|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#70171 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
cyferki, jaka długość
Ajrisz chciałabym tak bezproblemowe i zdrowe włosy, moje póki co żyją własnym życiem, ale za mną dopiero 1 m-ąc z CG, możesz zdradzić jak je zabezpieczasz do spania? ![]() Dzierzba z takich włosów jak Twoje na pewno da się coś wyczarować, u mnie po lnianym powstają korkociągi, ale najbardziej lubią lniany w połączeniu z balsamem joanny mleko i miód Callia ja przebrnęłam przez pigułkę i FAQ, a teraz metodą prób i błędów testuję to co polecają dziewczyny ![]() ja dzisiaj po całym dniu mam włosy spuszone, rano suszarką na szybko, później 3h w pociągu, a na koniec jeszcze łóżko, ale i tak mój busz wygląda lepiej niż miesiąc temu ![]() największy problem mam ze spaniem, śpię na prawym boku i przez to ta strona wygląda zdecydowanie gorzej niż lewa, ale mam nadzieję, że to ogarnę, bo póki co strona prawa się nie korkociąguje tak jak lewa Edytowane przez horgen Czas edycji: 2012-09-27 o 23:57 |
|
|
|
#70172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#70173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zamienię włosy na skórę w takim razie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#70174 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#70175 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Bosze chwile mnie nie było i teraz oczopląsu dostaję, co wy z tymi włosami robicie
są piękne łapie doła i zamykam się w sobieCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
fakt puszek jest ale wiadomo są niedogodne warunki jest puszek![]() Dobra dobrnęłam do końca, ide w kąt i zamykam się w sobie albo zacznę myśleć co nałożyć po pracy na moje włosy żeby jutro były śliczne A jutro czeka je ciążki dzień - najpierw paintball, a póżniej urodziny znajomego i dycho![]() a to moje dzisiejsze poczwarki
Edytowane przez JudytaKas Czas edycji: 2012-09-28 o 08:57 |
|||||||
|
|
|
#70176 |
|
Raczkowanie
|
horgen korkociągi !
mam teraz takie siano na głowie, że szkoda gadać.. zabrakło lnianego, wymyte babydreamem zamiast isanką moją i proszę bardzo - do niczego się nie nadają.. :P muszę znaleźć jakieś myjadło kurde no kto poleci coś co robi wielkie ŁAŁ???jutro jadę do Rzeszowa to się wybiorę do Rossmanna (zaraz będę szukać gdzie jakiś rossmann w ogóle w Rzeszowie jest) po pianki isany i alterki granat i aloes ![]() no i z niecierpliwością czekam na brata (wraca w niedziele), który ma mi przywieść bragami amla hair oil i dabur amla hair oil i jakiś trzeci jezcze niestety henny khadi nie kupił, bo był trochę na zadupiu, gdzie ją w Rzeszowie znajdę, znajdę w ogóle? bo muszę jakoś farbnąć te włosy, bo są pstrokate! ;/dzisiaj mam włosy nie nadające się do niczego, przed pracą ich nie wymyje, bo za często by to było, więc muszę po pracy (kończę przed 21), a jutro na 6:30 jadę do Rzeszowa - będzie zabawa co to zrobić, żeby nie iść z mokrymi spać, a żeby jakoś jutro wyglądały - w końcu to Rzeszów !
|
#70177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od WOW są odżywkiCytat:
Cytat:
to sklep stacjonarny z wysyłką |
|||
|
|
|
#70178 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nigdy nie uzywałam gluta i pianki razem. Dziś rano po umyciu spróbowałam i padlam z zachwytu Cytat:
Nie wiem, czy jestem dziwna, ale mi się dobrze myje maską Sleek Line. |
|||
|
|
|
#70179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się, że sprawdziło się i u ciebie
|
|
|
#70180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Foty, foty, foty... *zaciera łapki* A ja właśnie powoli zbieram się do Rossmanna, mam nadzieję, że coś ciekawego uda mi się upolować, no i idę do Tesco, może w końcu tym razem trafię na bingacze, a jak nie, to kupię sobie jakąś maskę z natury... |
|
|
|
|
#70181 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pięknie się ułożyły i jakie długie już są!![]() I tak, jak pisze cyferki - takie grzeczne, nawet nie mam co o takich marzyć z moją super-wysoką porowatością ![]() Cytat:
Cytat:
Jakie sprężyny!![]() Co one wyprawiają przy samej skórze głowy ![]() Zazdroszczę takiego kręcenie od cebulki, muszę się później wyżalić i podzielić wątpliwościami odnośnie mojej najkrótszej warstwy, bo nie wiem co z nią robić - zawsze jest praktycznie prosta
|
|
#70182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żal się ![]() Ja po obejrzeniu dziś tych wszystkich zdjęć doszłam do wniosku, że u mnie tak się nie da moje cholerki żyją własnym życiem
|
|
|
#70183 |
|
Zadomowienie
|
Doe, prosze bardzo. Jakość średnia, bo robiona telefonem w łazience w pracy
Dla porównania pierwsze bez stylizacji. |
|
|
|
#70184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#70185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jestem ciekawa czy skoro robią mi się takie sprężynki tzn. że włosy dostają za dużo czegoś? muszę popróbować czy jak je trochę mniej podkarmię to się rozluźnią, bo choć podobają mi się sprężynki i to bardzo to chyba jednak na długich włosach, a nie na moich ![]() Ajrisz jak widzę Twoje foty to zawsze wydają się, że słuchają tego co masz im do powiedzenia a na skórę fakt nie narzekałam, ale do czasu, obecnie wysyp na czole po drożdżach ![]() martysek ciężko się zdecydować czy ładniejsze włosy, czy właścicielka, ale rzeczywiście widać bardzo pozytywne efekty stylizacji Edytowane przez horgen Czas edycji: 2012-09-28 o 10:23 |
|
|
|
|
#70186 |
|
Zadomowienie
|
Cyferki, bardzo mi miło
Dziękuję. Horgen, aleś mi przycukrowała Dziękuję.Ajrisz na swoim blogu pisała jak rozluźnić skręt. |
|
|
|
#70187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a powiedz mi zauwazylas ze Jantar dziala na Ciebie jakos faktycznie ? Ja pilam drozdze ale w zasadzie nie zauwazylam zeby moje wlosy urosly bardziej a co gorsza mam wraznie ze w ogole nie chca rosnac bo co je zmierze to maja jakies 52cm...
|
|
|
|
|
#70188 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
jakie cudeńka!Ale nowa technika szamponowania?
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-09-28 o 10:32 |
|
|
|
|
#70189 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do joasiek i pottersów to muszę w Rzeszowie kupić, bo w moim mieście nie znalazłam takich kosmetyków ;P Cytat:
więc takie normalne myjadło, niech już będzie, że niekoniecznie z ŁAŁem naście powiadasz? to muszę znaleźć ten najbliżej Polibudy no i idę do zielarni gdziekolwiek ona jest dzięki wielkie dziewczyny
|
|
#70190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#70191 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki ładnie to niech robią ![]() Cytat:
martysek - piękne zawijaski widać że same tak chcą (a stylizacja to wasz mały sekrecik :P )jesteś! odciążę Cię trochę w analizach jeśli nie będę jutro pracować ostatnio znowu nie mogę masować skalpu, marudny jest, więc nakładam szampon (jakby nie olej to byłoby kubeczkowo) i trzymam pianę kilka minut. Nie sądziłam że mi tym olej zejdzie u normalnego człowieka mycie włosów polega na masażu - u mnie na namaczaniu ![]() Eloe - Czy masz jakieś opinie odnośnie składników a wilgotności %? Bo szukam info, ale u siebie nie widzę negatywnej reakcji na W% aż do mżawki czyli z 90% Robię wpis o pogodzie na jesień btw podoba mi się olej palmowy, nie widzę zabarwienia pomarańczem póki co, zmywa się dobrze i jest świetny z odsmażanymi ziemniaczkami ![]() maska Bingo z zieloną glinką też mi się podoba lżejsza niż shea, ale to czasem dobrze - a łagodniej pachnie niż ta z glinką ghassoul---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
najbliżej masz chyba w Tesco :P albo w centrum są co kilka minut |
|||||
|
|
|
#70192 |
|
ma zielone pojęcie
|
Była już któraś w Rossmannie i sprawdzała czy jest Alterra Morelka?
Cuuudooo
|
#70193 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam się urwać z pracy, ale nie da rady
Idę do rossa dopiero po 16.00
|
|
|
|
#70194 |
|
Zadomowienie
|
Chatul, dzięęęęki
Ajrisz, nie wiem,c zy to było pytanie? Jesli tak to: żel lniany, nadmiar odcisnięty w koszulkę, po ok 20-30 min pianka Isana pomarańczowa. Zachwyconam, mimo iż skręt bywał lepszy, ale w końcu nei ma puchu! ![]() Cyferki, zobaczę, czy u mnie będzie Alterra morelka. Jakby co, wezmę ile się da i puszczę w świat (odstąpię potrzebującym)
|
|
|
|
#70195 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() wpadłam Wam powiedzieć, że w Poznaniu w Galerii Pestka są już wszystkie olejki GP w Naturze
|
|
|
|
#70196 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Bo ja dopiero jutro dam radę do Rossmanna iść
|
|
#70197 |
|
Rozeznanie
|
moje biedne włoski :/
dzisiaj mam koloryzowała mi włosy rudym szamponem, a że nie chciałam iść do fryzjera podciąć końcówki też ją poprosiłam. I podcięła ze 2cm, ale później chciałam żeby mi wycieniowała i podcięła za dużo... W efekcie przez wyrównanie straciłam łącznie 6cm mam tylko nadzieję, że chociaż włosy skorzystają |
|
|
|
#70198 | |||
|
Raczkowanie
|
piję, na szybszy porost, nie byłabym sobą gdybym nie spróbowałą czegoś tak prostego, a podobno działającego cuda
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Muszę zamówić drugi raz tylko teraz znów wyjechałam i znów nie miałabym jak odebrać |
|||
|
|
|
#70199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jakbym nie upolowała, to się piszę.Sama jestem przygotowana na 4 szt. (na więcej kasy brak, więc jakby była to wezmę tylko ją, reszta rzeczy po wypłacie, jak się coś ostanie). Dam znać wieczorkiem co i jak. |
|
|
|
|
#70200 | |||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Kolorem też się zachwycam
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
każdy sposób, który prowadzi do celu włosowego jest dobry Sama nie masuję, gdy w szamponie jest betaina kok. To, co ma zrobić surfaktant i tak się stanie, więc masaż skóry nie ma w sumie specjalnego sensu. Oczyszczam go później Cytat:
Cytat:
Cytat:
chciałabym pomarańczowy, a włosy mam tak ciemne... Wciąż myslę o farbowaniu, ale nie wiem, zy w obecnej sytuacji miedź nie będzie wymagała odbarwienia a tak daleko się nie posunęCytat:
![]() Wpadnę po pracy. Wiem, ze jest w gazetkach. Co się im stało?
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-09-28 o 11:56 |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

Sam się dopomina
są piękne

Pięknie się ułożyły i jakie długie już są!
Jakie sprężyny!
moje cholerki żyją własnym życiem
jakie cudeńka!

a tak daleko się nie posunę