Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-30, 14:08   #3871
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
dziękuję, że pytasz -właśnie przed chwilą udało mi się wyrobić ustaloną wcześniej "dzienną dawkę tekstu" więc wszystko co dopiszę jeszcze teraz wieczorem będzie nadwyżką, która potem może okazać się zbawienna jak przyjdzie zmęczenie materiału, które czai się za rogiem-zawsze dopada mnie mniej więcej w połowie pracy, a właśnie na tym etapie jestem.

Co za długaśne zdanie-wybacz, nie chce mi się już ładnie dzielić go na logiczniejsze dwa
wszystko przetrawiłam, zrozumiałam tobie mozna wiele wybaczyć.
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

Co do wózka to my uzywamy go sporo, nawet teraz wiecej niż jakis czas temu. Bo mala miała etap, ze wózek był na nie, a teraz nie protestuje. A ja jak chce pozałatwiac swoje sprawy, zrobić zakupy itp to zdecydownie wolę wsadzić ją w wózek i śmigać szybko. ewentualnie w drodze powrotnej mała wychodzi. Poza tym my niemal codziennie pokonujemy spory odcinek do dziadków. Z nią w wózku idziemy około 20 minut szybkim tempem, nie wyobrażam sobie, żeby z nią iśc na nogach. Tzn juz nie raz szła bez problemów ale jak szliśmy po prostu na spacer. A czasem musimy się tam szybko dostać, czas nas goni i zdecydowanie wole ją wsadzić do wózka. Tym bardziej, ze ona nadal nie opuści żadnego robaczka, biedronki, kamyczka, listka, kulki która można nadepnąć i strzeli...

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

młoda- widzę Cię. napisz co u was bo nic się nie odzywasz... jak tam po wakacjach??
u nas to samo jeśli chodzi o wozek

a i pogrubione sie zgadza

Młoda co Ty tak cicho??
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 15:01   #3872
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Mrowak- na co Ty się złościsz na dziecko? Ja tak nie mam, więc nie rozumiem. Z Igorem nie mogę się dogadać i tak myślę, że nie ułatwia to zbytnio życia. Nie chce wykonywać poleceń, karmienie go to mój koszmar, budzi przeważnie o 6 czasem wcześniej. Ale nie złości mnie to w ogóle.
Przecież to nasze kochane maleństwa są.
Może czasem jestem naprawdę zmęczona i mam dość, ale wiem, że kolejny dzień przyniesie nową siłę.

Jutro Misiek ma imieniny, więc byliśmy dzisiaj na małych zakupach. Nie mogę się doczekać jutra

No niestety znów przeziębiony.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 15:29   #3873
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja tak tylko na szybko wpadam jak po ogien

Wszystkiego Najlepszego dla Wszystkich Naszych chłopaków z okazji ich Święta

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 15:43   #3874
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Mrowak- na co Ty się złościsz na dziecko? Ja tak nie mam, więc nie rozumiem. Z Igorem nie mogę się dogadać i tak myślę, że nie ułatwia to zbytnio życia. Nie chce wykonywać poleceń, karmienie go to mój koszmar, budzi przeważnie o 6 czasem wcześniej. Ale nie złości mnie to w ogóle.
Może czasem jestem naprawdę zmęczona i mam dość, ale wiem, że kolejny dzień przyniesie nową siłę.

Jutro Misiek ma imieniny, więc byliśmy dzisiaj na małych zakupach. Nie mogę się doczekać jutra

a co szykujecie na jutro?

Ja równiez... Najlepsze życzenia dla Naszych Forumkowych Chłopców
Stary 2012-09-30, 16:36   #3875
megi-megi
Zakorzenienie

Nic takiego. Jutro całe popołudnie poświęcę tylko Miśkowi.
Wiem, że to może niewiele, a i całkiem sprawna nie jestem... ale dostanie parę upominków, jeśli będziemy się dobrze czuć to na jakieś kulki się z nim wybiorę i zamiast gotowania, zjemy coś niezdrowego na mieście.
Tak mi się wydaje, że czas tylko na przyjemności dziecka to może być najlepszy prezent... ja dawno temu bardzo tego chciałam.

I dzisiaj mnie olśniło: człowiek przestaje być dzieckiem, dopiero jak zostaje rodzicem... to w kwestii nerwów na ranne pobudki maluchów itd. Kiedyś bym inaczej reagowała, a teraz wiem, co jest dla mnie najważniejsze.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 18:29   #3876
P0P70
Zakorzenienie

Megi - to Ci zazdroszczę tego ze nie tracisz cierpliwości.
Ja niestety ale podobnie do mrowki tracę czasami, zwłaszcza gdy jestem sama z dzecmi.

A tak na marginesie to do dzisiaj jest dla mnie nie one te jak to się stało ze mam dzieci. Dla mnie to takie niesamowite.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 18:44   #3877
aneczkkaa
Zakorzenienie

Powiem wam że jakieś parę miesięcy temu, też szybko się denerwowałam, ale odpuściłam o wiele mniej się denerwuje, nie nakręcam się , nie robię afery z byle powodu i żyje mi się o wiele lepiej.

Pogodziłam się z mamą
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-30, 19:05   #3878
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam!!!

Ja po intensywnym weekendzie w szkole.. dzis wróciłam w porze obiadu i pozlismy rodzinnie na spacer na "kasztanobranie".. uzbieralismy reklamówke na cała zimę.. jutro żołędzie i mamy jeszcze łupinki.. bedziemy tworzyły ludziki
Michalina już dzis chciała ale własnie zasneła POWTARZAM:... WŁASNIE ZASNEŁA bo takie swięto u nas że warto to opić.. z reguły idzie spac 22-23!

Zadowolona z kasztanów i po zabawach z Julcia padła od razu zdarzyłam buzkę i raczki umyć

tu macie foteczki:

PS.. mozna odchudzac dziecko??? oczywiście zartuje.. ale od dzis cała załoga z domu ma zakaz kupowania CZEGOKOLWIEK innego jak owoce ewent. jogurty,. Michalina ma w pasie 61 cm!!! koszmar nie moge jej w spodnie zapiąc.. mam sliczna spódniczke z Nexta i brzydko jej bo ma brzuszek... 3 pary spodni za małe w pasie.. w tym NOWE Z LIDLA.. załamka ona sie ciagle rusza wiec chyba wprowadze lżejsze jedzonko

Drugie zdjecie "Michasia jak kogut nie żyje?"
3 z prababcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg KWIATY DLA MAMY.jpg (66,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kogut nie zyje.jpg (81,7 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Z BABCIĄ ANIĄ.jpg (87,3 KB, 42 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2012-09-30 o 19:10
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 20:02   #3879
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
No przeca!! W pierwszym rzędzie stałam

mrowak- co do poranków to mam tak samo. Ona przychodzi, ja tłumaczę, że jeszcze jest wcześnie rano/ciemno itp i że mamusia z tatusiem chcą jeszcze poleżec. jak chce to moze z nami ale musi być cicho. No wiec ona lezy tak między nami nawet ze 40 minut bez gadania tylko niestety kotłuje się strasznie... ale czeka tylko aż ktos oko na sekundę otworzy i wtedy się zaczyna:
"o, mamusia juz się obudziła, idziemy się bawić? chcę pić, chcę baję, chcę umyć ząbki., dlaczego nic nie mówisz?..." itd itp A im bardziej jestem oschła i ją "olewam" tym ona robi się słodsza i wymiękam, np. "mamusiu, kocham Cię bardzo" (plus całusek)
rozwaliłas mnie tym opisem ,juz sobie wyobraziłam wasze miny
Cytat:
Libra, tylko Ty nie zapodaj zaraz jakiegoś przepisu, z którego ja tylko zrozumiem, żeby dolać wody, bo Ty masz tak wymyślne niektóre dania, że ja się nawet boję o nich pomyśleć.
A! No i żeby to się w miarę sprawnie robiło.
E no! tym razem bez wody.Pokroj pierś kury na mniejsze kawałki ,mogą być takie spore kostki , na noc zalej jogurtem naturalnym i na drugi dzień obtaczaj w pokruszonych na kawałki krakersach lajkonika i do piekarnika na ok. 40 min. na 180 stopni, możesz to podać z frytkami i surówką z kapusty, chyba wykonalne co
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
chyba wprowadze lżejsze jedzonko

3 z prababcia
Jaka ona sliczna
No jasne że można odchudzić ,wiadomo że nie głodzić ale lżejsze jedzenie ograniczyć na pewno słodycze jeśli je , mącznych mniej ale całkiem nie można wyeliminować i na pewno wywalic wszystkie niezdrowe przegryzki typu jakieś czipsy czy ciasteczka czy paluszki o ile je.
Jesli chcesz się za to wziąć to musisz jak najszybciej zacząć bo to się będzie za nią wlekło ,nie jest otyła ale może ma predyspozycje.Tylko że to musicie wszyscy w domu działać razem ,nie że babcia np. będzie tam po kryjomu coś wnusi dawać.

Ja też nie lubię zimy brrrr, też bym mogła przespać jak niedźwiedź , lubię za to jesień ,szczególnie taką jak teraz mamy piękna jest.
Mnie jakoś też aż bardzo nie złości moje mniejsze dziecko , chociaż nie powiem czasem się wydre ,ale jakoś tak większość jego wrzasków ,wybryków czy ociąganiu w ubieraniu czy jedzeniu spływa po mnie, mogę przez pół godziny powtarzać jak automat "Mikołaj jedz" jak mamy gdzieś jechac to zaczynamy się szykować odpowiednio wcześniej (czytaj 2 godz. przed wyjazdem) żeby zdążyć

Mrówka wydaje mi sie że jestes przemęczona po prostu i z tąd te nerwy ,to samo PoP i liczenie do 1498 w czasie wybuchu nic nie da ,musiałabyś regularnie uprawiać ćwiczenia relaksacyjne np. z jogi nie mówię tu o skomplikowanych asanach ale o prostych poprawiających samopoczucie ,wyciszających i nie mów że to bzdury bo nawet nie próbowałaś

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Monka na jakiej stronie można za granicą oglądać polskie seriale konkretnie z polsatu ,może wiesz przypadkiem?
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 20:06   #3880
P0P70
Zakorzenienie

U nas jest odwrotny problem. Z dupki Oliwki to wszystko zlatuje, leginsy także. A te spodnie z gumkami to okropnie na niej wyglądają bo taka falbanka jest jak się je na maxsa zwezi. Spudniczki także nie trzymają się na tych jej bioderkach. No ale ona jeszcze 12 kg nie przekroczyła - wzrost to 92 cm.

Stary 2012-09-30, 20:10   #3881
lindsley
Zakorzenienie

Madziwnia Michasia śliczna jest, nie widać brzuszka
Koleżanka odchudziła synka, wcześniej pracowała i babcia się nim większość dnia zajmowała, utuczyła go, źle wyglądał... Na samej zamianie soku na wodę i nie zmuszaniu (jak to babcia robiła) do jedzenia stracił sporo na wadze...

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

P0P ja też mam kilka fajnych spodni bez regulacji i kupiłam do nich pasek bo spadały z Miśka. Część tych z regulacją mam na maksa zmniejszonych. A o dziwo Misiek brzuszek ma wypukły

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-30, 20:21   #3882
madziwnia
Zakorzenienie

Jeju LIBRA... nawet nie wiesz co twoje słowa dla mnie znacza :d.. miód na moje ucho ... o fuj.. własnie pomyślałam jak to w odwrotna strone :d hahha

ma zakaz słodyczy... najgorzej bedzie z moim tatą... z kupnych soków pije tylko wode z Kubuśia WATER czy cos podobnego.. a w domu duzo soków naszych zapasów pije.. ale tam tez cukier.. bedziemy wiecej rozcienczać...
ciekawe czy znajde cos w sieci na temat takiego zywienia dla brzuchatków..

lind.. brzuszka nie widac bo luźna bluzka i wieksze spodenki.. a jak załozyłam ta spodniczke i obcisła bluzeczke.. to uwierzcie .. łzy mi prawie napłyneły i ze smiechu i z troski o nią... wyglądała jak ja w 6 msc ciazy...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-09-30, 20:33   #3883
monka23
Zakorzenienie

Libra ipla albo http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ . Chora jeste dalej, więc sie nie rospisuje . Niech tz sprawdzi. Chyba ze to ktos inny chce.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 20:34   #3884
madziwnia
Zakorzenienie

Naliczyłam 5 dziewczyn które podczytuja nas a nigdy sie nie udzielały...
halo halo... może sie ujawnicie??

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-09-30, 20:45   #3885
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Nic takiego. Jutro całe popołudnie poświęcę tylko Miśkowi.
Wiem, że to może niewiele, a i całkiem sprawna nie jestem... ale dostanie parę upominków, jeśli będziemy się dobrze czuć to na jakieś kulki się z nim wybiorę i zamiast gotowania, zjemy coś niezdrowego na mieście.
Tak mi się wydaje, że czas tylko na przyjemności dziecka to może być najlepszy prezent... ja dawno temu bardzo tego chciałam.

I dzisiaj mnie olśniło: człowiek przestaje być dzieckiem, dopiero jak zostaje rodzicem... to w kwestii nerwów na ranne pobudki maluchów itd. Kiedyś bym inaczej reagowała, a teraz wiem, co jest dla mnie najważniejsze.
Megi zgadzam się, raz kiedyś można
Miłego dnia jutro

Cytat:
Naliczyłam 5 dziewczyn które podczytuja nas a nigdy sie nie udzielały...
halo halo... może sie ujawnicie??
no wlasnie...
Michaska śliczna, a lubi podjadać? ile mała waży?
Stary 2012-09-30, 20:48   #3886
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
PS.. mozna odchudzac dziecko??? oczywiście zartuje.. ale od dzis cała załoga z domu ma zakaz kupowania CZEGOKOLWIEK innego jak owoce ewent. jogurty,. Michalina ma w pasie 61 cm!!! koszmar nie moge jej w spodnie zapiąc.. mam sliczna spódniczke z Nexta i brzydko jej bo ma brzuszek... 3 pary spodni za małe w pasie.. w tym NOWE Z LIDLA.. załamka ona sie ciagle rusza wiec chyba wprowadze lżejsze jedzonko
Michasie pięknie wygląda
i ja brzuszka jakiegoś wielkiego nie widzę

Odchudzać nie ale można ograniczyć słodycze, przekąski, słodkie soki, kompoty (jeżeli je), mączne typu makaroniki, kluseczki, pierożki itp.. Oczywiście nie rezygnować ze wszystkiego bo dziecko potrzebuje różnorodnej diety. Z pewnością można dawać jeść lżej.
Może Michasia tak ma że brzuszek wystaje.
Ja od zawsze borykam się właśnie z takim odstającym brzuszkiem i widzę że Zosia ma podobny
Stary 2012-09-30, 20:49   #3887
nataszka25
Zakorzenienie

Monka ale jest lepiej troche?
Stary 2012-09-30, 20:59   #3888
madziwnia
Zakorzenienie

18 kg i ma 99 cm ale mierzone w wakacje chyba

taaaaaaaaak podjaja bo kur.. babcie jej podsuwaja cukiereczki itp... KONIEC ... bom sie wkurzyła.. do tej pory delikatnie zwracałam uwage a dzis jak buchnełm....

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

jak się nazywaja takie czarne naklejki na sciane np. mega drzewo wychodzace zza kanapy:d

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-09-30, 20:59   #3889
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Libra chciałam zrobić szarlotkę ale mi się cynamon skończył i w żadnym pobliskim sklepie go nie było a bez tego szarlotki nie ma. Jutro Tż kupi tam gdzie pracuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-30, 21:03   #3890
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,

Wydalo sie, ja tak naprawde to mam tylko jedno dziecko Oliwke. I dlatego nie daje zdjec dziewczynek razem.

Wy tak o tej zimie juz myslicie a mie sie juz niedobrze robi jak pomysle o tym ciaglym ubieraniu i rozbieraniu. I to nie jednego ale dwoje dzieci. Brrrrr.
Zanim wyjdziesz z domu to już będziesz spocona

Cytat:

A tak na marginesie to do dzisiaj jest dla mnie nie one te jak to się stało ze mam dzieci. Dla mnie to takie niesamowite.
Kurde jakiś debil ze mnie , nic nie kumam z tego zdania

Cytat:
Witam!!!

Ja po intensywnym weekendzie w szkole.. dzis wróciłam w porze obiadu i pozlismy rodzinnie na spacer na "kasztanobranie".. uzbieralismy reklamówke na cała zimę.. jutro żołędzie i mamy jeszcze łupinki.. bedziemy tworzyły ludziki
Michalina już dzis chciała ale własnie zasneła POWTARZAM:... WŁASNIE ZASNEŁA bo takie swięto u nas że warto to opić.. z reguły idzie spac 22-23!

Zadowolona z kasztanów i po zabawach z Julcia padła od razu zdarzyłam buzkę i raczki umyć

tu macie foteczki:

3 z prababcia
Olka dla odmiany jest mała i chuda a ma brzuszek wystający . Chyba taka jej uroda .

Cytat:
U nas jest odwrotny problem. Z dupki Oliwki to wszystko zlatuje, leginsy także. A te spodnie z gumkami to okropnie na niej wyglądają bo taka falbanka jest jak się je na maxsa zwezi. Spudniczki także nie trzymają się na tych jej bioderkach. No ale ona jeszcze 12 kg nie przekroczyła - wzrost to 92 cm.
Wyższa od mojej Olki , Ola mam 88 cm Krasnal .

Soki zrobione , sporo dziś w sumie w domu zrobiliśmy a jeszcze dzieciaki farby wymyśliły . Sajgon był niezły . Ale jeszcze masa winogrona sobie dojrzewa , a już mi się nie chce tego zbierać . Może za tydzień mi wena twórcza wróci .
Stary 2012-09-30, 21:14   #3891
madziwnia
Zakorzenienie

Ania P0P chyba chodziło o słowo "niepojęte"..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-09-30, 21:14   #3892
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
18 kg i ma 99 cm ale mierzone w wakacje chyba

taaaaaaaaak podjaja bo kur.. babcie jej podsuwaja cukiereczki itp... KONIEC ... bom sie wkurzyła.. do tej pory delikatnie zwracałam uwage a dzis jak buchnełm....

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

jak się nazywaja takie czarne naklejki na sciane np. mega drzewo wychodzace zza kanapy:d
moja tez podjada ale jej dozuje, nawet rodzice/tesciowa/siostry pytaja czy moga jej cos dac.
moja ma 90 cm i 11.500 kg to tez knypek maly, ale nie wyglada na chudzinke
Stary 2012-09-30, 21:22   #3893
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania P0P chyba chodziło o słowo "niepojęte"..
dzięki
Stary 2012-09-30, 21:27   #3894
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Madziwania interweniuj i to mocno jeślih uważasz ze sprawa idzie w zła stronę. Teraz Misia wytwarza komórki tluszczowe, im wiecej wytworzy tym trudniej będzie Jej utrzymać wagę w przyszłości bo zlikwidować komórek tluszczowych sie nie da... Możesz tylko zmniejszać ich objętość. Totalnie zamien soki woda i nie pazwalaj podjadac.
Totalnie nie pojmuje opinii niektórych babć ze im dziecko grubsze tym zdrowsze. Karmienie bez pojęcia matek/babć skutkuje problemami z nadwagę dziecka w przyszłości.
Madzik rób porządki w domu - poustawiaj resztę teamu!

Pop nasze dzieci bedą do siebie pasować. Oliwa wysoka jest!! Marci ma 98cm i ok 15 kg (myśle ze niecałe)

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 22:12   #3895
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem...jestem dziwnej konstrukcji psychicznej

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

E no! tym razem bez wody.Pokroj pierś kury na mniejsze kawałki ,mogą być takie spore kostki , na noc zalej jogurtem naturalnym i na drugi dzień obtaczaj w pokruszonych na kawałki krakersach lajkonika i do piekarnika na ok. 40 min. na 180 stopni, możesz to podać z frytkami i surówką z kapusty, chyba wykonalne co

Mrówka wydaje mi sie że jestes przemęczona po prostu i z tąd te nerwy ,to samo PoP i liczenie do 1498 w czasie wybuchu nic nie da ,musiałabyś regularnie uprawiać ćwiczenia relaksacyjne np. z jogi nie mówię tu o skomplikowanych asanach ale o prostych poprawiających samopoczucie ,wyciszających i nie mów że to bzdury bo nawet nie próbowałaś
co do przepisu to jak się skupię to może nawet się udać a chciałam dziś zrobić Twoją szarlotkę, poszłam z G. na zakupy, wracam a tam tortownicy nie ma! Przeszukałam wszystkie szafki i nie ma. Dopiero jak TZ wrócił to spytał czy czasem nie wywieźliśmy jej do jego rodziców i to było bingo-przecież ciasto zawoziłam i została. No, to sobie popiekłam, ale nie ma tego złego-jutro kupię tortownicę

A jeśli chodzi o jogę to nie powiem, że bzdury-kiedyś mi to już po głowie chodziło. Te wszystkie wygibasy i nogi na uszy to mnie nie bawią, ale ćwiczeń relaksacyjnych, odprężającychi wyciszających to bym mogła przyswoić.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 22:31   #3896
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Mrowak to nam się szarlotka udała . Ja bez cynamonu Ty bez tortownicy
Stary 2012-09-30, 22:55   #3897
monka23
Zakorzenienie

Nataszka a Chuj wi , fest mnie zlapalo , gnije w łóżku od wczoraj , mam nadzieje ze jutro w końcu będzie lepiej. Dziś mnie tz kurowal jakimiś specyfikami i napojem energetycznym ten to ma pomysly.

Dziewczyny dajcie odrazu znać co z ta interwencja o Lence , odrazu jak się dowiecie .
Mam nadzieje ze nie przegapie.
Nooo odrazu jak się dowiecie to piszcie okey ? Bo ubije się jak tego nie zobaczę .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 00:23   #3898
P0P70
Zakorzenienie

Nataszka - dziękuje,właśnie o to słowo chodziło.

Monka - zdrowia życzę.

Gmyrelka - zdecydowanie do siebie pasują .

Następny laktator elektryczny mi siadł. Nie będę kupowała trzeciego. Chyba czas przestać się doic.

Stary 2012-10-01, 00:39   #3899
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Jeju LIBRA... nawet nie wiesz co twoje słowa dla mnie znacza :d.. miód na moje ucho ... o fuj.. własnie pomyślałam jak to w odwrotna strone :d hahha

ma zakaz słodyczy... najgorzej bedzie z moim tatą... z kupnych soków pije tylko wode z Kubuśia WATER czy cos podobnego.. a w domu duzo soków naszych zapasów pije.. ale tam tez cukier.. bedziemy wiecej rozcienczać...
ciekawe czy znajde cos w sieci na temat takiego zywienia dla brzuchatków..
no na pewno podstawą będą gotowane potrawy i gotowane na parze ,chude mięska ,warzywa no i ruch jak najwięcej od małego wpajać ,może potańcz sobie w domu Michaska będzie widziała i też sobie poskacze
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Libra ipla albo http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ . Chora jeste dalej, więc sie nie rospisuje . Niech tz sprawdzi. Chyba ze to ktos inny chce.
dzięki
a co Cię tak złapało bidulo ,kuruj się
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ja od zawsze borykam się właśnie z takim odstającym brzuszkiem i widzę że Zosia ma podobny
budowa może być też uwarunkowana genetycznie i czasem nic się z tym nie zrobi
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Libra chciałam zrobić szarlotkę ale mi się cynamon skończył i w żadnym pobliskim sklepie go nie było a bez tego szarlotki nie ma. Jutro Tż kupi tam gdzie pracuje
no bez cynamonu to nie bardzo bo to właśnie on daje cały aromat
Cytat:
[/COLOR]jak się nazywaja takie czarne naklejki na sciane np. mega drzewo wychodzace zza kanapy:d
chodzi Ci o takie coś jak tatuaże tribale?takie kontury same
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Soki zrobione , sporo dziś w sumie w domu zrobiliśmy a jeszcze dzieciaki farby wymyśliły . Sajgon był niezły . Ale jeszcze masa winogrona sobie dojrzewa , a już mi się nie chce tego zbierać . Może za tydzień mi wena twórcza wróci .
oj nie zazdroszczę bałaganu i lepiącej się podłogi ja już zrobiłam odbój ze słoikami ,dostałam skrzynkę gruszek ale ją po prostu zjem
A wina nie robicie?
Cytat:

co do przepisu to jak się skupię to może nawet się udać a chciałam dziś zrobić Twoją szarlotkę, poszłam z G. na zakupy, wracam a tam tortownicy nie ma! Przeszukałam wszystkie szafki i nie ma. Dopiero jak TZ wrócił to spytał czy czasem nie wywieźliśmy jej do jego rodziców i to było bingo-przecież ciasto zawoziłam i została. No, to sobie popiekłam, ale nie ma tego złego-jutro kupię tortownicę

A jeśli chodzi o jogę to nie powiem, że bzdury-kiedyś mi to już po głowie chodziło. Te wszystkie wygibasy i nogi na uszy to mnie nie bawią, ale ćwiczeń relaksacyjnych, odprężającychi wyciszających to bym mogła przyswoić.
najlepiej kup sobie płytę ja tak się właśnie uczyłam z płyty ,bo niestety nie miałam możliwości skorzystania z instruktora a znając życie to by się pewnie na zajęcia jeździć nie chciało.
Nie były to żadne wygibasy tylko właśnie takie raczej rozciąganie i ćwiczenie prawidłowego oddechu ,wyciszenie ,na prawdę polecam.

Tortownic to ja mam chyba z 6 nie wspominając o innych blachach
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 06:31   #3900
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Ale powiem Wam, ze te 4 dni kiedy TZta nie ma to ja mocno odczułam. Jak ja się strasznie szybko wnerwiam to się w głowie nie mieści. Wystarczy dosłownie iskra. Tkwię w jakimś zamkniętym kręgu, bo robiąc tak sama wiem, że nie chciałabym żeby ktoś mi tak robił, a jak przychodzi co do czego, to wybucham i potem jestem wściekła sama na siebie. Nie umiem z tego wybrnąć i wszelkie głebokie oddechy i liczenie do 1498 nie pomagają. Nie wiem kurde, nie wiem...tyle razy obiecywałam sobie, że już koniec z tym i jak jakiś ćpun czy palacz nałogowy nie mogę no

Aśka, zaczynam się normalnie Ciebie bać

dziewczyny, jak robicie piersi z kury, bo mi już się pokończyły pomysły-pamiętam, że madziwnia pisała ostatnio, że bułka-jajo a nie odwrotnie-wypróbuję to też, ale podajcie swoje pomysły. Pokrojenie na kosteczki i dorzucenie do pieczarek/cukini itp to oczywiście przerabiane na milion sposobów, ale może jakieś zapiekanki, no nie wiem. Libra, tylko Ty nie zapodaj zaraz jakiegoś przepisu, z którego ja tylko zrozumiem, żeby dolać wody, bo Ty masz tak wymyślne niektóre dania, że ja się nawet boję o nich pomyśleć.
A! No i żeby to się w miarę sprawnie robiło.
Ja Ciebie też zaczynam się bać. Jesli chodzi o pogrubione to niestety ale u mnie jest często podobnie. czasem nerw mnie bierze w 5 sekund. Wystarczy np. że klade ją spać, czytam jej bajkę a ona specjalnie wstaje bo wie, że wtedy przestaję czytać... i śmieje się szyderczo. od razu czuje jak nerw narasta we mnie... i podobnie- juz milion razy obiecalam sobie, że nigdy wiecej nie krzyknę na nią, nie wnerwię się tak... daje rade ze dwa dni... meliske nadal chleję nalogowo ale nie czuję zeby mnie uspokajała ale jako, że dobra (gruszkowa) to spijam dla smaku.

Co do kurczaka. To ja robię tak: kroję pierś w kosteczkę, dodaję paprykę w kostkę, ścieram pieczarki (lub też kroję) , sporo cebuli, przyprawiam dobrze solą i pieprzem (można tez dolać magi), dodaję 2 łyżki mąki (tak na oko) i dwa jajka. To wszystko mieszam i wstawiam do lodówki na jakiś czas. Potem wrzucam na patelnię i smażę forując kotleciki. Z jednej piersi wyjdzie naprawdę sporo kotletów.

Cytat:

bardzo zazdroszczę podejścia... chylę głowę... chciałabym tak umieć...

Cytat:
Witam!!!

tu macie foteczki:

3 z prababcia
My juz ludziki robilismy Mała zachwycona

Mała jest przesłodka. Taka już duża JAK MAŁA WYROŚNIE Z TEGO PŁASZCZYKA TO JA ZAMAWIAM

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości