|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#70231 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Też jestem ciekawa
![]() Cytat:
|
|
|
#70232 |
|
sentimental animal
|
ale się obkupiłam
![]() kupiłam maskę granat i aloes Alterry, żel mrożący (w niedzielę będzie moje pierwsze podejście ), olej z pestek moreli i Saponics był też Jantar, ale mam go w domu i postanowiłam wypróbować coś nowego.![]() nie widziałam Isany z babassu w Rossie, czyżby coś mnie ominęło?
|
#70233 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dzisiaj,Alterry tylko granatowe
|
|
#70234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#70235 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj mi mineło 7 miesiecy z CG więc daje foty ![]() Dziś dałam za duzo żelu mrożącego i nie mam objetości niestety ale ide na imreze więc chciałam być pewna skrętu ![]() 1.marzec 2.sierpień reszta z dziś
|
|
|
#70236 |
|
Raczkowanie
|
U mnie posucha w rossie - tylko odżywka i maska z granatem i aloesem, za to szamponów od groma, nawet morelkowy. Babassu nie było i olejku - ża-dne-go. Skandal (foch).
|
|
|
|
#70237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez JudytaKas Czas edycji: 2012-09-28 o 18:17 |
|
|
|
|
#70238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dajesz mi nadzieję, że może z moich też coś będzie Postanowiłam już, że dzisiaj podcinam trochę końce, a później zadecyduję, czy nie skrócić bardziej. Z kręconych włosów i tak pięknego warkocza nie będzie
CG od 08.2012 Edytowane przez DzierzbaCzarnoczelna Czas edycji: 2012-09-28 o 18:33 |
|
|
|
|
#70239 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
będzie jeszcze lepszy :Pja proponowałabym ci obciąć włosy do najwyższej warstwy, ale ja jestem zwolenniczką radykalnych cięć ![]() ![]() uwaga, uwaga, moje włosy z 35 cm urosły do 37 (w skręcie) przez wakacje
|
|
#70240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dla mnie teraz już każde cięcie jest radykalne Najkrótszą warstwę mam nieco za ramiona, jakbym obcinała to jeszcze trochę krócej. Ach, to tylko włosy, a jakie skrajne emocje mogą wywołać ![]() A warkocz z kręconych ciężko upleść, plącze się bardzo :<
CG od 08.2012 Edytowane przez DzierzbaCzarnoczelna Czas edycji: 2012-09-28 o 18:46 |
|
|
|
|
#70241 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak to coś? Będzie pięknie
|
|
|
#70242 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#70243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba pójdę do fryzjera na raty, bo nie dam rady patrzeć jak poleci tyle włosów na raz
CG od 08.2012 Edytowane przez DzierzbaCzarnoczelna Czas edycji: 2012-09-28 o 18:56 |
|
|
|
|
#70244 | ||
|
sentimental animal
|
Cytat:
![]() zresztą ja też lubię robić sobie warkocz i kręcone włosy wcale mi w tym nie przeszkadzają Cytat:
|
|
#70245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tutaj próbuje sobie wmówić, że nie ma co dalej zapuszczać dla warkoczy, a Ty mi tu z takimi tekstami! Nie wiem, czy chcę nowy rozdział bez długich włosów No to idę się bawić w obcinanie końców.
|
|
#70246 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
![]() gdyby nie to, że moje naturalne odrosty mają dopiero 13 cm obcięłabym wszystkie włosy do odrostu, żeby mieć całe naturalne ale nie widzę się jednak w AŻ TAK krótkich włosach :Pdzisiaj o 21;45 na polsacie są Dziewiąte Wrota z Johnnym ![]()
|
|
#70247 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba pokochałam żel do włosów. Nareszcie budząc się rano włosy jakoś wyglądają.
|
|
|
|
#70248 |
|
Raczkowanie
|
vivinn, ale ładnie uporządkowane fale, przydałoby się jeszcze zdjęcie przed laminowaniem
![]() alex1989 efekt powalający, bardzo dobry przykład że cg naprawdę działa karen15 a masz jakiś szczególny żel? bo przymierzam się do zakupu i nie mogę się zdecydować jaki i przeglądam różne opinie ![]() bez sensu mi Ross zrobił nadzieję na morelkę, bo coś czuje że raczej nigdzie jej nie ma
|
|
|
|
#70249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że dziewczyny polecają żel mrożący z Joanny i z Isany dla mężczyzn ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Jeżeli używacie płynu do kąpieli Babydream radzę poczytać http://www.hotmoney.pl/artykul/zakup...bakterie-27551 |
|
|
|
|
#70250 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Resztę niebawem załatwi fryzjer. Teraz dostaną jeszcze jeść, a później będę obserwować jak się zwiną ![]() Wyglądam na mniej lat niż rzeczywiście mam, także przy moim niskim wzroście będę wyglądać prawdopodobnie tak uroczo jak dziecko z przedszkola albo krasnal ogrodowy Boję się tylko, że jeszcze bardziej się rozprostują. Johnny na otarcie łez? Nie pogardzę, jeszcze tylko muszę zdecydować, czy Jeździec, czy jednak pomęczyć się z reklamami na polsacie
|
|
#70251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widzę, ze chyba moge pozbyc sie zludzen co do chwilowego powrotu Alterry morelowej ;/ Bylam dzis w dwoch centrach handlowych ale zapomnialam wejsc do Ross, wyglada na to ze nic nie stracilam...
![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2012-09-28 o 21:05 |
|
|
|
|
#70252 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Raczej nie pigułki, włosy na długości są martwe. Skoro to przez tą cytrynę to ja bym umyła SLS i porządnie nawilżała - mocno emolientowe odżywki (typu Garnier Awokado i Karite) plus oleje jako maska np. Unikaj proteinek na razie i pamiętaj o dobrej odżywce b/s (coby włos zabezpieczyć). Polecam też płukankę lnianą po myciu, wygładzi Cytat:
. Jestem już tyle na właściwiej pielęgnacji i do tej pory się dziwie jak prawidłowe dbanie zmienia włosy.https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...stremalny.html. Wiele z nas sobie go chwali, w tym ja . Tylko trzeba pamiętać żeby nałożyć na nawilżone włoski a pod niego dobrą b/s bo jest dość mocny i może dawać efekt suchości.Cytat:
.Cytat:
|
|
#70253 | ||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Może nie pasuje do reszty stosowanych przez Ciebie kosmetyków? Sprawa się komplikuje w zależności od stanu włosów. Na początku cg (a zaczynałam jesienią właśnie) włosy ciągnęły potworną ilośc wilgoci. Mimo tego, ze były wieczorem umyte i zabezpieczone, to i tak momentalnie sięgały po wodę z powietrza. Nie zapomnę, jak przyszłam - w pełni zadowolona z loków Wtedy jeszcze nie wiedziałam, jak działa na mnie gliceryna, więc stosowałam ją w produktach b/s i żelach. Wiosną jeszcze kilka razy zdarzyły się takie sytuacje, ale im dalej w las, tym było lepiej. Obecnie sprawa wygląda interesująco. Punkt rosy jest właściwy i stosuję humektanty w b/s i żelach. Ich obecność sprawia, że włosy przy wysokiej wilgotności procentowej pokrywa warstwa puchu. Im dalej od mycia, tym puch większy. Ale... w przeciwieństwie do puchu powstałego od wyciągania wilgoci z włosów nie jest to coś bezładnego i prostego, ale nawet nieźle skręcone... afro! Średnica loczków puchowych potrafi mieć do centymetra (szkoda, ze nie wszystkich włosów ) Wyglądam zatem jakbym miała dwa rodzaje skrętu.Nie zdarzyło się już obciążenie, więc na puszystych i świeżych włosach mam po prostu puch, który rośnie w zalezności od ilości lejącej się wody. I wiem, że w dni wilgotne z nim nie wygram. Mogę co najwyżej umyć włosy, gdy przestanie padać ![]() Problemem jesienią jest jeszcze co innego. Mianowicie skoki punktu rosy. Rano będzie niższy, by popołudniu osiągnąć inną wartość. I tak nagle zostajemy ze sporym puchem skutkiem niedopasowania do warunków pogodowych ![]() Ergo: latem i zimą unikam humektantów, by z loków nie zrobiła się gąbczasta masa czegoś włosowego. Wiosną i jesienią sięgam po nie (łącznie z gliceryną), mając świadomość, ze dośc szybko obejrzę kręcony puch na wierzchu loków. Cytat:
Stan włosów, który opisałaś niżej w swoim poście wskazuje na jedną z tych dwóch rzeczy. Nie ma co się martwić. Odstaw zakwaszacze i proteiny wielkocząsteczkowe. Zastosuj sporo humektantów (miód, aloes, gliceryna) i emolientów (oleje, masła), daj włosom czas wrócić do stanu wyjściowego. Będzie dobrze Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chatul, Podpisuję się - cały wybór szamponów i tylko granatowa alterka w odzywkach ![]() baw się dobrze ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Oczywiście, ze nie! Po co Ci warkocz, gdy rozpuszczone - bez względu na długośc - są dużo piękniejsze? Czyli masz długaśne włosy! Cytat:
Cytat:
Edit: przepraszam. Właśnie strzelili drugą bramkęCytat:
a będzie jeszcze lepiej Dobry wygląd dnia następnego to skutki uboczne pileęgnacji Cytat:
Cytat:
|
|
#70254 | |||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szkoda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#70255 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja pilam 3 miesiace okolo po pierwszych 3 tygodniach niby urosly mi jakies 2 cm a pozniej juz nie widzialam wcale wzrostu wiec mnie nie bardzo pomogly. Ja pilam zawsze z cacao i cukrem duszkiem do dna i nie bylo tak najgorzej pierwsze 2 kubki byly dla mnie trudne do przejscia ale pozniej juz bylo coraz lepiej bo przyzwyczajasz sie do smaku I chyba zaryzykyje kupnem jantara ![]() Cytat:
boźe jaka niesamowita poprawa ![]() Cytat:
Swietny lokasek z przodu |
|||
|
|
|
#70256 |
|
Raczkowanie
|
Eloe dziękuje! uspokoiłaś mnie
jeszcze nie ufam swoim pomysłom i bałam sie trochę, szczególnie o ta pokrzywę, że mnie przesuszy pomimo tych dodatków ![]() alex1989 piękne zwłaszcza na drugi dzień
|
|
#70257 |
|
Raczkowanie
|
A ja się pożalę i pochwalę.
Pożalę, bo po szamponie brzoskwiniowym alterry dostałam megałupieżu, chodzę i się drapię a za paznokciami śnieg Czyżby moja skóra aż tak nie lubiła wysuszających agresywnych składników? Po myciu pottersem problem był duuużo mniejszy. Miałam nadzieję, że nałożony glutek lniany i maska nawilżająca zniwelują wysuszająco-drażniące działanie szamponu![]() Czym wobec tego mam oczyszczać włosy raz na kilka tygodni? A pochwalę się, bo ciągle kombinuję z jak najwygodniejszym sposobem olejowania włosów. Było już olejowanie na sucho łączie ze skalpem (megawypadanie włosów), było w misce z wodą, było na zwilżone włosy, było na zwilżone + odżywka... A dziś do niewielkiej ilości wody w butelce wcisnęłam trochę garniera AiK i dodałam łyżkę oleju lnianego. Wszystko pięknie się wymieszało a potem miksturą spsikałam włosy i wysuszyłam ciepłym nawiewem (żeby dobro z mikstury wlazło we włosiska). Szybko i bezproblemowo ![]() I będzie to pierwsze olejowanie na całą noc, bo nie mamy ciepłej wody, oby do rana była. |
|
|
|
#70258 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wzięłam 2 łyżki żelatyny na 3 łyżki wrzątku + na oko Isana babassu. Na włosy i podgrzałam suszarą żeby ciepłe było. Folia, ręcznik i czekam 45min Oczywiście jak zalałam i wymieszałam żelatynę to zanim się ogarnęłam zastygła w galaretkę Cytat:
Cytat:
![]() Ile pięknych włosów się pojawiło od mojej ostatniej wizyty |
||||
|
|
|
#70259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w przepisie od kacysko chyba (pogubiłam się) jest podana cytryna/ocet. Co daje to zakwaszenie ? Czy to samo można osiągnąć zakwaszającą płukanką po wszystkim ? Stwierdziłam, że chyba będę spać w warkoczu, bo jak zobaczyłam dziś moje końcówki to padłam, takie połamane. Ale od maja fryzjera nie widziały
|
|
|
|
|
#70260 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Były minimalnie bardziej śliskie przy zmywaniu. Zobaczymy jak wyschną
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

będzie jeszcze lepszy :P

Najkrótszą warstwę mam nieco za ramiona, jakbym obcinała to jeszcze trochę krócej. Ach, to tylko włosy, a jakie skrajne emocje mogą wywołać

. Jestem już tyle na właściwiej pielęgnacji i do tej pory się dziwie jak prawidłowe dbanie zmienia włosy.
Może nie pasuje do reszty stosowanych przez Ciebie kosmetyków?
(szkoda, ze nie wszystkich włosów