|
|
#1081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Właśnie "Pan Poczta" przyniósł mi Dzienniczek Ciąży!
Kurdele.... tak mnie korci otworzyć paczkę, poczytać, powpisywać... a tu nadal nie tknęłam tego, co mam zrobić do pracy... oczywiście leci już drugie pranie, sprzątnęłam kuchnie....
|
|
#1082 | ||
|
Wtajemniczenie
|
klementyna1
ile by było zakupów za to A kredyt łączy na całe życie ![]() Cytat:
Cytat:
ostatnio jak Ty z granatami, ja miałam z upolowanymi w Lidlu figami, zjadłam pół.. 4,5 Mąż
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
hehe to jest pelne wspoluczestnictwo. ojciec wciaz pyta konkubenta jak znosi ciaze
![]() wczoraj dostalam holenderskie wafle od kolezanki. i chlop sobie ja dzis zabral do pracy. stwierdzil, ze tak bedzie musial sam zjesc, a tak z kolegami zje ![]() jednego mi zostawil. łaskawca.
|
|
#1084 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
a mi dziś rano wypadło całe wypełnienie ósemki którą miałam robioną jakies 2 miesiace temu dzwoniłam do dentystki i ma dac znać po południu o której mam przyjść. Dobrze że mnie przyjmie bo wkurza ta dziura![]() Cytat:
![]() Cytat:
za egzamin i data na usg tez super ja sie umówiłam na 18-go na połówkowe Cytat:
moja sie lubi ze mną droczyć zagląda mi za bluzke i mówi daj cycusia ![]() Cytat:
zebyś sie zdażyła wykurowacCytat:
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my nie mamy slubu, ale jeszcze 27,5 roku kredyciku ![]() a mi figa w ogole nie weszla. a tak sie cieszylam z swiezutkiej, nie 'cukrzonej'... tiiaaa...
|
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.forumzdrowia.pl/id,233,ar...rologiczny.htm http://mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=648 (swoja droga bardzo fajne artykuly, fachowo wyjasnione )U mnie wynik testu na przeciwciala wyszedl pozytywny, i teraz nie wiadomo co to za antygeny, i dlaczego sie pojawily. lekarz nie byl zadowolony z tego wyniku (nic nie powiedzial, co mialoby mnie zmartwic, ale widzialam jego mine i ze to musi byc szybko wyjasnione)
|
|
#1087 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co do poranków to cóż, ja ostatnio zawsze rozczochrana i w piżamie niezależnie od tego czy mąż jest czy nie tylko jak mama ma przyjść to dres zakładam ![]() Cytat:
więc mąż poczekał aż mama wyjdzie i pojechał kanapki były ciepłe, a frytki wrzuciliśmy na chwilę do piekarnika i było super Cytat:
nie czytaj! zwłaszcza, że większość wklejonego przez ciebie info dotyczy NIE LECZONEJ chlamydii. mi nawet nikt nie robił badań na takie rzeczy.. |
||||
|
|
|
#1088 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wczoraj był u nas przyjaciel i pyta jak tam się czuję, czy mam zachcianki itp na co mój mąż: "Nie... je normalnie, jak zwykle... ale wiesz, zaskoczony jestem bo nie je dużo słodyczy. Myślałem, że bardziej przepastna będzie za słodkim" ![]() HIHI my braliśmy ślub, a 2 tyg później podpisywaliśmy umowę kredytową... śmialiśmy się, że zredukowaliśmy sobie obowiązek bycia razem z całego życia do bagatela, 20 lat ![]() Wg USG miałam 1-3 dni starszego maluszka. Tak więc jesteśmy regularniutkie... Cytat:
Siatkówka, rower, basen to podstawa. Może troszkę mniej wychodzi z domu teraz, ale.... dobrze, że wysoki jest to po nim nie widać tak tych kilogramów...O mama! FIGI! muszę zakupić! kiedyś zajadałam się dżemem figowym (chyba Łowicz go produkował), ale to było z 10 lat temu, jak nie więcej. I jakiś czas temu próbowałam go znaleźć i dupka... nigdzie nie mogę spotkać.
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi się miło kojarzy oglądanie mieszkań. ale ja obejrzałam tylko chyba 4, wszystkie w jednym bloku w stanie całkowicie surowym, jeszcze w trakcie budowy. |
|
|
|
|
#1090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem mega zakochana w moim malenstwie ![]() Cytat:
(czasami nawet dluzej )Cytat:
|
|
#1091 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja też własnie jestem zaskoczona że tak nisko jest dzidzia. To po co ten wielki brzuch u góry hehe?Cytat:
weź nie rób smaka kobieto gratulacje II trymestru!Cytat:
Cytat:
Znowu siusiak ![]() Gratulacje!Cytat:
Gratulacje!Cytat:
ale za to pochłania jogurty, serki itd. więc ciągły ich deficyt w lodówce jest.Cytat:
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
wiem wiem, bedzie wszystko w porzadeczku, tylko debilowi bd musiala dac znac - bo przenosi sie droda plciowa. i albo ja juz mialam( choc nic na to nie wskazywalo), albo on mnie nia poczestowal
![]() ObserwujeCie mi wyszlo na suwaczku dzis 14 tydzien. lekarz wyznaczyl tp na 1.kwietnia. wiec jest tylko 3dni roznicy miedzy wami. inny lekarz moze moj dodal 10 dni do 40 tyg zamiast 7 , nie wiem jak oni tam to licza. ale i tak wiem ze nie urodze w PRYMA APRILIS, nawet w moje urodziny haha, bd jakos grubo ok 10 kwietnia, bo pewnie bd wywolywac, bo przeciez nie moge byc w ciazy przez 43 tygodnie a ciaza jest dokaldnie 4 tygodnie mlodsza niz wychodzi z miesiaczki, wiem poplatane to wszytsko, no ale coz takie zycie. jak nie urok to sraczka, jak mawial moj sp.dziadek |
|
|
|
#1093 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a odnośnie współodczuwania: Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć, jak to jest, kiedy jest się w ciąży? Instrukcja - krok po kroku: 1-3 miesiąc 1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co. 2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad. 3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę. 4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą, dobrze zleżałą, mysz i nie wyjmuj jej! 5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko. 6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też! I kawę! 7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę. 8. Porzygałeś się? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta. 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania. 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. 3-6 miesiąc 1.Do brzucha przywiąż materac z wodą. 2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz założyć buty. 3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku! 4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej. 5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody i weź furosemid. 6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź furosemid. 7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale. 8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga. 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś? 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj! 6-9 miesiąc 1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie. 2. Dolej wody do materaca. 3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę. 4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną. 5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy. 6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem! 7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny i wybaczający. 8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko! 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania. 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie? ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
No ale w rynku i tak problemy z parkowaniem.. a tak to dba o formę. co do fig, to ja kiedyś to lubiłam: http://alma24.pl/produkt/102341/konf...dalfour-figowa
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
tak, ale to się może zmieniać? wyczytałam, że jak wychodzi plus, jak u ciebie to trzeba to częściej kontrolować, no a ja też muszę kontrolować w późniejszej ciąży i potem chyba przed samym porodem. eh, nie mogliby wszyscy mieć rh+?
u mnie w ogóle jest śmiesznie bo moi rodzice oboje mają Rh+ a ja mam - nie wiem tylko co ma moja siostra.
|
|
|
|
#1095 | ||
|
Wtajemniczenie
|
No i przejrzałam i się popłakałam. Jest po koniec taka część jak się dzidziuś już urodzi... czytałam i płakałam
![]() Cytat:
Cytat:
My nasze, które ma już pewnie z 8 cm nadal nazywamy Fasolką, czekam do określenia płci to przerzucimy się na imię... (tylko które...)
|
|
|
#1096 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
od razu widać, że to geniusz i super sportowiec w jednym ![]() Cytat:
Cytat:
a i do tamtego opisu jeszcze : Wloz sobie w tylek nieduzego ananasa. Juz? To teraz oddychaj gleboko i mocno przyj. Przyj! PRZYJ!!! Udalo sie? Wspaniale! To teraz juz mozesz wyrzucic zdechla mysz, odwiazac worki z piaskiem i wylac wode z materaca. Za to przyczep sobie do sutkow metalowe klamerki do firanek, takie oldskulowe, z zabeczkami. Niech sobie wisza. Kilka razy dziennie powies na nich zaslony. Wloz w gacie zwoj drutu kolczastego i zawsze siadaj tak, zeby drut sie wbijal. ![]()
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro dzidzius jest tak nisko to chyba mnie juz zaczepia. Wczoraj w banku jak finalizowaliśmy kredyt to jakby mnie ktos stukał, ale myslałam, ze to moze jelita jakieś czy coś, ale chyba jelita nie sa tak nisko.....hmmm 16 tydzien z kilkoma dniami pierwsza ciaza to mozliwe, zebym juz czuła? Moze wczoraj się ucieszył, że ma już własny kąt
O przed chwila znów takie jakby stukanie na lewno pod pepkiem...kto to moze być?)
|
|
|
|
#1098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale nie... nie narzekam - niech dzidziuś bierze co najlepsze ![]() PS. Mąż maila dostał już - czekam jak przyjdzie ze zdechłą myszą...
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-09-28 o 11:32 |
|
|
|
|
#1099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
powiem ze nie wiem kiedy mialam owulacje, ale u mnie wygalda to tak - okres zawsze mam miedzy 20 a 25 kazdego miesiaca ( moze zaczac sie 20 albo 22 badz 25 - nigdy nie pozniej - trwa zawsze 5 dni
). w czerwcu bylam do 20 w PL, potem ladnie okres mialam. a w lipcu dokladnie 21 byl sex i pekla gumka, i juz okresu nie dostalam, jak robilam test wydzedl wynik 3 tygodnie - wiec by sie zgadzalo, bo wlasnie od poczatku sierpnia zaczelo wszytsko bolec zle sypiac, i ze nie dostalam w lipcu zrobilam tego test i wyszedl pozytyw. wiem pomieszane z polataniem |
|
|
|
#1101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wynik testu siuskowego). mam zdjecie USG pecherka, z ktorego powstal Torres ![]() potem - przez czeste USG - mam pelen przeglad mlodego czlowieka. dla mnie obled zaczal sie wtedy gdy w kropeczce o wymiarze 0,27mm bylo widoczne pulsujace serduszko. dla mnie to byl najwiekszy cud hehe we wtorek, na piewszym spacerze, MUSIALAM pojsc do McD wrap musial byc. ale z herbata. pierwszy raz w zyciu zestaw bez bąbli ![]() Cytat:
![]() i tak wyrzucamy mase zarcia ![]() kiedys mi zycie uratowaly (kolezanka zatrzasnela mnie w mieszkaniu, w czasach przed komorkowych, i pojechala na weekend ), mam duzy sentyment ![]() hehe przeslalam chlopu
|
|
|
#1102 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno moze to miec zwiazek z ta szczepionka - zobaczymy co powie lekarz, w czwartek mam wizyte. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłałam mężowi zalecenia co do empatii ze mną.
Szkoda, że tekst nie zawiera finału dla panów, ale może ciężko wymyśleć coś porównywalnego.
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi chłop ice tea zamówił w McD, bo gazowanego nie piję w ciąży, raz spróbowałam i po kilku łykach miałam dosyć. kiedyś też nacięłam się na wodę mineralną naturalnie gazowaną u siostry, nie była tak gazowana jak typowa gazowana ale zawsze, źle się potem czułam, coś mi jeździło po kichach i odbijało się przez pół dnia. |
|
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna - jakieś to dziwne z tą krwią, bo jak dostawałaś szczepionkę, to kiedy mogło dojść do immunizacji?
Szlak by trafił te przeciwciała - trzymam kciuki, żeby to jednak była jakaś pomyłka albo inne dobre rozwiązanie.
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przekichane, jakby sie okazalo, ze wytworzyl sie konflikt..a ja tez laik jestem i sformulowania medyczne czasem mnie przerastaja, ale podobno moga sie te przeciwciala wytworzyc biernie, po podanej szczepionce, i one nie sa grozne, chodzi o IgM, jak sie zaczna wytwarzac antygeny IgG to sa one juz zagrazajace dziecku. Tak przynajmniej zrozumialam ![]() jestem dobrej mysli, musi byc dobrze i tyle ![]() a ja ostatnio porzucilam jablka (ktore pochlanialam tonami ) na rzecz winogron
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
od piatku rano, do niedzieli wieczorem
(zamek typu Gerda). mieszkanie na poddaszu. nawet potencjalnemu zyczliwemu przechodniowi nie mialam jak kluczy wyrzucic ![]() ja mialam faze na sprite z woda. przejsciowa. tez mi bable nie podchodza, ale ochote mam
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze napisz, ze lodowka prawie pusta?
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tak sie cieszylam - mialam w piatek rano egzamin ustny z ukrainskiego i na szczescie po egzaminie mnie zatrzasnela ;P zakupy mialy byc po stresie zaliczeniowym.mam co wspominac przynajmniej
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-09-28 o 12:15 |
|
|
|
|
#1110 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

ile by było zakupów za to
A kredyt łączy na całe życie 

ostatnio jak Ty z granatami, ja miałam z upolowanymi w Lidlu figami, zjadłam pół.. 4,5 Mąż
dzwoniłam do dentystki i ma dac znać po południu o której mam przyjść. Dobrze że mnie przyjmie bo wkurza ta dziura

za egzamin i data na usg tez super
zebyś sie zdażyła wykurowac

05.07.2008 

klasaki: WLASNIE DZIS ZACZELAM 14 TYDZIEN
gratulacje II trymestru!

przekichane, jakby sie okazalo, ze wytworzyl sie konflikt..