Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-28, 22:47   #2881
zywieczdroj
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
W zasadzie mogłabym już wkleić bilans, ale wkleję jutro-to mnie zmotywuje do zużycia ostatniego kosmetyku we wrześniu- henny khadi Fatalnie się ją nakłada, ma zapach siana i cała wanna jest fioletowa, przez co nie za bardzo mi się chcę z tym bawić, ale efekt jest wart zachodu.
Co to za henna i jakie efekty daje?

Nie zdałam dziś zaliczenia, bo szanowny pan doktor nie pytał z tego z czego miał pytać. Mieliśmy opowiadać o przeczytanej książce francuskiej, a koleżance na przykład powiedział, że nie przeczytała tej książki, bo jest za mało pogięta i niepozaginana i nie widać, żeby ją przeczytała mimo tego, że odpowiedziała mu z niej to jej nie zaliczył. Kolega nie wziął ze sobą tej książki, ale ją umiał i miał z niej zrobione notatki i również wyleciał za drzwi. Mnie z kolei wcale z książki nie pytał tylko z filmów które oglądaliśmy na zajęciach i kazał mi wymienić aktorów i gdzie indziej jeszcze grali
Tydzień temu za to przepuścił wszystkich nawet jeśli ktoś nie powiedział praktycznie nic. Eh, mam dość tej uczelni i tych studiów i rezygnuję z nich.
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 23:43   #2882
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
Ale fajnie! to hotel czy biuro podróży?
Biuro podróży, ale nie do końca. To taki pośrednik w sprzedaży biletów zagranicznych autokarowych, lotniczych, sami nic nie organizujemy, ale sprzedajemy też wycieczki innych biur podróży itd
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 08:16   #2883
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość

Byłam dziś w Biedronce i w Rossie. Poza tym w Naturze kupiłam czerwony pigment Kobo na niedzielną sesję. Wklejam bilans

Wyszło (24):
- zużycia:
1) Cien, Żel do higieny intymnej, 500 ml
2) AA, Skuteczna Pielęgnacja, Maseczka matująco-regenerująca, 5 ml
3) Yves Rocher, Sebo Specific, Oczyszczający krem do mycia twarzy, 125 ml
4) Świt Pharma, Exclusive, Krem do stóp antyperspirant, 75 ml
5) Yves Rocher, Pur Bleuet, Dwufazowy płyn do demakijażu oczu z wyciągiem z bławatka bio, 125 ml
6) Yves Rocher, Les Plaisirs Nature, Żel pod prysznic i do kąpieli Brzoskwinia, 50 ml
7) Colgate, Plax, Cool Mint, Płyn do płukania jamy ustnej, 60 ml
8) Garnier, Fructis, Szampon wzmacniający Mega objętość 48h, 400 ml
9) Avon, Anew Rejuvenate, Kuracja mineralna do twarzy, 50 ml
10) Barbra Pro, Nail Care Expert, Olejek do pielęgnacji paznokci i naskórka, 7 ml
11) Rossmann, Rival de Loop, Tygodniowa kuracja przeciwzmarszczkowa w ampułkach, 2 x 0,38 ml
12) Rossmann, Rival de Loop, Tygodniowa kuracja przeciwzmarszczkowa w ampułkach, 5 x 0,38 ml – oddałam mamie
13) Yves Rocher, Gommage gourmand, Peeling morelowy, 50 ml
14) AA, Skuteczna Pielęgnacja, Maseczka błyskawicznie nawilżająca, 5 ml
15) Yves Rocher, Amande, Mleczko nawilżająco-odżywcze do suchej skóry, 30 ml
16) Yves Rocher, Sebo Specific, Krem nawilżająco-matujący na dzień, 50 ml
17) H&M, Lakier do paznokci (It’s genious M), 9 ml
18) Avon, Naturals, Żel pod prysznic Kwiat wiśni, 200 ml
19) Blend-a-med, Complete 7 + Wybielanie, Pasta do zębów, 125 ml
20) Rossmann, Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml
21) Yves Rocher, 3 Thes Detoxifiants, Płyn micelarny do demakijażu, 50 ml
22) Cien, Masło do ciała Mango, 400 ml
- wymianka:
1) Yves Rocher, Nutrition, Odżywka do włosów suchych z wyciągiem z owsa, 150 ml
2) Yves Rocher, Les Plaisirs Nature, Pastylka do kąpieli Jeżyna, 20 g
- próbki:
1) Pantene Pro-V, 2 minutowa maska głęboko regenerująca do włosów normalnych, 10 ml

Przyszło (22):
- zakupy:
1) Yves Rocher, Szampon do włosów I love my planet, 300 ml – 9,30 zł
2) Yves Rocher, Peeling roślinny do ciała z pudrem z pestek moreli, 150 ml – 18,00 zł
3) Yves Rocher, Couleurs Nature, Podkład niebrudzący (Rose 100), 30 ml – 42,00 zł
4) Yves Rocher, Les Plaisirs Nature, Pastylka do kąpieli Jeżyna, 20 g – 4,00 zł
5) Dax, Perfecta SPA, Cukrowy peeling do ciała wygładzający, 225 ml – 9,99 zł
6) Avon, Senses, Żel pod prysznic Serenity, 250 ml – 5,99 zł
7) Avon, Planet Spa, Maseczka błotna do twarzy z minerałami z Morza Martwego, 75 ml – 8,99 zł
8) Essence, Miami Roller Girl, Róż do policzków (01 Dates in Skates), 8 g – 11,99 zł + 4,15 zł przesyłka
9) Avon, Planet Spa, Odżywcze masło do ciała z minerałami z Morza Martwego, 200 ml – 21,49 zł
10) Avon, Foot Works, Intensywnie pielęgnująca maska do stóp 3 w 1, 75 ml – 5,00 zł
11) Avon, Foot Works, Krem intensywnie zmiękczający skórę stóp, 75 ml – 5,00 zł
12) Avon, Senses, Żel pod prysznic Spirit, 250 ml – 5,00 zł
13-15) Rossmann, Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml – 3 x 6,99 zł
16) Colgate Plax, Multi-Protection, Antybakteryjny płyn do płukania jamy ustnej, 500 ml – 14,99 zł
17) Colgate Plax, Multi-Protection, Antybakteryjny płyn do płukania jamy ustnej, 250 ml – 0,01 zł
18) Rossmann, Fusswohl, Intensywny krem do pielęgnacji suchej skóry stóp, 75 ml – 3,49 zł
19) BeBeauty, Zmywacz do paznokci z olejem kokosowym12 gliceryną, 150 ml – 5,89 zł
20) Kobo Professional, Pure pigment, Pigment sypki 4303 True red), 6 ml – 6,99 zł
21) Eveline, Volumix Fiberlast, Maskara pogrubiająca, rozdzielająca i unosząca rzęsy do 45°, 9 ml – 9,99 zł
- prezent / gratis:
1) Yves Rocher, Sexy Pulp, Pogrubiający tusz do rzęs (01. Noir), 9 ml
- próbki:
1-3) Yves Rocher, Podkład wygładzający (Rose 200), 1 ml

Wydane: 213,23 zł

Wyszłam prawie na zero. Kilka rzeczy mogłam sobie podarować, ale były w dobrych cenach, dlatego je wzięłam. Choć ostatecznie nie jestem zachwycona swoim bilansem + sporo wydałam...
Nie jest źle za zużycia jak oceniasz Avon, Planet Spa, Odżywcze masło do ciała z minerałami z Morza Martwego, 200 ml - używałaś go już?
Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
Co to za henna i jakie efekty daje?
Tydzień temu za to przepuścił wszystkich nawet jeśli ktoś nie powiedział praktycznie nic. Eh, mam dość tej uczelni i tych studiów i rezygnuję z nich.
Ta henna to naturalna farba do włosów. Teraz mam kolor czarny i moje włosy trochę przyciemnia (mam naturalne ciemne), ale przede wszystkim włosy są wygładzone i lśniące

Nie szkoda rezygnować? Na którym roku jesteś?

Zużyłam peeling do stóp z YR.

Dzisiaj chyba wdepnę do Rosska... Mam nadzieję, że nie polegnę, bo obiecałam sobie nic nie kupować do końca miesiąca, a więc do poniedziałku A z tej nowej gazetki chciałabym olejek do ciała Alterra. Jeszcze kilka innych rzeczy mi się podoba, ale zamówiłam z avonu np. peeling do ciała.

Zamówiłam w tamtym tygodniu przez neta żel z avonu. Sprzedawca wrzucił go do małej koperty bąbelkowej i niestety cały korek odpadł (włącznie z "członem") a żel się wylał. Napisałam do sprzedawcy, a on mimo codziennego logowania nie odpisał mi na maila. Myślicie żeby wystawić negatywa? Żel kosztował 5 zł co prawda, ale nawet przepraszam nie napisał.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 08:22   #2884
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
To takie kawałki tkaniny (?), które wyłapują z wody cząsteczki brudu czy koloru farbujących ubrań i dzięki nim biel jest bielsza, a kolory żywsze . W dodatku nie ma ryzyka zafarbowania ciuszków . Można za to się złapać za głowę na widok tej szmatki już po praniu
Do tej pory moja mama kupowała jakieś droższe, a dziś kupiłam na próbę Domol 15 sztuk za 5,99zł w promocji
I te ściereczki wkłada się razem z praniem do bębna?
Nigdy o czymś takim nie słyszałam muszę kupić, jutro będe w rossku to zobaczę.

