Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-29, 13:51   #3481
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość

Moja może krzyczy, ale też bardzo się wysila przy robieniu kupy. Zwykle bardzo się denerwuje bo jednocześnie chciałaby ssać cycka a tu nie da rady

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Ymm masakra... mnie rodzice ratują od zniknięcia.
Twój chłop powinien chociaż robić porządne zakupy, żebyś miała jakieś przekąski do podjadania podczas karmienia, bo na gotowanie to wiadomo, nie ma czasu. Banany polecam bo i smaczne i kaloryczne. No cokolwiek.
Połóż takiego płaczka koło śpiocha to się obudzi :p

mój krzyczy też pewnie z tego powodu że jeść i kupać jednocześnie mu sie chce

A co do chłopa to nie że on nic mi nie pomaga tylko ja dzisiaj sajgon z małym miałam bo od 8 do 13 nie spał, tż wstał 30min po tym jak sie produkowałam tu na forum na niego
Robi zakupy mi bez problemu - nawet teraz do biedrony i do apteki pojechał

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki!

Budź tego chłopa i koniec, za dobra jesteś dla niego stanowczo, sama dziecka nie masz tylko z nim, więc niech się bierze do roboty przy małym

heee, dzisiaj za kare mały go mlekiem opluł

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ojeju jaka biedna jesteś z tym mężem

Ja chyba bym już takie afery robiła!
U mnie na razie jest super - mąż jeszcze w domku, trochę sobie tutaj pracuje, ale to on przeważnie przewija, on kąpie, nosi do odbijania... Ja mam czas wstawić pranie, wywiesić, zjeść (nawet mi mąż podaje ) umyć się, wysuszyć włosy, umalować... Naprawdę czuję, że takie wsparcie w pierwszych tygodniach jest nieocenion, jeśli chodzi o samopoczucie młodej mamy!

Miałam lekkiego baby bluesa kilka dni, a dzięki mężowi był tak krótki i nie trwał kilku tygodni. (Chociaż może jeszcze wróci )

Poza tym mąż już umie zrobić wszystko lepiej ode mnie przy Heniu A Heniu się przy nim uspokaja tak jak przy mnie

mój mąż to tylko robi mu mleko i nosi - ewentualnie trzyma w kąpieli bo reszty boi sie robić
Ale pomaga mi tylko dzisiaj mały marudny i już mi nerwy pusciły i musiałam Wam ponarzekać

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

wspolczuje ci kochana ja mam tz w domu wiec jest super, pomaga mi bardzo bardzo sie balam ze nie bede umiala sie zorganizowac po porodzie, szczegolnie ze cc...ale jest ok...i moge sie umyc, zjesc, umalowac, zrobic pranie

no ale tez moja córa to Aniołek je, spi, ladnie usypia w lozeczku, czasem tylko zaplacze bo chce sie poprzytulać, w ogole nie trzeba jej nosic
Za to mój mały to aniołek z różkami
Boziu jaka maruda dzis z niego.
Bez przerwy dzisiaj marudzi i to nawet przez sen.
Czuje to w moczu że zaraz zaś sie obudzi a godzine temu zasnął
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 14:01   #3482
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
A po cesarce kiedy można?

A mój bidulek też się tak męczy z kupami... Tak się napina i partiami je robi. Chyba muszę się trochę opanować z jedzeniem i zobaczyć czy łatwiej mu będzie się wypróżniać.
Ja dostałam pozwolenie 5 tygodni po. ale po pierwszej cc 4 tygodnie tylko wytrzymaliśmy

Wreszcie mam chwilkę spokoju. Zuzia śpi Jasiu też posparztałam wyprałam zrobiłam trochę obiadu i teraz chwilę siedzę
byłam zarezerwować chrzciny i będziemy mieć 28 października no chociaż jedno z głowy

stwierdzam że nie mam w czym chodzić bluzki z dziurami, ciąggle te same spodnie no ale stwierdziłam że poprostu szkoda wydawać kasę na ciuchy jak ja się odchudzam. Chyba poprostu muszę przeboleć, bo jak zrzucę do tego co miałam przed ciąża to czeka mnie pokaźna kolekcja wszystkiego a potem ze chce jeszcze wiecej to wtedy będę całą garderobę musiała wymienić mąż się nie wypłaci

narazie obkupuje Zuzkę i Jaśka a wogóle byłam dzisiaj w smyku i masakra jakie tam są śliczne ciuszki muszę szybko lecieć po becikowe i całe przepirdzielę na ciuchy dla dzieciaków, brakuje mi zary no ale przynajmniej mam szansę zaoszczędzic dużo kasy z tego powodu

mój mąż opuszcza mnie znowu na 4 dni i znowu będe na ścisłej dziecie czyt. będe mało jeść bo będzie całkowity brak czasu

dobra rozpisałam się ot co!
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 14:09   #3483
Dearlie
Zakorzenienie

Mamuśki wybaczcie, że ostatnio mniej się udzielam, ale standardowo dopadły mnie gorsze dni. Czasami mam wrażenie, że jakieś fatum nade mną wisi, bo wszystko jest nie tak. Na szczęście do tej pory te stany były kilkudniowe, więc mam nadzieję, że i teraz minie. Poza tym chciałam spędzić z TŻ-tem weekend, a on jeszcze dzisiaj pojechał do pracy, przez co wczoraj skończyło się to awanturą, bo w ciągu tygodnia widzę go jakąś godzinę ( wyjeżdża do pracy o 5, a wraca najwcześniej o 20 ). Dobra nie będę Wam tu smęcić. Miłego weekendu wszystkim.

Enigmama, Kasiam nie macie za co dziękować! Przeżywać z Wami ten wspaniały moment pierwszych chwil z maluszkami oraz móc przekazać te cudowne wieści dziewczynom na wątku, to sama przyjemność!
Stary 2012-09-29, 15:09   #3484
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Hej!
Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom!
Śliczne dzieciaczki macie!

Tematy na wątku zdecydowanie bardziej maluszkowe niż brzuszkowe, więc tylko czytam i chłonę wszystkie informacje i porady

U mnie niestety nie jest najlepiej... Nie dość, że mam paciorkowca to jeszcze dodatkowo wykryli gronkowca! Nie wiem skąd to gówno się wzięło Przez kilka dni miałam okropnego doła, czułam się taka fee, nie dawałam się dotknąć dla tż...
Gin przepisał antybiotyk i kazał się nie przejmować, więc się pozbierałam i uspokoiłam. Ale... po antybiotyku pojawiła się u mnie jakaś infekcja... Jejuuuu jeszcze nigdy w życiu nie miałam TAM takiego swędziocha! Myślałam że świra od tego dostanę!
A żeby było jeszcze ciekawiej to dodam, że przy kuracji antybiotykiem dopadła mnie bieguna i od częstych wizyt w toalecie uaktywniły się hemoroidy
Na szczęście sytuacja już w miarę opanowana, ale boję się co jeszcze może się do mnie przyplątać... Ja już chcę urodzić
To rzeczywiście dostałaś "wielką kumulację" na samej końcówce kciukam, żeby się już nic więcej nie działo przykrego!

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja dostałam pozwolenie 5 tygodni po. ale po pierwszej cc 4 tygodnie tylko wytrzymaliśmy

Wreszcie mam chwilkę spokoju. Zuzia śpi Jasiu też posparztałam wyprałam zrobiłam trochę obiadu i teraz chwilę siedzę
byłam zarezerwować chrzciny i będziemy mieć 28 października no chociaż jedno z głowy

stwierdzam że nie mam w czym chodzić bluzki z dziurami, ciąggle te same spodnie no ale stwierdziłam że poprostu szkoda wydawać kasę na ciuchy jak ja się odchudzam. Chyba poprostu muszę przeboleć, bo jak zrzucę do tego co miałam przed ciąża to czeka mnie pokaźna kolekcja wszystkiego a potem ze chce jeszcze wiecej to wtedy będę całą garderobę musiała wymienić mąż się nie wypłaci

narazie obkupuje Zuzkę i Jaśka a wogóle byłam dzisiaj w smyku i masakra jakie tam są śliczne ciuszki muszę szybko lecieć po becikowe i całe przepirdzielę na ciuchy dla dzieciaków, brakuje mi zary no ale przynajmniej mam szansę zaoszczędzic dużo kasy z tego powodu

mój mąż opuszcza mnie znowu na 4 dni i znowu będe na ścisłej dziecie czyt. będe mało jeść bo będzie całkowity brak czasu

dobra rozpisałam się ot co!
To udanych zakupów kochana!!!

A dla siebie zakupisz po skończonej diecie, tak jak napisałaś i wtedy jaką będziesz miała radochę, ja też już czekam na chudnięcie po ciąży i później mam zamiar też zaszaleć, a że moja siostra ma fajne wyczucie stylu, więc zapakuję ją i Lili ze sobą i pójdziemy na cały dzień kasiorę wydawać
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 15:58   #3485
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Co do hemoroidów to tak jak pisze Agnus - maśc albo czopki i delikatnie wprowadzić go z powrotem na miejsce.
Jakoś nie mogę się przemóc.. Dla mnie moja druga dziurka jest święta, nie chcę jej tykać paluchem

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
A skąd wiedziałaś, że mała się nie dopaja? jakie są tego symptomy? to tak na przyszłość pytam
Gdy piła koperkową to mogłaby ją pić hektolitrami, a po nadal był krzyk.. A rumiankowej wystarczyło, że wypije 20ml i jest zaspokojona

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Mamuśki wybaczcie, że ostatnio mniej się udzielam, ale standardowo dopadły mnie gorsze dni. Czasami mam wrażenie, że jakieś fatum nade mną wisi, bo wszystko jest nie tak. Na szczęście do tej pory te stany były kilkudniowe, więc mam nadzieję, że i teraz minie. Poza tym chciałam spędzić z TŻ-tem weekend, a on jeszcze dzisiaj pojechał do pracy, przez co wczoraj skończyło się to awanturą, bo w ciągu tygodnia widzę go jakąś godzinę ( wyjeżdża do pracy o 5, a wraca najwcześniej o 20 ). Dobra nie będę Wam tu smęcić. Miłego weekendu wszystkim.
Smęć, smęć! A wszystko kiedyś minie

Mi brakuje właśnie chwil z TŻem sam na sam. Żeby gdzieś wyjść, wyjechać. Odpocząć we dwoje. Za dużo chyba oczekuje .
Tzn. te wyjścia np. 15minutowe jakoś mnie nie zaspakajają. Chciałabym choć na dwie, trzy godzinki gdzieś wyjść we dwoje.. Cóż, trzeba zakombinować z babcinkami
Stary 2012-09-29, 17:05   #3486
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny, melduję się w dwupaku

końcówka ciąży a ja z dnia na dzień czuję się coraz lepiej, nawet skurcze mi przeszły... no jaja jak berety

jest mi odrobinę smutno (ale naprawdę tylko odrobinę ) , bo rano moja dobra koleżanka napisała mi, że urodziła synka a przecież terminowo późniejsza ode mnie. kurcze, nie sądziłam że nawet ona mnie wyprzedzi
swoją drogą termin miała na połowę października. także mamuśki październikowe szykujcie się

wiecie co, z rana gdy ścieliłam łóżko, znalazłam w pościeli... kleszcza . matko, skąd to cholerstwo się tam wzięło? oczywiście zaraz zrobiłam przegląd całego ciała i na szczęście nic nie znalazłam, ale stracha miałam niezłego ...

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Witamy się w skończonym 38 tygodniuczyli wchodzimy w 39 tydzieńjeszcze 14 dni....do terminu,ale ja nie chce tyle czekać oczywiście
stawiam gar bigosu bo tylko to mam w lodówce
gratuluję
a bigosu chętnie bym zjadła

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Hej
Widzę że oprócz mnie urodziła jeszcze coventry więc gratuluję z całego serca.
My wczoraj wyszliśmy do domku i czujemy się dobrze. Myślałam że po cc będę się czuła gorzej, ale jest ok.
Na maila wrzuciłam zdjęcia.

witaj w domku
synek śliczny

Cytat:

i musze sie pochwalic ze jestem dumna z mojej psicy!! najlepsza z niej nianka na swiecie, jak tylko giulia wyda z siebie jakikolwiek dzwiek biegnie do pokoju i wsadza pyszczek pomiedzy szczebelki lezy przy niej, wacha, nigdy nie lize
mam nadzieję, że mój psiaczek zareaguje podobnie

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-09-29 o 17:10
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 17:07   #3487
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Mój niuniu miał wczoraj ciężki dzień. Ciągle wył, nie płakał, wył. A ja z nim. A jak zasnął po kąpieli i jedzonku o 20-tej to spał do 4-tej. I później już normalnie się zachowywał. Dziś mój kochany grzeczny synuś jest. Niewiem co mu było. Brzusio miał miękkie, bączki szły, kupka była. A ciągle wył jak nie był na cycu. W końcu mu smoka dałam i trochę się uspokoil. Chyba miał dzień wielkiego ssaka.
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Tamlin masz mieszkanie spółdzielcze ???
Nie, własnościowe bezczynszowe.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
-------ja bym bardzo chciała, mogę?
Ty to wręcz musisz, bo blokujesz kolejkę

Cytat:
Widzę ze temat teściowych na tapecie no to ja moja przy waszych to jakiś cud chyba nie wpierdziela się nie stosuje żadnych cudnych rad, a jak czekałam na cc to ona ze mną siedziała i sobie gadałyśmy a potem czekała po z moim meżem, i jakoś nie sądziłam że ona przeszkadza jak przyjeżdzala do szpitala to zawsze z dobra kawą i jedzeniem a teraz jak zostawialiśmy na noc młodego to najpierw poprosiła mnie by mogła wykąpać młodego przy mnie żeby wiedzieć co i jak. dzisiaj się pytała co młodemu kupić a że mam deficyt ciuchów to zrobiłam listę i mi kupiła także ja na swoją złego słowa nie powiem
To Ci się trafiło Moja też fajna, tym bardziej że mieszka 70 km od nas i ma po 70-tce więc nie przyjeżdża

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Tak, mam hippowską
No właśnie zupełnie inaczej niż te kilka dni wstecz. Poryczała dzisiaj, ale tylko troszkę. Tak może z 30minut? Reszta dnia była normalna. Trochę popłakała, ale popłakała, nie ryczała , spała, zabawiała. Nie wiem czym spowodowana taka zmiana. Może właśnie zmianą herbatki?
Bo do tej pory dawałam Jej koperkową hippowską, ale Jej nie zaspakajała.. A ta jednak Ją zasyca.
Może taka zmiana była jej potrzebna Oby minęlo Melci i została taka zmieniona

Cytat:
Zjadłam makaron z tuńczykiem z puszki i oliwkami czarnymi. I troszeńkę mnie wzdęło... Myślicie, że małemu zaszkodzę?
Jeśli Ciebie wzdęło to małego też pewnie wywali.

Cytat:
Napisane przez Sara_m7 Pokaż wiadomość
Używał ktoś pieluszek Dada z Biedronki? Nadają się??
Temat już tyle razy wałkowany że wystarczy przeszukać wątek. Nawet sama osobiście test robiłam Dada kontra Pampers.

Cytat:
W ogóle, dzisiaj miałam okazje się zważyć. W końcu! . Wczoraj minęło 5tygodni od porodu, a ja mam wagę sprzed ciąży, czyli 49,5kg A w trakcie ciąży przytyłam 10kg + 4kg wody, czyli można powiedzieć, że 14kg. Dodam, że piersią nie karmię..
Pozazdrościć

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Kalina, Kinga / Inga no i Kamili też jeszcze nie przekreślamy, TŻ doradza że mam urodzić, obejrzeć dziecko i wtedy mam wybrac jakie imię do niej pasuje .
Inga pięknie
Stary 2012-09-29, 17:14   #3488
aga_ton
Wtajemniczenie

Tamlin, pociesz mnie że wywołanie porodu nie takie straszne, bo cholera już spać przez to nie mogę

i co wyszło z zalaniem? sąsiad poczuwa się do winy?
Stary 2012-09-29, 17:29   #3489
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Asiulka słodki Jasiu

A moje dziecie sie budzi jakoś po dwóch godzinach snu.
Tak mu sie wyrabia w brzuszku że masakra a potem strzela kupke i jeszcze sie nawysila i nakrzyczy przy robieniu tej kupy
Wasze też tak mają??
O, i znowu tak - chyba jeszcze nie koniec robienia w pieluche...
Mój sobie stęka w czasie walenia kupy.

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Ostatnio na spacerze zaczął puszczać bąki, jakaś kobietka się za mną obejrzała, bo myślała, że to chyba ja

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Hej.
Kupilam wczoraj kombinezon maluszkowi na ciuchach za 20zl o taki :
http://allegro.pl/next-uroczy-kombin...606746316.html
i powiedzcie mi kiedy mam go maluchowi ubrac jak ile mniej wiecej bedzie stopni? On nie jest taki typowo zimowy.
Jak narazie ubieram body z dlugim,spiochy,spodnie i bluza z kapturem i w zalznosci od ciepla przykrywam kocem albo nie.
Mam bardzo podobny i też na 56. Na razie na pewno za ciepło. Niewiem przy jakiej temperaturze go ubiorę małemu bo ciężko to na sucho ocenić. Mam po prostu nadzieję że w ogóle mu go ubiorę.

Cytat:
Jeju czy Wy też macie takie wysokie libido??? Ja już po prostu nie mogę wytrzymać bez seksu
Jak przejdzie krwawienie, to już można, prawda???
Matko mi się strasznie chce bzykać. Niewiem jak wytrzymam.
A celibat powinien trwać przez połóg czyli 6 tygodni.

Cytat:
Ja mam libido zerowe,od dwoch miesiacy nie mam sexu i wcale mnie to nie martwi.Tylko tz ma gody co chwila,teraz jak jest w domu to co chwile za cos musi mnie zlapac i co chwile odlicza dni i mowi juz za 3 tygodnie bede pukał jak komornik do drzwi normalnie romantyk pierwsza klasa

Mój też odlicza tylko w jakiś dziwny sposób bo ostatnio co dziennie jest o tydzień mniej

Cytat:
moj mowil ze wlasnie teraz jest najlepszy czas zeby przetestowac drugą dziurke,bo on przeciez bardzo rozumie ze połóg trwa 6tyg i nie pozwoli zeby mi sie cos stalo. Ha niby tak sie troszczy o mnie,a generelanie chodzi mu o sex analny skubany. Nie dostanie ani jednej ani drugiej
Hahaha przebiegła bestia

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Hej!
Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom!
Śliczne dzieciaczki macie!

Tematy na wątku zdecydowanie bardziej maluszkowe niż brzuszkowe, więc tylko czytam i chłonę wszystkie informacje i porady

U mnie niestety nie jest najlepiej... Nie dość, że mam paciorkowca to jeszcze dodatkowo wykryli gronkowca! Nie wiem skąd to gówno się wzięło Przez kilka dni miałam okropnego doła, czułam się taka fee, nie dawałam się dotknąć dla tż...
Gin przepisał antybiotyk i kazał się nie przejmować, więc się pozbierałam i uspokoiłam. Ale... po antybiotyku pojawiła się u mnie jakaś infekcja... Jejuuuu jeszcze nigdy w życiu nie miałam TAM takiego swędziocha! Myślałam że świra od tego dostanę!
A żeby było jeszcze ciekawiej to dodam, że przy kuracji antybiotykiem dopadła mnie bieguna i od częstych wizyt w toalecie uaktywniły się hemoroidy
Na szczęście sytuacja już w miarę opanowana, ale boję się co jeszcze może się do mnie przyplątać... Ja już chcę urodzić
To Ci się trafilo. Na sam koniec tyle spadło, ale minie wszystko

Cytat:
i musze sie pochwalic ze jestem dumna z mojej psicy!! najlepsza z niej nianka na swiecie, jak tylko giulia wyda z siebie jakikolwiek dzwiek biegnie do pokoju i wsadza pyszczek pomiedzy szczebelki lezy przy niej, wacha, nigdy nie lize
Pięknie Moja Luna na początku też tak siedziała przy Mateuszku. Teraz już mniej ale co dzień musi sobie go obejrzeć

Cytat:
wiecie co, z rana gdy ścieliłam łóżko, znalazłam w pościeli... kleszcza . matko, skąd to cholerstwo się tam wzięło? oczywiście zaraz zrobiłam przegląd całego ciała i na szczęście nic nie znalazłam, ale stracha miałam niezłego ...
Skąd on się tam wziął?
Cytat:
Tamlin, pociesz mnie że wywołanie porodu nie takie straszne, bo cholera już spać przez to nie mogę

i co wyszło z zalaniem? sąsiad poczuwa się do winy?
Nie jest straszne Kochana będzie dobrze, dostaniesz kroplóweczkę, będziesz sobie spacerowała, skurcze będą pięknie się nasilały, namów lekarza na przebicie pęcherza wtedy już pójdzie szybciej. Na końcu tej ciężkiej drogi będzie czekał na Ciebie najpiękniejszy skarb - mała Lenka, plus w bonusie nie przespane noce, obsrane pieluchy, kolki i bolesne ząbkowanie.
Tfu, tfu, tfu. Lenkę bierz bez bonusa

A sąsiedzi ok. Dziś mamy ustalić co i jak.
Stary 2012-09-29, 17:37   #3490
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Skąd on się tam wziął?
no właśnie też mnie to zastanawia, tym bardziej że sypialnię mamy na poddaszu może z psiaka zszedł ale to dziwne, bo prędzej by się wbił w jego skórę zamiast łazić po domu...
Stary 2012-09-29, 17:40   #3491
martusia26
Rozeznanie

heloł,
ja mam dziś paskudny dzień. w nocy nie spałam bo jakiegos zapalenia dziąsła w 8 dostałam. cały policzek czerwony i bolało jak cholera. rano małża zbudziłam i pojechaliśmy do dentysty, bo zaczęłam puchnąć. przepłukała mi, jakieś ziółka powsadzała i tyle. ogólnie czuje sie kijowo, jeść nie mogę bo sobie policzek przygryzam i wyć mi sie chce mam nadzieję że szybko przejdzie...

u nas dziś rowno 37 tydzień

dziewczyny po cc - czy krwawienie pojawia się od razu czy po jakimś czasie?
Stary 2012-09-29, 17:40   #3492
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie jest straszne Kochana będzie dobrze, dostaniesz kroplóweczkę, będziesz sobie spacerowała, skurcze będą pięknie się nasilały, namów lekarza na przebicie pęcherza wtedy już pójdzie szybciej. Na końcu tej ciężkiej drogi będzie czekał na Ciebie najpiękniejszy skarb - mała Lenka, plus w bonusie nie przespane noce, obsrane pieluchy, kolki i bolesne ząbkowanie.
Tfu, tfu, tfu. Lenkę bierz bez bonusa

A sąsiedzi ok. Dziś mamy ustalić co i jak.

dzięki, już mi lepiej.
chociaż ten bonus nie brzmi zachęcająco

to dobrze, że z sąsiadami da się jakoś dogadać, bo czasami to można trafić na prawdziwych zakapiorów
Stary 2012-09-29, 17:43   #3493
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Jakoś nie mogę się przemóc.. Dla mnie moja druga dziurka jest święta, nie chcę jej tykać paluchem

Gdy piła koperkową to mogłaby ją pić hektolitrami, a po nadal był krzyk.. A rumiankowej wystarczyło, że wypije 20ml i jest zaspokojona

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Smęć, smęć! A wszystko kiedyś minie

Mi brakuje właśnie chwil z TŻem sam na sam. Żeby gdzieś wyjść, wyjechać. Odpocząć we dwoje. Za dużo chyba oczekuje .
Tzn. te wyjścia np. 15minutowe jakoś mnie nie zaspakajają. Chciałabym choć na dwie, trzy godzinki gdzieś wyjść we dwoje.. Cóż, trzeba zakombinować z babcinkami
Dzięki za odpowiedź, teraz będę wiedziała, na co mam zwrócić uwagę
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 18:04   #3494
aga_ton
Wtajemniczenie

dziewczyny, żegnam się z Wami na jakiś czas, wrócę już z Leną

w poniedziałek z samego rana stawiam się na oddział patologii a jutro czekają mnie ostatnie zakupy, pakowanie torby i trochę sprzątania więc pewnie nie będę miała czasu tutaj zajrzeć.

postaram się przekazywać informacje w miarę na bieżąco, ale prawdę mówiąc nie wiem, jak to się wszystko potoczy

najpóźniej pod koniec tygodnia powinnam urodzić, bo wtedy właśnie mija 2 tygodnie po terminie OM. lekarze raczej nie dopuszczą, by ciąża trwała dłużej.

buziaki i trzymajcie się ciepło

do zobaczenia
Stary 2012-09-29, 18:06   #3495
kraven
Zakorzenienie

Jeszcze chwilka i koniec remontu

TŻ zabrał mnie dzisiaj na obiad i na spacerek. Było super.

Colds wiem, że ciężko się przemóc ale to dla Twojego dobra. Bo może uda sie go wprowadzić az powrotem, a jeśli nie to będzie trzeba zagumkować ( to już lekarz robi ).

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 18:31   #3496
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
heloł,
ja mam dziś paskudny dzień. w nocy nie spałam bo jakiegos zapalenia dziąsła w 8 dostałam. cały policzek czerwony i bolało jak cholera. rano małża zbudziłam i pojechaliśmy do dentysty, bo zaczęłam puchnąć. przepłukała mi, jakieś ziółka powsadzała i tyle. ogólnie czuje sie kijowo, jeść nie mogę bo sobie policzek przygryzam i wyć mi sie chce mam nadzieję że szybko przejdzie...

u nas dziś rowno 37 tydzień

dziewczyny po cc - czy krwawienie pojawia się od razu czy po jakimś czasie?
Od razu

Aga_ton to czekamy tutaj niecierpliwie na Ciebie i Lenkę
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 19:00   #3497
gda
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie też mnie to zastanawia, tym bardziej że sypialnię mamy na poddaszu może z psiaka zszedł ale to dziwne, bo prędzej by się wbił w jego skórę zamiast łazić po domu...
To jest możliwe, że zszedł z psa. Mój tata odkrył u siebie świeżego kleszcza nad ranem, na wakacjach, po nocy spędzonej z psem w łóżku

Martusia - krwawienie jest od razu po cc. Ja jak leżałam na pooperacyjnej, to aż położne wołałam, żeby sprawdziły, czy nie mam krwotoku, bo tak się ze mnie lało

Agaton - trzymamy kciuki!!!

A któraś pisała o teściowej, która poleca dawać od którgoś momentu łyżeczkę oliwy z oliwek. To wcale nie jest głupota - ale chodzi bardziej o olej lniany i dodawanie jednej łyżki do posiłków, np. zupki. Jak już je stałe pokarmy
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 19:07   #3498
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
A co do chłopa to nie że on nic mi nie pomaga tylko ja dzisiaj sajgon z małym miałam bo od 8 do 13 nie spał, tż wstał 30min po tym jak sie produkowałam tu na forum na niego
Robi zakupy mi bez problemu - nawet teraz do biedrony i do apteki pojechał

mój mąż to tylko robi mu mleko i nosi - ewentualnie trzyma w kąpieli bo reszty boi sie robić
Ale pomaga mi tylko dzisiaj mały marudny i już mi nerwy pusciły i musiałam Wam ponarzekać
Z mojego jest taki sam pomocnik
Czaasami jeszcze przewinie małą.
Denerwuje mnie głównie to, że nie wstanie w nocy żeby ją przewinąć i przynieść mi do karmienia. Z drugiej strony nigdy go o to nie poprosiłam. Sama od razu się rzucam z łóżka jak słyszę, że zaczyna płakać.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Noo to masz prawo miewać doły jak sama przesiadujesz w domu.
Stary 2012-09-29, 20:39   #3499
monarika
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Nie wiem czy mnie pamiętacie... udzielałam się w którejś części wątku ale później trafiłam do szpitala i przestałam się udzielać mam nadzieję, że mnie przyjmiecie z powrotem
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 20:48   #3500
Konczita
Zakorzenienie

czuje się jak wywłok człowieka .... bleeee dziecię dzisiaj było grzeczne dopiero teraz się jej przypomniało że potrafi pokrzyczeć ... a ja mam dośc nie wiedzieć czemu ...
i stwierdzam z przykrością że jestem zaborczą matką ... to chyba trzeba zwalczać tylko jak ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 21:12   #3501
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Nie wiem czy mnie pamiętacie... udzielałam się w którejś części wątku ale później trafiłam do szpitala i przestałam się udzielać mam nadzieję, że mnie przyjmiecie z powrotem
No pewnie, że przyjmiemy!

Konczi - ale czemu uważasz się za zaborczą matkę...?

Dziewczyny to normalne, że mój maluch ma takie pory dnia, że je cyca co godzinę (od początku jednego karmienia do początku drugiego)...? To się jakoś wyreguluje potem? Czy może on po prostu potrzebuje possać trochę, żeby się uspokoić czasem?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 21:22   #3502
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Hej
My wczoraj wyszliśmy do domku i czujemy się dobrze. Myślałam że po cc będę się czuła gorzej, ale jest ok.
Na maila wrzuciłam zdjęcia.
Witamy

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Mi położna powiedziała, żeby po prostu kupić maść i stosować. Jeżeli hemoroid jakiś wypadł to paluszkiem, podczas mycia, wsunąć go do odbytu, po którymś razie zostanie w środku.
No jeszcze dziad nie wylazł. Mam już maść, będę działała. Dziękuje za wszystkie porady

Cytat:
Za to mój mały to aniołek z różkami
Boziu jaka maruda dzis z niego.
Bez przerwy dzisiaj marudzi i to nawet przez sen.
Czuje to w moczu że zaraz zaś sie obudzi a godzine temu zasnął
Chyba taki dzień, ja mojego maluszka pochwaliłam i dziś daje nam popalić. Poszliśmy sobie na spacerek, jak zaczął krzyczeć, to musiałam biegiem do domu, bo głodny był. Pierwszy raz mu się tak zdarzyło. I tak od 15 nie spał w ogóle. Dopiero godzinkę temu zasnął.
Stary 2012-09-29, 21:44   #3503
muminek88
Zadomowienie

Sójka wiem ze ty tu najbardziej mnie rozumies zi wogole ale wiesz co innego jak sie walczy o dwoje dzieci a co innego jak jednego nie ma...nie ufam tym lekarzom i choc wiem ze musioala miec te operacje to cała siedziałam pod drzwiamy i plakalam ze strachu.Nigdy nie patrzylam tak jak teraz na macierzynstwo i dzieci,poprostu to nie bylo niewiem co tylko poprostu cos naturalnego,teraz wiem jak cienka jest nic miedzy zyciem i smiercia,dziecko odeszlo nim je zobaczylam,dotknelam,pozn alam....nie umiem nie myslec o Laurze i nie patrzec na nia jakbym patrzyła na olivke,wiem ze mialy byc dwie,identyczne tak samo kochane...a jak na ironie wciaz w naszych pokojach sa bliźniaczki jednojajowe...mam wrazenie ze za ktoryms razem pęknie mi serce...

nie mam was kiedy nadrobic....nie chcialam was niepokoic ale...w czwartek zabieg,caly dzien w szpitalu,wczoraj tez caly dzien zalatwany a dzis w pracy,teraz wrocilam z szpitala,ogarnelam dom i zrobilam ciasto bo jutro mam gosci...dobrze ze mega obroty mam to nie mam czasu mysleć...jestesmy po zalozeniu zbiorniczka,po operacji plyn sciagany jest codziennie,ale z dnia na dzien jest bardziej klarowny i jest go mniej ale i tak duzo,bo dzis 4 ml ściagneli...glowka jeszcze tez urosla i ma juz 35 cm co daje nam 5 na plusie.Po narkozie mała szybko doszla do siebie i odlaczyli jej tlen,ładnie zjadła,wczoraj juz na cycku wisiala... wczoraj miała 1,895 ...jutro znow wazenie.Na oddziale ma opinie najmniejszego dziecka ale najwiekszego żarloczka bo jak siostra 15 min chce za pozno jej dac mleko albo ja sie spoźniam to juz jest ryk...a wiec moje dziecko wczoraj skonczylo miesiac i ma pol kilo na plusie....uwierzyc nie umiem!!
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 21:50   #3504
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
no to dawaj ten bigos no to faktycznie możesz rodzic

dzien dobry

wczoraj wogóle umierałam porzez wyrwany ząb ale ketonal uratował mi życie dosłownie.
na początek dnia wstawiam Jaśka
śliczniutki

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Witamycou Was? Jak się czujecie?

Mnie cały dzień nie było,a jakmnie nie było to gdzie mogłam być??
No na grzybach oczywiścienazbier aliśmy dwawiaderka 10l i kosz wiklinowy prawdziwków. Ale umówiłam się z Fabiankiem,że to już ostatni raz mamusia go zabiera na taką wyprawe bo ma wychodzić.

Apo za tym czujemy sie dobrze

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 21:53   #3505
katiem
Wtajemniczenie

CZesc laseczki

Jeszcze sie dzisiaj nie witałam.

Bylam na slubie i krotko na weselu. Starszy byl na urodzinach kuzynki, a my sie wybralismy z Kuba.

W kosciele spal i na sali do chwili podania obiadu.....a taka bylam glodna. Poszlam go nakarmic - podnosze do odbicia, a tu......chlust.....na sukienke:brzydal super po prostu. uroki macierzynstwa

Wrocilam na sale, cos tam skubnelam i maz nas odwiozl.

Gda czasen maluszek moze chciec tylko pociumkac

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Anusia ale bym sobie zjadla grzybki
Z cebulka i smietanka.....mniam mniam

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 21:54   #3506
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie, że przyjmiemy!

Konczi - ale czemu uważasz się za zaborczą matkę...?
?

nie śmiać się ale boje się że gdy mnie przy niej nie ma to jej źle i że np teściowa źle ją nakarmi, że jak będzie płakać to nie przytuli, że zmarznie, że nie zauważy że ulała i będzie w tym leżała i wiele innych - masakra !!!!!!

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Sójka wiem ze ty tu najbardziej mnie rozumies zi wogole ale wiesz co innego jak sie walczy o dwoje dzieci a co innego jak jednego nie ma...nie ufam tym lekarzom i choc wiem ze musioala miec te operacje to cała siedziałam pod drzwiamy i plakalam ze strachu.Nigdy nie patrzylam tak jak teraz na macierzynstwo i dzieci,poprostu to nie bylo niewiem co tylko poprostu cos naturalnego,teraz wiem jak cienka jest nic miedzy zyciem i smiercia,dziecko odeszlo nim je zobaczylam,dotknelam,pozn alam....nie umiem nie myslec o Laurze i nie patrzec na nia jakbym patrzyła na olivke,wiem ze mialy byc dwie,identyczne tak samo kochane...a jak na ironie wciaz w naszych pokojach sa bliźniaczki jednojajowe...mam wrazenie ze za ktoryms razem pęknie mi serce...

nie mam was kiedy nadrobic....nie chcialam was niepokoic ale...w czwartek zabieg,caly dzien w szpitalu,wczoraj tez caly dzien zalatwany a dzis w pracy,teraz wrocilam z szpitala,ogarnelam dom i zrobilam ciasto bo jutro mam gosci...dobrze ze mega obroty mam to nie mam czasu mysleć...jestesmy po zalozeniu zbiorniczka,po operacji plyn sciagany jest codziennie,ale z dnia na dzien jest bardziej klarowny i jest go mniej ale i tak duzo,bo dzis 4 ml ściagneli...glowka jeszcze tez urosla i ma juz 35 cm co daje nam 5 na plusie.Po narkozie mała szybko doszla do siebie i odlaczyli jej tlen,ładnie zjadła,wczoraj juz na cycku wisiala... wczoraj miała 1,895 ...jutro znow wazenie.Na oddziale ma opinie najmniejszego dziecka ale najwiekszego żarloczka bo jak siostra 15 min chce za pozno jej dac mleko albo ja sie spoźniam to juz jest ryk...a wiec moje dziecko wczoraj skonczylo miesiac i ma pol kilo na plusie....uwierzyc nie umiem!!

muminku ja wiem co znaczy stracić dzieciątko w pierwszych tyg ciąży nie wyobrażam sobie co znaczy stracić dzieciątko którego czuło się ruchy ... to dwie rożnie przestrzenie cierpienia ale wierze że jesteś silna i że malutka wyjdzie z tego i będzie Twoją perełeczką i Wasza dumą !!!

Mamuśki czy Wasi mężowie korzystają z tacierzyńskich czy z ojcowskich? mąż chciał z tacierzyńskiego skorzystać i dopiero może jak będę 14t na macierzyńskim i z niego zrezygnuję .. doczytałam że ojcowski jest niezależny od macierzyńskiego i może trwać równocześnie z moim urlopem tak ?????
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 22:15   #3507
katiem
Wtajemniczenie

Monarika witamy z powrotem

Muminku kochany zarloczek z Laurki. Ciesze sie ze przybiera. Zawsze jak widze posta od Ciebie to serce mocniej bije...

Konczi tak - tacierzynski jest niezaleznie od macierzyskiego, ale szczerze mowiac nie wiem czy mozna go wykorzystac dopiero po 14 tygodniu - pierwsze slysze.
Moj pewnie wykorzysta pozniej - po macierzynskim.
A Twoje obawy to naturalne i nie ma sie z czego smiac
Jak zostawialam z kims malutkiego Pawla to mialam ochote co chwile dzwonic. Teraz juz jestem spokojniejsza bo moja mama przez te 2 lata udowodnila, ze super sobie ze wszystkim radzi.

Cholera wrocilam z wesela glodna

Konczi doczytalam ze pytasz o tacierzynski i ojcowski - znajde linka z info za chwile

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

http://wyborcza.pl/1,97654,12555861,...ziny.html?as=2

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

http://www.urlopojcowski.info/formal...ojcowskim.html

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-09-29 o 22:07
Stary 2012-09-29, 22:18   #3508
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Mam to samo. A tak w ogóle to po porodzie mam jakiś mega przypływ uczuć do męża i normalnie czuję się jak na początku spotykania

Cytat:
Dobry.
Mój niuniu miał wczoraj ciężki dzień. Ciągle wył, nie płakał, wył. A ja z nim. A jak zasnął po kąpieli i jedzonku o 20-tej to spał do 4-tej. I później już normalnie się zachowywał. Dziś mój kochany grzeczny synuś jest. Niewiem co mu było. Brzusio miał miękkie, bączki szły, kupka była. A ciągle wył jak nie był na cycu. W końcu mu smoka dałam i trochę się uspokoil. Chyba miał dzień wielkiego ssaka.
No to dzisiaj przeszło na Maję. Całe do wieczora stękała. Niby robiła kupkę i bączki, ale za każdym razem się strasznie przy tym krzywiła i popłakiwała. Wczoraj na wieczór pierwszy raz zjadłam jabłko i to chyba od tego. Zresztą ja też dzisiaj jakieś gazy miałam...

Cytat:
Matko mi się strasznie chce bzykać. Niewiem jak wytrzymam.
A celibat powinien trwać przez połóg czyli 6 tygodni.
Heh, mnie też libido wróciło Przez ponad połowę ciąży nic bo non stop infekcje, a teraz mi się tak chcę :P

Cytat:
Dziewczyny to normalne, że mój maluch ma takie pory dnia, że je cyca co godzinę (od początku jednego karmienia do początku drugiego)...? To się jakoś wyreguluje potem? Czy może on po prostu potrzebuje possać trochę, żeby się uspokoić czasem?
Jak czytam o Twoim Heniu to mam wrażenie, że nasze dzieci łączy nie tylko data urodzin

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki i mam nadzieję, że z każdym dniem będzie lepiej!

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Mamuśki czy Wasi mężowie korzystają z tacierzyńskich czy z ojcowskich? mąż chciał z tacierzyńskiego skorzystać i dopiero może jak będę 14t na macierzyńskim i z niego zrezygnuję .. doczytałam że ojcowski jest niezależny od macierzyńskiego i może trwać równocześnie z moim urlopem tak ?????
Mój małżonek bierze urlop od 8 października, właśnie te 2 tygodnie. One są niezależne od naszych macierzyńskich i może trwać równocześnie z naszym wolnym. Mam tylko wrażenie, że pracodawcy często o tym zapominają i mylą te dwa urlopy.

Dziewczyny mam jeszcze pytanie, co prawda temat już poruszany, ale teraz bardziej aktualny, używacie tych pasów poporodowych?

Edytowane przez Nisia4
Czas edycji: 2012-09-29 o 22:32
Nisia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 22:41   #3509
katiem
Wtajemniczenie

Juz wszystko wiem - caly czas myslalam ze ten tacierzynski to jest ten co trwa teraz 2 tygodnie i jest niezalezny od macierzynskiego - a wedlug tego drugiego linka to jest ojcowski????

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

nisia ja akurat nie uzywam

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-29, 23:58   #3510
kraven
Zakorzenienie

Uff skończyliśmy sprzątać i składać komodę.

Muminku ale z Laury głodomór. Musisz wierzyć, że będzie dobrze.

Zmykam spać. Do jutra

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości