|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#70261 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() W Bydgoszczy dwa rossy bez Alterki... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Z netem mobilnym i ograniczonym transferem czuje się odcięta od świata , ale widok z okna w nowym mieszkaniu wynagradza mi wszystko Przy zestawie "totalne minimum" (szampon bezzapachowy Alterra, odżywka Alterra granat, Joaśka lniana b/s - wreszcie znów moja! |
|||||
|
|
|
#70262 |
|
Zakorzenienie
|
alex, ale rezultaty! padłam
|
|
#70263 |
|
Zadomowienie
|
To jeszcze codziennikowo:
Miskaa78 (27.09) tak własnie chciałabym, żeby wyglądały moje włosy - idealnie gładkie, miękkie, ujarzmione, duża objętość vivinn ale śliczne, delikatne xMissix dziewczyno, ile Ty masz włosów!!
|
|
|
|
#70264 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#70265 |
|
Rozeznanie
|
zamówiłam w pon olej Parachute na allegro i jeszcze nie dotarł... a w pon wyjeżdżam na uczelnię
i czym będe włosy olejowac powoli zaczynam przyzwyczajać sie do krótszych włosów, chociać zamiast miedzi wyszedł bardziej mahoń...
|
|
|
|
#70266 |
|
Raczkowanie
|
Hej ho, pokażę Wam moje włoski, nie śmiejcie się ;D
Wiem, że dużo jeszcze przede mną, ale wg mnie ładniejszych to ja jeszcze nie miałam I co najważniejsze, moje włosy nigdy nie mogły doczekać rana, a teraz chyba znalazłam sposób, jak wyglądać znośnie po nocy ;DNie opanowałam jeszcze robienia zdjęć tyłu włosów, więc niestety te zdjęcia to tylko... lewy bok i włosy spod spodu. (używałam żelu lnianego i pianki pomarańczowej isany) |
|
|
|
#70267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mój widok to drzewo i ulica. Do tego samochody, tramwaje, które słychać od 4 do północy i karetki. Warkocz mi się w nocy nie rozwalił. Nie wiem czy laminować na olej czy go zmyć i dopiero laminować i zmyć czy tylko już spłukać. |
|
|
|
|
#70268 | |
|
Raczkowanie
|
Maliniarko! dzięki ci wielkie za ten pomysł z chustką
A dla juli i e_liski które przegapily ten post: Cytat:
|
|
|
#70269 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
![]() no widzisz, a ja wyglądam na więcej jestem za wysoka ![]() obejrzałam wczoraj te Dziewiąte Wrota i pomimo, że nie lubię tematów satanistycznych (szczególnie w nocy ) Johnny jako Corso był niesamowicie mroczny i pociągający
|
|
#70270 |
|
Zakorzenienie
|
mnie kusi zmiana koloru. Chcę zobaczyć siebie w brązie. Myślę o balsamie koloryzującym z Venity. Miałam go jakiś rok temu i krzywdy nie zrobił.
|
|
|
|
#70271 | |
|
Zakorzenienie
|
kurczę, ja tę chustkę chyba też muszę ogarnąć, bo spanie w warkoczu kompletnie nie dla mnie, cały się rozwala do rana...
dziewczęta kochane, a co robicie z włosami w ciągu dnia? bo ja na przykład 'po domu' zawsze związuję w kok/kitę na czubku głowy, bo mi przeszkadzają majtające się rozpuszczone. tylko, że jak potem, następnego dnia chcę gdzieś wyjść, to tracą połowę swojego kształtu i robi się puszek... jakieś pomysły? ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
|
|
#70272 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamusiu, takie porównania dają niesamowitą nadzieję, na to, że może być jeszcze lepiej! O lokach już pisałam, to jeszcze napiszę, ze kolor też wyszedł świetny Cytat:
Bałagan z 17 września (nawet bluzka ta sama )P1060298 - Kopia.jpg Ross zrobił też nadzieję na olejek brzozowy, a ani go widu, ani słychu... Bardzo mnie to cieszy ![]() Dzięki Tak, zapuszczam Nie wiem jak będę się czuła w dłuższych (i w dodatku kręconych Cytat:
Będą jeszcze ładniejsze, zobaczysz
|
|
#70273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#70274 |
|
Zadomowienie
|
znowu wyrwałam grzebieniem mnóstwo włosów.. zamawiam tangle teezer!!!!!!
z beautybay.com .. to ich oficjalna strona, prawda? |
|
|
|
#70275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a spina któraś taką dużą klamrą-żabką?
|
|
#70276 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#70277 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuję za rady, niestety dzisiaj musiałam ratować włosy przeciwłupieżowym zauważyłam też rodwojone końce włosów, trzeba chyba iść do fryzjera. będę dążyła do obcięcia na równo, na razie powoli będę obcinała te najdłuższe na prosto i te krótsze w końcu się wyrównają kiedyś. bo tak strasznie wycieniowanych nie mam |
||
|
|
|
#70278 |
|
Zakorzenienie
|
jest weekend, można kombinować z włosami
dziękuję
|
#70279 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#70280 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzisiaj już trochę mi lepiej Kokos na noc trzeci dzień pod rząd zmieszany z pestkami dyni. Mycie balsamem BD, Isana z B (ostatnia!), zimny powiew.. Dziękuję za ciepłe słowa, już jestem bardziej zmotywowana Cytat:
"na pewno nie zaszkodzi" Mniej oznacza więcej --> ja niby też o tym wiem, ale jestem takim przypadkiem, który chyba niestety musi czekać na totalny odrost wszystkich włosów. Były niemiłosiernie zniszczone i mimo, że mogę instensywną pielęgnacją doprowadzić je do stanu "jako tako", to bardzo łatwo im znowu się totalnie wysuszyć. Teraz mam ok. 10 cm zdrowego odrostu, więc jeszcze tylko jakieś 4 lata i będzie dobrze ![]() ![]() [QUOTE=Chatul;36817093 Nie sądzę. Włosy są martwe, więc tabletki hormonalne mogą mieć wpływ dopiero na te włosy, które rosną. Na te, które już wyrosły – nie.[/QUOTE] Wczoraj podjęłam "męską decyzję" o odrzuceniu hormonów. Co prawda w połowie opakowania, ale dodatkowo strasznie mi się nasiliły migreny (to cholerstwo z aurą), a to jest bezwzględne przeciwwskazanie. Skóra też mi się zrobiła po nich sucha i dlatego myślałam, że to może mieć taki wpływ na włosy. Pozostaje pielęgnować, pielęgnować i jeszcze raz pielęgnować A Wasze włosy dziewczyny są po prostu cudowne! W maju myślałam, że jeszcze parę miesięcy i też już takie będą, ale przede mną widocznie dłuższa droga
|
||
|
|
|
#70281 |
|
Raczkowanie
|
Riddim mi się ciągle wydaje że za mało więc pije drożdże, pokrzywę i wcieram jantar codziennie.
deszczowypies ja tak spinam mam taką duużą klamrę, tylko czasami jak chce żeby mi się mocniej głowy trzymały (mam chyba za długie włosy zeby je tak ciasno spiąc wszystkie) to robie koczka na samym czubku głowy
|
|
#70282 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Zakręcone
strasznie długo mnie tu nie było, chyba z miesiąc! Nadrabiam zaległości wątkowe i witam wszystkie nowe dziewczyny Dzisiaj mam chwilę oddechu i mogłam zrobić miesięczną aktualizację. W sumie dość późno, ale jest Co zrobiłam: - na jakieś 25 min nałożyłam olej rzepakowy, bo innego nie mam na stanie , a na to Balsam do ciała z masłem shea i kakao z Isany- mycie skalpu Isana z b., (skończyła mi się buuuuuu - mycie włosów Potters - d/s Garnier AiK dosłownie na czas rozczesania grzebieniem - b/s Joanna Balsam Babuni - stylizator Żel Joanna Elastyczny Megamocny Efekt przerósł moje oczekiwania, bo mam fale piękne od czubka głowy, co się raczej nie zdarzało. Nie wiem od czego, może od mycia skalpu odżywką, bo po prostu skończył mi się szampon, czy może od rozczesania na mokro przed spłukaniem AiK? Bo wcześniej rozczesywałam włosy TT już po osuszeniu włosów ręcznikiem. No nic, ważne, że efekt WOW wstawiam fotencje! 1) lipiec 2)sierpień 3) dzisiejsze
|
#70283 | |||||
|
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...stremalny.html ![]() jasne że działa ja np. musze komletnie zrezygnowac z silikonów bo one mi psują skręt ![]() Cytat:
![]() dzieki było fajnie ![]() ![]() Cytat:
moim plusem było to że mi się włosy kręciły od nasady od samego początku ![]() i teraz np. korkociągi robią mi sie przy skalpie a na długości włosy sa tylko pofalowane kompletnie nie wiem jak sobie z tym zacząć radzić ![]() ![]() ![]() o jaaa komplement od Ciebie to ja dwa komplementy dzieki ![]() Cytat:
![]() dzieki
|
|
|
#70284 |
|
Rozeznanie
|
Jak zwykle spóźniona ale... Eloe
super, ze jesteś ![]() Piękne włosy widziałam w codzienniku topsecri ależ długaśne
|
|
|
|
#70285 |
|
Rozeznanie
|
Riddim, zgadnij co Twojego mam
![]() Właśnie suszę włosy po hennie. Są minimalnie ciemniejsze
|
#70286 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
http://sklep.tangle-teezer.pl/o-nas |
|
|
|
|
#70287 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() mam tę fioletową z brokatem BTW o drobnicy po czesaniu tym cudem pisałam niejednokrotnie. |
|
|
|
|
#70288 |
|
Rozeznanie
|
topsecri, piękne! i ta długość!
Moje włosy mają lekkiego focha po ostatnim farbowaniu, ale jest coraz lepiej. Macie może jakieś sposoby na zrobienie swoim kręciołkom dobrze po farbowaniu? |
|
|
|
#70289 |
|
Raczkowanie
|
Byłam w 3 rossmanach, ani śladu morelki i olejek tylko migdałowy.
Podejrzewam, ze ta promocja to po to, by wyprzedać to, co zalega w magazynach przed wprowadzeniem nowości ![]() Do tego wydawało mi się, że gdzieś czytałam o dobrym działaniu maski Sleek Line z proteinami jedwabiu i kupiłam. Wydałam na darmo 30 zł, bo ona niezgodna z CG I co ja mam z nią teraz zrobićJedyny pozytyw, to taki, że kupiłam sukienkę na wesele (co prawda nie mam pojęcia jakie kolory makijażu dobrać do szafirowego) i szczotkę do włosów z włosiem dzika. Przestanę męczyć włosy plastikową szczotką.
Edytowane przez cyferki Czas edycji: 2012-09-29 o 13:31 |
|
|
|
#70290 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie wiem ile jeszcze uciąć, żeby zaczęły się ładniej kręcić.Cytat:
Nie wiem, czy moje w tej chwili są piękniejsze niż taki właśnie warkocz-marzenie Już zaczynam żałować, że swoje skróciłam ![]() Cytat:
Nie wiem, ile czasu potrzeba włosom na przywyknięcie do nowej długości, ale śmiem stwierdzić, że zwinęły się jeszcze słabiej niż dotychczas Też oglądałam, ale jakoś od połowy, bo zanim się ogarnęłam z włosami to było już późnawo. Trochę nie skumałam tego filmu ![]() Cytat:
CG od 08.2012 Edytowane przez DzierzbaCzarnoczelna Czas edycji: 2012-09-29 o 13:50 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

i czym będe włosy olejowac 
-76,3- 63
I co najważniejsze, moje włosy nigdy nie mogły doczekać rana, a teraz chyba znalazłam sposób, jak wyglądać znośnie po nocy ;D

Resztę niebawem załatwi fryzjer. Teraz dostaną jeszcze jeść, a później będę obserwować jak się zwiną 

)
jasne że działa
. Jestem już tyle na właściwiej pielęgnacji i do tej pory się dziwie jak prawidłowe dbanie zmienia włosy.