|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Maru przy takich jajkach jak miałaś nie ma innego wyjścia
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#3602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dziewczyna mojego szwagra urodziła się w domu (we wannie ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Babcia w ogródku piele warzywka, dziadek w polu orze. Nagle słychać głos dziadka:- Babkaaaa! Kurde, babka!!! a Babcia nie wie o co chodzi, patrzy na dziadka. Ten podbiega, kopa w dupsko i mówi:- Dostałem wzwodu po 20 latach, a ty zamiast zdjąć majty i się wypiąć, nic nie zrobiłaś. Wszystko spieprzyłaś.Na drugi dzień ta sama scenka. Babcia w ogrodzie, dziadek w polu. Nagle znowu dziadek biegnie i coś krzyczy. Babcia nauczona dniem poprzednim,zdjęła gacie, wypięła się. Podbiega dziadek, kopa w dupsko i krzyczy: Ty byś się tylko sexowała, a nam ciągnik ukradli...!!!!! ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- kawał był, to teraz coś pięknego, co udało mi się przed chwilką przeczytać - Mamusiu, miałaś kiedyś marzenie? - Miałam! - А teraz? - А teraz stoi obok i zadaje pytania! łezka mi się w oku zakręciła |
|
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!!
witam sie weekendowo ale widze, ze tutaj SUPER EKSTRA HIPER WIESCI SA!!!!! COLOR GRATULACJE A I TOBIE MARU POGRATULUJE!! bo nie widze innej opcji!!;*goyya pytalas sie o objawy. mnie zawsze brzuch boli, jest napiety jakbym miala wzdecia, a w tym cyklu to przeszedl sam siebie 2 dni mnie bolal.dziewczyny, pukalismy sie w niedziele, ja myslalam, ze owu byla w poniedzialek, a we wtorek i srode bardzo bolal mnie brzuchol, wiec to pewnie to bylo;/ a ze chodzilam do pracy, jakas taka zajechana bylam i nie bylo przytulanek, wiec podejrzewam, ze zolniezyki nie dotrwaly tych 2 dni, tym bardziej, ze wczesniej bylo intensywnie i codziennie... wiec podejrzewam, ze cykl stracony ![]() my z kasa mielismy mega krucho na poczatku tego roku, mamy kredyt na auto, zbieralismy na wesele, syt z praca mojego T. byla kiepska, dochodzily nam co rusz nowe wydatki, remont samochodu. zylam jak na iglach, po nocach nie spalam. na szczescie narazie ten okres za nami, mimo, ze teraz Tom szuka pracy. ale mamy jakies tam zaplecze finansowe teraz, wiec mysle, ze nie byloby problemu z dzieciem chociaz wiadomo, kasa raz jest, a raz jej ni ma
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
![]() No więc byłam, zrobiłam, wyniki jutro. Uprzejmie donoszę, że w Łodzi beta kosztuje 34 zł, chyba, że przepłaciłam i gdzieś byłoby taniej. Ale tu mam pod nosem, więc nie szukałam za bardzo.
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
sophia piekne tooo
|
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśmy sie pukali w czwartek wieczorem i sobotę rano a moim zdaniem owu była w poniedziałke i mam nadzieje..piękną nadzieje a tak serio moja koleżanka-kursantka miała monitorowany cykl , 10 dc miała przeddelegacyjny sexik a owulację miała 14dc według usg , 4 dni a teraz ma pienego synalka facecik właśnie skończył 6 miesięcy
|
|
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
![]() A i wiecie co, ostatnio mam fazę na musztardę i wszystko, co w occie ![]() Kupiłam w biedronce moje ulubione śledzie w sosie musztardowym, TŻ się ucieszył, bo też je lubi .. no i zostawiłam mu wczoraj trochę (akurat nie miał smaka) ale kusi mnie, żeby wyżreć. Masakra. Jutro jak pójdę po wyniki skoczę do biedry po dokładkę a na razie zadowoliłam się kanapką z dużą warstwą musztardy. Ale jak znam TŻta to mi odda te śledzie heheheA i ostatnio TŻ się zdziwił jak zobaczył mnie ze słoikiem grzybków w occie .. ja zdziwiona, no jem bo są (kij z tym, że leżały hektar czasu w lodówce). Oby to były "te" smaki .. bo jak nie to nie wiem no ...
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Maru ja mam tak przed okresem..zawsze ogólnie faza lutealna taka jest ze żrem co popadnie a i miewam dziwne zachcianki..np dziś
dziś mialam ochote na ziemniaka ugotowanego popitego sokiem winogronowym a do tego herbatniki cynamonowe..wiesz co teraz mi jest ? teraz jest mi niedobrze..zawsze sie tak obeżre ze potem jecze ze mi zle
|
|
|
|
#3613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A u nas przed sekundą kotka połamała kwiatka
|
|
|
|
|
#3614 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Damy radę, bo kto jak nie my![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ty tak tego cyklu nie przekreślaj bo ja tak przekreślałam i tadaaaammm![]() 11dc były ostatnie przytulania i to dwukrotne, 10dc też bóle owulacyjne były 12 i 13 dc. Owu przypuszczam na 12-14dc i co? ![]() Także nie łam się i cierpliwie czekaj. Cytat:
Cytat:
Weźźź i teraz zburzyłaś moją teorie,że 2-3 dni przed owu na córe ![]() A tu 4 dni przed owu koleżanka Twa miała i siusiak... Ehhh to teraz pozostaje mi czekać i stracić złudne nadzieje na gumki,spinki i warkoczyki
|
|
|
#3615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I wcale nie przepłaciłaś, normalna cena ![]() ale się wkurzyłam, TŻ wróci koło 12... a ja nie lubie po 22 siedzieć sama bo nie mamy rolet a tu parter ![]() Posprzątałam kuchnie i wyprałam pare rzeczy w rękach bo mamy pralke zepsutą i to był bardzo głupi pomysł bo teraz cale plecy mnie bolą a kość ogonowa i pośladek tak ze sie ruszać nie moge ![]() a chce jeszcze ciuchy poukładać i poprasować.. bo wszystko mam na kupie w jednek komodzie ponieważ boje sie garderoby ![]() na początku strasznie dużo tam było pająków bo ciemno i mnie sie wydaje ze bede je miec w ubraniach
|
||
|
|
|
#3616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha Adaś sie nazywa chłopaczuś ona walczyła o tą ciążę lat kilka , cierpi na PCOS i jest w kolejnej ciązy miedzy dziećmi mała różnica bedzie, tak jej mowili ze marne szanse a jak mały miał 3 miesiące okazało się ze mdłości wróciły..i II krechy sie pojawiły bedzie miał brata albo siostrzyczkę
|
|
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
kochane jestescie!!;*
ale ja zawsze przyjmuje strategie nastawiaj sie na najgorsze, a najwyzej sie ucieszysz pozniej ![]() ha, tesciowa golabki zrobila chyba sie pofatyguje te 15km tak apropo kwasnosci: czy jest ktos tutaj, ktory sie sra za octem jak ja? z octem moge jesc chyba wszystko
|
|
|
|
#3619 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mamy na urodzinach żarłam, bo to nie było jedzenie, to było obżarstwo galaretę z nóżek z octem... ![]() Mam smaka na zupy typu: pomidorówka, buraczkowa, dziś zrobiłam sobie kapuśniak. Mięsa nie mogę tknąć, no odrzuca mnie jakoś? ![]() Na chleb jak szynkowe coś to na to musztarda, wczoraj zjadałam cały duży słoik ogórków konserwowych. A potem 2 drożdżówki. I popiłam colą. Po papryce mam zgagę. I ciągle pije jakbym miała kaca. ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
ufffff!!!!
uwielbiam sobie zrobic kanapke jakas i popijac ja wlasnie octem z ogorkow czy papryki;D z octem jem golabki, galarete, robie sobie cebule z octem do jajecznicy;D achhhhh!! rozmarzylam sie;d chyba na sniadanie jutro bedzie taka jajecznica!!---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- lece na te golabki do tesciowej, bo mnie wyssie zaraz cos;D |
|
|
|
#3621 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny Wy zawsze potraficie pocieszyć i dać nadzieję ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-09-28 o 18:58 |
||
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3623 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak to jem wszystko co słodkie, ser żółty i ostre ![]() ide prasowac a wy macie mnie tu zagadywać do 24 co bym się nie bała siedzieć na tym parterze
|
|
|
|
|
#3625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mowa tu np. o sosie
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie ostatnio pozmieniało jak nie lubiłam ostrego,tak teraz tylko ostre jem
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Wy mnie tutaj potraficie pocieszyć ![]() Tylko tym bardziej przykro będzie jak się nie uda ![]() A wyniki nie wiem o której, mam dzwonić. Trochę dziwnie w tym lab wyszło i dziwna kobitka tam siedzi ![]() W necie napisane, że mają 24h/d, na drzwiach kartka, że pobierają do 15 i że pon-pt., ja załamka, że nawet jutro nie zrobię, ale panowie z portierni mówią, żebym wchodziła. No to wlazłam. I pytam, czy mogę, a ona, że luzik. I coś zaczęła gadać o mamusiach z dziećmi, że nie potrafią im przytrzymać łapek .. dopiero po jakimś czasie zorientowałam się, że chodzi jej o to, że do 15 jest ich tam 2 a potem 1 i jak jest jedna to nie daje rady dziecku pobrać krwi. Kosmos. W każdym razie mówiłą, że na pewno jutro ale mam dzwonić.
|
|
#3628 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
uwielbiam...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() smaruje chleb masłem,kłade serek żółty,składam drugą kromką i do mikrofali na minutke Później otwieram kanapke,wlewam keczup, a ser pyszny ciągnący. mniaaaaammmmmmm.Właśnie teraz tak jem ![]() Na mnie możesz liczyć, ja i tak praktycznie codziennie nie śpie do tej godziny
|
|
|
#3629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A teraz nie jestem głodna i bardzo wybredna ![]() Jak zadzwonisz o 14 to już powinna być, ja tak zawsze wyniki odbieram ![]() a że wyjdzie negatywny to sie nie przejmuj... wiadomo że każda z nas się nakręciła ale przeciez takie jest życie O! Colorblue ze mną zostaje
|
||
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ja wsadzam do sandwicha I od wczoraj maltretuje pasztet! A od początku na gazowane napojeI jak ogólnie nie piję alkoholu bo nie lubię, tak teraz dalabym sie pokroic za lecha shandy albo za warke radler.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

ale juz dzis dałam mu popalić, dostał narazie 3 smsy na jego 30 

A wczoraj sobie zaczęlam przeglądać w sieci i wyglada na to, że zapłacę za to badnie okolo 300zł