|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Witajcie
U nas włączyli centralne ![]() Machaj zaglądaj częściej nie tylko w przerwie na all ![]() Kalina jest urocza i te loki Jak egzamin ? Madzia brawo tak chyba trzeba z facetami. Do nich nie można spokojnie i delikatnie bo nie będą wiedzieli o co chodzi. Trzeba z grubej rury. Ja jeszcze nie mam pomysłu co ugotować na obiad Barszczyk chodzi też i za mną. I żurek
|
#3782 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja kariera z cyckiem dobiega końca...będę ściągać i dawać butelką...ona za chiny nie może sobie poradzić z moim lewym cyckiem, no w żadnej pozycji nie może złapać dzisiaj w nocy to wyłam z bólu jak mnie ciągnęła....udoiłam właśnie 110 więc zaraz jej dam, za godzinę będę doić znowu - im częściej tym lepiej, nie Nareszcie nie ma wiatru, to może pojdziemy w końcu na ten spacer
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Bao a próbowałaś te silikonowe nakładki na cycki ? U nas się sprawdziły idealnie.
U mnie słońce za oknami więc pewnie u Was podobnie. Miłego spacerku
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/oslonki-na-piersi-...596503749.html ja też bym żygła.
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo lubię taki gulasz
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam chętnie taki gulasz bym wciągnęła - chętniej niż z mięsa normalnego - tak mi się dziwnie w ciąży robi.
Bao - a jak było z Kubą? Też były takie problemy z karmieniem? A ja miałam ciężką podróż do pracy. Jadę sobie autobusem, stoję, bo jak.... i raptem zrobiło mi się lekko duszno, później zaczęły mnie męczyć dźwięki, dołączyły się lekkie mdłości, za chwilę poczułam się tak źle, że poszłam do kogoś, żeby ustąpił mi miejsca i już ledwo stałam na nogach. Usiadłam. Ktoś otworzył okno. Ja łapałam powietrze i raptem straciłam możliwość ruszenia rękoma. Nie mogłam zdjąć szalika, bo nie byłam w stanie zgiąć dłoni. Jakiś koszmar. Z tego wszystkiego zaczęły lecieć mi łzy i siedziałam jak taka zdyszana, płacząca lokomotywa.... dobrze, że to Warszawa, więc zanim był mój przystanek, już czułam się lepiej i czucie mi wróciło. I teraz też jakaś słabizna ze mnie.
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
Megi powinnaś isć do doktora
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wieczorem idę. Mam wizytę na 19:30.
Wszystko to mnie zaskakuje - z Igorem było tak idealnie, czułam się dobrze, a tu ciągle jak chora. Zaskakujące.
|
#3789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj w domu siedzie. Syn mój postanowiła w nocy puścić pawia i jest strasznie słaby, nic jeść nie chce. Ja w efekcie 3 noc z rzędu nie spałam. Dodatkowo w między czasie tj. o 3 przyszła Hania mówiąc że zapomniała odrobić jednego zadania z matmy i musimy Jej pomóc Ja naprawdę czasami się zastanawiam czy nie jestem w jakieś ukrytej kamerze, która ma za zadanie sprawdzić wytrzymałość i cierpliwość matki oraz ile nocy można zarwać w całości i nie paść na pysk ![]() Teraz mój szanowny M śpi, ja gotuje mu zupkę delikatną z ryżem i pracuje of kors. Gdzie kupujecie dzieciom kombinezony?? Muszę rozejrzeć się za jakimś fajnym. http://www.tchibo.pl/Kombinezon-zimo...html?dim1=BW40 ten mi się podoba i chyba się skuszę. Choć póki co szukam czegoś jeszcze Polećcie mi plisss jakiś dobry termometr. Moje gówno do niczego się nie nadaje. Dlaczemu jak jestem w domu i mam czas żeby tu siedzieć to Was nie ma, a jak jestem w pracy to ruch jak na autostradzie?? Skandal
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2012-09-28 o 11:41 |
|
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Megi - koniecznie powinnas dać sobie trochę wolnego i posiedzieć w domu. Wiem ze to niełatwe bo człowiek się nudzi i za. Dużo myśli ale organizm jednak odpoczywa.
Gmyrelka - musisz zapodać jakiś ciekawy kontrowersyjny temat to wtedy wszystkie chcą się wypowiedzieć i jest ruch. Ale moje dziecko się drze, chyba muszę się nią zając.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2012-09-28 o 16:42 |
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzeuje najbardziej mrożące krew w żyłach historie o trzustce ... zona mojego wujka młoda 32 lata- wyglada na 40 ... ta patologiczna rodzina gdzie w zeszłym roku zostałam chrzestna u ich 4 dziecka.. mieszkaja na jendym pokoju ona w szpitalu była juz 2 razy na trzustkę.. ostatnio robili jej biopsje znaczy takie cos że wjeżdżała pod urządzenie i coś do brzucha jej wstrzykiwali aby obejrzeć co tam sie dzieje.. a ona debilka podejrzewała że jest w ciązy z piatym
nie powiedziała.. poroniła oczywiscie.. ale z trzustka ona juz nie może byc w ciązy bo to jej zyciu zagraża.. nie mineło 6 tyg od łyżeczkowania a ten jej męzulek buchaj pier..do..lo.ny juz sie bzykac chciał!!!! a ze to tepaku to nic do nich nie dociera.. najlepsze jaja beda ja jej sie zemrze na włąsne życzenie po pali , czasami popijaw dodatku otyła i diety nie stosuje... a nam zostana dzieciaki na głowie!! ![]() POTRZEBUJE wydruowac jakies historie o trzustce i dzis jade do nich małemu huśtawke po michalinie zawieźć. mama cche aby cos jej podrukowac nastraszyć.. nawet do opieki dzwoniliśmy jak mozna jej zrefundować sp[irale.. bo tabsów nie moze przy trzustce. Będę wdzioeczna jak cos podrzucicie sama tez szukam przepraszam za błedy ale klawiatura sie blokuje i wskakuja rozne literki
|
|
#3792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak robisz żurek? Masz swój zakwas , kupujesz ten w butelce, czy z torebki. Ja robię na rosole i dodaje ten z torebki bo mi ten z butelki wcale nie smakuje . No trudno trochę ta torebka nie za bardzo, ale smaczna. Tak samo jak z barszczem białym, raz na ruski rok robię. Cytat:
, daj znać jeszcze dziś .Cytat:
hehehe Dla małego zdrowka. Ja mam termometr najzwyklejszy . Bao regularnie musisz odciagac , przykladaj mała może sie uda, ja odciagalam i nie wyrabialam z ilością , za mało i mojemu nie wystarczało, ale on dużo jadł . Ja polozylam sie spać, dalej chora jeste , ale nie zdycham, wyspalam sie i tz obiad zrobił , więc dziś nic nie robię . Danie jedno garnkowe http://www.forumdas.net/et-yemekleri...resimli-79956/ , pycha. Może dorobie potem lazanek . Madzi Aaa nie wiem pisałam juz to czy nie? Miałam paść czy ta pierś nie jest sucha? Spróbuje jutro zrobić jedna , albo dziś. Zależy czy te łapanki zrobię. Nie pomogę z tymi tekstami, ale współczuje tych problemów z rodzinka. |
|||
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
monka.. własnie o to chodzi że ona jest mega soczysta i mięciuchna!!!
własnie Michalina zjadła 2 duże poledwiczki tym sposobem.. a ziemniaków tylko troszke!!! ![]() A co do rodziny to wiesz w sumie nie nasze problemy bo oni za bardzo konatktu nie utrzymują.. ale jak słyszysz że z piatym w ciązy była jeden pokoj on pije ona nie pracuje... to sie nóz w kieszeni otwiera... a to w koncu babci mojej synalek... jezu bezmózgi normalnie... ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- monka koniecznie daj znac czy ci samkuje... jak dla nie juz nigdy nie zrobie odwrotnie że najpierw jajo potem buła- ani schabowych ani piersi..---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- monka koniecznie daj znac czy ci samkuje... jak dla nie juz nigdy nie zrobie odwrotnie że najpierw jajo potem buła- ani schabowych ani piersi..
|
|
#3794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super ze kosmetyki ci pasuja, a skad zamawiasz?
|
||
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
U nas była dzisiaj babcia, znaczy moja mama. Mówię Wam oszaleję z moją żmiją, mam wrażenie że mi ją ktoś podmienia co jakiś czas. Jak tylko babcia weszła to było zupełnie inne dziecko, choć i tak próbuje wymuszać ,ale jakże spokojna była. Grzecznie za rączkę chodziła, ona poszła z babcią na placyk a ja na zakupy i nie było ryku "gdzie moja mama". Bez słowa sprzeciwu wyszła z placyku i poszłyśmy do domu. Czy nie może być tak zawsze
![]() Jak nasze chorowitki dzieciaczki ? Gmyrelka przepraszam, już kiedyś pytałaś o termometr i mi uciekło. My mamy z lidla i nieźle się sprawdza, niestety bateria padła . Mamy też taki niby zwykły z miękką końcówką ale z wyświetlaczem Braun - też niezły.Kombinezonu nie kupuję bo mam z ubiegłego roku (był za duży) a drugi po Wojtku. Nie wiem czy ten tchibo zdjęcie robione na chudziutkim chłopcu czy takie szerokaśne spodnie ma. Ogólnie fajnie wygląda tylko te spodnie nie sprawiają wrażenia wygodnych przez tę szerokość. Może to tylko kwestia zdjęcia Madziwinia niestety nie pomogę w tym temacie. Poznałam kiedyś faceta po zapaleniu trzustki i wiem że miał ścisłą dietę, zero papierosów i alkoholu ale nic sobie z tego nie robił. Nie wiem jak się jego losy potoczyły No i córka portierki z firmy w której pracowałam. Dziewczyna miała nowotwór trzustki. Ona nie przeżyła.
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Madzi spoko dam znac.
Nataszka , zamawialam z tej strony http://www.gurumakeupemporium.com/ . Przywrocili znowu platnosc elektroncizna w polsacie cyfrowym, ale jakas pojechana ta strona jest. Wypisane sa banki i oczywiscie nie ma mojego . Teraz nie wiem jak ja mam to zaplacic .
|
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
To sprawdź sobie te okulary z receptą, tzn. idź do optyka i poproś żeby porównał. Najlepiej do innego niż je robiłaś. Mogą to być też źle dobrane szkła u okulisty. Głowa potrafi od tego boleć potwornie zapewniam.
Monka żurek robię na rosole z kurczakowych resztek. Nie robię zakwasu tylko kupuję gotowy w takich kubeczkach (najbardziej mi smakuje). Musi mieć obowiązkowo te "śmieci" z mąki i czosnku. Dodaję też białą kiełbasę i przypieczony, pokrojony w kostkę boczek z cebulką. Żurek u nas musi być tłusty, kwaśny i taki "ciężki"
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
do chorowitkow dolaczamy- obie zakaszlane,zasmarkane..
po pracy mama z nimi zostanie a my znowu wory wozic-masakra;/
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Iza z jakiego kubeczka ? a to coś nowego juz wymyślili , jaka firma? Ja jutro chyba pojadę z moimi do miasta, pewnie pl sklep zalicze, to może bedą mieć i bym kupiła. Ja tylko z jajkiem podaje , wiadomo dlaczego.
Nataszka a byłaś jakieś badania robić? Anemi nie masz? Może taka twoja natura . A może przed albo w trakcie okresu tylko tak masz ? Czy cały czas ?---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
Ja dziś tz opierdzielilam, ze nie ma prawa zachorować bo ubije jak psa , za półtora tyg bujamy do pl i powiedziałam ze jak mi będzie zdychal to w domu zostaje i nigdzie nie jedzie. Mam nadzieje ze mi lepkow nie rozlozy . |
|
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie pamiętam z czego się powinno robić białą kiełbaskę ale ona nie musi być ze świni
|
|
#3801 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u mnie to nie problem w tym że mało tego mleka, bo ilości są spore, tylko jednak mała żerta jest dzisiaj tego odciągniętego też 110 ml wtrąbiła![]() Bylismy na spacerze w parku - miała być godzinka wyszły prawie 3, bo tempo żółwia mieliśmy...Kubuś miał wytłumaczone jak ma iść, że albo trzyma sie wózka albo idzie obok mnie, że ma nie uciekać, że przed ulicą daje rękę i przechodzimy razem, że na hasło stój ma sie zatrzymac itd itp. spisał się na 6
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
monka dokładnie ten poniżej http://www.eka.pl/produkcja.html
---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
dzielny chłopakA Ty myślisz że moje melony to jakie mini rodzynki są ? Musiałabym Ci moje zdjęcie karmiące przesłać to byś się za głowę złapała . Trzeba to ustrojstwo silikonowe troszkę samemu trzymać bo inaczej to się odklei i ja bym się bała że mi dziecko połknie . Zawsze trzymałam
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedną ręką trzymam Isię, a drugą cycka, bo inaczej ją cycek przydusza
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
amelia tez na samym poczatku przez kapturki ciagnela,ale nawet przez kapturki do krwi mnie pochlala...
ja pierd....niech jej te zeby wyjda bo zwariuje goraczka,poplakuje biedastwo;/ noo wlasnie wstala...
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś tz ma urlop i posiedział z Miśkiem a ja pojeździłam pozałatwiałam trochę... Misiek w sumie gdyby nie temp to by był zdrowy... Oby mu przeszło do poniedziałku
|
|
#3806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma na to wplywu okres, to takie jednostajne raczej tzn cały czas ale mozna z tym chodzic, teraz podejrzewaja kregoslup, ciągle cos ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nataszka napisz mi twoj adres na pw to ci te sniegowce wysle . Moj tz zabral chlopakow to mam looooz .
|
|
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o tych swoich melonach, to może pokażcie
ocenimy, tzn te co takich nie mają![]() Ja po biegu. Mam jakiś dziwny problem, ostatnio po każdych takich zawodach wymiotuję Macie może na to jakieś rady![]() Erwinek po biegu skorzystał bo całą miskę zupy grochowej zjadł, mój tata tak samo, a ja oczywiście nie mogłam :/bo te mdłości Moje dzieci dzisiaj jakoś normalnie się zachowują. Chyba ich na spacer zabiorę jakiś dłuższy. Erwin wczoraj już tak zasówał na rowerku że i za nim musiałam biegać. Nie umiem go nauczyć hamowania, a to tylko ruch pedałem w drugą stronę, bo strach jak do przejścia dojeżdza. Wczoraj zaliczył dwie wywrotki, na szczęście się nie zraził. W sumie sam sobie winny bo wjeżdza rozpędzony na krawężniki, wszystkie dziury z kałużami jego. I te boczne kółeczka nie wytrzymają czasami A jak chce go przytrzymać za taki uchwyt z tyłu rowerka to się drze na mnie "Mama sioosioo, ja sam"Bao ja mojego małego głównie w sypialni karmiłam leżąc na łóżku. Tzn leżałam ja, cyc, i dziecko. Na siedząco nie lubiałam bo on dość ciezki był, to tylko poza domem.Więc nijak nie miałabym jak go zgnieść ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Agnieszka odezwij się, u Ciebie lada moment pierwsze urodzinki synka jak tam przygotowania? I jak dajesz radę z dwoma pewnie już rozbieganymi dzieciaczkami
|
|
#3809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Nie mam recepty na wymioty po biegu. Jedyne co przychodzi mi do głowy to Twoje duże odwodnienie stąd wymioty lub takie mulenie. Nie znosiłam karmienia na leżąco, drętwiałam
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Mrówka, Iza dziękuję za propozycje ale jednak oferta Darusi bucików wygrała (zaraz skrobnę PW)
Ja karmiłam dużo na leżąco - jakoś wygodniej mi było... ale jak był malusi to na siedząco też - mogłam sobie wizaz czytać jednocześnie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

) i kurcze nie mogę się połapać z tymi bajkami - niby w programie teraz powinien lecieć Tomek a jakieś zwierzaki są... Tak samo rano - obczaiłam że jest Tomek Bob i Strażak Sam - wszystko co Misiek lubi i co - nic nie było

dzisiaj w nocy to wyłam z bólu jak mnie ciągnęła....udoiłam właśnie 110 więc zaraz jej dam, za godzinę będę doić znowu - im częściej tym lepiej, nie

. Mamy też taki niby zwykły z miękką końcówką ale z wyświetlaczem Braun - też niezły.
dzielny chłopak