|
|
#271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
|
|
|
|
#272 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale mialas sen ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#273 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko, oszalały - od wczoraj 20 stron
Zaraz Was spróbuję poczytać, tylko najpierw muszę się Was poradzić:Otóż wczoraj jak jechaliśmy do rodziców zaczęłam źle się czuć - tak na gorączkę. I z godziny na godzinę było gorzej. Wieczorem miałam 38,8 :/ Każdy mięsień mnie bolał. Poza gorączką żadnych innych objawów przeziębienia. Zadzwoniłam do lekarza, kazał spróbować zbić temp. paracetamolem a jak nie pomoże albo jakby brzuch mnie zaczął boleć albo jakbym nie czuła ruchów, to do szpitala. Noc była koszmarna, temp. skakała - raz już było 37,5 a za godzinę znowu ponad 38. Teraz już temp. chyba ok, bo 37,3 ale z kolei złapała mnie jakaś biegunka Jakby mi ktoś lewatywę zrobił Nie wiem, co robić. Jechać do szpitala czy czekać nadal? Jak myślicie?? Dodam, że jestem u rodziców w mieście, jak pojadę na IP to pewnie będą chcieli mnie zostawić tu nie?
|
#274 | |
|
Raczkowanie
|
Tantum verde mozna do psikania, i ssac te cukierki holls
Cytat:
To widze ze nie jestem sama z tymi paluchami;/ okropne uczucie;/ a obrączka wam jeszcze wchodzi czy pierscionki ?? ja juz ledwo wciskam;/, za kilka dni na bank nie wcisne.
|
|
#275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak w ogóle to witam sobotnie |
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziekuje za porady dotyczace tej grupy krwi , po niedzieli ide zrobic skoro to jednak takie wazne . Aerien - trzymam mocno *Zamowilam sobie wczoraj rozek i kombinezon na 56 .. bo te ktore wszystkie mam sa straaaasznie wielkie . ![]() A dzisiaj jeszcze musze kupic na allegro koszule nocna i cisnieniomierz .. bo nie mam a czasem mam wrazenie ze serce mi chce z piersi wyskoczyc . Miłego weekendu kochane moje ![]()
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
czesc gaduły
martus oj zgadzam sie z toba ja chce wazyc 50 kg tyle ze bede miec co zzurzac kurde a nie jak po gabi 43 masakra madziulka zrdowiej nam kochana arien za wizye zacisniete daj znac ile wazy mala i za cc tez tezymam ja juz [postanowilam ze chce jednak sn |
|
|
|
#278 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam się sobotnio.
Przepadłam przy robótka ręcznych ..... matko wieki całe nie robilam na szydełku i zapomniałam jaka to niesamowita frajda i relaks. Czapeczka już prawie skonczona - dzisiaj wieczorem wydziergam butki ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Happy ja sie nie znam bo nigdy nie choruje ale skoro dziewczyny mowia zeby jechac to moze lepiej pojechac co??
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#280 |
|
Raczkowanie
|
Marti jak skończę to nie omieszkam się pochwalić
|
|
#281 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za rady
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
a my dzis zaczynamy 34 tygdzien
![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- happy ![]() daj znac co i jak!! |
|
|
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Byłam wczoraj na tej wizycie no i ogólnie z małą wszystko jest ok ale ze mną nie bardzo Tak właśnie myślałam, bo ostatnio nie czułam się najlepiej... Hemoglobina 10,3 W moczu powychodziły mi jakieś głupoty O_O nabłonki płaskie pojedyncze, leukocyty 2-3, fosforany bezpostaciowe nieliczne, śluz O_O pojedyncze pasma także tym już też się przeraziłam, ale położna stwierdziła, że to nic takiego i mam po prostu więcej pić.. lekarza z tego wszystkiego zapomniałam o to spytać, ale skoro widział wyniki i nic nie powiedział to chyba nie jest tak strasznie źle... No i chociaż jedna dobra wiadomość.. glukoza 50g na czczo 84 po godzinie 70. Lekarz powiedział, że jest bardzo dobrze ![]() A z malutką wszystko w porządku pooglądaliśmy sobie ją troszkę... piękne usteczka i nosek, akurat ziewała sobie Wymiary pasują wymiarami do 28 tygodnia, waga 1020 więc jest ok Oczywiście spytałam się czy siusiak nie wyrósł to lekarz oburzony " ale komu???" do męża: pan jest sprawdzony, ale chyba tobie młoda co? śmiać mi się strasznie chciało ogólnie lekarz jest świetny i takie jaja tam były, że siedzieliśmy chyba z 40 min (w poczekalni nas już nienawidzą ) a sytuacji śmiechowych było miliard Następną wizytę mam za 3 tygodnie, a później już co 2 ![]() Aaa i z tego co się jeszcze wypytałam to te moje "trzęsienie" to może być czkawka lekarz powiedział, że jest kilka rodzajów czkawek.W ogóle jak opisałam jemu te trzęsienie to mój tż "może jej zimno jest " Aaa i jeszcze jedna rzecz, którą mnie przeraził.... mam łożysko z przodu i powiedział, że to może być powód do cc, ale o tym będziemy rozmawiać później przy planowaniu porodu... aaa... ja nie chcę chociaż z drugiej strony ja się w ogóle nie ruszam ( zakaz dalej obowiązuje ) to ja nie wiem jak ja będę miała siły, żeby normalnie urodzić strasznie mnie to przeraża :/ Dobra naprodukowałam się, mam nadzieje, że kogoś to zainteresuje ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Aaa i waga 62,3 ... łe łe tylko z tego można odjąć pół kg frytek które zjadłam przed wizytą także mam na plusie od początku niecałe 10 kg... a jeszcze 3 miesiące...---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- ja jutro 28 tak naprawdę, czyli leci mi 29?
|
|
|
|
#284 |
|
Zadomowienie
|
A ja chciałam Wam tylko życzyć miłego weekendu
Nadrobię Was jutro, a teraz pakuję się i jadę na kilka dni do rodziców
|
#285 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się w sobotę !!
![]() Dzis bez planow, jakos tak niekonkretnie..... ale cos sie wymysli ![]() Ciesze sie z wszystkich wizyt i gratuluje ![]() Kobitki a pierzecie te wklady poscieli?? bo moja teoretycznie jest do prania i teraz nie mam pojecia czy prac czy nie..... na poczatku w ogole o tym nie myslalam ale moze warto?? |
|
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wizyte![]() nie masz tragicznej tej hemoglibiny.problemowa tak na maxa jest jak jest ponizej 9.jak jest powyzej 10 to jeszcze nie ma tragedii i mozna spokojnie uzupelnic niedobor tymbardziej ze jeszcze Ci tyle czasu zostalo o 1,5. juz raz mialam 11,2 i odstawilam zelazo i za miesiac mialam juz 10 mam 102 a norma jest od 37-140a o co chodzi z tym sluzem??masz go za malo??bo ja tez jak na lekarstwo go mam ![]() trzymam kciuki zeby lozysko nie okazalo sie przeciwskazaniem do sn i zebys mogla urodzic sama ![]() Od rana daje delikatnie do zrozumienia mojemu bratu i jego polowki ze wkurza mnie balagan ze jak pojada to umyje podloge bo stresuje mnie ten syf w domu.moja bratowa mowi-ale przeciez nie mozesz na co ja ze bardziej szkodliwy jest dla mnie stres z powodu balaganu w domu bo wplywa na skurcze niz chwilowy wysilek.mowilam im zeby na biezaco wkladali naczynia do zmywarki bo mi sie ciezko schylac i co??i nic...jak powiedzialam to wstawili a po sniadaniu juz zostaly....i moj bratjeszcze do mnie z tekstem-wczoraj wsyztsko wlozylismy-ja mowie ze to co bylo ich wlozyli bo ja swoje wkladam od razu.nie wspomne zebyly to gary 3 dniowe a jeden garnek jak stal tak stoi od srody... |
|
|
|
|
#287 | |
|
Zadomowienie
|
Mi pani w aptece poradziła, że w ciąży tylko Tantuum verde, tabletki do ssania. A też mnie gardło bolało okropnie... Pomogło, ale nie są zbyt tanie, bo coś ponad 20 zł dobrze.... Ale które leki są tanie...
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Dziewczyny, a do szpitala pakujecie sobie jakieś normalne szmpony czy tylko saszetki malutkie?
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Aha jak masz 28 i hak to leci Ci juz 29
![]() KArla milego wypoczynku ![]() Justa ja nie piore ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- KArla ja nie mam saszetek ale jakbym miala to napewno bym wziela zamiast calej butli |
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
laaaa martus masakra z nimi chyba by mnie szlak trafil ja ogarnelam domek czekam az gabi wstanie i kedziemy z tz na budowe nareszzcccie on bedzie pracowal a ja beede siwedziec na laweczce z gabrysia i patrzec
|
|
|
|
#290 |
|
Zadomowienie
|
Marti- Ty to też się masz .... Zamiast " ale przecież ty nie możesz" wziełaby się bratowa trochę ogarneła i pomogła... Ile to trzeba...
|
#291 |
|
Zadomowienie
|
A ja zaczynam dzisiaj 34. tydzień
Gratuluję wizyt i tygodni
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Ona niby mowi ale na mowieniu sie konczy....
Cecilia |
|
|
|
#293 |
|
Zadomowienie
|
Ja też gratuluję kolejnego tygodnia
I odpocznij trochę.
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-napalone ciężarowki volume 1mystii dobra historia az sie poplułam, pepperonik tez niezłę ![]() coś jest w tych środkach lokomocji ![]() happy nie wiem, jakiegos wirusa złapałas jak bardzo zle sie czujesz to bym pojechala jednak kia mia ja mialam niższe żelazo wiec sie nie martw, jesytem ciekawa jak teraz mam, w poniedz się dowiem kamalika noo zazdroszczę talentu do robótek ręcznych.mi takowe nie wychodzą tzn przynajmniej te z szydelkiem , igłami itd
|
|
|
|
|
#295 |
|
Zadomowienie
|
Cześć i czołem
MASAKRA! Przyszła niedziela - od 8:00 matematyka wykład, matematyka ćwiczenia, matematyka laborka, fizyka ćwiczenia, fizyka wykład, fizyka laborka, fizyka ćwiczenia... Aerien, trzymam kciuki za wizytę! ![]() Kia, chodzisz na NFZ, czy gdzieś prywatnie? I witam nową Madzię
|
#296 | |
|
Rozeznanie
|
![]() brawo!!brawo!! ![]() ![]() Cytat:
Ale na pewno dasz rade Samę piąteczki będą ![]() U nas chyba jednak będzie Alan, a nie Oliwier. Tak mi sie podoba to imię, że chyba maluszka tak ochrzcimy Ale jeszcze zostało trochę czasu, tak że pomyslimy.
|
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#298 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za to że dzidzia zdrowo rośniea wyniki mam nadzieję się poprawią
|
|||||
|
|
|
#299 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby wszystko było ok---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
Ale czemu tak późno? Proszę się nam tu odzywać częściej ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------
|
|||
|
|
|
#300 | |
|
Zadomowienie
|
Kurcze jak nie pierzecie to moze ja tez sie pierdzielic nie bede
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

pojechał sobie.... ale czekaj jest tata jeszcze 

Zaraz Was spróbuję poczytać, tylko najpierw muszę się Was poradzić:
Nie wiem, co robić. Jechać do szpitala czy czekać nadal? Jak myślicie?? 

MASAKRA! Przyszła niedziela - od 8:00 matematyka wykład, matematyka ćwiczenia, matematyka laborka, fizyka ćwiczenia, fizyka wykład, fizyka laborka, fizyka ćwiczenia...
Ale czemu tak późno? Proszę się nam tu odzywać częściej