|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
o co chodzi ? bardzo mi sie on podoba
Pracuje w sklepie, od dluzszego czasu podoba mi sie moj klient, nawet wzielam ostatnio od niego dowod jak chcial kupic fajki zeby oblukac imie, ale nie widzialam dokladnie . Ostatnio przyszedl mi sam z dowodem ;O wgl ja zonk na pysku i tak patrze, a on ze ma prosbe czy moze zostawic mi swoj dowod i za godzinke mi przyniesie kase a tylko mu piwo dam . Zgodzilam sie, mowie jest okazja ! i nie przyszedl po ten dowod ;O jak mam sie teraz z nim skontktować ? po co to odwalił ?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: o co chodzi ? bardzo mi sie on podoba
a przyniosl kase? to napewno był jego dowód?
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
pewnie wroci jak mu dowod bedzie potrzebny. Ale to jst raczej znak zebys od razu kopnela go w dupę i nie traciła czasu i energii na myslenie o głupsztolu
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
O ile pan nie zeszedł-był z tego świata
co uniemożliwia mu odebranie dowodu, to...Może to sposób na poderwanie? W dowodzie jest adres, może liczy, że oddasz mu dokument do rąk własnych? Chociaż jak dla mnie to ryzykowne, iść do mieszkania obcego mężczyzny. Poczekaj na rozwój wydarzeń. Jeśli nie zgłosi się w ciągu miesiąca, oddaj dowód na posterunku policji.
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#9 | |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
nie rozumiem zdania. jako sprzedawca nie powinnaś zgadzać sie na taką "wymianę". chłopak w tej chwili może zgłosić zaginięcie dowodu, wyrobić nowy i tyle. (tu nie chodzi o to,że będziesz winna 2,50 za piwo ,tylko o fakt, że sprzedawca nie powinien tak robić). daj sobie spokój. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#12 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
.
|
tak to niestety wyglada. czyli generalnie koles sie napil za friko. masakra
|
|
#14 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Jakiś dziwny facet. Jak można dowód zostawić? Ja bym go olała, dziwne to wszystko, a dowód bym oddała na posterunek.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
jak dla mnie facet jest niepowazny, nie zostawilabym nikomu w zamian dowodu, bo chce piwo, mam wrazenie ze to jakis zul, szkoda czasu na takiego
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteś niepoważna i po prostu głupio zaślepiona ładną buźką.
Facet naciągnał cię na kasę, nie dotrzymał słowa - jednym słowe to nie facet a chodzace kłopoty. Jesteś wzorcową ofiarą oszustów w stylu Tulipana.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2012-09-29 o 19:55 |
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
- nie trzeba wyglądać na żula, by żulem być- to też typ mentalności, a opisałaś gościa, który jest na tyle żałosny, że za piwo zastawia dowód, bo go na piwo (ile to? 3- 5 zł.) nie stać. To ci się kawaler trafił
![]() Na razie to żulskie cudo nacięło cię na kasę, no ale "podoba mi się"- cóż zrobić. Widać niektóre mają kompletnie niewymagający gust. Edytowane przez madana Czas edycji: 2012-09-29 o 20:00 |
|
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
A może zauważył, że Ci się podoba i dlatego stwierdził, że dasz mu to piwo na krechę? Ot tak, za ładne oczy
![]() Dziewczyno, jeżeli on pojawi się teraz w sklepie to nie wzdychaj do niego tylko zażądaj pieniędzy za to piwo. Chociaż może się wyprzeć, bo w sumie jak mu udowodnisz jego winę? |
|
|
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
Za powtórne wyrobienie dowodu płaciłam niedawno 16 zł, więc raczej mu się to nie opłacało. Dlatego wnioski, że Pan jest żulem, są mocno na wyrost. Sama kiedyś miałam taką sytuację, że szłam na dworzec, bo jechałam na parę dni do innego miasta. Była 6 rano i tylko piekarnia była czynna. Poprosiłam o drożdżówki i napój i okazało się że jedyna gotówka jaką miałam to banknot 200 zł. i jakieś 60 gr w drobnych. Pani sama zaproponowała, żebym wzięła rzeczy i przyniosła jej pieniądze po powrocie. Nie zostawiałam dowodu ani niczego w zastaw. Wyjazd się jednak przedłużył i zamiast po 4 dniach oddałam jej pieniądze po tygodniu. I też pewnie zastanawiała się, czemu się nie pojawiłam. Facet przyjdzie, coś go pewnie zatrzymało i chwilowo nie ma do tego głowy. Cierpliwości
|
|
#22 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od prawie dwóch lat nie ponosi się żadnych kosztów za wyrobienie dowodu http://www.um.warszawa.pl/faq/ewiden...dowod-osobistyJa tam bym nie była zainteresowana kolesiem, który bierze jedno piwo na krechę (zalatuje mi to alkoholikiem, albo jakimś niedojrzałym dzieciakiem, co to nie przeżyje jak się piwka nie napije). A dowód faktycznie mógł pójść wyrobić nowy, bo mogło mu być głupio wracać po paru dniach (skoro miał przyjść szybciej) żeby oddać za jedno piwo.
|
|
|
#25 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
no to by chyba wrócił w te pędy z kasą a nie zostawiał ciebie, byś dołożyła do bilansu na koniec dnia z własnych?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałaś:
a on ze ma prosbe czy moze zostawic mi swoj dowod i za godzinke mi przyniesie kase a tylko mu piwo dam . Zgodzilam sie, mowie jest okazja ! i nie przyszedl po ten dowod ;O jak mam sie teraz z nim skontktować Czyli wrócił bez kasy? Po co? No przyznaj sama - brać piwo na krechę jest żałosne, bo to nie jest towar pierwszej potrzeby. Ok, mógł zapomnieć portfela, albo nie wypłacić pieniędzy z bankomatu. Ale w tym przypadku wziął piwo nie mając na niego wcale pieniędzy. Jakoś mu się nie spieszy do rozmowy, bo nie próbuje ciebie czarować, zagadywać. Raczej wyłudza piwo. Podoba mu się chyba w tobie tylko to, ze piwem dysponujesz.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2012-09-29 o 22:40 |
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
Wróci jak będzie go stać na to piwo. Jeśli pracuje, to nie wykluczone, że na początku miesiąca dostanie wypłatę, więc niedługo powinien się pojawić
![]() Naprawdę chcesz zawracać sobie głowę kolesiem, który nie ma kilku złotych na piwo i nie wstydzi się "kupować" go pod zastaw dowodu? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

co uniemożliwia mu odebranie dowodu, to...

Od prawie dwóch lat nie ponosi się żadnych kosztów za wyrobienie dowodu