|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój krzyczy też pewnie z tego powodu że jeść i kupać jednocześnie mu sie chce ![]() A co do chłopa to nie że on nic mi nie pomaga tylko ja dzisiaj sajgon z małym miałam bo od 8 do 13 nie spał, tż wstał 30min po tym jak sie produkowałam tu na forum na niego ![]() Robi zakupy mi bez problemu - nawet teraz do biedrony i do apteki pojechał ![]() Cytat:
heee, dzisiaj za kare mały go mlekiem opluł Cytat:
mój mąż to tylko robi mu mleko i nosi - ewentualnie trzyma w kąpieli bo reszty boi sie robić ![]() Ale pomaga mi tylko dzisiaj mały marudny i już mi nerwy pusciły i musiałam Wam ponarzekać ![]() Cytat:
![]() Boziu jaka maruda dzis z niego. Bez przerwy dzisiaj marudzi i to nawet przez sen. Czuje to w moczu że zaraz zaś sie obudzi a godzine temu zasnął
|
||||
|
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
Wreszcie mam chwilkę spokoju. Zuzia śpi Jasiu też posparztałam wyprałam zrobiłam trochę obiadu i teraz chwilę siedzę ![]() byłam zarezerwować chrzciny i będziemy mieć 28 października no chociaż jedno z głowy stwierdzam że nie mam w czym chodzić bluzki z dziurami, ciąggle te same spodnie no ale stwierdziłam że poprostu szkoda wydawać kasę na ciuchy jak ja się odchudzam. Chyba poprostu muszę przeboleć, bo jak zrzucę do tego co miałam przed ciąża to czeka mnie pokaźna kolekcja wszystkiego a potem ze chce jeszcze wiecej to wtedy będę całą garderobę musiała wymienić mąż się nie wypłaci narazie obkupuje Zuzkę i Jaśka a wogóle byłam dzisiaj w smyku i masakra jakie tam są śliczne ciuszki ![]() ![]() mój mąż opuszcza mnie znowu na 4 dni i znowu będe na ścisłej dziecie czyt. będe mało jeść bo będzie całkowity brak czasu ![]() dobra rozpisałam się ot co! |
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki wybaczcie, że ostatnio mniej się udzielam, ale standardowo dopadły mnie gorsze dni. Czasami mam wrażenie, że jakieś fatum nade mną wisi, bo wszystko jest nie tak. Na szczęście do tej pory te stany były kilkudniowe, więc mam nadzieję, że i teraz minie. Poza tym chciałam spędzić z TŻ-tem weekend, a on jeszcze dzisiaj pojechał do pracy, przez co wczoraj skończyło się to awanturą, bo w ciągu tygodnia widzę go jakąś godzinę ( wyjeżdża do pracy o 5, a wraca najwcześniej o 20
Enigmama, Kasiam nie macie za co dziękować! Przeżywać z Wami ten wspaniały moment pierwszych chwil z maluszkami oraz móc przekazać te cudowne wieści dziewczynom na wątku, to sama przyjemność!
|
#3484 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A dla siebie zakupisz po skończonej diecie, tak jak napisałaś i wtedy jaką będziesz miała radochę, ja też już czekam na chudnięcie po ciąży i później mam zamiar też zaszaleć, a że moja siostra ma fajne wyczucie stylu, więc zapakuję ją i Lili ze sobą i pójdziemy na cały dzień kasiorę wydawać |
||
|
|
|
#3485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() Mi brakuje właśnie chwil z TŻem sam na sam. Żeby gdzieś wyjść, wyjechać. Odpocząć we dwoje. Za dużo chyba oczekuje . Tzn. te wyjścia np. 15minutowe jakoś mnie nie zaspakajają. Chciałabym choć na dwie, trzy godzinki gdzieś wyjść we dwoje.. Cóż, trzeba zakombinować z babcinkami
|
|||
|
|
|
#3486 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny, melduję się w dwupaku
![]() końcówka ciąży a ja z dnia na dzień czuję się coraz lepiej, nawet skurcze mi przeszły... no jaja jak berety ![]() jest mi odrobinę smutno (ale naprawdę tylko odrobinę ) , bo rano moja dobra koleżanka napisała mi, że urodziła synka a przecież terminowo późniejsza ode mnie. kurcze, nie sądziłam że nawet ona mnie wyprzedzi swoją drogą termin miała na połowę października. także mamuśki październikowe szykujcie się ![]() wiecie co, z rana gdy ścieliłam łóżko, znalazłam w pościeli... kleszcza . matko, skąd to cholerstwo się tam wzięło? oczywiście zaraz zrobiłam przegląd całego ciała i na szczęście nic nie znalazłam, ale stracha miałam niezłego ... Cytat:
a bigosu chętnie bym zjadła Cytat:
witaj w domku ![]() synek śliczny Cytat:
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-09-29 o 17:10 |
|||
|
|
|
#3487 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Mój niuniu miał wczoraj ciężki dzień. Ciągle wył, nie płakał, wył. A ja z nim. A jak zasnął po kąpieli i jedzonku o 20-tej to spał do 4-tej. I później już normalnie się zachowywał. Dziś mój kochany grzeczny synuś jest. Niewiem co mu było. Brzusio miał miękkie, bączki szły, kupka była. A ciągle wył jak nie był na cycu. W końcu mu smoka dałam i trochę się uspokoil. Chyba miał dzień wielkiego ssaka. Nie, własnościowe bezczynszowe. Ty to wręcz musisz, bo blokujesz kolejkę Cytat:
Moja też fajna, tym bardziej że mieszka 70 km od nas i ma po 70-tce więc nie przyjeżdża ![]() Cytat:
Cytat:
Temat już tyle razy wałkowany że wystarczy przeszukać wątek. Nawet sama osobiście test robiłam Dada kontra Pampers. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3488 |
|
Wtajemniczenie
|
Tamlin, pociesz mnie że wywołanie porodu nie takie straszne, bo cholera już spać przez to nie mogę
i co wyszło z zalaniem? sąsiad poczuwa się do winy? |
|
|
|
#3489 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A celibat powinien trwać przez połóg czyli 6 tygodni. Cytat:
Mój też odlicza tylko w jakiś dziwny sposób bo ostatnio co dziennie jest o tydzień mniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tfu, tfu, tfu. Lenkę bierz bez bonusa A sąsiedzi ok. Dziś mamy ustalić co i jak. |
||||||||||
|
|
|
#3490 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3491 |
|
Rozeznanie
|
heloł,
ja mam dziś paskudny dzień. w nocy nie spałam bo jakiegos zapalenia dziąsła w 8 dostałam. cały policzek czerwony i bolało jak cholera. rano małża zbudziłam i pojechaliśmy do dentysty, bo zaczęłam puchnąć. przepłukała mi, jakieś ziółka powsadzała i tyle. ogólnie czuje sie kijowo, jeść nie mogę bo sobie policzek przygryzam i wyć mi sie chce u nas dziś rowno 37 tydzień ![]() dziewczyny po cc - czy krwawienie pojawia się od razu czy po jakimś czasie?
|
#3492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki, już mi lepiej. chociaż ten bonus nie brzmi zachęcająco ![]() to dobrze, że z sąsiadami da się jakoś dogadać, bo czasami to można trafić na prawdziwych zakapiorów
|
|
|
|
|
#3493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, żegnam się z Wami na jakiś czas, wrócę już z Leną
![]() w poniedziałek z samego rana stawiam się na oddział patologii a jutro czekają mnie ostatnie zakupy, pakowanie torby i trochę sprzątania więc pewnie nie będę miała czasu tutaj zajrzeć. postaram się przekazywać informacje w miarę na bieżąco, ale prawdę mówiąc nie wiem, jak to się wszystko potoczy najpóźniej pod koniec tygodnia powinnam urodzić, bo wtedy właśnie mija 2 tygodnie po terminie OM. lekarze raczej nie dopuszczą, by ciąża trwała dłużej. buziaki i trzymajcie się ciepło do zobaczenia |
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze chwilka i koniec remontu
TŻ zabrał mnie dzisiaj na obiad i na spacerek. Było super. Colds wiem, że ciężko się przemóc ale to dla Twojego dobra. Bo może uda sie go wprowadzić az powrotem, a jeśli nie to będzie trzeba zagumkować ( to już lekarz robi ).
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga_ton to czekamy tutaj niecierpliwie na Ciebie i Lenkę |
|
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Martusia - krwawienie jest od razu po cc. Ja jak leżałam na pooperacyjnej, to aż położne wołałam, żeby sprawdziły, czy nie mam krwotoku, bo tak się ze mnie lało Agaton - trzymamy kciuki!!! A któraś pisała o teściowej, która poleca dawać od którgoś momentu łyżeczkę oliwy z oliwek. To wcale nie jest głupota - ale chodzi bardziej o olej lniany i dodawanie jednej łyżki do posiłków, np. zupki. Jak już je stałe pokarmy
|
|
|
|
|
#3498 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czaasami jeszcze przewinie małą. Denerwuje mnie głównie to, że nie wstanie w nocy żeby ją przewinąć i przynieść mi do karmienia. Z drugiej strony nigdy go o to nie poprosiłam. Sama od razu się rzucam z łóżka jak słyszę, że zaczyna płakać. Cytat:
|
||
|
|
|
#3499 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie wiem czy mnie pamiętacie... udzielałam się w którejś części wątku ale później trafiłam do szpitala i przestałam się udzielać mam nadzieję, że mnie przyjmiecie z powrotem
|
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
czuje się jak wywłok człowieka .... bleeee dziecię dzisiaj było grzeczne dopiero teraz się jej przypomniało że potrafi pokrzyczeć ... a ja mam dośc nie wiedzieć czemu ...
i stwierdzam z przykrością że jestem zaborczą matką ... to chyba trzeba zwalczać tylko jak ...
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Konczi - ale czemu uważasz się za zaborczą matkę...? Dziewczyny to normalne, że mój maluch ma takie pory dnia, że je cyca co godzinę (od początku jednego karmienia do początku drugiego)...? To się jakoś wyreguluje potem? Czy może on po prostu potrzebuje possać trochę, żeby się uspokoić czasem? |
|
|
|
|
#3502 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba taki dzień, ja mojego maluszka pochwaliłam i dziś daje nam popalić. Poszliśmy sobie na spacerek, jak zaczął krzyczeć, to musiałam biegiem do domu, bo głodny był. Pierwszy raz mu się tak zdarzyło. I tak od 15 nie spał w ogóle. Dopiero godzinkę temu zasnął.
|
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
Sójka wiem ze ty tu najbardziej mnie rozumies zi wogole ale wiesz co innego jak sie walczy o dwoje dzieci a co innego jak jednego nie ma...nie ufam tym lekarzom i choc wiem ze musioala miec te operacje to cała siedziałam pod drzwiamy i plakalam ze strachu.Nigdy nie patrzylam tak jak teraz na macierzynstwo i dzieci,poprostu to nie bylo niewiem co tylko poprostu cos naturalnego,teraz wiem jak cienka jest nic miedzy zyciem i smiercia,dziecko odeszlo nim je zobaczylam,dotknelam,pozn alam....nie umiem nie myslec o Laurze i nie patrzec na nia jakbym patrzyła na olivke,wiem ze mialy byc dwie,identyczne tak samo kochane...a jak na ironie wciaz w naszych pokojach sa bliźniaczki jednojajowe...mam wrazenie ze za ktoryms razem pęknie mi serce...
nie mam was kiedy nadrobic....nie chcialam was niepokoic ale...w czwartek zabieg,caly dzien w szpitalu,wczoraj tez caly dzien zalatwany a dzis w pracy,teraz wrocilam z szpitala,ogarnelam dom i zrobilam ciasto bo jutro mam gosci...dobrze ze mega obroty mam to nie mam czasu mysleć...jestesmy po zalozeniu zbiorniczka,po operacji plyn sciagany jest codziennie,ale z dnia na dzien jest bardziej klarowny i jest go mniej ale i tak duzo,bo dzis 4 ml ściagneli...glowka jeszcze tez urosla i ma juz 35 cm co daje nam 5 na plusie.Po narkozie mała szybko doszla do siebie i odlaczyli jej tlen,ładnie zjadła,wczoraj juz na cycku wisiala... wczoraj miała 1,895 ...jutro znow wazenie.Na oddziale ma opinie najmniejszego dziecka ale najwiekszego żarloczka bo jak siostra 15 min chce za pozno jej dac mleko albo ja sie spoźniam to juz jest ryk...a wiec moje dziecko wczoraj skonczylo miesiac i ma pol kilo na plusie....uwierzyc nie umiem!! |
|
|
|
#3504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
cou Was? Jak się czujecie?Mnie cały dzień nie było,a jakmnie nie było to gdzie mogłam być ??No na grzybach oczywiście . Ale umówiłam się z Fabiankiem,że to już ostatni raz mamusia go zabiera na taką wyprawe bo ma wychodzić .Apo za tym czujemy sie dobrze
|
||
|
|
|
#3505 |
|
Wtajemniczenie
|
CZesc laseczki
Jeszcze sie dzisiaj nie witałam. Bylam na slubie i krotko na weselu. Starszy byl na urodzinach kuzynki, a my sie wybralismy z Kuba. W kosciele spal i na sali do chwili podania obiadu.....a taka bylam glodna. Poszlam go nakarmic - podnosze do odbicia, a tu......chlust.....na sukienke:brzydal super po prostu. uroki macierzynstwa ![]() Wrocilam na sale, cos tam skubnelam i maz nas odwiozl. Gda czasen maluszek moze chciec tylko pociumkac ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Anusia ale bym sobie zjadla grzybki ![]() Z cebulka i smietanka.....mniam mniam |
|
|
|
#3506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie śmiać się ale boje się że gdy mnie przy niej nie ma to jej źle i że np teściowa źle ją nakarmi, że jak będzie płakać to nie przytuli, że zmarznie, że nie zauważy że ulała i będzie w tym leżała i wiele innych - masakra !!!!!! Cytat:
muminku ja wiem co znaczy stracić dzieciątko w pierwszych tyg ciąży nie wyobrażam sobie co znaczy stracić dzieciątko którego czuło się ruchy ... to dwie rożnie przestrzenie cierpienia ale wierze że jesteś silna i że malutka wyjdzie z tego i będzie Twoją perełeczką i Wasza dumą !!! Mamuśki czy Wasi mężowie korzystają z tacierzyńskich czy z ojcowskich? mąż chciał z tacierzyńskiego skorzystać i dopiero może jak będę 14t na macierzyńskim i z niego zrezygnuję .. doczytałam że ojcowski jest niezależny od macierzyńskiego i może trwać równocześnie z moim urlopem tak ?????
|
|
#3507 |
|
Wtajemniczenie
|
Monarika witamy z powrotem
Muminku kochany zarloczek z Laurki. Ciesze sie ze przybiera. Zawsze jak widze posta od Ciebie to serce mocniej bije... Konczi tak - tacierzynski jest niezaleznie od macierzyskiego, ale szczerze mowiac nie wiem czy mozna go wykorzystac dopiero po 14 tygodniu - pierwsze slysze. Moj pewnie wykorzysta pozniej - po macierzynskim. A Twoje obawy to naturalne i nie ma sie z czego smiac Jak zostawialam z kims malutkiego Pawla to mialam ochote co chwile dzwonic. Teraz juz jestem spokojniejsza bo moja mama przez te 2 lata udowodnila, ze super sobie ze wszystkim radzi. Cholera wrocilam z wesela glodna Konczi doczytalam ze pytasz o tacierzynski i ojcowski - znajde linka z info za chwile ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- http://wyborcza.pl/1,97654,12555861,...ziny.html?as=2 ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- http://www.urlopojcowski.info/formal...ojcowskim.html Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-09-29 o 22:07 |
|
|
|
#3508 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przez ponad połowę ciąży nic bo non stop infekcje, a teraz mi się tak chcę :PCytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny mam jeszcze pytanie, co prawda temat już poruszany, ale teraz bardziej aktualny, używacie tych pasów poporodowych?
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-09-29 o 22:32 |
||||||
|
|
|
#3509 |
|
Wtajemniczenie
|
Juz wszystko wiem - caly czas myslalam ze ten tacierzynski to jest ten co trwa teraz 2 tygodnie i jest niezalezny od macierzynskiego - a wedlug tego drugiego linka to jest ojcowski????
![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- nisia ja akurat nie uzywam |
|
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Uff skończyliśmy sprzątać i składać komodę.
Muminku ale z Laury głodomór. Musisz wierzyć, że będzie dobrze. Zmykam spać. Do jutra
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

A Heniu się przy nim uspokaja tak jak przy mnie 

bluzki z dziurami, ciąggle te same spodnie no ale stwierdziłam że poprostu szkoda wydawać kasę na ciuchy jak ja się odchudzam. Chyba poprostu muszę przeboleć, bo jak zrzucę do tego co miałam przed ciąża to czeka mnie pokaźna kolekcja wszystkiego 

. matko, skąd to cholerstwo się tam wzięło? oczywiście zaraz zrobiłam przegląd całego ciała i na szczęście nic nie znalazłam, ale stracha miałam niezłego ...
jeszcze 14 dni....do terminu,ale ja nie chce tyle czekać oczywiście

Może właśnie zmianą herbatki?