Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-28, 19:18   #3421
lourose
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Chciałam pochwalić moją córkę iż zasnęła po 15 jak wychodziłyśmy z domku i spała do 18 kiedy to wróciłyśmy z przymiarki sukni ślubnej .. w salonie obrała miano anielskiego dziecięcia ... hmm potrafi zachować pozory

dobrze kto teraz rodzi ?

Tamlin masz mieszkanie spółdzielcze ???
Nieładnie się wpitalać w kolejkę ale ja bym chętnie po wtorku, jak małż wróci, już urodziła

A co do anielskich dzieci to moja koleżanka po urodzeniu dziecka strasznie narzekała że mały jej nie daje spokoju i ciągle płacze, że przerąbane itd. Wszystkich nas to dziwiło bo co ktoś ją odwiedzał to dziecko spało jak zabite starała się nas przekonać że tak jest naprawdę, tylko jej nie wychodziło dopóki raz mały się nie rozdarł, ale śmialiśmy się że specjalnie go uszczypała żeby nam udowdonić, że jednak potrafi
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 19:35   #3422
aga_ton
Wtajemniczenie

nadchodzi wieczór a ja znowu dostaję masę smsów z pytaniem I co? I co? urodziłaś?

w☠☠☠☠ia mnie to coraz bardziej
zawzięłam się i odpiszę dopiero po porodzie.
niech się głowią do tej pory
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 19:41   #3423
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
aż zajrzałam
synek jak malowany
i Ty też wyglądasz kwitnąco

ja też już się nie mogę doczekać mojej pannicy... po terminie czas płynie dwa razy wolniej...

w tej chwili ciężko mi uwierzyć, że ta ciąża kiedyś dobiegnie końca

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

tak, to prawda, dziecka nie wolno przewozić bez fotelika, w niektórych szpitalach jest problem z wyjściem gdy jesteście autem a fotelika brak.

a jeśli chodzi o skurcze, to trudno powiedzieć.
mogą się rozkręcić z minuty na minutę lub tak jak u mnie trwać bardzo, bardzo długo... u mnie prawie dwa miesiące

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

ja bym bardzo chciała, mogę?
No chociaż jedna zajrzała
oj wiem kochana jak czas płynie po terminiedlatego w drugiej ciąży modle się,żeby tego uniknąć

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 19:43   #3424
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
No chociaż jedna zajrzała
oj wiem kochana jak czas płynie po terminiedlatego w drugiej ciąży modle się,żeby tego uniknąć
Ania, a Ty czekałaś w domku czy położyli Cię na oddział?
bo ja mam się stawić w ten poniedziałek
Stary 2012-09-28, 19:44   #3425
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Becikowe jest z urzedu miasta, a ubezpieczenie to co innego. Jesli jest grupowe powinni mu wyplacic.
Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Może być tak, że w ubezpieczeniu grupowym jest okres karencji, czyli jeśli pracuje od marca i dopiero od tego czasu opłaca ubezpieczenie grupowe to może nie dostać bo np. okres karencji w przypadku świadczenia z tytułu urodzenia dziecka to 9 miesięcy.
My dostaniemy świadczenie bez względu na becikowe, ale oboje opłacamy ubezpieczenie dodatkowe już przez dłuższy czas. Właśnie dzisiaj załatwiliśmy formalności.
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Colds, musicie wczytać sie w umowę o tym ubezpieczeniu grupowym, czy nie ma tam właśnie okresu karencji. Bo jeśli jest to niestety nic nie dostaniecie. A jeśli nie ma, to nie kumam o co chodzi. Jeśli macie wątpliwości, skontaktujcie się bezpośrednio z ubezpieczycielem a nie kobietą z pracy, bo może ona nie jest do końca poinformowana.
A becikowe dostaje się z mops-u (miejski ośrodek pomocy społecznej) albo mopr-u (miejski ośrodek pomocy rodzinie)
Dzięki dziewczyny
My właśnie tak myśleliśmy, że może jest po prostu potrzebne ileś przepracowanych miesięcy. Musimy się więcej dowiedzieć, ale to już bezpośrednio u pracodawcy. . Chciałam chociaż mniej więcej nakreślić sobie sytuację.

Cytat:
a w jakiej firmie jesteście ubezpieczeni? dostaliście dowód, że pracodawca faktycznie opłaca co miesiąc składki?

gdy naszemu pracownikowi urodzi się dziecko to wtedy idzie on osobiście do zakładu, w którym ma opłacone ubezpieczenie i przedstawia wymagane dokumenty, typu dowód tożsamości, numer konta bankowego,akt urodzenia dziecka i wypełnia krótki wniosek. w ciągu kilku, kilkunastu dni pieniążki ma na koncie.
Muszę TŻowi te wszystkie posty pokazać, żeby sam wszystko sobie poukładał, bo ja tam nie wiem jak On ma w tej firmie . Nigdy się tym nie interesowałam...

lidka - No właśnie teraz zastanawiamy się, co zrobić z tym pediatrą. I chyba po prostu poczekamy na połowy przyszłego tygodnia, i zobaczymy. Dzisiaj zmieniłam Jej herbatkę na rumiankową i w sumie popłakała tylko troche niedawno. Ale tak? Zupełnie inne dziecko.

Cytat:
Chciałam pochwalić moją córkę iż zasnęła po 15 jak wychodziłyśmy z domku i spała do 18 kiedy to wróciłyśmy z przymiarki sukni ślubnej .. w salonie obrała miano anielskiego dziecięcia ... hmm potrafi zachować pozory
Haaa! Zupełnie jak nasza! . W domu histeria, wrzaski.. A pojechaliśmy do szpitali i jak nie nasze dziecko
Stary 2012-09-28, 19:53   #3426
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Nieładnie się wpitalać w kolejkę ale ja bym chętnie po wtorku, jak małż wróci, już urodziła

A co do anielskich dzieci to moja koleżanka po urodzeniu dziecka strasznie narzekała że mały jej nie daje spokoju i ciągle płacze, że przerąbane itd. Wszystkich nas to dziwiło bo co ktoś ją odwiedzał to dziecko spało jak zabite starała się nas przekonać że tak jest naprawdę, tylko jej nie wychodziło dopóki raz mały się nie rozdarł, ale śmialiśmy się że specjalnie go uszczypała żeby nam udowdonić, że jednak potrafi

angielska to ona jest jak nic ... wszyscy mówią dziecko anioł .. hmm jakby rozumiało że trzeba pierwsze wrażenie sobie dobre wyrobić ...

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Haaa! Zupełnie jak nasza! . W domu histeria, wrzaski.. A pojechaliśmy do szpitali i jak nie nasze dziecko

czyli nie jestem odosobniona ....
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 19:53   #3427
marta1986222
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Ja dzisiaj byłam cały dzień u kolezanki co ma też córeczkę 5-miesięczną,było super,moja Zuzia tylko spała i jadła

Teraz przygotowujemy się do kąpieli i do spania.

Mała coś kaszle i się martwię

Ponawiam pytanie czy karmiąc mm trzeba dopajać dzidziusia herbatkami?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 19:57   #3428
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

tak .. ja dopajam wodą
Stary 2012-09-28, 19:57   #3429
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny
My właśnie tak myśleliśmy, że może jest po prostu potrzebne ileś przepracowanych miesięcy. Musimy się więcej dowiedzieć, ale to już bezpośrednio u pracodawcy. . Chciałam chociaż mniej więcej nakreślić sobie sytuację.

Muszę TŻowi te wszystkie posty pokazać, żeby sam wszystko sobie poukładał, bo ja tam nie wiem jak On ma w tej firmie . Nigdy się tym nie interesowałam...
dobrze by było gdyby tż dopytał się konkretnie gdzie jest ubezpieczony (jeśli oczywiście tego nie wie) i czy faktycznie pracodawca opłaca składki. jeśli wiecie gdzie to można samemu sprawdzić.

my np. daliśmy pracownikom dokładną rozpiskę (dostaliśmy ją z pzu) jakie świadczenie im się należy np. za urodzenie dziecka, pobyt w szpitalu, śmierć rodziców czy małżonka, uszczerbek na zdrowiu, itd.

może Twój małżonek też dostał tylko teraz nie skojarzył.

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-09-28 o 19:59
Stary 2012-09-28, 19:59   #3430
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

tak .. ja dopajam wodą

Zwykłą przegotowaną?

Jak często podajesz?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-09-28, 20:03   #3431
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:

ale z tych teściowych to niezłe aparatki

Ania,a jak Twoja się sprawdza w roli babci?
A powiem Ci, że ... masakra była. Tak się wtrącała, że musiała wkońcu opierdziel dostać. Ostatnio była ze mną na spacerze. Było takie ciepło, mały ubrany odpowiednio,nóżki delikatnie przykryte kocykiem. Nagle patrze a moje dziecko po same oczy okryte. No to ja ten kocyk cyk spowrotem na nóżki, a za chwile znów mojemu dziecku tylko oczy widać. I tak z 10 razy... aż wkońcu nie wytrzymałam i wydarłam się, że dziecko też musi złapać powietrza - wkońcu po to jest spacer.
Przyszła kiedyś położna jak u mnie była to się z nią sprzeczała na temat pierwszych ćwiczeń po porodzie. Że nie wolno po 6 tygodniach jeszcze ćwiczyć
Pouczała mnie jak mam małego pielęgnować, jak go nosić.
Wkońcu mąż z nią "porozmawiał" i jakoś nie przyjeżdża. Ciekawe kiedy zaszczyci mnie swoją obecnością

Cytat:
Śliczne zdjęcia dzieciaczków jak zwykleno niech Fabianek też już wyjdzie no
W poniedziałek mamy ostatnie usg to zobaczymy ile waży kruszynka Nasza
i wizyte u położnej mamy po niedzieli,ciekawe jak Nasza szyjka i rozwarcie

Widzę,że Naszych zdjęć na meilu nikt nie oglądałehh
Zaraz zerknę, bo kiedy ja na meilu byłam nie pamiętam

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Witam znowu wieczorkiem kiedy moje dziecie śpi.
Mój bączek ma jakieś nocne szaleństwo,nie tylko w dzień nie śpi,ale i w nocy.Może to od tej wit.K+D jak mówiciezapytam doktorkę we wtorek.Chyba go brzuszek bolał,bo kręcił się przy cycu a potem kupsko poszło.

anusiaaniaanusia,elena witajciemiło Was widzieć

tamlin współczuję zalania,poszłabym z awanturą

Bafi ja dostałam zalecenie w wypisie ze szpitala,że jako karmie dziecię piersią mam brać właśnie ten preparat,tylko że w aptece tego nie ma,jest troche w innym opakowaniu.Za 60tabl. płaciłam 57zł

Wstawiłam fotki na mail
o cholera!woda mi się trochę z butelki wylała na lapka.................... .........
Też biorę ten specyfik

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny, od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze i teraz te bóle się nasiliły i trochę przypominają te przed okresem, chociaż nie do końca.... Myślicie, że coś się zaczyna dziać, czy po prostu organizm się przygotowuje?
Mnie takie męczyły od soboty a w czwartek urodziłam
Stary 2012-09-28, 20:33   #3432
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Powinno się czymś dopajać. Wodą, herbatką z anyżu, kopru bądź rumiankową.
Ja dawałam koperkową,ale Mała się nią nie dopijała. Tak samo było z wodą. Teraz daje rumiankową.
Można chyba dziennie dać do 100ml herbatki.
Stary 2012-09-28, 20:35   #3433
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Powinno się czymś dopajać. Wodą, herbatką z anyżu, kopru bądź rumiankową.
Ja dawałam koperkową,ale Mała się nią nie dopijała. Tak samo było z wodą. Teraz daje rumiankową.
Można chyba dziennie dać do 100ml herbatki.

ja podaje między karmieniami około 10 - 15 ml 7 razy ale spróbuję rumiankową podać masz hipowską? Jak Mlecia dzisiaj ?
Stary 2012-09-28, 20:35   #3434
colds
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze by było gdyby tż dopytał się konkretnie gdzie jest ubezpieczony (jeśli oczywiście tego nie wie) i czy faktycznie pracodawca opłaca składki. jeśli wiecie gdzie to można samemu sprawdzić.

my np. daliśmy pracownikom dokładną rozpiskę (dostaliśmy ją z pzu) jakie świadczenie im się należy np. za urodzenie dziecka, pobyt w szpitalu, śmierć rodziców czy małżonka, uszczerbek na zdrowiu, itd.

może Twój małżonek też dostał tylko teraz nie skojarzył.
Dostał, ale przy dodatkowym ubezpieczeniu. I za to pieniądze dostaniemy. Ale właśnie chodzi Nam o te grupowe ubezpieczenie.

Dziękuje jeszcze raz za odpowiedzi, sytuacje mam już nakreśloną. Dam TŻowi do przeczytania, niech się dowiaduje. Bo w końcu jeżeli się należy to chciałabym abyśmy z tego skorzystali. Jeżeli nie - trudno. Nikomu krzywda się nie stanie
Stary 2012-09-28, 20:35   #3435
Asiuulka89
Zakorzenienie

Jak zwykle witam sie wieczorową porą

Cytat:
nadchodzi wieczór a ja znowu dostaję masę smsów z pytaniem I co? I co? urodziłaś?

w☠☠☠☠ia mnie to coraz bardziej
zawzięłam się i odpiszę dopiero po porodzie.
niech się głowią do tej pory
ależ ludzie śa upierdliwi wiadomo że jak uirodzisz to się dwoiedzą nosz zero wyczucia
Cytat:

angielska to ona jest jak nic ... wszyscy mówią dziecko anioł .. hmm jakby rozumiało że trzeba pierwsze wrażenie sobie dobre wyrobić ...

czyli nie jestem odosobniona ....
przerabiałam to z Zuza zawsze w gościach grzeczna ze wszyscy mi sie pytali co ja od tego dziecka chce.. no to zawsze mówiłam że proszę do nas przyjść schować sie w szafie i poobserwowac to moje grzeczne dziecko
Cytat:
Dobry wieczór

Ja dzisiaj byłam cały dzień u kolezanki co ma też córeczkę 5-miesięczną,było super,moja Zuzia tylko spała i jadła

Teraz przygotowujemy się do kąpieli i do spania.

Mała coś kaszle i się martwię

ja dopajam ryumiankową herbatka ale nie często.

Widzę ze temat teściowych na tapecie no to ja moja przy waszych to jakiś cud chyba nie wpierdziela się nie stosuje żadnych cudnych rad, a jak czekałam na cc to ona ze mną siedziała i sobie gadałyśmy a potem czekała po z moim meżem, i jakoś nie sądziłam że ona przeszkadza jak przyjeżdzala do szpitala to zawsze z dobra kawą i jedzeniem a teraz jak zostawialiśmy na noc młodego to najpierw poprosiła mnie by mogła wykąpać młodego przy mnie żeby wiedzieć co i jak. dzisiaj się pytała co młodemu kupić a że mam deficyt ciuchów to zrobiłam listę i mi kupiła także ja na swoją złego słowa nie powiem
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 20:36   #3436
marta1986222
Zakorzenienie

moga byc herbatki z hippa?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-09-28, 20:39   #3437
colds
Zakorzenienie

Cytat:

ja podaje między karmieniami około 10 - 15 ml 7 razy ale spróbuję rumiankową podać masz hipowską? Jak Mlecia dzisiaj ?
Tak, mam hippowską
No właśnie zupełnie inaczej niż te kilka dni wstecz. Poryczała dzisiaj, ale tylko troszkę. Tak może z 30minut? Reszta dnia była normalna. Trochę popłakała, ale popłakała, nie ryczała , spała, zabawiała. Nie wiem czym spowodowana taka zmiana. Może właśnie zmianą herbatki?
Bo do tej pory dawałam Jej koperkową hippowską, ale Jej nie zaspakajała.. A ta jednak Ją zasyca.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Jak najbardziej
Stary 2012-09-28, 20:40   #3438
gda
Zakorzenienie

Colds ale się uśmiałam przy jednym Waszym zdjęciu! Mama pięknie pozuje, a córeczka za plecami robi miny i wystawia język Piękne!

Piękne dzieci i piękne brzuchy na mailu

A ja wpadłam z pytaniem - a jakże! - jedzeniowym!

Zjadłam makaron z tuńczykiem z puszki i oliwkami czarnymi. I troszeńkę mnie wzdęło... Myślicie, że małemu zaszkodzę?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 20:40   #3439
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Ania, a Ty czekałaś w domku czy położyli Cię na oddział?
bo ja mam się stawić w ten poniedziałek
no mnie niestety w terminie położyli do szpitala i tak leżałam kurka 11 dni bo stwierdzili,że jak jestem po terminie to nie opłaca im sie wypisywaćale wywołać nie chcieli.
Dlatego teraz mam takie lęki i modle się,żeby urodzić przed terminem

Marta na mm daje się piciejakąś cherbatke lub wodę

mój Gracjanek poszedł sobie spać po 18,bo drzemki w dzień nie chciał i ciekawe czy pośpi do rana

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-09-28, 20:50   #3440
Konczita
Zakorzenienie

anusia śliczny brzusio .. ehh tęsknię za swoim brzuszkiem ...

Cytat:
jak najbardziej ... koperkową jak problem z kupkami moja po niej miała rozwolnienie więc nie wiem czy to ogólnie tak działa czy tylko na nią ... ale z wodą dajemy radę jutro rumiankową nabędę i jest jeszcze jakaś uspokajająca na wakacyjnych mamach ją podają i myślę nad nią

Cytat:
Tak, mam hippowską
No właśnie zupełnie inaczej niż te kilka dni wstecz. Poryczała dzisiaj, ale tylko troszkę. Tak może z 30minut? Reszta dnia była normalna. Trochę popłakała, ale popłakała, nie ryczała , spała, zabawiała. Nie wiem czym spowodowana taka zmiana. Może właśnie zmianą herbatki?
Bo do tej pory dawałam Jej koperkową hippowską, ale Jej nie zaspakajała.. A ta jednak Ją zasyca.:

hmm nie wiem nie wiem ... dzieciaczki nasze kapryśne ...
COlds śliczne zdjęcia a Ty wyglądasz tak młodziutko ...

Gda supe spacerek ...
Stary 2012-09-28, 20:50   #3441
lourose
Wtajemniczenie

Ja zmykam do kąpieli, masaż krocza i do łózia.
Buzia!
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 21:32   #3442
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
no mnie niestety w terminie położyli do szpitala i tak leżałam kurka 11 dni bo stwierdzili,że jak jestem po terminie to nie opłaca im sie wypisywaćale wywołać nie chcieli.
Dlatego teraz mam takie lęki i modle się,żeby urodzić przed terminem
to ja w sumie mam o tyle dobrze, że mam się pojawić w 8 dniu po terminie, więc pewnie długo mnie tam nie potrzymają. lekarz mi mówił, że do dwóch tygodni po terminie muszę urodzić, nie można dłużej zwlekać.
a boję się jak cholera...

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Ja zmykam do kąpieli, masaż krocza i do łózia.
Buzia!
samodzielny czy z małżonkiem?
Stary 2012-09-28, 21:33   #3443
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
to ja w sumie mam o tyle dobrze, że mam się pojawić w 8 dniu po terminie, więc pewnie długo mnie tam nie potrzymają. lekarz mi mówił, że do dwóch tygodni po terminie muszę urodzić, nie można dłużej zwlekać.
a boję się jak cholera...
Nie bój się kochanatrzymam kciuki aby samo się ruszyło,mi sie ruszyło dużo po...ale u Ciebie może być szybciej.
A jak Twoja szyjka?? Ona trzyma czy jest jakieś rozwarcie??

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-09-28, 21:43   #3444
kraven
Zakorzenienie

Ja tez już po kąpieli i masażu krocza, niestety samodzielnym bo TŻ w pracy

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 21:53   #3445
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Zmykam spaćdo jutra

ciekawe co u Luci....taka cisza...

i jak Mysz po cc

taki zastój sie zrobił...

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-09-28, 21:56   #3446
Sara_m7
Rozeznanie

Używał ktoś pieluszek Dada z Biedronki? Nadają się??
Sara_m7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 22:06   #3447
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie bój się kochanatrzymam kciuki aby samo się ruszyło,mi sie ruszyło dużo po...ale u Ciebie może być szybciej.
A jak Twoja szyjka?? Ona trzyma czy jest jakieś rozwarcie??
niestety trzyma się dzielnie
dopiero po masażu szyjki zrobiło mi się lekkie rozwarcie, ale takie co nic...

dzięki za otuchę
Stary 2012-09-28, 22:25   #3448
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Sara_m7 Pokaż wiadomość
Używał ktoś pieluszek Dada z Biedronki? Nadają się??
Dostałam od cioci te pieluchy i testuję. Jak na razie jestem zadowolona. Są jakby sztywniejsze od Pampersów, ale wg mnie na plus. Jak dotąd ani razu nie przeciekły.
Stary 2012-09-28, 22:38   #3449
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Colds ale się uśmiałam przy jednym Waszym zdjęciu! Mama pięknie pozuje, a córeczka za plecami robi miny i wystawia język Piękne!
Od małego mi już figle płata, a co później będzie

Cytat:

hmm nie wiem nie wiem ... dzieciaczki nasze kapryśne ...
COlds śliczne zdjęcia a Ty wyglądasz tak młodziutko ...
No właśnie dużo osób mi mówi, że bez grzywki to tak inaczej. A ja w końcu od lutego u fryzjera nie byłam .

W ogóle, dzisiaj miałam okazje się zważyć. W końcu! . Wczoraj minęło 5tygodni od porodu, a ja mam wagę sprzed ciąży, czyli 49,5kg A w trakcie ciąży przytyłam 10kg + 4kg wody, czyli można powiedzieć, że 14kg. Dodam, że piersią nie karmię..

No i tak się zastanawiałam.. Wie któraś, co u Luci i Jej synka?

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-09-28 o 22:40
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 23:53   #3450
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:

a jakie imiona bierzecie pod uwagę?
Kalina, Kinga / Inga no i Kamili też jeszcze nie przekreślamy, TŻ doradza że mam urodzić, obejrzeć dziecko i wtedy mam wybrac jakie imię do niej pasuje .
Cytat:
Od małego mi już figle płata, a co później będzie

No właśnie dużo osób mi mówi, że bez grzywki to tak inaczej. A ja w końcu od lutego u fryzjera nie byłam .

W ogóle, dzisiaj miałam okazje się zważyć. W końcu! . Wczoraj minęło 5tygodni od porodu, a ja mam wagę sprzed ciąży, czyli 49,5kg A w trakcie ciąży przytyłam 10kg + 4kg wody, czyli można powiedzieć, że 14kg. Dodam, że piersią nie karmię..

No i tak się zastanawiałam.. Wie któraś, co u Luci i Jej synka?
Ależ Ty szczuplutka jesteś, zazdroszczę . Ja zobaczyłam niestety 8 na początku mej wagi, czuję się gruba jak wieloryb, brzydko i chcę już rodzić . Też się zastanawiałam dzisiaj co z Lucią, jakoś się nie odzywa .

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
No właśnie też uważam, że jej obecność jest zbędna. No bo kurcze, tatuś odbiera swoją kobietę i nowo narodzone dziecko, zabiera ich do domu i to jest taka rodzinna atmosfera, a ona to przepraszam co tam robi???? Chyba tylko tak jak mówisz- zamieszanie....
Co do pakowania do fotelika, to moja stwierdziła, żebyśmy nie brali do szpitala fotelika, bo gdzie to takie maleństwo w foteliku wozić.... Sam rożek wystarczy....
Nie słuchaj teściowej, mi też ludzie takie głupoty gadali, że po co fotelik, ehh... A niech się zdarzy stłuczka zwykła i co wtedy, niektórzy jakoś myslą, że takie rzeczy ich nie dotyczą .

Mam nadzieję, że teściowa się nie wprosi na odbiór ze szpitala, ja bym dostała białej gorączki na miejscu, muszę powiedzieć TŻtowi, żeby przyjechał sam po mnie, chociaż moja teściowa raczej nie z tych narzucających się, ale lepiej powiedzieć na wszelki wypadek .

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
anusia śliczny brzusio .. ehh tęsknię za swoim brzuszkiem ...

Ja mam wrażenie, że ani przez sekundę nie zatęsknię za ciążą, ani za brzucholkiem, nie podobam się sobie w takim stanie i nie czuję się zbyt fajnie, mimo, że nie mam jakiś uciążliwych dolegliwości ostatnio .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości