Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-30, 19:49   #3721
dedra
Zadomowienie

Hej wszystkim. Wpadłam do was na moment z telefonu żeby napisac, że mam plamienie dzis, taki śluz z krwia . W dodatku od pasa w dół mam bóle jakby reumatyczne. No i krzyż też mnie boli. Takie same objawy mialam w 1cs na okolo tydzien przed @, ale wtedy plamien nie bylo. Dziś 20dc i nie wiem czy traktowac to jako przedwczesna @. Dziwne to wszystko... Jestem podlamana...

dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 19:50   #3722
...Skierka...
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Hej Kochane
daaawno mnie nie bylo, w sumie od dnia @, miałam doła trochę i stwierdziłam że nie będę sie nakręcać na nic, ale jednak mi smutno troche, brakuje mi wiadomości jak i Wam idą starania, i wogole co u Was sie dzieje... jednak w koncu kto lepiej mnie zrozumie jak nie WY

Dzastinko tak, poproszę o dodanie kolejnego cs, dzis dzień 18, moze sie uda tym razem

jednak moja nieobecnośc to tyle stron do nadrobienia... jednak może nie na raz, ale postaram sie nadrobić
i juz na wstępie chcę Wam bardzo podziękować za miłe słowa na początku @, naprawdę pomagają, tym bardziej że poza mną oczywiście i moim TZ nikt nie wie że się staramy... w sumie od maja już i czasami ciężko z tym, jak szwagierka która urodziła w kwietniu przy calej rodzinie na imprezie mówi ze sie ociagamy bo najwyzszy czas na dziecko ale najwyrazniej jestesmy jeszcze "za wygodni" ze nie chcemy - cóz,,,, co tu komentować, poprostu wole przemilczek tą kwestię...

dobra zaczne nadrabiac posty zalegle, może jakieś fasolki przybyły?

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 19:55   #3723
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Hejka w ten niedzielny wieczór

Aleee tu dzisiaj cisza heeh,jak nigdy

Ja właśnie ide szykować łobuzerie do łóżek i kolacje im szykować, a potem błogie lenistwo z wizażem i z Wami
O ile ktoś się tu pojawi
Jak sie czujesz?

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Tak,nie ukrywamy przed nikim, iż chcemy mieć dzidzię, ale jak narazie natura decyduje inaczej. Nie mam zamiaru robić z tego tajemnicy w najbliższej rodzinie. Może dzięki temu nie czujemy presji z ich strony. Oczywiście nie wtajemniczamy wszystkich, a na pytania"kiedy u Was?" odpowiadamy krótko "jak przyjdzie nasza kolej".
Siostra jest młodsza o 4 lata i jest to tzw. wpadka, ale teraz to już nie jest ważne. Na dzień dzisiejszy myślę, że też mogliśmy taką zaliczyć. Ile zaoszczędziłoby to nerwów.... i kasy...
Też tak czasem myśle że lepiej było wpaść kiedyś....

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 20:30   #3724
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Hej wszystkim. Wpadłam do was na moment z telefonu żeby napisac, że mam plamienie dzis, taki śluz z krwia . W dodatku od pasa w dół mam bóle jakby reumatyczne. No i krzyż też mnie boli. Takie same objawy mialam w 1cs na okolo tydzien przed @, ale wtedy plamien nie bylo. Dziś 20dc i nie wiem czy traktowac to jako przedwczesna @. Dziwne to wszystko... Jestem podlamana...
Hej kochanienka Oddychaj i nie załamuj się 20dc to napewno nie @. Prędzej bym stawiała na implantacje,zagnieżdżanie
I tego się trzymajmy

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
Hej Kochane
daaawno mnie nie bylo, w sumie od dnia @, miałam doła trochę i stwierdziłam że nie będę sie nakręcać na nic, ale jednak mi smutno troche, brakuje mi wiadomości jak i Wam idą starania, i wogole co u Was sie dzieje... jednak w koncu kto lepiej mnie zrozumie jak nie WY

Dzastinko tak, poproszę o dodanie kolejnego cs, dzis dzień 18, moze sie uda tym razem

jednak moja nieobecnośc to tyle stron do nadrobienia... jednak może nie na raz, ale postaram sie nadrobić
i juz na wstępie chcę Wam bardzo podziękować za miłe słowa na początku @, naprawdę pomagają, tym bardziej że poza mną oczywiście i moim TZ nikt nie wie że się staramy... w sumie od maja już i czasami ciężko z tym, jak szwagierka która urodziła w kwietniu przy calej rodzinie na imprezie mówi ze sie ociagamy bo najwyzszy czas na dziecko ale najwyrazniej jestesmy jeszcze "za wygodni" ze nie chcemy - cóz,,,, co tu komentować, poprostu wole przemilczek tą kwestię...

dobra zaczne nadrabiac posty zalegle, może jakieś fasolki przybyły?
Skierka super,że do nas wróciłaś. My tu wszystkie trzymamy kciuki za każdą z nas i jesteśmy tu po to też,a może przedewszystkim by się wspierać
Napewno Wam się uda, na Was też przyjdzie czas

Co do nowych fasolek to owszem owszem przybyły

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Jak sie czujesz?

Też tak czasem myśle że lepiej było wpaść kiedyś....

Hejo Izunia A no wiesz czuje się całkiem ok, jak i przed ciążą Brzuszek i krzyż czasami podokuczają, ale nie ma tragedii.Pozatym w zasadzie narazie gitara Dzisiaj zaczęłam 5tc więc pewnie jeszcze mi objawy bokiem wyjdą eheheh.
Buziaczki

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 20:38   #3725
Debrah
Zakorzenienie

Najpierw pogratuluję kolejnych dzieciaczków!.
W 5 tygodniu ciąży mamy już zarodek oczywiście ( ok 21 dniu OD ZAPŁODNIENIA) zaczyna bić już serce maluszka, więc ciałko żółte to nie jest))
Poza tym ciałko żółte produkuje progesteron czyli pełni funkcję taką jak potem łóżysko (potem ciałko zanika, a jego funkcję łożysko przejmuje). W żadnej sytuacji ciałko żółte nie jest zarodkiem :P ono tylko musi istnieć by zarodek się rozwijał. Tak łopatologicznie dla dziewczyn, które o to pytały.

I trzymam kciuki za resztę!
Maru : myślę, że póki nie ma @ to nie wszystko stracone.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 20:45   #3726
paulinka_22
Rozeznanie

GG do paulinka_22

udzielałam się w poprzedniej części wątku,więc nie wiem,czy ktoś mnie jeszcze pamięta,zaczynam właśnie 8 TC,termin 14.05 udało się za pierwszym razem po pokonaniu pewnych problemów, o dziwo w cyklu,w którym zaciążyłam było bardzo niewiele 'przytulanek"

paulinka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 20:49   #3727
magdaammm
Raczkowanie

doobry wieeczzor wszystkich paniom
Color dzieciaczki juz w lozkach? widzialam, ze dolaczylas do mamusiowych tak mi sie czasem wlaczy popatrzec ile mamusiek juz jest i dobrze cieszyc sie trzeba kazdym objawem teraz tymi mniej milymi tez a chlopakom juz cos wspominaliscie o siostrzyczce lub braciszku?
wpadlam poczytac co tu slychac, bo nie bylo mnie pare dni tz ma urlop i wiadomo, na nicczasu nie ma.. a zapowiada sie,ze jeszcze troche w domu posiedzi bo chorubsko go dopadlo i bidak lezy w lozku z piatku na sobote o 3 wyjechalismy do hedide parku i jechalismy 8 godzin (bo moj polowek zapomnial nawigacji) isie troszke poglubilismy..;D pojezdzilismy na roller coasterkach i innych ze mam dzis zakwasy ..;/ nie wiedzialalam ze tak mozna troche z pogoda nie trafilismy, ale moglo byc jeszcze gorzej.. troche popadalo ale io tak byllo warto a pozniej powrot 6 godzinek. eh alee waaarto byyyloo no ale coby nie bylo za dobrze kiedy wracalismy autko nam podupadlo na zdrowku.. tz sie troche podenerwowal, bo dosc nowe autko a tu olej zeżarło.. i co tam jeszczez silnikiem nie tak.. no i bede musiala pewnie wstawic aukto do warsztatu.. no i tyle u mnie.

ale bym chciala, zeby te pare przyszlych dni szybko minely co by tescior walnac sobie a noz ktos tam sobie miejsce szykuje juz:d mam nadzieje! minelojakies 8 dni od owulki takze czeeekaam
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 20:58   #3728
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka_22 Pokaż wiadomość
udzielałam się w poprzedniej części wątku,więc nie wiem,czy ktoś mnie jeszcze pamięta,zaczynam właśnie 8 TC,termin 14.05 udało się za pierwszym razem po pokonaniu pewnych problemów, o dziwo w cyklu,w którym zaciążyłam było bardzo niewiele 'przytulanek"
hej hej Gratuluje mamusiu