Ja wrzesień uważam za udany, zużyć było kilka (piszę na bieżąco) a zakupów jak na razie brak (tylko ten jutrzejszy dzień może zmienić wiele ale potrzebuje chyba takiej poprawy nastroju nawet na chwilę).

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 08:25   #2885
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
I te ściereczki wkłada się razem z praniem do bębna?
Nigdy o czymś takim nie słyszałam muszę kupić, jutro będe w rossku to zobaczę.

Ja wrzesień uważam za udany, zużyć było kilka (piszę na bieżąco) a zakupów jak na razie brak (tylko ten jutrzejszy dzień może zmienić wiele ale potrzebuje chyba takiej poprawy nastroju nawet na chwilę).
Tak, do bębna razem z ubraniami

Porzeczko, ja już nie pamiętam, żebyś w ogóle miała nieudany miesiąc

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 09:26   #2886
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja też mm taką ściereczkę - świetna sprawa Jest na wiele prań, więc opłaca się kupić.

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Kurcze, ja też chcę ten organizer, może kogoś po niego wyślę. Siedzę w domu dopiero tydzień a już mam dość, a tu jeszcze cały miesiąc siedzenia Tyle ofert i promocji mnie ominie
U mnie zostały praktycznie same kwadratowe, ale one są mniejsze pojemnościowo niż prostokątne. Były 3 pudełka z tymi organizerami, a tylko 2 zostały prostokątne. Za 8 zł warto kupić, jest usztywniany i pojemny.

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
To takie kawałki tkaniny (?), które wyłapują z wody cząsteczki brudu czy koloru farbujących ubrań i dzięki nim biel jest bielsza, a kolory żywsze . W dodatku nie ma ryzyka zafarbowania ciuszków . Można za to się złapać za głowę na widok tej szmatki już po praniu
Do tej pory moja mama kupowała jakieś droższe, a dziś kupiłam na próbę Domol 15 sztuk za 5,99zł w promocji
Ja mam Paclan, ale kosztuje ok 13 zł i jest to porządna, gruba ściereczka, wystarczająca na 20 prań (z opakowania odrywa się kartonik z numerkami i po każdym użyciu odrywa kolejny dzięki czemu wiadomo na ile ściereczka jeszcze ma wystarczyć). Po zużyciu może służyć jako ściereczka do kurzu.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 10:11   #2887
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Nusia gratuluje bilansu, troche wydalas no ale wyszlas prawie na 0.

zywiec nie rezygnuj, niektorzy lubia utrudniac tak jak i mi sie zdarzylo.

Wklejam juz moj bilans:

Zuzycia wrzesien:
-szampon esselunga
-balsam do wlosow Ultra dolce waniliowy
-lakier brokatowy Essence do zdobien
-tusz telescopic
-plyn Kiko 200 ml
-szampon fructis
-szminka pielegnacyjna hean poziomkowa
-top coat essence
-serum miraculum nawilzajace
-jedwab biowax

Zakupy:
-tusz maybelline one by one
-balsam do ust perlier honey miel

Edytowane przez cuciola
Czas edycji: 2012-09-29 o 11:45
cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 14:03   #2888
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

napiszę w klubie

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 14:27   #2889
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
Wklejam juz moj bilans:
Świetny bilans , a Ty, cuci, jak zwykle zdyscyplinowana

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2012-09-29, 16:37   #2890
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Dziewczyny gratuluję zużyć!! Bilansu świetne. Ja swojego w tym miesiącu nie wkleję, bo listę zużyć/zakupów mam w pracy i niestety nie mam do niej na razie dostępu.

Dziś chcę ponownie spisać moje zapasy pod względem dat ważności. Robiłam coś takiego kilka miesięcy temu ale lista mi gdzieś wsiąkła i nie wiem co do kiedy ważne.
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 16:57   #2891
Konto usunięte

Ja bilans dam w poniedziałek, bo liczę jeszcze na kilka zużyć
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 17:41   #2892
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
Świetny bilans , a Ty, cuci, jak zwykle zdyscyplinowana
mam zapasy z pl to nie musze kupowac a jakos ostatnio nic z kosmetykow mnie nie kusi, za to kupuje ciuchy bo troche zmienilam garderobe

Edytowane przez cuciola
Czas edycji: 2012-09-29 o 17:43
Stary 2012-09-29, 18:08   #2893
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nynka: porównanie z wymarzonym ślubem i weselem trafne w 100%

Dziękuję Tobie i Konikowi za zrozumienie

Dzwoniła do południa mama, wypytała jak mąż zareagował, czy dumny itp. i coś wyczuła w moim głosie, bo urwała się z pracy i przyszła do mnie. Powiedziała, że przestraszyła się mojej reakcji (ja też się przestraszyłam, to nie tak, że tupnę nogą, foch i "bo ja chcę córkę").
Pogadałyśmy, powiedziałam o swoich obawach, lękach, że nie będę potrafiła się zająć, później porozumieć się z synem no i też o rozczarowaniu, że zawsze marzyłam o córce.
Trochę mi się lepiej zrobiło.
Mąż przymilny strasznie, dwoi się i troi - kochany jest.

Byłam w Biedronce, kupiłam organizer (były 3 czy 4 rodzaje) - prostokątny bez przegródki po środku. Pojemny jest i dosyć duży (tzn sądziłam, że to maleństwo będzie). Wzięłam z myślą o trzymaniu w jednym miejscu rzeczy dla dziecka - oliwka, chusteczki itp.
Wzięłam też pomadkę Opearol owoce leśne.
chyba tylko kobieta w ciąży zrozumie kobietę w ciąży
dobrze że wygadałaś się mamie, będzie Ci trochę lżej
może i ja pomyślę o tym organizerze żeby koło przewijaka trzymać potrzebne drobiazgi
jeżeli będziesz używać chusteczek nawilżanych to polecam kupić Ci te dada z tej gazetki, jako jedyne są z bawełny, mają krótki skład i olejki a i cena jest bardzo przystępna, ja zrobiłam sobie zapas używałam pampersa i małej skóra się tak dziwnie kleiła po nich w ogóle ma delikatną skórkę i jak przez jeden dzień nosi pampersy to zaraz ma krostki, a tylko założę tetrę to po kilku przewinięciach jest zupełnie inna skórka
Cytat:
Nie ma co porównywać wesela/ślubu do żywej istoty wg mnie.
Mam nadzieję, że jak już urodzisz i zobaczysz swoje dziecko na żywo to przejdzie Ci to myślenie
nie chodziło mi o takie porównanie tylko o to, że niektóre kobiety mają pewne wyobrażenia o swoim życiu, jak chciałoby się żeby wyglądało, i podałam tylko przykład ślubu bo akurat to wydało mi się trafne a tak samo może to dotyczyć posiadania dziecka, w żadnym wypadku nie chodziło mi o uprzedmiotowienie dziecka
Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Nie myśl o tym w ten sposób Na pewno nie poniesiesz klęski. Rób to, co uważasz za słuszne.

Wyszłam prawie na zero. Kilka rzeczy mogłam sobie podarować, ale były w dobrych cenach, dlatego je wzięłam. Choć ostatecznie nie jestem zachwycona swoim bilansem + sporo wydałam...
oj w dzisiejszych czasach to chyba nie takie proste dobrze wychować dziecko więc jakieś tam obawy są
bilans ok ale wydałaś faktycznie sporo
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

Ja mam Paclan, ale kosztuje ok 13 zł i jest to porządna, gruba ściereczka, wystarczająca na 20 prań (z opakowania odrywa się kartonik z numerkami i po każdym użyciu odrywa kolejny dzięki czemu wiadomo na ile ściereczka jeszcze ma wystarczyć). Po zużyciu może służyć jako ściereczka do kurzu.
muszę gdzieś takiej poszukać bo rossmana nie mam za blisko

Edytowane przez nynka87
Czas edycji: 2012-09-29 o 18:10 Powód: błąd
nynka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 18:23   #2894
Hosenka*
Zakorzenienie

Nynka: słyszałam o tych chusteczkach z Biedronki Podobnie ich pieluchy (i jeszcze z Rossmanna) są bardzo chwalone jako lepsze niż Pampersy.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 19:23   #2895
Konto usunięte

Jedna z moich sióstr ma dziś urodziny, a druga miała niecały miesiąc temu, ale nie dałam jej prezentu dotąd.
Dziś więc wybrałam im po kilka kosmetyków z moich zapasów i podarowałam. Nie mam pieniędzy, a kosmetyki są nowe-nieśmigane, a dziewczyny i tak skaczą z radości

I tak wyrównałam sobie bilans
Stary 2012-09-29, 19:50   #2896
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:

Nie szkoda rezygnować? Na którym roku jesteś?
Kończę drugi. Na szczęście zaliczyłam czwartkowe zaliczenie. Został mi warunek z zeszłego roku, do którego tydzień nauki to za mało i nie wiem czy mogę wziąć warunek kolejny raz... A tego buca niby mamy zaliczać we wtorek, ale "tylko i wyłącznie te osoby, które wczoraj już były przygotowane". No jak był wczoraj przygotowany to czemu go nie przepuścił? Eh, że też tacy ludzie chodzą po świecie...
Cytat:

zywiec nie rezygnuj, niektorzy lubia utrudniac tak jak i mi sie zdarzylo.

Wklejam juz moj bilans:

Zuzycia wrzesien:
-szampon esselunga
-balsam do wlosow Ultra dolce waniliowy
-lakier brokatowy Essence do zdobien
-tusz telescopic
-plyn Kiko 200 ml
-szampon fructis
-szminka pielegnacyjna hean poziomkowa
-top coat essence
-serum miraculum nawilzajace
-jedwab biowax

Zakupy:
-tusz maybelline one by one
-balsam do ust perlier honey miel
Kochana jestem z Tobą
Kiedy masz teraz kolejny termin?
Brawa za bilans
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 20:49   #2897
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
Kiedy masz teraz kolejny termin?
11.10.... (dygocze ze strachu) a potem jeszcze jest jeden w listopadzie)

Stary 2012-09-30, 06:06   #2898
porzeczka2602
Zakorzenienie

Moje ostatnie zużycie wrześniowe
balsam do ciała po opalaniu kolastyna 250 ml

Stary 2012-09-30, 09:43   #2899
Konto usunięte

OK, nic już się u mnie nie zmieni, więc daję raporcik:

WE WRZEŚNIU:
PRZYBYŁO:
Kupione // wymianka // do recenzji // prezenty

• Wellness&Beauty, Sól do kąpieli Fiołek i czerwona koniczyna, 80g – 3,29zł
  • Wellness&Beauty, Sól do kąpieli Kakao i Jojoba, 80g – 1,99zł
  • Wellness&Beauty, Sól do kąpieli Trawa cytrynowa i Bambus, 80g – 1,99zł
  • Wellness&Beauty, Sól do kąpieli Melisa i Jałowiec, 80g – 1,99zł
  • BabyDream, Szampon dla niemowląt, 250ml – 2,49zł
  • Isana Hair, Woda brzozowa, 500ml – 4,99zł
  • Ziaja, Czekoladowy balsam do ust, 10ml – 4,99zł
  • Oeparol, Pomadka ochronna Owoce leśne, 3,6g – 5,99zł
  • BeBeauty, Zmywacz do paznokci z olejem kokosowym i gliceryną, 150ml – 5,49zł
  • Green Pharmacy, Eliksir ziołowy do włosów wzmacniający, przeciw wypadaniu, 250ml
  • Alterra, Szampon Biotyna I Kofeina, 200ml
  • Alterra, Żel pod prysznic Kwiat Neroli i Bambus, 250ml
  • Isana, Krem do ciała z masłem shea i kakao, 500ml
  • Isana, Krem do rąk Kwiat Pomarańczy, 100ml
  • Wellness&Beauty, Sól do kąpieli Mak i Kwiat Pomarańczy, 80g
  • Wellness&Beauty, Olejek do kąpieli Trawa Cytrynowa i Bambus, 150ml
  • Orly Rich Renewal, Krem do rąk, stóp i ciała Pucker, 59ml
  • Orly Rich Renewal, Krem do rąk, stóp i ciała Passion, 59ml
  • Shielo, Szampon dodający objętości, 237ml
  • Shielo, Odżywka dodająca objętości, 237ml
  • Missha, Perfect Cover BB Cream, 20ml
  • Lirene MaXSlim, Ujędrniający peeling myjący, 200ml
  • Lirene, Oczyszczający żel peelingujący do twarzy, 150ml
  • Avon Planet Spa, Jedwabisty mus do ciała Masło Shea i Trufla Czekoladowa, 200ml

UBYŁO:
Zużyte // wyrzucone // oddane // sprzedane
  1. Avon, mgiełka Jeżyna 125ml
  2. Isana, Pianka do golenia Brzoskwinia, 150ml
  3. DLA, Krem na noc Niszcz Pryszcz, 30g
  4. Avon Skin So Soft, Nawilżający krem do rąk Soft&Sensual, 75ml
  5. Wellness&Beauty, Sól do kąpieli Mak i Kwiat Pomarańczy, 80g
  6. Clean&Clear, Głęboko oczyszczająca pianka do mycia twarzy, 150ml
  7. Wellness&Beauty, Sól do kąpieli Fiołek i czerwona koniczyna, 80g
  8. The Secret Soap Store, Żel pod prysznic Bambus z miętą, 50ml
  9. Avon Naturals, Żel pod prysznic Fiołek I Liczi, 200ml
  10. Eveline, Balsam Ogórek i Zielona Herbata, 500ml
  11. Synergen, Tonik do twarzy, 200ml
  12. Wellness&Beauty, Sól do kąpieli Kakao i Jojoba, 80g
  13. Bielenda Ogórek i Limonka, Maseczka przeciw błyszczeniu, 2 x 5g
  14. Bielenda Granat, Cukrowy peeling do ciała, 200ml
  15. Avon Care, Żel 3w1, 200ml
  16. Kobo, Szminka Fashion Colour, Hollywood Red
  17. Sensique Summer Lips – Pomadka – 1
  18. Sensique Summer Lips – Pomadka – 2
  19. Dax Perfecta Spa, Solny peeling do ciała wyszczuplający, 225ml
  20. Green Pharmacy, Eliksir ziołowy do włosów łamliwych, zniszczonych, 250ml + 6zł
  21. FlosLek beECO, Maseczka relaksująco-upiększająca, 100ml + 15zł
  22. Original Source, Żel British Strawberry, 250ml + 6zł
  23. Vipera Cashmere Veil, Puder w kompakcie z lusterkiem, 707, 13g + 10zł
  24. Joko Marrakech Dream – Błyszczyk 93 + 7zł
  25. Sensique XXL waterproof mascara, czarna + 7zł
Wg mnie jest dobrze - dużo zużyłam jak na mnie, udało mi się wyjść na minus, nie wydałam jakoś strasznie dużo

Edytowane przez 9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Czas edycji: 2012-09-30 o 09:45
Stary 2012-09-30, 10:48   #2900
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Chciałabym taką, tylko zastanawiam się czy dzięki niej pozbędę się bólu pleców i czy do piłki są dołączone jakieś przykłady ćwiczeń Jaką średnicę mają wasze piłki?
85cm physio gymnic czerwona. Jest rewelacyjna, przy codziennych ćwiczeniach wytrzymuje ok 2 lata. Moja siostra ma jakies 80kg i ćwiczy codziennie co do bólu pleców to się nie wypowiem, bo ani ona ani ja nie miałyśmy z tym nigdy problemów
Stary 2012-09-30, 13:17   #2901
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
85cm physio gymnic czerwona. Jest rewelacyjna, przy codziennych ćwiczeniach wytrzymuje ok 2 lata. Moja siostra ma jakies 80kg i ćwiczy codziennie co do bólu pleców to się nie wypowiem, bo ani ona ani ja nie miałyśmy z tym nigdy problemów
O to super, dziękuję za odp

Wklejam bilans

Zużycia

1. babydream szampon
2.Soraya peeling do twarzy
3. Ruboril krem na naczynka
4. YR żel różany miniaturka
5. Bielenda płyn do demakijażu
6. YR kulka do kąpieli
7. Balsam biedronkowy
8. YR żel brzoskwiniowy miniaturka
9. YR żel ananas+ kokos
10. YR maska peel off
11. Żel ziaja ulga 400 ml
12. YR peeling do stóp
13. May. be lakier
14. Essence kredka
15. My. secret lakier
16. Sephora paletka korektorów
17. YR żel lawendowy
Wymiana:
18. YR miniaturka kremu
19. YR kredka miedziana
20. YR żel kawowy
Sprzedaż
21. YR maseczka podwójna
22. YR pomadka wanilia
23. YR micel miniaturka
24. YR peeling morelowy
25. YR pastylka do stóp

Przybyło:
zakupy:
1. Jimmy Choo 10ml odlewka
2. Ruboril krem na naczynka
3. Babydream szampon
4. Alterra odżywka
5. Isana pianka do golenia

6. YR Ode L'amour edt 50 ml (na zapas, bo wycofują ze sprzedaży)
7. YR żel lawenda
8. YR Sexy pulp tusz (dobra oferta była, poszedł do zapasów)
9. YR żel róża
10. Avon Żel naturals

Potrzebne
Zachcianki bez których mogłabym się obejść
Do zapasów
Wymiana:
3 żele Alterra

Wydane 150 zł Sam krem kosztował 50 zł, ale uwielbiam go i starcza na długo.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 14:39   #2902
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Dziewczyny gratuluję bilansów!! Super wyniki
Stary 2012-09-30, 14:43   #2903
porzeczka2602
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze zakupy w rossku to
-krem isana urea
-2 żele pod prysznic isana
-ampułki RDL nawilżajace

Stary 2012-09-30, 15:01   #2904
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Bylam dzis w Biedronce ale po organizerach ani sladu, szkoda...
Stary 2012-09-30, 15:54   #2905
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Nusiu, faktycznie zaszalałaś

Ale i ja nieświęta w tym miesiącu

Jak wpisałam dzisiejsze zakupy w tabelę, to się okazało, że wpadły mi we wrześniu aż 3 smarowidła

No to czekam na Twój bilans

Cytat:
Nie zdałam dziś zaliczenia, bo szanowny pan doktor nie pytał z tego z czego miał pytać. Mieliśmy opowiadać o przeczytanej książce francuskiej, a koleżance na przykład powiedział, że nie przeczytała tej książki, bo jest za mało pogięta i niepozaginana i nie widać, żeby ją przeczytała mimo tego, że odpowiedziała mu z niej to jej nie zaliczył. Kolega nie wziął ze sobą tej książki, ale ją umiał i miał z niej zrobione notatki i również wyleciał za drzwi. Mnie z kolei wcale z książki nie pytał tylko z filmów które oglądaliśmy na zajęciach i kazał mi wymienić aktorów i gdzie indziej jeszcze grali
Masakra, co za gość Ale według mnie nie powinnaś rezygnować

Cytat:
Nie jest źle za zużycia jak oceniasz Avon, Planet Spa, Odżywcze masło do ciała z minerałami z Morza Martwego, 200 ml - używałaś go już?

Zamówiłam w tamtym tygodniu przez neta żel z avonu. Sprzedawca wrzucił go do małej koperty bąbelkowej i niestety cały korek odpadł (włącznie z "członem") a żel się wylał. Napisałam do sprzedawcy, a on mimo codziennego logowania nie odpisał mi na maila. Myślicie żeby wystawić negatywa? Żel kosztował 5 zł co prawda, ale nawet przepraszam nie napisał.
Miałam już kiedyś to masło, choć to na razie poszło do zapasów Bardzo przyjemne, super nawilża, wydajne. Zapach jak cała linia z minerałami z MM, więc kwestia gustu, czy się podoba. Cena regularna jest po prostu chora, ale w promocji warto kupić.
Ja bym wystawiła negatywa. Nie ważne, czy ten żel kosztował 5 zł, czy 500 zł. Chodzi o zasadę.

Cytat:
Nusia gratuluje bilansu, troche wydalas no ale wyszlas prawie na 0.

Wklejam juz moj bilans:

-tusz telescopic
W październiku będzie dużo lepiej
Twój bilans jak zwykle rewelacyjny
Ja oceniasz ten tusz?

Cytat:
Dziewczyny gratuluję zużyć!! Bilansu świetne. Ja swojego w tym miesiącu nie wkleję, bo listę zużyć/zakupów mam w pracy i niestety nie mam do niej na razie dostępu.

Dziś chcę ponownie spisać moje zapasy pod względem dat ważności. Robiłam coś takiego kilka miesięcy temu ale lista mi gdzieś wsiąkła i nie wiem co do kiedy ważne.
To wklej ten bilans, jak już będziesz mogła
Zrób sobie ten spis w Excel-u

Cytat:
za to kupuje ciuchy bo troche zmienilam garderobe
Z jakiej na jaką ?

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
oj w dzisiejszych czasach to chyba nie takie proste dobrze wychować dziecko więc jakieś tam obawy są
bilans ok ale wydałaś faktycznie sporo
Jasne, że nie, ale nie można się dołować i wmawiać sobie, że na pewno coś pójdzie nie tak
Na szczęście w październiku będę mieć mało zakupów

Cytat:
11.10.... (dygocze ze strachu) a potem jeszcze jest jeden w listopadzie)
A z czego? Na pewno Ci się uda

Cytat:
Wklejam bilans

3. Ruboril krem na naczynka
Bardzo ładnie
Napiszesz coś więcej o nim?
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 18:22   #2906
ParoleParole
Zakorzenienie

Nynka Twoja córcia jest przesliczna

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Dostałam pracę.
gratuluje

Hosenko mam nadzieję, że z czasem przyzwyczaisz się do myśli o synku i będzie on Ci dawał dużo radości

U mnie w tym miesiącu bilansu brak Przez obronę , rekrutacje nie miałam głowy do zapisywania jak i większych zakupów

Ale właśnie kończe listę swoich kosmetyków do pielęgnacji i się nią podzielę dziś lub jutro
Stary 2012-09-30, 19:16   #2907
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
Ja oceniasz ten tusz?
jest fajny jesli nie zalezy ci na rzesach jak u laleczki. Raczej wydluza a nie pogrubia, przyjemnie sie operuje grzebykiem, nie osypuje sie. Ja jednak wole efekt pogrubienia ale szczoteczke sobie chyba zostawie bo fajnie rozczesuje rzesy.

Szafe troche wzbogacam, potrzebne mi byly jeansowe rurki, buty, szukam jeszcze bordowego sweterka bo zwykle mam tak ze upodobam sobie jakis kolor na dana pore roku Sporo nienoszonych juz rzeczy odlozylam do pudla. Robilam ogolny porzadek..

Egz z prawa pracy

Stary 2012-09-30, 19:18   #2908
ganimedea
Zakorzenienie

No to i ja się "pochwalę"

Out: 5
Balsam Fruttini Lychee & Vanilla 200ml
Żel pod prysznic Wellness & Beauty Magia Orientu 200ml
Krem do rąk i paznokci Ziaja Kozie Mleko 80ml
Ziaja Med kuracja łagodząca zmiany trądzikowe 50ml
Śródziemnomorska maseczka do włosów Avon Planet SPA 200ml

In: 8 kupionych pełnowymiarowych+3 miniaturki perfum, gratis:1 pełnowymiarowe, 1 miniaturka
Mleczko Alterra Pomarańcza i Wanilia 250ml
Balsam Fa Sensual & Oil Monoi Blossom 250ml
Masło Alterra Winogrona i Kakao 200ml
Żel pod prysznic Alterra Pomarańcza i Wanilia 250ml
Balsam do stóp Cien SPA 150ml
Krem do rąk Isana 5% Urea 100ml
YR So Elixir EDT 50ml (gratis)
YR Comme une Evidence - miniaturka 7,5ml
YR Vanille Noir - miniaturka 5ml
YR Moment de Bonheur - miniaturka 5ml
YR kuracja usuwająca oznaki zmęczenia - krem rewitalizujący 15ml (gratis)
Suhada Nature krem na noc Granat i Awokado 50ml
Suhada Nature krem na dzień Papaja i Zielona herbata 50ml

Wydane: 58,93zł (najwięcej w tym roku)

Zużyć jak na mnie w porządku, gorzej z zakupami

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2012-09-30, 19:36   #2909
ParoleParole
Zakorzenienie

Moja calutka kolekcja kosmetykow pielęgnacyjnych
https://docs.google.com/document/d/1...a-64djzcg/edit

Muszę jeszcze tak z kolorówką zrobić
Stary 2012-09-30, 19:44   #2910
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Byłam w piątek w Biedronce, ale jakoś mnie nie powaliły te organizery, bo nie wiem co mogłabym w nich trzymać i gdzie. Mam za dużo wszystkiego.

To i ja się pochwalę bilansem:
Zużyte we wrześniu:
Listerine Coolmint płyn do płukania jamy ustnej 50ml
Avon Advance Techniques serum na zniszczone końcówki 30ml
Etiaxil skóra wrażliwa 25ml

Pearl drops Hollywood Smile wybielająca pasta do zębów 50ml
Syoss szampon Repair&Fullness 500ml
żel pod prysznic Halle Berry Halle 200ml

L'Oreal szminka Glam shine Cream 219 baby pink
Avon Naturals balsam banan i mleczko kokosowe 200ml
Wymienione:

Oriflame Giordani Gold Shine edp 50ml
Avon Ice Sheers Luscious edt 50ml

Kupione:
  1. Oriflame kojący tonik z ekstraktem z jagody i lawendy 12,00
  2. Oriflame balsam do ust Beauty Wonder 12,90
Wydane: 24,90 zł

Z wymiany:
  1. YSL Elle balsam perfumowany 50ml
  2. Calvin Klein Euphoria - balsam perfumowany 100ml
  3. Emporio Armani she balsam berfumowany 75ml
  4. Pacco Rabanne Black XS balsam perfumowany 100ml
  5. Carolin Herrera 212 Vip balsam perfumowany 100ml
  6. Gucci Guilty balsam perfumowany 100ml
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości