|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
A co do anielskich dzieci to moja koleżanka po urodzeniu dziecka strasznie narzekała że mały jej nie daje spokoju i ciągle płacze, że przerąbane itd. Wszystkich nas to dziwiło bo co ktoś ją odwiedzał to dziecko spało jak zabite starała się nas przekonać że tak jest naprawdę, tylko jej nie wychodziło
|
|
|
|
|
#3422 |
|
Wtajemniczenie
|
nadchodzi wieczór a ja znowu dostaję masę smsów z pytaniem I co? I co? urodziłaś?
w☠☠☠☠ia mnie to coraz bardziej ![]() zawzięłam się i odpiszę dopiero po porodzie. niech się głowią do tej pory |
|
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj wiem kochana jak czas płynie po terminie dlatego w drugiej ciąży modle się,żeby tego uniknąć
|
|
|
|
|
#3424 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3425 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() My właśnie tak myśleliśmy, że może jest po prostu potrzebne ileś przepracowanych miesięcy. Musimy się więcej dowiedzieć, ale to już bezpośrednio u pracodawcy. Cytat:
. Nigdy się tym nie interesowałam... lidka - No właśnie teraz zastanawiamy się, co zrobić z tym pediatrą. I chyba po prostu poczekamy na połowy przyszłego tygodnia, i zobaczymy. Dzisiaj zmieniłam Jej herbatkę na rumiankową i w sumie popłakała tylko troche niedawno. Ale tak? Zupełnie inne dziecko. Cytat:
. W domu histeria, wrzaski.. A pojechaliśmy do szpitali i jak nie nasze dziecko |
|||||
|
|
|
#3426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
angielska to ona jest jak nic ... wszyscy mówią dziecko anioł .. hmm jakby rozumiało że trzeba pierwsze wrażenie sobie dobre wyrobić ... Cytat:
czyli nie jestem odosobniona ....
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Ja dzisiaj byłam cały dzień u kolezanki co ma też córeczkę 5-miesięczną,było super,moja Zuzia tylko spała i jadła ![]() Teraz przygotowujemy się do kąpieli i do spania. Mała coś kaszle i się martwię ![]() Ponawiam pytanie czy karmiąc mm trzeba dopajać dzidziusia herbatkami?
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak .. ja dopajam wodą
|
|
#3429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my np. daliśmy pracownikom dokładną rozpiskę (dostaliśmy ją z pzu) jakie świadczenie im się należy np. za urodzenie dziecka, pobyt w szpitalu, śmierć rodziców czy małżonka, uszczerbek na zdrowiu, itd. może Twój małżonek też dostał tylko teraz nie skojarzył. Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-09-28 o 19:59 |
|
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3431 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przyszła kiedyś położna jak u mnie była to się z nią sprzeczała na temat pierwszych ćwiczeń po porodzie. Że nie wolno po 6 tygodniach jeszcze ćwiczyć Pouczała mnie jak mam małego pielęgnować, jak go nosić. Wkońcu mąż z nią "porozmawiał" i jakoś nie przyjeżdża. Ciekawe kiedy zaszczyci mnie swoją obecnością ![]() Cytat:
nie pamiętamCytat:
![]() Cytat:
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dawałam koperkową,ale Mała się nią nie dopijała. Tak samo było z wodą. Teraz daje rumiankową. Można chyba dziennie dać do 100ml herbatki. |
|
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja podaje między karmieniami około 10 - 15 ml 7 razy ale spróbuję rumiankową podać masz hipowską? Jak Mlecia dzisiaj ?
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje jeszcze raz za odpowiedzi, sytuacje mam już nakreśloną. Dam TŻowi do przeczytania, niech się dowiaduje. Bo w końcu jeżeli się należy to chciałabym abyśmy z tego skorzystali. Jeżeli nie - trudno. Nikomu krzywda się nie stanie
|
|
|
|
|
#3435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jak zwykle witam sie wieczorową porą
Cytat:
wiadomo że jak uirodzisz to się dwoiedzą nosz zero wyczucia Cytat:
zawsze w gościach grzeczna ze wszyscy mi sie pytali co ja od tego dziecka chce.. no to zawsze mówiłam że proszę do nas przyjść schować sie w szafie i poobserwowac to moje grzeczne dziecko ![]() Cytat:
Widzę ze temat teściowych na tapecie no to ja moja przy waszych to jakiś cud chyba nie wpierdziela się nie stosuje żadnych cudnych rad, a jak czekałam na cc to ona ze mną siedziała i sobie gadałyśmy a potem czekała po z moim meżem, i jakoś nie sądziłam że ona przeszkadza jak przyjeżdzala do szpitala to zawsze z dobra kawą i jedzeniem a teraz jak zostawialiśmy na noc młodego to najpierw poprosiła mnie by mogła wykąpać młodego przy mnie żeby wiedzieć co i jak. dzisiaj się pytała co młodemu kupić a że mam deficyt ciuchów to zrobiłam listę i mi kupiła także ja na swoją złego słowa nie powiem |
|||
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
moga byc herbatki z hippa?
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie zupełnie inaczej niż te kilka dni wstecz. Poryczała dzisiaj, ale tylko troszkę. Tak może z 30minut? Reszta dnia była normalna. Trochę popłakała, ale popłakała, nie ryczała , spała, zabawiała. Nie wiem czym spowodowana taka zmiana. Może właśnie zmianą herbatki?Bo do tej pory dawałam Jej koperkową hippowską, ale Jej nie zaspakajała.. A ta jednak Ją zasyca. ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Jak najbardziej |
|
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Colds ale się uśmiałam przy jednym Waszym zdjęciu!
Mama pięknie pozuje, a córeczka za plecami robi miny i wystawia język Piękne!Piękne dzieci i piękne brzuchy na mailu ![]() A ja wpadłam z pytaniem - a jakże! - jedzeniowym! Zjadłam makaron z tuńczykiem z puszki i oliwkami czarnymi. I troszeńkę mnie wzdęło... Myślicie, że małemu zaszkodzę?
|
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego teraz mam takie lęki i modle się,żeby urodzić przed terminem ![]() Marta na mm daje się picie jakąś cherbatke lub wodęmój Gracjanek poszedł sobie spać po 18,bo drzemki w dzień nie chciał i ciekawe czy pośpi do rana
|
|
|
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
anusia śliczny brzusio .. ehh tęsknię za swoim brzuszkiem ...
jak najbardziej ... koperkową jak problem z kupkami moja po niej miała rozwolnienie więc nie wiem czy to ogólnie tak działa czy tylko na nią ... ale z wodą dajemy radę jutro rumiankową nabędę i jest jeszcze jakaś uspokajająca na wakacyjnych mamach ją podają i myślę nad nią Cytat:
hmm nie wiem nie wiem ... dzieciaczki nasze kapryśne ... COlds śliczne zdjęcia a Ty wyglądasz tak młodziutko ... Gda supe spacerek ...
|
|
#3441 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zmykam do kąpieli, masaż krocza
i do łózia. Buzia! |
|
|
|
#3442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a boję się jak cholera... ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- samodzielny czy z małżonkiem?
|
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A jak Twoja szyjka?? Ona trzyma czy jest jakieś rozwarcie?? |
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez już po kąpieli i masażu krocza, niestety samodzielnym bo TŻ w pracy
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać
do jutra![]() ciekawe co u Luci....taka cisza... i jak Mysz po cc ![]() taki zastój sie zrobił... |
|
|
|
#3446 |
|
Rozeznanie
|
Używał ktoś pieluszek Dada z Biedronki? Nadają się??
|
|
|
|
#3447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dopiero po masażu szyjki zrobiło mi się lekkie rozwarcie, ale takie co nic... dzięki za otuchę |
|
|
|
|
#3448 |
|
Zadomowienie
|
Dostałam od cioci te pieluchy i testuję. Jak na razie jestem zadowolona. Są jakby sztywniejsze od Pampersów, ale wg mnie na plus. Jak dotąd ani razu nie przeciekły.
|
|
|
|
#3449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle, dzisiaj miałam okazje się zważyć. W końcu! . Wczoraj minęło 5tygodni od porodu, a ja mam wagę sprzed ciąży, czyli 49,5kg No i tak się zastanawiałam.. Wie któraś, co u Luci i Jej synka? Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-09-28 o 22:40 |
||
|
|
|
#3450 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kalina, Kinga / Inga no i Kamili też jeszcze nie przekreślamy, TŻ doradza że mam urodzić, obejrzeć dziecko i wtedy mam wybrac jakie imię do niej pasuje
.Cytat:
. Ja zobaczyłam niestety 8 na początku mej wagi, czuję się gruba jak wieloryb, brzydko i chcę już rodzić . Też się zastanawiałam dzisiaj co z Lucią, jakoś się nie odzywa .---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
.Mam nadzieję, że teściowa się nie wprosi na odbiór ze szpitala, ja bym dostała białej gorączki na miejscu, muszę powiedzieć TŻtowi, żeby przyjechał sam po mnie, chociaż moja teściowa raczej nie z tych narzucających się, ale lepiej powiedzieć na wszelki wypadek .---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Ja mam wrażenie, że ani przez sekundę nie zatęsknię za ciążą, ani za brzucholkiem, nie podobam się sobie w takim stanie i nie czuję się zbyt fajnie, mimo, że nie mam jakiś uciążliwych dolegliwości ostatnio .
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.

dlatego w drugiej ciąży modle się,żeby tego uniknąć

ehh

Może właśnie zmianą herbatki?