|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Witam się gorąco. Obudził mnie dziś mąż telefonem o 7 z jakimś pytaniem. Ech... faceci.
Ja już po śniadanku, zakupach a potem wstawię pranie i robię obiad. Dziś fasolka po bretońsku, fasola moczyła się całą noc specjalnie na tę okazję. Ja dzień chłopaka nie obchodziłam... bo nie miałam swojego przy sobie. buuu.Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki, co by już nie przylazła ![]() Cytat:
Cytat:
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||||
|
|
|
#3752 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzień dobry I po weekendzie... na szczęście ja ten tydzień mam w miarę luźny...Dziś idę na popo a jutro wolne ![]() Ale za to się nie wyspałam, tata mnie obudził bo miał jakąś sprawę... więc musiała kawka wjechać na rozbudzenie ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||||||
|
|
|
#3753 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziubaski
![]() Ja się witam, melduje i spadam... komp prywatny mi padł, wiec nie mam jak nadrabiać, a w robocie sajgonella więc też nie bardzo. Ale się postaram ![]() Miłego! Buźka!
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
U mnie weekend dosyć męczący, sprzątanie + goście i dziś ledwo na oczy widzę. Dzięki za kciuki za mój cykl, ale chyba nie ma już sensu, odkąd zrobiłam betę (a nawet wcześniej) wszystkie ewentualne objawy minęły, nic mnie nie boli, nic się nie dzieje. Tylko tempka ładna, no ale to normalne przed @. Więc czekam na tą @ i tyle ![]() A za wszystkie trzymam kciuki ![]() I witam nowe staraczki
|
#3755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3756 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego dzionkaCytat:
![]() Cytat:
![]() I chyba to nie będzie trudne bo tak mnie zgaga pali po tej kawie,że to koniec i cofa mi się co chwile. Także chyba dzidziuś sam kawe odrzuca ![]() Dobra dziewczynki fajnie się w łóżku gnije ale trzeba podnieść dupke. Muszę iść do PZU załatwiać odszkodowanie dla mojego synka za te ręke. No i do gina maszerować umówić się na wizytę ![]() Odezwę się jak wróce i dam znać co załatwiłam. Buziale
|
|
|
#3757 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nie zacytowało mi wszystkiego
ale jestem zla bo tyle miałam do pisania..Maru kurcze nie wiem co powiedzieć.. nie chce dawać nadziei bo mi się wydawało że coś ta beta jednak się powinna ruszyć ![]() -Co do snów w ciąży to się nie sprawdzają, bo mi się sniło i to w pierwsza noc na nowym mieszkaniu ze obudziłam się z pizamą we krwi, a budze się co najwyzej z majtkami mokrymi od sluzu ![]() -Gratuluje mamusiom których nicków niestety nie pamiętam a mi nie zacytowało - W 4tc w większości widać tylko pęcherzyk ale jakoś wtedy tworzy się już zarodek ![]() Kurde zaraz się popłacze że mi nie zacytowało.. taka łajza ostatnio się zrobiłam ale jak do tej pory nie płakałam bo udaje że jestem twarda jak z przed ciąży ![]() Anteria powiem Ci że ja tak miałam w poprzednim związku że ciągle coś nie tak, a to niestety w pamięci i zaufaniu zostaje.. i woczraj pół wieczoru rozmawialiśmy z TŻ jak to cudownie jest być ze sobą tak szczerze i bez żadnych zachwiań.. Więc on chyba powinien dorosnąc do prawdziwego związku a w takim nie ma miejsca na takie głupoty jak internetowa koleżanka ![]() Trzymaj się swojego zdania i nie daj się przegadać bo tylko tym mozesz mu pokazać że musi coś zmienić.. wiem ze kazdy by sie chcial jak najszybciej godzic i milosc jest najwazniejsza ale mnie zwiazki nauczyły ze nie można zbyt szybko i często mięknąć bo to niestety do niczego nie prowadzi... Ja się moge tylko tyle wypowiedzieć że nie ode mnie żależy decyzja i wszystko musi być przedyskutowane więc cierpliwości ![]() Cytat:
![]() Teraz TŻ jest tylko połowe soboty i całą niedziele i jest w sam raz.. od pon-pt rano moge sobie posiedziec na forum, wypić kakao, posprzątać kiedy mam na to ochotę ![]() Bo w niedziele to zawsze wszystko razem i mogłabym tak ewentualnie dwa dni, ale dłużej to niestety jest męczące ![]() Cytat:
![]() ale super to musi być wspaniałe..A że jesteś drugi raz mamą to czujesz ruchy wcześniej i bardziej intensywnie ![]() Sophia a może jak się wyprowadzicie to wystarczy? Bo skoro Twój tata w pracy nie krzyczy to Ciebie i Twojego TŻ ominą nieprzyjemności jak będziecie mieszkać gdzieś indziej? ![]() Cytat:
ale z gadaniem do brzucha to mi chyba daleko... ![]() Mam nadzieje że przy ruchach coś we mnie zakiełkuje ![]() i tak sobie myslałam że dziewczyny poczuły ruchy w 16tc wiec mi jeszcze daleko bo jestem w 14t5d ale przecież one liczą zaczęty tydzień więc na dniach będę próbowała poczuć ![]() bo podobno jak polezysz na lewym boku i zjesz coś słodkiego i przekręcisz się na plecy to prędzej możesz poczuć I to jest logiczne bo jak się dziecko nie ruszało to gin też mnie przewracała na lewy bok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co do spania dzieci to moja siostra tez tak robi że o 7 kolacja mycie, czytanie bajki i 8 spanie Tylko o ile starsza 4l zawsze się do tego stosuje to o tyle diabełek 1,5 czasami sobie pogrywa na 23 ![]() I tej małej 4l też powiedziałam dopiero ostatnio bo rozgadałaby w sekunde wszystkim ![]() Chyba już pisałam jak oglądała USG to "ciocia a jak to jest Twoje dziecko to gdzie Ty je dałaś" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a do kliniki poszłabym innej bo zawsze mozesz poznać jakieś inne rozwiązanie
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-10-01 o 09:37 |
|||||||||
|
|
|
#3758 |
|
Zadomowienie
|
Przyszła @
Przeziebienie i zabieganie, generalnie w czarnej dupie jestem Ale cóż co mam poradzić ![]() Dzastinko, plis zmień mi cs, jak możesz, czy obowiązakowo na pw Cię zaatakować ?
|
#3759 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No taaak posiedzę z Wami ![]() Cytat:
![]() Szkoda że @ przylazła, za następny cykl. Kuruj się,naprawiaj kompa i wracaj tu do Nas na dłuższe pogaduchy![]()
||
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz dopiero witam, bo wcześniej nadrabiałam
![]() Parapetówka fajna, fajnie się siedziało, gadało bardzo się cieszyli z mojej ciąży i powiedzieli że przyszli usłyszeć to oficjalnie ![]() Oczywiście w sobote TŻ znów mnie wkurzył, bo mieliśmy zrobić listę zakupów, iśc pod prysznic i jechać na zakupy, ale nawet nie zauważył jak poszłam pod prysznic bo się zawiesił na kompie.. ale w koncu mu wybaczyłam i kupiliśmy nową lampe ![]() Wieczorem porozmawialiśmy i powiedziałam mu ze wkurza mnie ten komputer cały i że wolałabym żebyśmy sobie ustalili że np. w pon i czw siedzi na komputerze i nadrabia zaległości a ja zamiast czekać na niego to wciągne się w jakiś film czy poczytam książkę bo jak się tak nastawie to wcale mi to nie bedzie przeszkadzac ![]() Także się dogadali ![]() Niedziela była wspaniała Cały ranek "kochania się" bo wiecie... to takie pół na pół, potem współny prysznic i pojechaliśmy na mecz, także ciekawie było ![]() Wróciliśmy do domu, zamówiliśmy kebaby i oglądaliśmy filmy mielismy wyjsc na "piwko" ale zanów zaczeliśmy się "bawić " ze zrobiło się ciemno i zostaliśmy już w domu...Naprawdę wspaniała niedziela.. naładowaliśmy się miłościa na czały tydzień.. ![]() I teraz jestem taka.. szczęśliwa a teraz leżę w łóżku i nikt mnie z niego nie wyciągnie na szczęście brzydka podoga aaa i jeszcze mam takie dziwne uczucie bo dziś pierwszy dzień szkoły.. a ja zamiast na uczelni to w domu.. hm ciągnie mnie tam ale to przez pierwszy tydzień, później bym tego ostro żałowała
|
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Kochane jesteście. Kurcze wiem że ona to jest w sumie nikt, że on kocham nie i ze mną jest już nie długo minie trzeci rok. Pogadam z nim dzisiaj tak na spokojnie bez nerwów. Kurcze nie chce mu dawać ultimatum bo to jest bardzo nie fer ale ja znowu zaczynam być zazdrosna i boję się że coś tam se będą pisać a ja nie będę wiedzieć o czym i boję się tego strasznie. Mimo że wiem że to nic takiego.
A u mnie dziewczyny nie wiem co się dzieje normalnie okres u mnie trwał trzy cztery dni w to wliczam to plamienie końcowe a teraz już siódmy dzień a ja dalej krwawię. Może nie obficie może coś jak plamienie ale krew jest bardzo czerwona Przed wczoraj i wczoraj myślałam ze już koniec, bo nie było nic na wkładce ale jak tylko skończyliśmy się kochać z Tż to zaraz znowu krwawiłam. i tak już teraz kolejny dzień budzę się rano a krew dalej jestNo widzicie jest ogólnie dobrze teraz. Ja wiem że on mnie kocha i chce ze mną być. Nawet chce mi kupić drugi pierścionek zaręczynowy bo ten który mam jak się okazało gdy dałam go do naprawy to mi go podmienili Co z tymi facetami jest?
|
#3762 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas w sobotę był mój brat, posiedzieliśmy przy piwku do 2-giej w nocy. Sympatycznie było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3763 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Cytat:
Cytat:
U mnie 25 dc i wszystko mnie boli na @, juz od rana wzielam spasmoline, @ powinien byc w tym cyklu kolo 28 dc, eh
Edytowane przez teorema Czas edycji: 2012-10-01 o 10:59 |
||
|
|
|
#3764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3765 |
|
Raczkowanie
|
Siemka dziewczynki moje drogie
Leżę chora w łóżku. Nie mam już gorączki, ale za to bardzo bolą mnie płuca Ogólnie taka jakaś przybita jestem. nie wiem dlaczego. Nie wydaje mi się, żeby coś się u mnie zafasolkowało. Mam raczej życiowego pecha, więc wątpię żeby za pierwszym razem nam się udało |
|
|
|
#3766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
Zawsze tak jest przez weekend posucha, a przychodzi poniedziałek i pełno postów ![]() Czuję się fatalnie. Ni to chce mi się jeść ni to rzygać. Zmieniam ginekologa. I dziewczyna szefa mojego TŻ prawdopodobnie też jest w ciąży, ale póki co to domysły. Gościu ma 45 lat, a ona 34. Starali się bardzo długo. Jakieś 5 lat. I to było ich marzenie i wszyscy mamy nadzieję, że się im spełniło, a ja będę miała kogo do pogaduszek, bo będzie mniej więcej w tym samym tygodniu
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie myśle dziewczyny jak patrze na te zdjecia w klubie i moj brzuch ze moze jakoś się wypiełam że on taki duży, przecież taki jest malutki.. ale podchodze do lustra i nie, jednak zdjęcia się nie mylą
|
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie w sumie po laparo mało boli, tzn dopiero w 1 dzień czuję ból i jego moc jest różna, jak się najem magnezu kilka dni wcześniej to trochę lżej przechodzę. A plecy tak lekkko ćmią, że o tym czasem nawet zapominam.
|
|
#3770 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3771 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3772 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem przed laparo, ale widze, ze jednak bede chyba musiala sie wybrac... Mnie bolą na kilka dni przed w sumie jajniki; jelita - tak jakby caly przewod pokarmowy... Tylko kregoslup chyba nie, a przynajmniej nie od tego. Dzieki za cynk o magnezie, nigdy go nie bralam, a mzoe warto. Sprobuje. Edytowane przez teorema Czas edycji: 2012-10-01 o 12:00 |
|
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3775 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na żadnej wizycie usg szczególnie nie szalał. Jakiegos leniwca noszę w brzuchu... znaczy poszedł po obojgu rodzicachCytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, ze też nei pamięta że był dzień chłopaka wczorajCytat:
![]() Cytat:
![]() A co do prawdopodobnej ciąży dziewczyny szefa... ja uwielbiam czytac/słuchac o takicj historiach z happy endem dzidziusiowym dedra... a może jednak jeszcze jest szansa...
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-10-01 o 12:04 |
||||||||
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Doczekam doczekam, powinna przyjść w sobotę
Tzn patrząc na poprzedni cykl typuję sobotę. Ale jeśli owu była 19.09 w środę to może przyjść i 4.10 w czwartek, a jeśli była we czwartek 20.09 to może przyjść w piątek lub sobotę. Porównując do poprzedniego cyklu typuję sobotę raczej (mam długą 2 fazę)
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-10-01 o 12:30 |
|
|
|
#3777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Jest to jakiś powód, żeby mieć malutką nadzieję, ale raczej już się pogodziłam z tym,że nic z tego.
Chociaż oczywiście wygrzebałam w necie ileś przypadków, gdzie beta robiona przed 10dpo była taka sama. No nic, mam za swoje. Z drugiej strony jeśli jednak coś .. to się będę cieszyć, a gdybym nie zrobiła bety ciągle byłabym podjarana i bym się rozczarowała baaardzo.
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może i coś tam pulsuje ale pieron wie co, trzeba czekać ![]() a o dniu chłopaka zapomniałam i jak TŻ mnie zapytał czy pamiętam to powiedziałam że "wiem" chociaz zapomniałam więc mogłam się nie przyznawać że wiem, wszystko przez ten głupi facebook, bo tam wszyscy sobie składają życzenia i dlatego się dowiedzial, więc mu mówie "napisać Ci życzenia na FB? " haha no to mi mowi ze ja dostałam kwiaty na 8 marca a ja no to ze o 8 marca wszyscy pamietaja a o dniu chlopaka nikt i sam nie wie kiedy jest a on ze wie, no to kiedy? "yy 1 października" bo się zapedził i zapomniał ze wrzesień ma 31 dni no to powiedziałam że nawet dzisiejszej daty nie zna a co dopiero jakies świeto |
|
|
|
|
#3780 |
|
Raczkowanie
|
zrobiła test,nie wytrzyamałam -niestety kolejna próba nieudana....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

bo nie miałam swojego przy sobie. buuu.
udało się za pierwszym razem po pokonaniu pewnych problemów, o dziwo w cyklu,w którym zaciążyłam było bardzo niewiele 'przytulanek" 

ale najważniejsze że kolejny cykl starań rozpoczęty - i to na nowym mieszkanku 

nikt nie wie że się staramy... w sumie od maja już i czasami ciężko z tym, jak szwagierka która urodziła w kwietniu przy calej rodzinie na imprezie mówi ze sie ociagamy bo najwyzszy czas na dziecko ale najwyrazniej jestesmy jeszcze "za wygodni" ze nie chcemy - cóz,,,, co tu komentować, poprostu wole przemilczek tą kwestię...
no ale coby nie bylo za dobrze kiedy wracalismy autko nam podupadlo na zdrowku.. tz sie troche podenerwowal, bo dosc nowe autko a tu olej zeżarło.. i co tam jeszczez silnikiem nie tak.. no i bede musiala pewnie wstawic aukto do warsztatu..
no i tyle u mnie.

Przeziebienie i zabieganie, generalnie w czarnej dupie jestem
Przed wczoraj i wczoraj myślałam ze już koniec, bo nie było nic na wkładce ale jak tylko skończyliśmy się kochać z Tż to zaraz znowu krwawiłam. i tak już teraz kolejny dzień budzę się rano a krew dalej jest