|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3272 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
Trzymam kciuki!!!!Też zazdroszczę, że już będziesz mogła przytulić maleństwo, a na razie spokój i opanowanie zalecane. Relaksuj się i NIE MARTWIĆ SIĘ!!!
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3275 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wydaje mi się, że czasem tak jest lepiej niż zadręczać się, że coś nie wychodzi. ale to tylko moje zdanie
|
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
colds u nas trwały pełne 6 tygodni i minęły tfu tfu tfu .... jakie mleko wskazali ???
|
#3279 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jesli Ty sie tak stresujesz i dla Was obu to meka to moze faktycznie przejdz na mm. Nie ma w tym nic zlego. Kwestia jak Ty do tego podchodzisz. Cytat:
Zaraz jade i kupie jakies pieluszki. I albo Pampers albo Bella happy. To niezle z ta wit. K
|
||
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj po szczepieniu mieliśmy cisze do 17 później był płacz do 19 i zasnęła oprze 20 ale wstała po 23 na butle wypiła i zasnęła ... coś mi nie dało spokoju i po 1 poszłam do łóżeczka a dusia spokojniutka z uśmiechem.... patrze gorączka .... yhhh do 4 walczyłam z jej humorkiem który się pokazał po jej zbiciu
![]()
|
#3281 |
|
Wtajemniczenie
|
Colds trzymam kciuki by w koncu to malutkiej pomoglo.
A ostatnio jestem w szoku sluchajcie. Bylam w srode z mezem na spacerze w lesie. Tam jest plac zabaw. I prawie sami ojcowie z dziecmi ![]() A wczoraj maz wzial Pawcia na rower i tez pojechali na plac zabaw - ale w innym miescu i mowil, ze bylo jeszcze 3 ojcow z dziecmi. Jak to sie zmienia... Moj tata chyba nigdy nie byl ze mna na spacerze jak bylam mala. |
|
|
|
#3282 |
|
Raczkowanie
|
Mój mąż ciągle naciska, żeby karmić piersią, bo to bo tamto.
On nie rozumie tylko ciągle ocenia, że ja to źle robię bo daje butelkę. Tak jakbym ja chciała zrobić jej jakąś krzywdę. Ja chce jak najlepiej, żeby była najedzona. Jego nie ma, bo jest w pracy i nie wie i nic nie rozumie. ![]() Wcześniej byłą gadka o tym to powiedział "sama se bedziesz mleko kupowac, jakbys piersia nie mogla karmic, jakies mleko sztuczne bedziesz dawac".
|
#3283 | |
|
Wtajemniczenie
|
biedna Melcia.
a chociaż polecili na jakie mleko ![]() Cytat:
![]() też się boję wywołania porodu, aż wyć mi się czasem chce... u nas w szpitalu najpierw zakładają taki balonik, cewnik, by pojawiło się rozwarcie, a później dzień, dwa próbują z kroplówką z oksytocyną i patrzą jak się męczysz... a jak i to nie zadziała to planują cesarkę. chyba depresji się nabawię, tak się boję...
|
|
|
|
|
#3284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super Cie wspiera.... To Ty nie jestes w stanie czerpac przyjemnosci z karmienia piersia bo caly czas masz w glowie co powie maz jak sie nie uda.... A malutka tez czuje Twoj stres. jezeli naprawde chcesz karmic, ale robiac to wylacznie dla siebie i corci to idz do przychodni do doradcy lakatcyjnego, poloznej itd. A jesli wiesz ze nie masz kompletnie na to ochoty to musisz postawic sie mezowi. |
|
|
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem co czujesz .... sama byłam przed taka decyzja ale życie samo zdecydowało .... szczęśliwe dziecko to szczęśliwa mama - szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że też masz termin na dzisiaj.
|
|
|
|
|
#3287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na dupę by się przydała...zamiast Cię wspierać, to jeszcze dołuje... nie rozumiem tego ![]() mój tż wie jakie jest moje zdanie na temat karmienia, spróbuję, ale nie jestem napalona, że muszę karmić piersią i koniec kropka. butle i laktator też mam i puszkę mm też
|
|
|
|
|
#3289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3290 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiulka mi tez sie to podoba.
Maja w ogole jakis taki wiekszy luz. Moj maz zawsze sie wkurza jak slyszy matki: "nie siedz na zimnym piasku" "co robisz?" "uwazaj" "no i co zrobiles?" "zobacz jaki jestes brudny"....itd. W sumie mi tez sie zdarza strofowac ![]() Agaton nie martw sie na zapas. Musi byc dobrze. A jaka nagroda......
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż to w ogóle nie robi mi żadnej presji na karmienie piersią. Gdyby to od niego zależało to mały od razu dostałby butlę. |
|
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj go zostawiłam z małym i mówię ze nakar go 16 przyjeżdzam o 17 słyszę ryk wchodzę a ten dopiero mu mleko robił |
|
|
|
|
#3293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też staram się być optymistką, chociaż coraz bardziej nastawiam się, że w poniedziałek wyląduję na patologii, wtedy najpóźniej mam się stawić ![]() póki co lekarz nakazał mi sporo seksu i masażu. na ktg skurcze były dosyć wyraźne więc mam się nie obijać tylko wskakiwać do łóżka ![]() tylko jak to zrobić, jak małżonek cały dzień w pracy
|
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zadomowienie
|
Witam,
Ja to zostałam przywiązana do kanapy, ewentualnie łóżka ![]() Za to w nocy śpi w łóżeczku ![]() Cytat:
Mamusie powiedzcie mi... która z Was ma chustę do noszenia dziecka i gdzie kupiłyście? Myśle żeby kupić to miałabym moją przytulankę cały czas przy sobie i może jeszcze bym coś w domu zrobila. |
|
|
|
|
#3295 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w jakis dzien sprobuj odciagnac mleko - zeby sie nie awanturowal o to mm - i zostaw go na kilka godzin samego z mala. Wtedy najczesciej chlopy lagodnieja w swoich madrosciach. ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Ale jak wpiszesz Nati to jest gdzie kupic w necie. |
||
|
|
|
#3296 | |
|
Raczkowanie
|
To macie dobrze. Mój mąż uważa, że mm jest nie dobre i do niczego sie nie nadaje, a jednak dzieci je jedza i sa zdrowe.
on nie wstaje w nocy tylko ja. a noc wygladfa tak, ze karmie ja i jeszcze musze siedziec przy niej jak zasnie czy sie nie ulewa. tylko sie poloze i ulewa sie i jest krzyk przez godzine. a on podnosi sie i mowi ze czego to ona placze. a ja co znowu cycke i znowu to samo. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
|
|
#3297 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() My wczoraj skończyliśmy pełne 36 tygodni i dzisiaj zaczynamy 37 tydzień! A kraven i I_K razem z nami, więc... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No,no pozazdrościć tylko takiego grzecznego śpiocha. ![]() Cytat:
Cytat:
Można powiedzieć, że szczęście w nieszczęściu. Ważne, że to nie te zakażenia, którymi Cię nastraszyli.
|
|
#3298 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak, żeby sam się przekonał, jak wygląda opieka nad takim małym brzdącem ![]() Cytat:
), ale nie będzie mnie namawiał. zresztą ostatnio doszedł do wniosku, że butla nie będzie taka zła, sam ją poda w nocy a ja w tym czasie sobie pośpię... ciekawe do kiedy starczy mu tego entuzjazmu ![]() za to jak zwykle teściówka próbuje wtrącić swoje trzy grosze... nawet się mnie nie zapyta czy zamierzam karmić piersią, tylko bez przerwy powtarza, żebyś tylko dużo mleka miała ![]() ale ja, jak to ja
|
||
|
|
|
#3299 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mi też się to bardzo podoba,jak w piaskownicy siedzą Tatusiowe i robią babki a nie ciągle mamyCytat:
jak jest taki mądry to odciągnij mleko i wyjdź,a on niech karmi małą naturalnym pokarmem i potem toczy z Nia walki. Ona się męczy a on w pracy i nic nie wieja pierwszego synka karmiłam tylko tydzień,bo ciągle był głodny i co chwile sie domagał piersi,poprostu wymiękłam. Ale mój mąz zamiast marudzic,sam wstawał w nocy i dawał mu butle a mnie budził na przebranie albo wcale. Wrzuciłam zdjęcia na meila jakby któras chciała Nas obejrzeć .A teraz zmykam,bo musze posprzatac i bigosik zrobic
|
|||
|
|
|
#3300 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Mati marudził trochę w nocy. Chyba zacznę meliskę przed snem pić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale na jakieś specjalne czy znów masz sama sobie wybrać? Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.

Trzymam kciuki!!!!
zalecane. Relaksuj się i NIE MARTWIĆ SIĘ!!!
2 sierpnia 2018
na jakie zmienisz mleko?