Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-28, 14:45   #3571
Sophia_1
Zadomowienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Już jestem razem z wynikami

1094,o mIU/ml

Czyli wychodzi 5-6 tydzień
GRATULUJĘ

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
A monitoring robiłaś? Może przed laparo warto..
I również przed laparo warto zbadaćLH i FSH na samym początku cyklu. ( i pewie kilka innycg hormonów)
A jajniki jak wyglądają? Są policystyczne?
A jak prolaktyna? masz już wyniki?

Bla bla bla. Dzień wcześniej jest ok i wyjdzie
Prolaktyna jest w porządku. Tak mi powiedziała analityk medyczna (mam znajomą) i lekarz też, bo już mu o nich mówiłam. TSH zrobiłam teraz (wyniki odebrałam w czwartek) ale nie mam ich przy sobie. Jest 2 coś, albo 3 coś, więc niby w samym środeczku, tych wyniów nie pokazywałam jeszcze lekarzowi. Wizytę ma na 17.10 (dopiero!)

Przy pierwszej wizycie powiedział mi, że jajniki są policystyczne. Przy drugiej, że chce zrobić laparo, żeby sprawdzić drożność. Ale że muszą być te badania męża. No więc mąż idzie na badania, a w miedzy czasie wyszukuje inf o tym co warto sprawdzić - jakie badania, jakie hormony- i tak robie po kolei.

Więc chętnie posłucham rad co może mi się przydać od Was.
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 14:45   #3572
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to pewnie za tydzień, chociaż tym razem nie mogę się powstrzymać i może wcześniej coś spróbuję
W końcu coś pobudziło to ciałko żółte, może jeśli jest fasola to wcześniej będzie pozytyw?
O ile to fasola ...
w środe z rana testuj

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 14:46   #3573
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Ja to pewnie za tydzień, chociaż tym razem nie mogę się powstrzymać i może wcześniej coś spróbuję
W końcu coś pobudziło to ciałko żółte, może jeśli jest fasola to wcześniej będzie pozytyw?
O ile to fasola ...
A który masz dc? Ja czuję w kościach normalnie, że Ty masz fasolę. Nie ma bata. Przy tylu pęcherzykach musiało się udać!
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 14:57   #3574
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
A który masz dc? Ja czuję w kościach normalnie, że Ty masz fasolę. Nie ma bata. Przy tylu pęcherzykach musiało się udać!
Ja też myślę, że się udało. I trzymam kckiuki, aż mi palce bieleją
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 14:59   #3575
Goyya
Raczkowanie

witajcie dziuwszki...
widzę,że tu się jakąś magię odprawia przyda mi sie trochę mam 30dc i czekam żeby zrobić test...
zaczarujcie coś
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:03   #3576
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
witajcie dziuwszki...
widzę,że tu się jakąś magię odprawia przyda mi sie trochę mam 30dc i czekam żeby zrobić test...
zaczarujcie coś
30 dc? A ilo dniowe masz cykle?
Stary 2012-09-28, 15:03   #3577
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Wiecie co, może sobie na betę skoczę ...
Zobaczę jak dziś, jeśli mi się zachce na pocztę pojechac (mam kartę do odbioru) to po drodze wdepnę do hospitala.
Niby 9 dzień po domniemanym owu ale jeśli ciałko żółte takie ogromne od bety to ona być powinna. Dziś doczytałam,że beta wydziela się jeszcze przed implantacją, w trofoblaście a on powstaje już w 5-6 dniu.
Stary 2012-09-28, 15:05   #3578
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Zobaczę jak dziś, jeśli mi się zachce na pocztę pojechac (mam kartę do odbioru) to po drodze wdepnę do hospitala.
Niby 9 dzień po domniemanym owu ale jeśli ciałko żółte takie ogromne od bety to ona być powinna. Dziś doczytałam,że beta wydziela się jeszcze przed implantacją, w trofoblaście a on powstaje już w 5-6 dniu.
Jak jesteś tak niecierpliwa to jedź. Będziemy się szybciej cieszyć. No i weekend będę miała co opić, bo kupiłam dobre winko, a nie mam pretekstu żeby je wypić
Stary 2012-09-28, 15:10   #3579
karolina2121
siedzę i myślę

Oglądam sobie filmik "W łonie matki" jak się skończy to się prześpię chwilkę
Stary 2012-09-28, 15:11   #3580
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Jak jesteś tak niecierpliwa to jedź. Będziemy się szybciej cieszyć. No i weekend będę miała co opić, bo kupiłam dobre winko, a nie mam pretekstu żeby je wypić

kurcze też sie zastanawiałam czy nie kupić dobrego winka..no ale sie chyba powstrzymam do @ na wszelki wypadek opiłabym weekend i colorową i karolinową fasolkę

Powiedzialam dziś mamie ze planujemy w najbliższym czsie dziecko to obiecała ze od nowego roku ( po slubie) mnie zamelduje w niemczech zebym miala lepszą opieke zdrowotną..i fasolka tysh
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:12   #3581
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie dziuwszki...
zaczarujcie coś
Kiedy planujesz testować??? Proszę fluidki dla Ciebie
:mag ia:

Cytat:

Oooo no to czekamy czekamy na wieści
Zawsze nawet jeśli nie wyjdzie bo może być za szybko to powtórzysz po niedzieli Ale ja jestem i tak pewna,że masz fasolke. 5 jajek?Nie ma bata ,że nic tam nie ma

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:16   #3582
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Maru, no to podskocz.. choć troszkę szybko może być A to już minęło 9 dni?? Mi się wydaje jakbyś nas ze 3 dni temu pytała co robić, bo jest 5 pęcherzyków Ale ten czas leci
Stary 2012-09-28, 15:28   #3583
Goyya
Raczkowanie

Cytat:
30 dc? A ilo dniowe masz cykle?
32-35-36 różnie właśnie.... nawet i 42..... grrrrrrrrrrr
ale koło 35 można powiedzieć najczęściej

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Kiedy planujesz testować??? Proszę fluidki dla Ciebie
:mag ia:
dziękuję)
przyda się......
3majcie kciukaski hahaha
swoją droge colorblue- gratulacje!!! Może Twoje fluidy będą miały podwójną moc-bo takie swieże hahaha

Edytowane przez Goyya
Czas edycji: 2012-09-28 o 15:29
Stary 2012-09-28, 15:33   #3584
dedra
Zadomowienie

Cytat:
32-35-36 różnie właśnie.... nawet i 42..... grrrrrrrrrrr
ale koło 35 można powiedzieć najczęściej
A no to jeszcze parę dni niepewności Cię czeka. A nie jesteś w stanie określić kiedy mogła być owulacja?
Stary 2012-09-28, 15:34   #3585
Dzastin08
Wtajemniczenie

Maru- czekamy na dobre wieści!!!

Ja właśnie wróciłam z Rosmanna, kupiłyśmy parę duperelek a prawie stówa poszła... masakra.
Kupiłyśmy takie podstawowe rzeczy które Nam brakowały, zdaję relację: odżywka,szampon,płyn do kąpili Ziajki -masło kakaowe mmm ślicznie pachnie,płyn do higieny intymnej Soraya,Rexona,eyeliner itp.

Teraz mały rojber mojego brata mi biega po domu i muszę mu gierki włączać na kompie

Ja chyba dla odmiany sobie dziś piwko strzele,mojego Somersby

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-09-28 o 15:36
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:34   #3586
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,
Mam 26 lat (kończę w pażdzierniku) i od jakiegoś roku staramy się z mężem o dzidziusia, bez rezultatu
Czytałam cały pierwszy wątek i chciałam się przyłączyć jak najszybciej w nowym, ale niestety nie wyszło (z przyczyn osobistych).
Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie, a ja postaram się jak najszybciej nadrobić zaległości z tego wątku.
Witaj

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Może spróbuj porozmawiać z tż?Powiedz że za nim tesknisz i chciałabyś sie przytulić i porozmawiać wieczorem
Iza to nie tak, bo my się przytulamy itd., on wie że jestem zła jak siedzi przed komputerem wiec teoretycznie nie siedzi... ale w sumie to tylko patrze jak zerka na niego i np. pojde odcedzic mu ziemniaki to odrazu wskakuje na komputer i to mnie wkurza... a potem je przy nim pol godziny bo wie ze jak zje to koniec komputera i kladziemy sie spać (czyli jakies pol godziny filmu i przytulanie) wiec nie tesknie za nim, mam go duzo bo to straszny przymilas jest, ale drazni mnie ze koniecznie codziennie musi na ten komputer wejsc...
I zawsze jest "no no Ty siedzisz caly dzien" no siedze bo go nie ma to siedze ale same zauwazylyscie w niedziele mnie nigdy nie ma, bo ten dzien poswiecam jemu i wkurza mnie ze nie umie np. posiedzieć co drugi dzień czy coś tylko codziennie a skoro mamy dla siebie godzine no to wypadaloby ją spedzić jakoś razem..
najbardziej mi brakuje rozmowy ktora właśnie musi mieć atmosfere zeby powstać, np. jakbym chciala porozmawiac o slubie, to nie zrobie tego jak bedzie czytal na kompie albo scielił.. to musi byc atmosfera, jakiś temat itd ale juz dzis dałam mu popalić, dostał narazie 3 smsy na jego 30 i ani jednego buziaczka ani kocham Cie i widze ze bardzo sie niepokoi

Cytat:
Kochana na bete możesz iść, bo ja jak robiłam dwa tyg przed testem to wyszła mi 3 więc niby w ciązy nie byłam a jednak była podwyzszona.. no i dwa tyg pozniej okazalo sie ze jestem
Wiec nie spodziewaj sie ładnego wyniku ale myśle że tak 5-10 możesz i juz bedziesz wiedziec ze coś się dzieje
aa i to nic nie prawda ze test wykrywa od 10 mój który miał tak działać ledwo wykrył jak beta była prawie 100 wiec chyba w testach mają inne jednostki

zabieram się zaraz za sprzątanie....

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:38   #3587
monini2507
Zakorzenienie

Ło ale pędzicie to szok aż nie nadążał ale obesrwuje Was ukradkiem z pracy.
Color kochana gratulacje ja wiedziałam że będzie fasolka
Maru u Ciebie też czuję fasolkę nie ma co
Witam nowe dziewczynki
Trzyma kciuki za testujące musi się u nas cos w końcu ruszyć prawda nie ma innej opcji
U mnie w nowej pracy lipa co tu dużo mowić zawiedziona jestem i to bardzo takiego bagna to ja nigdy w życiu nie widziałam dziś rezygnuje nie ma co. Po co mam pracowac na kogoś cały miesiąc skoro jak ma przyjść co do czego czyli wypłaty to on pieniędzy nie ma. Stracę tylko mój cenny czas i pieniądze. Nic trzeba szukac dalej

Jadę dziś standardowo do babci na weekend liczę w niedzielę na nowe fasolki kochane
Trzymajcie spadam bo zaraz ktoś zauwazy że się obijam ( ale co tam lata mi to )
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:40   #3588
Mokka_83
Wtajemniczenie

Dziewczyny, mam lekką załamkę... Gdy udalo nam się w końcu ujrzec dwie kreseczki to myśleliśmy,że w końcu trochę odetchniemy finansowo... Wcześniej, wiadomo -kilka wizyt w miesiącu ze względu na monitoring, drogie zastrzyki, masa badań do zrobienia (i moich i Tżta)... A w ciązy liczylismy, że kasa będzie szła tylko na wizyty 1-2 w miesiącu... Ale to po prostu jest jakaś masakra - przez te problemy od początku ciąży i czasem wizyty nawet co tydzień kasy poszło mnóstwo... a teraz gdy już liczyłam że w końcu będzie lepiej, bo trochę sie u mnie ta ciążą unormowała i wizyty co 4 tygodnie... to oczywiście muszę pójśc na tą kolposkopię całą A wczoraj sobie zaczęlam przeglądać w sieci i wyglada na to, że zapłacę za to badnie okolo 300zł Wam też ręce czasem opadają?
Stary 2012-09-28, 15:45   #3589
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Ło ale pędzicie to szok aż nie nadążał ale obesrwuje Was ukradkiem z pracy.
Color kochana gratulacje ja wiedziałam że będzie fasolka
Maru u Ciebie też czuję fasolkę nie ma co
Witam nowe dziewczynki
Trzyma kciuki za testujące musi się u nas cos w końcu ruszyć prawda nie ma innej opcji
U mnie w nowej pracy lipa co tu dużo mowić zawiedziona jestem i to bardzo takiego bagna to ja nigdy w życiu nie widziałam dziś rezygnuje nie ma co. Po co mam pracowac na kogoś cały miesiąc skoro jak ma przyjść co do czego czyli wypłaty to on pieniędzy nie ma. Stracę tylko mój cenny czas i pieniądze. Nic trzeba szukac dalej

Jadę dziś standardowo do babci na weekend liczę w niedzielę na nowe fasolki kochane
Trzymajcie spadam bo zaraz ktoś zauwazy że się obijam ( ale co tam lata mi to )
A co tam kochana jest za bałagan że wypłat nie płacą??
Miłego weekendu

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam lekką załamkę... Gdy udalo nam się w końcu ujrzec dwie kreseczki to myśleliśmy,że w końcu trochę odetchniemy finansowo... Wcześniej, wiadomo -kilka wizyt w miesiącu ze względu na monitoring, drogie zastrzyki, masa badań do zrobienia (i moich i Tżta)... A w ciązy liczylismy, że kasa będzie szła tylko na wizyty 1-2 w miesiącu... Ale to po prostu jest jakaś masakra - przez te problemy od początku ciąży i czasem wizyty nawet co tydzień kasy poszło mnóstwo... a teraz gdy już liczyłam że w końcu będzie lepiej, bo trochę sie u mnie ta ciążą unormowała i wizyty co 4 tygodnie... to oczywiście muszę pójśc na tą kolposkopię całą A wczoraj sobie zaczęlam przeglądać w sieci i wyglada na to, że zapłacę za to badnie okolo 300zł Wam też ręce czasem opadają?
Ojj nie ciekawie...
Nic mi nie mów bo nie tylko Tobie ręce opadają, mój Tż musi zwrócić w tym miesiącu 800 zł do Zusu bo miał za wysokie dochody przez 2 miesiące 2 lata temu jak pobierał rente i teraz się wielce obudzili...
W dodatku moja wizyta u ginki dojdzie 150zł+ badanie kardiologiczne 90 zł,a o reszcie nie wspomnę więc nie jesteś sama

A Lunka widzę podobna uparciucha jak ja

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-09-28 o 15:48
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:58   #3590
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
eh może to Cie pocieszy..jest dziś 28 do wypłaty jeszcze kilka dni a ja mam 5zł w portfelu..w październiku mam kupić dużo leków,odłozyc na slub,iść do endokrynolog wiec pewnie znowu na koniec miesiąca bedziemy jeść zapasy z zamrażalnika
Stary 2012-09-28, 16:05   #3591
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
eh może to Cie pocieszy..jest dziś 28 do wypłaty jeszcze kilka dni a ja mam 5zł w portfelu..w październiku mam kupić dużo leków,odłozyc na slub,iść do endokrynolog wiec pewnie znowu na koniec miesiąca bedziemy jeść zapasy z zamrażalnika
heh... ja miałam wyplate w poniedziałek, a w środę już na koncie zostalo 80zł Dobrze, że Tz ma w poniedzialek... ale tez jakby jej nie było Zresztą... co ja będe Wam mówić, pewnie same dobrze to znacie
Stary 2012-09-28, 16:10   #3592
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
heh... ja miałam wyplate w poniedziałek, a w środę już na koncie zostalo 80zł Dobrze, że Tz ma w poniedzialek... ale tez jakby jej nie było Zresztą... co ja będe Wam mówić, pewnie same dobrze to znacie
U nas jak Tż pracuje to regularnie miesiąc w miesiąc znika nam troszki z naszych oszczędności bo ciągle nam mało jego wypłaty a co tu mówić jak dziecko sie pojawi eh

Dżastina tego się nie da opisać co tu się dzieje musimy się spotkać to Ci opowiem
Szef total nie odpowiedzialny odliczam dni końca tej firmy
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 16:24   #3593
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

No dobrze laski, mówicie iść, to pójdę jak nie dziś to jutro.
A Luncia, Ty robiłaś 2 tyg przed testem, ale kóry to był dzień po owu mniej więcej?

A z kasą cóż, u nas jest tak sobie, bo okna spłacam no i TŻ ma małe długi, ale nie narzekamy, na życie nie brakuje. W dodatku na razie wszystko na ?NFZ załatwiam, więc na razie nic nie płacę.
Ale ciągle czekają nas wydatki, trzeba meble w końcu kupić (z tym u nas kiepsko), może jakieś auto w końcu, choćby cienkiego ...

A i Monini, może nie rezygnuj tak od razu, bo to zawsze jakieś doświadczenie chociaż ..
A masz pewność, że jest bardzo źle? wiesz, czasem chodzą głupie ploty, albo ludzie wyolbrzymiają .. może on np się spóźnia z kasą, ale płaci jednak? W końcu inaczej nikt by u niego nie pracował ...
Stary 2012-09-28, 16:25   #3594
Luna0
Zakorzenienie

Dziewczyny wrzuciłam zdjęcia do klubu ale nie umiem ich wyprostowac więc musicie przechylić głowy Zdjęcia z minuty temu a teraz ide sprzątać
stwierdziłam że najwyższa pora zrobić bo już 4 miesiąc i później bym chciała jakąś pamiątkę.. a ze nie ma mi kto zrobić to musiałam zrobić je sama jak te gówniary przed lustrem ktore jest brudne i własnie zaraz ide je myć

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-09-28, 16:27   #3595
Goyya
Raczkowanie

Cytat:
A no to jeszcze parę dni niepewności Cię czeka. A nie jesteś w stanie określić kiedy mogła być owulacja?
no właśnie sama nie wiem...chyba nie
swoją drogą jakie macie objawy owulacji? nie mówię o badaniu temp...bo tego nie robię
Stary 2012-09-28, 16:29   #3596
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:

Hejka!
U mnie bez zmian. 18dc. Żadnych objawów. Chociaż szyjka jeszcze się do końca nie zamknęła i nie wiem co na ten temat myśleć. To możliwe, że była tak długo otwarta? Tydzień temu była otwarta maksymalnie i wtedy moim zdaniem wystąpiła owulacja.
Dedra, jak badasz szyjkę że wiesz czy otwarta/zamknięta? Ja umiem określić czy nisko/wysoko czy twarda czy miękka ale za nic nie umiem sprawdzić czy otwarta. Mi się ciągle wydaje że jest zamknięta...

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
dziewczyny a właściwie jaki powienien być sluz miedzy owu a @ ?? bo ja teraz porzadkuje rzeczy w szafkach i przejrzałam materiały z poradnii z nauk przedmałżeńskich i pisze ze jeden dzien po owu ma byc wilgotno ale nie mokro a potem ma być sucho do @. A ja po płodnym cały czas mam biały , mętny , nie klejący a mam dziś 21 dc. A śluzu jest mega dużo , czuje sie ciągle jakby mi ciekło jak jakieś plamienie
Ja zawsze po owu do samej @ mam dużo śluzu, tyle ze nie jest on już taki rozciągliwy i przezroczysty tylko bardziej biały, przed samym @ robi się też jakby serkowaty
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
A ja się witam już prawie weekendowo... niestety jutro jeszcze na rano do pracy.
Wczoraj chyba miałam owulkę, niestety mała sprzeczka z Tż, w dodatku on wielce zmęczony więc nie było pukanka...
Tak mnie to męczyło w nocy że nie mogłam zasnąć, rano też się jakaś taka przybita obudziłam
Przytulanie było dzień wcześniej i może dzisiaj też będzie ale kuuurde mam co do tego wszystkiego mieszane uczucia...,że i tak nie wyjdzie że to i tamto bla bla...
Nie mam humoru po prostu dziś...,a jeszcze z Tż nie gadam więc tym bardziej działa na mnie jak płachta na byka...
Idę niedługo z siorą do Rossmanna, może na pocieszenie coś sobie kupię.
Nie denerwuj się Wyczytałam gdzieś kiedyś że współżyjąc na dzień przed owu są większe szanse na ciążę niż w dizeń owu, bo plemniory muszą pobyć troszkę w śluzie zanim będą zdolne do zapłodnienia, no i ich droga do celu też troszkę trwa. Także głowa do góry
Cytat:
O ile to fasola ...
Oj Maru komu jak komu ale tobie wróżę fasolkę Musiało się udać daj później znac czy zrobiłaś tą betę
Stary 2012-09-28, 16:30   #3597
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wrzuciłam zdjęcia do klubu ale nie umiem ich wyprostowac więc musicie przechylić głowy Zdjęcia z minuty temu a teraz ide sprzątać
stwierdziłam że najwyższa pora zrobić bo już 4 miesiąc i później bym chciała jakąś pamiątkę.. a ze nie ma mi kto zrobić to musiałam zrobić je sama jak te gówniary przed lustrem ktore jest brudne i własnie zaraz ide je myć

yyyy jak mam je ja zobaczyc?!?
Stary 2012-09-28, 16:48   #3598
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Isia super że dzidziol zdrowy a płeć bedziesz wiedzieć na genetycznym i to na 100% bez gdybania
a dzieci faktycznie ładnie nie wyglądają.. bo te obrazy USG są zmutowane dzidziol sliczny jest napewno

Też chciałam ale jak 300 tys zł wytrzasnąc jak na mieszkanie nawet nie mam

Lady świetnego masz TŻta
Ale dobrze pomarzyć Albo gdyby któraś z Nas była słynnym ginekologiem To byśmy do niej jeździły

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Wiesz co, powiem tak, z pierwszym dzieckiem było mi obojętne co będzie. Do końca nie byłam pewna co się urodzi, choć mogłam wiedzieć, bo lekarz się pytał czy chcemy wiedzieć. Wcale się nie zdziwiłam gdy urodziłam córkę. Czułam, że to będzie córeczka. Teraz wolę wiedzieć, żeby nie kupić np. jakiejś różowej czapeczki a będzie chłopiec. No wiesz, o co chodzi. Przeczuwam tylko chłopca, choć wolałabym dziewczynkę. Dziewczynki są słodkie i takie kochane. Chłopcy też, no ale wolą piłkę z tatą niż lalki z mamą. No i szybciej wyrastają z przytulania. A ja do tej pory mam przylepę, szczególnie na kanapie wtuli się jak kociak.

No nic, idę spać bo konam. Całuski.
Ja zawsze mówiłam, że nie będę chciała wiedzieć, ale z drugiej strony zdaję sobie sprawę z tego, że jest to duże ułatwienie, chociażby przy wcześniejszych zakupach.

Cytat:
witajcie dziuwszki...
zaczarujcie coś
Możesz czuć się zaczarowana

Cytat:
Kochana każda chyba ma takie okres , że kasa raz jest a raz jej nie ma. Bo jak coś się dzieje to wszystko naraz i nic tylko usiąść i płakać, a czasami jest tak, że i finansowo można odpocząć, jeśli wogóle tak się da

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 16:57   #3599
karolina2121
siedzę i myślę

Myślała, któraś z Was o porodzie domowym? znacie kogoś kto rodził w domu?
Stary 2012-09-28, 16:59   #3600
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
No dobrze laski, mówicie iść, to pójdę jak nie dziś to jutro.
A Luncia, Ty robiłaś 2 tyg przed testem, ale kóry to był dzień po owu mniej więcej?
Kochana nie opowiem Ci bo to byla tamta ciąża po tabl anty i w sumie to 1 dzień przed niby@ zrobiłam bo myślałam że nie przyjdzie, licząc od tego niby @ to chyba testa zrobiłam w 12 dc także wogole pokickane
to musiało być zaraz po owu skoro wynik był 3 a ciąży brak >2,7 a ciąża jest 16< a ja miałam sobie 3
dlatego jak Ci wyjdzie 5-6-9 to i tak będzie wiadomo że ciąża jest tylko się zaczyna rozwijać dopiero

Mokka ja Ci napisałam na mamusiach jaką ja mam sytuacje... TŻ nie ma pracy w zimie a po zimie rodzi się dzidziol I teraz zamiast oszczedzac na dzidziola to trzeba oszczedzac na zime
tylko dobrze ze nie mam zbyt wielu wydatkow bo wszystko po siostrze ale jak chłopak to bede musiała dokupić pare ubranek na wyjścia no i duperele czyli materac, smoczki, termometr itd.
poważniejsze wydatki np. łóżeczko, sterylizator, podgrzewacz na szczęście mam...

Aniołek 25.05.2012

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-09-28 o 17:01
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości