Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-28, 00:02   #3301
Mother Hedgehog
BAN stały

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ja oglądam niemiecki film o morderczych bakteriach na tewuenie
Chyba wiem jaki. Zaciekawił mnie plakat na fikmwebie bo zapisany był cyrylicą, ale okazał się niemiecki z niska punktacją. Zmykam

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Ej, to ja nie mam takich znajomych

chleb, ser, jajka, pomidory
racjonalne żywienie, pięć posiłków dziennie
uśmiech, moc, fitness, sport*

*mogłam pomylić, z pamięci pisałam
Krzysiuuu, powiedz jak mam żyć?!
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 00:04   #3302
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Chyba wiem jaki. Zaciekawił mnie plakat na fikmwebie bo zapisany był cyrylicą, ale okazał się niemiecki z niska punktacją. Zmykam
Te filmy tewuen powtarza dość regularnie. Widziałam wszystkie o tornado w Berlinie czy tam poszukiwaniu skarbu Karola I czy innych Nibelungów .

sayurii - cała przyjemność po mojej stronie, że CI humor poprawiłam
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 00:47   #3303
Kolczatkowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kojaniskatsi Pokaż wiadomość
Mój teść dał sie nabrać na magię tzw urządzenia medycznego,w którym jest 1000rzeczy na raz, a tak naprawdę było zwykłym, chińskim, badziewnym odkurzaczem za 5000zł a On całe święta Wielkanocne łaził i podniecał się tym dziadostwem, sugerował, że powinniśmy z tż to kupić, wyobraźcie sobie, że ze 40minut przy obiedzie wielkanocnym opowiadał nam bzdury, które słyszał na prezentacji (np że jakieś dziecko lubiło wąchać zapachowy odkurzacz a jak koleś prezentujący badziewia z chin pokazał, ile zwykły odkurzacz rodziny emituje zarazek, to odpowiedzialny ojciec rodziny ze słowami NIE BĘDZIESZ MI BABO DZIECKA TRUŁA!! wywalił odkurzacz za okno )

Do dziś nie mogę uwierzyć, że moja mama, prawnik, ponad 30 lat pracy na odpowiedzialnym, kierowniczym stanowisku oraz teść, dorosły człowiek, prowadzący własną działalność nabrali się na takie coś. No przez głowę mi to nie może przejść ani z lewa ani z prawa
Ha! Widze, ze odkurzacz robi furore w wielu miejscach. Rodzice TŻ-ta rowniez napalili sie na "medyczny odkurzacz" i chcieli wybulic ciezka kase, bo synek alergik. Nie dosc, ze w ciagu 10min znalezlismy identyczny w sieci juz za 1500, to po dokladnych poszukiwaniach okazalo sie, ze sprzet sprzedaje firma kogutek (adres firmy prowadzil wedlug google na jakis niezabudowany plac - co potwierdzily osoby, ktore chcialy reklamowac chinskie cacuszko po tym jak sie zepsulo).

I pomimo wielkiego sprzeciwu samego alergika i wszystkich wyszukanych rewelacji, rodzice TŻ-ta z wielka niechecia odstapili od zakupu

Kolczatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 01:01   #3304
sayurii
Zakorzenienie

Cytat:
sayurii - cała przyjemność po mojej stronie, że CI humor poprawiłam
Dzięki
Tak na przyszłość zorientuj się w temacie w którym się wypowiadasz
sayurii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 07:18   #3305
Kojaniskatsi
Raczkowanie

Dziewczyny ja mam rozwiązanie problemu Poszłam raz na zumbę i byłam właśnie takim przytupywaczem Zdecydowałam więc, że to nie dla mnie i z bogatej oferty fitness clubu wybrałam takie zajęcia, które mają mniej skomplikowaną choreografię, a jednak sylwetkę kształtują! Przykłady - power gim, training station, antycellulit, abt czy płaski brzuch. Dobre fitness cluby oferują coś więcej niż zumbę, więc jak się nie nadąża, to szkoda marnować czas! Tym bardziej, że moim zdaniem zajęcia na które się chodzi trzeba lubić, a ja nie lubiłam tej godziny zumby, w czasie której stałam i się wkurzalam, ze nie nadążam

"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza"
Albert Einstein
Kojaniskatsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 07:47   #3306
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja mam rozwiązanie problemu Poszłam raz na zumbę i byłam właśnie takim przytupywaczem Zdecydowałam więc, że to nie dla mnie i z bogatej oferty fitness clubu wybrałam takie zajęcia, które mają mniej skomplikowaną choreografię, a jednak sylwetkę kształtują! Przykłady - power gim, training station, antycellulit, abt czy płaski brzuch. Dobre fitness cluby oferują coś więcej niż zumbę, więc jak się nie nadąża, to szkoda marnować czas! Tym bardziej, że moim zdaniem zajęcia na które się chodzi trzeba lubić, a ja nie lubiłam tej godziny zumby, w czasie której stałam i się wkurzalam, ze nie nadążam
No i to jest zdrowe podejście do tematu Poszłaś, zobaczyłaś, nie spodobało Ci się to nie będziesz się zmuszać. I tak jak powiedziałaś - dobre fitness kluby mają taką ofertę, że każdy znajdzie coś dla siebie.

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 08:29   #3307
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Część chodzi, bo ostatnio modne jest bywanie na takich zajęciach. Nie ważne, że nie wyrabia z rytmem ani kondycją. Takie rzeczy można sobie w domu wyćwiczyć, szczególnie w dobie internetu i chociażby grzebania w youtube. No ale po co... , lepiej się koleżankom w pracy pochwalić, że się chodzi na zumbę przy porannej kawie i pączku.
Dżizys
To mnie rozwala takie widzenie "lansu" wszędzie. Ja chodze na areobik a potem się jaram tym koleżankom
Stary 2012-09-28, 09:25   #3308
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sayurii Pokaż wiadomość
Modne? A nie pomyślałaś, że to jest po prostu zwyczajnie fajne dlatego podoba się tylu osobom?
A chyba od tego są takie zajęcia żeby wyrobić sobie kondycję, nauczyć się słyszeć muzykę... Rozwaliłaś mnie dziewczyno

Ludzie pamiętajcie zanim zaczniecie jakiekolwiek zajęcia przećwiczcie sobie układy na yt
P.S. Zumba jest dla każdego Nawet dla Pań, które nie nadążają za układami

Każda instruktorka ma swoją choreografię, co tu da nauka z yt? Jedynie pozwoli zapoznać się z muzyką i ogólnie ideą tych zajęć

Właśnie zumba polega na tym, że każdy z ulicy może sobie wejść i zatańczyć więc bez sensu jest uczenie się jakiejkolwiek choreografii w tym przypadku
Bzdura, jeśli ktoś tak jak ja nie ogarnia ruchów i kroków nie powinien chodzić dłużej na takie zajęcia, nie ze względu na grupę czy instruktorkę ale dlatego bo zwyczajnie się męczy. Można sobie zmienić na coś spokojniejszego, np. pilates, który też wyciska pot i zadaje ból
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 09:51   #3309
sayurii
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie trzeba lubić zajęcia na które się chodzi, nie ma co się męczyć. Zajęcia dobiera się pod siebie a nie dla lansu

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Bzdura, jeśli ktoś tak jak ja nie ogarnia ruchów i kroków nie powinien chodzić dłużej na takie zajęcia, nie ze względu na grupę czy instruktorkę ale dlatego bo zwyczajnie się męczy. Można sobie zmienić na coś spokojniejszego, np. pilates, który też wyciska pot i zadaje ból
Chodziło mi bardziej o to, że jest dla starych, młodych i nie trzeba być jakimś mistrzem tańca żeby na nie chodzić Jak ktoś się męczy na takich zajęciach to rzeczywiście nie widzę sensu żeby tam chodził
sayurii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 11:17   #3310
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
(adres firmy prowadzil wedlug google na jakis niezabudowany plac - co potwierdzily osoby, ktore chcialy reklamowac chinskie cacuszko po tym jak sie zepsulo).
dobre jaja
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 11:31   #3311
BioIvO
Zakorzenienie

Według Googli Maps mieszkam sobie na skwerku. Tzn.zdjęcie satelitarne jest sprzed 3 lat kiedy jeszcze domu nie było w planach. Czyli są miejsca o których googlom sie nie śniło

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 12:48   #3312
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Według Googli Maps mieszkam sobie na skwerku. Tzn.zdjęcie satelitarne jest sprzed 3 lat kiedy jeszcze domu nie było w planach. Czyli są miejsca o których googlom sie nie śniło
Mnie rozwala, jak na googlowej mapie satelitarnej jest jeszcze dworzec Katowicki i dworzec autobusowy przed nim. Teraz tam budują centrum handlowe i ogólnie jest jedna wielka dziura. I często się spotykam z zagubionymi ludźmi, którzy nie wiedzą jak dojść na dworzec, a przecież sprawdzali na mapie google. Z tym że google'owa mapa jest nieaktualna
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 14:33   #3313
evvelinek
Zakorzenienie

Mnie niesamowicie dziwią ludzie, którzy na portalach plotkarskich czy nawet informacyjnych w komentarzach pod artykułami zwracają się do ich bohaterów np. pozdrawiają bohatera, życzą mu zdrowia, szczęścia.. no chyba nie myślą, że jakiś aktor/ muzyk to przeczyta?
A jak już chodzi o komentarze na portalach irytują mnie też ludzie, szczególnie na portalach informacyjnych, którzy jak nakręceni pod artykułami nie związanymi z polityką wypisują, z reguł dość niewybredne komentarze zawierające ich poglądy polityczne np. przy informacji o wypadku drogowym czy o tym, że ktoś popełnił przestępstwo wypisują, że to wina rządu, premiera, PO/PiS (niepotrzebne skreślić) itd.
Nie jestem w stanie zrozumieć tego typu ludzi
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 14:42   #3314
gazowane lody
Zakorzenienie

dobra.. jechałam dzisiaj autobusem miejskim..

1. są wolne 2 miejsca obok siebie.. i jakiś babsztyl siada nie na tym od okna tylko na tym od wewnątrz autobusu.. a reszta niech sobie postoi.. bo ona ma kaprys siedzieć od wewnątrz..
2. ten sam babsztyl.. dojeżdża do swojego przystanku wstaje ale nie podchodzi do drzwi tylko stawia na tym siedzeniu swoją torebkę nie dając nikomu usiąść bo przecież nikt nie ma prawa usiąść dopóki ona nie wyjdzie z autobusu
3. są takie siedzenia rozkładane jak w kinie na przykład.. wiecie o co mi chodzi?
takie co się je opuszcza w dół żeby usiąść.. no i dwoje ludzi normalnie siedzi.. ale był chłopak który nie rozłożył sobie tego krzesła tylko się o nie oparł.. i echał tak dosyć długo.. no może do jasnej cholerci ktoś by chciał usiąść..

ja jestem przygotowana na komentarze "to zawsze można poprosić o to żeby ktoś mi dał usiąść żeby się przesunął.." ale od razu wtrącę że ja sobie siedziałam normalnie ale jak weszłam do autobusu to usiadłam od okna żeby ktoś sobie mógł koło mnie usiąść bez proszenia się..

no i to mnie dziwi że ja sobie zajmę 2 miejsca z nadzieją że nikt mnie nie poprosi o przesunięcie się

Udowodniłam samej sobie, że się da!
75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
gazowane lody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 14:48   #3315
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gazowane lody Pokaż wiadomość

1. są wolne 2 miejsca obok siebie.. i jakiś babsztyl siada nie na tym od okna tylko na tym od wewnątrz autobusu.. a reszta niech sobie postoi.. bo ona ma kaprys siedzieć od wewnątrz..

ja jestem przygotowana na komentarze "to zawsze można poprosić o to żeby ktoś mi dał usiąść żeby się przesunął.." ale od razu wtrącę że ja sobie siedziałam normalnie ale jak weszłam do autobusu to usiadłam od okna żeby ktoś sobie mógł koło mnie usiąść bez proszenia się..
nadal nie widzę w tym problemu? to tzw "proszenie się" jest złe czy jak?

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 14:49   #3316
gazowane lody
Zakorzenienie

nie.. tak zwane liczenie na to że ktoś nie poprosi.. bo trzeba zająć przecież 2 miejsca mimo że w autobusie pełno ludzi stoi..

75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
Stary 2012-09-28, 14:49   #3317
201604181004
Konto usunięte

Facet oparł się o nieużywane rozkładane krzesełko którego nikt najwidoczniej nie potrzebował bo nie poprosił go o przesunięcie się. Chyba bym go wyprosiła z tej limuzyny
Stary 2012-09-28, 14:53   #3318
gazowane lody
Zakorzenienie

no oparł się.. a w środku minimum 10 osób stało.. to już nic bym nie powiedziała jakby usiadł.. a on że się tak wyrażę "zatamował" dojście do krzesła.. no i po co? nie mógł sobie stanąć przy rurce czy obok tego siedzenia..? no rzeczywiście łaskę by zrobił jakby się przesunął krok dalej i dał komuś usiąść..

75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
Stary 2012-09-28, 14:58   #3319
201604181004
Konto usunięte

Właśnie mówisz ze autobus był cały zapchany i co najmniej 20 osób stało. Moze po prostu wybrał puste miejsce do stania żeby nie siedzieć komuś na plecach? Naprawdę nie widze problemu
Stary 2012-09-28, 15:05   #3320
Julie_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Właśnie mówisz ze autobus był cały zapchany i co najmniej 20 osób stało. Moze po prostu wybrał puste miejsce do stania żeby nie siedzieć komuś na plecach? Naprawdę nie widze problemu
Kiedyś jechałam takim autobusem. Tłok, że szpilki nie włożysz, wszyscy się przepychają. A na tym rozkładanym sobie usiadła kobieta w średnim wieku - ludzie ją wyzywali, pytali czy by mogła wstać, a ona że to wolny kraj i będzie sobie siedzieć. To nic że każdy na nią wpadał, bo barierki żadnej tam nie ma..
Julie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:08   #3321
gazowane lody
Zakorzenienie

nie no aż tak pełny nie był.. ale te 2 siedzenia były wolne (to rozkładane i to obok okna obok tego babsztyla..)
i stało z 10 osób.. spokojnie mógł się przesunąć..

75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
Stary 2012-09-28, 15:10   #3322
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

no sory, ale wygląda to na takie czepianie się na siłę. facet nie zwrócił uwagi, a babka może (ja tak mam) nie lubi siedzieć przy oknie bo jej się robi słabo etc.

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:15   #3323
gazowane lody
Zakorzenienie

może się i czepiam ale ja jak wsiadam do autobusu to myślę o innych i nie zajmuję 2 miejsc żeby moja torebka miała wygodnie

75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
Stary 2012-09-28, 15:24   #3324
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
może się i czepiam ale ja jak wsiadam do autobusu to myślę o innych i nie zajmuję 2 miejsc żeby moja torebka miała wygodnie
Nie no, bez przesady, ile ta torebka zajmowała to miejsce? 15 sekund? Chyba od tych paru chwil nikt nie ucierpiał.

A co do siadania przy przejściu zamiast pod oknem, to nie rozumiem, dlaczego osoba która przyszła pierwsza ma mieć "gorsze" miejsce? W sensie: takie z którego trudniej się wydostać przy wychodzeniu. Przecież nigdy nie wiesz kto obok usiądzie, a niech to będzie jakaś pani w rozmiarze xxxl i weź się później przeciskaj. To już lepiej usiąść przy przejściu i przepuścić kogoś kto zechce się pakować na to dalsze siedzenie

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:27   #3325
gazowane lody
Zakorzenienie

no 15 sekund to nawet nie jeden przystanek.. a ona jechała ok 6-7 przystanków.. nie chce mi się liczyć na rozkładzie

no tak.. bo gorsze miejsce od okna jest dla torebek.. nie pomyślałam

75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
Stary 2012-09-28, 15:32   #3326
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
no 15 sekund to nawet nie jeden przystanek.. a ona jechała ok 6-7 przystanków.. nie chce mi się liczyć na rozkładzie

no tak.. bo gorsze miejsce od okna jest dla torebek.. nie pomyślałam

Cytat:
dobra.. jechałam dzisiaj autobusem miejskim..

2. ten sam babsztyl.. dojeżdża do swojego przystanku wstaje ale nie podchodzi do drzwi tylko stawia na tym siedzeniu swoją torebkę nie dając nikomu usiąść bo przecież nikt nie ma prawa usiąść dopóki ona nie wyjdzie z autobusu
3. są takie siedzenia rozkładane jak w kinie na przykład.. wiecie o co mi chodzi?
takie co się je opuszcza w dół żeby usiąść.. no i dwoje ludzi normalnie siedzi.. ale był chłopak który nie rozłożył sobie tego krzesła tylko się o nie oparł.. i echał tak dosyć długo.. no może do jasnej cholerci ktoś by chciał usiąść..

no i to mnie dziwi że ja sobie zajmę 2 miejsca z nadzieją że nikt mnie nie poprosi o przesunięcie się
Sorry ale napisałaś, że torebkę położyła na tym siedzeniu, które wcześniej zajmowała oraz, że zrobiła to kiedy dojeżdżała do swojego przystanku.

Tyle razy to było wałkowane na wizażu a niektórzy nadal nie mogą zrozumieć, że od tego mamy organ mowy, by się nim posługiwać...
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:35   #3327
gazowane lody
Zakorzenienie

a do czego są miejsca siedzące od okna? no dla torebek bo nie dla ludzi

75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
Stary 2012-09-28, 15:35   #3328
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
az strach przebywac w okolicy Ciebie, bo jak nie goly bobr Ci przeszkadza, to chlopak opierajacy sie o siedzenie. troche masz te problemy problemy z, nomen omen, pupy.
Stary 2012-09-28, 15:36   #3329
201604190949
Konto usunięte

Dla ludzi, którzy potrafią powiedzieć "przepraszam, chciałabym usiąść". Czyli na przykład dla mnie.

Poza tym, jeszcze raz napiszę, nie pisałaś nic o tym, że trzymała torebkę na siedzeniu obok okna.

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2012-09-28 o 15:39
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:38   #3330
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
a do czego są miejsca siedzące od okna? no dla torebek bo nie dla ludzi
Motasz się w zeznaniach

Poza tym, kto powiedział że miejsce siedzące jest lepsze niż stojące? Ja często stoję mimo że miejsc wolnych dostatek, bo np. nie chcę sobie ciuchów za bardzo pognieść gdy jadę na egzamin etc, albo kiedy jestem strasznie śpiąca i istnieje ryzyko że przegapię swój przystanek

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości