|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
To nie ja dąże a lekarze moi Pan ginekolog i Pani endokrynolog , ale to nie tak ze mam cały czas 31-32 dni , to są z ostatnich 4-5 miesięcy mniej wiecej. patrzac na moj kalendarzyk mam tak : koniec 2011/ 20012 : 37,31,36,21,26,38,31,32,3 1,32,32,31 a to według lekarzy nie jest regularność ![]()
|
|
|
|
|
#3542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nazywają ją polskim dr Hous jest bardzo dziwna,uwierz...bardzo...Lecze sie mniej wiecej od roku , mam nadzieje ze te cykle sie coraz bardziej uregulują. NIe zależy mi na 28 dniach absolutnie..ale chciałabym miec owulacje chociaż nie rozwaloną na 10 dni :P Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2012-09-28 o 12:03 |
|
|
|
|
#3545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona mnie w sumie namówiła na ciąże teraz a nie potem |
|
|
|
|
#3547 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny,
Mam 26 lat (kończę w pażdzierniku) i od jakiegoś roku staramy się z mężem o dzidziusia, bez rezultatu Czytałam cały pierwszy wątek i chciałam się przyłączyć jak najszybciej w nowym, ale niestety nie wyszło (z przyczyn osobistych). Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie, a ja postaram się jak najszybciej nadrobić zaległości z tego wątku. |
|
|
|
#3548 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny już po wizycie.Niestety cykl bezowulacyjny.Mam skończyć ten cykl,i w następnym od 12-22 dc duphaston i również monitoring.Pytałam lekarza o leki pobudzające owulacje(clo)powiedział o clo że jest przeciwny bo robią sie często torbiele i uważa że można przestymulować.Wg niego clo tylko i wyłącznie w szpitalu i przy codziennym monitoringu.Na razie następny cykl mam miec ten duphaston i monitoring,a jak dalej nie będzie owulacji to stymulacja hormonalna.Ale nie wiem czym skoro jest przeciwny clo A i duphaston mam brać w dużej dawce bo 3x1 od 12 dnia cyklu.---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-28 o 12:35 |
||||
|
|
|
#3549 |
|
Raczkowanie
|
Sophia- witamy i 3mamy kciuki za bobasa
w którym jesteś dniu cyklu?Lady-malgo- test robiłam wczoraj i nic dzisiaj jest 33dc a owulacja była 14-16 dc... Linka- jeśli faktycznie ta pani doktor jest taka dobra to jej sie trzymaj mimo ze specyficzna ja mam równie dziwnego urologa i niestety tez prywatnie, ale ludzie z całej polski do niego przyjeżdżają, mimo ze wizyta u niego w gabinecie czasami nie trwa dłużej jak 3 min, a kolejka przed gabinetem na 3 godziny czekania |
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Iza, dziwnego masz tego gina .. ja bym zmieniła ...
Sophia - witaj
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a właściwie jaki powienien być sluz miedzy owu a @ ?? bo ja teraz porzadkuje rzeczy w szafkach i przejrzałam materiały z poradnii z nauk przedmałżeńskich i pisze ze jeden dzien po owu ma byc wilgotno ale nie mokro a potem ma być sucho do @. A ja po płodnym cały czas mam biały , mętny , nie klejący a mam dziś 21 dc. A śluzu jest mega dużo , czuje sie ciągle jakby mi ciekło jak jakieś plamienie
Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2012-09-28 o 12:51 |
|
|
|
#3552 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3554 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=07_Pati_07;36804169]Sophia- witamy i 3mamy kciuki za bobasa
w którym jesteś dniu cyklu?Dzisiaj mam 18 dc. Ale ja mam tak rozregowane cykle, że szok. Zawsze miałam. Przez ostatnie 5 cykli brałam duph i było ok, ale ta ostatnia seria narobiła mi takiego zamieszania, aż szkoda gadać. @ dostałam po 18 dniach od poprzedniej, mówię Wam, masakra! Zaczęliśmy też badania. Ja zrobiłam już prolaktynę i tsh, mąż ma w październiku zrobić badanie nasienia. Wszystko po to żeby lekarz zalecił kolejne, czyli laparoskopię. Nie wiem dlaczego nie chce jej zrobić już teraz, tylko czeka na wyniki tż skoro wiemy, że z moimi cyklami jest coś nie tak
|
|
|
|
#3555 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dla Tż, oby zaowocowało to II kreseczkami na teście![]() Cytat:
![]() Cytat:
To teraz pewnie czekasz na @ i na nowy cykl? A ja się witam już prawie weekendowo... niestety jutro jeszcze na rano do pracy. Wczoraj chyba miałam owulkę, niestety mała sprzeczka z Tż, w dodatku on wielce zmęczony więc nie było pukanka... Tak mnie to męczyło w nocy że nie mogłam zasnąć, rano też się jakaś taka przybita obudziłam Przytulanie było dzień wcześniej i może dzisiaj też będzie ale kuuurde mam co do tego wszystkiego mieszane uczucia...,że i tak nie wyjdzie że to i tamto bla bla... Nie mam humoru po prostu dziś...,a jeszcze z Tż nie gadam więc tym bardziej działa na mnie jak płachta na byka... ![]() Idę niedługo z siorą do Rossmanna, może na pocieszenie coś sobie kupię.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#3556 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tak czy siak nie odpuszczajcie i bzykajcie się tam, zwiększycie szanse co by nie było ![]() Cytat:
ehhh a to jeszcze z 2 tyg,może 3:/Cytat:
Ciągle ciągnie mnie w pachwinach jakby coś mi je rozpierało i brzuch i krzyż czasami małpowo zaboli a ja już się trzęsę. Oby do wizyty![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Będzie dobrze!!!Cytat:
kochaliście się dzień wcześniej więc szanse są bardzo duże. A z TŻ się dzisiaj pogodzicie wieczorkiem i poprawicie coby nie było ![]() U nas zanosi się na deszcz. Mąż będzie znowu wieczorem. Także zaraz dam dzieciom obiad i mogę się obijać
|
|
|
#3557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U Nas chyba też zanosi się na deszcz...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3558 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I również przed laparo warto zbadaćLH i FSH na samym początku cyklu. ( i pewie kilka innycg hormonów) A jajniki jak wyglądają? Są policystyczne? A jak prolaktyna? masz już wyniki? Cytat:
|
|
#3560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sophia- Witam
|
|
#3561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W końcu jestem skorpion![]() Zawsze jak mówię do Tż "dobra nie kłóćmy się już" albo "dobra skończ już gadać" to ona na to "Ale ja się z Tobą nie kłócę to Tobie o coś chodzi" lub odpowiedz na drugi cytat jest podobna " Ja nic nie mówie to ty cały czas coś gadasz" ![]() Czasami takie sprzeczki Nam dobrze robią,a zwłaszcza jak się godzimy ![]() Maru- oby ![]() Tutaj to zawsze mi humor poprawicie i jak trzeba to wstrząśniecie też ![]() Dobra idę do tego Rossmanna
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-09-28 o 13:46 |
|
|
|
|
#3562 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3563 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Sophia_1;36804597]
Cytat:
Cytat:
![]() Czekam na koniec tego cyklu,też jest z dupkiem Kolejny z dupkiem i monitoring.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaa moje kochanie dzwoniło ze zamiast jutro wraca dziś z delegacji! lece robic mu obiadzio i paste makrelową na kolacje
|
|
|
|
#3565 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, że się uda w końcu, ale ja bym chciała te w końcu JUŻ
I też chętnie poczytam relację z zakupów w rossmanie, strasznie lubie trwonic tam swój czas
|
|
|
|
#3566 |
|
siedzę i myślę
|
Jeszcze tylko 5 godzin do wizyty
Kurde jakaś ciągle jestem poddenerwowana - wszystko mnie drażni
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam z niecierpliwością na wieści. Ciekawe czy będzie już serduszko widać ![]() Ja też zrobiłam się bardziej czepliwa i łatwo mnie wkurzyć ![]() Co do senności to jeszcze mnie dopadła. Ziewam, ale spać mi się nie chce... Która teraz testuje dziewczyny???? Komu kibicować???
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3569 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie kto? Maru? Ja dopiero za tydzień, albo i dłużej, bo nie wiem kiedy owu była, zgłupiałam. |
||
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to pewnie za tydzień, chociaż tym razem nie mogę się powstrzymać i może wcześniej coś spróbuję
![]() W końcu coś pobudziło to ciałko żółte, może jeśli jest fasola to wcześniej będzie pozytyw? O ile to fasola ...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.

jest bardzo dziwna,uwierz...bardzo...

A i duphaston mam brać w dużej dawce bo 3x1 od 12 dnia cyklu.
dzisiaj jest 33dc a owulacja była 14-16 dc... 

Nie mogę się doczekać 19.30 i wizyty u gina