Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-28, 19:10   #3811
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Mrówka, Iza dziękuję za propozycje ale jednak oferta Darusi bucików wygrała (zaraz skrobnę PW)

Ja karmiłam dużo na leżąco - jakoś wygodniej mi było... ale jak był malusi to na siedząco też - mogłam sobie wizaz czytać jednocześnie
Ok
Stary 2012-09-28, 19:23   #3812
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
ooo dzieki, zrobilam fotke i bede szukac

Nataszka napisz mi twoj adres na pw to ci te sniegowce wysle .

Moj tz zabral chlopakow to mam looooz .
poszło

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość

a czas który spędzam przed kompem to głównie na allegro szukałam sukienki na wesele.. już znalazłam więc teraz szukam butów i torebki

a co u nas? no kala potrafi się sama sobą zająć więc ja mam czas na prace domowe... jestem z siebie dumna bo zrobiłam kilkanaście kompotów na zimę (libra nie pisz ile ty już masz pozaprawianych bo przy tobie pewnie blado wypadam )
mała juz ładnie mówi całymi zdaniami... a jej słownictwo z dnia na dzień coraz bardziej nas zadziwia... i jak komplementami rzuca ostatnio mierzyłam bluzeczkę a kala do mnie ' mamusiu dlaczego tak pięknie wyglądasz w tej pięknej bluzeczce?'

z takich rzeczy które mnie martwią... to to że kala musi mieć mama albo tate przy sobie... nawet jak pójdzie sama do babci to po chwili schodzi na dół z płaczem bo nie ma mamusi... jak się pytam dlaczego nie bawi się u babci to mówi że mnie tam nie było a ona za mnie tęskniła...

uciekam spać jutro po południu jedziemy do rodziny za kraków... zobaczymy jak Kala zniesie podróż...

a no i pokaże wam kilka zdj... co prawda większość z wakacji bo teraz jakoś nie mam głowy do tego
i jaką sukienke wybrałaś??

Mała ślicznawłosy ma ekstra.

Właśnie sie dowiedzialam ze moja Ciocia jest w ciąży (41 lat) mają juz córke co ma 14lat, ależ ta córka się cieszy, bedzie juz sie nia zajmowac tak na powaznie

a ta szarlotka z wczoraj zostala?

kawy mi się chce, ale juz chyba za pozno co?
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 19:31   #3813
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość

Jeszcze jest Ja o tej porze już kawy nie piję ale jak masz ochotę to i kawą poczęstuję...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 19:43   #3814
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze jest Ja o tej porze już kawy nie piję ale jak masz ochotę to i kawą poczęstuję...
no patrz, jaka dobra z ciebie duszyczka.

Michaś co porabia?
Stary 2012-09-28, 20:04   #3815
monka23
Zakorzenienie

Nataszka ja bym kawy nie pila o tej porze no chyba ze w planach bym miała wyjście i późny powrót do domu . No no ciocia szaleje

Ja moim zrobiłam wafla , dochodzi w lodowce i galaretke która właśnie jedzą , kolacja z głowy .
A mnie coś suszy straszenie , jakbym popila .

Madzia może za duży wysiłek , chora byłaś ostatnio organizm może jeszcze nie doszedł do siebie . Nie wiem sama.
Ja teraz chora jestem i nic nie ćwicze, nie mam siły i tylko jem a dziś mnie jeszcz suszy . Już chc być zdrowa bo mi brakuje ćwiczeń i tej energi.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 20:16   #3816
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
no patrz, jaka dobra z ciebie duszyczka.

Michaś co porabia?
Śpi Nie spał w dzień (zostawiłam go z tatusiem i się bawili zamiast zdrzemnąć) więc o 19 już padł. Ciekawe kto z nim wstanie jutro o 5 bo nie ja

Monka właśnie kończę Kasztelana a że ekonomiczna w tych sprawach jestem to po 1 mam ładną fazkę

Michaś
Stary 2012-09-28, 20:17   #3817
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Hej!!!
Popłakałm się... ania na Fb zapodała.. zobaczcie.. a ile wyświetleń..
http://allegro.pl/elddis-typhoon-gtx...ium=LikeButton

A to dziś Michalina z serii "Miśka stój chwilkę mama zrobi ci zdjęcie"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg michaśka.jpg (83,5 KB, 48 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 20:26   #3818
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Nataszka ja bym kawy nie pila o tej porze no chyba ze w planach bym miała wyjście i późny powrót do domu . No no ciocia szaleje

Ja moim zrobiłam wafla , dochodzi w lodowce i galaretke która właśnie jedzą , kolacja z głowy .
A mnie coś suszy straszenie , jakbym popila .

Madzia może za duży wysiłek , chora byłaś ostatnio organizm może jeszcze nie doszedł do siebie . Nie wiem sama.
Ja teraz chora jestem i nic nie ćwicze, nie mam siły i tylko jem a dziś mnie jeszcz suszy . Już chc być zdrowa bo mi brakuje ćwiczeń i tej energi.
suszy cie od choróbska,
nie pilam jednak tej kawy, czekam na tz.
kolacje mu zrobie i bede miala wolne;P

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Śpi Nie spał w dzień (zostawiłam go z tatusiem i się bawili zamiast zdrzemnąć) więc o 19 już padł. Ciekawe kto z nim wstanie jutro o 5 bo nie ja

Monka właśnie kończę Kasztelana a że ekonomiczna w tych sprawach jestem to po 1 mam ładną fazkę
ajc, to teraz będziesz nam tu prawiła
dobry kasztelanek dobry...
fajnie masz ze maly spi, moja w dzien spala (2,5 godz) i jeszcze klocki uklada,
dzis jej kupilam puzzle nowe to tez je magluje ciągle

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Hej!!!

zdjęcie boskie,
a ta przyczepa kosmiczna, gosciu ma wyobraznie...
Stary 2012-09-28, 20:30   #3819
monka23
Zakorzenienie

Lind hehe tanie ekonomiczne i zdrowsze takie picie.

Nataszka a co na kolacje mu dajesz?

Madzi wow ale śliczna fotka , no ślicznie wyszła jak laleczka.
Stary 2012-09-28, 20:34   #3820
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Lind hehe tanie ekonomiczne i zdrowsze takie picie.

Nataszka a co na kolacje mu dajesz?

Madzi wow ale śliczna fotka , no ślicznie wyszła jak laleczka.
tosty z pieczarkami, takimi zmielonymi, on to uwielbia to niech ma;P
Stary 2012-09-28, 20:34   #3821
megi-megi
Zakorzenienie

No i maluszek na usg nie miał ochoty pokazać czy siusiak czy kitki.
Za to krwiak się zmniejsza, a całość wygląda prawidłowo. Kończymy 15 tydzień i obecnie mój lokator to jak nic obcy z Archiwum X.

Do tego zaliczyliśmy dzisiaj psychologa z Igorem... kilka rzeczy zrobiło na mnie wrażenie - cena wizyty 140 zł za godzinę.
Więc tak: Igor powinien już słownie sygnalizować swoje potrzeby, powinien w zabawach wchodzić w pewien rodzaj współpracy z innymi (on bawi się koło kogoś, ale nie z nim). Jestem taka zmęczona, że ledwo żyję i już nie pamiętam dużo. Wspominał coś o autyzmie. Ale właściwie nie zrozumiałam po co - może przy okazji, bo on zajmuje się tym głównie. W każdym razie za tydzień będziemy robić bardziej szczegółowe testy Iguśkowi, a później spróbujemy go zmobilizować do mówienia.
Oczywiście w końcu tak czy siak zacznie mówić. Jednak gościu twierdzi, że stracony czas ciężko będzie nadrobić i może mieć później problemy z układaniem zdań, wyszukiwaniem wyrazów. Generalnie prawdopodobnie geneza innych problemów to problemy z komunikacją.
Jakoś tak dziwnie się poczułam, jak zaczął mówić, co jest nie tak z jego rozwojem. Że idzie w nieco inną stronę. Że śpiewa zamiast mówić i to też nie jest ok. Że w ten sposób zastępuje próby łączenia sylab melodią.
Itd.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 20:43   #3822
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Za to krwiak się zmniejsza, a całość wygląda prawidłowo. Kończymy 15 tydzień i obecnie mój lokator to jak nic obcy z Archiwum X.

Do tego zaliczyliśmy dzisiaj psychologa z Igorem... kilka rzeczy zrobiło na mnie wrażenie - cena wizyty 140 zł za godzinę.
Więc tak: Igor powinien już słownie sygnalizować swoje potrzeby, powinien w zabawach wchodzić w pewien rodzaj współpracy z innymi (on bawi się koło kogoś, ale nie z nim). Jestem taka zmęczona, że ledwo żyję i już nie pamiętam dużo. Wspominał coś o autyzmie. Ale właściwie nie zrozumiałam po co - może przy okazji, bo on zajmuje się tym głównie. W każdym razie za tydzień będziemy robić bardziej szczegółowe testy Iguśkowi, a później spróbujemy go zmobilizować do mówienia.
Oczywiście w końcu tak czy siak zacznie mówić. Jednak gościu twierdzi, że stracony czas ciężko będzie nadrobić i może mieć później problemy z układaniem zdań, wyszukiwaniem wyrazów. Generalnie prawdopodobnie geneza innych problemów to problemy z komunikacją.
Jakoś tak dziwnie się poczułam, jak zaczął mówić, co jest nie tak z jego rozwojem. Że idzie w nieco inną stronę. Że śpiewa zamiast mówić i to też nie jest ok. Że w ten sposób zastępuje próby łączenia sylab melodią.
Itd.
Megi wiec jakos z dobra pozytywna energią cie nie wypuscil, co teraz? nastepna wizyta? czy co macie zamiar robic?
cena faktycznie super...
a malusze w koncu sie obroci macie jakieś preferencje? wiem ze zdrowe przede wszystkim...

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

ale jak zmobilizowac do mowienia??
Stary 2012-09-28, 20:49   #3823
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Megi wiec jakos z dobra pozytywna energią cie nie wypuscil, co teraz? nastepna wizyta? czy co macie zamiar robic?
cena faktycznie super...
a malusze w koncu sie obroci macie jakieś preferencje? wiem ze zdrowe przede wszystkim...

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

ale jak zmobilizowac do mowienia??
Nie wiem w jakim nastroju nas wypuścił - teraz jestem taka zmęczona, że już nie wiem sama. Wyszłam taka raczej skołowana - po prostu czeka nas trochę pracy. Cieszę się, że wzięliśmy się za to. Mam nadzieję, że niedługo pogadam z Guciem.
Następna wizyta za tydzień.

Co do malucha - Adam chce córeczkę, a ja chyba naprawdę nie wiem. Widzę plusy i u chłopca i u dziewczynki. Minusów nie widzę
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 20:50   #3824
lindsley
Zakorzenienie

Madziwnia fajne zdjecie
Opis przyczepy też choć przydługi

Cytat:

ajc, to teraz będziesz nam tu prawiła
dobry kasztelanek dobry...
fajnie masz ze maly spi, moja w dzien spala (2,5 godz) i jeszcze klocki uklada,
dzis jej kupilam puzzle nowe to tez je magluje ciągle
Misiek też dziś dostał puzzle -z Bobem - chyba z 5 razy mówił "dziękuję mamuś"

Michaś
Stary 2012-09-28, 20:53   #3825
monka23
Zakorzenienie

Nataszka tez lubię tosciki .

Megi najważniejsze ze krwiaka nie ma i dzidzia zdrowa .
Ja bym się nie martwiła tym ze nie mówi bo mój długo nie mówił i bzdura jest ten czas którego nie da się nadrobić ,bezsensu. Ja u swojego braków nie widzę.
Zaś z drugiej strony koleś się zna na tym co robi i pewne rzeczy które tu napisałas na pewno by mnie zmartwily.
Albo poszłas za szybko do specjalisty z małym , albo do specjalisty nie tego co trzeba i teraz będzie wyszukiwal pewne cechy dziecka autystycznego u twojego.
Może zróbcie te badania i może wybierz się jeszcze do normalnego psychologa dziecięcego , dobrego , poleconego ale nie takiego który zajmuje się dziećmi autystycznymi .

W co ty o swoim synu myślisz? Poza tym ze mówi się ze ma on problemy z komunikacja i nawiazywaniem kontaktów- mówią to obce osoby , ale co ty o tym sądzisz , ty go znasz , widzisz coś co cię nie pokoji. Mój tez nie mówił ale mnie tonie martwilo , nawet jak mi dużo osób o tym mówiło , wiedziałam ze ma czas .
Matka przebywajaca z dzieckiem widzi coś niepokojącego , czy ty coś widzisz? Bo mi się wydaje to taki nadmuchane . No nie wiem za dużo tez nie piszesz o małym poza tym ze nie mówi .
Stary 2012-09-28, 20:53   #3826
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Właśnie sie dowiedzialam ze moja Ciocia jest w ciąży (41 lat) mają juz córke co ma 14lat, ależ ta córka się cieszy, bedzie juz sie nia zajmowac tak na powaznie
Piękny wiek no nie laseczki

Moje niektóre koleżanki z klasy są babciami w tym samym wieku

Cytat:
Hej!!!

Miśka pięknie wygląda, taka dorosła i te loki

Niezłe ogłoszenie

Cytat:

Itd.
Fajnie że wszystko ok. Co powiedzieli na to dzisiejsze zasłabnięcie ? Mała dzidzia pokaże jeszcze (albo i nie) kim jest.

Co do wizyty u psychologa to nie wiem co powiedzieć oprócz tego że znowu cena zwala z nóg. Nie znam Igusia na co dzień i nie wiem jak się zachowuje. Nie jestem psychologiem. Poczekaj może na resztę badań i testów. Być może faktycznie wszystkie jego "problemy" związane są z brakiem komunikacji słownej i jak tylko zacznie mówić na dobre to jego zachowanie tez się zmieni.

Zosia też często bawi się niby z dziećmi ale bardziej obok nich. Widzę jednak że coraz częściej goni za dziećmi nawet sporo starszymi i próbuje ich ustawiać.
Stary 2012-09-28, 21:00   #3827
monka23
Zakorzenienie

Nie wszystkie dzieci potrafią nawiązywać kontakty z innymi zwłaszcza takie małe , które uczą się dopiero mówić i które dopiero uczą do siebie.

Mój starszy mówił naprawdę poznooooo miał ponad 3 lata , mojej kuzynki syn to samo , był blisko 4 lat . Martwiła się , poszła do lekarza , kazał dać mu jeszcze chwile i udało się. Młody normalnie gada .
Stary 2012-09-28, 21:06   #3828
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Madziwnia fajne zdjecie
Opis przyczepy też choć przydługi

Misiek też dziś dostał puzzle -z Bobem - chyba z 5 razy mówił "dziękuję mamuś"
takie 24 elementy czy wiecej? widzialam z bobem tez.
Cytat:
Nie wiem w jakim nastroju nas wypuścił - teraz jestem taka zmęczona, że już nie wiem sama. Wyszłam taka raczej skołowana - po prostu czeka nas trochę pracy. Cieszę się, że wzięliśmy się za to. Mam nadzieję, że niedługo pogadam z Guciem.
Następna wizyta za tydzień.

Co do malucha - Adam chce córeczkę, a ja chyba naprawdę nie wiem. Widzę plusy i u chłopca i u dziewczynki. Minusów nie widzę
Minusów nie ma, to zrozumiałe,
pogadasz z Guciem napewno niedługo, mysle ze jak wypali z mowieniem to odrazu zdaniami itd.

Cytat:
Nataszka tez lubię tosciki .
.
chodz, zapraszam! z chlebka tostowego graham, z kethupem mniam!

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Piękny wiek no nie laseczki

Moje niektóre koleżanki z klasy są babciami w tym samym wieku

Zosia też często bawi się niby z dziećmi ale bardziej obok nich. Widzę jednak że coraz częściej goni za dziećmi nawet sporo starszymi i próbuje ich ustawiać.
to wpadka, juz jedno dziecko stracila 8 lat temu, mala żyła 5 dni... ale jej tata nigdy jej nie pomija jak wymienia wnusie...
teraz jest tez duzo strachu, ale i duzo nadzieji , tak musi być już.

Moja tez sie nie chce z mlodszymi bawic, ale mam nadzieje ze jej to minie...

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Nie wszystkie dzieci potrafią nawiązywać kontakty z innymi zwłaszcza takie małe , które uczą się dopiero mówić i które dopiero uczą do siebie.

Mój starszy mówił naprawdę poznooooo miał ponad 3 lata , mojej kuzynki syn to samo , był blisko 4 lat . Martwiła się , poszła do lekarza , kazał dać mu jeszcze chwile i udało się. Młody normalnie gada .
chłopcy chyba w ogole pozniej zaczynaja mowic, mnie kazdy zaczepia i pyta ile ma mala ze tak duzo mowi, powie wszystko, i wlasnie widze ze chlopcy nie mowia zbyt predko, a w wieku 2,5 to duzo nie mowi chlopcow, tylko jakos takie slowka.
Stary 2012-09-28, 21:09   #3829
monka23
Zakorzenienie

Nataszka oo nie ja już objedzona jestem i pasuje nawet toscika hehe

Pamietam jak mój młody nie gadal i takie same pragnienia miałam żeby sobie z nim pogadać i wogole wiedzieć jaki ma głos bo on tylko jeki wydawał . A teraz ? Mam dość czasami jak gada i gada o matko hehe i nagadac się nie może .
Stary 2012-09-28, 21:09   #3830
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Nataszka trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze choć wiadomo strach jest. Ja się bardzo bałam przed badaniami.
Stary 2012-09-28, 21:13   #3831
monka23
Zakorzenienie

Nataszka no niby tak jest , ale mój mały gada , nie perfect wszystko , ale małe zdania już tworzy , dogada się , tych długich wyrazów nie potrafi powiedzieć i kaleczy wymowę , ale ogólnie gada , aż my w szoku jesteśmy bo ze starszym to była inna bajka . Nic nie mówił. A ten normalnie dialogi prowadzi no i mixy robi pl, uk , tr .
Stary 2012-09-28, 21:17   #3832
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Nataszka no niby tak jest , ale mój mały gada , nie perfect wszystko , ale małe zdania już tworzy , dogada się , tych długich wyrazów nie potrafi powiedzieć i kaleczy wymowę , ale ogólnie gada , aż my w szoku jesteśmy bo ze starszym to była inna bajka . Nic nie mówił. A ten normalnie dialogi prowadzi no i mixy robi pl, uk , tr .
to bym chciala slyszec, te mixy;P

nie ma reguły...
Stary 2012-09-28, 21:21   #3833
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

A my jak wracaliśmy od tego wujka dzis to juz ciemno było a Michaska..
- mamusiu dlaczego księzyc sie popsuł?
- nie popsuł
- no zobacz popsuł się
- nie Michasiu księzyć sie nie popsuł tylko chmurki do lekko przysłoniły
- nie mamo chmurki popsuły księzyć"..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 21:27   #3834
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
A my jak wracaliśmy od tego wujka dzis to juz ciemno było a Michaska..
- mamusiu dlaczego księzyc sie popsuł?
- nie popsuł
- no zobacz popsuł się
- nie Michasiu księzyć sie nie popsuł tylko chmurki do lekko przysłoniły
- nie mamo chmurki popsuły księzyć"..
Agentka, idę sobie juz, bawcie się kochane
Stary 2012-09-28, 21:29   #3835
lindsley
Zakorzenienie

Nataszka takie http://allegro.pl/puzzle-bob-budowni...636167461.html

Michał też już gada dużo chociaż mam wrażenie że kiedyś mniej mówił a wyraźniej. Bawi się różnie ale ze starszym kuzynem czasem zabawy wymyślają a czasem każdy osobno się bawi...

Megi Iguś na gadanie ma jeszcze czas ale jak Cie niepokoi to lepiej porobić testy i sprawdzić co i jak...

Madziwnia no nie mogę, księżyc się popsuł...

Michaś
Stary 2012-09-28, 22:59   #3836
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Witajcie

Libra kolega dla synka młodszego od naszych ma okularki takie silikonowe z plastikowymi szkiełkami, lepiej sie podobno trzymają bo mu nie zjezdzają.
one mu nie zjeżdżają ,trzymają się fajnie bo ma takie zagięte aż pod ucho tylko musiał zdjąć i pewnie przydusił ,nie było tam u nas takich silikonowych tylko metalowe.

U mnie też często po wojskowemu muszę bo inaczej by mnie olali
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
o jezu.....ale bym rzygała jak kot
oj nie chciałabyś wiedzieć co jeszcze jem
Cyckiem się nie przejmuj nie to nie
Cytat:
Dzisiaj wieczorem idę. Mam wizytę na 19:30.
Wszystko to mnie zaskakuje - z Igorem było tak idealnie, czułam się dobrze, a tu ciągle jak chora. Zaskakujące.
Megi będzie dobrze trzymaj się
Pocieszę Cię,kuzynki córka do 4 lat nie mówiła ,teraz jest w 3 klasie i nie ma żadnych problemów z mową czy układaniem zdań, nie ma co generalizować każde dziecko jest inne
Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Polećcie mi plisss jakiś dobry termometr. Moje gówno do niczego się nie nadaje.

Dlaczemu jak jestem w domu i mam czas żeby tu siedzieć to Was nie ma, a jak jestem w pracy to ruch jak na autostradzie?? Skandal
bo sobota
Biedny Marci wymęczony pewnie ,oby zdrowiał szybko
Ja Ci powiem że mam termometr elektroniczny chyba filipsa i mierzy jak mu się podoba za każdym mierzeniem inaczej i mam też stary rtęciowy i takim mierzę ,nie kupię już żadnego elektronicznego
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja po biegu. Mam jakiś dziwny problem, ostatnio po każdych takich zawodach wymiotujęNormalnie taka choroba lokomocyjna mi się załancza chyba od tego podskakiwania. Uciążliwe to bardzo. Bo z 4 h po biegu a mnie jeszcze mdli :
wiesz co ja mam czasem coś takiego że jak biegnę szybciej to później tak jakby mi się słabo robiło w głowie mi się kręci i nie mam żadnej rady myślałam że może z głodu ale być może tak jak Iza pisze odwodnienie
Cytat:

to im się przytrafiło
ja czasem sonie robię ale kapucino,chociaż na mnie kawa nie działa ,potrafiłam wychlać kawę po południu i od razu spać się położyć na drzemkę
Cytat:
Hej!!!

Michasia cudna jak modelka
A aukcja no leżałam i kwiczałam jak czytałam opis ,gościu nie do podrobienia

Napiszę wam przepis jaką szarlotkę dzisiaj robiłam ,no niebo w gębie
SZARLOTKA Z CYNAMONOWĄ KRUSZONKĄ
na spód:
2 szklanki pokruszonych biszkoptów i 2 łyżki stopionego masła,wymieszać ,wyłożyć dno tortownicy pisało średniej ,ja dałam dużą czyli 28 i trochę więcej tych biszkoptów.
wyłożyć dno formy,docisnąć
Nadzienie:
Ok.1 kg jabłek może być trochę więcej jak będziecie brały większą tortownicę
1 szklanka gęstej śmietany lub jogurtu
1 jajko
2 średnioczubate łyżki mąki
3/4 szklanki cukru
wszystko zmiksować na gładką masę
jabłka obrać pokroić w kostkę ok.1x1cm ,wymieszać z masą ,wyłozyć na spód
Kruszonka:
pół kostki(czyli 125g) zmrożonego masła,posiekać nożem
3/4 szklanki cukru kryształu
3/4 szklanki mąki krupczatki (nie miałam i dałam zwykłej ciut więcej niż pół szklanki)
1 łyżeczka cynamonu
wszystko połączyć opuszkami palców w kruszonkę .wyłożyć na masę z jabłkami i piec w 200 stopniach ok. 50min.
moja siedziała godzinę
najlepsza jeszcze na ciepło ,no cudo mówię wam zróbcie sobie to wam deprecha przejdzie
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 01:08   #3837
P0P70
Zakorzenienie

Megi - musicie sprawdzic wszystko dokladnie.

Libra - jak myslisz uda mi sie zrobic to ciasto??

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 05:44   #3838
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Obudzila.mnie mela dwie godzinki.walki.z zebami masakra
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 06:38   #3839
P0P70
Zakorzenienie

A mnie o 6 glodna Natasza.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2012-10-17 o 20:46
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 07:54   #3840
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Ooooo widze ja!!!" jakie cudenko!!!slicznaaaaaa
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości