|
|
#511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
Z dnia na dzień coraz więcej nas. Super ![]() Cytat:
![]() Zmieniam lekarza i idę do nowego w piątek. Będę w 6 tyg i 2 dni albo 1 i mam nadzieję, że będzie widać serduszko
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W czw będę mieć 5t + 2d ![]() Dziewczyny a kiedy poinformowałyście/macie zamiar poinformować najbliższą rodzinę (rodziców/rodzeństwo/dziadków/najbliższe ciocie-wujków/przyjaciół)
|
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
To może ja też się dołączę. a co!
![]() Mam 28 lat, udało się nam na 1 razem ("złoty strzał" jak to mówi mój mąż )Planowany termin 31.05.2013
|
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba za wcześnie na usg w 5 tyg., ja byłam w 6tyg3d i było widać serduszko.
|
|
|
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo to powiesz czy widać serducho ![]() Rodzice, rodzeństwo, dziadkowie z mojej strony dowiedzą się 8 października, po tym jak dowie się mama, która niestety albo i stety jest obecnie za granicą i przy składaniu życzeń urodzinowych jej powiem, "że nie mamy dla niej materialnego prezentu, ale mamy dla niej wiadomość, która mam nadzieję, jak nie teraz to w przyszłości okaże się być najważniejsza na świecie - mamo będziesz babcią" Tak wymyśliłam ![]() Reszta dowie się po niej W zależności od sposobności. Chcemy mieć pewność, że bije serduszko Przyjaciołom mieliśmy się wstrzymać do końca 3 msc, ale nie wiem jak to wyjdzie. Z najbliższą przyjaciółką mam problem, bo sama niedawno poroniła i nie wiem jak jej i kiedy przekazać. No i moja jedna przyjaciółka już wie bo się domyśliła, ale trzyma zęby na kłódkę Więc w sumie wiem ja, TŻ i przyjaciółka ![]() I szczerze Wam powiem, że im dłużej wiem o dzidziusiu tym bardziej wymyślam jak powiedzieć, myślę jak zareagują i wogóle hormony mi buzują
|
|
#516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w 9 tc będziesz widziała i serduszko i rączki i nóżki![]() Cytat:
![]() My rodziców poinformowaliśmy po becie i wizycie u lekarza, rodzice poinformowali rodzinkę a znajomych informowaliśmy sukcesywnie jak się z nimi widzieliśmy i takim sposobem teraz w 9tc większość naszych najbliższych wie o ciąży Ale to są niesamowite emocje przekazywać taką wiadomość i widzieć jak wszyscy się cieszą |
||
|
|
|
#517 |
|
Raczkowanie
|
Witam kobietki!!!
A ja tak z innej beczki staramy się trzeci cykl, właśnie zaczęły mi się dni płodne powiedzcie jak najlepiej się przytulać codziennie czy co drugi dzień, boję się że znów nam się nie uda a to ostatni cykl naszych starań, ponieważ chcieliśmy majowo-czerwcowe maleństwo Z góry dziękuję za radyI oczywiście mam nadzieję że dołączę do was na czerwcową mamusię ![]()
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
My powiemy moim rodzicom w środę
Mama ma imieniny więc problem prezentu został rozwiązany ![]() Do teściów idziemy w czwartek. Jenyyy... strasznie się nie mogę doczekać
|
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#520 | |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Z największą radością też się dopisuję do wątku Jeszcze nie przekopałam się przez cały wątek ale nadrabiam zaległości ![]() Dzisiaj kończy mi się 6 tc Udało na się w 1 cs ale używaliśmy poleconych przez znajomych testów owulacyjnych ![]() Cały czas nie mogę uwierzyć że stało się tak jak chcieliśmy, w tym miesiącu w którym chcieliśmy itd.. Termin porodu wypada mi wg netu na 31.05. RADOCHA!! I czuję się dumna że mogę do Was dołączyć ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
Polecam Ci testy owulacyjne, u nas sprawdziły się w 100%, 3mam kciuki!!
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Wiola super
Gratuluję ![]() Tu takich 31.05/01.06 od groma, będzie z 5 Ale będziemy rodzić :d
|
#522 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
i życzę spokojnych 9miesięcy |
||
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
paiwe oczko ale mi nawet przez myśl nie przeszło że Ci nie zależy, niektórzy lekarze to nawet nie chcą robić USG do 12 tc. Bardziej chodziło mi o ciekawość zobaczenia małego człowieczka. Ja w sumie miałam 4 usg tylko dlatego że było "coś nie tak". A najchętniej to bym codziennie oglądała moje maleństwo
Na pierwszym USG i tak nie było nic widać, tylko pęcherzyk. Na drugim miało 2 mm a teraz na 4 już 22 mm. Za 4 tyg na kolejnej wizycie powinno mieć 6-8 cm i strasznie ciekawi mnie jak to dzieciątko się zmienia z dnia na dzień.Aniołek jak już napisałam wyżej u mnie w 5 tc nie było nic widać, dopiero w 7tc- 2 mm fasolkę. Ja powiedziałam mamie gdzieś w 7 tc i przede wszystkim dlatego że z nią rozmawiałam codziennie idąc do pracy a wtedy musiałam już leżeć w domu. Reszta rodziny dowiedziała się w 9 tc. Ze znajomych wie tylko moja jedna koleżanka. Ale dziś TŻ miał się pochwalić w pracy. Aaś, Wiola gratuluję Aaś Jak napisałaś o złotym strzale to aż mi się przypomniało jak pokazałam TŻtowi zdjęcie z ostatniego usg gdzie widać zarys rączek, główkę i tułów. TŻ oczywiście dalej nie wie co gdzie jest ale już widzi wielkiego siusiaka MoTyle Ksw też tak planowałam jak powiemy a w sumie wyszło całkiem inaczej. Jedynie teść zawsze nam mówił że on musi przyjść kiedyś do nas i nam korki wyłączyć żebyśmy się zabrali do roboty. Więc powiedzieliśmy że nam korków już wykręcać nie trzeba ![]() Lublana a mi lekarz mówił że usg nie szkodzi dziecku. Fakt dawniej dawniej gdy usg były kiepskiej jakości i trzeba było gmerać i gmerać to to ponoć szkodziło ale przy dzisiejszej technice nie ma żadnej szkodliwości dla matki czy dziecka. U mnie najbardziej cieszyła się koleżanka z pracy, wręcz skakała z radości (sama się stara o dziecko, w styczniu poroniła). Później moi rodzice i 2 braci. A reszta po prostu normalnie przyjęła to do wiadomości i nam pogratulowała. Aaaa i teściowa mnie ucałowała ![]() Karolina mi lekarz radził co drugi dzień co by plemniczki były mocniejsze No i podziałało![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Co do chińskiego kalendarza to zrobiła 4 z różnych stron. Dwa razy wyszło że dziewczynka, dwa razy że chłopiec
|
|
|
|
#524 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja idę pojutrze na usg i to będzie 9 tc+5 dzień, już nie moge się doczekać Zapytam od razu jak tam z moją aktywnościa fizyczną czy mogę już coś konkretniej podziałaćAha a w okolicach 12 tc trzeba zrobić pierwsze usg genetyczne ![]() Cytat:
Nie udowodniono ani braku wpływu ani złego wpływu, więc nie ma co na siłę podglądać dzidziolka. I wcale nie chce Cię tu denerwować, bo wiadomo, ze lepiej dmuchać na zimne i sprawdzać stan maluszka jak dzieją się niepokojące rzeczy, bo na pewno będzie z tego o wiele więcej korzyści Sama miałam pierwsze usg na początku 6 tc
|
||
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju.. ja na usg muszę poczekać na koniec października
byłam u lekarki w połowie 5tc i powiedziała że to za wcześnie a następna wizyta dopiero 26.10...i też mi powiedziała, ze pierwsze usg trzeba zrobić do 12 tc więc nie mamy się co spieszyć. własnie. dziewczyny. jak u was ze sportem. ja jestem zagorzałą fanką zumby i jakoś nie widzę u siebie takiej długiej przerwy... jak szukałam gimnastyki dla ciężarnych to dopiero od 12 tyg przyjmują. a wcześniej? |
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
nareszcie mogę tutaj dołączyć, bo USG potwierdziło wyniki badania krwi i nareszcie będziemy mieć dzidziusia. Według USG 6 tydzień i 2 dni, a termin 25 maja 2013r. Sama obliczyć tego nie mam jak, bo przy moich długich i nieregularnych cyklach to sama nie wiem co i jak ![]() Przeczytam co tutaj już pisałyście i może przybliżę sobie tematykę co można a co nie ...
|
#527 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja to szybko nie powiem:/Cytat:
Cytat:
Kolejna mamusia. Wątek się nam rozkręca
|
|
|
#528 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakoś dasz radę No właśnie przed 12 a nawet 16 tc się chyba boja przyjmować ciężarne, bo to pierwszy trymestr, więc najbardziej ryzykowny okres. Ale zobaczysz, szybko zleci ja póki co ćwiczę na macie różne rozciągające ćwiczonka i wzmacniające plecy, uda, takie tam nudy![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
colorblue to będzie twoje 3 tak?? wow
|
|
|
|
|
#530 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Pierwszy raz piszę na forum, ale od jakiegoś czasu śledzę ten wątek i chciałabym do Was dołączyć. Termin mam na 4 maja 2013. To będzie mój drugi dzidziuś. Mam już synka. Na usg czekam do 12 tygodnia, bo mój lekarz nie pozwala robić wcześniej i już strasznie nie mogę się doczekać, a to jeszcze 2 tygodnie.
|
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
xal, Katate witajcie, napiszcie coś więcej o sobie
![]() Cytat:
mam dziś strasznego lenia. |
|
|
|
|
#532 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiem jakiej reakcji mogę się spodziewać i nasłuchamy się pewnie z mężem o naszej bezmyślności i ble ble ble. Ja jak wszystko bedzie ok i urodzę to starszy będzie miał 8 lat a młodszy 5 lat. Wiem,że jak to u każdego jeśli chodzi o finanse na przykład to raz jest super,raz jest dołek. Ale myślę,że damy sobie radę jeśli tylko będziemy chcieli ![]() Moje pragnienie posiadania maluszka było silniejsze niż rozsądek eheh. Wiem,że damy sobie rade. Głodni nie chodzimy,pod mostem nie mieszkamy. Będzie ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Heloł i kolejna mamusia ![]() Ale fajnie ![]() Dziewczyny słuchajcie może założycielka naszego wątku zrobiłaby nam pierwszą stronę tak jak jest na innych mamusiowych wątkach?? ![]() Bo coraz więcej nas i powoli zaczynam się gubić ![]() Spisać po kolei liste mamuś na maj:nick,imie,wiek oraz termin porodu, a pod spodem lista mamuś czerwcowych ![]() To taka moja mała sugestia ![]() Ps. Nasmażyłam górę naleśników z dżemem Która chętna?
|
|
|
#533 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się jeszcze do wątku nie dopisuje bo nie byłam u lekarza. Idę 10 października, więc jak się potwierdzi to z czystą przyjemnością podam termin porodu itd. itp.
Najgorsze jest u mnie to że znam termin zapłodnienia ( co nikogo nie interesuje), niestety nie mam pewności co do 1 dnia ostatniej miesiączki
|
|
#534 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), więc jakoś przeżyjecie to moralizowanie i i tak będziecie szczęśliwi To co, teraz czas na córeczkę?![]() Naleśniki bardzo chętnie tzn. najpierw rzadkie, później dodałam mąki i za gęste i kuźwa tak się wkurzyłam, że zjadłam jednego a pozostałe w ilości sztuk jednej pełnowymiarowej i dwóch mikro dałam mężowi---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaś Ty masz siłę i ochotę na zumbę? Ja nie mam siły na nic, ciągle jestem zmęczona i padam spać z godzinę wcześniej niż zwykle.
|
|
#536 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, więc teraz już podchodzę do tego z większą rezerwą. Dodam tylko, że miałam regularne cykle i termin z ostatniej@ i usg w miarę się pokrywał, a i tak taki komentarz usłyszałam
|
|
|
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem za ja za naleśnikami nie przepadam, zwłaszcza na słodko. Ale myślę że mój TŻ ta samą myśl przybiegnie do Ciebie ![]() Agnes i tak wszystko wyjdzie na USG. Chociaż zawsze jest jakiś przeskok. U mnie już jest różnica 4 dni. |
|
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj leżałam od 11 do 22 bo jak tylko wstawałam to musiałam zaraz usiąść także wolę być przygotowana na czwartek jakby jakimś cudem mi się zachciało![]() chyba zadzwonię do mojej pani doktor, nakreślę jej czym jest zumba i zapytam co ona o tym sądzi ![]() a ja dzisiaj sobie kupiłam książkę o ciąży. o taką idę się edukować ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- nie no super. odświeżam wizaż a tu jakaś reklama loreala na cały regulator. mało zawału nie dostałam. |
|
|
|
|
#539 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do staranek codziennie czy co dwa dni, to jest to loteria. Zależy bardzo od indywidualnych czynników. Wydaje mi się, że jeżeli jesteś w stanie dokłanie określić owu to i jeden raz wystarczy, a już na pewno raz na dwa dni, ale jak nie masz 100% kiedy ona jest to codziennie wydaje się dobrym pomysłem. U nas staranka były co dwa dni, ale tak po prostu wyszło samo i byłam pewna, że nic z tego nie będzie a jednak jest Nie ma reguły chyba. W każdym razie życzę powodzenia!Colorblue Bardzo mi przykro, że rodzice nie ufają Wam, że sami wiecie co dla Waszej rodziny jest najlepsze. Nie jesteście parą nastolatków i powinni już dawno odpuścić sobie narzucanie Wam swojej wizji życia. Mam nadzieję, że mimo Twoich obaw informowanie ich obejdzie się jak najbardziej bezboleśnie dla Was. Życzę powodzienia! A kiedy macie zamiar to zrobić? My już jutro idziemy wreszcie na wizytę i USG! |
|||||||
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się okropnie stresowałam przed, wzruszałam w trakcie i cieszyłam po.A na monitorze taka fasola w bakłażanie ![]() ktoś wspominał o naleśnikach?! om nom nom |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

Póki co jestem po III pozytywnych testach (wczoraj w końcu druga kreska była gruba i wyraźna), a dziś mam nadzieję, że uda mi się umówić na wizytę. Starania zaczęliśmy od razu po odstawieniu tabletek i udało się w 2 cs 

)

28.08.2010r. g. 17.00