Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-29, 08:56   #451
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ale wiesz, chłopaki serio są fajni.... moja koleżanka ma syna jest przekochany, moim zdaniem masz jeszcze więcej możliwości pojdziesz z nim na boisko pokopiecie piłke, lepić z plasteliny też może może kolorować może wszystko to co dziewczynka, z nia jedynie pobawisz sie lalkami.... a z chłopcem możesz pojeździć autkiem to jest dziecko i jemu wystarczy fajne zajęcie...zresztą jak podrośnie do zabaw będziesz go już na tyle znała i kochała że naprawde nie sądzę by było to takim problemem... głowa do góry
Hola hola! moja malutka gwiazdka też będzie sie bawić samochodzikami! a co! pewnie tatuś z niej zrobi takiego kierowce ze huhuhu

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
no widzisz...a ja dziś wygrałam aukcję i już jak widzę te ciuszki to myślę ...jak mój Antoś (sądze że przekonam męża na to imię) będzie w nich super wyglądał..
super ciuszki!

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Neti, fajniutkie te ciuszki.

No to wstawiam fotkę w świeżo odebranych od optyka okularach. I jak?
super są! mi w ogóle takie nie pasują, a szkoda bo chciałabym takie;p ja mam zwykłe w sumie bez oprawkowe prawie;p na górze tylko mają oprawkę. Ale chodze w nich tylko po domu ew w szkole na zajeciach zakladam
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, nie, ja parowek, miesa mielonego (kupionego w sklepie) ani pasztetu juz nie rusze - zakazana trojca jak dla mnie
Pewnie, wiekszosc rzeczy ma w sumie konserwanty, ale czasem wystarczy poswiecic dluzsza chwile na czytanie etykiet i mozna znalezc naprawde fajne produkty.
ja parówek juz 1.5 roku nie jadłam i czasem jak mój brat je z bułką to się drażni ze mną... czasem tak mi tęskno ale nie! postanowiłam i koniec.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam Biedronkę praktycznie na przeciwko bloku Dziś otwarcie, ludzie szaleją, cały sklep wykupują Ja się cieszę, 30 sekund i każda zachcianka będzie zaspokojona

ulala fajnie! koło mnie też budują biedronkę jakieś 2 min mam, tylko obok targu, mam nadzieje ze nie splajtują tam ludzie..

kurde 3 trymestr się zbliża a ja zaczynam sie czuć beznadziejnie powoli...;/ a to mnie łapie ta kolka, a to znowu mi nogi drętwieją a biore ten magnez 3x1 a to mi niedobrze jakoś czasem... a i wróciły mi zapachy;/ masakra... ;/ no ale koniec zamulania, wstaje z wyrka ide cos zjeść a później ufarbować włosy bo aż wstyd

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 09:38   #452
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja parówek juz 1.5 roku nie jadłam i czasem jak mój brat je z bułką to się drażni ze mną... czasem tak mi tęskno ale nie! postanowiłam i koniec.
Ja tez gdzies tyle
A pasztet to juz w ogole. Gdzies w dziecinstwie ostatni raz mi sie zdarzylo

Ale ladna dzis pogoda
Zaraz zjem sniadanko, potem biore sie za siebie (maseczka na wlosy, maseczka na twarz, peeling stop, itp - nie moge sie zaniedbac ).
Mamy isc dzis do kina na "Jestem Bogiem" - zobaczymy czy TZ sie nie wykreci
A wieczorem na urodziny do znajomych.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 09:42   #453
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Nie umiem spac.... W nocy co chwila sie budzilam a teraz od 6 leze w lozku i oczy jak po 4 kawach jeszcze mnie mala po pecherzu kopie
Powodzenia Kochana i wszystkiego dobrego, wspaniałego długiego życia z mężem i córeczką

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość

W niedziele przywiozę trochę ciuszków dla Emilki od mamy i muszę zrobić spis czego ile mam, bo już się gubię i właściwie to nie wiem czego mi brakuje.
Tez muszę sobie spisać czego ile mam, bo tak to ciężko mi ogarnąć to wszystko. Wiem, że brakuje mi skarpetek i rajstopek, ciekaw czy te co będą w czwartek w Lidlu, będą dobre dla noworodka

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
No mnie TŻ obudził z samego rana, bezczelny. I już nie mogę dalej zasnąć :/ może po południu jakaś drzemka będzie grana. Póki co leżę i pachnę
Ale mnie mała od wczoraj kopie... non stop.
Bokeh, powodzenia
Mój synek wczorajszą noc i dzień i dzisiejszą noc non stop szalał, dziś trochę spokojniejszy jest

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

Też już na nogach jestem, bo jadę odebrać wyniki i mam wielkiego stresa. Mam nadzieję, że wsio ok.
Trzymam kciuki za wyniki

Ja dziś zmykam do siostry i mamy na cały dzień, także do zobaczenia wieczorem albo jutro

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 10:02   #454
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Wciągnęłam śledzia i idę spać. Dobranoc wszystkim
uhhh jaka zdrowa kolacja

Cytat:
Nie umiem spac.... W nocy co chwila sie budzilam a teraz od 6 leze w lozku i oczy jak po 4 kawach jeszcze mnie mala po pecherzu kopie
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

[/COLOR]czekam na facetów do montażu okien... mam w ścianie wielką dziurę mam tylko nadzieję, że przyjadą
Nie skacz, nie skacz!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 10:02   #455
monamur
Raczkowanie

Hej

Od razu gratuluje co by nie zapomnieć, Ilkas obstawiałam dziewczynke u Ciebie, no i jest gratuluje Lubciu gratuluję fajeczki małej

Co sie dzieje z LadyWhisper, chyba sie dawno nie odzywała?

Bokeh wszystkiego naj naj naj, szczescia i miłości, No stresss

Na sniadanie wsunelam mleko z platkami czeko, zaraz sobie poczytam kryminał Stiega, zapowiada sie ciekawie
Ale dzisisaj piekna pogoda, super, bo po południu jedziemy spotkac sie ze znajomymi i zostajemy na weekend, takze znów mnie czeka nadrabianie
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 10:21   #456
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość

Co sie dzieje z LadyWhisper, chyba sie dawno nie odzywała?
Lady jest w Białce Tatrzańskiej

ale ładna pogoda
miłego dnia kobietki!

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-29, 10:39   #457
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
super są! mi w ogóle takie nie pasują, a szkoda bo chciałabym takie;p ja mam zwykłe w sumie bez oprawkowe prawie;p na górze tylko mają oprawkę. Ale chodze w nich tylko po domu ew w szkole na zajeciach zakladam
Dziękuję.
Mi akurat pasują chyba każde, bo mam dość szczupłą twarz, owalno-romboidalną, więc u mnie zarówno fryzura, makijaż, jak i okulary to sprawa bardzo łatwa, wszystko pasuje.

Piękna pogoda, idę prać ciuszki dla mojej córeczki, wyschną sobie na dworze, wyprasuję i niech już czekają na nią w szafie. Kupiłam do tego balsam do prania Dzidziuś, 1,5l za 9,99zł, bo proszki były tylko w wielkich torbach po 2,5-3kg, a ja chciałam coś mniejszego, bo mi wywietrzeje to, nie dam rady tego zużyć w odpowiednim czasie. A przecież swoich ciuchów nie będę w tym prać. Duży proszek kupię dopiero wtedy, jak się Oliwka urodzi.
O 15:00 idziemy z TŻem i rodzicami na ognisko.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 11:01   #458
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też tak miałam przed ślubem Fajnie tak sobie powspominać

Jeszcze raz powodzenia i szczęścia na nowej drodze życia !
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 11:30   #459
ilkas
BAN stały

Cytat:
Ja z kolei biorę TŻa na sposób dziś, przeskrobał wczoraj, więc nie zamierzam nic robić, zobaczymy jak sobie poradzi, pan pedant, kurka siwa
hehehe, no i dobrze a Ty sobie odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
No właśnie. Mnie też czeka sprzątanina, bo wczoraj cały dzień przeleżałam.Dobrze, że teściowa na obiad zaprosiła, to tyle z głowy mam.

Też już na nogach jestem, bo jadę odebrać wyniki i mam wielkiego stresa. Mam nadzieję, że wsio ok.
Daj znać jak tam wyniki

My dzisiaj na obiad robimy przepis z lidla Pascala, schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami Nie mogę się doczekać A tż się śmieje, że ja tylko o żarciu myślę
Cytat:
O 15:00 idziemy z TŻem i rodzicami na ognisko.
Ognicho Jak ja kocham takie klimaty. Ostatnio robiliśmy nad jeziorem w lipcu. Do dzisiaj pamiętam smak tej kiełbachy i ziemniaków z ogniska
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 11:47   #460
Lubcia
Zadomowienie

Witajcie

Bokeh Wszystkiego najlepszego niech ten dzień będzie dla was najwspanialszym dniem. Bądźcie dla siebie wielkim wsparciem, szanujcie się na wzajem i darzcie siebie ogromną miłością a wszystko będzie się wam pomyślnie układać

Delicjanko podziwiam wytrwałości ja bez parówek żyć nie mogę tak samo jest z paszczecikiem.

Maluchna30 trzymam za wyniki będą na pewno dobre.
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 11:48   #461
Lenova
Wtajemniczenie

No i stało się. W końcu musiałam wybuchnąć. Padło na teściową.
Nie dość że mamy zamieszanie z tą przeprowadzką to jeszcze ona będzie mi tu truć du.pę pierdołami!
Otóż dzwoni do mnie w najmniej oczekiwanym momencie, po co ?
Żeby powiedzieć że jutro jak się będziemy przeprowadzać to trzeba iść do kościoła... A jak jutro nie będziemy mieć czasu to najlepiej iść dzisiaj wieczorem.
Proszę ją najpierw spokojnie żeby zmieniła temat,no ale ona dalej swoje że przecież Pan Bóg musi nam pobłogosławić... no to się wkońcu wydarłam że nie bedę z nią rozmawiać na takie tematy. Rozłączyła się a ja teraz siedzę i ryczę

Powiem Wam że ja już sobie nie radzę z tymi hormonami i z tym wszystkim,ciągle chodze wkur.w.iona. Myślicie że to normalne czy już źle ze mną ?

Przepraszam że znowu smęce
Stary 2012-09-29, 11:53   #462
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
kurde 3 trymestr się zbliża a ja zaczynam sie czuć beznadziejnie powoli...;/ a to mnie łapie ta kolka, a to znowu mi nogi drętwieją a biore ten magnez 3x1 a to mi niedobrze jakoś czasem... a i wróciły mi zapachy;/ masakra... ;/ no ale koniec zamulania, wstaje z wyrka ide cos zjeść a później ufarbować włosy bo aż wstyd
Ja też teraz tak mam. Pachwiny bolą, nogi drętwieją, w kręgosłupie strzyka, czasem jak wstaję i zanim się rozchodzę to aż żal patrzeć. Oczywiście nie mogę się też przechodzić bo wtedy jeszcze bardziej żal patrzeć Lekarka jeszcze mnie ostatnio pocieszyła, że ja jestem szczupła i będę mocniej odczuwać tego typu dolegliwości A u mnie dopiero koniec 22 tygodnia.

Lenova ja bym chyba też się wściekła na Twoim miejscu. Wiadomo, że teściowa nie chce źle, ale są takie momenty w życiu, że jedyne co można zrobić to się nie odzywać. Trzymaj się!

Ja mam dziś usg prenatalne także proszę o kciuki
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 12:04   #463
ilkas
BAN stały

Lenova nie jest z Tobą wcale źle, tylko masz po prostu ciężki okres i to jest zrozumiałe! Sama przeprowadzka jest już dużym wyzwaniem, do tego te problemy z obecną chatą i właścicielem, a tu jeszcze teściowa dorzuca swoją cegiełkę. Nie dziwię się, że masz dość.

Szklanka19 no to trzymam kciukasy! Może poznasz płeć? Jakie masz przeczucia?
Stary 2012-09-29, 12:05   #464
nafiyqa
Zakorzenienie

Lenova, moim zdaniem calkiem normalne, wszystko z Toba w porzadku
Ja tez czasem wybucham z byle powodu, w tym momencie na Twoim miejscu pewnie zrobilabym to samo, wcale Ci sie nie dziwie.

Stary 2012-09-29, 12:14   #465
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Nie dość że mamy zamieszanie z tą przeprowadzką to jeszcze ona będzie mi tu truć du.pę pierdołami!
Żeby powiedzieć że jutro jak się będziemy przeprowadzać to trzeba iść do kościoła... A jak jutro nie będziemy mieć czasu to najlepiej iść dzisiaj wieczorem.
Proszę ją najpierw spokojnie żeby zmieniła temat,no ale ona dalej swoje że przecież Pan Bóg musi nam pobłogosławić... no to się wkońcu wydarłam że nie bedę z nią rozmawiać na takie tematy. Rozłączyła się a ja teraz siedzę i ryczę

Powiem Wam że ja już sobie nie radzę z tymi hormonami i z tym wszystkim,ciągle chodze wkur.w.iona. Myślicie że to normalne czy już źle ze mną ?

Nie przepraszaj bo nie masz za co od tego tu jesteśmy żeby każdej wysłuchać i w miarę możliwości pomóc i doradzić. Wszystko z tobą jest ok masz trudne dni i dużo na głowie dlatego tak wybuchłaś. Uspokój się bo dla dziecka takie emocje nie są wskazane a teściowa jak chce to niech idzie do kościoła i niech się za was sama pomodli o rozwiązanie waszych problemów.
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ja też teraz tak mam. Pachwiny bolą, nogi drętwieją, w kręgosłupie strzyka, czasem jak wstaję i zanim się rozchodzę to aż żal patrzeć. Oczywiście nie mogę się też przechodzić bo wtedy jeszcze bardziej żal patrzeć Lekarka jeszcze mnie ostatnio pocieszyła, że ja jestem szczupła i będę mocniej odczuwać tego typu dolegliwości A u mnie dopiero koniec 22 tygodnia.

Lenova ja bym chyba też się wściekła na Twoim miejscu. Wiadomo, że teściowa nie chce źle, ale są takie momenty w życiu, że jedyne co można zrobić to się nie odzywać. Trzymaj się!

No to trzymam
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 12:18   #466
nafiyqa
Zakorzenienie

Szklanka, trzymam kciukasy

Stary 2012-09-29, 12:27   #467
elllmi
Zakorzenienie

hej
mąż poszedł na budowę to mam chwilkę na wizaż; kupiłam wczoraj w biedronce migdały w czekoladzie mlecznej z cynamonem o normalnie wciągnęłam właśnie całe opakowanie, pycha

bokeh powodzenia dzisiaj na pewno będzie cudownie

Cytat:
No to wstawiam fotkę w świeżo odebranych od optyka okularach. I jak?
i super uwielbiam takie okulary z wyraźnie zaznaczonymi oprawkami
black daj mi dostęp do klubu, bo muszę sukienkę bokeh zobaczyć nie ma mnie na liście, bo się nie upominałam, ale na wątku jestem od I części, to chyba nie ma żadnych przeciwwskazań

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:02   #468
meduzza
Zadomowienie

Cytat:

Uuuuu sprawy kościelne... uwielbiam! Nie denerwuj się, jak ktoś truje dupę to musi się liczyć, że druga osoba tego nie wytrzyma Oczywiście teściowa nie wie, że źle robi... Ale musisz mieć i tak dużo na głowie a to gadanie tylko przelało czarę...
A co do hormonów... Wczoraj o mało się nie popłakałam jak TŻ mi powiedział, że pracuje cały łikend...
Cytat:

Czymane są!

Dziewczyny oszczędzam się jak mogę na słodyczach i przekąskach, jak za tydzień Ginka mi powie, że znów za dużo przytyłam to pieprzę to
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:24   #469
Lenova
Wtajemniczenie

[QUOTE=szklanka19;36820724
Ja mam dziś usg prenatalne także proszę o kciuki [/QUOTE]
Trzymam !

Dziękuję Wam za wsparcie
A co do teściowej to o to chodzi że ona wie że to drażniący temat i wie że różnimy się w tych sprawach. Mój mąż już od 16 roku życia jej próbuje wytłumaczyć że nie będzie chodził do kościoła bo ona tak chce, ja też już z nią rozmawiałam na ten temat. Także dla niej to żadna nowość, więc chyba wspominanie o tym i to na dodatek teraz kiedy mamy dużo innych spraw na głowie to jest ewidentne robienie na złość bo inaczej to ja tego nie umiem nazwać.
Może teraz przynajmniej będę miała spokój od jej telefonów przez tydzień
Stary 2012-09-29, 13:43   #470
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Ojj... nie lubie takiego czegoś, dobrze ze moja tesciowa ani mama nie maja takich pomysłów itd.

a po 2 nie smęcisz ;* ja tez sobie nie radzę z tymi hormonami, nie sądziłam że to tak wpływa wszystko na kobiete w ciąży, naprawde, aż mnie irytuje czasem moje zachowanie i w ogóle.. tez ciagle jestem wkurzona i mój tzt wczoraj powiedzial że zachowuje się jak 3 letnie dziecko ;] normalnie pięknie.
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
mąż poszedł na budowę to mam chwilkę na wizaż; kupiłam wczoraj w biedronce migdały w czekoladzie mlecznej z cynamonem o normalnie wciągnęłam właśnie całe opakowanie, pycha

bokeh powodzenia dzisiaj na pewno będzie cudownie

i super uwielbiam takie okulary z wyraźnie zaznaczonymi oprawkami
black daj mi dostęp do klubu, bo muszę sukienkę bokeh zobaczyć nie ma mnie na liście, bo się nie upominałam, ale na wątku jestem od I części, to chyba nie ma żadnych przeciwwskazań
bejbe, no to podaj dane, wpisze Cię na listę
Cytat:
Trzymam !

Dziękuję Wam za wsparcie
A co do teściowej to o to chodzi że ona wie że to drażniący temat i wie że różnimy się w tych sprawach. Mój mąż już od 16 roku życia jej próbuje wytłumaczyć że nie będzie chodził do kościoła bo ona tak chce, ja też już z nią rozmawiałam na ten temat. Także dla niej to żadna nowość, więc chyba wspominanie o tym i to na dodatek teraz kiedy mamy dużo innych spraw na głowie to jest ewidentne robienie na złość bo inaczej to ja tego nie umiem nazwać.
Może teraz przynajmniej będę miała spokój od jej telefonów przez tydzień
mhmm... kurde, to jest raczej osobista sprawa czy chodzicie do koscioła czy nie. Ja tam chodze jak mam taką potrzebę i tyle. wrrr jak byłam mała to co niedziela;p no ale jak jestem duża to jest mój wybór.

Wreszcie mam piękne wloski achhhhh zero odrostów az milo zaraz moja przyjaciółka przyjedzie to porobimy sobie zdjęc moze

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
A co do hormonów... Wczoraj o mało się nie popłakałam jak TŻ mi powiedział, że pracuje cały łikend...
to mi się wczoraj zakręciła łezka w oku jak tzt znowu będzie delegacje miał w Łodzi a nie w Siedlcach, bedzie miał duża budowę - szpital... a myslałam ze dostanie spokojniejszą budowe... no ale z 2 strony dobrze, bo chociaż złapie nowego doświadczenia. yhhh

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-29, 13:46   #471
ilkas
BAN stały

Deli to pochwal się potem zdjęciem w klubie

Ja chyba jutro zabiorę farbę do mamy i poproszę żeby mnie pomalowała. Bo też już mam widoczny odrost.
Stary 2012-09-29, 13:50   #472
Hosenka*
Zakorzenienie

Byłam w sklepie popatrzeć na pościel do łóżeczka Ceny mnie poraziły - sama poszewka na poduszkę i kołdrę prawie 50 zł

Pewnie wezmę z Allegro razem z ochraniaczem : http://allegro.pl/komplet-3-el-piekn...637552805.html krówki fiolet i może pszczólki zielone?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:52   #473
pstryczek84
Zakorzenienie

Hello!
Cytat:
To dobrze że to jednak nic groźnego, teraz wystarczy dbać o siebie i się nie martwić a wszystko będzie wporządku
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
pstryczku, fajnie, ze to jednak nic groznego
Dzis rano pierwszy raz się kłułam sama, troszkę nerwów, paski zmarnowane ale co tam, człowiek uczy się na błędach. Po śniadaniu już było bezproblemowo... Musze gdzieś poszukać norm bo jakiś taki niski ten cukier mi się wydaje

Cytat:
U mnie podobnie, szczególnie tymi pachwinami no nie mów że chuderlaki bardziej będą cierpieć?!

Cytat:

Powodzenia!!!!!

Bokeh! Wszystkiego naj na nowej drodze życia!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 14:00   #474
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewczyny!
Nadrobiłam, narezcie! niby tylko wczoraj mnie nie było i dzisiaj od rana w tu tyyyle nadrabiania.
Wczoraj byłam na obciążeniu glukozą, fuuuuj, nigdy więcej! to było tragiczne, już podczas picia dźwigało mi się z 3 razy, już nawet pielęgniarki myślały, że nie dam rady a potem było już tylko gorzej...zrobiło mi się słabo, podobno byłam balada jakściana, zawroty głowy, no masakra! pielęgniarki położyły mnie na kozetkę, otwarły okno i tak leżałam... o 10 miałam ostatnie pobranie, więc zaczynam się zbierać a one: hola hola, a Pani gdzie? więc zadowolona mówię, że przecież już po badaniu, a one: no ale my Pani nie wypuścimy, Pani bardzo źłe wygląda, przecież Pani zaraz zemdleje! no faktycznie, nie czułam się dobrze, ale chciałam być już w domu i w swoim własnym łóżku i tak mnie nie wypuszczały aż do 12! więc pół dnia spędziłam na kozetce w labolatorium... dramat! nigdy więcej się na to nie zgodzę!

Cytat:
a po 2 nie smęcisz ;* ja tez sobie nie radzę z tymi hormonami, nie sądziłam że to tak wpływa wszystko na kobiete w ciąży, naprawde, aż mnie irytuje czasem moje zachowanie i w ogóle.. tez ciagle jestem wkurzona i mój tzt wczoraj powiedzial że zachowuje się jak 3 letnie dziecko ;] normalnie pięknie.

to mi się wczoraj zakręciła łezka w oku jak tzt znowu będzie delegacje miał w Łodzi a nie w Siedlcach, bedzie miał duża budowę - szpital... a myslałam ze dostanie spokojniejszą budowe... no ale z 2 strony dobrze, bo chociaż złapie nowego doświadczenia. yhhh
Cytat:

Lenova, nie przejmuj się, też bym pewnie wybuchła!

W ogóle to ja też w ogóle sobie sama ze sobą nie radzę ja nie wiem, jeden dzień jestem super szczęśliwa, a na następny już mi się coś dzieje i wszystko nie jest nie tak... A tam, dzień, mi wystarczy 5 minut i już mi się zmienia całkowicie punkt widzenia...

a dziś to już pobijam samą siebie, siedzę i ryczę nie wiadomo czemu tzn wiem czemu, dziś ten nieszczęsny kawalerski... TŻa już zawiozłam do teściów, będzie tam remontował a potem idzie na ten kawalerski... nie wiem czemu tak reaguje, przecież ufam mu, wiem, że mnie nie zdradzi ani nic głupiego nie zrobi, ale ja i tak siedzę i ryczę... ja sama nie wiem o co mi chodzi, więc jak ma mąż wiedzieć o co mi chodzi najgorsze jest to, że tak straaasznie chce mi się palić... byłam (a w zasadzie jestem ) nałogowym palaczem, od 4 czerwca(2 kreseczki na teście ) nie zapaliłam ani jednego, a dziś nie umiem się pozbyć tej myśli oczywiście, że nie zapalę, ale sam fakt, że przyszło mi to do głowy!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 14:10   #475
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Ja chyba jutro zabiorę farbę do mamy i poproszę żeby mnie pomalowała. Bo też już mam widoczny odrost.
Moja mama kategorycznie zabrania mi farbowania włosów w ciązy. Czujecie to?! Obcinania też.Ona wierzy w takie pierdoły, że za każdym razem jak to słyszę to jest awantura.

Co do tych hormonów i nastroju, Tragedia jakaś, ostatnio się popłakałam, bo kotlet był bardziej słony niż zwykle, nie żeby niezjadliwy.. ale wybuchłam płaczem. TŻ widząc co się dzieje, chciał jakoś pomóc, ale nie wyszło, bo jak usłyszałam o okrągłym brzuszku, to wybuchłam jeszcze bardziej, ze jestem gruba i brzydka. A potem się popłakałam, że się tak zachowuję i sobie sama ze sobą nie radzę.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
a dziś to już pobijam samą siebie, siedzę i ryczę nie wiadomo czemu tzn wiem czemu, dziś ten nieszczęsny kawalerski... TŻa już zawiozłam do teściów, będzie tam remontował a potem idzie na ten kawalerski... nie wiem czemu tak reaguje, przecież ufam mu, wiem, że mnie nie zdradzi ani nic głupiego nie zrobi, ale ja i tak siedzę i ryczę... ja sama nie wiem o co mi chodzi, więc jak ma mąż wiedzieć o co mi chodzi najgorsze jest to, że tak straaasznie chce mi się palić... byłam (a w zasadzie jestem ) nałogowym palaczem, od 4 czerwca(2 kreseczki na teście ) nie zapaliłam ani jednego, a dziś nie umiem się pozbyć tej myśli oczywiście, że nie zapalę, ale sam fakt, że przyszło mi to do głowy!
doskonale Cię kochana rozumiem, ja od 24maja bez papierosa, a ciągle za mną chodzi
Myślalam, że po ciąży nie wrócę do palenia, a teraz boję się tego, skoro cały czas mi się chce i czasem mam mysli typu "jak już będę mogła.... "
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 14:14   #476
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
doskonale Cię kochana rozumiem, ja od 24maja bez papierosa, a ciągle za mną chodzi
Myślalam, że po ciąży nie wrócę do palenia, a teraz boję się tego, skoro cały czas mi się chce i czasem mam mysli typu "jak już będę mogła.... "
mam tak samo

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 14:19   #477
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama kategorycznie zabrania mi farbowania włosów w ciązy. Czujecie to?! Obcinania też.Ona wierzy w takie pierdoły, że za każdym razem jak to słyszę to jest awantura.

Co do tych hormonów i nastroju, Tragedia jakaś, ostatnio się popłakałam, bo kotlet był bardziej słony niż zwykle, nie żeby niezjadliwy.. ale wybuchłam płaczem. TŻ widząc co się dzieje, chciał jakoś pomóc, ale nie wyszło, bo jak usłyszałam o okrągłym brzuszku, to wybuchłam jeszcze bardziej, ze jestem gruba i brzydka. A potem się popłakałam, że się tak zachowuję i sobie sama ze sobą nie radzę.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

ojej dobrze ze u mnie nie wierzy nikt w te zabobony, tzn tylko w jeden jak się przestrasze to żebym sie nie lapala za brzuch czy cos;p

a co do palenia to naprawde współczuje;p nie dość że zdrowie, to jeszcze tyle te papierosy kosztują :P no i smród:P ja zapaliłam z przyjaciółką PIERWSZEGO I OSTATNIEGO papierosa mając lat 7 zabrałyśmy mamom i chciałyśmy spróbować no i od tamtej pory nie zapaliłam fuuj

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-29, 14:41   #478
sylwietta1988
Zakorzenienie

Ajcccccc, jakiego złapałam dzisiaj lenia.... nie zrobiłam kompletnie nic..... a obiecałam sobie ze posprzątam w domu wykorzystujac nieobecnosc męża - pojechal do pracy na 12. Strasznie nie lubie sprzątac jak on jest w domu bo mi paskuda kwęka, ze znowu sprzątam jak przeciez czysto jest.... Ja wiem, że do domów uczestniczek perfekcyjnej pani domu baaaaaaaaaaaaaardzo mi daleko, ale kocham porządek i czystosc

A dzisiaj chyba ograniczę się tylko do podlania kwiatów, bo inaczej zdechną. Nawet obiadu nie gotowałam, dla siebie mam wczorajszą fasolkę po bretońsku a mąłż i tak nic nie jadł oprócz sniadania. Także cały dziń słodkiego lenistwa i włóczenia się po domu z kąta w kąt.
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 14:58   #479
bishonka
Raczkowanie

Witajcie

Jestem po połówkowym.
Moja córeczka,piękna i zdrowa
Wszystko w normie.
Serduszko,żołądek,pępowin a itd
"Dzidzia strasznie nie cierpliwa"-słowa mojego doktora
Do tego stopnia że nie dała sobie zmierzyć kręgosłupa i zrobimy to przy następnym badaniu.

Lekarz pokazał mi bułeczkę tak dla potwierdzenia.

No ale w praktyce różne rzeczy się zdarzały i niejeden ptaszek odleciał bądz przyleciał

Ja myślę o tym to aż mam motylki w brzuchu.Wszystko TO się dzieje,staje się realne.
Nie wiem ale ... teraz dopiero zaczynam mówić do brzucha.Wierzyć że jestem mamą.
Wcześniej miałam obawy że coś złego się (nie daj Panie Boże) wydarzy.
Trochę nie dowierzałam w to że będę miała dziecko.Że ona będzie moja
Jeszcze jak zobaczyłam jak rusza buzią,ma odruch ssania
Kocham jak się rusza i kopie mnie w brzuch.

Ja muszę przyjmować żelazo
No i kupić syrop od przeziębienia i brać witaminę C
Dostałam skierowanie na wynik z glukozy.
Ciekawe ile on kosztuje?
Musze się dowiedzieć.

Chciałam zamieścić fotki ze zdjęciami ale nie mogę cos załączyć załączników już 5 razy próbowałam

Edytowane przez bishonka
Czas edycji: 2012-09-29 o 15:19
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 15:04   #480
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ja też dzisiaj rozlazła jestem, ale zrobiłam pranie - wszystkie Oliwkowe ciuszki uprałam, teraz się suszą na tarasie... Czekamy na rodziców i idziemy na ognicho. Muszę sobie jeszcze położyć tapetę, ale czekam wciąż na grunt, rodzice mają mi przywieźć krem Bambino. Chcę go przetestować na sobie, żeby wiedzieć, czy będzie dobry dla Oliwki. Wzięłam przed chwilą gorący prysznic, ogarnęłam się, posmarowałam brzuszek kremikiem i teraz siedzę pod kołderką, czekając, aż się on wchłonie w skórę. Także szczerze mówiąc, jestem chwilowo w proszku.

Lenova, to normalne, że tak zareagowałaś, nie miej do siebie pretensji.

Ewulka, będzie dobrze, jutro o tej porze już dawno będzie po temacie i szybko o tym zapomnisz, TŻ Cię przecież kocha i na pewno nie zrobi niczego głupiego. Zaufaj mu i nie martw się tym.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-29 o 15:06
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości