|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX
Ale co mam zrobić skoro tak myślę? Przysłowiowe "powiesić się"?
![]() CHYBA mam prawo być zawiedziona, rozczarowana i obawiać się wychowywania chłopca? Czy jednak nie mam prawa bo Ty nie rozumiesz mojego podejścia?
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-09-28 o 09:52 |
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem że nie wolno wyrazić własnej opinii?
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Z Twojego posta po prostu do mnie przebiła wizja nie dziecka a dużej lali do ubierania, czesania a przecież nie o to chodzi.
I nie wiem czy nie powinnaś poszukać fachowej pomocy jak taki stan się utrzyma dłużej. Stworzyłaś sobie jakąś wizję która się nie spełni i dramat. A stąd już bliska droga do depresji poporodowej.
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36797924]Tak Was czytam i też marzy mi się, żeby być na swoim, po ślubie, z dzieckiem w drodze... Może i młoda jestem, ale w pełni na to gotowa, jesteśmy z TŻem od 6 lat razem i jesteśmy ze sobą szczęśliwi, on też już by chciał... Tyle, że oboje zdajemy sobie sprawę, że najpierw trzeba się jakoś ustabilizować finansowo, a oboje studiujemy i nie mamy stałej pracy... Ech, aż mnie chandra złapała
[/QUOTE]A u mnie zupełnie odwrotnie. Jestem z TŻ 7,5 roku i wcale o tym nie myślę. TŻ kiedyś naciskał, ale mu wybiłam z głowy. Nie chcę tak szybko bawić się w dom. Niech każde póki co ma swoje życie, realizuje swoje plany, kończy studia, "robi karierę". Co prawda TŻ coś tam mówi, że jak tylko zmieni pracę i zacznie zarabiać jak człowiek to od razu się zaręczamy, ale ja już mu to z głowy wybiję Na wszystko przyjdzie czas ![]() Orlico, ale czemu chandra? Jesteście szczęśliwi, wszystko na razie idzie po Waszej myśli. Skończycie studia, zaczniecie pracować (albo nawet przed skończeniem studiów jeszcze), a później to już wszystko poleci ![]() Cytat:
Miałam mieć taki piękny miesiąc, tyle zużyć, a tu przyszły 2 zamówienia z YR i zrobiłam jeszcze z BU |
|
|
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"It's not a bargain if you don't need one" S. Kinsella Edytowane przez Koshatka Czas edycji: 2012-09-28 o 10:48 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko - nie mysl o tym w ten sposob. Zobaczysz, ze jeszcze 100 razy Ci sie podejscie odmieni
Nie mysl o plci dziecka caly czas, bo juz niczego nie zmienisz. Moim zdaniem kazda plec ma swoje plusy i minusy. Moj maz ma 4 rodzenstwa - jedna siostre i 3 braci. Siostra pomaga w domu przy sprzataniu, gotowaniu i innych takich, bracia zalatwiaja rozne sprawy, jezdza samochodami, potrafia zrobic remont, naprawiac rozne rzeczy, kazdy ma swoja role w tej rodzinie Ja tez caly czas mam na uwadze, ze na USG cos nie bylo widac i moge jednak miec chlopczyka...Ale dla mnie to zadna przeszkoda w kochaniu i akceptowaniu tego dziecka, bo czy to bedzie dziewczynka czy chlopczyk, na pewno znajdzie dla siebie miejsce w mojej rodzinie Glowa do gory
|
|
#2858 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chcesz sobie kupić?Na pewno hormony też mają na to wpływ. Pewnie zwiększają Twoje rozczarowanie. Ale jestem pewna, że jak już urodzisz i zobaczysz tego małego chłopczyka, to wszystko minie A tymczasem może lepiej posłuchać rad dziewczyn i wybrać się np. do psychologa. Trzymaj się kochana ![]() Cytat:
To pewnie z racji tego, że mam starszego brata, ale jednak nie byłam typową dziewczynką. Choć oczywiście lalki Barbie też miałam ![]() Cytat:
Może pomyśleć, że nie jesteś go pewna. Przecież to wcale nie jest zabawa w dom, a jesteście ze sobą już długo.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2859 |
|
Konto usunięte
|
Że się tak wtrącę - zużyłam tonik Synergen
![]() Kusi mnie, żeby iść do Rossmanna na zakupy
|
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam jeszcze pytanie do mających dziecko/czekających/starających się/chcących mieć. Czy myślicie o tym jak postępować żeby dziecko "wyszło na ludzi" czy po prostu chcecie mieć a potem jakoś to będzie? Mnie osobiście przeraża że wszystko co powiem, zrobię może mieć wpływ na przyszłość dziecka. Coś na zasadzie "wszystko co powiesz może być użyte przeciwko Tobie".
Nusia ja też nie byłam typową dziewczynką mimo że mam siostrę. Co więcej nadal w mojej torebce prędzej się znajdzie śrubokręt, metrówkę niż szminkę.
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36803609]Kusi mnie, żeby iść do Rossmanna na zakupy
[/QUOTE]Ja jadę w niedzielę i do biedronki też jak szaleć to szaleć
|
|
|
|
#2862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na nią nie naskakuję.
|
#2864 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Dostałam pracę.
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
I tak jak już pisałam ja widziałam taką huśtawkę nastrojów przeradzającą się w głęboką depresję. Każdy bagatelizował że "kobiety w ciąży tak mają" "urodzisz to pokochasz" i inne tego typu prawdy a skończyło się niewesoło.
I teraz przewrażliwiona jestem.
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
nosek - gratulacje!!!
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
brawo nosek
|
|
|
|
#2869 |
|
Konto usunięte
|
Gratuluję!
![]() A ja dziś byłam odebrać opinię po praktykach i usłyszałam "Pani Dominiko, czekam na Pani CV na lato" No i zaszłam też do Rossmanna... Kupiłam trzy saszetki soli Wellness&Beauty (szybko pójdą), szampon BabyDream (też mi szybko schodzi, bo używam do zmywania olejów, a wtedy muszę myć 2-3 razy) i wodę brzozową Isana (potrzebną, bo ostatnia codzienna wcierka mi się kończy). |
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Nosku - gratulacje
![]() Tobie, Orlico, także - miło być docenionym, prawda? ![]() Ja lecę do Rosska po pracy. Będzie się działo
|
|
|
|
#2871 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja koleżanka urodziła 2 tyg przede mną chłopca, kilka razy podczas ciąży mówiłyśmy żeby się zamienić bo ona chciała dziewczynkę ![]() ![]() tak karmię, brodawki bolą czasem jak cholera Łasiczko Hosenko - hartujcie brodawki, może Was ominą te przyjemności Cytat:
Cytat:
dziewczyny nie naskakujcie na Hosenkę, postarajcie się ją zrozumieć... ja akurat doskonale ją rozumiem... chciałam chłopca, jak później zrozumiałam to głównie dlatego że TŻ tak bardzo tego chciał a ja chciałam go uszczęśliwić drugim powodem było to że miałam starszych braci i chciałam żeby moja córka też miała... jak lekarz powiedział płeć to się nie odezwałam tylko spojrzałam błagalnym wzrokiem na TŻ jaka będzie jego reakcja, on powiedział: "no to tym razem będzie dziewczynka"... po wyjściu z gabinetu płakałam, w domu płakałam ale TŻ mnie wspierał pocieszał że może następnym razem się uda i tym mi pomógł... przyzwyczaiłam się do myśli, że będzie dziewczynka chociaż cały czas myślałam i obawiałam się czy jak się urodzi to będziemy ją kochali? Wiem, to głupie i po porodzie też tak stwierdziłam, byłam zła sama na siebie jak w ogóle można było tak pomyśleć ale w ciąży miałam taką burzę hormonów że czasem coś błahego miało dla mnie ogromne znaczenie a za chwilę sama sobie się dziwiłam, że przejmuję się głupotami Ode mnie to zależało kogo nosiłam w brzuchu? ja jak tylko usłyszałam krzyk swojej małej (miałam znieczulenie podpajęczynówkowe) to się popłakałam, jak ją zobaczyłam na chwilę a potem przytuliłam to nie wyobrażałam sobie że mogłabym mieć jakiekolwiek inne dziecko…Hosenko zobaczysz że u Ciebie też tak będzie, jak tylko przytulisz synka to pokochasz go całym sercem i nie nawet nie przyjdzie Ci na myśl że mogłoby to być jakieś inne dziecko… wydaje mi się że w pewnym sensie wpływają na takie sytuacje nasze dzieciństwo i marzenia, to tak jak z weselem, niektóre marzą o pięknej białej sukni i wielkim weselu bo tak sobie wymarzyły i tak ma być, a inne wolą skromny ślub albo i wcale, i wydaje mi się że tak samo jest z dzieckiem, coś sobie wymyślimy wymarzymy i potem chcemy żeby tak było ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#2872 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
a co byś chciała?
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Nynka: porównanie z wymarzonym ślubem i weselem trafne w 100%
![]() Dziękuję Tobie i Konikowi za zrozumienie ![]() Dzwoniła do południa mama, wypytała jak mąż zareagował, czy dumny itp. i coś wyczuła w moim głosie, bo urwała się z pracy i przyszła do mnie. Powiedziała, że przestraszyła się mojej reakcji (ja też się przestraszyłam, to nie tak, że tupnę nogą, foch i "bo ja chcę córkę"). Pogadałyśmy, powiedziałam o swoich obawach, lękach, że nie będę potrafiła się zająć, później porozumieć się z synem no i też o rozczarowaniu, że zawsze marzyłam o córce. Trochę mi się lepiej zrobiło. Mąż przymilny strasznie, dwoi się i troi - kochany jest. Byłam w Biedronce, kupiłam organizer (były 3 czy 4 rodzaje) - prostokątny bez przegródki po środku. Pojemny jest i dosyć duży (tzn sądziłam, że to maleństwo będzie). Wzięłam z myślą o trzymaniu w jednym miejscu rzeczy dla dziecka - oliwka, chusteczki itp. Wzięłam też pomadkę Opearol owoce leśne.
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z Rossmana
![]() Przytachałam balsam Fa z CND, masło Alterry kakaowe (dlaczego nie dali promocji na to w pomarańczowym słoiku? ), żel sernikowy pod prysznic i krem do rąk Isana Urea . Prócz tego podpaski, wkładki, herbaty i chusteczki do prania Popełniłam swój rekord kwotowy jednorazowych zakupów dla tej drogerii
|
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym taką, tylko zastanawiam się czy dzięki niej pozbędę się bólu pleców i czy do piłki są dołączone jakieś przykłady ćwiczeń Jaką średnicę mają wasze piłki? W zasadzie mogłabym już wkleić bilans, ale wkleję jutro-to mnie zmotywuje do zużycia ostatniego kosmetyku we wrześniu- henny khadi |
|
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2877 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla mnie to nie jest naskakiwanie tylko dziwna sytuacja, nie spotkałam się z taką nigdy. Gratuluję! ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że jak już urodzisz i zobaczysz swoje dziecko na żywo to przejdzie Ci to myślenie
|
|||
|
|
|
#2878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Super!! Napiszesz coś więcej?
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36807126] A ja dziś byłam odebrać opinię po praktykach i usłyszałam "Pani Dominiko, czekam na Pani CV na lato" Ale fajnie! to hotel czy biuro podróży? Cytat:
Super, że pogadałaś z mamą, na pewno Ci lżej teraz ![]() Kurcze, ja też chcę ten organizer, może kogoś po niego wyślę. Siedzę w domu dopiero tydzień a już mam dość, a tu jeszcze cały miesiąc siedzenia Tyle ofert i promocji mnie ominieCytat:
|
|
#2879 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam dziś w Biedronce i w Rossie. Poza tym w Naturze kupiłam czerwony pigment Kobo na niedzielną sesję. Wklejam bilans ![]() Wyszło (24): - zużycia: 1) Cien, Żel do higieny intymnej, 500 ml 2) AA, Skuteczna Pielęgnacja, Maseczka matująco-regenerująca, 5 ml 3) Yves Rocher, Sebo Specific, Oczyszczający krem do mycia twarzy, 125 ml 4) Świt Pharma, Exclusive, Krem do stóp antyperspirant, 75 ml 5) Yves Rocher, Pur Bleuet, Dwufazowy płyn do demakijażu oczu z wyciągiem z bławatka bio, 125 ml 6) Yves Rocher, Les Plaisirs Nature, Żel pod prysznic i do kąpieli Brzoskwinia, 50 ml 7) Colgate, Plax, Cool Mint, Płyn do płukania jamy ustnej, 60 ml 8) Garnier, Fructis, Szampon wzmacniający Mega objętość 48h, 400 ml 9) Avon, Anew Rejuvenate, Kuracja mineralna do twarzy, 50 ml 10) Barbra Pro, Nail Care Expert, Olejek do pielęgnacji paznokci i naskórka, 7 ml 11) Rossmann, Rival de Loop, Tygodniowa kuracja przeciwzmarszczkowa w ampułkach, 2 x 0,38 ml 12) Rossmann, Rival de Loop, Tygodniowa kuracja przeciwzmarszczkowa w ampułkach, 5 x 0,38 ml – oddałam mamie 13) Yves Rocher, Gommage gourmand, Peeling morelowy, 50 ml 14) AA, Skuteczna Pielęgnacja, Maseczka błyskawicznie nawilżająca, 5 ml 15) Yves Rocher, Amande, Mleczko nawilżająco-odżywcze do suchej skóry, 30 ml 16) Yves Rocher, Sebo Specific, Krem nawilżająco-matujący na dzień, 50 ml 17) H&M, Lakier do paznokci (It’s genious M), 9 ml 18) Avon, Naturals, Żel pod prysznic Kwiat wiśni, 200 ml 19) Blend-a-med, Complete 7 + Wybielanie, Pasta do zębów, 125 ml 20) Rossmann, Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml 21) Yves Rocher, 3 Thes Detoxifiants, Płyn micelarny do demakijażu, 50 ml 22) Cien, Masło do ciała Mango, 400 ml - wymianka: 1) Yves Rocher, Nutrition, Odżywka do włosów suchych z wyciągiem z owsa, 150 ml 2) Yves Rocher, Les Plaisirs Nature, Pastylka do kąpieli Jeżyna, 20 g - próbki: 1) Pantene Pro-V, 2 minutowa maska głęboko regenerująca do włosów normalnych, 10 ml Przyszło (22): - zakupy: 1) Yves Rocher, Szampon do włosów I love my planet, 300 ml – 9,30 zł 2) Yves Rocher, Peeling roślinny do ciała z pudrem z pestek moreli, 150 ml – 18,00 zł 3) Yves Rocher, Couleurs Nature, Podkład niebrudzący (Rose 100), 30 ml – 42,00 zł 4) Yves Rocher, Les Plaisirs Nature, Pastylka do kąpieli Jeżyna, 20 g – 4,00 zł 5) Dax, Perfecta SPA, Cukrowy peeling do ciała wygładzający, 225 ml – 9,99 zł 6) Avon, Senses, Żel pod prysznic Serenity, 250 ml – 5,99 zł 7) Avon, Planet Spa, Maseczka błotna do twarzy z minerałami z Morza Martwego, 75 ml – 8,99 zł 8) Essence, Miami Roller Girl, Róż do policzków (01 Dates in Skates), 8 g – 11,99 zł + 4,15 zł przesyłka 9) Avon, Planet Spa, Odżywcze masło do ciała z minerałami z Morza Martwego, 200 ml – 21,49 zł 10) Avon, Foot Works, Intensywnie pielęgnująca maska do stóp 3 w 1, 75 ml – 5,00 zł 11) Avon, Foot Works, Krem intensywnie zmiękczający skórę stóp, 75 ml – 5,00 zł 12) Avon, Senses, Żel pod prysznic Spirit, 250 ml – 5,00 zł 13-15) Rossmann, Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml – 3 x 6,99 zł 16) Colgate Plax, Multi-Protection, Antybakteryjny płyn do płukania jamy ustnej, 500 ml – 14,99 zł 17) Colgate Plax, Multi-Protection, Antybakteryjny płyn do płukania jamy ustnej, 250 ml – 0,01 zł 18) Rossmann, Fusswohl, Intensywny krem do pielęgnacji suchej skóry stóp, 75 ml – 3,49 zł 19) BeBeauty, Zmywacz do paznokci z olejem kokosowym12 gliceryną, 150 ml – 5,89 zł 20) Kobo Professional, Pure pigment, Pigment sypki 4303 True red), 6 ml – 6,99 zł 21) Eveline, Volumix Fiberlast, Maskara pogrubiająca, rozdzielająca i unosząca rzęsy do 45°, 9 ml – 9,99 zł - prezent / gratis: 1) Yves Rocher, Sexy Pulp, Pogrubiający tusz do rzęs (01. Noir), 9 ml - próbki: 1-3) Yves Rocher, Podkład wygładzający (Rose 200), 1 ml Wydane: 213,23 zł Wyszłam prawie na zero. Kilka rzeczy mogłam sobie podarować, ale były w dobrych cenach, dlatego je wzięłam. Choć ostatecznie nie jestem zachwycona swoim bilansem + sporo wydałam... |
||||
|
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Jest na nim nawet nalepka Wizażu, więc tak właśnie pomyślałam
Cytat:
![]() To takie kawałki tkaniny (?), które wyłapują z wody cząsteczki brudu czy koloru farbujących ubrań i dzięki nim biel jest bielsza, a kolory żywsze . Można za to się złapać za głowę na widok tej szmatki już po praniu ![]() Do tej pory moja mama kupowała jakieś droższe, a dziś kupiłam na próbę Domol 15 sztuk za 5,99zł w promocji ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Nusiu, faktycznie zaszalałaś ![]() Ale i ja nieświęta w tym miesiącu ![]() Jak wpisałam dzisiejsze zakupy w tabelę, to się okazało, że wpadły mi we wrześniu aż 3 smarowidła
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

[/QUOTE]
Na wszystko przyjdzie czas 
Chcesz sobie kupić?
Cała reszta jak dla mnie pozostaje bez zmian. Dlaczego uważasz że chłopakowi to tylko samochody się kupuje?
Moja siostrzenica jaką pierwszą zabawkę ode mnie dostała np samochód. A siostrzeniec bawi się też lalkami, domkiem księżniczek itp.

I teraz przewrażliwiona jestem.

Koleżanki, jak piszesz, "od zawsze" chciały jako pierwszego syna tłumacząc właśnie jak Ty, ale ja nigdy takiej konieczności nie widziałam
drugim powodem było to że miałam starszych braci i chciałam żeby moja córka też miała... jak lekarz powiedział płeć to się nie odezwałam tylko spojrzałam błagalnym wzrokiem na TŻ jaka będzie jego reakcja, on powiedział: "no to tym razem będzie dziewczynka"... po wyjściu z gabinetu płakałam, w domu płakałam ale TŻ mnie wspierał pocieszał że może następnym razem się uda i tym mi pomógł... przyzwyczaiłam się do myśli, że będzie dziewczynka chociaż cały czas myślałam i obawiałam się czy jak się urodzi to będziemy ją kochali? 

. Prócz tego podpaski, wkładki, herbaty i chusteczki do prania