|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
pstryczku, fajnie, ze to jednak nic groznego
![]() Ja po calym dniu nieobecosci dopiero wrocilam do mieszkania. Jadlam dzis u tesciowej rybe na obiad, a maly kopal mnie przez caly czas - pierwszy raz tak intensywnie, chyba mu smakowalo! ![]() Tylko TZ sie denerwuje, ze nic nie czuje
|
|
|
|
#392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi ostatnio już się zdarza że mi miejsca w busie np. ustępują ![]() no właśnie
|
|
|
|
|
#394 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tego mleka, to nie słyszałam o czymś takim i to chyba jest przesada, może tej lekarce chodziło o świeże mleko krowie, a nie takie z kartonu? |
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() dopiero witam się nowym wątku i zaraz zmykam pewnie spać, bo jutro znowu o 5 pobudka ehh... byle do świąt i będzie wolne gratuluję córeczek i synków ![]() ![]() posegregowałam ubranka Małego i trochę się przeraziłam ile ja już tego mam ![]() ![]() kurczę, ja już jestem pewna, że nie dam rady wszystkiego użyć ale jak się powstrzymywać jak tutaj takie super ceny i super okazje na każdym kroku czyhają ![]() no ale same powiedzcie na co mi np.2 śpiworki, oba równie piękne i nie wiem, który mi się bardziej podoba ![]() Chyba jednak będę musiała się trochę uspokoić, tylko jak, jak to tyle radości mi sprawia ![]()
Edytowane przez onaella Czas edycji: 2012-09-28 o 21:31 |
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez JUZ 3 razy ktos ustapil miejsca w komunikacji miejskiej.
I za kazdym razem byly to kobiety. Smiac mi sie chce, jak widze reakcje wiekszosci ludzi, kiedy wsiadam do tramwaju. Popatrza na brzuch, panika w oczach i zaraz szybko odwracaja sie do okna ![]()
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
co do mleka takiego z kartonu to ja myslalam wlasnie zaczac dawac corce (takie krotkoterminowe z butelki) bo nie dawno skonczyla 2 latka i nic o tym wlasnie nie slyszalam
![]() na internecie czytałam ze od 2 - 3 lat mozna wprowadzac
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
kurde orzechy włoskie po 21 ? oj nie wiem czy dobrze robię ... ale one takie pyyyyszne
![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- ja zaczełam wprowadzac jakieś trzy m-ce temu
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tak zawsze robilam jak kolo mnie bylo miejsce wolne a wchodzil ktos "znajomy" kolo kogo nie koniecznie chcialam siedziec albo oczy w telefon wsadzalam
|
|
#401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale przetwory mleczne można, jogurty, sery itp.
|
|
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Co do mleka - jest wiele teorii na temat tego czy jest ono zdrowe czy nie.
Jedni naukowcy mowia, ze dorosly czlowiek absolutnie nie powinien go pic, ze nadaje sie tylko dla maluchow. Powoluja sie na argument, ze inne dorosle ssaki (poza czlowiekiem) nie pija mleka krowiego. Poza tym to podobno picie mleka jest zrodlem wielu chorob. W internecie jest masa artykulow na ten temat. Przeczytalam wiele z nich i nadal nie wiem, co o tym myslec. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-09-28 o 21:54 |
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czy to sklepowe jest do konca dobre tez nie jestem przekonana, a mimo to lubie sie napic
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Jedni mówią, że jest złe, drudzy, że to głupia propaganda itp itd. Niektórzy ludzie źle reagują na mleko, to fakt, bo mają po nim, że się tak wyrażę
, sranie . Ja mleko uwielbiam pod każdą postacią i na pewno nie zrezygnowałabym z niego, skoro całe życie jestem zdrowa i nic się u mnie nie dzieje. A za dzieciaka piłam takie świeżo od krowy, którego teraz akurat nie lubię. O papierosach i alkoholu (poza ciążą) nie mówi się też nic dobrego, a ludzie i tak to kupują, piją/palą i żyją, to na tej samej zasadzie, tylko trochę bardziej szkodliwy przykład podałam. Nic teraz nie jest zdrowe, wszystko ma w sobie kupę konserwantów i jakby tak na to patrzeć, że to niedobre, tamto niedobre, to nie można by było nic jeść. Ja zawsze mówię, że dopóki coś mi smakuje, to nie chcę wiedzieć, co jest w środku, bo zamierzam to zjeść/wypić do końca. Aczkolwiek, wiem z czego są parówki, a i tak je czasem jem.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-28 o 21:42 |
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
O, nie, ja parowek, miesa mielonego (kupionego w sklepie) ani pasztetu juz nie rusze - zakazana trojca jak dla mnie
![]() Pewnie, wiekszosc rzeczy ma w sumie konserwanty, ale czasem wystarczy poswiecic dluzsza chwile na czytanie etykiet i mozna znalezc naprawde fajne produkty. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-09-28 o 21:45 |
|
|
|
#406 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam podobne okulary.Cytat:
![]() Mnie już trzyma z trzeci dzień ... Cytat:
|
||||
|
|
|
#407 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki ogarnelam w koncu ubrania, jutro mnie czeka segregowanie i spisywanie ile czego jest, ale tak na 1 rzut oka, to chyba juz mam bana na kupowanie ciuchow
![]() ![]() Nie mam niestety miejsca na nie, wiec dzis zakupilam kartony w ikea takie ozdobne i narazie ciuszki blanki pojda do takiego kartonu ... sa po 1 praniu, narazie jesczze nie prasowane ... 2 zrobie juz w dzidziusiu tak z 2,3 tyg przed porodem ![]() Tak wiec pokaze wam moje najnowsze zdobycze ... 1 pierwsze dwie fotki to ciuszki od Illusion za 35 zeta, takze cena super ![]() 2 czapeczki + buciki i niedrapki za 19 zl 3. ostatnie zdjecia to wymianka z tablicy, ciuszki, buciki, skarpetki, duzo tego, 4 zdjecia az .. dalam za to paczke pieluszek dada, 2 herbatki hipa, husteczki nawilzajace hugies + 3 deserki babydrem, lacznie zaplacilam za to 60 zl
|
|
#408 |
|
BAN stały
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie gratulacje
Black okularki odlot ![]() Lubcia gratuluję Wojtusia ! Poszłam z mężem na spacer, trafiliśmy do cukierni i wciągnęłam szarlotkę Jejku jak ja się cieszę, że weekend przed nami. Wreszcie sobie odpocznę, bo miałam taki ciężki tydzień...
|
|
|
|
#409 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę się trochę pożalić
![]() Wczoraj pisałam że mam chandrę, że czuję się jak grubas i w ogóle. Dziś do tego jeszcze dochodzą inne problemy. Otóż chodzi o naszą przeprowadzkę. Okres umowy najmu kończy się nam z dniem 30 listopada tylko że my juz teraz znalezliśmy mieszkanie w ktorym chcemy mieszkać. Więc przed podjęciem decyzji o zamieszkaniu tam zapytaliśmy administratorki która zajmuję się naszym obecnym mieszkaniem czy byłaby taka możliwość że byśmy wyprowadzili się wcześniej jak coś znajdziemy. Powiedziała że bez problemu tylko trzeba jej wcześniej powiedzieć żeby pozałatwiać formalności. Podpisaliśmy więc nową umowę na mieszkanko(pokazywałam wam chyba keidyś je) No i mamy od 1 się tam wprowadzić. Poszliśmy więc do administracji naszego obecnego bloku że taka sytuacja sie nadarzyla i sie chcemy sie wyprowadzic z poczatkiem pazdziernika.Okazało się ze tamta pani administrator juz tutaj nie pracuje , obecnie budynkiem zajmuje sie sam wlasciciel szef szefów. I on powiedział że absolutnie nie mozemy sie wyprowadzic wcześniej. Mimo moich i męża próśb ze przeciez jestem w ciązy potem za 2 miesiace nie dam rady sie przeprowadzic itp. Kazał nam znalezc kogos na zastępstwo i wtedy bedziemy mogli sie wyprowadzic. Więc już ponad tydzien kogos szukamy,była jedna para która byla zainteresowana mieszkaniem ale wlascieicl sie na nich nie zgodził... Umiescilam juz tyle ogloszeń o to mieszkanie i ciągle nic ludzie dzwonią i się umawiają na spotkanie zeby obejrzec to mieszkanie i potem nie przychodza a ja poswiecam swoj czas i czekam na nich-czemu nikt nawet nie zadzwoni i nie przeprosi , albo ze odwoluje.W niedziele mamy zamowioną ekipe przeprowadzkową, a tutaj nadal mieszkanie nie wynajęte . Jestem cała zestresowana , nie wiem na czym stoje. Teraz przez 2 miesiace wychodzi na to że bedziemy płacic za 2 mieszkania?! Siedze i rycze bo debet na koncie ciągle rośnie przez to wszystko chcielismy znaleźć tansze mieszkanie i lepiej zyc a wyszło jak zwykle
|
|
|
|
#410 |
|
Zadomowienie
|
No i ostatnia paczka za 19 zl koszulki + spodenki i w prezencie sukienko body i takie smieszne body z pantal;onami, jak by powiedziala moja babcia
![]() W 2 pokoju juz cala 1 suszarka, 2 wsady, ciuchy ktore przyszluy dzisiaj, to nastepne 2 wsady ... prtzerazila mnie ostatnio lista Black, ale mysle, ze sama juz naskladalam nie mniej ![]() O kurcze Lenova, ale lipna sytuacja Kochana ale moze sie nie martw, znajdzie sie ktos chetny ... z 2 strony to ladnie menda z tego wlasciciela ....
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2012-09-28 o 22:03 |
|
|
|
#411 |
|
BAN stały
|
aska27adopcje wow, pokaźna kolekcja
![]() Lenova nie denerwuj się Ale tak właściwie to nawet nie wiem co mam Ci poradzić...trzymam po prostu kciuki, żebyście jeszcze znaleźli kogoś w przyszłym tygodniu. A nóż się uda! |
|
|
|
#412 |
|
Konto usunięte
|
Lenova
może prędziutko się uda jednak znaleźć...Bokeh, mam inspirację ślubną dla ciebie ![]() http://dartphotographie.com/blog/jen-john-arcata-ca/ |
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Aska, u mnie to jeszcze nie koniec nawet, ja dopiero się rozkręciłam i w tydzień tyle ciuszków zebrałam.
Ale u Ciebie też już elegancko widzę, jak już kupować, to na całego, czyż nie? Lenova, to niedobrze, nieciekawa sytuacja... Straszny baran z tego administratora, zero zrozumienia dla drugiego człowieka. Przecież to logiczne, że za 2 miesiące będzie Ci ciężko z przeprowadzką... A taki ćwok nie dość, że nie pójdzie na rękę, to jeszcze w dodatku utrudnia... Ehh... Szkoda gadać... Mam nadzieję, że jak najszybciej znajdziecie kogoś na zastępstwo, bo szkoda pieniędzy na 2 czynsze... Teraz w Polsce trudno z kasą, młode małżeństwa czy pary mają przesrane i jak widzę, nie tylko ja tego doświadczam na co dzień.
|
|
|
|
#414 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale fotki ktore pokazalam, to zakupy tylko z dnia dzisiejszego, bo przyszly mi paczki na raz ... w 2 pokoju na suszarce mam 2 taka ilosc
Fajnie sie kupuje, ale Blanka zaraz bedzie potrzebowala 2 szafy ![]() ![]()
|
|
#415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzialas??? I nic sie nie przyznalas??? Nieładnie no mowili o mleku mowili.... Powiem Wam ze moze do 3 rż to nie da sie tak ale przez pierwsze poltora?... Siostra mojego tż karmila corke 5 miesieczna takim mlekiem bo taniej :/ i mala ma ogolnie rozstrojony zoladek i uklad trawienny.... Ogolnie dawali jej wszystko....Troche stresa mam szczegolnie ze wszyscy w okolo mnie stresuja. A teraz siedze u rodzicow tzn spie w moim lozku dawnym i jutro tż po mnie tu podjedzie dziwnie mi bez nieego :P
|
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
Kochane a czy mozna uzywac dla dzieci odplamiacza. bo widze, ze np 2 sliniaczki, i 2 parry spodenek maja male plamy ... czy moge to wrzucic z wybielaczem, zaznaczam, ze to bedzie 1 pranie ...
|
|
#418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z takimi trzeba ... jak się będziecie wyprowadzać, to nasraj mu pod drzwi |
|
|
|
|
#420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

Ale nic, cieszmy się z takich chwil bo ulotne i rzadkie
ehh... byle do świąt i będzie wolne 

ale jak się powstrzymywać jak tutaj takie super ceny i super okazje na każdym kroku czyhają 

ale juz bardziej na - wiec jestem dobrej myśli... zobaczymy co powie ginka w poniedziałek na wizycie. pewnie będę musiała to monitorować)

może prędziutko się uda jednak znaleźć...