|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
oj tam, z procentami to kazdy glupi moze udawac jednorozca.
|
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzieciąteczko odkryło coś takiego jak CIEŃ.
Leży w pokoju na podłodze, macha ręką i próbuje złapać swój cień Wczoraj goniła za nim w wannie
|
#1533 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Postaram sie Was potem nadrobić. Wczoraj byliśmy na weselu byliśmy i pobawiliśmy sie do 21. Madzia nawet ok godz spała w wózku na sali, a usnęła na moich rękach w czasie tańca przy głośnej muzyce Przy stole nie chciała siedzieć tylko żeby ją nosić albo tańczyć, więc mało zjadłam Wszystkich zachwycała Fryzura się trzymała potem wrzucę jakąś fotkę.Z gorszych rzeczy to coraz gorzej wygląda pupa Madzi (( odparzeń jest już kilka, jedno naprawdę paskudne, wygląda jakby surowe mięso było na zewnątrz dziś przyszło mi do głowy że to może po tych środkach z ibuprofenem które dawaliśmy Madzi no i w ulotce pisze że to możliwe, bardzo rzadko, ale możliwe (( MASAKRA chcesz dziecku pomóc na jedno na drugie zaszkodzisz ((Jutro jedziemy znowu do lekarki, ciekawe co na to powie. Nawet zmieniłam pieluchy na pampersy, wczoraj kupiłam. Dzis w domu jak nie spi to chodzi z gołą pupą lub z podłożoną tetrą, zastanawiam się też nad pieluchami wielorazowymi, która z Was w Polsce używa i może polecić???
|
#1534 |
|
Gang Iren
|
Na udawaniu jednorozca mi nie zalezy.Ale poimprezowalabym chetnie
calonocnie i spila sie jak swinia
|
#1535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas nie ma żadnych odparzeń a nie smarujemy niczym pupy, bo przy wielorazówkach kremy zmniejszają chłonność pieluszek. Generalnie jestem baaaaardzo zadowolona i moja Hanka również |
|
|
|
|
#1536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Możesz mi jeszcze napisać jak i co sie używa, tzn czym się różni otulacz od tych z kieszonkami itd, ile trzeba mieć tego na początek. Może moje pyt są śmieszne ale nie bardzo się w tym orientuję
Edytowane przez natkulec Czas edycji: 2012-09-30 o 20:20 |
|
|
|
|
#1537 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
-> też mam z tego meg ubaw jak mała 'łapie' cień.Ponad to mamy nową umiejętność - siadanie z pozycji leżącej Cytat:
)Nie odzywałam się długo bo wiecznie coś ... teraz byliśmy na 50-tce wujka owszem, tańcowaliśmy i dobrze się bawiłam w towarzystwie rodziny ale to nie jest to jak 'spicie się jak świnia' w towarzystwie koleżanek - uwielbiam to Dzisiaj jestem wykończona i jestem już w piżamie i zabieram się powoli do spanka. Obiecuje wszystko nadrobić
|
||
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() czytam was regularnie ale nie mam czasu ostatnio na napisanie czegos sensownego ![]() maz dzis zmienial jak co ranek ostatnio bo jest na urlopie, pieluche malemu i jak zawsze przyniosl mi go do lozka i daje do powachanai czy jest kupa i zaczal go przewijac wiec mlody reke na klejnoty a one ale w kupsku ciekawy poranek
|
|
|
|
#1539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zośka jest niezniszczalna - byliśmy na imprezie rodzinnej i balowaliśmy do późna, kiedy Mała wstała było jeszcze ciemno a ja zaspana, miałam przygotowane mleko w pojemniczkach ale w jednym z nich był sinlac na II śniadanko. A ja ... zaspana wsypałam ten sinlac do 180ml wody do tego dowaliłam kleiku i podałam jej, zjadła ze smakiem wszystko, mimo, że rano zawsze tylko 'zamoczy usta', szybkie bekanko i poszłyśmy spać... jak popołudniu się zorientowałam to o mało nie padłam ale Zocha nie przejawiała żadnych niepokojących sygnałów więc kamień z serca ![]() Czy wam też zdarzają się takie pomyłki? |
|
|
|
|
#1540 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale zapytaj lekarkę co ona na to. i ciekawe,czy to faktycznie ibuprofen. Cytat:
ehe, znam to - Lenka miała niedawno markowe "lampasy" na czole z kupy. ech te rączki... |
||
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
padam na twarz wreście ogarnęłam się po gościach wczoraj 12 osób i dzisiaj jeszcze raz powtórka z rozrywki. Ania wczoraj przeszła samą siebie o 19 ją wykąpałam i położyłam ja spać i sobie do 2 spała potem pobudka na mleczko i spała do rana ![]() idę Was nadrobić
|
|
|
|
#1542 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Dziś znów dzień prawie cały poza domem. Wróciliśmy o 7 od teściów. Jak prawie co niedziela po kościele poszliśmy do nich na obiad ![]() Piotruś dziś trochę marudził babci na rękach i jej było przykro. Co koło mnie z nim przechodziła to zaczynał płakać i wyciągać do mnie ręce ![]() Cytat:
dłużej spała po takim sytym posiłku? Szczerze mówiąc też mam ochotę się napić najlepiej wódki na F limonkowej albo żurawinowej, albo...hm wszystko jedno ![]() brzmię jak alkoholik hehe na whisky też mam ochotę ![]() ale jeszcze trochę muszę poczekać. Mam plan karmić do 8,9 miesiąca. A Wy które karmicie cycem jak długo planujecie karmić ??
|
|
#1543 |
|
Rozeznanie
|
Ja co prawda nie cycuję, i czasem poszaleję (choć raczej na smaka niż na szaleństwo, bo jako matka czuję odpowiedzialność na tyle, by nie wypić tyle, że zgon, mimo, że zawsze pije tylko jedno z nas a na górze i tak teść-kierowca w odwodzie) ale i tak pijam dziwności. Czyściuchy nie lubię, tak więc mieszam. Ruskij szampon, czasem z mirindą, winczacz czasem z colą, miodzik trójniaczek urodzinowy tżta, lemoncini z 7upem. Czasem marzy mi się gin z tonikiem
ale po nim się czasem majtki gubią...
|
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1545 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Czasem pozwole sobie na male piwko wieczorem,bo Eryk i tak przerwe ma minimum 8 godz,wiec po tym czasie alko juz w mleku nie ma. Tak se wlasnie myslalam jak to zrobic z tym karmieniem.Jak uda sie pojechac na Swieta do Polski to z pobudek egoistycznych chcialabym nie karmic,bo i Swieta i Sylwester,no i spotakania z tak dawno niewidzianymi znajomymi,imprezka jakas,clubbing.Z drugiej strony pomyslalm o Eryku,ze jak go odstawie przed wyjazdem do Polski to moze byc dla niego ciezko,nowe otoczenie,obcy ludzie,to i tak juz stres i jeszcze zabiore mu ukochanego cycka.Wiec moze na impreze pojde,flaszke awaryjna zostawie w domu,na imprezce piwo jakies jedno bede saczyc i na tym skonczy sie moje chlanie
|
|
#1546 |
|
Rozeznanie
|
mój na szczęście rozumie, i staramy się w miarę wymieniać, ale nawet jak jest moja kolej, to jeden kieliszek wina czy pol puszki piwa na ciepło z sokiem to maks - już neiraz się przekonałam, że jak sięnie daj Boże cośdzieje, to starszyzna nie pamieta już co robić, lub działą niezgodnie z najnowszymi wytycznymi, a młodzież rozkłada ręce. Tak więc nawet, jak nie prowadzę, to ja decyduję i kombinuję. Muszę mieć zawsze sprawną logikę.
|
|
|
|
#1547 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli mojej Ani nie jest zimno ja kombinezony wyprałam i pochowałam bo teraz do 10 października ma byc ładnie zobaczymy tylko co z tych prognoz wyjdzie.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla koleżanki
|
||||
|
|
|
#1548 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a to że się po ginie z tonikiem majtki gubią to nie wiedziałam ![]() Cytat:
![]() Też na Święta właśnie bym chciała nie karmić, ale to bardziej z powodu tej diety, nie tylko o alko mi chodzi ![]() Cytat:
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wrócę do pracy, Ewelinka będzie miała 3 lub 4 niecycowe posiłki. Do roku czasu chciałabym chociaż rano i przed spaniem tego cycucha zostawić (i ewentualnie w nocy), ale zycie pokaże. No i jedno karmienie po powrocie z pracy do domu przez jakiś czas. A najchętniej to tak długo jak Ewelinka będzie tego potrzebowała, bo może przyjść dzień, kiedy piersi już nie będzie chciała.
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
dzień na wariackich papierach...
rano pobudka , potem po 9 wyszliśmy na zakupy bo chleba nam brakło , po drodze kupiłam pampersy, chleb, smoczek i coś dla TŻ na dzień chłopaka a że nie brałam koszyka tylko pakowałam do wózka a potem na kasę i w domu zorientowałam się że nie zapłaciłam za smoczek![]() Później na szybko obiad , potem brat z bratową przyjechali po mnie i Oskara i pojechaliśmy do restauracji aby złożyć zyczenia rodzicom na 25lat po slubie. Byli zaskoczeni młodszy brat ich tam przywozi a tam my z kwiatami. życzenia złożylismy, kwiaty dalismy , zostawiliśmy ich tam na obiedzie i rozjechaliśmy się do domów. TŻ nie jechał ze mną bo strzelił focha , stwierdził że jak moi nie byli u Nas na rocznicy (coś im wypadło) to on nie pojedzie do nich . Trochę mnie tym wkurzył ![]() Potem dokończyłam obiad, pojechaliśmy do auchana, a potem do znajomych i powrót 19.40 do domu. Kąpanie Oskara i dziś znów musiałam bujać na rękach ;/ a było już tak fajnie.... Potem zmywanie góry naczyń , obiadek dla młodego na jutro i w końcu luz... przy Karmi malinowym i lodach
|
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się ucieszyłam wystawiłam na allegro pościel która mi domu zalegała za 40 zł i ją sprzedałam
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Dobra znikam spać muszę odespać
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet co trochę wysadzałam ją na nocnik, udało się 3 razy siku i 2 kupki, z tego nocnika to plusy, może się szybko robić na niego i oszczędzimy na pieluchach
|
|
#1553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja płyn do kapieli albo cokolwiek bym podejrzewała, jesli krosteczki wychodzą w różnych miejscach. A tak, bez sensu to wszystko.
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
my po aktywnym dniu, bylismy na grzybkach w trojke, mala byla u meza w nosidle, bardzo jej sie podobalo. Lazilismy 3h. Julka z nadmiaru wrazen i swiezego powietrza zasnela mi w 5 minut w lozeczku Dziewczyny jak dokladnie wygladaly dziasla Waszych maluszkow zanim pojawily sie zabki? Julia ma coraz jasniejsze dziasla w miejscach jedynek dolnych i jednej trojki,a gorne dziaslo jest cale rozpulchnione. Zastanawiam sie jak dlugo moze to jeszcze trwac nim sie przebija?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tam jednak jestem fanką leczenia się na forum i diagnozowania, bo nie dość, że burza mózgów nie szkodzi, to istnieje szansa, że ktoś z doświadczenia rozpozna nieswoiste objawy i podsunie myśl lekarzowi (choć zazwyczaj się oburzają "jak pani wie,co się dzieje, to po co pani przyszła" - "no pochwalić się, K*RWA!") |
|
|
|
|
#1559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czemu nie da się kupić tego kremu???
|
|
#1560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No wiesz, do lekarza idzie się juz z gotową diagnozą po receptę na leki przecież
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

Przy stole nie chciała siedzieć tylko żeby ją nosić albo tańczyć, więc mało zjadłam
(( odparzeń jest już kilka, jedno naprawdę paskudne, wygląda jakby surowe mięso było na zewnątrz 

i zaczal go przewijac wiec mlody reke na klejnoty a one ale w kupsku
ciekawy poranek
ale Zocha nie przejawiała żadnych niepokojących sygnałów więc kamień z serca 

dla koleżanki

. Trochę mnie tym wkurzył