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
Color dzieciaczki juz w lozkach? widzialam, ze dolaczylas do mamusiowych tak mi sie czasem wlaczy popatrzec ile mamusiek juz jest i dobrze cieszyc sie trzeba kazdym objawem teraz tymi mniej milymi tez a chlopakom juz cos wspominaliscie o siostrzyczce lub braciszku?
wpadlam poczytac co tu slychac, bo nie bylo mnie pare dni tz ma urlop i wiadomo, na nicczasu nie ma.. a zapowiada sie,ze jeszcze troche w domu posiedzi bo chorubsko go dopadlo i bidak lezy w lozku z piatku na sobote o 3 wyjechalismy do hedide parku i jechalismy 8 godzin (bo moj polowek zapomnial nawigacji) isie troszke poglubilismy..;D pojezdzilismy na roller coasterkach i innych ze mam dzis zakwasy ..;/ nie wiedzialalam ze tak mozna troche z pogoda nie trafilismy, ale moglo byc jeszcze gorzej.. troche popadalo ale io tak byllo warto a pozniej powrot 6 godzinek. eh alee waaarto byyyloo no ale coby nie bylo za dobrze kiedy wracalismy autko nam podupadlo na zdrowku.. tz sie troche podenerwowal, bo dosc nowe autko a tu olej zeżarło.. i co tam jeszczez silnikiem nie tak.. no i bede musiala pewnie wstawic aukto do warsztatu.. no i tyle u mnie.

ale bym chciala, zeby te pare przyszlych dni szybko minely co by tescior walnac sobie a noz ktos tam sobie miejsce szykuje juz:d mam nadzieje! minelojakies 8 dni od owulki takze czeeekaam
Cześć Madziula
Tak chłopaki już dawno w łóżkach i po kolacji. Młodszy już śpi, a starszy leży i ogląda coś na disney junior
Ja się codziennie staram,aby między 19-20 byli już pomyci,najedzeni i w łóżkach. Mogą coś oglądać,ale mają światło zgaszone i mają być w łóżkach. I wtedy ja wieczór mam z mężem już spokojny
Latem to wiadomo różnie bywało, bo były wyjścia dłuższe.
Ale ogólnie to nasza zasada bo inaczej bym zwariowała;D

A za Ciebie mocno trzymam kciuki aby na teście był II kreski

Zresztą za wszystkie dziewczyny w tym tygodniu testujące oraz w najbliższym czasie trzymam mocno kciuki

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-30, 21:14   #3729
magdaammm
Raczkowanie

color no wlasnie to mi sie podoba dzieci 19-20 w lozkach i wieczor dla rodzicow: mojego tzta chrzesnica 3letnia chodzi spac ok 23.. ani chwili dla siebie.. porazka jakas. ;|
Stary 2012-09-30, 21:16   #3730
monini2507
Zakorzenienie

Cześć laseczko moje kochane powróciłam do Was
Myślałam że będą jakies nowe fasolki a tu lipa
Maru a aja nadal wierzę że będzie ta fasolka i koniec nie ma innej opcji
Miałam do nadrobienia 5 stron że teraz nie pamiętam co komu odpisać
Mokka jak już poczujesz jak dzidolek się rusza to będziesz wiedziała że to to że jesteś mamusią
Color kiedy Twoje chłopaki się dowiedzą że im przybędzie brat lub siostra
Co do mojej pracy to postanowiłam że nie wracam pogadaliśmy z Tż i z mama i z siostrą i chyba z każdym dużo by tu pisać na forum chyba z godzinę by trwało zanim bym to Wam przelała to na kompa ale na prawdę nie widzę tam przyszłości bo jesli bym miała do pracy blisko to bym została żeby przekonac się jak jest na prawdę i kij z tym że straciłabym tam swój cenny czas i bym wypłaty nie dostała nic trudno.
Ale ja do pracy mam 35 km w jedną stronę czyli 70 km w sumie. Miesięcznie dojazdy koszt ok 500-600 i jakby się okazało że wydałam je na marne a pieniędzy nie dostanę to było by mi bardzo nie miło tak mówiąc delikatnie. a pensja wcale nie duża bo najniższa krajowa czyli 1100 zł miesięcznie także kokosów nie ma eh życie

A u nas dziś 11dc i czuje że powoli owulka idzie więc trzeba podziałać troszku z Tż
Młego wieczorka kochane Wam życze
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 21:24   #3731
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Tak,nie ukrywamy przed nikim, iż chcemy mieć dzidzię, ale jak narazie natura decyduje inaczej. Nie mam zamiaru robić z tego tajemnicy w najbliższej rodzinie. Może dzięki temu nie czujemy presji z ich strony. Oczywiście nie wtajemniczamy wszystkich, a na pytania"kiedy u Was?" odpowiadamy krótko "jak przyjdzie nasza kolej".
Siostra jest młodsza o 4 lata i jest to tzw. wpadka, ale teraz to już nie jest ważne. Na dzień dzisiejszy myślę, że też mogliśmy taką zaliczyć. Ile zaoszczędziłoby to nerwów.... i kasy...
No i dobrze, że tak stawiacie sprawę, przynajmniej Wasza rodzina jest świadoma, że się staracie a na rezultaty trzeba poczekać ot i co. Wpadka może i jest dobra ale to i tak zależy. Nam z pierwszym przytrafiła się w niezbyt dobrym momencie, brak kasy, brak ślubu, naciski ze strony rodzin aby był ślub, nie ukończona szkoła męża.... no trochę tego było. Także my akurat z wpadki sie nie cieszyliśmy. Wiadomo, że jak już przyszło co do czego to była też radość ale i taki żal, że planowaliśmy inaczej, ślub miał być dopiero za rok, przez ten czas mieliśmy uzbierać na ślub, mąż miał skończyć szkołę dla dorosłych, przez 2 lata nacieszyć się sobą a potem myśleć o dziecku. Wyszło inaczej i teraz moje dziecie zamiast 11-12 lat ma 14. No cóż, życie płata figle.

A tak mam dzień w dzień. Zawsze się tak na mnie uwali i leży, mruczy i grzeje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie526A.jpg (38,3 KB, 36 załadowań)

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 21:26   #3732
karolus17
Raczkowanie

Hej chciałam sie dołaczyc do watku. mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie ;p
karolus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 21:29   #3733
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolus17 Pokaż wiadomość
Hej witaj dołączaj do nas i napisz coś więcej o sobie
Stary 2012-09-30, 21:33   #3734
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
No i dobrze, że tak stawiacie sprawę, przynajmniej Wasza rodzina jest świadoma, że się staracie a na rezultaty trzeba poczekać ot i co. Wpadka może i jest dobra ale to i tak zależy. Nam z pierwszym przytrafiła się w niezbyt dobrym momencie, brak kasy, brak ślubu, naciski ze strony rodzin aby był ślub, nie ukończona szkoła męża.... no trochę tego było. Także my akurat z wpadki sie nie cieszyliśmy. Wiadomo, że jak już przyszło co do czego to była też radość ale i taki żal, że planowaliśmy inaczej, ślub miał być dopiero za rok, przez ten czas mieliśmy uzbierać na ślub, mąż miał skończyć szkołę dla dorosłych, przez 2 lata nacieszyć się sobą a potem myśleć o dziecku. Wyszło inaczej i teraz moje dziecie zamiast 11-12 lat ma 14. No cóż, życie płata figle.

Jak wiadomo,każdy kij ma dwa końce....
My też mamy takiego białasa, a w zasadzie taką . Tera zrozrabia i pewnie nie da spać do 23....

Cytat:
Hej,
Ja jestem tu zupełnie nowa, ale myślę,że mogę napisać JASNE, witamy

Edytowane przez Sophia_1
Czas edycji: 2012-09-30 o 21:34
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 21:33   #3735
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Hej kochanienka Oddychaj i nie załamuj się 20dc to napewno nie @. Prędzej bym stawiała na implantacje,zagnieżdżanie
I tego się trzymajmy

Skierka super,że do nas wróciłaś. My tu wszystkie trzymamy kciuki za każdą z nas i jesteśmy tu po to też,a może przedewszystkim by się wspierać
Napewno Wam się uda, na Was też przyjdzie czas

Co do nowych fasolek to owszem owszem przybyły

Hejo Izunia A no wiesz czuje się całkiem ok, jak i przed ciążą Brzuszek i krzyż czasami podokuczają, ale nie ma tragedii.Pozatym w zasadzie narazie gitara Dzisiaj zaczęłam 5tc więc pewnie jeszcze mi objawy bokiem wyjdą eheheh.
Buziaczki
Obyś miała rację, ale jakoś nie mam złudzeń. Może to przez ziółka...

dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 21:38   #3736
karolus17
Raczkowanie

No to tak. Mam 20 lat studiuje prawo od 7 lat jestem w zwiazku i planujemy slub.. od roku jestesmy narzeczenstwem a od pół roku staramy sie o dziecko. nie udawalo nam sie bo jak zawsze spogladalam w kalendarz to trafialismy na dni niepoldne nie wazne ile razy w miesiacu zawsze mielismy takiego pecha.. wtym miesiacu jest inaczej udalo nam sie trafic w dni plodne, ale boje sie ze znow nam sie nie uda.. dlatego pomyslalam o forum.. moze znajda sie dziewczyny w podobnej sytuacji albo takie, ktore to juz przeszly i sa w stanie podpwiedziec czego szukac na poczatku czego sie spodziewac itp.
karolus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 21:39   #3737
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
color no wlasnie to mi sie podoba dzieci 19-20 w lozkach i wieczor dla rodzicow: mojego tzta chrzesnica 3letnia chodzi spac ok 23.. ani chwili dla siebie.. porazka jakas. ;|
Też znam takie przypadki i dla mnie też to porażka,ale też nie mój interes
Wiesz ja sobie tego nie wyobrażam, ja nie jestem robot,żeby być na nogach od 6 do 23 i nie mieć chwili spokoju i ciszy tylko dla siebie, moje dzieci tak potrafią wypompować ze mnie siły,że ja modlę się wręcz o ten wieczór 19sta idziemy ich myć,kolacja,piżamki i do łóżek. Młodszy zazwyczaj chwilke jeszcze poogląda i zasypia,starszy poleży w łóżku do 21 i też zasypia
A ja mogę spokojnie się umyć,zjeść kolacje,pooglądać tv w łóżku i na lapku posiedzieć. Poprostu psychicznie odpocząć i nastawić się na kolejny męczący dzień

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Mokka jak już poczujesz jak dzidolek się rusza to będziesz wiedziała że to to że jesteś mamusią
Co do mojej pracy to postanowiłam że nie wracam pogadaliśmy z Tż i z mama i z siostrą i chyba z każdym dużo by tu pisać na forum chyba z godzinę by trwało zanim bym to Wam przelała to na kompa ale na prawdę nie widzę tam przyszłości bo jesli bym miała do pracy blisko to bym została żeby przekonac się jak jest na prawdę i kij z tym że straciłabym tam swój cenny czas i bym wypłaty nie dostała nic trudno.
Ale ja do pracy mam 35 km w jedną stronę czyli 70 km w sumie. Miesięcznie dojazdy koszt ok 500-600 i jakby się okazało że wydałam je na marne a pieniędzy nie dostanę to było by mi bardzo nie miło tak mówiąc delikatnie. a pensja wcale nie duża bo najniższa krajowa czyli 1100 zł miesięcznie także kokosów nie ma eh życie

A u nas dziś 11dc i czuje że powoli owulka idzie więc trzeba podziałać troszku z Tż
Wiesz my narazie podpytujemy chłopców czy może chcieliby mieć w domu małego dzidziusia i wogóle Starszy stwierdził,że chce siostre bo brata już ma, a młodszy chce drugiego brata czyli zdania podzielone heheheh,
Narazie jednak nic im nie mówimy bo pewnie by zaraz wypeplali połowie rodziny. A ja postanowiłam,że po pierwsze muszę iść do lekarza i potwierdzić,że wszystko jest ok, i psychicznie nastawić się na przekazanie tej wiadomości roku moim rodzicom

A po drugie dzieci moje bardzo chcą, nie chce im mówić na etapie 5tc bo się nastawią, a wiadomo nie ma co ukrywać na tym etapie różnie jeszcze bywa TFU TFU TFU ODPUKAĆ, ale taka jest rzeczywistość.
Chyba 3-4 miesiąc jak będzie już coś widać to wtedy im powiemy

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość

heheh super fotka z kicią

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-30, 22:11   #3738
Sophia_1
Zadomowienie

matko,ja mam chyba zgagę... nigdy nie miałam, więc zgaduję,że to zgaga... Tż poszedł do pracy, a ja idę do łóżka,pooglądam film i spać,bo jutro praca

Życzę spokojnej noc.... albo niespokojnej to będzie więcej II kresek
Stary 2012-09-30, 22:26   #3739
magdaammm
Raczkowanie

karolus witamy i oczywiscie zapraszamy wlaczaj sie do rozmow my zaaawsze pomozemy

Isia to zdjeecie jest swietne i jaki kooocuuur pieeekny tylko zeby sobie nie nagrabil, bo gosciu z brzucholka juz kopac umie
Color dla nich to napewno bedzie nooowa dziwna sytuacja jeszcze jeden lokator i to najmlodszy

Edytowane przez magdaammm
Czas edycji: 2012-09-30 o 22:28
Stary 2012-09-30, 22:53   #3740
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
No to tak. Mam 20 lat studiuje prawo od 7 lat jestem w zwiazku i planujemy slub.. od roku jestesmy narzeczenstwem a od pół roku staramy sie o dziecko. nie udawalo nam sie bo jak zawsze spogladalam w kalendarz to trafialismy na dni niepoldne nie wazne ile razy w miesiacu zawsze mielismy takiego pecha.. wtym miesiacu jest inaczej udalo nam sie trafic w dni plodne, ale boje sie ze znow nam sie nie uda.. dlatego pomyslalam o forum.. moze znajda sie dziewczyny w podobnej sytuacji albo takie, ktore to juz przeszly i sa w stanie podpwiedziec czego szukac na poczatku czego sie spodziewac itp.
No to pozostaje czekać i ściskać kciuki A tak wogóle to hej

Cytat:
matko,ja mam chyba zgagę... nigdy nie miałam, więc zgaduję,że to zgaga... Tż poszedł do pracy, a ja idę do łóżka,pooglądam film i spać,bo jutro praca

Życzę spokojnej noc.... albo niespokojnej to będzie więcej II kresek
Do juterka

Cytat:
karolus witamy i oczywiscie zapraszamy wlaczaj sie do rozmow my zaaawsze pomozemy

Isia to zdjeecie jest swietne i jaki kooocuuur pieeekny tylko zeby sobie nie nagrabil, bo gosciu z brzucholka juz kopac umie
Color dla nich to napewno bedzie nooowa dziwna sytuacja jeszcze jeden lokator i to najmlodszy
No dla nas wszystkich to będzie prawdziwa rewolucja Na nowo trzeba będzie się przyzwyczaić do nieprzespanych nocy i podporządkowania całego dnia maleństwu

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Dobranoc dziewczyny

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-10-01, 07:21   #3741
lady_malgo
Rozeznanie

HEJ! Ja tak wcześnie, bo znów panowie robotnicy przyszli :/
weekend spędziłam bajecznie Od czwartku do niedzieli sobie pofolgowaliśmy i przytulaliśmy się codziennie po kilka razy. Chociaż a, że w czwartek był ten dzień. Mój mąż mnie rozpieszczał Szedł rano po świeże bułeczki a później robił mi śniadanko... eh już do tego tęsknię. Wczoraj znów pojechaliśmy do rodziców na obiad. Nawchrzaniałam się tak, że nie mogłam oddychać hehehe. Na wieczór poszłąm odwiedzić w szpitalu kumpelę. Już ma tak dość tego leżenia tam. Marzy, żeby już urodzić. A ja dziś na 10 mam do szkoły i muszę przyznać, że się stresuję bardzo. No ale chyba dam radę

Dzastino- Wiesz, mój kot czasami sra też w nocy, ale zawsze do kuwety. Niestety jak już ma wymioty, to na podłogę to ląduje.... hahahha

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 07:22   #3742
monini2507
Zakorzenienie

Witam z rana laseczki kochane
Co tam testuje może któraś
Color no to będą mieli fajną niespodzianke o a może na święta akurat taki fajny prezent dostana jak im o tym powiesz
Stary 2012-10-01, 07:45   #3743
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
HEJ! Ja tak wcześnie, bo znów panowie robotnicy przyszli :/
weekend spędziłam bajecznie Od czwartku do niedzieli sobie pofolgowaliśmy i przytulaliśmy się codziennie po kilka razy. Chociaż a, że w czwartek był ten dzień. Mój mąż mnie rozpieszczał Szedł rano po świeże bułeczki a później robił mi śniadanko... eh już do tego tęsknię. Wczoraj znów pojechaliśmy do rodziców na obiad. Nawchrzaniałam się tak, że nie mogłam oddychać hehehe. Na wieczór poszłąm odwiedzić w szpitalu kumpelę. Już ma tak dość tego leżenia tam. Marzy, żeby już urodzić. A ja dziś na 10 mam do szkoły i muszę przyznać, że się stresuję bardzo. No ale chyba dam radę

Dzastino- Wiesz, mój kot czasami sra też w nocy, ale zawsze do kuwety. Niestety jak już ma wymioty, to na podłogę to ląduje.... hahahha
Super,że miło spędziliście czas Teraz czekamy na II kreski.

Cytat:
Witam z rana laseczki kochane
Co tam testuje może któraś
Color no to będą mieli fajną niespodzianke o a może na święta akurat taki fajny prezent dostana jak im o tym powiesz
Heheh oni się ucieszą,ale prezent i tak będzie musiał być

Witam się z rana
Dzisiaj poniedziałek,dzień zapowiada się póki co pochmurny:/
Ide sobie po herbatke, chociaż kusi mnie kawa
Myślę,że jak wypije 1 dziennie słabą z mlekiem to nic się nie stanie???

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-10-01, 07:58   #3744
Szejda
Rozeznanie

Witam!
Weekend jak zawsze minął za szybko W sobote były porządki, Tż mi pomagał i taka pomoc mi się podoba A wczoraj zabrałam Tż do kina z okzaji Dnia chłopaka na "Wiedźmę wojny". Film bardzo smutny, opisujący losy dziewczynki, która zabiła swoich rodziców karabinem (nie miała innego wyboru) i została zabrana do armii buntowników i zamiast mamy i taty dostała karabin do ręki. Pokazuje tak odległy świat od naszego, nawet nie zdajemy sobie sprawy w jakich warunkach mogą żyć ludzie. Film polecam.
Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Dedra nie łam się , bo to napewno nie jest @. Ja liczę, że to jest zagniedżenie

Cytat:

Mój Tż byłby w siódmym niebie. maży mu sie heide park ale ja jakoś nie mam ochoty na karuzele. Na starość zrobiłam sie strasznie strachliwa Kiedyć jak byłam młodsza to jeździłam na karuzelach a teraz mi przeszło.

Cytat:

SZkoda, że z pracą nie wyszło ale skoro widzisz, że to praca bez przyszłości to chyba nie sensu się w nią pakować.

Cytat:
Witaj
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 07:58   #3745
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
nikt nie wie że się staramy... w sumie od maja już i czasami ciężko z tym, jak szwagierka która urodziła w kwietniu przy calej rodzinie na imprezie mówi ze sie ociagamy bo najwyzszy czas na dziecko ale najwyrazniej jestesmy jeszcze "za wygodni" ze nie chcemy - cóz,,,, co tu komentować, poprostu wole przemilczek tą kwestię...
To wczoraj tak TŻ wujek, myślałam że go uduszę. On powiedział coś w stylu kiedy dziecko a ja na to że jak będzie to będzie. Oburzył się, że tak, kase zawsze na co innego wydajemy a dziecko może poczekać... Tak mi się przykro zrobiło... U nas też nikt nie wie że się staramy i nie wychodzi i dobrze, bo wtedy wujaszek przychodziłby z pytaniami czemu jeszcze w ciąży nie jestem... Ehh... Specyficzny człowiek...
Stary 2012-10-01, 08:10   #3746
kwitka13
Zadomowienie

Hej kobity
Ciężki łikend za mną... w sob praca w ogrodzie i sprzątanie w nd musiałam zaraz po obiedzie odprawić połówka na delegacje a potem do babci na urodziny. Łolaboga! Na nic nie miałam ochoty i czasu. Dziś też raczej czasu mieć nie będę.
Ze spraw dowcipnych to pukanko było jednak w sobotę w nocy a nd poprawka ale już bez leżenia z nogami w górze, więc poprawka-nie prokreacyjna. Szyjka zamknięta i twarda, więc do owulki jeszcze trochę i raczej plemniory nie wytrzymają. Tak jak sądziłam.
Postanowiliśmy zapisać się na wizytę do kliniki leczenia niepłodności i taraz mam zagwozdkę. Czy umówić się na wizytę do kliniki, w której przyjmuje moja gin (do niej czy innego lekarza?) czy do innej? Obie mają podobne opinie. W sumie moja gin na wizytach nie proponowała mi innych rozwiązań, więc może ta klinika jednak nie jest potrzebna? Chyba jakby była to gin by mi coś powiedziała, nie? Kurdę ale mieszam...
aaa i dopadło mnie jakieś świństwo w podwoziu - swędzi i piecze, nie lubie tego
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2012-10-01 o 08:13
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 08:30   #3747
vanessa1781
Zakorzenienie

Hej dziewuszki

Kurde, nawet nie mam czasu z wami popisać ani ponadrabiać. Od soboty jestem już na nowych śmieciach, jeszcze z miesiąc wykończeń i będzie można normalnie funkcjonować ale najważniejsze że kolejny cykl starań rozpoczęty - i to na nowym mieszkanku

pozdrawiam was
Stary 2012-10-01, 08:31   #3748
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Witam!
Weekend jak zawsze minął za szybko W sobote były porządki, Tż mi pomagał i taka pomoc mi się podoba A wczoraj zabrałam Tż do kina z okzaji Dnia chłopaka na "Wiedźmę wojny". Film bardzo smutny, opisujący losy dziewczynki, która zabiła swoich rodziców karabinem (nie miała innego wyboru) i została zabrana do armii buntowników i zamiast mamy i taty dostała karabin do ręki. Pokazuje tak odległy świat od naszego, nawet nie zdajemy sobie sprawy w jakich warunkach mogą żyć ludzie. Film polecam.

Dedra nie łam się , bo to napewno nie jest @. Ja liczę, że to jest zagniedżenie

Mój Tż byłby w siódmym niebie. maży mu sie heide park ale ja jakoś nie mam ochoty na karuzele. Na starość zrobiłam sie strasznie strachliwa Kiedyć jak byłam młodsza to jeździłam na karuzelach a teraz mi przeszło.

SZkoda, że z pracą nie wyszło ale skoro widzisz, że to praca bez przyszłości to chyba nie sensu się w nią pakować.

Witaj
Dzień chłopaka był udany to super

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
To wczoraj tak TŻ wujek, myślałam że go uduszę. On powiedział coś w stylu kiedy dziecko a ja na to że jak będzie to będzie. Oburzył się, że tak, kase zawsze na co innego wydajemy a dziecko może poczekać... Tak mi się przykro zrobiło... U nas też nikt nie wie że się staramy i nie wychodzi i dobrze, bo wtedy wujaszek przychodziłby z pytaniami czemu jeszcze w ciąży nie jestem... Ehh... Specyficzny człowiek...
Może właśnie powinni widzieć to by przestali strzelać uwagami nie na miejscu:/ ehh

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Hej kobity
Ciężki łikend za mną... w sob praca w ogrodzie i sprzątanie w nd musiałam zaraz po obiedzie odprawić połówka na delegacje a potem do babci na urodziny. Łolaboga! Na nic nie miałam ochoty i czasu. Dziś też raczej czasu mieć nie będę.
Ze spraw dowcipnych to pukanko było jednak w sobotę w nocy a nd poprawka ale już bez leżenia z nogami w górze, więc poprawka-nie prokreacyjna. Szyjka zamknięta i twarda, więc do owulki jeszcze trochę i raczej plemniory nie wytrzymają. Tak jak sądziłam.
Postanowiliśmy zapisać się na wizytę do kliniki leczenia niepłodności i taraz mam zagwozdkę. Czy umówić się na wizytę do kliniki, w której przyjmuje moja gin (do niej czy innego lekarza?) czy do innej? Obie mają podobne opinie. W sumie moja gin na wizytach nie proponowała mi innych rozwiązań, więc może ta klinika jednak nie jest potrzebna? Chyba jakby była to gin by mi coś powiedziała, nie? Kurdę ale mieszam...
Heloł siostra
Widzę,że weekend udany i zapracowany
A plemniki te 3 dni wytrzymać mogą także nie panikuj mi tam
No a z infekcją to wycieczka do gina Cię czeka.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-10-01, 08:54   #3749
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:

Heloł siostra
Widzę,że weekend udany i zapracowany
A plemniki te 3 dni wytrzymać mogą także nie panikuj mi tam
No a z infekcją to wycieczka do gina Cię czeka.
heloł
OMG ja zapomniałam o dniu chłopaka... ale mój małż chyba też, więc jest OK

do gina się nie wybieram, no chyba że do kliniki, zakupie jakieś ustrojstwo w aptece i zaaplikuje dowcipnie.

Isia zdjęcie BOMBA!
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 09:07   #3750
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Witam się z rana
Dzisiaj poniedziałek,dzień zapowiada się póki co pochmurny:/
Ide sobie po herbatke, chociaż kusi mnie kawa
Myślę,że jak wypije 1 dziennie słabą z mlekiem to nic się nie stanie???
Ja też myślę, że jedna mała z mleczkiem nie zaszkodzi.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Wiesz co i właśnie takie osoby mnie denerwują. Zamiast się zastanowić, że może coś jest przyczyną to gadają te swoje głópty, które są przecież przykre
Ale nuaczyłam się być nieczuła na takie komentarze. Niech spadają na drzewo.

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Hej kobity
Myślę, że zawsze można poradzić się innego lekarza. Ja tak zrobiłam i to dzięki tej Pani Doktor dowiedziałam się, że z dojrzewaniem jajeczek jest kiepsko. Niestety na wizytę na NFZ trzeba czekać strasznie długo, a ponieważ TŻ pracuje na 3 zmiany mamy również trudności z ustaleniem wizyty u niej w klinice. Zostałam więc ze swoim, który jak usłyszał, że byłam na konsultacji u innego lekarza sam zaczął działać.... dziwne, jak teraz tak o tym myślę, ale przynajmniej czymś go zmotywowałam dodatkowo

Polecam tantum rosa (tak to się nazywa jak dobrze pamiętam). Pomaga, wiem z autopsji
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości