Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-28, 09:50   #2851
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Hosenko nie rozumiem Twojego podejścia do macierzyństwa.
Ale co mam zrobić skoro tak myślę? Przysłowiowe "powiesić się"?
CHYBA mam prawo być zawiedziona, rozczarowana i obawiać się wychowywania chłopca? Czy jednak nie mam prawa bo Ty nie rozumiesz mojego podejścia?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-09-28 o 09:52
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 09:57   #2852
Koshatka
Zakorzenienie

Rozumiem że nie wolno wyrazić własnej opinii?
Stary 2012-09-28, 09:59   #2853
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem że nie wolno wyrazić własnej opinii?
Z Twojej wcześniejszej wypowiedzi widać, że nie

Instagram

Stary 2012-09-28, 10:09   #2854
Koshatka
Zakorzenienie

Z Twojego posta po prostu do mnie przebiła wizja nie dziecka a dużej lali do ubierania, czesania a przecież nie o to chodzi.

I nie wiem czy nie powinnaś poszukać fachowej pomocy jak taki stan się utrzyma dłużej. Stworzyłaś sobie jakąś wizję która się nie spełni i dramat. A stąd już bliska droga do depresji poporodowej.
Stary 2012-09-28, 10:36   #2855
zywieczdroj
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36797924]Tak Was czytam i też marzy mi się, żeby być na swoim, po ślubie, z dzieckiem w drodze... Może i młoda jestem, ale w pełni na to gotowa, jesteśmy z TŻem od 6 lat razem i jesteśmy ze sobą szczęśliwi, on też już by chciał... Tyle, że oboje zdajemy sobie sprawę, że najpierw trzeba się jakoś ustabilizować finansowo, a oboje studiujemy i nie mamy stałej pracy... Ech, aż mnie chandra złapała [/QUOTE]
A u mnie zupełnie odwrotnie. Jestem z TŻ 7,5 roku i wcale o tym nie myślę. TŻ kiedyś naciskał, ale mu wybiłam z głowy. Nie chcę tak szybko bawić się w dom. Niech każde póki co ma swoje życie, realizuje swoje plany, kończy studia, "robi karierę". Co prawda TŻ coś tam mówi, że jak tylko zmieni pracę i zacznie zarabiać jak człowiek to od razu się zaręczamy, ale ja już mu to z głowy wybiję Na wszystko przyjdzie czas
Orlico, ale czemu chandra? Jesteście szczęśliwi, wszystko na razie idzie po Waszej myśli. Skończycie studia, zaczniecie pracować (albo nawet przed skończeniem studiów jeszcze), a później to już wszystko poleci

Cytat:
Z Twojego posta po prostu do mnie przebiła wizja nie dziecka a dużej lali do ubierania, czesania a przecież nie o to chodzi.

I nie wiem czy nie powinnaś poszukać fachowej pomocy jak taki stan się utrzyma dłużej. Stworzyłaś sobie jakąś wizję która się nie spełni i dramat. A stąd już bliska droga do depresji poporodowej.
Też tak niestety uważam... Nie tak się zachowuje matka przygotowana do macierzyństwa. Obawiam się, że może to się odbić później na dziecku... Może to dlatego, że wcale tego nie planowaliście? Ja takie podejście odnośnie ubierania i zabawki jeśli chodzi o płeć to miałam w liceum... Co prawda, nadal nie chcę póki co dziecka, ale nawet to myślenie mi się zmieniło. Może faktycznie warto poszukać pomocy?

Miałam mieć taki piękny miesiąc, tyle zużyć, a tu przyszły 2 zamówienia z YR i zrobiłam jeszcze z BU
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 10:46   #2856
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
Nie tak się zachowuje matka przygotowana do macierzyństwa. Obawiam się, że może to się odbić później na dziecku...
Również matki przygotowane na macierzyństwo, będące w wyczekanej ciąży mogą mieć różne "jazdy". Sama widziałam u bliskiej koleżanki depresję po urodzinach wyczekiwanego syna. Miało być tak pięknie, tęcza i jednorożce a tu bo psychika+ hormony zrobiły psikusa.

Edytowane przez Koshatka
Czas edycji: 2012-09-28 o 10:48 Powód: dopisek
Koshatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 11:09   #2857
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Hosenko - nie mysl o tym w ten sposob. Zobaczysz, ze jeszcze 100 razy Ci sie podejscie odmieni
Nie mysl o plci dziecka caly czas, bo juz niczego nie zmienisz. Moim zdaniem kazda plec ma swoje plusy i minusy. Moj maz ma 4 rodzenstwa - jedna siostre i 3 braci. Siostra pomaga w domu przy sprzataniu, gotowaniu i innych takich, bracia zalatwiaja rozne sprawy, jezdza samochodami, potrafia zrobic remont, naprawiac rozne rzeczy, kazdy ma swoja role w tej rodzinie Pomysl, ze kiedys bedziesz miala syna, ktory w razie problemow naprawi Ci pralke, wytrzepie dywan, albo podzwiga ciezkie zakupy

Ja tez caly czas mam na uwadze, ze na USG cos nie bylo widac i moge jednak miec chlopczyka...
Ale dla mnie to zadna przeszkoda w kochaniu i akceptowaniu tego dziecka, bo czy to bedzie dziewczynka czy chlopczyk, na pewno znajdzie dla siebie miejsce w mojej rodzinie Glowa do gory

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 12:14   #2858
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
Siedzenie w domu mi nie służy. Już przegląam neta w poszukiwaniu kosmetyków i ubrań/dodatków. Miałam już w koszyku kilka rzeczy na paatal, ale ostatecznie zrezygnowałam ze złożenia zamówienia. Niestety na all znalazłam fajne oferty z zestawami kosmetyków ;( i po co mi to?
Tak to już jest, jak się jest uwięzionym w domu Ale staraj się nie szukać niczego do kupienia. Poczytaj książki/gazety, pooglądaj filmy, albo może jakiś cały serial, porozwiązuj krzyżówki.

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Ma któraś z was taką dużą piłkę do ćwiczeń? Wiecie, taka na której można siąść itp.
Ja nie mam, ćwiczyłam tylko na takiej na fitnessie Chcesz sobie kupić?

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Zrozumie ktoś psychikę kobiety w ciąży
Na pewno hormony też mają na to wpływ. Pewnie zwiększają Twoje rozczarowanie. Ale jestem pewna, że jak już urodzisz i zobaczysz tego małego chłopczyka, to wszystko minie A tymczasem może lepiej posłuchać rad dziewczyn i wybrać się np. do psychologa. Trzymaj się kochana

Cytat:
Hosenko nie rozumiem Twojego podejścia do macierzyństwa. Fakt, chłopakowi nie ubierzesz kiecki i nie zrobisz kucyków ale dziewczynka też niekoniecznie by Ci na to pozwoliła. Cała reszta jak dla mnie pozostaje bez zmian. Dlaczego uważasz że chłopakowi to tylko samochody się kupuje? A dziewczynce to pewnie miniaturowy sprzęt do bycia kurą domową, co? Moja siostrzenica jaką pierwszą zabawkę ode mnie dostała np samochód. A siostrzeniec bawi się też lalkami, domkiem księżniczek itp. A ulubioną zabawką obydwojga są narzędzia do majsterkowania.
Ja jako dziecko też się bawiłam samochodami, grałam w piłkę nożną itp. To pewnie z racji tego, że mam starszego brata, ale jednak nie byłam typową dziewczynką. Choć oczywiście lalki Barbie też miałam

Cytat:
A u mnie zupełnie odwrotnie. Jestem z TŻ 7,5 roku i wcale o tym nie myślę. TŻ kiedyś naciskał, ale mu wybiłam z głowy. Nie chcę tak szybko bawić się w dom. Niech każde póki co ma swoje życie, realizuje swoje plany, kończy studia, "robi karierę". Co prawda TŻ coś tam mówi, że jak tylko zmieni pracę i zacznie zarabiać jak człowiek to od razu się zaręczamy, ale ja już mu to z głowy wybiję Na wszystko przyjdzie czas
Czemu mu tak bardzo wybijasz z głowy zaręczyny? Może pomyśleć, że nie jesteś go pewna. Przecież to wcale nie jest zabawa w dom, a jesteście ze sobą już długo.

Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość
Ja tez caly czas mam na uwadze, ze na USG cos nie bylo widac i moge jednak miec chlopczyka...
Ale dla mnie to zadna przeszkoda w kochaniu i akceptowaniu tego dziecka, bo czy to bedzie dziewczynka czy chlopczyk, na pewno znajdzie dla siebie miejsce w mojej rodzinie Glowa do gory
Ty to będziesz mieć niezłą niespodziankę przy porodzie
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 12:16   #2859
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Że się tak wtrącę - zużyłam tonik Synergen
Kusi mnie, żeby iść do Rossmanna na zakupy
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 12:26   #2860
Koshatka
Zakorzenienie

A ja mam jeszcze pytanie do mających dziecko/czekających/starających się/chcących mieć. Czy myślicie o tym jak postępować żeby dziecko "wyszło na ludzi" czy po prostu chcecie mieć a potem jakoś to będzie? Mnie osobiście przeraża że wszystko co powiem, zrobię może mieć wpływ na przyszłość dziecka. Coś na zasadzie "wszystko co powiesz może być użyte przeciwko Tobie".

Nusia ja też nie byłam typową dziewczynką mimo że mam siostrę. Co więcej nadal w mojej torebce prędzej się znajdzie śrubokręt, metrówkę niż szminkę.
Stary 2012-09-28, 12:33   #2861
porzeczka2602
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36803609]Kusi mnie, żeby iść do Rossmanna na zakupy [/QUOTE]
Ja jadę w niedzielę i do biedronki też jak szaleć to szaleć ale w rossku mam zamiar obkupić głównie kocura bo on lubi ichnie jedzonko

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 12:50   #2862
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Też tak niestety uważam... Nie tak się zachowuje matka przygotowana do macierzyństwa. Obawiam się, że może to się odbić później na dziecku... Może to dlatego, że wcale tego nie planowaliście? Ja takie podejście odnośnie ubierania i zabawki jeśli chodzi o płeć to miałam w liceum... Co prawda, nadal nie chcę póki co dziecka, ale nawet to myślenie mi się zmieniło. Może faktycznie warto poszukać pomocy?

Miałam mieć taki piękny miesiąc, tyle zużyć, a tu przyszły 2 zamówienia z YR i zrobiłam jeszcze z BU
Dziewczyny, nie naskakujcie tak na Hosenkę. To dla niej nowość i człowiek różnie może zareagować. Kobiety, które dowiadują się, że są w ciazy też różnie reagują, czasem płaczą i są zagubione, czasem odczuwają niesamowitą radość. To taka huśtawka hormonów. Hosenka znalazła się w nowej sytuacji, pragneła dziewczynki, a wiadomość o chłopcu trochę zbiła ją z tropu. To nie znaczy, że nie będzie kochać maluszka i bawić się z nim. Zobaczycie, że za jakiś czas oswoi się z tą myślą i będzie się cieszyła, że ma chłopca.
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 13:02   #2863
Koshatka
Zakorzenienie

Ja na nią nie naskakuję. Po prostu zdziwiło mnie że jest przerażona wizją wychowywania chłopca a dziewczynki nie, bo mnie przerażają obydwie wizje.
Stary 2012-09-28, 13:11   #2864
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Dostałam pracę.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 13:14   #2865
Koshatka
Zakorzenienie

I tak jak już pisałam ja widziałam taką huśtawkę nastrojów przeradzającą się w głęboką depresję. Każdy bagatelizował że "kobiety w ciąży tak mają" "urodzisz to pokochasz" i inne tego typu prawdy a skończyło się niewesoło. I teraz przewrażliwiona jestem.
Stary 2012-09-28, 13:18   #2866
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Dostałam pracę.

Opowiesz coś więcej?

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 13:58   #2867
Ł@siczk@
Zakorzenienie

nosek - gratulacje!!!

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 14:05   #2868
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

brawo nosek

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 14:46   #2869
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Dostałam pracę.
Gratuluję!

A ja dziś byłam odebrać opinię po praktykach i usłyszałam "Pani Dominiko, czekam na Pani CV na lato"

No i zaszłam też do Rossmanna... Kupiłam trzy saszetki soli Wellness&Beauty (szybko pójdą), szampon BabyDream (też mi szybko schodzi, bo używam do zmywania olejów, a wtedy muszę myć 2-3 razy) i wodę brzozową Isana (potrzebną, bo ostatnia codzienna wcierka mi się kończy).
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:33   #2870
ganimedea
Zakorzenienie

Nosku - gratulacje

Tobie, Orlico, także - miło być docenionym, prawda?

Ja lecę do Rosska po pracy. Będzie się działo

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 16:20   #2871
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
zartujesz? no przeciez to az uciecha patrzec jak taki maly brzdac sobie rosnie!

Cytat:
Zamień się
moja koleżanka urodziła 2 tyg przede mną chłopca, kilka razy podczas ciąży mówiłyśmy żeby się zamienić bo ona chciała dziewczynkę
Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Żartujesz sobie? To przecież sama radość patrzeć na takiego brzdąca

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Nynka, sliczności ta Twoja córcia!Karmisz piersią?
tak karmię, brodawki bolą czasem jak cholera Łasiczko Hosenko - hartujcie brodawki, może Was ominą te przyjemności
Cytat:
Tak

Nie umiem się cieszyć ... głowa mnie od płaczu boli

Cytat:
U mnie to nawet nie tyle co nastawianie, tylko odkąd pamiętam, pragnęłam dziewczynki (1 albo 2) kupować sukienki, robić kucyki, ładnie ubierać itp A tu mąż mnie wyhuśtał Koleżanki, jak piszesz, "od zawsze" chciały jako pierwszego syna tłumacząc właśnie jak Ty, ale ja nigdy takiej konieczności nie widziałam Za bratem też nigdy nie tęskniłam, nie brakowało mi go itp.
Druga sprawa, że doświadczeń z małymi chłopcami nie mam, nie będę umiała się nim zająć, bawić itp. Kupowanie wiecznie spodni i samochodzików jakoś mnie nie fascynuje i nie przemawia do mnie :bawi: Będzie pole do popisu dla TŻ

Jak mi lekarz powiedział, że chłopak, to zapytałam: ale może jeszcze się okazać inaczej, prawda? Na co on, że nie, że ewidentnie chłopak - że dobrze się ułożył, widać wyraźnie, poza tym to już początek 6 miesiąca, więc o pomyłkę trudno.

Z pierwszym dzieckiem "zwlekałam", z drugim będzie jeszcze trudniej, choćby z racji wieku.
Cytat:
Zrozumie ktoś psychikę kobiety w ciąży
trudno jest, wiem coś o tym...
Cytat:
Ale co mam zrobić skoro tak myślę? Przysłowiowe "powiesić się"?
CHYBA mam prawo być zawiedziona, rozczarowana i obawiać się wychowywania chłopca? Czy jednak nie mam prawa bo Ty nie rozumiesz mojego podejścia?
masz absolutnie prawo bo to Twoja ciąża i miałaś wobec niej pewne oczekiwania ale niestety wyszło inaczej niż chciałaś i masz prawo być zawiedziona ale zobaczysz że to minie

dziewczyny nie naskakujcie na Hosenkę, postarajcie się ją zrozumieć... ja akurat doskonale ją rozumiem... chciałam chłopca, jak później zrozumiałam to głównie dlatego że TŻ tak bardzo tego chciał a ja chciałam go uszczęśliwić drugim powodem było to że miałam starszych braci i chciałam żeby moja córka też miała... jak lekarz powiedział płeć to się nie odezwałam tylko spojrzałam błagalnym wzrokiem na TŻ jaka będzie jego reakcja, on powiedział: "no to tym razem będzie dziewczynka"... po wyjściu z gabinetu płakałam, w domu płakałam ale TŻ mnie wspierał pocieszał że może następnym razem się uda i tym mi pomógł... przyzwyczaiłam się do myśli, że będzie dziewczynka chociaż cały czas myślałam i obawiałam się czy jak się urodzi to będziemy ją kochali? Wiem, to głupie i po porodzie też tak stwierdziłam, byłam zła sama na siebie jak w ogóle można było tak pomyśleć ale w ciąży miałam taką burzę hormonów że czasem coś błahego miało dla mnie ogromne znaczenie a za chwilę sama sobie się dziwiłam, że przejmuję się głupotami … jak ktoś pytał o płeć i mówiliśmy że dziewczynka i niektórzy komentowali że ooo to słabo, mąż pewnie by chciał syna, to wyć mi się chciało bo co ja miałam powiedzieć? Ode mnie to zależało kogo nosiłam w brzuchu? ja jak tylko usłyszałam krzyk swojej małej (miałam znieczulenie podpajęczynówkowe) to się popłakałam, jak ją zobaczyłam na chwilę a potem przytuliłam to nie wyobrażałam sobie że mogłabym mieć jakiekolwiek inne dziecko…
Hosenko zobaczysz że u Ciebie też tak będzie, jak tylko przytulisz synka to pokochasz go całym sercem i nie nawet nie przyjdzie Ci na myśl że mogłoby to być jakieś inne dziecko…
wydaje mi się że w pewnym sensie wpływają na takie sytuacje nasze dzieciństwo i marzenia, to tak jak z weselem, niektóre marzą o pięknej białej sukni i wielkim weselu bo tak sobie wymarzyły i tak ma być, a inne wolą skromny ślub albo i wcale, i wydaje mi się że tak samo jest z dzieckiem, coś sobie wymyślimy wymarzymy i potem chcemy żeby tak było
Cytat:
A ja mam jeszcze pytanie do mających dziecko/czekających/starających się/chcących mieć. Czy myślicie o tym jak postępować żeby dziecko "wyszło na ludzi" czy po prostu chcecie mieć a potem jakoś to będzie? Mnie osobiście przeraża że wszystko co powiem, zrobię może mieć wpływ na przyszłość dziecka. Coś na zasadzie "wszystko co powiesz może być użyte przeciwko Tobie".
Ja cały czas o tym myślę i zastanawiam się co robić żeby nie ponieść klęski wychowawczej…

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Dziewczyny, nie naskakujcie tak na Hosenkę. To dla niej nowość i człowiek różnie może zareagować. Kobiety, które dowiadują się, że są w ciazy też różnie reagują, czasem płaczą i są zagubione, czasem odczuwają niesamowitą radość. To taka huśtawka hormonów. Hosenka znalazła się w nowej sytuacji, pragneła dziewczynki, a wiadomość o chłopcu trochę zbiła ją z tropu. To nie znaczy, że nie będzie kochać maluszka i bawić się z nim. Zobaczycie, że za jakiś czas oswoi się z tą myślą i będzie się cieszyła, że ma chłopca.
masz rację Koniku, musimy wspierać Hosenkę i pomóc jej się oswoić z tą myślą a nie dołować
Cytat:
Dostałam pracę.

Cytat:
I tak jak już pisałam ja widziałam taką huśtawkę nastrojów przeradzającą się w głęboką depresję. Każdy bagatelizował że "kobiety w ciąży tak mają" "urodzisz to pokochasz" i inne tego typu prawdy a skończyło się niewesoło. I teraz przewrażliwiona jestem.
inaczej kobiety w ciąży a inaczej już po porodzie, jeżeli wtedy dalej jest źle to trzeba interweniować
Stary 2012-09-28, 16:30   #2872
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Ma któraś z was taką dużą piłkę do ćwiczeń? Wiecie, taka na której można siąść itp.
jaaaa maaaam od wielu wielu lat a co byś chciała?
Stary 2012-09-28, 18:49   #2873
Hosenka*
Zakorzenienie

Nynka: porównanie z wymarzonym ślubem i weselem trafne w 100%

Dziękuję Tobie i Konikowi za zrozumienie

Dzwoniła do południa mama, wypytała jak mąż zareagował, czy dumny itp. i coś wyczuła w moim głosie, bo urwała się z pracy i przyszła do mnie. Powiedziała, że przestraszyła się mojej reakcji (ja też się przestraszyłam, to nie tak, że tupnę nogą, foch i "bo ja chcę córkę").
Pogadałyśmy, powiedziałam o swoich obawach, lękach, że nie będę potrafiła się zająć, później porozumieć się z synem no i też o rozczarowaniu, że zawsze marzyłam o córce.
Trochę mi się lepiej zrobiło.
Mąż przymilny strasznie, dwoi się i troi - kochany jest.

Byłam w Biedronce, kupiłam organizer (były 3 czy 4 rodzaje) - prostokątny bez przegródki po środku. Pojemny jest i dosyć duży (tzn sądziłam, że to maleństwo będzie). Wzięłam z myślą o trzymaniu w jednym miejscu rzeczy dla dziecka - oliwka, chusteczki itp.
Wzięłam też pomadkę Opearol owoce leśne.

Instagram

Stary 2012-09-28, 19:06   #2874
ganimedea
Zakorzenienie

Wróciłam z Rossmana
Przytachałam balsam Fa z CND, masło Alterry kakaowe (dlaczego nie dali promocji na to w pomarańczowym słoiku? ), żel sernikowy pod prysznic i krem do rąk Isana Urea . Prócz tego podpaski, wkładki, herbaty i chusteczki do prania Popełniłam swój rekord kwotowy jednorazowych zakupów dla tej drogerii

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2012-09-28, 19:24   #2875
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam z Rossmana
Przytachałam balsam Fa z CND, masło Alterry kakaowe (dlaczego nie dali promocji na to w pomarańczowym słoiku? ), żel sernikowy pod prysznic i krem do rąk Isana Urea . Prócz tego podpaski, wkładki, herbaty i chusteczki do prania Popełniłam swój rekord kwotowy jednorazowych zakupów dla tej drogerii
Ten krem do rąk jest świetny
Cytat:

Ja mam ale jeszcze jej nie nadmuchałam, a co?
Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość

Ja nie mam, ćwiczyłam tylko na takiej na fitnessie Chcesz sobie kupić?

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
jaaaa maaaam od wielu wielu lat a co byś chciała?
Chciałabym taką, tylko zastanawiam się czy dzięki niej pozbędę się bólu pleców i czy do piłki są dołączone jakieś przykłady ćwiczeń Jaką średnicę mają wasze piłki?

W zasadzie mogłabym już wkleić bilans, ale wkleję jutro-to mnie zmotywuje do zużycia ostatniego kosmetyku we wrześniu- henny khadi Fatalnie się ją nakłada, ma zapach siana i cała wanna jest fioletowa, przez co nie za bardzo mi się chcę z tym bawić, ale efekt jest wart zachodu.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 19:51   #2876
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym taką, tylko zastanawiam się czy dzięki niej pozbędę się bólu pleców i czy do piłki są dołączone jakieś przykłady ćwiczeń Jaką średnicę mają wasze piłki?
Moja ma 65 cm. Średnicę dobierasz do wzrostu http://www.☠☠☠☠☠☠☠/cwiczeniadlaciebi...l,223,1,0.html Przykładów ćwiczeń nie mam ale nie wiem czy nie było bo kupiłam w Rossmannie w CND i pudełko było rozwalone.
Stary 2012-09-28, 20:10   #2877
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Czemu mu tak bardzo wybijasz z głowy zaręczyny? Może pomyśleć, że nie jesteś go pewna. Przecież to wcale nie jest zabawa w dom, a jesteście ze sobą już długo.
Bo dla mnie zaręczyny = rychły ślub. Po co mam paradować z pierścionkiem kolejne kilka lat? Jesteśmy ze sobą tyle, że tu póki co żadne zaręczyny nic nie zmienią. Jest dobrze jak jest. Nie mam na to parcia. A do ślubu jeszcze daleko

Cytat:
Ja na nią nie naskakuję. Po prostu zdziwiło mnie że jest przerażona wizją wychowywania chłopca a dziewczynki nie, bo mnie przerażają obydwie wizje.
Właśnie tak
Dla mnie to nie jest naskakiwanie tylko dziwna sytuacja, nie spotkałam się z taką nigdy.

Cytat:
Dostałam pracę.
Gratuluję!
Cytat:

Dzwoniła do południa mama, wypytała jak mąż zareagował, czy dumny itp. i coś wyczuła w moim głosie, bo urwała się z pracy i przyszła do mnie. Powiedziała, że przestraszyła się mojej reakcji (ja też się przestraszyłam, to nie tak, że tupnę nogą, foch i "bo ja chcę córkę").
Pogadałyśmy, powiedziałam o swoich obawach, lękach, że nie będę potrafiła się zająć, później porozumieć się z synem no i też o rozczarowaniu, że zawsze marzyłam o córce.
Nie ma co porównywać wesela/ślubu do żywej istoty wg mnie.
Mam nadzieję, że jak już urodzisz i zobaczysz swoje dziecko na żywo to przejdzie Ci to myślenie
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 22:00   #2878
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam pracę.
Super!! Napiszesz coś więcej?

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36807126]

A ja dziś byłam odebrać opinię po praktykach i usłyszałam "Pani Dominiko, czekam na Pani CV na lato" [/QUOTE]

Ale fajnie! to hotel czy biuro podróży?

Cytat:

Byłam w Biedronce, kupiłam organizer (były 3 czy 4 rodzaje) - prostokątny bez przegródki po środku. Pojemny jest i dosyć duży (tzn sądziłam, że to maleństwo będzie). Wzięłam z myślą o trzymaniu w jednym miejscu rzeczy dla dziecka - oliwka, chusteczki itp.
Nie masz za co dziękować. Domyślam się jak to jest i staram się postawić w Twojej sytuacji.

Super, że pogadałaś z mamą, na pewno Ci lżej teraz

Kurcze, ja też chcę ten organizer, może kogoś po niego wyślę. Siedzę w domu dopiero tydzień a już mam dość, a tu jeszcze cały miesiąc siedzenia Tyle ofert i promocji mnie ominie

Cytat:
Wróciłam z Rossmana
chusteczki do prania? Co to jest?
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 22:12   #2879
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Nusia ja też nie byłam typową dziewczynką mimo że mam siostrę. Co więcej nadal w mojej torebce prędzej się znajdzie śrubokręt, metrówkę niż szminkę.
A to u mnie już jest na odwrót

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
Ja cały czas o tym myślę i zastanawiam się co robić żeby nie ponieść klęski wychowawczej…
Nie myśl o tym w ten sposób Na pewno nie poniesiesz klęski. Rób to, co uważasz za słuszne.

Cytat:

Chciałabym taką, tylko zastanawiam się czy dzięki niej pozbędę się bólu pleców i czy do piłki są dołączone jakieś przykłady ćwiczeń Jaką średnicę mają wasze piłki? .
Ja mam ten krem i fakt - świetnie nawilża. Ale ma dziwny zapach i tępą konsystencję

Cytat:
Bo dla mnie zaręczyny = rychły ślub. Po co mam paradować z pierścionkiem kolejne kilka lat? Jesteśmy ze sobą tyle, że tu póki co żadne zaręczyny nic nie zmienią. Jest dobrze jak jest. Nie mam na to parcia. A do ślubu jeszcze daleko
Rozumiem

Byłam dziś w Biedronce i w Rossie. Poza tym w Naturze kupiłam czerwony pigment Kobo na niedzielną sesję. Wklejam bilans

Wyszło (24):
- zużycia:
1) Cien, Żel do higieny intymnej, 500 ml
2) AA, Skuteczna Pielęgnacja, Maseczka matująco-regenerująca, 5 ml
3) Yves Rocher, Sebo Specific, Oczyszczający krem do mycia twarzy, 125 ml
4) Świt Pharma, Exclusive, Krem do stóp antyperspirant, 75 ml
5) Yves Rocher, Pur Bleuet, Dwufazowy płyn do demakijażu oczu z wyciągiem z bławatka bio, 125 ml
6) Yves Rocher, Les Plaisirs Nature, Żel pod prysznic i do kąpieli Brzoskwinia, 50 ml
7) Colgate, Plax, Cool Mint, Płyn do płukania jamy ustnej, 60 ml
8) Garnier, Fructis, Szampon wzmacniający Mega objętość 48h, 400 ml
9) Avon, Anew Rejuvenate, Kuracja mineralna do twarzy, 50 ml
10) Barbra Pro, Nail Care Expert, Olejek do pielęgnacji paznokci i naskórka, 7 ml
11) Rossmann, Rival de Loop, Tygodniowa kuracja przeciwzmarszczkowa w ampułkach, 2 x 0,38 ml
12) Rossmann, Rival de Loop, Tygodniowa kuracja przeciwzmarszczkowa w ampułkach, 5 x 0,38 ml – oddałam mamie
13) Yves Rocher, Gommage gourmand, Peeling morelowy, 50 ml
14) AA, Skuteczna Pielęgnacja, Maseczka błyskawicznie nawilżająca, 5 ml
15) Yves Rocher, Amande, Mleczko nawilżająco-odżywcze do suchej skóry, 30 ml
16) Yves Rocher, Sebo Specific, Krem nawilżająco-matujący na dzień, 50 ml
17) H&M, Lakier do paznokci (It’s genious M), 9 ml
18) Avon, Naturals, Żel pod prysznic Kwiat wiśni, 200 ml
19) Blend-a-med, Complete 7 + Wybielanie, Pasta do zębów, 125 ml
20) Rossmann, Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml
21) Yves Rocher, 3 Thes Detoxifiants, Płyn micelarny do demakijażu, 50 ml
22) Cien, Masło do ciała Mango, 400 ml
- wymianka:
1) Yves Rocher, Nutrition, Odżywka do włosów suchych z wyciągiem z owsa, 150 ml
2) Yves Rocher, Les Plaisirs Nature, Pastylka do kąpieli Jeżyna, 20 g
- próbki:
1) Pantene Pro-V, 2 minutowa maska głęboko regenerująca do włosów normalnych, 10 ml

Przyszło (22):
- zakupy:
1) Yves Rocher, Szampon do włosów I love my planet, 300 ml – 9,30 zł
2) Yves Rocher, Peeling roślinny do ciała z pudrem z pestek moreli, 150 ml – 18,00 zł
3) Yves Rocher, Couleurs Nature, Podkład niebrudzący (Rose 100), 30 ml – 42,00 zł
4) Yves Rocher, Les Plaisirs Nature, Pastylka do kąpieli Jeżyna, 20 g – 4,00 zł
5) Dax, Perfecta SPA, Cukrowy peeling do ciała wygładzający, 225 ml – 9,99 zł
6) Avon, Senses, Żel pod prysznic Serenity, 250 ml – 5,99 zł
7) Avon, Planet Spa, Maseczka błotna do twarzy z minerałami z Morza Martwego, 75 ml – 8,99 zł
8) Essence, Miami Roller Girl, Róż do policzków (01 Dates in Skates), 8 g – 11,99 zł + 4,15 zł przesyłka
9) Avon, Planet Spa, Odżywcze masło do ciała z minerałami z Morza Martwego, 200 ml – 21,49 zł
10) Avon, Foot Works, Intensywnie pielęgnująca maska do stóp 3 w 1, 75 ml – 5,00 zł
11) Avon, Foot Works, Krem intensywnie zmiękczający skórę stóp, 75 ml – 5,00 zł
12) Avon, Senses, Żel pod prysznic Spirit, 250 ml – 5,00 zł
13-15) Rossmann, Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml – 3 x 6,99 zł
16) Colgate Plax, Multi-Protection, Antybakteryjny płyn do płukania jamy ustnej, 500 ml – 14,99 zł
17) Colgate Plax, Multi-Protection, Antybakteryjny płyn do płukania jamy ustnej, 250 ml – 0,01 zł
18) Rossmann, Fusswohl, Intensywny krem do pielęgnacji suchej skóry stóp, 75 ml – 3,49 zł
19) BeBeauty, Zmywacz do paznokci z olejem kokosowym12 gliceryną, 150 ml – 5,89 zł
20) Kobo Professional, Pure pigment, Pigment sypki 4303 True red), 6 ml – 6,99 zł
21) Eveline, Volumix Fiberlast, Maskara pogrubiająca, rozdzielająca i unosząca rzęsy do 45°, 9 ml – 9,99 zł
- prezent / gratis:
1) Yves Rocher, Sexy Pulp, Pogrubiający tusz do rzęs (01. Noir), 9 ml
- próbki:
1-3) Yves Rocher, Podkład wygładzający (Rose 200), 1 ml

Wydane: 213,23 zł

Wyszłam prawie na zero. Kilka rzeczy mogłam sobie podarować, ale były w dobrych cenach, dlatego je wzięłam. Choć ostatecznie nie jestem zachwycona swoim bilansem + sporo wydałam...
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 22:23   #2880
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Jest na nim nawet nalepka Wizażu, więc tak właśnie pomyślałam

Cytat:
Kurcze, ja też chcę ten organizer, może kogoś po niego wyślę. Siedzę w domu dopiero tydzień a już mam dość, a tu jeszcze cały miesiąc siedzenia Tyle ofert i promocji mnie ominie

chusteczki do prania? Co to jest?
Też chcę organizer, ale u mnie nadal/już nie ma . A byłam od dnia wejścia gazetki 3 razy

To takie kawałki tkaniny (?), które wyłapują z wody cząsteczki brudu czy koloru farbujących ubrań i dzięki nim biel jest bielsza, a kolory żywsze . W dodatku nie ma ryzyka zafarbowania ciuszków . Można za to się złapać za głowę na widok tej szmatki już po praniu
Do tej pory moja mama kupowała jakieś droższe, a dziś kupiłam na próbę Domol 15 sztuk za 5,99zł w promocji

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Nusiu, faktycznie zaszalałaś

Ale i ja nieświęta w tym miesiącu

Jak wpisałam dzisiejsze zakupy w tabelę, to się okazało, że wpadły mi we wrześniu aż 3 smarowidła

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości