Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-01, 11:02   #511
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Witajcie
I ja chciałabym dołączyć do wątku

Mam 24 lata, w weekend wróciliśmy z mężem z urlopu w Paryżu i tam też dowiedziałam się o ciąży, a mąż dostał "prezent" na urodziny Póki co jestem po III pozytywnych testach (wczoraj w końcu druga kreska była gruba i wyraźna), a dziś mam nadzieję, że uda mi się umówić na wizytę. Starania zaczęliśmy od razu po odstawieniu tabletek i udało się w 2 cs Wg moich obliczeń mam dziś 4t + 6d, a kalkulator internetowy pokazuje tp na 4.06.2013 To na razie tyle, mam nadzieję, że będzie nam się miło rozmawiało
Witaam Z dnia na dzień coraz więcej nas. Super

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Mnie też. Mam nadzieję że to szybko minie

Sateczka piękne zdjęcie. Na kolejnej wizycie powinnaś już zobaczyć rączki

U mnie też wszyscy mówią że to będzie synek. Ja bym chciała córeczkę ale też mam przeczucie że to synek. Byle by zdrowe było- to najważniejsze.

marchewka obojętne kto Ci wystawi zwolnienie, z tym że ginekolog będzie musiał napisać że to z powodu ciąży. Jak da lekarz rodzinny to chyba jest 80%, bo chyba tylko ginekolog wystawia zwolnienie z powodu ciąży i wtedy jest 100 %.

Aniołku witaj życzę szczęśliwych 9 miesiesięcy.

Ja dzisiaj czuję się kiepsko. Jakaś taka bez sił jestem, nawet nie mam siły zrobić sobie śniadania. Na razie zjadłam banana i wypiłam herbatkę.
Ja też dziś się czuje fatalnie, jeszcze miałam dziś z rana trochę do załatwienia. Ni to chce mi się jeść ni to rzygać. Nie mam sił i wszystko leci mi z rąk

Zmieniam lekarza i idę do nowego w piątek. Będę w 6 tyg i 2 dni albo 1 i mam nadzieję, że będzie widać serduszko

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:07   #512
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Zmieniam lekarza i idę do nowego w piątek. Będę w 6 tyg i 2 dni albo 1 i mam nadzieję, że będzie widać serduszko
Ja się właśnie umówiłam do nowego lekarza (który prowadził ciążę znajomej i go poleca) na czwartek na wizytę, zobaczymy jaki będzie i czy na usg będzie już coś widać W czw będę mieć 5t + 2d

Dziewczyny a kiedy poinformowałyście/macie zamiar poinformować najbliższą rodzinę (rodziców/rodzeństwo/dziadków/najbliższe ciocie-wujków/przyjaciół)

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:35   #513
Aaś
Zakorzenienie

To może ja też się dołączę. a co!
Mam 28 lat, udało się nam na 1 razem ("złoty strzał" jak to mówi mój mąż )
Planowany termin 31.05.2013
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:37   #514
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się właśnie umówiłam do nowego lekarza (który prowadził ciążę znajomej i go poleca) na czwartek na wizytę, zobaczymy jaki będzie i czy na usg będzie już coś widać W czw będę mieć 5t + 2d

Dziewczyny a kiedy poinformowałyście/macie zamiar poinformować najbliższą rodzinę (rodziców/rodzeństwo/dziadków/najbliższe ciocie-wujków/przyjaciół)
Jenny u nas rodzicom i rodzeństwu powiedzieliśmy od razu jak mi wyszła beta, czyli w 4tyg.3d Chyba za wcześnie na usg w 5 tyg., ja byłam w 6tyg3d i było widać serduszko.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:37   #515
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Oooo to powiesz czy widać serducho
Rodzice, rodzeństwo, dziadkowie z mojej strony dowiedzą się 8 października, po tym jak dowie się mama, która niestety albo i stety jest obecnie za granicą i przy składaniu życzeń urodzinowych jej powiem, "że nie mamy dla niej materialnego prezentu, ale mamy dla niej wiadomość, która mam nadzieję, jak nie teraz to w przyszłości okaże się być najważniejsza na świecie - mamo będziesz babcią"
Tak wymyśliłam
Reszta dowie się po niej W zależności od sposobności. Chcemy mieć pewność, że bije serduszko
Przyjaciołom mieliśmy się wstrzymać do końca 3 msc, ale nie wiem jak to wyjdzie. Z najbliższą przyjaciółką mam problem, bo sama niedawno poroniła i nie wiem jak jej i kiedy przekazać.
No i moja jedna przyjaciółka już wie bo się domyśliła, ale trzyma zęby na kłódkę Więc w sumie wiem ja, TŻ i przyjaciółka
I szczerze Wam powiem, że im dłużej wiem o dzidziusiu tym bardziej wymyślam jak powiedzieć, myślę jak zareagują i wogóle hormony mi buzują

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-10-01, 12:44   #516
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
To, że nie miałam robionego, to nie znaczy, że nie chcę albo mi na tym nie zależy. Po prostu nie spodziewałam się, że jestem w ciąży , test zrobiłam dopiero w 5 tc, a na wizytę u mojego ginekologa, musiałam czekać prawie 2 tygodnie, a nie chciałam iść do innego... na dodatek mój ginekolog nie robi usg, więc dlatego tak. Poza tym najpóźniej pierwsze USG trzeba zrobić w 12 tc, więc jak zrobię w 9 biorąc pod uwagę okoliczności to chyba nie jest źle. a USG doczekać się już nie mogę
mi lekarze mówili, żeby nie robić za często jak nic się nie dzieje, bo nie potwierdzono, że usg szkodzi i nie potwierdzono, że nie szkodzi także jak wszystko jest ok nie ma pośpiechua w 9 tc będziesz widziała i serduszko i rączki i nóżki

Cytat:

będzie widać pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy
My rodziców poinformowaliśmy po becie i wizycie u lekarza, rodzice poinformowali rodzinkę a znajomych informowaliśmy sukcesywnie jak się z nimi widzieliśmy i takim sposobem teraz w 9tc większość naszych najbliższych wie o ciążyAle to są niesamowite emocje przekazywać taką wiadomość i widzieć jak wszyscy się cieszą
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:48   #517
karolina2705
Raczkowanie

Witam kobietki!!!
A ja tak z innej beczki staramy się trzeci cykl, właśnie zaczęły mi się dni płodne powiedzcie jak najlepiej się przytulać codziennie czy co drugi dzień, boję się że znów nam się nie uda a to ostatni cykl naszych starań, ponieważ chcieliśmy majowo-czerwcowe maleństwo Z góry dziękuję za rady
I oczywiście mam nadzieję że dołączę do was na czerwcową mamusię
karolina2705 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:48   #518
Aaś
Zakorzenienie

My powiemy moim rodzicom w środę Mama ma imieniny więc problem prezentu został rozwiązany
Do teściów idziemy w czwartek.

Jenyyy... strasznie się nie mogę doczekać
Stary 2012-10-01, 12:50   #519
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2705 Pokaż wiadomość
Witam kobietki!!!
A ja tak z innej beczki staramy się trzeci cykl, właśnie zaczęły mi się dni płodne powiedzcie jak najlepiej się przytulać codziennie czy co drugi dzień, boję się że znów nam się nie uda a to ostatni cykl naszych starań, ponieważ chcieliśmy majowo-czerwcowe maleństwo Z góry dziękuję za rady
Szczerze? Co lekarz to inne zdanie, jedni mówią, że codziennie, drudzy, że co 2 dni. U nas było tak, że w dni płodne co drugi dzień, ale w dniu owulacji i po niej nawet 2 razy dziennie.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 13:14   #520
WioLa_La_Wi
Raczkowanie

GG do WioLa_La_Wi

Hej Dziewczyny
Z największą radością też się dopisuję do wątku Jeszcze nie przekopałam się przez cały wątek ale nadrabiam zaległości

Dzisiaj kończy mi się 6 tc . Byliśmy na jednej wizycie u gina ale stwierdził że to za wcześnie i usg będziemy mieć dopiero (!!) 9.10 - nie mogę się doczekać jak zobaczę serduszko. Dostaliśmy tylko skierowanie na szereg badań..

Udało na się w 1 cs ale używaliśmy poleconych przez znajomych testów owulacyjnych

Cały czas nie mogę uwierzyć że stało się tak jak chcieliśmy, w tym miesiącu w którym chcieliśmy itd..

Termin porodu wypada mi wg netu na 31.05.

RADOCHA!! I czuję się dumna że mogę do Was dołączyć

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Witam kobietki!!!

Polecam Ci testy owulacyjne, u nas sprawdziły się w 100%, 3mam kciuki!!

"A kiedy będziesz moją żoną,
umiłowaną, poślubioną [...]

A kiedy będziesz mężem moim,
rozdzwonią nam się wszystkie dzwony [...]. "

"Kochaj i czyń, co chce
sz"
WioLa_La_Wi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 13:16   #521
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Wiola super Gratuluję

Tu takich 31.05/01.06 od groma, będzie z 5 Ale będziemy rodzić :d

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-10-01, 13:31   #522
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
mi lekarze mówili, żeby nie robić za często jak nic się nie dzieje, bo nie potwierdzono, że usg szkodzi i nie potwierdzono, że nie szkodzi także jak wszystko jest ok nie ma pośpiechua w 9 tc będziesz widziała i serduszko i rączki i nóżki
Też jestem zdania, że jeśli wszystko ok, to nie ma potrzeby udawać się co chwilę na USG. Większość lekarzy podaje, że pierwsze USG trzeba zrobić najpóźniej do około 12 tc. Ja jutro wg kalendarza będę w 3dniu 9tc, i zaraz po pracy udaję się na to badanie . Do tego momentu zapewne i tak oszaleję...., bo już nie mogę się doczekać, mam nadzieję, że wszystko będzie OK, martwię się jedynie tym, że jestem osobą bardzo aktywną fizycznie i ta moja ruchliwość niczemu nie zaszkodzi. Mimo to, że zaraz po tym jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży zrezygnowałam z wszelkich treningów itd. choć przyznam, że bardzo ciężko mi faktycznie "nic nie robić" i stosować się do wszystkich rzeczy, które "można i nie można", wiem, że dzidzia jest najważniejsza, ale nie chce się dać zwariować tym wszystkim nakazom i zakazom.. ehhh czekam z niecierpliwością na jutro

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez WioLa_La_Wi Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Z największą radością też się dopisuję do wątku Jeszcze nie przekopałam się przez cały wątek ale nadrabiam zaległości

Dzisiaj kończy mi się 6 tc . Byliśmy na jednej wizycie u gina ale stwierdził że to za wcześnie i usg będziemy mieć dopiero (!!) 9.10 - nie mogę się doczekać jak zobaczę serduszko. Dostaliśmy tylko skierowanie na szereg badań..

Udało na się w 1 cs ale używaliśmy poleconych przez znajomych testów owulacyjnych

Cały czas nie mogę uwierzyć że stało się tak jak chcieliśmy, w tym miesiącu w którym chcieliśmy itd..

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Witam Fajnie czyta się takie pozytywne wpisy, Gratuluję i życzę spokojnych 9miesięcy
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 13:48   #523
sharpnowaja
Zakorzenienie

paiwe oczko ale mi nawet przez myśl nie przeszło że Ci nie zależy, niektórzy lekarze to nawet nie chcą robić USG do 12 tc. Bardziej chodziło mi o ciekawość zobaczenia małego człowieczka. Ja w sumie miałam 4 usg tylko dlatego że było "coś nie tak". A najchętniej to bym codziennie oglądała moje maleństwo Na pierwszym USG i tak nie było nic widać, tylko pęcherzyk. Na drugim miało 2 mm a teraz na 4 już 22 mm. Za 4 tyg na kolejnej wizycie powinno mieć 6-8 cm i strasznie ciekawi mnie jak to dzieciątko się zmienia z dnia na dzień.

Aniołek jak już napisałam wyżej u mnie w 5 tc nie było nic widać, dopiero w 7tc- 2 mm fasolkę.

Ja powiedziałam mamie gdzieś w 7 tc i przede wszystkim dlatego że z nią rozmawiałam codziennie idąc do pracy a wtedy musiałam już leżeć w domu. Reszta rodziny dowiedziała się w 9 tc. Ze znajomych wie tylko moja jedna koleżanka. Ale dziś TŻ miał się pochwalić w pracy.

