|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
ja juz wróciłam, boże sierota ze mnie założyłam świeżo upraną koszulkę i co?? nie minelo 5 minut i już brudna jak świnka jestem
|
#4682 |
|
Zadomowienie
|
i wiem że mieszkająć na wsi to mi szybko zleci
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#4684 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hej hej kochane
Gratulacje dla wszystkich, które rozpoczynaja dziś nowe tyg ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() też jestem ciekawa, może się dzisiaj odezwie Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no ten z reklamy jest niezły ![]() Cytat:
Landi trzymam kciuku z całych sił za Ciebie i mamę |
|||||
|
|
|
#4685 |
|
Zadomowienie
|
to jeszcze nie tak dużo moja koleżanka przytyła prawie 30 kilo
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane Mamuśki
Coraz dłużej bym mogła spać a do tego jakie mam głupie i realistyczne sny, dziś np. śnił mi się pająk po czym się przebudziłam w nocy i krzyczę do TŻ "pająk !!!!" on oczywiście spał jak "zabity" a ja po chwili zdałam sobię sprawę z tego ze mi się to śniło. Wczoraj wieczorem zaraz przed snem Adaś dał tak czadu tak mnie skopał a TŻ lezał z ręką na moim brzuchu i się zachwycał. Gratuluje kolejnych tygodni Mamuśki ![]() Cytat:
ja jutro zaczynam
|
|
#4687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też właśnie planowałam od razu po porodzie zapisać się na siłkę, ale później dowiedziałam się, że tak wcześnie nie można ćwiczyć :/ zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce... Trzeba się od razu za siebie wziąć, bo później znając siebie nie będzie mi się chciało.. Ale damy radę ! Wspólnie będziemy tu zrzucać kg i pakować
|
|
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zrobiłam sobie śniadanko. Któraś chce gryza?
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do snów to tż mi ostatnio mówił, że prez sen krzyczałam mamo ratuj
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że ja jego imienia nie krzyczałam
|
|
#4691 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana, nadrobiłam stronę i mam dość
![]() Dziś na śniadanie mam frytki "z McDonalda" Właśnie się zmażą |
|
|
|
#4693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
mówi, ze po porodzie sie zrzuci
|
|
#4694 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:brzyda l:---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Ja miałam dziś dziwną a zarazem straszną sytuację w nocy ... śpie, śpie i nagle sie budze... i czuje, że ktoś koło mnie jest i myśle o ☠☠☠☠a duch .... i nie otwieram oczu bo boje sie tego co zobaczę i próbuje obudzić tż ale nie umiem bo mam zablokowane rece... normalnie nie umiałąm ich wyprostować, miałam skrzyżowane nad głową (czasem tak śpie).. to próbuje lrzyczeć żeby sie obudził ale nie umiem wydobyć z siebie głosu bo mi brak tchu. I nagle potem przeszło ... wiec nie wiem co to było ... czy śniło mi sie, że sie obudziłam a potem serio sie obudziłam i poczułam sie lekko nareszcie czy naprawde coś koło mni było .... jeeezu bałam sie potem spać a tż wstawał na rano do pracy a tu jszcze ciemno
|
|
|
#4696 | |
|
Zadomowienie
|
ja tez tego momentu nie lubię, ale mój gin przymyka oko na wagę
mówi, ze po porodzie sie zrzuci [/QUOTE]mój twierdzi, że w ciąży normalne to przytyć 10 kg... i zawsze mi mówi, żebym uważała co jem bo później będzie płacz i zgrzytanie zębów kurde 10 kg to już chyba mam a gdzie koniec grudnia....---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
łooooooo..powiało grozą może duchy Cię nawiedzają??
|
|
|
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój twierdzi, że w ciąży normalne to przytyć 10 kg... i zawsze mi mówi, żebym uważała co jem bo później będzie płacz i zgrzytanie zębów kurde 10 kg to już chyba mam a gdzie koniec grudnia....[/QUOTE]ja na ostatniej wizycie miałam +7 kg.... kurde boje sie teraz stawac na wage za tydzien
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
weź mi nie mów nawet . sserio sie bałam
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
micia ja kiedys mialam taka sytuacje, ze mis ie wydawalo ze ktos mis iedzi na klatce piersiowej, cos takiego cięzkiego strasznie, probowalam wtedy krzyczec przez sen (chociaz ja nei wie bo ja sie niby obudzialam), ale nie moglam wydpbyc glosu i nie moglam ruszyc rekami i nogami..wtedy sie tak przerazilam ale nigdy się to nie powtorzylo
ja przytylam 11 kilo, ostatnie 3 w ciagu 3 tygodni yeaaah ![]() mogloby mi cos zostac po porodzie ale pewnie nei zostanie no inna sprawa ze jem jak sloniątko ![]() ja nigdy na silke nie chodzilam jestem za leniwa na sport jedynie w domku z hantlami cwiczylam lub na macie a mi siesnilo ze moj byly przyszedl i moj maz robil mu sniadanie i wogole takoie jakies bzdurydekajka udanych zakupow chociaz ja bym juz spodni nie kupowala/chyba bez sensu na ten miesiac ostatni.. no ale zazdroscze zakupow bo ja mam 60 zł na koncie i ogolnie czekam na kase ... |
|
|
|
#4703 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
za wizytę i wyniki
|
||||
|
|
|
#4704 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 36 tygodniu rozpoczynając 9 miesiąc. Podczytuję Was głównie nocami bo spać za bardzo nie mogę. Co do SR to potwierdzam - strata czasu i często bardzo kontrowersyjne porady. Jedyne co było pomocne to zajęcia praktyczne dotyczące radzenia sobie z bólem podczas porodu naturalnego. U nas położna zalecała kąpanie noworodka tylko w emolientach i żeby potem niczym nie smarować, gdzie wiadomo że dermatolodzy biją na alarm żeby nie stosować emolientów bez potrzeby. Ważne to żeby mieć dystan do takich rewelacji, bo jak widzimy tu co położna to inna opinia.
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuje sie jak fleja bo naprawde ciagle sie brudzę czyms, ostatnio zbiłam miskę co mielismy pozyczoną..nie wiem jak to wytlumacze zrzuce to na roztrzepanie ciążowe
|
|
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
nie nadrobię Was... Zaraz idę do lekarza i proszę o kciuki, bo miałam głupi sen, ze lekarz powiedział ze mam rozwarcie i kazał mi zostać w szpitalu.... Mam nadzieje ze bedzie na przekor i wszystko jest ok....
|
|
|
|
#4707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie co polozna to inaczej, samemu trzeba wybrac co najlepsze i tyle.i tak wyjdzie w praniu ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
to już
![]() Cytat:
bedzie giiites
|
|
|
#4709 |
|
Raczkowanie
|
Czytałam Was wczoraj i miałam wrażenie, że piszecie szybciej niż ja jestem w stanie czytać
Oficjalnie mogę powiedzieć, że wybraliśmy imię- będzie MAJA . W zasadzie to tż z Martą wybrali, a ona tak słodko wymawia Maja, że ja już też się w tym imieniu zakochałam . Zresztą Marta miała być Mają![]() Wiecie, że już możemy zameldować sie na naszym mieszkanku Co prawda dopiero teraz zaczynają robić przeróbki w ścianach i wtedy wchodzi kafelkarz. Oczywiście budżet na kafelki w łazience został przekroczony dwókrotniePisałyscie o jedzeniu, Ja z Martą przez 2 tyg trzymałam dietę, potem jadłam wsyztko, bez żadnych ograniczeń, bób czekolada, pomarańcze, kapusta. Nic jej nie uczulało, nigdy nie miała kolki. Więc może i Was spotka takie szczęście ![]() Była u mnie wczoraj koleżanka z 6 miesięcznym synkim. Musiała skoczyć coś załatwić, a mały spał to zaproponowałam, żeby mi go zostawiła na chwilę. Oczywiście zdążyła zamknąc drzwi a mały oczy jak 5 zł zrobił mi kupę, ale dałam radę a już myślałam, że nie pamiętam jak to jest się takim małym zajmować. DO tego koleżanka była w szoku jak wróciła bo mały zadowolony, cały czas się smiał a ona mówi że on nie lubi ludzi![]() Idę się zdrzemnąć, bo byłam na pobraniu kriw(dopiero dziś ) a później po Martę do przedszkola
|
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 9-ty miesiąc ja postanowiłam, że zacznę kalendarzowo.. w niedzielę ![]() a co do emolientów - to mi koleżanka poleciła i nawet mi kupiła - powiedziała, że tak mała swoją kąpała i nigdy problemów ze skórą nie miała.. więc też nie wiem.. na wszelki wypadek mam też olejek z ziajki, więc zobaczymy - ja za 2 tyg mam na zajęciach ze sr o pielęgnacji noworodka to może zobaczę jak anglicy podchodzą do tego tematu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

ale ogólnie czuję się świetnie i mam dobry humor
aż dziwne, nie?

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)