje ze postawi mnie ona na nogi
|
|
|
|
#2563 |
|
Zadomowienie
|
Rzeczywiście fajne rzeczy cenowo są w Realu muszę kupić pampersy bo fajna cena , chusteczki do pupci i chyba kupię już te mleczko hipp combiotic bo teraz używam tego comfort na kolki- zostały mi jeszcze 4 opakowania i pajace w dobrej cenie .Oj muszę tam jutro jechać
|
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaką herbatkę podajesz ?
|
|
#2565 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() widzę że temat rozkładu dnia dzieciaczków na tapecie, no więc u nas sen nocny zaczyna się o 21 (ale zdarza się ze i o 17), przerwa na karmienie o 3 i o 5, zdarza się że karmienia o 3 nie ma wcale, potem jest karmienie o 8, godzina zabawy i sen do 11 - 12, po południu ma jeszcze jedną drzemkę, zasypia sam w łóżeczku, przy piersi tylko jak przegapię oznaki zmęczenia, do tej pory najdłuższy płacz trwał 1 min (!) tak więc szacun dla mam dzieci plączących ogólnie mam pogodne i bardzo spokojne dziecko za co jestem ogromnie wdzięczna - ale nie wiem komu ![]() pumas manduca nie jest mi potrzebna do uspokajania dziecka tylko do większej mobilności z dzieckiem, z wózkiem w aucie jest za dużo cackania, szczególnie że sama nie umiem go złożyć ![]() Sol współczuję ja też wczoraj byłam u dentysty, skasował 50 zł a zrobił tylko prześwietlenie i powiedział że jest ok i nie wie skąd ta opuchlizna mi ułamanego zębie babka wyleczyła kanałowo i zrobiła koronę ale może Ci go jakoś nadbuduje i koszt nie będzie duży (choć u stomatologa zawsze jest drogo)Cytat:
Cytat:
masz idealny sposób na Martynkęno aż tak zabudowana nie jest, bardziej grzeje ciepło naszego ciała ale wystarczy dziecko lżej ubrać Cytat:
Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-09-28 o 10:37 |
||||
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w auchanie hipp combotic po 35,99
|
|
#2567 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już wcześniej pisałam wychodząc na dłużej biorę gotowe mleko z zagęszczaczem i delicolem w środku (jeśli nie jadła chwilę przed wyjściem) i zawsze butlę z ciepłą wodą i odmierzoną ilością mleka AR. Po prostu łatwiej to przygotować. |
|
|
|
|
#2569 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Nocka standard, za to rano nie było płaczu z powodu brzuszka! Ja też tak uważam Cytat:
Tylko ja tam lubię się nie nastawiać, żeby się niemiło nie rozczarować.Ad2. Tylko moja butli nie chce ![]() Cytat:
![]() Dlatego ja do pampka zaglądam Cytat:
|
|||
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
hej wszystkim.
Emiś kończy dziś miesiąc ![]() dopiero mi zasnął od rana i pewnie zaraz się zbudzi
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny no i Lu obraziła się na butelkę na dobre
|
#2572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki pomyślę.... delicol będę miała po weekendzie, to też przetestuję.... a Ty go na kolki stosujesz, czy na ulewanie ![]() mamy podające MM-ile Dziecinki zjadały Wam ok 7-8 tygodnia???
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-09-28 o 11:00 |
|
|
|
|
#2574 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
duży chłopak już z niegoCytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Ale słodka kluseczka ![]() |
||
|
|
|
#2575 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Nela brawa dla Emila
![]() Agunia a jaka masz butelke? ja u mnie obstawiam ze winna jest butelka wiec wciaz poszukuje idealnej :/ ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Kasik wazylam ja 11.09 to wazyla 5280
|
|
|
|
#2577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś też jak jej pipetę do buzi wsadzałam (jak infacol podawałam) to potrafiła z pipety sama ssać, a teraz tylko cycuś... jak pipetą mleko podaję to jej głęboko na języczek i dopiero połykaszukałam już sposobów co zrobić, ale wszystkie dotyczyły pierwszego podania butelki, a Lu przecież już jadła z butli i teraz przestała Mamcia mam butelkę aventu, używamy jej od szpitala i nie było problemu, do teraz. Nawet smoczek na 2 zmieniłam i
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-09-28 o 11:05 |
|
|
|
|
#2579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne
Sami robiliście?My też musimy się zabrać w końcu za te zdjęcia Z Marysią to spoko, ale nie wiem czy Dorotka tak wysiedzi żeby jej zrobić zdjęcie jak ma jednocześnie otwarte oczy, zamkniętą buzię i patrzy na wprost |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

Używałam tylko tabletek na gardło, bo zostały mi jeszcze z ciąży. A poza tym pilnowałam, żeby nie kichać i nie kaszleć na małą. A jak miałam więcej kataru to karmiłam ją w maseczce - ale to może w sumie ze 3 karmieni
Ja już zdrowa, a małej też nic nie jest.
No niestety po leczeniu kanałowym ząb jest osłabiony i tak może się stać... Będziesz musiała iść do dentysty
Znów przybrała 200 g w ciągu tygodni i waży ok. 5300g - jeśli utrzyma to tempo, to wagę urodzeniową podwoi na koniec trzeciego miesiąca.
Tylko te ciuszki, mam dużo ślicznych z których już powyrastała, albo wręcz takie które założyła raz albo dwa razy. Ale te ładniejsze mam zamiar sobie zachować na następne dziecko
a real 100km dalej... 

, przekręciła się na boczek i przyssała na ponad godzinę.
Kiedyś też jak jej pipetę do buzi wsadzałam (jak infacol podawałam) to potrafiła z pipety sama ssać, a teraz tylko cycuś... jak pipetą mleko podaję to jej głęboko na języczek i dopiero połyka