Aaś, Wiola gratuluję

Aaś Jak napisałaś o złotym strzale to aż mi się przypomniało jak pokazałam TŻtowi zdjęcie z ostatniego usg gdzie widać zarys rączek, główkę i tułów. TŻ oczywiście dalej nie wie co gdzie jest ale już widzi wielkiego siusiaka

MoTyle Ksw też tak planowałam jak powiemy a w sumie wyszło całkiem inaczej. Jedynie teść zawsze nam mówił że on musi przyjść kiedyś do nas i nam korki wyłączyć żebyśmy się zabrali do roboty. Więc powiedzieliśmy że nam korków już wykręcać nie trzeba

Lublana a mi lekarz mówił że usg nie szkodzi dziecku. Fakt dawniej dawniej gdy usg były kiepskiej jakości i trzeba było gmerać i gmerać to to ponoć szkodziło ale przy dzisiejszej technice nie ma żadnej szkodliwości dla matki czy dziecka.
U mnie najbardziej cieszyła się koleżanka z pracy, wręcz skakała z radości (sama się stara o dziecko, w styczniu poroniła). Później moi rodzice i 2 braci. A reszta po prostu normalnie przyjęła to do wiadomości i nam pogratulowała. Aaaa i teściowa mnie ucałowała

Karolina mi lekarz radził co drugi dzień co by plemniczki były mocniejsze No i podziałało

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Co do chińskiego kalendarza to zrobiła 4 z różnych stron. Dwa razy wyszło że dziewczynka, dwa razy że chłopiec
Stary 2012-10-01, 13:59   #524
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Też jestem zdania, że jeśli wszystko ok, to nie ma potrzeby udawać się co chwilę na USG. Większość lekarzy podaje, że pierwsze USG trzeba zrobić najpóźniej do około 12 tc. Ja jutro wg kalendarza będę w 3dniu 9tc, i zaraz po pracy udaję się na to badanie . Do tego momentu zapewne i tak oszaleję...., bo już nie mogę się doczekać, mam nadzieję, że wszystko będzie OK, martwię się jedynie tym, że jestem osobą bardzo aktywną fizycznie i ta moja ruchliwość niczemu nie zaszkodzi. Mimo to, że zaraz po tym jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży zrezygnowałam z wszelkich treningów itd. choć przyznam, że bardzo ciężko mi faktycznie "nic nie robić" i stosować się do wszystkich rzeczy, które "można i nie można", wiem, że dzidzia jest najważniejsza, ale nie chce się dać zwariować tym wszystkim nakazom i zakazom.. ehhh czekam z niecierpliwością na jutro
też jestem bardzo aktywna fizycznie a raczej byłamchwilowo się kuruję, ale mam zamiar chodzić na zajęcia dla kobiet w ciąży, basen, siłownię na jakies lekkie aeroby. Póki co tylko sobie robię takie ćwiczenia na macie lajtowe.
A ja idę pojutrze na usg i to będzie 9 tc+5 dzień, już nie moge się doczekaćZapytam od razu jak tam z moją aktywnościa fizyczną czy mogę już coś konkretniej podziałać
Aha a w okolicach 12 tc trzeba zrobić pierwsze usg genetyczne

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Lublana a mi lekarz mówił że usg nie szkodzi dziecku. Fakt dawniej dawniej gdy usg były kiepskiej jakości i trzeba było gmerać i gmerać to to ponoć szkodziło ale przy dzisiejszej technice nie ma żadnej szkodliwości dla matki czy dziecka.
ale własnie o to chodzi, że niewiadomo, bo na szeroką skalę usg jest używane niecałe 30 lat. Ja też tak na chłopski rozum uważam, ze nie jest szkodliwe, bo w końcu to tylko fale dźwiękowe, ale jak słyszałam od kilku lekarzy opinie, że do końca niewiadomo (albo relacje koleżanek, którym lekarze zrobili pierwsze usg dopiero w 9tc podpierając się tymi argumentami) to nie pozostaje mi nic innego jak przyznać im rację, bo jest logika w tym co mówiąNie udowodniono ani braku wpływu ani złego wpływu, więc nie ma co na siłę podglądać dzidziolka. I wcale nie chce Cię tu denerwować, bo wiadomo, ze lepiej dmuchać na zimne i sprawdzać stan maluszka jak dzieją się niepokojące rzeczy, bo na pewno będzie z tego o wiele więcej korzyściSama miałam pierwsze usg na początku 6 tc
Stary 2012-10-01, 14:13   #525
Aaś
Zakorzenienie

Jeju.. ja na usg muszę poczekać na koniec październikabyłam u lekarki w połowie 5tc i powiedziała że to za wcześnie a następna wizyta dopiero 26.10...
i też mi powiedziała, ze pierwsze usg trzeba zrobić do 12 tc więc nie mamy się co spieszyć.

własnie. dziewczyny. jak u was ze sportem. ja jestem zagorzałą fanką zumby i jakoś nie widzę u siebie takiej długiej przerwy...

jak szukałam gimnastyki dla ciężarnych to dopiero od 12 tyg przyjmują. a wcześniej?
Stary 2012-10-01, 14:38   #526
xal
Zakorzenienie

Witam,
nareszcie mogę tutaj dołączyć, bo USG potwierdziło wyniki badania krwi i nareszcie będziemy mieć dzidziusia.
Według USG 6 tydzień i 2 dni, a termin 25 maja 2013r. Sama obliczyć tego nie mam jak, bo przy moich długich i nieregularnych cyklach to sama nie wiem co i jak

Przeczytam co tutaj już pisałyście i może przybliżę sobie tematykę co można a co nie ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 14:46   #527
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ale super

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Oooo to powiesz czy widać serducho
Rodzice, rodzeństwo, dziadkowie z mojej strony dowiedzą się 8 października, po tym jak dowie się mama, która niestety albo i stety jest obecnie za granicą i przy składaniu życzeń urodzinowych jej powiem, "że nie mamy dla niej materialnego prezentu, ale mamy dla niej wiadomość, która mam nadzieję, jak nie teraz to w przyszłości okaże się być najważniejsza na świecie - mamo będziesz babcią"
Tak wymyśliłam
Reszta dowie się po niej W zależności od sposobności. Chcemy mieć pewność, że bije serduszko
Przyjaciołom mieliśmy się wstrzymać do końca 3 msc, ale nie wiem jak to wyjdzie. Z najbliższą przyjaciółką mam problem, bo sama niedawno poroniła i nie wiem jak jej i kiedy przekazać.
No i moja jedna przyjaciółka już wie bo się domyśliła, ale trzyma zęby na kłódkę Więc w sumie wiem ja, TŻ i przyjaciółka
I szczerze Wam powiem, że im dłużej wiem o dzidziusiu tym bardziej wymyślam jak powiedzieć, myślę jak zareagują i wogóle hormony mi buzują
Fajnie Ci Ja to szybko nie powiem:/

Cytat:
My powiemy moim rodzicom w środę Mama ma imieniny więc problem prezentu został rozwiązany
Do teściów idziemy w czwartek.

Jenyyy... strasznie się nie mogę doczekać
Zazdroszczę Wam tej radości przekazywania nowiny. U mnie to będzie wielki stres i aż się boję. Dlatego odwlekam to ile się da.

Cytat:
Hej Dziewczyny

Hejka Kolejna mamusia. Wątek się nam rozkręca

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 15:20   #528
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
własnie. dziewczyny. jak u was ze sportem. ja jestem zagorzałą fanką zumby i jakoś nie widzę u siebie takiej długiej przerwy...

jak szukałam gimnastyki dla ciężarnych to dopiero od 12 tyg przyjmują. a wcześniej?
no zumbować za bardzo nie ma jak jak tam tyle trzęsienia dupką i skakaniajakoś dasz radę No właśnie przed 12 a nawet 16 tc się chyba boja przyjmować ciężarne, bo to pierwszy trymestr, więc najbardziej ryzykowny okres. Ale zobaczysz, szybko zlecija póki co ćwiczę na macie różne rozciągające ćwiczonka i wzmacniające plecy, uda, takie tam nudy

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam tej radości przekazywania nowiny. U mnie to będzie wielki stres i aż się boję. Dlatego odwlekam to ile się da.
a dlaczego stres? Myślisz, że reakcje będą negatywne? Nie martw sięPowiem szczerze, ze my z mężem bardzo się cieszyliśmy, dzidzia planowana, wiedzieliśmy, że nasi rodzice będą skakać z radości, ale był trochę stresik jakbyśmy co najmniej po 15 lat mieli i o wpadce informowali
Stary 2012-10-01, 15:27   #529
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
no zumbować za bardzo nie ma jak jak tam tyle trzęsienia dupką i skakaniajakoś dasz radę No właśnie przed 12 a nawet 16 tc się chyba boja przyjmować ciężarne, bo to pierwszy trymestr, więc najbardziej ryzykowny okres. Ale zobaczysz, szybko zlecija póki co ćwiczę na macie różne rozciągające ćwiczonka i wzmacniające plecy, uda, takie tam nudy:
no własnie przez te trzęsawki chyba sobie odpuszczę całkowicie zumbę

colorblue to będzie twoje 3 tak?? wow
Stary 2012-10-01, 15:39   #530
Katate
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Pierwszy raz piszę na forum, ale od jakiegoś czasu śledzę ten wątek i chciałabym do Was dołączyć. Termin mam na 4 maja 2013. To będzie mój drugi dzidziuś. Mam już synka. Na usg czekam do 12 tygodnia, bo mój lekarz nie pozwala robić wcześniej i już strasznie nie mogę się doczekać, a to jeszcze 2 tygodnie.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 16:03   #531
sharpnowaja
Zakorzenienie

xal, Katate witajcie, napiszcie coś więcej o sobie

Cytat:
Zazdroszczę Wam tej radości przekazywania nowiny. U mnie to będzie wielki stres i aż się boję. Dlatego odwlekam to ile się da
dlaczego stres?

mam dziś strasznego lenia.
Stary 2012-10-01, 16:25   #532
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Witam,
nareszcie mogę tutaj dołączyć, bo USG potwierdziło wyniki badania krwi i nareszcie będziemy mieć dzidziusia.
Według USG 6 tydzień i 2 dni, a termin 25 maja 2013r. Sama obliczyć tego nie mam jak, bo przy moich długich i nieregularnych cyklach to sama nie wiem co i jak

Przeczytam co tutaj już pisałyście i może przybliżę sobie tematykę co można a co nie ...
Witaj wśród nas

Cytat:
no zumbować za bardzo nie ma jak jak tam tyle trzęsienia dupką i skakaniajakoś dasz radę No właśnie przed 12 a nawet 16 tc się chyba boja przyjmować ciężarne, bo to pierwszy trymestr, więc najbardziej ryzykowny okres. Ale zobaczysz, szybko zlecija póki co ćwiczę na macie różne rozciągające ćwiczonka i wzmacniające plecy, uda, takie tam nudy

a dlaczego stres? Myślisz, że reakcje będą negatywne? Nie martw sięPowiem szczerze, ze my z mężem bardzo się cieszyliśmy, dzidzia planowana, wiedzieliśmy, że nasi rodzice będą skakać z radości, ale był trochę stresik jakbyśmy co najmniej po 15 lat mieli i o wpadce informowali
No wiesz mamy już 2 dzieci. I moi rodzice chyba wychodzą z założenia,że więcej nam nie trzeba. Bo po co,na co i komu to potrzebne. Że może być ciężko,że nie damy sobie rady...
Wiem jakiej reakcji mogę się spodziewać i nasłuchamy się pewnie z mężem o naszej bezmyślności i ble ble ble.
Ja jak wszystko bedzie ok i urodzę to starszy będzie miał 8 lat a młodszy 5 lat. Wiem,że jak to u każdego jeśli chodzi o finanse na przykład to raz jest super,raz jest dołek. Ale myślę,że damy sobie radę jeśli tylko będziemy chcieli
Moje pragnienie posiadania maluszka było silniejsze niż rozsądek eheh. Wiem,że damy sobie rade. Głodni nie chodzimy,pod mostem nie mieszkamy. Będzie ok

Cytat:
no własnie przez te trzęsawki chyba sobie odpuszczę całkowicie zumbę

colorblue to będzie twoje 3 tak?? wow
Tak

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Pierwszy raz piszę na forum, ale od jakiegoś czasu śledzę ten wątek i chciałabym do Was dołączyć. Termin mam na 4 maja 2013. To będzie mój drugi dzidziuś. Mam już synka. Na usg czekam do 12 tygodnia, bo mój lekarz nie pozwala robić wcześniej i już strasznie nie mogę się doczekać, a to jeszcze 2 tygodnie.

Heloł i kolejna mamusia
Ale fajnie

Dziewczyny słuchajcie może założycielka naszego wątku zrobiłaby nam pierwszą stronę tak jak jest na innych mamusiowych wątkach??
Bo coraz więcej nas i powoli zaczynam się gubić
Spisać po kolei liste mamuś na maj:nick,imie,wiek oraz termin porodu, a pod spodem lista mamuś czerwcowych
To taka moja mała sugestia

Ps. Nasmażyłam górę naleśników z dżemem Która chętna?

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 17:42   #533
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Ja się jeszcze do wątku nie dopisuje bo nie byłam u lekarza. Idę 10 października, więc jak się potwierdzi to z czystą przyjemnością podam termin porodu itd. itp.

Najgorsze jest u mnie to że znam termin zapłodnienia ( co nikogo nie interesuje), niestety nie mam pewności co do 1 dnia ostatniej miesiączki ( mam masakryczne nieregularne cykle) A lekarze na tej podstawie to liczą... Chyba się nic nie stanie jak się o jakiś tydzień walnęłam co ?
Stary 2012-10-01, 18:02   #534
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
No wiesz mamy już 2 dzieci. I moi rodzice chyba wychodzą z założenia,że więcej nam nie trzeba. Bo po co,na co i komu to potrzebne. Że może być ciężko,że nie damy sobie rady...
Wiem jakiej reakcji mogę się spodziewać i nasłuchamy się pewnie z mężem o naszej bezmyślności i ble ble ble.
Ja jak wszystko bedzie ok i urodzę to starszy będzie miał 8 lat a młodszy 5 lat. Wiem,że jak to u każdego jeśli chodzi o finanse na przykład to raz jest super,raz jest dołek. Ale myślę,że damy sobie radę jeśli tylko będziemy chcieli
Moje pragnienie posiadania maluszka było silniejsze niż rozsądek eheh. Wiem,że damy sobie rade. Głodni nie chodzimy,pod mostem nie mieszkamy. Będzie ok

Troje dzieci to duże wyzwanie, ale jesteście dorośli wiedzieliście na co się decydujecie (w końcu doświadczeni rodzice), więc jakoś przeżyjecie to moralizowanie i i tak będziecie szczęśliwi To co, teraz czas na córeczkę?

Naleśniki bardzo chętnie Mam taką fazę na naleśniki, jakieś racuchy, chałki i słodkie obiadki jak nigdy w życiu nie miałamZrobiłam w weekend naleśniki, ale nie wiedzieć czemu, jak nigdy nie wyszło mi ciastotzn. najpierw rzadkie, później dodałam mąki i za gęste i kuźwa tak się wkurzyłam, że zjadłam jednego a pozostałe w ilości sztuk jednej pełnowymiarowej i dwóch mikro dałam mężowi

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Ja się jeszcze do wątku nie dopisuje bo nie byłam u lekarza. Idę 10 października, więc jak się potwierdzi to z czystą przyjemnością podam termin porodu itd. itp.

Najgorsze jest u mnie to że znam termin zapłodnienia ( co nikogo nie interesuje), niestety nie mam pewności co do 1 dnia ostatniej miesiączki ( mam masakryczne nieregularne cykle) A lekarze na tej podstawie to liczą... Chyba się nic nie stanie jak się o jakiś tydzień walnęłam co ?
a to nie zapisałaś sobie kiedy miałas @? Nie martw się, bo i tak usg pokaże ile ma dzidziuś i będziesz miała termin wg usg
Stary 2012-10-01, 18:28   #535
xal
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie termin porodu wyszedł po zmierzeniu dzidziusia na USG. Termin miesiączki znałam, dni płodnych z dokładnością do 2 dni ( na urlopie nikt dat nie pamięta), ale u mnie cykle były bardzo nieregularne, a dni płodne też jakoś dziwnie sobie wypadały. O ile akurat to były dni płodne

Aaś Ty masz siłę i ochotę na zumbę? Ja nie mam siły na nic, ciągle jestem zmęczona i padam spać z godzinę wcześniej niż zwykle.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 18:48   #536
Katate
Raczkowanie

Cytat:

Nie przejmuj się. Ja urodziłam synka w 37/38 tygodniu i mówię do lekarza, że duże dziecko jak na ten tydzień ciąży (ważył 3610 i 58 cm) a lekarz mi mówi, że tak naprawdę to nikt nie wie który to tydzień , więc teraz już podchodzę do tego z większą rezerwą. Dodam tylko, że miałam regularne cykle i termin z ostatniej@ i usg w miarę się pokrywał, a i tak taki komentarz usłyszałam
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:15   #537
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Amen!!! Ja myślę że dobrze zrobiłaś, dacie radę!!!

Cytat:
To taka moja mała sugestia
jestem za

Cytat:
ja za naleśnikami nie przepadam, zwłaszcza na słodko. Ale myślę że mój TŻ ta samą myśl przybiegnie do Ciebie

Agnes i tak wszystko wyjdzie na USG. Chociaż zawsze jest jakiś przeskok. U mnie już jest różnica 4 dni.
Stary 2012-10-01, 21:15   #538
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Aaś Ty masz siłę i ochotę na zumbę? Ja nie mam siły na nic, ciągle jestem zmęczona i padam spać z godzinę wcześniej niż zwykle.
dzisiaj mam wczoraj leżałam od 11 do 22 bo jak tylko wstawałam to musiałam zaraz usiąść także wolę być przygotowana na czwartek jakby jakimś cudem mi się zachciało

chyba zadzwonię do mojej pani doktor, nakreślę jej czym jest zumba i zapytam co ona o tym sądzi

a ja dzisiaj sobie kupiłam książkę o ciąży. o taką idę się edukować

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

nie no super. odświeżam wizaż a tu jakaś reklama loreala na cały regulator. mało zawału nie dostałam.
Stary 2012-10-01, 21:20   #539
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie
I ja chciałabym dołączyć do wątku

Mam 24 lata, w weekend wróciliśmy z mężem z urlopu w Paryżu i tam też dowiedziałam się o ciąży, a mąż dostał "prezent" na urodziny Póki co jestem po III pozytywnych testach (wczoraj w końcu druga kreska była gruba i wyraźna), a dziś mam nadzieję, że uda mi się umówić na wizytę. Starania zaczęliśmy od razu po odstawieniu tabletek i udało się w 2 cs Wg moich obliczeń mam dziś 4t + 6d, a kalkulator internetowy pokazuje tp na 4.06.2013 To na razie tyle, mam nadzieję, że będzie nam się miło rozmawiało
Cytat:

Cytat:
Hej Dziewczyny

RADOCHA!! I czuję się dumna że mogę do Was dołączyć [COLOR="Silver"]
Cytat:
Witam,

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Dziewczyny, witam serdecznie Was wszystkie! Super, że jesteście i gratuluję Wam z całego serca tych cudownych wieści!

Cytat:

Ja Cię juz serdecznie witam i zapraszam do wątkowania i przed i po wizycie

Cytat:
Witam kobietki!!!
Trzymam kciuki, by się udało na czerwiec Co do staranek codziennie czy co dwa dni, to jest to loteria. Zależy bardzo od indywidualnych czynników. Wydaje mi się, że jeżeli jesteś w stanie dokłanie określić owu to i jeden raz wystarczy, a już na pewno raz na dwa dni, ale jak nie masz 100% kiedy ona jest to codziennie wydaje się dobrym pomysłem. U nas staranka były co dwa dni, ale tak po prostu wyszło samo i byłam pewna, że nic z tego nie będzie a jednak jest Nie ma reguły chyba. W każdym razie życzę powodzenia!

Colorblue Bardzo mi przykro, że rodzice nie ufają Wam, że sami wiecie co dla Waszej rodziny jest najlepsze. Nie jesteście parą nastolatków i powinni już dawno odpuścić sobie narzucanie Wam swojej wizji życia. Mam nadzieję, że mimo Twoich obaw informowanie ich obejdzie się jak najbardziej bezboleśnie dla Was. Życzę powodzienia! A kiedy macie zamiar to zrobić?

My już jutro idziemy wreszcie na wizytę i USG! Czekamy na tę chwilę już od 4 tygodni i wreszcie zobaczymy naszą kruszynkę Podzielę się z Wami wrażeniami jak tylko wrócę.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 22:44   #540
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
My już jutro idziemy wreszcie na wizytę i USG! Czekamy na tę chwilę już od 4 tygodni i wreszcie zobaczymy naszą kruszynkę Podzielę się z Wami wrażeniami jak tylko wrócę.
Trzymam kciuki! Chętnie poczytam relacje Ja się okropnie stresowałam przed, wzruszałam w trakcie i cieszyłam po.A na monitorze taka fasola w bakłażanie

ktoś wspominał o naleśnikach?! om nom nom

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości