Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2343 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-29, 00:43   #70261
Riddim
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Doe, prosze bardzo. Jakość średnia, bo robiona telefonem w łazience w pracy

Dla porównania pierwsze bez stylizacji.
chyba miałaś rację, że nasze włosy są podobne w skręcie. Po Twoich zdjęciach widzę, że w lekkości chyba też

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Była już któraś w Rossmannie i sprawdzała czy jest Alterra Morelka?
W Bydgoszczy dwa rossy bez Alterki...

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość

Wczoraj mi mineło 7 miesiecy z CG więc daje foty
Dziś dałam za duzo żelu mrożącego i nie mam objetości niestety ale ide na imreze więc chciałam być pewna skrętu

1.marzec
2.sierpień
reszta z dziś
Jaki czad zwłaszcza to trzecie zdjęcie!

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
uwaga, uwaga, moje włosy z 35 cm urosły do 37 (w skręcie) przez wakacje jak będzie 40 w skręcie to będę wniebowzięta
A moje jak zaczarowane stoją w miejscu...

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Jeżeli używacie płynu do kąpieli Babydream radzę poczytać
http://www.hotmoney.pl/artykul/zakup...bakterie-27551
Jak można do takiego czegoś dopuścić?:X

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Ja właśnie siedzę z laminatem na głowie. Po tylu wahaniach stwierdziłam a co mi tam, najwyżej będą do mycia oczyszczającego
Wzięłam 2 łyżki żelatyny na 3 łyżki wrzątku + na oko Isana babassu. Na włosy i podgrzałam suszarą żeby ciepłe było. Folia, ręcznik i czekam 45min Oczywiście jak zalałam i wymieszałam żelatynę to zanim się ogarnęłam zastygła w galaretkę Ale podgrzałam ją i puściła.
Oooo ciekawa jestem Twoich efektów

Z netem mobilnym i ograniczonym transferem czuje się odcięta od świata , ale widok z okna w nowym mieszkaniu wynagradza mi wszystko
Przy zestawie "totalne minimum" (szampon bezzapachowy Alterra, odżywka Alterra granat, Joaśka lniana b/s - wreszcie znów moja! ) włosy mi się wyprostowały niemalże całkowicie i wyschły w 2h. O ile na to ostatnie nie mogę narzekać to brak skrętu... a jedno i drugie do nich niepodobne. Co mogło nie podpasować? :/
Stary 2012-09-29, 00:44   #70262
Maliniarka
Zakorzenienie

alex, ale rezultaty! padłam
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 00:48   #70263
Riddim
Zadomowienie

To jeszcze codziennikowo:
Miskaa78 (27.09) tak własnie chciałabym, żeby wyglądały moje włosy - idealnie gładkie, miękkie, ujarzmione, duża objętość
vivinn ale śliczne, delikatne zapuszczasz?
xMissix dziewczyno, ile Ty masz włosów!!
Stary 2012-09-29, 08:08   #70264
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

Reanimowałaś jakoś? Fajnee

Niee, na noc związuję włosy w luźną kitkę idę spać, a rano wyglądają tak jak wieczorem
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 08:55   #70265
Anna1952
Rozeznanie

zamówiłam w pon olej Parachute na allegro i jeszcze nie dotarł... a w pon wyjeżdżam na uczelnię i czym będe włosy olejowac

powoli zaczynam przyzwyczajać sie do krótszych włosów, chociać zamiast miedzi wyszedł bardziej mahoń...
82-76,3- 63
Anna1952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 09:50   #70266
Elainetka
Raczkowanie

Hej ho, pokażę Wam moje włoski, nie śmiejcie się ;D

Wiem, że dużo jeszcze przede mną, ale wg mnie ładniejszych to ja jeszcze nie miałam I co najważniejsze, moje włosy nigdy nie mogły doczekać rana, a teraz chyba znalazłam sposób, jak wyglądać znośnie po nocy ;D

Nie opanowałam jeszcze robienia zdjęć tyłu włosów, więc niestety te zdjęcia to tylko... lewy bok i włosy spod spodu.

(używałam żelu lnianego i pianki pomarańczowej isany)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P280912_07.16_[02].jpg (124,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P280912_07.16.jpg (129,1 KB, 29 załadowań)
Elainetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 09:51   #70267
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość

Z netem mobilnym i ograniczonym transferem czuje się odcięta od świata , ale widok z okna w nowym mieszkaniu wynagradza mi wszystko
Przy zestawie "totalne minimum" (szampon bezzapachowy Alterra, odżywka Alterra granat, Joaśka lniana b/s - wreszcie znów moja! ) włosy mi się wyprostowały niemalże całkowicie i wyschły w 2h. O ile na to ostatnie nie mogę narzekać to brak skrętu... a jedno i drugie do nich niepodobne. Co mogło nie podpasować? :/
Chcę zdjęcie!
Bo mój widok to drzewo i ulica.
Do tego samochody, tramwaje, które słychać od 4 do północy i karetki.

Warkocz mi się w nocy nie rozwalił. Nie wiem czy laminować na olej czy go zmyć i dopiero laminować i zmyć czy tylko już spłukać.
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 09:59   #70268
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Maliniarko! dzięki ci wielkie za ten pomysł z chustką duzo mniej puchu i zero przyklapu!
A dla juli i e_liski które przegapily ten post:
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość

chustę składam w trójkąt
jestem głową w dół, tak, że włosy wiszą mi przed oczami
przykładam podstawę trójkąta do karku
związuję rogi trójkąta nad czołem na linii włosów (w przypadku małej chustki), tak, że czubek trójkąta jest nad moją głową, a rogi związane nad czołem

w przypadku większej chustki przekładam rogi na tył głowy i związuję przy karku (bo są dłuższe)
czubek można przepleść nad czołem (robi się taka jakby smerfowa czapeczka ), ale można też zostawić luźno

trudno to wytłumaczyć, gdzie też była ta instrukcja obrazkowa?

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 10:03   #70269
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez DzierzbaCzarnoczelna Pokaż wiadomość
Poszło chyba z 10 cm Resztę niebawem załatwi fryzjer. Teraz dostaną jeszcze jeść, a później będę obserwować jak się zwiną
Wyglądam na mniej lat niż rzeczywiście mam, także przy moim niskim wzroście będę wyglądać prawdopodobnie tak uroczo jak dziecko z przedszkola albo krasnal ogrodowy A tak poważnie, to chyba będzie okej, największy problem wynika z sentymentu, łezka się w oku zaręciła Boję się tylko, że jeszcze bardziej się rozprostują.

Johnny na otarcie łez? Nie pogardzę, jeszcze tylko muszę zdecydować, czy Jeździec, czy jednak pomęczyć się z reklamami na polsacie
jak już będzie po wszystkim, wstaw zdjęcie
no widzisz, a ja wyglądam na więcej jestem za wysoka

obejrzałam wczoraj te Dziewiąte Wrota i pomimo, że nie lubię tematów satanistycznych (szczególnie w nocy) Johnny jako Corso był niesamowicie mroczny i pociągający
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 10:07   #70270
Karen15
Zakorzenienie

mnie kusi zmiana koloru. Chcę zobaczyć siebie w brązie. Myślę o balsamie koloryzującym z Venity. Miałam go jakiś rok temu i krzywdy nie zrobił.
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 11:31   #70271
deszczowypies
Zakorzenienie

kurczę, ja tę chustkę chyba też muszę ogarnąć, bo spanie w warkoczu kompletnie nie dla mnie, cały się rozwala do rana...
dziewczęta kochane, a co robicie z włosami w ciągu dnia? bo ja na przykład 'po domu' zawsze związuję w kok/kitę na czubku głowy, bo mi przeszkadzają majtające się rozpuszczone. tylko, że jak potem, następnego dnia chcę gdzieś wyjść, to tracą połowę swojego kształtu i robi się puszek... jakieś pomysły?

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Anna1952 Pokaż wiadomość
zamówiłam w pon olej Parachute na allegro i jeszcze nie dotarł... a w pon wyjeżdżam na uczelnię i czym będe włosy olejowac
polecam oliwę z oliwek oraz inne oleje spożywcze, moje włosy bardzo lubią

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 11:41   #70272
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
napisze i tu że sa piękne

Wczoraj mi mineło 7 miesiecy z CG więc daje foty
Dziś dałam za duzo żelu mrożącego i nie mam objetości niestety ale ide na imreze więc chciałam być pewna skrętu

1.marzec
2.sierpień
reszta z dziś

Mamusiu, takie porównania dają niesamowitą nadzieję, na to, że może być jeszcze lepiej!
O lokach już pisałam, to jeszcze napiszę, ze kolor też wyszedł świetny

Cytat:
Napisane przez horgen Pokaż wiadomość
vivinn, ale ładnie uporządkowane fale, przydałoby się jeszcze zdjęcie przed laminowaniem

bez sensu mi Ross zrobił nadzieję na morelkę, bo coś czuje że raczej nigdzie jej nie ma
Mówisz - masz Bałagan z 17 września (nawet bluzka ta sama )
P1060298 - Kopia.jpg

Ross zrobił też nadzieję na olejek brzozowy, a ani go widu, ani słychu...

Cytat:
Wygładzone i chyba zadowolone. Bardzo mi się podobają
Bardzo mnie to cieszy

Cytat:
Superaśne!
Dzięki

Cytat:
vivinn ale śliczne, delikatne zapuszczasz?

Tak, zapuszczam. To znaczy - próbuję, bo włosów dłuższych niż mam teraz nie miałam od... gimnazjum, czyli 6/7 lat Nie wiem jak będę się czuła w dłuższych (i w dodatku kręconych )

Cytat:
Napisane przez Elainetka Pokaż wiadomość
Wiem, że dużo jeszcze przede mną, ale wg mnie ładniejszych to ja jeszcze nie miałam
Nono, brawo! Będą jeszcze ładniejsze, zobaczysz
Stary 2012-09-29, 11:47   #70273
Enilis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
kurczę, ja tę chustkę chyba też muszę ogarnąć, bo spanie w warkoczu kompletnie nie dla mnie, cały się rozwala do rana...
dziewczęta kochane, a co robicie z włosami w ciągu dnia? bo ja na przykład 'po domu' zawsze związuję w kok/kitę na czubku głowy, bo mi przeszkadzają majtające się rozpuszczone. tylko, że jak potem, następnego dnia chcę gdzieś wyjść, to tracą połowę swojego kształtu i robi się puszek... jakieś pomysły?
Ja zawsze spinam w takie luźnego pseudo koka z boku głowy, zbieram je na jedną stronę, łapie za końcówki i spinam za uchem i w sumie tyle wystarczy, czasem daje jakąś wsuwkę jak mi pojedyncze pasma zwisają żeby je podpiąć i tyle, a po rozpuszczeniu są takie same ładne loczki jak na początku
Enilis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 12:00   #70274
xyz7
Zadomowienie

znowu wyrwałam grzebieniem mnóstwo włosów.. zamawiam tangle teezer!!!!!!

z beautybay.com .. to ich oficjalna strona, prawda?
xyz7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 12:05   #70275
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enilis Pokaż wiadomość
Ja zawsze spinam w takie luźnego pseudo koka z boku głowy, zbieram je na jedną stronę, łapie za końcówki i spinam za uchem i w sumie tyle wystarczy, czasem daje jakąś wsuwkę jak mi pojedyncze pasma zwisają żeby je podpiąć i tyle, a po rozpuszczeniu są takie same ładne loczki jak na początku
dzięki, będę próbować a spina któraś taką dużą klamrą-żabką?

Stary 2012-09-29, 12:15   #70276
Enilis
Rozeznanie

Cytat:
Tą klamrą tez spinałam tyle że efekt po rozpuszczeniu na moich włosach mi się nie podobał (chyba miałam za małą tą klamrę i mi włosy tak zgniatała) ale musisz spróbować no swoich
Enilis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 12:16   #70277
xyz7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Zapoznałaś się z notatkami Indios Bravos? Ma wpis w Dzienniku Regeneracji

witaminy Calcium Pantethonicum, wcierka Jantar, maska z drożdży

Ogólnie odpisała Ci już Riddim
Lilliputz i szampon AA zawierają SLS i sól, nie są dobre na dłuższą metę, a Alterra ma alkohol, więc nie muszą pasować każdemu wrażliwcowi
ale Facelle czy Lilliputz pomieszany z olejem (szampon + 20% oleju nadal dobrze myje)
jeśli jesteś CG możesz spróbować umyć włosy nawet samym żelem lnianym! bardzo łagodzi - o ile nie masz właśnie wspomnianych grzybkowych problemów
do oczyszczania warto użyć glinki - choćby w maseczce glinka + drożdże przed myciem (u mnie zamiast a nawet dodaję oleju bo za bardzo oczyszcza)
gdzie mogę znaleźć notatki Indios Bravos?

Cytat:
Najpierw warto odkryć co Cię podrażnia. Z myjadeł u mnie sprawdzają się:
- Lilliputz dostępny w Rossie, na dziecięcym,
- Facelle,
- Alterra bezzapachowa (to jest żel pod prysznic z szamponem w jednym, na dziale z żelami do kąpieli)
Najbardziej nawilżająca jest według mnie Alterra, potem Lili i Facelle. Te szampony raczej nie leczą skalpu - do tego trzeba poszukać czegoś co się sprawdzi u Ciebie. Niestety u mnie eksperymenty kończące się podrażnieniem skóry głowy oznaczają tygodniowe "leczenie" sprawdzonym szamponem + zabiegi łagodzące... Moim typem jest szampon z Pharmaceris H, taki od suchego łupieżu - niestety swoje kosztuje, bo ja płaciłam 26 zł. Ajrisz lubi szampon z AA z bisabololem, który można zamówić przez doz i jest sporo tańszy z tego co pamiętam. Łagodzić możesz olejami (o ile nie zwiększają u Ciebie wypadania, z którym masz problem - mimo wszystko i tak lepiej na pół h na przykład) albo siemie lniane (ja nakładam żelik normalnie). Fajne są płukanki, ale niebezpieczne - ziółka mogą jeszcze bardziej przesuszyć skalp. Bezpieczna będzie więc lipa i siemie lniane. Może być też tak, że Twój skalp potrzebuje na prawdę porządnego oczyszczenia (i sls raz nie wystarczy) albo jego zły stan może mieć podłoże grzybiczne. A się rozpisałam

dziękuję za rady, niestety dzisiaj musiałam ratować włosy przeciwłupieżowym

zauważyłam też rodwojone końce włosów, trzeba chyba iść do fryzjera. będę dążyła do obcięcia na równo, na razie powoli będę obcinała te najdłuższe na prosto i te krótsze w końcu się wyrównają kiedyś. bo tak strasznie wycieniowanych nie mam
xyz7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 12:17   #70278
deszczowypies
Zakorzenienie

jest weekend, można kombinować z włosami dziękuję

Stary 2012-09-29, 12:17   #70279
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czasem , nic się nie odgniata.

Siedzę sobie z żelatyną na głowie, ale się klei cholerstwo.
Za kilka godzin wyniki eksperymentu.
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 12:21   #70280
audiogirl
Przyczajenie

Cytat:

Raczej nie pigułki, włosy na długości są martwe. Skoro to przez tą cytrynę to ja bym umyła SLS i porządnie nawilżała - mocno emolientowe odżywki (typu Garnier Awokado i Karite) plus oleje jako maska np. Unikaj proteinek na razie i pamiętaj o dobrej odżywce b/s (coby włos zabezpieczyć). Polecam też płukankę lnianą po myciu, wygładzi . Będzie dobrze, nie martw się .

Dzisiaj już trochę mi lepiej Kokos na noc trzeci dzień pod rząd zmieszany z pestkami dyni. Mycie balsamem BD, Isana z B (ostatnia!), zimny powiew.. Dziękuję za ciepłe słowa, już jestem bardziej zmotywowana

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Może nie lubisz protein wielkocząsteczkowych albo zaniżyłaś pH? Zmierzyłaś je, skoro dałaś tak dużó cytryny?
Stan włosów, który opisałaś niżej w swoim poście wskazuje na jedną z tych dwóch rzeczy.
Nie ma co się martwić. Odstaw zakwaszacze i proteiny wielkocząsteczkowe. Zastosuj sporo humektantów (miód, aloes, gliceryna) i emolientów (oleje, masła), daj włosom czas wrócić do stanu wyjściowego.
Będzie dobrze
To moze mieć wpływ na włosy, ale nie sądzę, by aż tak drastyczny.
Po pierwsze: z niczym nie przesadzać. Mniej oznacza więcej.

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------
Ehh, no właśnie nic nie zmierzyłam, dodałam tak dużo cytryny przez zwykłe roztargnienie, a jak to zauważyłam, to stwierdziłam, że
"na pewno nie zaszkodzi" Ale teraz już jestem mądrzejsza i wiem
Mniej oznacza więcej --> ja niby też o tym wiem, ale jestem takim przypadkiem, który chyba niestety musi czekać na totalny odrost wszystkich włosów. Były niemiłosiernie zniszczone i mimo, że mogę instensywną pielęgnacją doprowadzić je do stanu "jako tako", to bardzo łatwo im znowu się totalnie wysuszyć. Teraz mam ok. 10 cm zdrowego odrostu, więc jeszcze tylko jakieś 4 lata i będzie dobrze

[QUOTE=Chatul;36817093

Nie sądzę. Włosy są martwe, więc tabletki hormonalne mogą mieć wpływ dopiero na te włosy, które rosną. Na te, które już wyrosły – nie.[/QUOTE]

Wczoraj podjęłam "męską decyzję" o odrzuceniu hormonów. Co prawda w połowie opakowania, ale dodatkowo strasznie mi się nasiliły migreny (to cholerstwo z aurą), a to jest bezwzględne przeciwwskazanie. Skóra też mi się zrobiła po nich sucha i dlatego myślałam, że to może mieć taki wpływ na włosy.

Pozostaje pielęgnować, pielęgnować i jeszcze raz pielęgnować

A Wasze włosy dziewczyny są po prostu cudowne! W maju myślałam, że jeszcze parę miesięcy i też już takie będą, ale przede mną widocznie dłuższa droga
audiogirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 12:30   #70281
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Riddim mi się ciągle wydaje że za mało więc pije drożdże, pokrzywę i wcieram jantar codziennie.

deszczowypies ja tak spinam mam taką duużą klamrę, tylko czasami jak chce żeby mi się mocniej głowy trzymały (mam chyba za długie włosy zeby je tak ciasno spiąc wszystkie) to robie koczka na samym czubku głowy

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 12:34   #70282
topsecri
Raczkowanie

Witajcie Zakręcone strasznie długo mnie tu nie było, chyba z miesiąc! Nadrabiam zaległości wątkowe i witam wszystkie nowe dziewczyny Dzisiaj mam chwilę oddechu i mogłam zrobić miesięczną aktualizację. W sumie dość późno, ale jest
Co zrobiłam:
- na jakieś 25 min nałożyłam olej rzepakowy, bo innego nie mam na stanie , a na to Balsam do ciała z masłem shea i kakao z Isany
- mycie skalpu Isana z b., (skończyła mi się buuuuuu )
- mycie włosów Potters
- d/s Garnier AiK dosłownie na czas rozczesania grzebieniem
- b/s Joanna Balsam Babuni
- stylizator Żel Joanna Elastyczny Megamocny

Efekt przerósł moje oczekiwania, bo mam fale piękne od czubka głowy, co się raczej nie zdarzało. Nie wiem od czego, może od mycia skalpu odżywką, bo po prostu skończył mi się szampon, czy może od rozczesania na mokro przed spłukaniem AiK? Bo wcześniej rozczesywałam włosy TT już po osuszeniu włosów ręcznikiem. No nic, ważne, że efekt WOW wstawiam fotencje!
1) lipiec
2)sierpień
3) dzisiejsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy lipiec 2012 (2).jpg (100,0 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy sierpien 2012.jpg (93,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_3404.jpg (86,1 KB, 55 załadowań)
Stary 2012-09-29, 12:42   #70283
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Liiii Pokaż wiadomość
Żel mrożący a co to takiego?
Piękne włosy

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...stremalny.html

Cytat:
Napisane przez horgen Pokaż wiadomość
alex1989 efekt powalający, bardzo dobry przykład że cg naprawdę działa
jasne że działa
ja np. musze komletnie zrezygnowac z silikonów bo one mi psują skręt

Cytat:
. Jestem już tyle na właściwiej pielęgnacji i do tej pory się dziwie jak prawidłowe dbanie zmienia włosy.
Parę prostych zasad a można naprawdę wyczarowac cuda na głowie Gdyby nie ten watek dalej chodziłabym w "piórach" na głowie

Cytat:
baw się dobrze

dzieki było fajnie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
boźe jaka niesamowita poprawa cudaski

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
alex1989 piękne duża zmiana chociaż skręt i tak miałas ładny przed rozpoczęciem CG, u mnie dalej robią fochy i sie często tylko od połowy kręcą zwłaszcza na drugi dzień
moim plusem było to że mi się włosy kręciły od nasady od samego początku nie wiem co bym musiała zrobić żeby skręt nie był zaraz od skóry głowy
i teraz np. korkociągi robią mi sie przy skalpie a na długości włosy sa tylko pofalowane kompletnie nie wiem jak sobie z tym zacząć radzić

Cytat:
Ale duża różnica! Piękne są!

Cytat:
Jaki czad zwłaszcza to trzecie zdjęcie!

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
alex, ale rezultaty! padłam
o jaaa komplement od Ciebie to ja dwa komplementy dzieki

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość

Mamusiu, takie porównania dają niesamowitą nadzieję, na to, że może być jeszcze lepiej!
O lokach już pisałam, to jeszcze napiszę, ze kolor też wyszedł świetny
ja strasznie lubie miesięczne aktualizacje bo wtedy widze że moje włosy mają sie coraz lepiej i wiem że warto im poświecać troche uwagi bo sie odwdzięczaja
dzieki kolor troszke za ciemny, ale może jszcze się wypłucze

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 12:54   #70284
pati_bc
Rozeznanie

Jak zwykle spóźniona ale... Eloe
super, ze jesteś

Piękne włosy widziałam w codzienniku

topsecri ależ długaśne
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:12   #70285
hahihehy
Rozeznanie

Riddim, zgadnij co Twojego mam

Właśnie suszę włosy po hennie. Są minimalnie ciemniejsze

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:15   #70286
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez xyz7 Pokaż wiadomość

Oj, chyba nie...patrz tu:
http://sklep.tangle-teezer.pl/o-nas

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:19   #70287
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez xyz7 Pokaż wiadomość

Demcia strone już podała, a ja i tak jestem przekonana, że za bardzo idealizujesz tę szczotkę - nią też wyrywam włosy
mam tę fioletową z brokatem

BTW o drobnicy po czesaniu tym cudem pisałam niejednokrotnie.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:26   #70288
Doe
Rozeznanie

topsecri, piękne! i ta długość!

Moje włosy mają lekkiego focha po ostatnim farbowaniu, ale jest coraz lepiej. Macie może jakieś sposoby na zrobienie swoim kręciołkom dobrze po farbowaniu?
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:29   #70289
cyferki
Raczkowanie

Byłam w 3 rossmanach, ani śladu morelki i olejek tylko migdałowy.
Podejrzewam, ze ta promocja to po to, by wyprzedać to, co zalega w magazynach przed wprowadzeniem nowości

Do tego wydawało mi się, że gdzieś czytałam o dobrym działaniu maski Sleek Line z proteinami jedwabiu i kupiłam. Wydałam na darmo 30 zł, bo ona niezgodna z CG I co ja mam z nią teraz zrobić

Jedyny pozytyw, to taki, że kupiłam sukienkę na wesele (co prawda nie mam pojęcia jakie kolory makijażu dobrać do szafirowego) i szczotkę do włosów z włosiem dzika. Przestanę męczyć włosy plastikową szczotką.

Edytowane przez cyferki
Czas edycji: 2012-09-29 o 13:31
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:33   #70290
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Cytat:
Staraj się wypośrodkować . Wiem ze to nie takie łatwe - sama mam teraz krótkie i nie wiem ile zapuscić..
Przekonamy się Ja nie wiem ile jeszcze uciąć, żeby zaczęły się ładniej kręcić.

Cytat:
Oczywiście, ze nie! Po co Ci warkocz, gdy rozpuszczone - bez względu na długośc - są dużo piękniejsze?

nie mam w ogóle warstwy do ramion Czyli masz długaśne włosy!
Mam słabość do długich warkoczy, zawsze mi się taki marzył Nie wiem, czy moje w tej chwili są piękniejsze niż taki właśnie warkocz-marzenie

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
wstawiam fotencje!
1) lipiec
2)sierpień
3) dzisiejsze
Śliczne!
Już zaczynam żałować, że swoje skróciłam

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
jak już będzie po wszystkim, wstaw zdjęcie
no widzisz, a ja wyglądam na więcej jestem za wysoka

obejrzałam wczoraj te Dziewiąte Wrota i pomimo, że nie lubię tematów satanistycznych (szczególnie w nocy) Johnny jako Corso był niesamowicie mroczny i pociągający
No i obudziłam się dziś załamana Nie wiem, ile czasu potrzeba włosom na przywyknięcie do nowej długości, ale śmiem stwierdzić, że zwinęły się jeszcze słabiej niż dotychczas Nie mogłam się powstrzymać i zmoczyłam całość raz jeszcze i walczyłam trochę z dyfuzorem, więc zdjęcia wstawię jak doschnę.
Też oglądałam, ale jakoś od połowy, bo zanim się ogarnęłam z włosami to było już późnawo. Trochę nie skumałam tego filmu

Cytat:
Napisane przez Elainetka Pokaż wiadomość
Hej ho, pokażę Wam moje włoski, nie śmiejcie się ;D

Wiem, że dużo jeszcze przede mną, ale wg mnie ładniejszych to ja jeszcze nie miałam I co najważniejsze, moje włosy nigdy nie mogły doczekać rana, a teraz chyba znalazłam sposób, jak wyglądać znośnie po nocy ;D

Nie opanowałam jeszcze robienia zdjęć tyłu włosów, więc niestety te zdjęcia to tylko... lewy bok i włosy spod spodu.

(używałam żelu lnianego i pianki pomarańczowej isany)
Jakie kochane od spodu Też chcę, żeby moje się tak skręcały

Edytowane przez DzierzbaCzarnoczelna
Czas edycji: 2012-09-29 o 13:50
DzierzbaCzarnoczelna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości