|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Witamy się w skończonym 38 tygodniu
jeszcze 14 dni....do terminu,ale ja nie chce tyle czekać oczywiściestawiam gar bigosu bo tylko to mam w lodówce ![]()
|
|
|
|
#3452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oba te telefony mają takie same aparaty 2 megapixele. Chociaż na te czasy minimum 5 by musiało być w moich wymaganiach ![]() Cytat:
pewnie ![]() Ja to bym proponowała telefon na androidzie bo bardzo dużo jest przydatnych aplikacji na foniki z tym systemem. Ja używam od początku i nie narzekam jak na razie ![]() W morde, znowu mały głodny a ja jak mumia chodze. Że też nie śpi conajmniej 5 godzin tylko 2-3 ![]() Śmiać mi sie chce bo tylko do cycka sie dorwie to mi sie zaraz pić chce. Nagle takie uczucie zasuszenia czuje - dziwne |
||
|
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to faktycznie możesz rodzic ![]() dzien dobry wczoraj wogóle umierałam porzez wyrwany ząb ale ketonal uratował mi życie dosłownie. na początek dnia wstawiam Jaśka
|
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka słodki Jasiu
A moje dziecie sie budzi jakoś po dwóch godzinach snu. Tak mu sie wyrabia w brzuszku że masakra a potem strzela kupke i jeszcze sie nawysila i nakrzyczy przy robieniu tej kupy ![]() Wasze też tak mają?? O, i znowu tak - chyba jeszcze nie koniec robienia w pieluche... |
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazde dziecko inne jak widac
|
|
|
|
|
#3456 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój jak robi kupkę to troszeczkę się nadyma, robi się czerwony i pruka przy tym strasznie Ostatnio na spacerze zaczął puszczać bąki, jakaś kobietka się za mną obejrzała, bo myślała, że to chyba ja ![]() Cytat:
A zęba współczuje, dobrze, że moje wyleczyłam ![]() Słodki Jasiu ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Mam jeszcze takie pytanie. Pamiętam, że Katee i Elena wspominałyście o hemoroidach. Chyba i mnie ta dolegliwość dopadła. Jak powinam to leczyć? Iść do lekarza? Jakiego? Czy kupić poprostu jakąś maść w aptece, bo jest tego trochę?
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No z tym piciem to mam ubaw bo zawsze zapomne sobie butelki z wodą wziąść i wołam męża żeby przyniósł ![]() A z tymi kupami to ja nie wiem dlaczego tak krzyczy ![]() Zawsze mi go żal że może nie potrafi wypchnąć ale potem jak walnie to masakra
|
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Widzę że oprócz mnie urodziła jeszcze coventry więc gratuluję z całego serca. My wczoraj wyszliśmy do domku i czujemy się dobrze. Myślałam że po cc będę się czuła gorzej, ale jest ok. Na maila wrzuciłam zdjęcia.
|
|
|
|
#3459 |
|
Raczkowanie
|
maggie123, tamlin, Lilka, kasiam187
dziekujemy za pochwały naszej Dorotki ![]() Kasiu swoją drogą wymieniłyśmy się numerami i gdyby nie kochana Dearlie to nie przekazałybyśmy informacji na forum bo obie rodziłyśmy Dziękuję Dearlie!za wszystkei smsy i ciepłe swłowa jestes kochana!Ja tez już tesknie za brzuszkiem ![]() Asiulka piekny Jasko ! Elenka urocza pocieszka!
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Almariel Tymonek cudny
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Kupilam wczoraj kombinezon maluszkowi na ciuchach za 20zl o taki : http://allegro.pl/next-uroczy-kombin...606746316.html i powiedzcie mi kiedy mam go maluchowi ubrac jak ile mniej wiecej bedzie stopni? On nie jest taki typowo zimowy. Jak narazie ubieram body z dlugim,spiochy,spodnie i bluza z kapturem i w zalznosci od ciepla przykrywam kocem albo nie. |
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po cesarce dostawałam ketonal w kroplówce, a potem doustnie na zmianę z paracetamolem. Podobno nie przenika do mleka matki i jest bezpieczny... Tak mi powiedzieli.
Jeju czy Wy też macie takie wysokie libido??? Ja już po prostu nie mogę wytrzymać bez seksu ![]() Jak przejdzie krwawienie, to już można, prawda??? |
|
|
|
#3463 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wpadam sie przywitac i zmykam podłogi myc ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() ja na seks mam ochote odkąd wyszlam ze szpitala
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam libido zerowe,od dwoch miesiacy nie mam sexu i wcale mnie to nie martwi.Tylko tz ma gody co chwila,teraz jak jest w domu to co chwile za cos musi mnie zlapac
i co chwile odlicza dni i mowi juz za 3 tygodnie bede pukał jak komornik do drzwi
|
|
|
|
#3465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
Zielona mój ma to samo
a mi wcale nie spieszno :P Jemu to nawet krwawienie nie przeszkadza ostatnio rzucił tekst że przeciez już się kochaliśmy przynjmniej raz jak miałam okres
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój bidulek też się tak męczy z kupami... Tak się napina i partiami je robi. Chyba muszę się trochę opanować z jedzeniem i zobaczyć czy łatwiej mu będzie się wypróżniać.
|
|
|
|
|
#3468 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piszecie o amorach, a u nas nic. Sama mam libido zerowe, mam wrażenie że ciąża nie jest afrodyzjakiem dla małża masaż krocza oczywiście samodzielny, nawet przez myśl by mi nie przeszło go o to prosić.
|
||
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Amory... W życiu
![]() Jestem tak wypruta wstawaniem w nocy i ogółem zajmowaniem sie małym że nie ma mowy na amory Zresztą 9 m-cy bez tego żyłam i jakoś przestało mi sie chcieć.Mały nauczył sie bekać po jedzeniu co mnie cieszy, ale oczywiście po dwudniowej przerwie chlusnął mi mlekiem i znowu ciuchy do prania Już od 8 rana nad nim siedze bo albo głodny, albo musze ciuchy wyprać, albo pampka zmienić i znowu karmić. Ja jeszcze nic ze sobą nie zrobiłam... Jestem głodna bo nie jadłam jeszcze od wczoraj, nieumyta, włosy jakby mnie piorun strzelił, oczy chyba fioletowe, plecy i kark napierpapier, a mój chłop spi po nocce i miał o 11 wstać, a wyłączył budzik i spi se dalej. Kurrrrrrrrrrrr Serio niedługo znikne z tej planety bo nie ma czasu nawet zjeść
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- ja po cesarce w 3-4 tygodniu mialam swoj "pierwszy raz",ale juz nie krwawilam. |
|
|
|
|
#3471 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz rację, nie ma na co czekać. Czekamy na dzidzię ![]() cuudny ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
Twój chłop powinien chociaż robić porządne zakupy, żebyś miała jakieś przekąski do podjadania podczas karmienia, bo na gotowanie to wiadomo, nie ma czasu. Banany polecam bo i smaczne i kaloryczne. No cokolwiek. Połóż takiego płaczka koło śpiocha to się obudzi ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
No u mnie też zerowe libido... oby po skończeniu krwawienia trochę się poprawiło, bo nie chcę się tak znęcać nad mężem ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- wysokie?! zazdroszczę... na prawdę... |
||||
|
|
|
#3472 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki!
Przede mną ostatnie dni leniuchowania, do wtorku coraz bliżej Wczoraj tak mnie w krzyżu napiep......, że myślałam, że zejdę z tego świata. Wzięłam kąpiel i w wannie było fajnie a jak wylazłam to znowu to samo. Pomogło wygodne ułożenie się na mojej ciążowej poduszce. Dzisiaj mam zamiar wybrać laktator, bo tego jeszcze nie posiadam, a podejrzewam, że może być bardzo przydatny przy naszym trybie życia. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kilka razy dałam się namówić na próbę współżycia w ten sposób i nawet te delikatne próby bolały, więc mówię teraz do męża, że ja tam akurat mam zamiar pozostać "dziewicą"
|
||||||
|
|
|
#3473 |
|
Zadomowienie
|
Mi położna powiedziała, żeby po prostu kupić maść i stosować. Jeżeli hemoroid jakiś wypadł to paluszkiem, podczas mycia, wsunąć go do odbytu, po którymś razie zostanie w środku.
|
|
|
|
#3474 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!!
A mnie chyba ktoś poodkręcał stopy w nocy a w zamian zamontował jakieś inne... Trzy razy grubsze i osiem razy bardziej spuchnięte niż były dotychczas.... Gdzie są moje kostki A na dziś tyle pracy sobie wymyśliłam
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Do nas za chwile przyjdą panowie dokończyć remont i w poniedziałek składamy komodę. Bede mogła nareszcie zacząć pranie Co do hemoroidów to tak jak pisze Agnus - maśc albo czopki i delikatnie wprowadzić go z powrotem na miejsce. Co do libido to ja mam ,ale czekam do końca 38 tygodnia - wtedy wykorzystam TŻ na maksa
|
#3476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyobrażam sobie Twoją radość z okazji zakończenia remontu ![]() No ale żeby ktoś aż tak cieszył się z czekającego go prania Libido?! A co to jest libido!? Bo ja swoje to jakieś kilka miesięcy temu gdzieś zapodziałam
|
|
#3477 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom! Śliczne dzieciaczki macie! Tematy na wątku zdecydowanie bardziej maluszkowe niż brzuszkowe, więc tylko czytam i chłonę wszystkie informacje i porady U mnie niestety nie jest najlepiej... Nie dość, że mam paciorkowca to jeszcze dodatkowo wykryli gronkowca! ![]() Gin przepisał antybiotyk i kazał się nie przejmować, więc się pozbierałam i uspokoiłam. Ale... po antybiotyku pojawiła się u mnie jakaś infekcja... A żeby było jeszcze ciekawiej to dodam, że przy kuracji antybiotykiem dopadła mnie bieguna i od częstych wizyt w toalecie uaktywniły się hemoroidy Na szczęście sytuacja już w miarę opanowana, ale boję się co jeszcze może się do mnie przyplątać... Ja już chcę urodzić
|
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba bym już takie afery robiła! U mnie na razie jest super - mąż jeszcze w domku, trochę sobie tutaj pracuje, ale to on przeważnie przewija, on kąpie, nosi do odbijania... Ja mam czas wstawić pranie, wywiesić, zjeść (nawet mi mąż podaje ) umyć się, wysuszyć włosy, umalować... Naprawdę czuję, że takie wsparcie w pierwszych tygodniach jest nieocenion, jeśli chodzi o samopoczucie młodej mamy!Miałam lekkiego baby bluesa kilka dni, a dzięki mężowi był tak krótki i nie trwał kilku tygodni. (Chociaż może jeszcze wróci Poza tym mąż już umie zrobić wszystko lepiej ode mnie przy Heniu A Heniu się przy nim uspokaja tak jak przy mnie
|
|
|
|
|
#3479 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
na szczescie bardzo malo krawawie, prawie juz nic, wiec licze ze jak tylko przestanie srobujemy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no ale tez moja córa to Aniołek i musze sie pochwalic ze jestem dumna z mojej psicy!! najlepsza z niej nianka na swiecie, jak tylko giulia wyda z siebie jakikolwiek dzwiek biegnie do pokoju i wsadza pyszczek pomiedzy szczebelki Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-09-29 o 13:09 |
||||
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale stwierdziłam, że do lekarza pójdę po połogu, bo nie miałam jakiś uporczywych. Jednak jednego dnia się nasiliły i pytałam tutaj dziewczyny o maść jaką polecają. Już chciałam iść zakupić, ale na szczęście ustąpiły
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

jeszcze 14 dni....do terminu,ale ja nie chce tyle czekać oczywiście

Ale skoro mówisz, że generalnie ta c2-02 jest fajniejsza, to chyba się na nią skuszę
Szkoda tylko, że aparat taki słaby 

masaż krocza oczywiście samodzielny, nawet przez myśl by mi nie przeszło go o to prosić.
2 sierpnia 2018

na szczescie bardzo malo krawawie, prawie juz nic, wiec licze ze jak tylko przestanie srobujemy
o maść jaką polecają. Już chciałam iść zakupić, ale na szczęście ustąpiły