|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim. Wpadłam do was na moment z telefonu żeby napisac, że mam plamienie dzis, taki śluz z krwia . W dodatku od pasa w dół mam bóle jakby reumatyczne. No i krzyż też mnie boli. Takie same objawy mialam w 1cs na okolo tydzien przed @, ale wtedy plamien nie bylo. Dziś 20dc i nie wiem czy traktowac to jako przedwczesna @. Dziwne to wszystko... Jestem podlamana...
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Hej Kochane
daaawno mnie nie bylo, w sumie od dnia @, miałam doła trochę i stwierdziłam że nie będę sie nakręcać na nic, ale jednak mi smutno troche, brakuje mi wiadomości jak i Wam idą starania, i wogole co u Was sie dzieje... jednak w koncu kto lepiej mnie zrozumie jak nie WY ![]() Dzastinko tak, poproszę o dodanie kolejnego cs, dzis dzień 18, moze sie uda tym razem jednak moja nieobecnośc to tyle stron do nadrobienia... jednak może nie na raz, ale postaram sie nadrobić i juz na wstępie chcę Wam bardzo podziękować za miłe słowa na początku @, naprawdę pomagają, tym bardziej że poza mną oczywiście i moim TZ nikt nie wie że się staramy... w sumie od maja już i czasami ciężko z tym, jak szwagierka która urodziła w kwietniu przy calej rodzinie na imprezie mówi ze sie ociagamy bo najwyzszy czas na dziecko ale najwyrazniej jestesmy jeszcze "za wygodni" ze nie chcemy - cóz,,,, co tu komentować, poprostu wole przemilczek tą kwestię...dobra zaczne nadrabiac posty zalegle, może jakieś fasolki przybyły? ![]() ![]()
|
#3723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oddychaj i nie załamuj się 20dc to napewno nie @. Prędzej bym stawiała na implantacje,zagnieżdżanie ![]() ![]() ![]() I tego się trzymajmy ![]() Cytat:
![]() Napewno Wam się uda, na Was też przyjdzie czas ![]() Co do nowych fasolek to owszem owszem przybyły ![]() Hejo Izunia A no wiesz czuje się całkiem ok, jak i przed ciążą Brzuszek i krzyż czasami podokuczają, ale nie ma tragedii.Pozatym w zasadzie narazie gitara Dzisiaj zaczęłam 5tc więc pewnie jeszcze mi objawy bokiem wyjdą eheheh.Buziaczki
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
Najpierw pogratuluję kolejnych dzieciaczków!.
W 5 tygodniu ciąży mamy już zarodek oczywiście ( ok 21 dniu OD ZAPŁODNIENIA) zaczyna bić już serce maluszka, więc ciałko żółte to nie jest ))Poza tym ciałko żółte produkuje progesteron czyli pełni funkcję taką jak potem łóżysko (potem ciałko zanika, a jego funkcję łożysko przejmuje). W żadnej sytuacji ciałko żółte nie jest zarodkiem :P ono tylko musi istnieć by zarodek się rozwijał. Tak łopatologicznie dla dziewczyn, które o to pytały. I trzymam kciuki za resztę! Maru : myślę, że póki nie ma @ to nie wszystko stracone. |
|
|
|
#3726 |
|
Rozeznanie
|
udzielałam się w poprzedniej części wątku,więc nie wiem,czy ktoś mnie jeszcze pamięta,zaczynam właśnie 8 TC,termin 14.05
udało się za pierwszym razem po pokonaniu pewnych problemów, o dziwo w cyklu,w którym zaciążyłam było bardzo niewiele 'przytulanek"
|
#3727 |
|
Raczkowanie
|
doobry wieeczzor wszystkich paniom
Color dzieciaczki juz w lozkach? widzialam, ze dolaczylas do mamusiowych tak mi sie czasem wlaczy popatrzec ile mamusiek juz jest i dobrze cieszyc sie trzeba kazdym objawem teraz tymi mniej milymi tez![]() a chlopakom juz cos wspominaliscie o siostrzyczce lub braciszku? wpadlam poczytac co tu slychac, bo nie bylo mnie pare dni tz ma urlop i wiadomo, na nicczasu nie ma.. a zapowiada sie,ze jeszcze troche w domu posiedzi bo chorubsko go dopadlo i bidak lezy w lozku z piatku na sobote o 3 wyjechalismy do hedide parku i jechalismy 8 godzin (bo moj polowek zapomnial nawigacji) isie troszke poglubilismy..;D pojezdzilismy na roller coasterkach i innych ze mam dzis zakwasy ..;/ nie wiedzialalam ze tak mozna troche z pogoda nie trafilismy, ale moglo byc jeszcze gorzej.. troche popadalo ale io tak byllo warto a pozniej powrot 6 godzinek. eh alee waaarto byyyloo no ale coby nie bylo za dobrze kiedy wracalismy autko nam podupadlo na zdrowku.. tz sie troche podenerwowal, bo dosc nowe autko a tu olej zeżarło.. i co tam jeszczez silnikiem nie tak.. no i bede musiala pewnie wstawic aukto do warsztatu.. no i tyle u mnie.ale bym chciala, zeby te pare przyszlych dni szybko minely co by tescior walnac sobie a noz ktos tam sobie miejsce szykuje juz:d mam nadzieje! minelojakies 8 dni od owulki takze czeeekaam
|
|
|
|
#3728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje mamusiu![]() Cytat:
![]() Tak chłopaki już dawno w łóżkach i po kolacji. Młodszy już śpi, a starszy leży i ogląda coś na disney junior ![]() Ja się codziennie staram,aby między 19-20 byli już pomyci,najedzeni i w łóżkach. Mogą coś oglądać,ale mają światło zgaszone i mają być w łóżkach. I wtedy ja wieczór mam z mężem już spokojny Latem to wiadomo różnie bywało, bo były wyjścia dłuższe. Ale ogólnie to nasza zasada bo inaczej bym zwariowała;D A za Ciebie mocno trzymam kciuki aby na teście był II kreski Zresztą za wszystkie dziewczyny w tym tygodniu testujące oraz w najbliższym czasie trzymam mocno kciuki
|
|
|
#3729 |
|
Raczkowanie
|
color no wlasnie to mi sie podoba
dzieci 19-20 w lozkach i wieczor dla rodzicow:![]() mojego tzta chrzesnica 3letnia chodzi spac ok 23.. ani chwili dla siebie.. porazka jakas. ;|
|
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laseczko moje kochane powróciłam do Was
Myślałam że będą jakies nowe fasolki a tu lipa Maru a aja nadal wierzę że będzie ta fasolka i koniec nie ma innej opcji Miałam do nadrobienia 5 stron że teraz nie pamiętam co komu odpisać Mokka jak już poczujesz jak dzidolek się rusza to będziesz wiedziała że to to że jesteś mamusią Color kiedy Twoje chłopaki się dowiedzą że im przybędzie brat lub siostra Co do mojej pracy to postanowiłam że nie wracam pogadaliśmy z Tż i z mama i z siostrą i chyba z każdym dużo by tu pisać na forum chyba z godzinę by trwało zanim bym to Wam przelała to na kompa ale na prawdę nie widzę tam przyszłości bo jesli bym miała do pracy blisko to bym została żeby przekonac się jak jest na prawdę i kij z tym że straciłabym tam swój cenny czas i bym wypłaty nie dostała nic trudno.Ale ja do pracy mam 35 km w jedną stronę czyli 70 km w sumie. Miesięcznie dojazdy koszt ok 500-600 i jakby się okazało że wydałam je na marne a pieniędzy nie dostanę to było by mi bardzo nie miło tak mówiąc delikatnie. a pensja wcale nie duża bo najniższa krajowa czyli 1100 zł miesięcznie także kokosów nie ma eh życie A u nas dziś 11dc i czuje że powoli owulka idzie więc trzeba podziałać troszku z Tż ![]() Młego wieczorka kochane Wam życze |
|
|
|
#3731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak mam dzień w dzień. Zawsze się tak na mnie uwali i leży, mruczy i grzeje.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#3732 |
|
Raczkowanie
|
Hej chciałam sie dołaczyc do watku. mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie ;p
|
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Hej witaj dołączaj do nas i napisz coś więcej o sobie
|
|
|
|
#3734 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My też mamy takiego białasa, a w zasadzie taką . Tera zrozrabia i pewnie nie da spać do 23....Cytat:
Ja jestem tu zupełnie nowa, ale myślę,że mogę napisać JASNE, witamy
Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2012-09-30 o 21:34 |
||
|
|
|
#3735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3736 |
|
Raczkowanie
|
No to tak. Mam 20 lat studiuje prawo od 7 lat jestem w zwiazku i planujemy slub.. od roku jestesmy narzeczenstwem a od pół roku staramy sie o dziecko. nie udawalo nam sie bo jak zawsze spogladalam w kalendarz to trafialismy na dni niepoldne nie wazne ile razy w miesiacu zawsze mielismy takiego pecha.. wtym miesiacu jest inaczej udalo nam sie trafic w dni plodne, ale boje sie ze znow nam sie nie uda.. dlatego pomyslalam o forum.. moze znajda sie dziewczyny w podobnej sytuacji albo takie, ktore to juz przeszly i sa w stanie podpwiedziec czego szukac na poczatku czego sie spodziewac itp.
|
|
|
|
#3737 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz ja sobie tego nie wyobrażam, ja nie jestem robot,żeby być na nogach od 6 do 23 i nie mieć chwili spokoju i ciszy tylko dla siebie, moje dzieci tak potrafią wypompować ze mnie siły,że ja modlę się wręcz o ten wieczór 19sta idziemy ich myć,kolacja,piżamki i do łóżek. Młodszy zazwyczaj chwilke jeszcze poogląda i zasypia,starszy poleży w łóżku do 21 i też zasypia![]() A ja mogę spokojnie się umyć,zjeść kolacje,pooglądać tv w łóżku i na lapku posiedzieć. Poprostu psychicznie odpocząć i nastawić się na kolejny męczący dzień ![]() Cytat:
Starszy stwierdził,że chce siostre bo brata już ma, a młodszy chce drugiego brata czyli zdania podzielone heheheh,Narazie jednak nic im nie mówimy bo pewnie by zaraz wypeplali połowie rodziny. A ja postanowiłam,że po pierwsze muszę iść do lekarza i potwierdzić,że wszystko jest ok, i psychicznie nastawić się na przekazanie tej wiadomości roku moim rodzicom A po drugie dzieci moje bardzo chcą, nie chce im mówić na etapie 5tc bo się nastawią, a wiadomo nie ma co ukrywać na tym etapie różnie jeszcze bywa TFU TFU TFU ODPUKAĆ, ale taka jest rzeczywistość. Chyba 3-4 miesiąc jak będzie już coś widać to wtedy im powiemy ![]() Cytat:
|
|
|
#3738 |
|
Zadomowienie
|
matko,ja mam chyba zgagę... nigdy nie miałam, więc zgaduję,że to zgaga...
Tż poszedł do pracy, a ja idę do łóżka,pooglądam film i spać,bo jutro praca Życzę spokojnej noc.... albo niespokojnej to będzie więcej II kresek |
|
|
|
#3739 |
|
Raczkowanie
|
karolus witamy
![]() wlaczaj sie do rozmow my zaaawsze pomozemy ![]() Isia to zdjeecie jest swietne i jaki kooocuuur pieeekny![]() tylko zeby sobie nie nagrabil, bo gosciu z brzucholka juz kopac umie![]() Color dla nich to napewno bedzie nooowa dziwna sytuacja jeszcze jeden lokator i to najmlodszy
Edytowane przez magdaammm Czas edycji: 2012-09-30 o 22:28 |
|
|
|
#3740 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak wogóle to hej![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na nowo trzeba będzie się przyzwyczaić do nieprzespanych nocy i podporządkowania całego dnia maleństwu![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Dobranoc dziewczyny
|
|
|
#3741 |
|
Rozeznanie
|
HEJ! Ja tak wcześnie, bo znów panowie robotnicy przyszli :/
weekend spędziłam bajecznie Od czwartku do niedzieli sobie pofolgowaliśmy i przytulaliśmy się codziennie po kilka razy. Chociaż a, że w czwartek był ten dzień. Mój mąż mnie rozpieszczał Szedł rano po świeże bułeczki a później robił mi śniadanko... eh już do tego tęsknię. Wczoraj znów pojechaliśmy do rodziców na obiad. Nawchrzaniałam się tak, że nie mogłam oddychać hehehe. Na wieczór poszłąm odwiedzić w szpitalu kumpelę. Już ma tak dość tego leżenia tam. Marzy, żeby już urodzić. A ja dziś na 10 mam do szkoły i muszę przyznać, że się stresuję bardzo. No ale chyba dam radę Dzastino- Wiesz, mój kot czasami sra też w nocy, ale zawsze do kuwety. Niestety jak już ma wymioty, to na podłogę to ląduje.... hahahha
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana laseczki kochane
Co tam testuje może któraś ![]() Color no to będą mieli fajną niespodzianke o a może na święta akurat taki fajny prezent dostana jak im o tym powiesz
|
|
|
|
#3743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz czekamy na II kreski.Cytat:
![]() Witam się z rana ![]() Dzisiaj poniedziałek,dzień zapowiada się póki co pochmurny:/ Ide sobie po herbatke, chociaż kusi mnie kawa Myślę,że jak wypije 1 dziennie słabą z mlekiem to nic się nie stanie???
|
|
|
#3744 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam!
Weekend jak zawsze minął za szybko W sobote były porządki, Tż mi pomagał i taka pomoc mi się podoba A wczoraj zabrałam Tż do kina z okzaji Dnia chłopaka na "Wiedźmę wojny". Film bardzo smutny, opisujący losy dziewczynki, która zabiła swoich rodziców karabinem (nie miała innego wyboru) i została zabrana do armii buntowników i zamiast mamy i taty dostała karabin do ręki. Pokazuje tak odległy świat od naszego, nawet nie zdajemy sobie sprawy w jakich warunkach mogą żyć ludzie. Film polecam. Cytat:
Cytat:
Kiedyć jak byłam młodsza to jeździłam na karuzelach a teraz mi przeszło.Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3746 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobity
Ciężki łikend za mną... w sob praca w ogrodzie i sprzątanie w nd musiałam zaraz po obiedzie odprawić połówka na delegacje a potem do babci na urodziny. Łolaboga! Na nic nie miałam ochoty i czasu. Dziś też raczej czasu mieć nie będę. Ze spraw dowcipnych to pukanko było jednak w sobotę w nocy a nd poprawka ale już bez leżenia z nogami w górze, więc poprawka-nie prokreacyjna. Szyjka zamknięta i twarda, więc do owulki jeszcze trochę i raczej plemniory nie wytrzymają. Tak jak sądziłam. Postanowiliśmy zapisać się na wizytę do kliniki leczenia niepłodności i taraz mam zagwozdkę. Czy umówić się na wizytę do kliniki, w której przyjmuje moja gin (do niej czy innego lekarza?) czy do innej? Obie mają podobne opinie. W sumie moja gin na wizytach nie proponowała mi innych rozwiązań, więc może ta klinika jednak nie jest potrzebna? Chyba jakby była to gin by mi coś powiedziała, nie? Kurdę ale mieszam... aaa i dopadło mnie jakieś świństwo w podwoziu - swędzi i piecze, nie lubie tego
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-10-01 o 08:13 |
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki
Kurde, nawet nie mam czasu z wami popisać ani ponadrabiać. Od soboty jestem już na nowych śmieciach, jeszcze z miesiąc wykończeń i będzie można normalnie funkcjonować ale najważniejsze że kolejny cykl starań rozpoczęty - i to na nowym mieszkanku ![]() pozdrawiam was
|
#3748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to super![]() Cytat:
Cytat:
![]() Widzę,że weekend udany i zapracowany ![]() A plemniki te 3 dni wytrzymać mogą także nie panikuj mi tam ![]() No a z infekcją to wycieczka do gina Cię czeka.
|
|
|
#3749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
OMG ja zapomniałam o dniu chłopaka... ale mój małż chyba też, więc jest OKdo gina się nie wybieram, no chyba że do kliniki, zakupie jakieś ustrojstwo w aptece i zaaplikuje dowcipnie. Isia zdjęcie BOMBA!
|
|
#3750 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale nuaczyłam się być nieczuła na takie komentarze. Niech spadają na drzewo. Cytat:
![]() Polecam tantum rosa (tak to się nazywa jak dobrze pamiętam). Pomaga, wiem z autopsji |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

nikt nie wie że się staramy... w sumie od maja już i czasami ciężko z tym, jak szwagierka która urodziła w kwietniu przy calej rodzinie na imprezie mówi ze sie ociagamy bo najwyzszy czas na dziecko ale najwyrazniej jestesmy jeszcze "za wygodni" ze nie chcemy - cóz,,,, co tu komentować, poprostu wole przemilczek tą kwestię...

no ale coby nie bylo za dobrze kiedy wracalismy autko nam podupadlo na zdrowku.. tz sie troche podenerwowal, bo dosc nowe autko a tu olej zeżarło.. i co tam jeszczez silnikiem nie tak.. no i bede musiala pewnie wstawic aukto do warsztatu.. 

Tż poszedł do pracy, a ja idę do łóżka,pooglądam film i spać,bo jutro praca 

W sobote były porządki, Tż mi pomagał i taka pomoc mi się podoba
ale najważniejsze że kolejny cykl starań rozpoczęty - i to na nowym mieszkanku