|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Idę spać bo jutro goście i muszę jeszcze pokończyć przygotowania spokojnych nocek
|
|
|
|
#1472 |
|
Wtajemniczenie
|
Pumka mowisz ze taki Ivorek by Ci sie przydal?oj ja nawet nie wiedzialam ze tak mozna tesknic za zwierzakiem...codziennie ogladam zdjecia.
Twoj pan kot cudny jest ![]() Desiu ja zawekowane sloiki trzymam jakies 3dni,ale wiem ze mozna dluzej. Tz kupil dzis fotelik do karmienia...ale Hania byla zadowolona. Dobrych nocek
|
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mozna wekować każde jedzonko dla dzieci?? i ile najdłużej to może stać ? Też uciekam spać .. dobranoc dziewczyny
|
|
|
|
|
#1474 | |
|
Gang Iren
|
Powiem wam,ze Eryk ostatnie dni ciagle mnie czyms zaskakuje,jakies nowe odglosy,albo ostatnio robi mine taka,ze sie wysila,steka glosno i ciagnie cos jakby rozerwac chcial.Jak go za raczki chwyce to podciaga sie do siadania i z pollezacej pozycji sie podnosi.
Super kociak Cytat:
|
|
#1475 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Ja dziś byłam w pracy spotkać się z lekarzem medycyny pracy po zaświadczenie o dobrym zdrowiu do podjęcia pracy po macierzyńskim, bo niedługo mi się kończy...oczywiście potem biorę urlopy więc oficjalnie do pracy wraca 26 listopada...buuu.. a potem pojechałam do ch na zakupy Morfikowe głównie kombinezon ale za bardzo nic mi nie podeszło i kupiłam mu tylko koszulki na lato.. Nie było mnie od 10 do 18..mały z Mamcią świetnie dali sobie radę a ja nie płakałam z tęsknoty hehe..jakiś postęp jest...martwi mnie tylko że tyle godzin nie karmiłam a piersi mięciutkie...jeszcze 3 tygodnie temu na weselu jak byłam i tyle nie karmiłm to miałam wielkie i guzowate a teraz takie normalne...pewnie już długo się mleczkiem nie nacieszę... Karolca ciekawe kurcze co to za krostki ![]() Sweet fajnie że Filipek był grzeczny podczas Twojej nieobecności..a mąż jaki troskliwy nie chciał żeby synek miał ściśnięty brzuszek.. Desia ja też zauważyłam że Cię coś długo na wątku nie ma..i cieszę się że napisałaś Gratki dla Viki za 5 miesiecy Żeście mnie zaciekawiły tym zapachem słoiczkowej dyni.. Desia Tobie szkoda króliczka a ja wczoraj jak wbijałam jajko do ciasta to sobie pomyślałam że ja jem jajko to tak jakby ktoś jadl moją zapłodnioną komórkę jajową ![]() Karo_z rób badania rób..ja też muszę się za siebie wziąść.. Monia wizyty gości są fajne ale jednak męczące... Gosia super że Eryczek tyle nowych umiejętności ma...te nasze dzieci rozwijają się w ekspresowym tempie... Co do rajstop to ja też nie zakładam jeszcze. Dziś odebrałam wyniki Morfikowego pobierania krwi i bardzo się ucieszyłam bo wszystko idzie do góey i hemoglobina i czerwone krwinki i hematokryt..
|
|
|
|
#1476 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a że latająca sierść to dramat, to bardzo pragnę mieć labradorka. kolorek obojętny. Kocham te psy za ich charakter. A mruczkowilk faktycznie cudny, ale cwaniak niesamowity. i smakosz. dziś rano: jajeczniczka na szpinaku. czasami patrzę na niego i nie ogarniam.Cytat:
![]() Właśnie nakryliśmy pana kota w łóżeczku. Spał w nogach Lenki. Strażnik teksasu. Wyglądają słodko, ale moja obsesja robactwa i bakteriozy jest silniejsza. Kot sio. |
|||
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jajeczka od kurek z klatek nie są zapłodnione , więc nie ma się co kłopotać .Jajka te do jedzenia najczęściej nie są zapłodnione, no chyba że jest jurny kogut w obejściu, ma mało "żon" i sypia hahahha z nimi często.Super,że wyniki idą do góry Ja też jeszcze rajstop Kai nie zakładam, ubieram chyba dość lekko , ale ciepłe obie są , więc luz.
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-28 o 23:14 |
|
|
|
|
#1478 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie mogę zrywac truskawek, bo jak dotkną mnie liście truskawek wyglądam w tym miejscu jakby mnie chłostali pokrzywami. Po umyciu rąk (albo tego miejsca) wszystko mija. ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Ja rajstopy zakładam, ale do sukienek Ale pod spodnie czy coś to nie. W zależności jak jest cieplej to ażurowe lub pończoszki a jak chłodniej to bawełniane.Mozna dostać rajstopki z tymi antypoślizgami na stopach dla takich krasnoludków?
|
|
#1479 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja byłam u lekarza i mam skierowania na badanie tsh, morfologię, próby wątrobowe, mocz, sód i potas. Jak pójde z wynikami to jeszcze dostanę skierowania do kardiologa i neurologa. Jakieś kołatania mi wysłuchała w serduchu, a neurolog ze względu na tą sytuację przed porodem...nie wiem czy pamiętacie że trafiłam wtedy do szpitala z zaburzeniami widzenia i mowy...3 lata temu miałam wypadek samochodowy i lekarka powiedziała,że trzeba mi główkę przebadać czy coś tam po tym wypadku się nie podziało... Trochę mnie lekarka na wejściu wkurzyła, ale dzięki temu potem te kołatanie serducha wychwyciła Potraktowała mnie jak gówniarę i szczeliła wykład jak powinnam opowiadać o tym po co przyszłam do lekarza...Ja powiedziałam, że chciałam sprawdzić czy po porodzie wszystko jest ok i się dokładnie przebadać, a ona na to że jak już sprawdze to mi nic ta wiedza nie da i to ona przeprowadzając wywiad i wypytując jakie mam objawi stwierdzi czy trzeba przebadać czy nie ![]() No nic...zjadłam teraz drożdżowe z konfiturą wiśniową i herbatkę wypiłam więc mogę iść spać ![]() jutro znowu w gości...do mojej siostry się wybieramy Nikii - będę blisko Ciebie...w Bełku
|
|
#1480 |
|
Zadomowienie
|
Karolca ja kupiłam takie http://allegro.pl/yo-rajstopki-rajst...643767781.html mają antypoślizgi i na stopkach i na kolankach...fajne są takie grubsze i miękkie...ale już widzę jak będą się kulkowały...
Karo_z ale milutka ta lekarka..nie powiem
|
|
|
|
#1481 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie tylko sloiczkowa dynia ma zapach nieprzyjemny... jak gotowalam sama malej dynie to wcale nie bylo duzo lepiej, aczkolwiek po tym zauwazylam ze w sloiczkowej czuc ta dynie tak ... sztucznie. nocki chyba nie bede opisywac, bo nic sie nie zmienilo... tzn zmienilo - na gorsze. Usypialismy ja ponad godzine i to na zmiane. U mnie zanosila sie z placzu, u meza cieszyla W dzien za to ladnie spi, choc jak nie spi to marudzi przeokropnie i nic nie jestem w stanie zrobic... wczoraj popoludniu miala drzemke 3h i udalo mi sie pogotowac jej obiadkow... mamy cukienie z ziemniakiem i lososia z ziemniakiem i marchewka, no i zupke jarzynowa. Dzisiaj ugotuje jeszcze dynie, mam malo miejsca w zamrazalniku :/ ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Karolca, sa takie rajstopki do raczkowania od 6 miesiaca i maja antyposlizgi na stopkach i na kolankach. U nas kosztuja ok 10 € takie porzadne, grubsze.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#1482 | ||
|
Zakorzenienie
|
karo_z to może jakies spotkanko na miescie ??:P
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
za umiejętności Eryczka ![]() Cytat:
teraz doczytałam że Ty chyba tylko na jeden dzień jedziesz tak?? a to siostrę masz w Bełku ?? witam, nocka kiepska pobudka o 23, 1, 2, 3, 5 i 7.30 zauważyłam że co druga nocka jest kiepska. :/ Dzisiaj na urodziny do brata jedziemy szczerze nie chce mi się ... :P lecę sprzątać. TŻ od miesiąca nawet w weekendy pracuje więc jak prawie całe dnie sama z Oskarem ( dziadka TŻ, teściowej i innych nie wliczam bo to nie to samo ) |
||
|
|
|
#1483 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() wspolczuje dziewczyny nieprzespanych nocek nam nocke zakłocily dzisiaje kupY najpier o 4 ,pozniej o 6 , teraz Mateuszek odsypia![]() co do ubierania przy 10 stopniach to ja nakladam cieplejsze skarpetki, cieplejsze spodnie, body z dlugim , polar i kurteczka od wiatru i czapeczka bawelniana.Rajstopki trzymam na zime ![]() My po cichu liczymy na Zuzie ![]() dziewczyny jak podac żóltko dziecku? w jakiej postaci..? z Mateuszkiem i jedzeniem niepapkowatym bedzie chyba problem, kupilam mu sloiczek od 6 miesiaca i ma odruch wymiotny, z reszta on czesto ma taki odruch jakby chcial zwymiotowac.
|
#1484 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://alergie.mp.pl/alergeny/pokarm....html?id=58435 biała czekolada jest raczej bezpieczna - uczula kakao, a w białej jest to co zawsze poza nim, czyli tłuszcz kakaowy, serwatka w proszku, cukier. http://www.jaalergik.pl/strona_76.html Cytat:
jeżeli tak reaguje na jedzenie papek, spróbuj podać papkę (może być lekko rozwodniona) z butelki TT ze smokiem "kaszka". Lenka papki zjada (mięsne tylko i owocowe...) ale kaszki z łyżeczki niet i już. Ten smoczek załatwia sprawę. Zdarzyło nam się jeść z niego zupkę dyniową - po podgrzaniu nie są takie budyniowate i przelecą przez tę dziurkę. Edytowane przez cottonpuma Czas edycji: 2012-09-29 o 09:56 |
||
|
|
|
#1485 | |
|
Gang Iren
|
Hej!
U nas kolejna noc nieciekawa.Cos jest na rzeczy,ale nie wiem co.Moze zabki ![]() Powiem wam,ze mam niesmiala nadzieje,ze bede w Polsce na Swieta.Bardzo bym chciala.Nie bylam w kraju juz prawie 14 miesiecy.Tesknie... Radek dostal urlop na okres swiateczno-noworoczny,w sumie 3 tyg ma urlopu.Tylko ze nie wiem jeszcze co z paszportem Eryka,we wtorek jedziemy zlozyc wniosek.Sprobuje zagadac,zeby wyrobili jak najszybciej,ale nie wiem czy cos zdzialam.Jak bysmy byli w Polsce to chcemy chrzest zrobic.Pozostaje jeszcze cena biletow.Obecnie jak sprawdzalam to bez bagazu 550 f.Bardzo drogo ![]() Caly czas mysle o tej Polsce i w sumie to juz sie nastawilam,ze damy rade jechac,a jak sie nie uda to bedzie mi cholernie zle. Cytat:
Sa takie rajstopki Zobacz z Woli lub Yorkera.
|
|
#1486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w Polsce czeka się jakiś miesiąc więc spokojnie by na święta sie udało. A u Was ile się czeka?? Może ząbki idą. A próbowałaś posmarować żelem na dziąsełka?? może to cos pomoże i okaże się że jednak te zębulki wychodzą ![]() Oskar właśnie ma drzemkę a ja muszę w końcu złapać się za robotę. a właśnie od kilku dni chcę się Was coś zapytac i zawsze skleroza. Jak przechodziłyście na mleko z 1 na 2 to od razu z dnia na dzień czy jak?? Bo Nas to za niedługo czeka i nie wiem jak to zrobić . Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-09-29 o 10:34 |
||
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio tez bylam u podobnej .W białej czekoladzie jest białko mleka, wiec jak ktos uczulony na to to pewnie i białej jesc nie moze, przewalone ma biedak , czekoladka dobra jest , ja uwielbiam czekoladę, gorzką mam zawsze w pogotowiu Emigra oj to wspólczuję ps. nowego kosmetyku o jakims nowym zapachu nie używasz, nie? bo jeszcze mi to do glowy przyszlo Gosia Zeby sie udalo pojechac, kciukasy, ....ja jak pomysle o swietach to juz mi sie morda cieszy Zółtko podawalam rozkruszone w zupach. Jeszcze raz wszystkim Dzien dobry i milego dnia, u nas slonko, wiec pewnie dzien wedrowny mnie czeka |
|
|
|
|
#1488 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Siostra mieszka tam od ok 2 lat, przeprowadziła się do męża, bo on z tamtąd pochodzi...ale generalnie ja też znam trochę ludzi z tch okolic Do Palowic jeździłam na obozy w dzieciństwie ![]() Jej pierwszy mąż mieszkał w Orzeszu swoją drogą tam to chyba wszyscy wszystkich znają, więc ciekawe czy byś wiedziała o kogo chodzi ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() Piotruś zasnął...idę też się zdrzemnąć
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bedziesz w tych stronach i będziesz miała więcej czasu to daj znać , fajnie byłoby spotkać się na live ![]() Z Orzesza to trochę ludzi znam, a z Bełku chyba nikogo. W sumie to mieszkam to jakieś 7-8 lat i jak to się mówi "znam tylko tych co powinnam" a Ty skąd jesteś jak moge zapytać?? Miłej drzemki
|
|
|
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie uzywam zadnych zapachow... tzn jak juz sie popsikam perfumem to jak wychodze tylko i mala zna ten zapach od urodzenia.... pewnie chodzi o emocje, bo ja na zmeczeniu trace cierpliwosc... ale nawet jak probuje spokojna byc to mala sie u mnie nie uspokaja...
|
|
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo dzieci to mają takie czucie emocji ,że hoho, ja wiem po sobie to i moich małych, jak ja mam kiepski czas to i one mają gorszy też ....dlatego wtedy jak mogę to wychodzę na jakąś kawę czy coś np. do fryzjera, ale to wiadomo można stosować raz na jakiś czas .... A o zapach pytałam , bo myślałam,że może coś nowego i jakiś składnik Ją drażni,ale skoro nie to moim zdaniem może to być ostre ząbkowanie. |
|
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslisz ze to zabki? Jak jej daje kuleczki i zel na zabkowanie to jakos niespecjalnie ja to uspojaka....
|
|
|
|
#1493 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dzieki.Ja tez ciesze sie na mysl o Swietach,uwielbiam je.W ogole Swieta w domu gdzie sa dzieciaczki sa wspaniale.Jednak w Polsce Swieta to sa takie prawdziwe Swieta.Mam nadzieje,ze sie uda.
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz się przejść do pediatry ,zeby Małą obejrzał, jeśli to nie minie. |
|
|
|
|
#1495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mieszkałam całe życie w Chorzowie, a teraz od ślubu czyli od 7 lat w Świętochłowicach. Bardzo chętnie bym się z Tobą spotkała....może jak tż będzie miał na popołudnie to się uda. Czyli gdzieś za tydzień
|
|
#1496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziołszki to ja tak po środku R. Śl Halemba
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1497 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry przy sobocie
![]() Aleeee mam dzis dobry humor A to dobre spanko to chyba z okazji tego ze dzis dostala swoj pokoj. Od rana szuru-buru i przenieslismy jej lozeczko i meble do osobnego pokoju. Jest tam tez normalne lozko wiec plan jest taki ze bede tam z nia w razie koniecznosci dosypiac od 1 pobudki. Trzymajcie kciuki zeby to nam dzialalo. Dodatkowo zacieszam bo po 5 latach spania na mini lozku 135cm kupujemy dzis wlasne lozko 180cm szerokie. Bede spac jak krolowa ![]() Wczoraj kupilismy Ani krzeselko w Ikei (Antilop) ale pcozeka jeszcze chwile, bo Ania z siedzeniem to jeszcze niebardzo a krzeselko nie jest regulowane. Wiec nasze proby jedzonkowe odbywaja sie w lezaczku. Dziennie daje po pol sloiczka malego i poki co zadnych problemow a jadla juz marchewke, ziemniaka, pietruszke, jablko i gruche. Wsio jej smakuje, moze bedzie miala apetycik po mamie ![]() No i ostatnio to juz tlyko dwudrzemkowe dni mamy bo sie Anson zrobila wytrzymala, dzis ja kladlam po 3,5h i to tak na czuja, bo wcale nie marudzila i na zmeczona nawet nie wygladala... Cytat:
Kapcie spadaja Cytat:
Cytat:
Ja na swieta lece na 3 tyg a za 2 tyg tez lece, tlyko na 10dni. Korzystam i latam poki mam macierzynski, jak wroce do pracy to bedzie krucho z urlopem ![]() Cotton, fajny avatar rebusowy ![]() Karolcia, znajomi 2 lata sie meczyli ze skora swojej coreczki (mega suche raczki, nadgarstki) az w koncu w testach wyszlo ze ma alergie na roztocza. Trzymam kciuki zeby Ewelince szybko zeszly te krosteczki. Mravka, udalo Wam sie uniknac szpitala? Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-09-29 o 13:57 |
|||
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zia gratuluje tak udanej nocki, ja o takiej nawet nie marze.... bylam z maruda na spacerze - kolejna katastrofa.
|
|
|
|
#1499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a u mnie dzień dramat, po prostu dramat. zaczęło się od bezsenności, a jak już zasnęłam mąż zaczął mnie atakować dzieckiem (chodź obudzimy mamę, poskaczemy po plecach), potem padł plan wyrwania się z domu, chocby na głupie zakupy, zaczęło się sobotnie sprzątanie, a więc również pełna frajda, odkryłam parę zapleśniałych już aventowskich butelek schowanych przez męża za pralką (a może i na pralce, ale wirowanie zrzuciło. pytanie: dlaczego łazienka???), poszłam do biedrony po ściereckzi do sprzątania-ludzi masę, łażą bez sensu we wszystkie strony, blokują przejścia, smierdzą (moczem i brudem), żebrzą. powrót - mąż, który miał sie zajmować dzieckiem poszedł na łatwiznę, usiadł sobie zadowolony a dziecię u babek. na koniec "za 5 minut obiad" i wezwanie3x, plus informacja "bo wiesz, babka dzis obchodzi imieniny" a ja znó się k*&#a dowiaduję na ostatnią chwilkę, bo mąż "nie ma do tego głowy" a teściowa uważa, że "no ale co się będziesz szykować, chodź jak stoisz. efekt: siedze w odplamionych rybaczkach, z buszem na łydkach w poprzecieranej koszuli, ulepiona od potu przy rodzinie męża ubranej praktycznie wyjściowo. Atakują mnie osy, sprzątanie porzucone w pół akcji, odkurzacz umiera. GDZIE MOJE WINO KRYZYSOWE??? |
|
|
|
|
#1500 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

u nas to jest tak body z długim rękawem na to bluzeczka potem cienka kurtka, skarpetki spodnie zdarzają się ocieplane i cienka czapka czyli podobnie Gosia do Ciebie a i we wózku przykrywam ją kocem grubszym. Rajstop jeszcze nie zakładam bo co będzie nosić zimą

mnie wystarcza ilość jak i kuleczka lodów. tak więc, gdy w biedronce jest promocja 4,8kg za 37zł, to mam zapas na 6-8 miesięcy.i nie używam już żadnych odkamieniaczy, odplamiaczy,zmiękczaczy. 

.