|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Moja dziecina
|
#3392 |
|
Rozeznanie
|
pelnia idzie....
moze cos sie ruszy.. ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- slodziak wogole wszystkie bobasy,jakie tu widze sa poprostu do schrupania
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Nokia Asha 201 i Nokia C2-02
|
|
|
|
#3394 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No hej wymęczyłaś się bidulo, ale dziecina słodka!!! Cytat:
A my jutro mamy ślub i wesele, ale za miastem. Nie mam co na siebie włożyć, konkretnie rajstop nie mam ciążowych kryjących a nie chce mi się ich jutro szukać w ogóle nie chce mi się iść, ale impreza jest daleko, znajomych na weselu wspólnych nie będzie, i najrozsądniej będzie jechać autem ale nie mam siły chyba na takie siedzenie nocne ale jemu zależy bo to dobra koleżanka z pracy, a wiele osób jej odmówiło...Skończyliśmy 38 tydzień i zaczynamy 39 ! |
||||
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie. Ja pracuje w takim systemie, że co miesiąc mam inną pensje ,bo u mnie liczą to w zależności od ilosci dni pracujących w miesiącu. Dzisiaj dostałam pensje za wrzesień - od początku jestem na zwolnieniu - i dalej mam liczone wg tego systemu. Czy na zwolnieniu w ciązy nie powinnam mieć liczone wg średniej z poprzednich miesięcy, czy to się dopiero na macierzyńskim tak liczy? Chce to wyjaśnić, zeby później nie było problemów z Zusem.
Tamlin trzeba zapytać sasiadów czy nie mieli ubezpieczenia od zalania sąsiadów. Moi Rodzice tak dostali zwrot za zalanie przez sasiadów z góry.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-09-28 o 17:01 |
|
|
|
#3396 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczniutka ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie czyli to nie tak że sumuje się poprzednie pensje i dzieli przez liczbę miesięcy tylko dla każdego miesiąca liczy sie osobno wg liczny dni pracujacych?
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak podzdrowieję trochę, to go wyciągnę na spacer i powiem, że nie chcę żeby ktoś oprócz niego przyjeżdżał, bo wczoraj to tak nie bardzo mogłam rozwinąć temat, bo w domu byliśmy, a wiadomo, że czasem ściany mają uszy... Dziewczyny jakie karuzele do łóżeczka polecacie? I kiedy kupić? Bo na początku, to maluch chyba nie zainteresowany nią.... |
|
|
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w umowie mam 1800 netto (3 mce przed zwolnieniem; wcześniejsze kilkanaście mcy to 1700zł). W ciągu 12 mcy poprzedzajacych zwolnienie miałam różne premie, od których również były odprowadzanie składki do zus. jeśli miesiąc ma 31 dni dostaję za niego na l4 prawie 2000, jeśli 30 dni wówczas jest to ok 1930. czyli jest to jakaś tam średnia z ostatnich 12 mcy (a nie to co aktualnie mam w umowie bo każdorazowo dostaję więcej niż w umowie mam zapisane) uzależniona od ilości dni pracujących i stąd te kilkadziesiąt zł różnicy
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-09-28 o 17:32 |
|
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm bo to i tak coś mi sie nie zgadza
U mnie sie liczą się dni robocze. I im mniej tym dla mnie lepiej. We wrześniu było 20 a dostałam mnie niż za lipiec i sięrpień kiedy było po 22 dni robocze.a może to jest ważne, ze ja pracuje na umowie o prace dopiero od 4 miesiecy.
|
#3401 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Podczytuję was dziołszki cały czas na telefonie, ale nie mam siły cytować, taka już jestem umęczona. Przez dwa dni bolało mnie tak biodro, że ledwie się ruszałam i wściekałam się na mojego gina, że mi tydzień wcześniej tej cesarki nie zaplanował Dzisiaj z kolei chyba przepowidacze się pokazały takie konkretne, szły od krzyża i były bardzo bolesne, ale po nospie na razie cisza. Niech ta moja córka się nie wygłupia i na weekend się nie wybiera wychodzić z brzucha. W poniedziałek już wstawiamy się do szpitala, więc nich wytrzyma jeszcze te dwa dni i mamy dodatkowo nie stresuje. Elena witam z powrotem i mam nadzieję, że moje dziecko też aniołeczkiem się okaże. Gratulacje dla mamusiek zaczynających nowe ciążowe tygodnie i dla dzieciaczków już urodzonych kończących kolejne po tej stronie brzuszków! Colds z jednej strony to dobrze, że diagnoza mówi "tylko" o kolce, oby udało się dobrać mleczko i kłopoty odeszły w zapomnienie Tamlin serdecznie współczuję zalania. Mam nadzieję, że uda się z sąsiadami dogadać co do zwrotu kosztów ponownego remontu. Tyle udało mi się zapamiętać bez cytowania. |
|
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa to teraz zrozumiałam
|
#3404 |
|
Zadomowienie
|
zapomniałam napisać, że kciuki ściskam za Małą Mysz i zabieg!!!
Ciekawe, jak tam Lura Muminka po operacji? No i dalej Lucia nam się nie odzywa |
|
|
|
#3405 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
później zalało nam dom, ale to już inna historia. Cytat:
![]() a jakie imiona bierzecie pod uwagę? Cytat:
gdy naszemu pracownikowi urodzi się dziecko to wtedy idzie on osobiście do zakładu, w którym ma opłacone ubezpieczenie i przedstawia wymagane dokumenty, typu dowód tożsamości, numer konta bankowego,akt urodzenia dziecka i wypełnia krótki wniosek. w ciągu kilku, kilkunastu dni pieniążki ma na koncie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() gdzie to pomysł by budzić takiego maluszka? Cytat:
jakby do krowy mówiła a nie do synowej ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- śliczna. zwłaszcza jej czuprynka mówisz, że podczas pełni większe szanse? ![]() Cytat:
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-09-28 o 17:52 |
||||||||
|
|
|
#3406 | ||
|
Rozeznanie
|
Śliczna córeczka i boskie ma włoski, takie delikatnie podkręcone
![]() Cytat:
Ja w ostetnich tygodniach ciąży byłam taką kaleką, że prawie z domu nie wychodziłam - tak mi ciężko było.Cytat:
|
|
#3407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie jesteś straszna i wcale Ci nie odbiło. to jak najbardziej zrozumiałe że chcesz się dzieckiem nacieszyć, a nie żeby ktoś się wpitalał. ja chyba się na 5 zamków zamknę żeby do nas teściówka nie przychodziła. nie wiem jak się powstrzymam żeby jej czegoś głupiego w tych pierwszych dniach po powrocie nie powiedzieć. już widze jak będzie siedziała u nas bez końca, bo ona nie ma co robić
|
|
#3408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale z tych teściowych to niezłe aparatki ![]() Ania,a jak Twoja się sprawdza w roli babci? |
|
|
|
|
#3409 |
|
Rozeznanie
|
pół litra coli wypiłam
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Obydwa telefony mają identyczne parametry, ale na Twoim miejscu wybrałabym C2-02 bo lepszy wyświetlacz bo większy i czytelniejszy i rozsuwana klawiatura więc nic Ci sie nie naciska przypadkowo. Asha 201 ma beznadziejne przyciski - przynajmniej wg mnie i źle sie na niej pisze.
Cytat:
![]() Ja bardzo jestem za samsungami - obecnie mam Galaxy S2 i bardzo sobie chwale. Szybki i ma wszystko czego potrzeba ![]() Wyszedł teraz nowy Galaxy S3 ale jakoś nie miałam przyjemności sie nim "pobawić" jeszcze bo teraz mam inną "zabawke", żywą i kochaną ![]() A na drugim miejscu Sony Ericsson ale na dalekim drugim
|
|
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne zdjęcia dzieciaczków jak zwykle
![]() W poniedziałek mamy ostatnie usg to zobaczymy ile waży kruszynka Nasza ![]() i wizyte u położnej mamy po niedzieli,ciekawe jak Nasza szyjka i rozwarcie ![]() Widzę,że Naszych zdjęć na meilu nikt nie oglądał ehh
|
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Wasze dzieciaczki są słodkie
|
#3413 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana a moze sprobuj sciagac? Cytat:
Cytat:
![]() slodziak |
|||
|
|
|
#3414 |
|
Zadomowienie
|
Witam znowu wieczorkiem kiedy moje dziecie śpi.
Mój bączek ma jakieś nocne szaleństwo,nie tylko w dzień nie śpi,ale i w nocy.Może to od tej wit.K+D jak mówicie zapytam doktorkę we wtorek.Chyba go brzuszek bolał,bo kręcił się przy cycu a potem kupsko poszło.anusiaaniaanusia,elena witajcie tamlin współczuję zalania,poszłabym z awanturą ![]() Bafi ja dostałam zalecenie w wypisie ze szpitala,że jako karmie dziecię piersią mam brać właśnie ten preparat,tylko że w aptece tego nie ma,jest troche w innym opakowaniu.Za 60tabl. płaciłam 57zł Wstawiłam fotki na mail ![]() o cholera!woda mi się trochę z butelki wylała na lapka.................... .........
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-09-28 o 18:44 |
|
|
|
#3415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pakowania do fotelika, to moja stwierdziła, żebyśmy nie brali do szpitala fotelika, bo gdzie to takie maleństwo w foteliku wozić.... Sam rożek wystarczy.... ![]() Cytat:
Ale skoro mówisz, że generalnie ta c2-02 jest fajniejsza, to chyba się na nią skuszę Szkoda tylko, że aparat taki słaby ![]() Kurcze dziewczyny, od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze i teraz te bóle się nasiliły i trochę przypominają te przed okresem, chociaż nie do końca.... Myślicie, że coś się zaczyna dziać, czy po prostu organizm się przygotowuje? |
||
|
|
|
#3416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakbym miała jakieś inne propozycje, to mogę konsultować z Tobą? bo coś mi gmail dziś nie działa nie wiem czemu i na własnego maila nie mogę sie od rana zalogować
|
|
|
#3417 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() widzę, że co jedna teściówka to lepsza ![]() moja wczoraj mi powiedziała, że jak maluch skończy pół roku to trzeba codziennie dawać mu łyżeczkę oliwy ciekawe gdzie to wyczytała, chyba w tele tygodniu bo niczego innego nie czyta ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam pochwalić moją córkę iż zasnęła po 15 jak wychodziłyśmy z domku i spała do 18 kiedy to wróciłyśmy z przymiarki sukni ślubnej .. w salonie obrała miano anielskiego dziecięcia ... hmm potrafi zachować pozory
![]() dobrze kto teraz rodzi ? Tamlin masz mieszkanie spółdzielcze ???
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ostatnio gdzieś czytałam, że bez fotelika nie wolno dziecka ze szpitala do samochodu wynieść....Pewnie jakieś stare zabobony, albo może i w gazecie wyczytała, bo z tego co widziałam, to tam lubią takie "mądre" rady dawać ![]() To znaczy że się akcja rozkręca, czy przygotowywać się może nawet i 2 tygodnie? |
|
|
|
|
#3420 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() synek jak malowany ![]() i Ty też wyglądasz kwitnąco ja też już się nie mogę doczekać mojej pannicy... po terminie czas płynie dwa razy wolniej... w tej chwili ciężko mi uwierzyć, że ta ciąża kiedyś dobiegnie końca ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
a jeśli chodzi o skurcze, to trudno powiedzieć. mogą się rozkręcić z minuty na minutę lub tak jak u mnie trwać bardzo, bardzo długo... u mnie prawie dwa miesiące ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.

bo mi nic nie dało.
) !! bardzo pomagaja w przystawianiu do piersi, zachecaja, kilkanascie razy w ciagu dnia polozna przychodzi i pyta czy nie pomoc przystawic. ja akurat lezalam z dziewczyna co maluch w ogole niechcial ssac, mial zaburzony rytm ssania i pomoc bez problemu otrzymala. 

w ogóle nie chce mi się iść, ale impreza jest daleko, znajomych na weselu wspólnych nie będzie, i najrozsądniej będzie jechać autem ale nie mam siły chyba na takie siedzenie nocne 

.

zapytam doktorkę we wtorek.Chyba go brzuszek bolał,bo kręcił się przy cycu a potem kupsko poszło.
ciekawe gdzie to wyczytała, chyba w tele tygodniu bo niczego innego nie czyta