Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-29, 21:35   #481
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Chcialam sie z Wami przywitac.W koncu sie zebralam bo podczytuje Was od dnia kiedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy ale dla mnie to na tyle duzy szok ze musialam sie sama ze soba pozbierac.W ogole nie planowalam 2dziecka i masz babko placek...Wiem ze Wy wszystkie sie cieszycie a mnie poki co jest trudno.Moze jeszcze gdybym czula sie na tyle dobrze zeby isc do pracy lub na tyle dobrze.zeby wstac z lozka bez.problemu i automatycznych wymiotow byloby inaczej.Poki co jest mi ciezko:-( Ale czytajac Was poprawia mi sie humor wiec postanowilam sie ywitac i obiecuje ze postaram sie nie jeczec;-) Pisze z telefonu dlatego tak jednym ciagiem. TP mam na 10 maja.Na usg bylam 13go.Dzidzius mial wtedy 3mm i bijace serduszko. Gratuluje wszystkim szczesliwym przyszlym mamusiom i zazdroszcze braku objawow ciazy...Goffka jak zobaczylam Ciebie tutaj to sie zmobilizowalam odezwac Gratuluje kochana i pieknej ciazy Ci zycze
Can jej ale sie ciesze GRatulacje!!!! I nie zamartwiaj sie .. w koncu dolegliwości odejda
Teraz to po maju beda zamówienia dzieciuszkom
Goffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 22:10   #482
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Dziodzio Pokaż wiadomość
Moja ginekolog (naprawdę dobra specjalistka, kierowniczka zakładu patologii ciąży w bardzo dobrym szpitalu) powiedziała mi, że należy uważać na surowe mięso (i to nie tylko w kontekście jedzenia, ale też np. w kontekście bardzo dokładnego mycia deski na której leżało), surowe jaja i żeby dokładnie myć warzywa (szczególnie takie kupione od bezpośrednio od rolnika).
Powiedziała, żeby nie obawiać się ryb, nawet shusi z powodu bakterii, ale żeby nie jeść zbyt dużo bo faktycznie zawierają metale ciężkie. Powiedziała, że kilka razy w trakcie ciąży to nawet shusi nie zaszkodzi, tylko żeby "nie traktować go jako codziennej przekąski na lunch".

Ja też nie mam mdłości, ewentualnie takie lekkie około godz. 15-16. Nie wymiotuję. Ale się tym nie martwię, nie każdy ma mdłości.
Z zachcianek to mam straszną ochotę ma McDonald'sa. Ale na inne fast foody to już nie. Żadnych kebabów, hot- dogów, pizzy (aż mi się nie dobrze robi, bleee...).
I też mnie odrzuca od wędlin, bleeee...
McDonald's- śni mi się po nocach Mniammm

A ma któraś z Was tak,że jednego dnia mdli nieziemsko, a drugiego wcale?
Mnie muli przez pare dni, mam dzień, dwa luzu i znów powtórka z rozrywki.. Póki co udaje się w pracy wstrzelić w te dobre dni
Nie ukrywam,że cytryna pomaga-polecam jeśli jeszcze nie próbowałyście

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 23:03   #483
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Mnie mdli jak nic nie zjem .. albo poczuje rano coś co mnie odrzuca... ale jesli chodzi o wymioty to nie mam
Ale mam przyssawke brzucha do kregosłupa dośc czesto co wczesniej sie nie zdażało
i jak wiem ze np mam do pracy kanapki to jak wchodze do pracy mija 15 minut a ja mam ochote juz to wszystko zjesc

zjem makaron z pesto to czuje sie niedobrze.....nie wazne ile ale odrazu mnie odrzuca ;(

herbatka z cytrynka i imbirem mniaaaam i tylko soki pije, wczesniej duzo gazowanego piłam teraz nawet tknąc nie moge ;(

Edytowane przez Goffka
Czas edycji: 2012-09-29 o 23:04
Stary 2012-09-29, 23:06   #484
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Do pracy mam pełną pakę jedzonka, nigdy nie wiem na co będę mieć ochotę.. Choć potem mi już obojętnie,fizycznie czuje sie non stop głodna, wszystko jem

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2012-09-29 o 23:08
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 23:13   #485
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Do pracy mam pełną pakę jedzonka, nigdy nie wiem na co będę mieć ochotę.. Choć potem mi już obojętnie,fizycznie czuje sie non stop głodna, wszystko jem
ja na wieczor zjadłam babke ziemniaczana z buraczkami no i jescze pełna jestem a jadłam jakies 3 godziny temu wiec nie jest zle
Ale fakt to na noc akurat nie dobre bylo .. ale tak mi sie chciało
Stary 2012-09-29, 23:47   #486
Dziodzio
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
A ma któraś z Was tak,że jednego dnia mdli nieziemsko, a drugiego wcale?
Mnie muli przez pare dni, mam dzień, dwa luzu i znów powtórka z rozrywki.
Ja na początku miałam lekkie mdłości, tak jak pisałam około godz. 15-17. Ale właśnie od kilku dni mi przeszło i nie mam wcale i się właśnie zastanawiam czy już koniec tego objawu czy tylko chwilowa przerwa?

Faktycznie, na głodnego mdłości były zawsze silniejsze.
I też tak mam, że sama nie wiem co bym zjadła.

Na początku ciąży miałam mały apetyt, ale od 2 tygodni jest źle... Ciągle coś jem. Może to właśnie dlatego, że nie odczuwam już mdłości. Masakra, ja mam sporą nadwagę i nie mogę sobie na to pozwolić. Muszę to jakoś opanować.

A dziś zaczęło mnie swędzieć ciało, ciekawe czy to przypadek czy objaw ciążowy?
Dziodzio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 09:35   #487
Sateczka
Raczkowanie

Witajcie,

chwilkę nie odzywałam się ale wciąż czytałam co słychać u Was.
Ot taka nostalgia w chwili zagrożenia ciąży :/

Dziś byłam na USG kontrolnym i nasza Niunia w 7tc +6d ma 11 mm.

W załączeniu fotka Maluszka, któremu serduszko bije 144/min

Oby dalej tak szło ...

Fakt: mdłości, biegunka czy brak apetytu to norma ale damy rade
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg iphone 201.jpg (96,4 KB, 71 załadowań)
Sateczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 09:52   #488
MoTyleKsw
Zakorzenienie

A może Niuniek?
Piękna kruszynka, całe szczęście, że wszystko w porządku

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 09:55   #489
Sateczka
Raczkowanie

Motylek- prawde mowiac od poczatku czuje i mysle,ze to bedzie synus... ale dla bezpieczenstwa nazywam na USG plamke Niunia )) a w zyciu Maluszek... Nie umialabym do konca ciazy zyc w nieswiadomosci. Mam chec wiedziec kto zamieszkuje pod moim serduchem i zwracac sie do dzidziusia po imieniu ))
Stary 2012-09-30, 11:36   #490
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sateczka Pokaż wiadomość
Motylek- prawde mowiac od poczatku czuje i mysle,ze to bedzie synus... ale dla bezpieczenstwa nazywam na USG plamke Niunia )) a w zyciu Maluszek... Nie umialabym do konca ciazy zyc w nieswiadomosci. Mam chec wiedziec kto zamieszkuje pod moim serduchem i zwracac sie do dzidziusia po imieniu ))
Mnie też się wydaje, że u nas będzie synek. i jeszcze cała rodzina mówi o Bąblu tak, jakby miał być chłopiec i jakoś nikt nawet nie przypuszcza, że dziewczynka... zobaczymy, może być synek, córeczka też byle zdrowe.
śliczna Niunia na usg

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 15:23   #491
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Goffka Pokaż wiadomość
Can jej ale sie ciesze GRatulacje!!!! I nie zamartwiaj sie .. w koncu dolegliwości odejda
Teraz to po maju beda zamówienia dzieciuszkom
Thanx musi być lepiejkiedyś...: brzydal:
Właśnie tych zamówień dieciaczkowych już się doczekać nie mogę
Ostatnio jak mi przyszła paczka z cartersa to się zapatrzyłam na te malusie słodziusie ubranka i teraz mamza swoje...

Cytat:
Dziś byłam na USG kontrolnym i nasza Niunia w 7tc +6d ma 11 mm.

W załączeniu fotka Maluszka, któremu serduszko bije 144/min

Oby dalej tak szło ...

Fakt: mdłości, biegunka czy brak apetytu to norma ale damy rade
Gratulacje!Sliczna dzidzia

Dziewczyny nie straszcie mnie z tym większym dzieckiem przy każdej następnej ciąży no bo skoro mała ważyła praktycznie 4kg to ten dzieciak będzie ważył 5kg???To ja już teraz decyduję się na cc
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 16:16   #492
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Cytat:
Thanx musi być lepiejkiedyś...: brzydal:
Właśnie tych zamówień dieciaczkowych już się doczekać nie mogę
Ostatnio jak mi przyszła paczka z cartersa to się zapatrzyłam na te malusie słodziusie ubranka i teraz mamza swoje...

Gratulacje!Sliczna dzidzia

Dziewczyny nie straszcie mnie z tym większym dzieckiem przy każdej następnej ciąży no bo skoro mała ważyła praktycznie 4kg to ten dzieciak będzie ważył 5kg???To ja już teraz decyduję się na cc
Ty nic nie mow ... bo ja zagladałam co zamawiacie i tez chciałam, i tez mam
To czar tych zamówien był...
Ja juz kase odkladam nawet butów nie zamawiam i ubrań
Stary 2012-09-30, 18:40   #493
Sateczka
Raczkowanie

Kobietki, o jakich zamówieniach mówicie?
Stary 2012-09-30, 19:04   #494
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Mnie też się wydaje, że u nas będzie synek. i jeszcze cała rodzina mówi o Bąblu tak, jakby miał być chłopiec i jakoś nikt nawet nie przypuszcza, że dziewczynka... zobaczymy, może być synek, córeczka też byle zdrowe.
śliczna Niunia na usg
Co do płci maleństwa to u nas zdania są podzielone. TŻ bardzo chce synka, a ja... no cóż, synek byłby super, ale córeczka Choć też chciałabym, żeby moja córeczka miała starszego brata. Więc wiadomo, cokolwiek się okaże, szczęście będzie ogromne
Podejrzewam jednak, że mamy większe szanse na dziewczynkę bo totalnie mineliśmy się z owu. Już sam fakt, że jestem w ciąży jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem, po naszych nieregularnych starankach Ale kto wie, życie lubi zaskakiwać i może będzie chłopiec.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 19:10   #495
maarchewka
Zakorzenienie

hej dziewczynki mam do was pytanie. Jesteście moze teraz na zwolnieniu czy pracujecie? Ja chciałabym pójść na zwolnienie na tydzień. Jestem trochę zmęczona tymi nudnościami i ciągle mi się chce spać. Nie wiem tylko czy muszę pojsc do ginekologa czy wystarczy do jakiegokolwiek lekarza? Czy wystarczy ze powiem, że się źle czuje zeby dostać zwolnienie? (pracuje w biurowcu przy komputerze więc nie jest to robotą wysokiego ryzyka).

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 19:13   #496
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Co do płci maleństwa to u nas zdania są podzielone. TŻ bardzo chce synka, a ja... no cóż, synek byłby super, ale córeczka Choć też chciałabym, żeby moja córeczka miała starszego brata. Więc wiadomo, cokolwiek się okaże, szczęście będzie ogromne
Podejrzewam jednak, że mamy większe szanse na dziewczynkę bo totalnie mineliśmy się z owu. Już sam fakt, że jestem w ciąży jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem, po naszych nieregularnych starankach Ale kto wie, życie lubi zaskakiwać i może będzie chłopiec.

Ja skolei mam przeczucie na córke Ale nie wiem na ile to przeczucie prawdziwe a na ile sobie wmówiłam bo 2 chłopców już mamy

My też przed owu 2-3 dni zaprzestaliśmy przytulania,aby zwiększyć szanse na córkę. Ale po pierwsze owu mogła mi zrobić psikusa i być szybciej,a po drugie różnie bywa. I nie zawsze się ta metoda sprawdza i może być równie dobrze siusiak

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 19:55   #497
Dziodzio
Raczkowanie

Hej, ale to na odwrót: im bliżej owulacji bzykanko tym większe szanse na chłopca. Męskie plemniki są szybsze i szybciej docierają do jajeczka. Za to damskie plemniki są bardziej wytrzymałe więc mogą dłużej przetrwać. To właśnie na dziewczynkę trzeba się bzykać 2-3 dni przed owulką.
Dziodzio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 20:03   #498
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
hej dziewczynki mam do was pytanie. Jesteście moze teraz na zwolnieniu czy pracujecie? Ja chciałabym pójść na zwolnienie na tydzień. Jestem trochę zmęczona tymi nudnościami i ciągle mi się chce spać. Nie wiem tylko czy muszę pojsc do ginekologa czy wystarczy do jakiegokolwiek lekarza? Czy wystarczy ze powiem, że się źle czuje zeby dostać zwolnienie? (pracuje w biurowcu przy komputerze więc nie jest to robotą wysokiego ryzyka).
Wiesz co, ja byłam u internisty na początku przeziębienia, jak usłyszał, że jestem w ciąży to od razu dał mi zwolnienie, żeby problem zniszczyć w zarodku. Ale nie wiem szczerze mówiąć, czy to będzie zwolnienie na 100% czy na 80% bo było pod koniec miesiąca i w tej pensji tego nie mogłam zobaczyć. Podejrzewam więc, że zwonienie może Ci dać nawet internista, ale nie wiem czy będzie rozpatrywane jak zwolnienie ciążowe. Jestem jeszcze zielona w tych zawiłościach prawnych.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 20:40   #499
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, ale to na odwrót: im bliżej owulacji bzykanko tym większe szanse na chłopca. Męskie plemniki są szybsze i szybciej docierają do jajeczka. Za to damskie plemniki są bardziej wytrzymałe więc mogą dłużej przetrwać. To właśnie na dziewczynkę trzeba się bzykać 2-3 dni przed owulką.
Wiem wiem właśnie. Dlatego u nas przytulania zakończyliśmy w 11 dc na 2-3 dni przed potencjalną owulką,aby te szanse na córke zwiekszyć
Nie mamy jednak pewności,że owulka była właśnie wtedy kiedy wskazywał na to ból i wogóle,monitorowana też nie była.
Dlatego piszę,że teoretycznie szanse na córke mam spore, a w praktyce może wyjść tak,że jednak ta owulka była naprzykład 11-12 dc ( bo i tak mogło się przydarzyć) i wtedy już siusiak raczej będzie
Strasznie marzymy o dziewczynce , ale najważniejsze by dzidziuś zdrowy był

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-30, 20:43   #500
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Witam a wiec ja takze dolaczam do wątku )
w 1cs mamy fasolinke tp mam na 14 maj , teraz jestem w 7 tyg i 5 dni,
objawy mam i to wszystkie .... mdlosci 24/h wymioty wieczorem a rano biegunkaa...bleee mam juz dosc

Gratuluje wszystkim zafasolkowanym :::)
Witaj

Cytat:
ja na wieczor zjadłam babke ziemniaczana z buraczkami no i jescze pełna jestem a jadłam jakies 3 godziny temu wiec nie jest zle
Ale fakt to na noc akurat nie dobre bylo .. ale tak mi sie chciało
A co to takiego?

Cytat:
Ja na początku miałam lekkie mdłości, tak jak pisałam około godz. 15-17. Ale właśnie od kilku dni mi przeszło i nie mam wcale i się właśnie zastanawiam czy już koniec tego objawu czy tylko chwilowa przerwa?

Faktycznie, na głodnego mdłości były zawsze silniejsze.
I też tak mam, że sama nie wiem co bym zjadła.

Na początku ciąży miałam mały apetyt, ale od 2 tygodni jest źle... Ciągle coś jem. Może to właśnie dlatego, że nie odczuwam już mdłości. Masakra, ja mam sporą nadwagę i nie mogę sobie na to pozwolić. Muszę to jakoś opanować.

Swędzi ciało? Moze brzuszek rosnie? i skóra się rozciąga?

Cytat:
Ja mam córeczkę, teraz tż chce syna, ale ja nie obraziłabym się na drugą córkę W I ciażąy bardzo chciałam córeczkę, teraz liczę tylko na spokojniejszą ciaże i zdrowe maleństwo...
A co do płci to ja "wierzę" w chiński kalendarz płci, sprawdza się w 98 %

Cytat:
Lekarz rodzinny też może wystawić, musi tylko wpisać na zwolnieniu literkę B w odpowiednim miejscu, albo napisać adnotację o ciąży, żebyś dostała 100%
Cytat:
Wiesz co, ja byłam u internisty na początku przeziębienia, jak usłyszał, że jestem w ciąży to od razu dał mi zwolnienie, żeby problem zniszczyć w zarodku. Ale nie wiem szczerze mówiąć, czy to będzie zwolnienie na 100% czy na 80% bo było pod koniec miesiąca i w tej pensji tego nie mogłam zobaczyć. Podejrzewam więc, że zwonienie może Ci dać nawet internista, ale nie wiem czy będzie rozpatrywane jak zwolnienie ciążowe. Jestem jeszcze zielona w tych zawiłościach prawnych.
no jak się przeziebienie rozwinie to bez leków jest trudno go opanować, a w ciązy to tylko inhalacje i kołderka ;P

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 21:10   #501
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Kalka
Babka ziemniaczana to
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...nuGnRb-1jGBsbJ

robiona z ziemniaków z miesem moze byc w srodku i upieczona
Taki ala pasztet z ziemniaków
Stary 2012-09-30, 21:21   #502
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Witaj

A co to takiego?

Swędzi ciało? Moze brzuszek rosnie? i skóra się rozciąga?

Ja mam córeczkę, teraz tż chce syna, ale ja nie obraziłabym się na drugą córkę W I ciażąy bardzo chciałam córeczkę, teraz liczę tylko na spokojniejszą ciaże i zdrowe maleństwo...
A co do płci to ja "wierzę" w chiński kalendarz płci, sprawdza się w 98 %

Lekarz rodzinny też może wystawić, musi tylko wpisać na zwolnieniu literkę B w odpowiednim miejscu, albo napisać adnotację o ciąży, żebyś dostała 100%

no jak się przeziebienie rozwinie to bez leków jest trudno go opanować, a w ciązy to tylko inhalacje i kołderka ;P

Co do tego chińskiego kalendarza to średnio w niego wierzę hehe. Ale 2 różne te kalendarze pokazują mi dziewczynkę
Ciekawe czy się sprawdzi.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-10-01, 08:32   #503
JennyAniolek
Zakorzenienie

Witajcie
I ja chciałabym dołączyć do wątku

Mam 24 lata, w weekend wróciliśmy z mężem z urlopu w Paryżu i tam też dowiedziałam się o ciąży, a mąż dostał "prezent" na urodziny Póki co jestem po III pozytywnych testach (wczoraj w końcu druga kreska była gruba i wyraźna), a dziś mam nadzieję, że uda mi się umówić na wizytę. Starania zaczęliśmy od razu po odstawieniu tabletek i udało się w 2 cs Wg moich obliczeń mam dziś 4t + 6d, a kalkulator internetowy pokazuje tp na 4.06.2013 To na razie tyle, mam nadzieję, że będzie nam się miło rozmawiało

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 08:58   #504
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Witajcie

Mam 24 lata, w weekend wróciliśmy z mężem z urlopu w Paryżu i tam też dowiedziałam się o ciąży, a mąż dostał "prezent" na urodziny Póki co jestem po III pozytywnych testach (wczoraj w końcu druga kreska była gruba i wyraźna), a dziś mam nadzieję, że uda mi się umówić na wizytę. Starania zaczęliśmy od razu po odstawieniu tabletek i udało się w 2 cs Wg moich obliczeń mam dziś 4t + 6d, a kalkulator internetowy pokazuje tp na 4.06.2013 To na razie tyle, mam nadzieję, że będzie nam się miło rozmawiało

Hejka Kolejna mamusia
Wyprzedzasz mnie o całe 4 dni
U mnie 4t2d i ja liczyłam termin porodu tak jak liczą lekarze. Czyli 1 dzień ostatniej miesiączki dodać 7 dni i odjąć 3 miesiące.
u mnie wygląda to tak: 1.09+7 dni-3mc= 8czerwiec 2013

Dzisiaj idę się zapisać na pierwszą wizytę za 2 tygodnie. Wtedy będzie 6t2d i mam nadzieję,że będzie już biło serduszko

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-10-01, 09:12   #505
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Wyprzedzasz mnie o całe 4 dni

Cytat:
U mnie 4t2d i ja liczyłam termin porodu tak jak liczą lekarze. Czyli 1 dzień ostatniej miesiączki dodać 7 dni i odjąć 3 miesiące.
u mnie wygląda to tak: 1.09+7 dni-3mc= 8czerwiec 2013
Mi najpierw datę wyliczyły kalkulatorzy internetowe, a teraz spróbowałam Twoim sposobem i wychodzi to samo, czyli: 28.08 + 7 dni - 3 m-ce = 4.06.2013r.

Cytat:
Dzisiaj idę się zapisać na pierwszą wizytę za 2 tygodnie. Wtedy będzie 6t2d i mam nadzieję,że będzie już biło serduszko

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-01, 09:16   #506
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Ty nic nie mow ... bo ja zagladałam co zamawiacie i tez chciałam, i tez mam
To czar tych zamówien był...
Ja juz kase odkladam nawet butów nie zamawiam i ubrań
wesoło..
Ja też już nic dla siebie nie kupuję i tak zaraz będę wielorybem

Cytat:
Kobietki, o jakich zamówieniach mówicie?
Rzuć okiem w mój podpis

Cytat:
Ja niestety jestem na L4 z powodu wymiotów, które u mnie są praktycznie non-stop po zjedzeniu jakiegokolwiek posiłku.
Przez to opadłam z sił i ledwo się ruszam z łóżka:-(
Mnie zwolnienie dała gin. ale myslę, że bez problemu dostaniesz od internisty - tylko pamiętaj, żeby Ci wpisał literkę B. Wtedy dostaniesz 100% wypłaty.

Cytat:
Witajcie

Witaj Gratulacje i muszę powiedzieć że wyszło Wam super romantycznie
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 09:25   #507
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Gratulacje i muszę powiedzieć że wyszło Wam super romantycznie
Dzięki

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-01, 10:00   #508
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też. Mam nadzieję że to szybko minie

Sateczka piękne zdjęcie. Na kolejnej wizycie powinnaś już zobaczyć rączki

U mnie też wszyscy mówią że to będzie synek. Ja bym chciała córeczkę ale też mam przeczucie że to synek. Byle by zdrowe było- to najważniejsze.

marchewka obojętne kto Ci wystawi zwolnienie, z tym że ginekolog będzie musiał napisać że to z powodu ciąży. Jak da lekarz rodzinny to chyba jest 80%, bo chyba tylko ginekolog wystawia zwolnienie z powodu ciąży i wtedy jest 100 %.

Aniołku witaj życzę szczęśliwych 9 miesiesięcy.

Ja dzisiaj czuję się kiepsko. Jakaś taka bez sił jestem, nawet nie mam siły zrobić sobie śniadania. Na razie zjadłam banana i wypiłam herbatkę.
Stary 2012-10-01, 10:30   #509
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
ja jestem aktualnie na L4 z powodu przeziębienia, internista może dać zwolnienie "ciążowe" płatne 100%ale np. mi nie chciał wypisać zaświadczenia o ciąży i to zaświadczenie wypisze mi ginekolog i zaniosę komplet do pracy. Z tego co czytałam jest nawet tak, że gdyby lekarz dał Ci zwykłe zwolnienie bez kodu ciążowego to jak doniesiesz zaświadczenie o ciąży to powinni Ci wyrównać do 100%.
Myślę, że lekarz powinien dać Ci zwolnienie, zwłaszcza jeśli chcesz odpocząć.

Cytat:
Witajcie

gratulacjefajnie się ułożyło, że maluszek ujawnił się podczas wyjazduA Paryż jest przepięknym miastem także okoliczności idealne
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 10:56   #510
pawie_oczko
Wtajemniczenie

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

pawie oczko Ty to mnie zadziwiasz. Jesteśmy w tym samym tyg a jeszcze nie miałaś robionego usg a ja dzisiaj byłam na 4 no ale 2 razy byłam przez to plamienie. Ja bym chyba nie wytrzymała tyle nie widząc mojej fasolki
Swoją drogą ciekawa jestem czy rodzić też będziemy w ten sam dzień

Co do bezrobocia to też byłam w szoku z tą umową na zlecenie bo przecież pracodawca nie płaci składek. No ale tak mi powiedzieli. Ja mam tylko nadzieję że mnie jednak nie zwolnią do maja i zaliczy mi się ten jeden normalny rok, bo od czerwca pracuję na cały etat.

To, że nie miałam robionego, to nie znaczy, że nie chcę albo mi na tym nie zależy. Po prostu nie spodziewałam się, że jestem w ciąży , test zrobiłam dopiero w 5 tc, a na wizytę u mojego ginekologa, musiałam czekać prawie 2 tygodnie, a nie chciałam iść do innego... na dodatek mój ginekolog nie robi usg, więc dlatego tak. Poza tym najpóźniej pierwsze USG trzeba zrobić w 12 tc, więc jak zrobię w 9 biorąc pod uwagę okoliczności to chyba nie jest źle. a USG doczekać się już nie mogę

Trzymam kciuki za pracę, żeby wszystko poszło po Twojej myśli
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości